Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
bart_d

Odp: Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Post autor: bart_d »

Mógłby mi ktoś jakąś ciekawą literaturę na ten temat polecić?
Jeśli nie owa książka i jestem napiętnowany, bo ją przeczytałem, to być może zna ktoś inne tytuły? :)
Z chęcią się zaznajomię.

Pozdrawiam!
"Perce siamo i fratelli del mondo"
Minister

Post autor: Minister »

Mein Kampf :)

Również typowo propagandowa książka,jednak jeżeli używa się własnego rozumu nikomu nie zaszkodzi..Dostępne jedynie w PDF lub na allegro,bo banda idiotów skutecznie próbuje zablokować do niej dostęp!Mi się bardzo podoba,ciężko się ją czyta ale daje rade..
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Bez wiedzy historycznej czasów "młodego Adiego". Politycznej sytuacji tamtych czasów niech lepiej nikt się za Mein Kampf nie zabiera. Ja powiem szczerze XX lecie międzywojenne jakoś kojarzę, ale po przeczytaniu 50 stron Mojej Walki stwierdziłem, że jeszcze jestem za głupi na tą książkę. Zmądrzeje albo dorosnę do niej to poznam "wroga" lepiej.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Globus

Post autor: Globus »

bart_d pisze: Mógłby mi ktoś jakąś ciekawą literaturę na ten temat polecić?
Zacznij od "Kamienie na szaniec"
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Minister

Bodzio masz zupełną rację :) Ja po 20 str. stwierdziłem,że jestem za głupi i co chwile muszę wyjaśniać sobie różnego rodzaju pojęcia,stwierdzenia i wydarzenia historyczne..jednak przeczytam całą,bo mnie interesuje.Na razie w PDF ale zamierzam kupić na allegro normalne wydanie.
a geje do obozów pracy!"
kachol

Post autor: kachol »

Poczytałem co ostatnio ciekawego doszło do wąntku i postanowiłem trochę dopisać swoich wynurzeń.

Globus - piosenka, którą dałeś jest okropna, ale ma 200 odwiedzin na youtubie, więc liczę, że mimo wszystko nie każdy oszołom może trafić do ludzi, nawet do ekstremistów. W mojej rodzinie są ludzie, którzy mieszkają w Niemczech, znam wiele osób, którzy byli lub są blisko związani z Niemcami i cieszę się, że nie mieli tam żadnych problemów, a właściwie ułożyli sobie tam bardzo dobrze życie nie będąc nazywanymi "Polskim ścierwem"

Minister - podajesz przykład USA. Chyba żartujesz, popierasz emigrantów walczących z emigrantami - rewelacja. Poza tym to kraj, którego potęga wynika z taniej siły roboczej, ma długą skomplikowaną historię relacji różnych nacji. W tym jego siła jest, w różnorodności, bo tylko tak może funkcjonować kraj imigrantów. Żydzi dążyli do czegoś podczas II w.ś.? Interesujące jak miliony ludzi umierających, może do czegoś dążyć. Jak sugerujesz, że taki był plan, aby poświęcić miliony Żydów, aby potem można do pewnych rzeczy wykorzystać holocaust to gratuluje wyobraźni. (P.S. Zgadzam się, że momentami Żydzi przesadzają z wykorzystaniem Holocaustu, ale nie godzę się, aby robić z tego spisek)

bart_d - napisał, że Polacy byli ... podczas II w.ś. Ma rację, przykładów jest wiele. Szmalcowników nie brakowało, do tego donosicielstwo było tak wielkie, że nawet Niemcy nie wierzyli, że można być takim wobec drugiego rodaka. Kiedy otwierano siedzibę Gestapo w Krakowie, obawiano się, że nie będą mieli donosów i będzie trzeba wprowadzać presję na Polaków. Nie trzeba było, donosów było tyle, że gestapowcy nie byli w stanie sprawdzać i rejestrować tego. To nie były wyjątki, to była norma.

Piszecie, że Gross nie ma racji, jak można czytać taki lewacki bełkot? Otóż Gross ma rację, ponieważ gdyby nie miał już dawno byłby sądzony. Czy przesadza? Owszem moim zdaniem tak, ale pokazuje pewne mechanizmy i zachowania Polaków, które nie były wyjątkami jak to wielu określa. Ludzka natura ma swoje wady, a Polacy nie są w tym lepsi od innych narodów jak chciałoby tutaj kilku.

