Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
RoB

Odp: Ulubiony film

Post autor: RoB »

No Country for Old Men - zajebisty film. Chyba najlepsze dzieło braci Coen.
El_Bojano [Q77 "MUSTANG"]

Post autor: El_Bojano [Q77 "MUSTANG"] »

Efekt motyla jest świetny lecz druga część jest do bani (wg. mnie)
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

oglądałem ostatnio film pt. "Johnny got his gun" (Polska nazwa: "Johnny poszedł na wojne"). Nie jest to film dla każdego ale ja akurat lubie takie ambitniejsze filmy i mi się spodobał. Bohaterem jest młody mężczyzna który poszedł na wojnę. Na polu bitwy tuż obok niego jednak wybuchł pocisk. John stracił przez to nogi i ręce a takze stał się głuchy, niewidomy oraz niemy. Trafił do szpitala gdzie lekarze uznali go za "warzywo", jednak mózg Johna jest w 100% funkcjonalny. Lekarze przeprowadzają na nim badania i eksperymenty nie zdając sobie sprawy z tego ze John wszystko czuje. Przez cały film słyszymy myśli bohatera, który nieustannie poszukuje sposobu na porozumiewanie się z lekarzami
Generalnie jesli ktoś nie lubi dramatów z umieszczoną w nich symboliką itp. to raczej mu się ten film nie spodoba jednak jak ktos woli ambitniejsze kino to bardzo polecam!!
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Calkiem ciekawie zapowiedziales film. Musze go sciagnac :D Ja ostatnio ogladalem Definitely Maybe... Fajna komedia romantyzna na wieczor z dziewczyna. Nie bede spojlerowal, bo nie da sie tego opowiedziec zeby nie spalic :)
Obrazek
sig by Orzeu
El_Bojano [Q77 "MUSTANG"]

Post autor: El_Bojano [Q77 "MUSTANG"] »

"Johnny got his gun" ten film wykorzystała metallica w swoim pierwszym teledysku "one". Ale całego nie miałem jeszcze okazji obejrzeć. Trza ściągnąć :yes2:
Obrazek
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Underworld: Evolution ...
Apocalypto ...
28 Dni Później ...
^ bardzo dobre film (przynajmniej Moim zdaniem), polecam wszystkim ... ^  :-D
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 15:54 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Szycha pisze: http://youtube.com/watch?v=tStE4-uuPfs

Zapowiada się ciekawa komedia
no niestety okazała się mocno przereklamowana. . .
Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ja tam lubie stare filmy o mafii :P A z nowych to ostatnio nic bardzo ciekawego nie wyszło :P Wszystko mnie zawodzi.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Ganja

Post autor: Ganja »

a ja polecam czarne komedie typu Friday 1,2,3, How High, Chłopaczki z sąsiedztwa, Soul Plane, AliG bym tu także zaliczył, itp;]
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 23:45 przez Ganja, łącznie zmieniany 1 raz.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Moje ulubione pozycje filmowe to: Skazani na Shawshank (chyba każdy to zna, jeśli nie, to trzeba obejrzeć, klasyk, pozycja obowiązkowa, jeśli miałbym już koniecznie wybrać jeden ulubiony film, to ten miałby spore szanse), Święci z Bostonu (świetny film, z bardzo dobrą fabułą, z gatunku "Tarantino" :P), Ojce chrzestne (komentarz zbędny), Rocky I, II, III, IV, V i Balboa (zadziwiające, jak bardzo spodobał mi się film, którego fabuła jest przesiąknięta sportem, którego nie cierpię), Dzień Świra (jak dla mnie bezkonkurencyjnie najlepszy polski film ever, a jeśli to dla Was wciąż słaba rekomendacja, to tytułuję go jeszcze jedną z najlepszych komedii - tragedii (czarna komedia nie pasuje), jakie widziałem), Piraci z Karaibów jako seria (przy mało którym filmie tak się odprężam), Władca Pierścieni (cała trójka była świetna, ale Powrót Króla jednak pobił Drużynę i Wieże na głowy), Gwiezdne Wojny (stara jak i nowa trylogia, choć nowa to mniej wyrafinowana rozrywka) Hooligans (film wspaniały nie tylko, choć również z powodu głównej tematyki) ...
Spać mi się zachciało, może potem coś dopiszę. Jeśli ktoś chce się więcej o którymś z powyższych tytułów dowiedzieć, to niech pyta, ale zapewne wszystkie zostały już tu wcześniej omówione, bo to bardzo znane, kultowe wręcz filmy.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Omen

