Jeśli nie owa książka i jestem napiętnowany, bo ją przeczytałem, to być może zna ktoś inne tytuły?
Z chęcią się zaznajomię.
Pozdrawiam!
Zacznij od "Kamienie na szaniec"bart_d pisze: Mógłby mi ktoś jakąś ciekawą literaturę na ten temat polecić?

Chłopie bez ironii proszę...Globus pisze:Zacznij od "Kamienie na szaniec"bart_d pisze: Mógłby mi ktoś jakąś ciekawą literaturę na ten temat polecić?
W kazdym spoleczenstwie jest margines, a wojna tylko poszerzyla niemoralne zachowania ludzi. Gross wywolal szok, poniewaz postawiony w ksiazce zarzut dotyczy calej lokalnej spolecznosci, nie zas tylko jakiejs jej czesci.kachol pisze: Piszecie, że Gross nie ma racji, jak można czytać taki lewacki bełkot? Otóż Gross ma rację, ponieważ gdyby nie miał już dawno byłby sądzony. Czy przesadza? Owszem moim zdaniem tak, ale pokazuje pewne mechanizmy i zachowania Polaków, które nie były wyjątkami jak to wielu określa. Ludzka natura ma swoje wady, a Polacy nie są w tym lepsi od innych narodów jak chciałoby tutaj kilku.

Nie było w tym ironii... serio.bart_d pisze:
Chłopie bez ironii proszę...

Spoko, tak to odebrałem.Globus pisze:Nie było w tym ironii... serio.bart_d pisze:
Chłopie bez ironii proszę...
Poczytaj książki Stanisława Broniewskiego "Orsza" czy książkę "Matka dzieci Holocaustu - wspomnienia Ireny Sendlerowej"
Przeczytaj co piszę zanim na mnie naskoczysz, bo sens mojej wypowiedzi wypaczasz. Poza tym nigdzie nie napisałem, że Polacy byli sk*******mi tylko kontynuowałem wątek zaczęty przez Bart-d. Mówię między innymi to co piszesz, że wojna wypacza świat i są różne zachowania, i te na plus i te na minus... Poza tym napisałem, że Gross przesadza, tego już nie potrafisz dostrzec w tym co piszę.kachol pisze: Nie twierdzę, że Polacy tylko kapowali i rozkradali majątki po Żydach, Polacy również ratowali Żydów i dokonywali innych wielkich czynów. Tylko dobrze, aby zdawać sobie sprawę, że ten kraj nie jest jednowymiarowy...
A mógłbyś napisać co takiego strasznego jest w nowoczesnej Europie dla przeciętnego człowieka?Minister pisze: PS.Kachol,powiem Ci czemu przeraża Cię podejście niektórych w tym temacie..Twoje myślenie i poglądy są blisko nowoczesne i widzisz świat w kolorach nowoczesnej Europy..Szczerze Ci powiem,że pier*dole taką Europę.
Jedź do Francji, Belgii czy Szwecji to się dowiesz.kmaster pisze:A mógłbyś napisać co takiego strasznego jest w nowoczesnej Europie dla przeciętnego człowieka?Minister pisze: PS.Kachol,powiem Ci czemu przeraża Cię podejście niektórych w tym temacie..Twoje myślenie i poglądy są blisko nowoczesne i widzisz świat w kolorach nowoczesnej Europy..Szczerze Ci powiem,że pier*dole taką Europę.

Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?Globus pisze:Jedź do Francji, Belgii czy Szwecji to się dowiesz.kmaster pisze:A mógłbyś napisać co takiego strasznego jest w nowoczesnej Europie dla przeciętnego człowieka?Minister pisze: PS.Kachol,powiem Ci czemu przeraża Cię podejście niektórych w tym temacie..Twoje myślenie i poglądy są blisko nowoczesne i widzisz świat w kolorach nowoczesnej Europy..Szczerze Ci powiem,że pier*dole taką Europę.
No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie![]()
Idąc twoim tokiem rozumowania posuwanie dziewczyn też jest chore, bo różni się tylko tym co posuwasz. Nie bronie pedziów bo ich nie cierpie, ale ja się pytałem co robi takiego strasznego dzisiejsza, nowoczesna Unia Europejska dla przeciętnych ludzi takich jak ja.Il Capitano pisze:No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie![]()
Ty to napisałeś. Jeśli to będzie rozwijać się nadal w takim tempie, to za kilka/kilkanaście lat dzieci w szkołach będą uczone, że pedałowanie jest dobre. Odwieczny porządek na świecie jest taki, że małżeństwo to kobieta+mężczyzna a nie mężczyzna+mężczyzna i żaden pederasta z Brukseli nie będzie mi wmawiał, że jest inaczej poprzez jakieś syfiaste parady, którymi się brzydzę.kmaster pisze:Idąc twoim tokiem rozumowania posuwanie dziewczyn też jest chore, bo różni się tylko tym co posuwasz. Nie bronie pedziów bo ich nie cierpie, ale ja się pytałem co robi takiego strasznego dzisiejsza, nowoczesna Unia Europejska dla przeciętnych ludzi takich jak ja.Il Capitano pisze:No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie![]()
To,ze przyjada z niewiadomo skad - niewiado kto i bedzie robic syf, burdel, chale, wstyd i zabierac ludziom prace,pieniadze i kobiety! za co? w imie rownosci, ideologi jak najbardziej nie pasujacej dla czlowieka.kmaster pisze: Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?
Rozejrzyj sie,i powiedz jak stworzyla ten swiat natura. Powiedz mi co jest podstawa utrzymania zycia na ziemi?kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie
Naprawdę uważasz, że pedałowanie jest podobne do pedofilii? O stary, to Ci gratuluję.Il Capitano pisze: No niby dlaczego mam nie porównywać pedała do zoofila czy pedofila? Jeden lubi posuwać/być posuwanym przez faceta, a drugi lubi małe dzieci czy zwierzątka. Jak dla mnie różnią się tylko tym co lubią posuwać, to taki sam schiz, który powinno się leczyć.
Imrahil Hitokiri pisze:To,ze przyjada z niewiadomo skad - niewiado kto i bedzie robic syf, burdel, chale, wstyd i zabierac ludziom prace,pieniadze i kobiety! za co? w imie rownosci, ideologi jak najbardziej nie pasujacej dla czlowieka.kmaster pisze: Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?
Rozejrzyj sie,i powiedz jak stworzyla ten swiat natura. Powiedz mi co jest podstawa utrzymania zycia na ziemi?kmaster pisze: A co do parad równości to też mi się to nie podoba ale pedały sobie świętują raz w roku i jakoś nie psuje mi to codziennego życia, a porównywanie pedałów do nekrofilów czy pedofilów to sorry. Pozatym ładne lesbijki mogą sobie świętować nawet codziennie