Uczepiliście się tych cyganów niemiłosiernie. Sam gardzę nimi, szczególnie, że wiem jak wygląda sytuacja na Słowacji, naprawdę przerażająco. Chociaż i tak są przecież wyjątki jak Edyta Górniak (pochodzenia polsko-romskiego) czy studentki na UJ i innych uczelniach, które wyrwały się z tego kręgu. Moim zdaniem wystarczy kazać im przestrzegać polskiego prawa i prędzej czy później, albo się przystosują, albo odejdą.

Swoją drogą wciąż przeraża mnie co poniektórych podejście do tematu, ale tego wiem, że nie zmienię.
bart_d

Globus pisze:
bart_d pisze: Mógłby mi ktoś jakąś ciekawą literaturę na ten temat polecić?
Zacznij od "Kamienie na szaniec"
Chłopie bez ironii proszę...

Co do Mein Kampf, próbowałem również swego czasu zabrać się za tą książkę, jednak mnie przerosło również po około 30-40 stronach :)
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

kachol pisze: Piszecie, że Gross nie ma racji, jak można czytać taki lewacki bełkot? Otóż Gross ma rację, ponieważ gdyby nie miał już dawno byłby sądzony. Czy przesadza? Owszem moim zdaniem tak, ale pokazuje pewne mechanizmy i zachowania Polaków, które nie były wyjątkami jak to wielu określa. Ludzka natura ma swoje wady, a Polacy nie są w tym lepsi od innych narodów jak chciałoby tutaj kilku.
W kazdym spoleczenstwie jest margines, a wojna tylko poszerzyla niemoralne zachowania ludzi. Gross wywolal szok, poniewaz postawiony w ksiazce zarzut dotyczy calej lokalnej spolecznosci, nie zas tylko jakiejs jej czesci.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

kachol poczytaj sobie to co wielu Żydów sądzi na temat holocaustu a zwłaszcza współodpowiedzialności za to światowej finansjery żydowskiej, która finansowała hitlerowców w początkach ich funkcjonowania a później spokojnie się temu dramatowi przyglądała.
http://wsercupolska.org/joomla/index.ph ... c&Itemid=6
Obrazek
Globus

bart_d pisze:
Nie było w tym ironii... serio.

Poczytaj książki Stanisława Broniewskiego "Orsza" czy książkę "Matka dzieci Holocaustu - wspomnienia Ireny Sendlerowej"

Obrazek
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Ma ktoś "Dziennik Anny Frank" jak już o książkach? Chciałbym bardzo przeczytać.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
kachol

pabloos6 - ok, jego wspomnienia są bardzo cenne, ale nie traktowałbym ich jako prawdę absolutną. Nie specjalnie dziwi mnie to, że wykorzystywano Żydów, aby Żydów mordować i, że oni się na to godzili. W obliczu śmierci, wydaje mi się, że człowiek jest w stanie zrobić wiele nawet za kilka dni życia. Pisze, że mogli się nie godzić, być solidarni. Zawsze są jakieś wyłomy w monolicie, tak jak pisałem taka jest natura człowieka, jesteśmy różni. To, że Żydzi z USA umywali ręce to wpisanie się w zachowanie całego USA, które umywało ręce przez bardzo długo od II wojny światowej. Prawdopodobnie gdyby nie Japonia, umywaliby do samego końca. Tylko reasumując: zaniechania ok, Żydzi również nie są święci i jak pisałem wcześniej, również mogą kapować, mordować etc. więc ok, ale tylko tyle, albo aż tyle. Co do tego, że Polacy ratowali Żydów, a nie robili tego inni. Nie wiem jak wyglądała dokładnie sytuacja w innych krajach, natomiast wielu Polaków narażało życie, aby ratować Żydów i to jest niepodważalnym faktem. Nie twierdzę, że Polacy tylko kapowali i rozkradali majątki po Żydach, Polacy również ratowali Żydów i dokonywali innych wielkich czynów. Tylko dobrze, aby zdawać sobie sprawę, że ten kraj nie jest jednowymiarowy...
bart_d

Globus pisze:
bart_d pisze:
Nie było w tym ironii... serio.