Post autor: Omen »

Ja lubię filmy w których tematyką jest piłka.A więc Hooligans,Football Factory,Gol
:szal:
Orzeu
Kontakt:

Jakie ostatnio filmy Wam się spodobały ?

Osobiście pragnę polecić z tych co ostatnio oglądałem:
Big Stan - fajna, śmieszna komedia z kolesiem znanym z wspólpracy z A. Sandlerem (m.in. w Supertacie grał), czy znanym z filmu Boski Żigolo, świetny aktor 8/10.
Incredible Hulk, Iron Man - jakoś zawsze miałem słabość do superbohaterów, a te dwa filmy są na tyle dobre, że... polecam ;) 8/10 i 7/10.
Crank - znakomity film akcji z Jasonem Stathanem (Transporter) 9/10.
Mumia 3 - 7/10.

Z ostatnich nowości na minus:
Nieznajomi - spodziewałem się więcej po tak reklamowanym filmie 6/10.
Hellboy 2- totalne dno jak dla mnie, wielka kampania reklamowa, dobra 1sza część, a tu takie zaskoczenie w postaci słabiutkiej 2iej części 3,5/10.

a i na koniec news dla fanów Sly Stallone'a: http://www.filmweb.pl/Sylvester+Stallon ... s,id=45850
Obrazek
Dzonyy

Nieznajomi jak dla mnie syf kiła i mogiła ale Hellboy mi się podobał. Hulk troche nudnawy dla mnie był natomiast Iron Man świetny!
Globus

Post autor: Globus »

Ja kilka tygodni temu oglądałem film "Labolatorium Diabła" ukazujący doświadczenia na ludziach mające na celu wyprodukowanie bomby biologicznej! Akcja rozgrywa się w Japoni a większość ofiar to chińczycy! Film dla ludzi o bardzo mocnych nerwach... przy wielu scenach ciężko było nie odwrócić głowy :/ Co najbardziej szokujące jest to film na faktach prawdziwych i powstał na podstawie notatek i dokumentów które nie zdążono zniszczyć oraz z relacji oprawców którym UWAGA amerykanie darowali życie tylko za to żeby im przekazali dokumentację z badań... Jedna ze scen z filmu (dla ludzi o mocnych nerwach)
http://pl.youtube.com/watch?v=blI1CLco4 ... re=related
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
kibix

Post autor: kibix »

o kurde... przyznam się że nie miałbym odwagi obejrzeć tego filmu. moje ulubione filmy to "Dzień Świra" (jest zajebiaszczy. strasznie mi się podoba) i "Gol"(szczególnie 2 część bo jest tam pokazane życie gwiazdy i poza tym jest trochę ciekawszy)
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

według mnie najlepszy "Godfather" wszystkie części, chociaż III jest nieco słabsza od pozostałych... i oczywiście "Dzień Świra", wspaniały film  :D...
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

Moje ulubione filmy to "Scarface" i "Hooligans" rowniez podobaly mi sie obie czesci horroru  "Jeepers Creppers"
Obrazek
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Dla mnie wiele filmów było i będzie wspaniałych jednak do najlepszych zaliczam

