Ulubiony film
-
RoB
Odp: Ulubiony film
No Country for Old Men - zajebisty film. Chyba najlepsze dzieło braci Coen.
-
El_Bojano [Q77 "MUSTANG"]
-
Chuchu
- Kontakt:
oglądałem ostatnio film pt. "Johnny got his gun" (Polska nazwa: "Johnny poszedł na wojne"). Nie jest to film dla każdego ale ja akurat lubie takie ambitniejsze filmy i mi się spodobał. Bohaterem jest młody mężczyzna który poszedł na wojnę. Na polu bitwy tuż obok niego jednak wybuchł pocisk. John stracił przez to nogi i ręce a takze stał się głuchy, niewidomy oraz niemy. Trafił do szpitala gdzie lekarze uznali go za "warzywo", jednak mózg Johna jest w 100% funkcjonalny. Lekarze przeprowadzają na nim badania i eksperymenty nie zdając sobie sprawy z tego ze John wszystko czuje. Przez cały film słyszymy myśli bohatera, który nieustannie poszukuje sposobu na porozumiewanie się z lekarzami
Generalnie jesli ktoś nie lubi dramatów z umieszczoną w nich symboliką itp. to raczej mu się ten film nie spodoba jednak jak ktos woli ambitniejsze kino to bardzo polecam!!
Generalnie jesli ktoś nie lubi dramatów z umieszczoną w nich symboliką itp. to raczej mu się ten film nie spodoba jednak jak ktos woli ambitniejsze kino to bardzo polecam!!
-
Pablusso
Calkiem ciekawie zapowiedziales film. Musze go sciagnac
Ja ostatnio ogladalem Definitely Maybe... Fajna komedia romantyzna na wieczor z dziewczyna. Nie bede spojlerowal, bo nie da sie tego opowiedziec zeby nie spalic 

sig by Orzeu
-
El_Bojano [Q77 "MUSTANG"]
"Johnny got his gun" ten film wykorzystała metallica w swoim pierwszym teledysku "one". Ale całego nie miałem jeszcze okazji obejrzeć. Trza ściągnąć 

-
ForzaeDi
Underworld: Evolution ...
Apocalypto ...
28 Dni Później ...
^ bardzo dobre film (przynajmniej Moim zdaniem), polecam wszystkim ... ^
Apocalypto ...
28 Dni Później ...
^ bardzo dobre film (przynajmniej Moim zdaniem), polecam wszystkim ... ^
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 15:54 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Orzeu
- Kontakt:
-
Dzonyy
Ja tam lubie stare filmy o mafii
A z nowych to ostatnio nic bardzo ciekawego nie wyszło
Wszystko mnie zawodzi.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Ganja
a ja polecam czarne komedie typu Friday 1,2,3, How High, Chłopaczki z sąsiedztwa, Soul Plane, AliG bym tu także zaliczył, itp;]
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 23:45 przez Ganja, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piekarz
Moje ulubione pozycje filmowe to: Skazani na Shawshank (chyba każdy to zna, jeśli nie, to trzeba obejrzeć, klasyk, pozycja obowiązkowa, jeśli miałbym już koniecznie wybrać jeden ulubiony film, to ten miałby spore szanse), Święci z Bostonu (świetny film, z bardzo dobrą fabułą, z gatunku "Tarantino"
), Ojce chrzestne (komentarz zbędny), Rocky I, II, III, IV, V i Balboa (zadziwiające, jak bardzo spodobał mi się film, którego fabuła jest przesiąknięta sportem, którego nie cierpię), Dzień Świra (jak dla mnie bezkonkurencyjnie najlepszy polski film ever, a jeśli to dla Was wciąż słaba rekomendacja, to tytułuję go jeszcze jedną z najlepszych komedii - tragedii (czarna komedia nie pasuje), jakie widziałem), Piraci z Karaibów jako seria (przy mało którym filmie tak się odprężam), Władca Pierścieni (cała trójka była świetna, ale Powrót Króla jednak pobił Drużynę i Wieże na głowy), Gwiezdne Wojny (stara jak i nowa trylogia, choć nowa to mniej wyrafinowana rozrywka) Hooligans (film wspaniały nie tylko, choć również z powodu głównej tematyki) ...
Spać mi się zachciało, może potem coś dopiszę. Jeśli ktoś chce się więcej o którymś z powyższych tytułów dowiedzieć, to niech pyta, ale zapewne wszystkie zostały już tu wcześniej omówione, bo to bardzo znane, kultowe wręcz filmy.
Spać mi się zachciało, może potem coś dopiszę. Jeśli ktoś chce się więcej o którymś z powyższych tytułów dowiedzieć, to niech pyta, ale zapewne wszystkie zostały już tu wcześniej omówione, bo to bardzo znane, kultowe wręcz filmy.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
Omen
Ja lubię filmy w których tematyką jest piłka.A więc Hooligans,Football Factory,Gol
-
Orzeu
- Kontakt:
Jakie ostatnio filmy Wam się spodobały ?
Osobiście pragnę polecić z tych co ostatnio oglądałem:
Big Stan - fajna, śmieszna komedia z kolesiem znanym z wspólpracy z A. Sandlerem (m.in. w Supertacie grał), czy znanym z filmu Boski Żigolo, świetny aktor 8/10.
Incredible Hulk, Iron Man - jakoś zawsze miałem słabość do superbohaterów, a te dwa filmy są na tyle dobre, że... polecam
8/10 i 7/10.
Crank - znakomity film akcji z Jasonem Stathanem (Transporter) 9/10.
Mumia 3 - 7/10.
Z ostatnich nowości na minus:
Nieznajomi - spodziewałem się więcej po tak reklamowanym filmie 6/10.
Hellboy 2- totalne dno jak dla mnie, wielka kampania reklamowa, dobra 1sza część, a tu takie zaskoczenie w postaci słabiutkiej 2iej części 3,5/10.
a i na koniec news dla fanów Sly Stallone'a: http://www.filmweb.pl/Sylvester+Stallon ... s,id=45850
Osobiście pragnę polecić z tych co ostatnio oglądałem:
Big Stan - fajna, śmieszna komedia z kolesiem znanym z wspólpracy z A. Sandlerem (m.in. w Supertacie grał), czy znanym z filmu Boski Żigolo, świetny aktor 8/10.
Incredible Hulk, Iron Man - jakoś zawsze miałem słabość do superbohaterów, a te dwa filmy są na tyle dobre, że... polecam
Crank - znakomity film akcji z Jasonem Stathanem (Transporter) 9/10.
Mumia 3 - 7/10.
Z ostatnich nowości na minus:
Nieznajomi - spodziewałem się więcej po tak reklamowanym filmie 6/10.
Hellboy 2- totalne dno jak dla mnie, wielka kampania reklamowa, dobra 1sza część, a tu takie zaskoczenie w postaci słabiutkiej 2iej części 3,5/10.
a i na koniec news dla fanów Sly Stallone'a: http://www.filmweb.pl/Sylvester+Stallon ... s,id=45850