Poczytaj książki Stanisława Broniewskiego "Orsza" czy książkę "Matka dzieci Holocaustu - wspomnienia Ireny Sendlerowej"
Spoko, tak to odebrałem. :)
Broniewskiego nie czytałem, więc spróbuję się zabrać do tego po obronie.
Minister

kachol- wytłumacz mi gdzie ja napisałem o  wykorzystywaniu Holocaustu przez  Żydów!!??Człowieku czytaj ze zrozumieniem a potem się wypowiadaj..Poczytaj trochę o tym jak od środka starali się zniszczyć naród niemiecki to porozmawiamy..Jest to identyczna sytuacja jaka teraz dzieje się z islamistami we Francji.Z tym,że ciapate gnoje pokazują to publicznie a Żydzi swoje działania kierowali i kierują z reguły po cichu nie wychylając się.

USA-świetnie,tania siła robocza,do tego wszytsko na wszystkim i wszystko ze wszystkim zmieszane.Piękna tradycja,kultura i obyczaje.Pogratulować.

PS.Kachol,powiem Ci czemu przeraża Cię podejście niektórych w tym temacie..Twoje myślenie i poglądy są blisko nowoczesne i widzisz świat w kolorach nowoczesnej Europy..Szczerze Ci powiem,że pier*dole taką Europę.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 15:35 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
Tjujka

Post autor: Tjujka »

Więc tak kachol jeśli już piszesz o tym że Polacy byli sk********mi i ogólnie donosili sprzedawali Niemcom żydów to po pierwsze zacytuje Ci bardzo mądre słowa niestety nie pamiętam już kogo i może nie dosłownie, ale brzmią mniej więcej tak "Wojna budzi demony ukryte w człowieku".Zrozum to człowieku jest okupacja,Polacy także są terroryzowani(o czym niestety większość świata jakoś nie bardzo pamięta),w każdej chwili możesz zostać złapany w jakiejś łapance i wywieziony do obozu koncentracyjnego.Donos na jakiegoś Żyda może uratować życie tobie i twojej rodzinie.Zastanów się co byś zrobił gdybyś był w ich sytuacji?Pewnie od razu sobie pomyślisz że dzielnie i bohatersko i próbował jakoś przeżyć.Otóż może i faktycznie byś tak zrobił,ale nigdy nie znalazłeś się w takiej sytuacji (i życzę Ci żebyś się nie znalazł) więc nie wiesz co byś tak naprawdę zrobił,więc prosze cię bardzo nie oceniaj tych ludzi!Poza tym dlaczego po wybiórczych przykładach oceniasz Polaków samemu wcześniej nawołując żeby tego nie robić z cyganami,czyżby lekka hipokryzja?Ponadto piszesz tak jakby Polacy ratujący żydów to jakieś tam pojedyncze przypadki a szmalcownicy i sprzedawczyki to większość społeczeństwa.Było jednak dokładnie odwrotnie,Polska była jednym z niewielu państw gdzie karą za ukrywanie i pomoc żydom groziła kara śmierci. Pomimo to dziwnym trafem to właśnie Polacy otrzymali najwięcej orderó Sprawiedliwy wśród Narodów Świata.Niestety kachol i wielu mu podobnych nie pamięta,bądź celowo nie wspomina o tym.Wystarczy wspomnieć o pewnych twierdzeniach o Polskich obozach koncentracyjnych i Polakach antysemitach!Szlak mnie trafia jak takie coś słysze. Piszesz także o pogromach na ludności żydowskiej po wojnie. Pewnie chodzi Ci o pogrom w Kielcach, otóż polecam Ci troche dokształcenia się z innych źródeł niż "genialne" książki pana Grossa. Otóż masakra ta była akcją propagandową komunistów,którzy chcieli odwrócić uwagę zachodu od sfałszowanego referendum.W tej dziedzinie polecam Ci książkę Krzysztofa Kakolewskiego "Umarly cmentarz".Jeszcze gdy wspomniałem o panu Grossie to pasuje i tu temat rozwinąć. Otóż szanowny pan Gross w swoich pseudohistorycznych książkach jest tak wybiórczy,nierzetelny i subiektywny że można go tylko porównać z pewną gazetą pana Michnika.Człowiek na podstawie pojedynczych przypadków uogólnia cały nasz Polski naród jako antysemici.O panu Grossie polecam ten artykuł http://www.nacjonalista.pl/2011/01/08/w ... hizmu.html
kachol

Tjujka
kachol pisze: Nie twierdzę, że Polacy tylko kapowali i rozkradali majątki po Żydach, Polacy również ratowali Żydów i dokonywali innych wielkich czynów. Tylko dobrze, aby zdawać sobie sprawę, że ten kraj nie jest jednowymiarowy...
Przeczytaj co piszę zanim na mnie naskoczysz, bo sens mojej wypowiedzi wypaczasz. Poza tym nigdzie nie napisałem, że Polacy byli sk*******mi tylko kontynuowałem wątek zaczęty przez Bart-d. Mówię między innymi to co piszesz, że wojna wypacza świat i są różne zachowania, i te na plus i te na minus... Poza tym napisałem, że Gross przesadza, tego już nie potrafisz dostrzec w tym co piszę.