300!!
Troja
Braveheart Waleczne Serce
The Quest
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Ostatnio co oglądałem to Batmana "Mroczny Rycerz", do dzisiaj jestem pod wielkim wrażeniem, zwłaszcza gry ś.p. Heath Ledger'a który wcielił się w postac Jokera (choc według mnie za mało go było). Nie dziwi mnie to, że ten film zarobił 'dopiero' 500 milionów. Warto wydac tych pare groszy i obejrzec ten film w kinie, a nie ściągac z neta ;) Nie pożałujecie.
Orzeu
Kontakt:

co prawda w kinie nie byłem ,ale co do opini nt. tego filmu to mam taką samą. 'Why so serious ?' ;)
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Globus pisze: Ja kilka tygodni temu oglądałem film "Labolatorium Diabła" ukazujący doświadczenia na ludziach mające na celu wyprodukowanie bomby biologicznej! Akcja rozgrywa się w Japoni a większość ofiar to chińczycy! Film dla ludzi o bardzo mocnych nerwach... przy wielu scenach ciężko było nie odwrócić głowy :/ Co najbardziej szokujące jest to film na faktach prawdziwych i powstał na podstawie notatek i dokumentów które nie zdążono zniszczyć oraz z relacji oprawców którym UWAGA amerykanie darowali życie tylko za to żeby im przekazali dokumentację z badań... Jedna ze scen z filmu (dla ludzi o mocnych nerwach)
http://pl.youtube.com/watch?v=blI1CLco4 ... re=related
Dokładnie. Oglądałem ten film już dwa lata temu.
A tego filmu są 4 części i na wszystkie mam namiar i nie wiem czy sobie nie obejżeć całości. Bo ten film to tak jakby początek.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Dzonyy

A myślałem ze tylko Globus takie cuda ogląda...
Globus

Dzonyy napalonyy pisze: A myślałem ze tylko Globus takie cuda ogląda...
Ja wiem czy to cudo... Zwyczajnie czasami warto obejżeć taki film żeby później nie mylić II wojny światowej z " 4 pancerni i pies" i porównywać ją z okresem socjalizmu w Polsce  :roll:

Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

No raczej "4 pancerni i pies" to jest jedna wielka propaganda socjalistyczna! Jak dlamnie to emitowanie tego typu "filmów" powinno być zakazane, bo przecież jak można w ten sposób ukazywać realia II Wojny Światowej..
Obrazek
Globus

Kowal pisze: No raczej "4 pancerni i pies" to jest jedna wielka propaganda socjalistyczna! Jak dlamnie to emitowanie tego typu "filmów" powinno być zakazane, bo przecież jak można w ten sposób ukazywać realia II Wojny Światowej..
Nie zgadzam się  z Tobą Kowal  :P WIadomo że II wojna światowa to najgorsze co nas spotkało w całej historii Polski ale film który ukazuje naszych dzielnych żołnierzy którzy zawsze wygrywają powinien być traktowany z przymróżeniem oka ;) Propaganda socjalistyczna to też do końca nie jest! Może w pewnym stopniu tak ale bez przesady. Najlepiej gdyby przed filmem była podawana informacja że jest to serial obyczajowy luźno nawołujący do okupacji niemieckiej w Polsce

Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

Globus ale zobacz ile tam jest nagiętych faktów.. Nie chce tu bronić nemców,ale zobacz jak to jest możliwe że T-34 rozwala Tygrysa.. oczywiście było to możliwe z bliskiej odległości,pozatym ztego co się oriętuje to na jednego Tygrysa przypadało 10 T-34.. ale mniejsza z tym :wink:
Dlamnie i tak jest tam więcej propagandy niż faktów.
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Kowal ale weź pod uwagę że to tylko serial. A jakie on ma przesłanie to już inna bajka. W filmach serialach można wszystko przedstawić co nie koniecznie musi łączyć się z prawdą.
Globus

Pilnie poszukuję filmu "The Wanderers" czy ktoś może mi podać na niego namiary? Nie chcę torrentów tylko najlepiej gdyby był spakowany!

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Globus pisze: Pilnie poszukuję filmu "The Wanderers" czy ktoś może mi podać na niego namiary? Nie chcę torrentów tylko najlepiej gdyby był spakowany!
Na dole będzie ten film w częściach ale nie daje głowy że to chodzi o ten dokładnie film. Ale możesz spróbować.

http://www.megadownload.pl/szukaj/The%2 ... s/all.html
Globus

Cholera hasło jest wymagane do otwarcia paczki :/

Obrazek
ODPOWIEDZ