Ulubiona muza

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
eKubaL
Kontakt:

Odp: Ulubiona muza

Post autor: eKubaL »

Z Flipsyde pewnie słyszałaś piosenkę Happy Birthday. We The People właśnie idzie mi w Foobarze, przez Herosów sobie przypomniałem, a oglądałas już Heroes? Dzisiaj premiera 22 odcinka, za tydzień ostatni 23. Serial nieźle wciąga. :D
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Slepy

Post autor: Slepy »

A mnie ostatnio spodobała się płyta Kultu "spokojnie" z lat 80tych jeszcze chyba :-P Do tej pory jakos ją omijałem, dopiero teraz odkyłem jej geniusz. Jesli komus brakuje muzy, przy ktorej dobrze sie relaksuje i odpoczywa to polecam. Ma genialny klimat, no i teksty które bardzo do mnie trafiaja  :]
maxik

Post autor: maxik »

e-kubal pisze: Z Flipsyde pewnie słyszałaś piosenkę Happy Birthday. We The People właśnie idzie mi w Foobarze, przez Herosów sobie przypomniałem, a oglądałas już Heroes? Dzisiaj premiera 22 odcinka, za tydzień ostatni 23. Serial nieźle wciąga. :D
Widziałam pare odcinków rzeczywiście nieźle wciąga.A co do piosenki Happy Birthday jest poprostu extra :):)
eKubaL
Kontakt:

jak posłuchac We The People, to sie troche zdwiwisz, bo gdy usłyszałem Happy Birthday to nie wierzyłem, że to Flipsyde, a co do Heroes to szkoda, że będzie chyba tylko jeden sezon.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
maxik

No rzeczywiście dwie zupełnie odmienne piosenki.We The People też super piosenka.A co do Heroes to juz pewne że bedzie tylko jeden sezon??
eKubaL
Kontakt:

We The People to tytuł albumu, ta piosenka to Someday.

Napisałem chyba, żeby nic nie zdradzić, ale po oglądnięciu 21 odcinka, kiedy do końca pozostały dwa, jestem na 90% pewny, ze na jednym sezonie sie skończy. Chociaż popularność serialu może sprawić, że producenci zdecydują się  jeszcze pociągnąć z jeden sezon.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
maxik

e-kubal pisze: We The People to tytuł albumu, ta piosenka to Someday.

Napisałem chyba, żeby nic nie zdradzić, ale po oglądnięciu 21 odcinka, kiedy do końca pozostały dwa, jestem na 90% pewny, ze na jednym sezonie sie skończy. Chociaż popularność serialu może sprawić, że producenci zdecydują się  jeszcze pociągnąć z jeden sezon.
Sorry miałam na myśli piosenke Someday pomyliło mi sie.Mam nadzieje,że zrobią jeszcze jeden sezon bo film naprawde wciąga.
eKubaL
Kontakt:

Ale spamujemy... Topic o muzyce, a my o Herosach. Przydałaby się reakcja moda, tylko, że który da mi ostrzeżenie?:P
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
maxik

Nie no my gadaliśmy o muzyce a Herosi to tylko małe zboczenie z tematu.:P
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 21:37 przez maxik, łącznie zmieniany 1 raz.
Slepy

A ja mam prosbe do tych, którzy obracają sie w klimatach elektronicznych. Mam ochote posłuchac jakiegos Trancu, najlepiej jakiegos delikatnego i płynnego, bez duzego basu i łomotu :P Jako ze moja wiedza o muzyce elektronicznej konczy sie na odroznieniu techno, trancu i hardstylu, to prosze o pomoc fachowców:P Co radzicie?
maxik

slepy_fan pisze: A ja mam prosbe do tych, którzy obracają sie w klimatach elektronicznych. Mam ochote posłuchac jakiegos Trancu, najlepiej jakiegos delikatnego i płynnego, bez duzego basu i łomotu :P Jako ze moja wiedza o muzyce elektronicznej konczy sie na odroznieniu techno, trancu i hardstylu, to prosze o pomoc fachowców:P Co radzicie?
z tego co mi wiadomo i z tego co słyszałam to doradziłabym Tiesto.
klusek

Post autor: klusek »

slepy_fan pisze: Co radzicie?
Najlepiej rzuć w cholerę ten trens, bo jest nudny. :P

A tak na poważnie zajrzyj na stronkę www.di.fm/edmguide/edmguide.html . Co prawda jest to przewodnik po całej muzyce elektronicznej, ale przy okazji znakomity zbiór fragmentów utworów. Dzięki temu sam ocenisz, co Ci się podoba :)

EDIT: Wiem, wiem, zanudzam już z tą stronką, ale to ona ukształtowała moje gusta muzyczne :P
Slepy

Wcale nie zanudzasz, bo ta stronka jest po prostu genialna :hold: A i widze, ze nowe utwory sie pojawiły.

Trance jest nudny? Hm, ja jestem laikiem jesli chodzi o elektronike, jeszcze kilka lat temu dla mnie wszystko było technem :hahaha: Ja ogolnie słucham rocka, ale czasem natchnie mnie na jakieś dni, w ktorych mam ochote słuchac tylko elektroniki. I wlasnie teraz tak mam :P :P No i.. dream, epic i ibiza trance, to chyba to co lubie..