Minister
Widocznie źle zrozumiałem Twoje słowa o małych kroczkach, za co przepraszam. Chcieli zniszczyć naród Niemiecki od środka - gratuluje, że wpisujesz się w nazistowską propagandę sprzed II wojny światowej, chyba komu jak komu, ale Tobie powinno z nią nie być po drodze.
P.S. Może widzę Europę w jak to określiłeś kolorach nowoczesnej Europy. Chociaż mam do niej wiele zastrzeżeń i wiele z tego co zostało tu napisane jest jak najbardziej uzasadnione i sam się z tym zgadzam, pomimo, że daleko mi do myślenia większości tutaj.
kmaster

Post autor: kmaster »

Minister pisze: PS.Kachol,powiem Ci czemu przeraża Cię podejście niektórych w tym temacie..Twoje myślenie i poglądy są blisko nowoczesne i widzisz świat w kolorach nowoczesnej Europy..Szczerze Ci powiem,że pier*dole taką Europę.
A mógłbyś napisać co takiego strasznego jest w nowoczesnej Europie dla przeciętnego człowieka?
Globus

kmaster pisze:
Minister pisze: PS.Kachol,powiem Ci czemu przeraża Cię podejście niektórych w tym temacie..Twoje myślenie i poglądy są blisko nowoczesne i widzisz świat w kolorach nowoczesnej Europy..Szczerze Ci powiem,że pier*dole taką Europę.
A mógłbyś napisać co takiego strasznego jest w nowoczesnej Europie dla przeciętnego człowieka?
Jedź do Francji, Belgii czy Szwecji to się dowiesz.

Obrazek
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Nie musi jechać za granice. Już w Warszawce pedały sobie parady równości organizują. Czekamy aż sobie pochód zorganizują pedofile, zoofile czy nekrofile. Niech żyje tolerancja!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Widzę Capitano, że mamy bardzo podobne poglądy jeśli chodzi o tolerancję :P
kmaster

Globus pisze:
kmaster pisze:
Jedź do Francji, Belgii czy Szwecji to się dowiesz.
Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?

A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie  :yes2:
IlCapitano

kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie  :yes2:
No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.
kmaster

Il Capitano pisze:
kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie  :yes2:
No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.
Idąc twoim tokiem rozumowania posuwanie dziewczyn też jest chore, bo różni się tylko tym co posuwasz. Nie bronie pedziów bo ich nie cierpie, ale ja się pytałem co robi takiego strasznego dzisiejsza, nowoczesna Unia Europejska dla przeciętnych ludzi takich jak ja.
IlCapitano

kmaster pisze:
Il Capitano pisze:
Idąc twoim tokiem rozumowania posuwanie dziewczyn też jest chore, bo różni się tylko tym co posuwasz. Nie bronie pedziów bo ich nie cierpie, ale ja się pytałem co robi takiego strasznego dzisiejsza, nowoczesna Unia Europejska dla przeciętnych ludzi takich jak ja.
Ty to napisałeś. Jeśli to będzie rozwijać się nadal w takim tempie, to za kilka/kilkanaście lat dzieci w szkołach będą uczone, że pedałowanie jest dobre. Odwieczny porządek na świecie jest taki, że małżeństwo to kobieta+mężczyzna a nie mężczyzna+mężczyzna i żaden pederasta z Brukseli nie będzie mi wmawiał, że jest inaczej poprzez jakieś syfiaste parady, którymi się brzydzę.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

kmaster pisze: Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?
To,ze przyjada z niewiadomo skad - niewiado kto i bedzie robic syf, burdel, chale, wstyd i zabierac ludziom prace,pieniadze i kobiety! za co? w imie rownosci, ideologi jak najbardziej nie pasujacej dla czlowieka.
kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie
Rozejrzyj sie,i powiedz jak stworzyla ten swiat natura. Powiedz mi co jest podstawa utrzymania zycia na ziemi?
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
bart_d