P.S Jeszcze mi wytłumaczcie, jak mozna słuchac takiego SPEEDCORE'a albo TERRORCORE'a, przeciez od tego łeb napierdala :P
Ostatnio zmieniony 15 maja 2007, 16:52 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
maxik

mógłyby ktoś powiedziec jaki zespól wykonuje tą piosenke i jaki ma tytuł http://www.youtube.com/watch?v=6h3Y6mL9SHM tutaj znalazłam jakiś filmik z tą muzyką z góry wielkie dzięki.
Zzzz

Post autor: Zzzz »

Zespół to 'Blur' a tytuł piosenki: 'Song 2'
W Fifie 98 była ta piosenka...
A Tutaj masz teledysk http://www.youtube.com/watch?v=iJ-6xGaETHQ
Darek

Post autor: Darek »

A ja mam pytanie. Ostatnio na Vivie leci teledysk z pannami w zielonych mini spódniczkach które grają na bebnach, trąbkach i saksofonach a do tego pokazują majtki:-) i nigdy nie ma tytułu tej piosenki... Zawsze myślałem że nie zdążyłem zobaczyć tytułu bo byłem zajęty oglądaniem tego co pokazują ale potem stwierdziłem że jednak naprawdę nie wyświetlają tytułu... Ktoś by mógł podać namiary na tą piosenkę?
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Ocheck

Post autor: Ocheck »

orientuje się ktos jak tytuł ma piosenka z rekalmy Fiata, babka cos fanzoli po włosku
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]Obrazek

[center]
Darek

ShadY pisze:
matico pisze: Mam prośbę do znawców muzyki i nie tylko. Potrzebuję tytułu piosenki, która jest motywem w reklamie Fiata Bravo/a. Szukałem na www.reklamy.tv bez skutku. Będą wdzięczyny za ten tytuł.
Gianna Nannini - Meravigliosa Creatura
http://www.speedyshare.com/915264130.html
Masz fc_ocheck :-P
Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 01:42 przez Darek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

dudu
Kontakt:

Post autor: dudu »

kochanydarek miałem taki sam problem tylko ze inna piosenka napewno ale znałem wykonawce i własnie przed chwila udało mi sie znalezc to co widziałem ;] jak sie dowiesz o swoja to daj namiar tutaj ;]
Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 01:20 przez dudu, łącznie zmieniany 1 raz.
IO SONO INTERISTA
"Po podaniu ręki "milaniście", myję ją. Po podaniu ręki "juventino", liczę swoje palce." - Peppino Prisco
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
Zzzz

Post autor: Zzzz »

kochanydarku  Alex Gaudino - Destination Calabria  http://www.youtube.com/watch?v=t_9s4iqm-pk
Mam też w mp3 jak chcesz, podaj gg to Ci prześle.
ps. pomogłem juz dziś 2 osobom  :P
Darek

Wysłałem ci na priva numer gg jak odebrałeś to napisz :-) P.S Już znalazłem na necie i zasysam zobaczę co ściągnę jak będzie inna wersja to dam znaki  :-D
Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 02:12 przez Darek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Interista17
Kontakt:

Post autor: Interista17 »

kochanydarek pisze:
ShadY pisze:
matico pisze: Mam prośbę do znawców muzyki i nie tylko. Potrzebuję tytułu piosenki, która jest motywem w reklamie Fiata Bravo/a. Szukałem na www.reklamy.tv bez skutku. Będą wdzięczyny za ten tytuł.
Gianna Nannini - Meravigliosa Creatura
http://www.speedyshare.com/915264130.html
Masz fc_ocheck :-P
U mnie ta piosenka leci praktycznie całą dobę  :-D. Jest po prostu super bardzo mi sie podoba. 
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Tym razem znowu wysililem swoje szare komrki i zrobilem pelnometrazowa mp3 (nie jak wczesniej intro). Oto ona ---> MP3. Moze sie spodoba :-D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
maxik

no no niewiedziałam że tworzysz muzyke super kawałek  :D
Wasiel InterFC

Post autor: Wasiel InterFC »

Do Master Snake=> fajny utwór nawet :)
Inter per sempre. Inter eterno amore.
Globus

Post autor: Globus »

początek średni ale później widać duży postęp :) ogólnie gratki ;)
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Globus pisze: początek średni ale później widać duży postęp :) ogólnie gratki ;)
Wiem wlasnie poczatek zrypalem ale juz mi sie nie chcialo poczatku robic od poczatku ;)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Grzybek

Post autor: Grzybek »

http://www.hip-hop.pl/albumy/projector. ... 1181044907

Dla tych co nie słyszeli :D Fajna nuta :P
mORGAN

Post autor: mORGAN »

Po przeczytaniu tematu od początku stwierdzam, że jestem tu chyba jedyną osobą która się nie wypowiedziała  :lol2: Co do moich gustów muzycznych to są dość rozległe. Słucham od Kazika, przez Boba Marleya od Slipknota czy Dismember. Z zespołów nie wymienionych jeszcze tutaj polecam Bullet For My Valentine. Naprawdę ciekawa muzyka... Raz tylko pojawiła się nazwa Disturbed, a to świetny zespół. Z cięższej muzyki polecam Static-X. Bardzo ciekawy wokal  :yes2:
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Grzybek pisze: http://www.hip-hop.pl/albumy/projector. ... 1181044907

Dla tych co nie słyszeli :D Fajna nuta :P
powiem tyle...tandeta...po prostu dno i 5 metrów mułu...nie wiem jak to się może podobać...no ale...mis puszapek...słyszał ktoś o nim ?
Obrazek
ODPOWIEDZ