Il Capitano pisze: No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.
Naprawdę uważasz, że pedałowanie jest podobne do pedofilii? O stary, to Ci gratuluję.
Pedała, który posuwa innego pedała, bo go to jara tak jak nas heteryków cieszy posuwanie kobiet porównujesz do jakiegoś z*eba, który molestuje niewinne dziecko nazywasz podobnym schizem? Proszę nie pisz takich bzdur, bo inaczej tego nazwać nie mogę...
interfann

Post autor: interfann »

"Kamienie na Szaniec" git "Inny Świat" tez dobre jak ktos chce poczuc jak to bylo w obozie
"Nieosądzone zbrodnie ludobójców z czasów II Wojny Światowej 1939-1946"
Do tego dodam ze jestem patriota i to bardzo zatwardziałym a dlaczego?? Bo moja babka ukrywała żołnierzy AK w latach 50 a za to przesiedziala 30 lat w wiezieniu w Lublinie jednym z najgorszych w tamtejszej Polsce. A co do Mein Kampf to dobrze jest poczytac ksiazki nt. innej ideologii i czasow w ktorej powstawala. to duzo nam pokazuje dlaczego ludzie byli jacy byli. Moze nie jestem po studiach ale wierze ze ludzie ktorzy zabraniaja tej ksiazki w polsce. Na tym samym poziomie stawiaja Mein Kampf i używanie znaków Nazistowskich. Przecież to to samo! Nie toleruje tego wogole. Mozna ja czytac tylko w jednym kierunku... ciekawosc ale nie po to aby stała sie tym w co czlowiek wierzy. ludzie oddali zycie za to aby tej ksiazki w naszym kraju nie bylo.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
kmaster

Imrahil Hitokiri pisze:
kmaster pisze: Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?
To,ze przyjada z niewiadomo skad - niewiado kto i bedzie robic syf, burdel, chale, wstyd i zabierac ludziom prace,pieniadze i kobiety! za co? w imie rownosci, ideologi jak najbardziej nie pasujacej dla czlowieka.
kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie
Rozejrzyj sie,i powiedz jak stworzyla ten swiat natura. Powiedz mi co jest podstawa utrzymania zycia na ziemi?

Z pierwszym się zgodzę,ale przypomnę, że Polacy robią dokładnie to samo. Jadą i robią burdel, chałe, syf itp.

A co do drugiego, to nie rozumiesz o co mi chodzi. Porównywanie pedałów do zoofilów, pedofilów czy nekrofilów jest bezsensowne ponieważ to są kompletnie różne zachowania.
Minister

kmaster- moi poprzednicy ładnie Ci co nieco wytłumaczyli.

Większość jest zaślepiona tą zasraną tolerancja,którą propagują wszystkie media i ta banda idiotów z obrony praw człowieka!Każdy ma swoje miejsce na świecie i tego powinniśmy się trzymać..W Stanach to pięknie wychodzi,dojdzie do tego,że  prawdziwego Amerykanina zobaczyć będzie można w filmach albo na zdjęciach,i nie chodzi tu o teraźniejszość  bo tak się  nie stanie,jednak kiedyś dojdzie do tego,że nasze tradycje,religia itp.znikną bo wszystko zmiesza się przez tą śmierdzącą tolerancje!I chodzi mi tu o nasz piękny kraj..Cała ta banda oszołomów zaczynając od Murzynów,przez Cyganów i kończąc na Turkach tylko przyklaskuje tym idiotom broniącym praw człowieka!Tak wiem wszystko jet trochę na wyrost i patrzeniem z daleka przyszłość,ale jednak..

kachol-nie wpisuję się w żadną nazistowską propagandę,bardziej wygląda to tak,że stoję pomiędzy..jedno jest tylko pewne,wszędzie gdzie pojawią się Żydzi starają się kombinować kręcić i ustawiać po swojemu..tak było jest i będzie,taki naród.

kmaster-Polacy nie robią tego samego,bo wyjeżdżają i robią syf polacy a nie POLACY!Ty też naucz się pisać i rozróżniać wielką literę :)
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 20:15 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
InterNH

Post autor: InterNH »

Sto procent poparcia dla Ministra.Warto dodać, że w stanach zjednoczony nie pisze już np "matka Johna Smitha" czy "Ojciec Johna Smitha", a  "rodzic nr 1 Johna Smitha" , "rodzic nr 2 Johna Smitha"...
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
ODPOWIEDZ