-
Dzonyy
Nieznajomi jak dla mnie syf kiła i mogiła ale Hellboy mi się podobał. Hulk troche nudnawy dla mnie był natomiast Iron Man świetny!
-
Globus
Ja kilka tygodni temu oglądałem film "Labolatorium Diabła" ukazujący doświadczenia na ludziach mające na celu wyprodukowanie bomby biologicznej! Akcja rozgrywa się w Japoni a większość ofiar to chińczycy! Film dla ludzi o bardzo mocnych nerwach... przy wielu scenach ciężko było nie odwrócić głowy
Co najbardziej szokujące jest to film na faktach prawdziwych i powstał na podstawie notatek i dokumentów które nie zdążono zniszczyć oraz z relacji oprawców którym UWAGA amerykanie darowali życie tylko za to żeby im przekazali dokumentację z badań... Jedna ze scen z filmu (dla ludzi o mocnych nerwach)
http://pl.youtube.com/watch?v=blI1CLco4 ... re=related
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
kibix
o kurde... przyznam się że nie miałbym odwagi obejrzeć tego filmu. moje ulubione filmy to "Dzień Świra" (jest zajebiaszczy. strasznie mi się podoba) i "Gol"(szczególnie 2 część bo jest tam pokazane życie gwiazdy i poza tym jest trochę ciekawszy)
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-
Filip©
- Kontakt:
według mnie najlepszy "Godfather" wszystkie części, chociaż III jest nieco słabsza od pozostałych... i oczywiście "Dzień Świra", wspaniały film
...
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Moje ulubione filmy to "Scarface" i "Hooligans" rowniez podobaly mi sie obie czesci horroru "Jeepers Creppers"

-
MarcoPolo
- Kontakt:
Dla mnie wiele filmów było i będzie wspaniałych jednak do najlepszych zaliczam
300!!
Troja
Braveheart Waleczne Serce
The Quest
300!!
Troja
Braveheart Waleczne Serce
The Quest
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
EL_CHINO
Ostatnio co oglądałem to Batmana "Mroczny Rycerz", do dzisiaj jestem pod wielkim wrażeniem, zwłaszcza gry ś.p. Heath Ledger'a który wcielił się w postac Jokera (choc według mnie za mało go było). Nie dziwi mnie to, że ten film zarobił 'dopiero' 500 milionów. Warto wydac tych pare groszy i obejrzec ten film w kinie, a nie ściągac z neta
Nie pożałujecie.
-
Orzeu
- Kontakt:
co prawda w kinie nie byłem ,ale co do opini nt. tego filmu to mam taką samą. 'Why so serious ?' 

-
Woo-cash
- Kontakt:
Dokładnie. Oglądałem ten film już dwa lata temu.Globus pisze: Ja kilka tygodni temu oglądałem film "Labolatorium Diabła" ukazujący doświadczenia na ludziach mające na celu wyprodukowanie bomby biologicznej! Akcja rozgrywa się w Japoni a większość ofiar to chińczycy! Film dla ludzi o bardzo mocnych nerwach... przy wielu scenach ciężko było nie odwrócić głowyCo najbardziej szokujące jest to film na faktach prawdziwych i powstał na podstawie notatek i dokumentów które nie zdążono zniszczyć oraz z relacji oprawców którym UWAGA amerykanie darowali życie tylko za to żeby im przekazali dokumentację z badań... Jedna ze scen z filmu (dla ludzi o mocnych nerwach)
A tego filmu są 4 części i na wszystkie mam namiar i nie wiem czy sobie nie obejżeć całości. Bo ten film to tak jakby początek.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Dzonyy
A myślałem ze tylko Globus takie cuda ogląda...
-
Globus
Ja wiem czy to cudo... Zwyczajnie czasami warto obejżeć taki film żeby później nie mylić II wojny światowej z " 4 pancerni i pies" i porównywać ją z okresem socjalizmu w PolsceDzonyy napalonyy pisze: A myślałem ze tylko Globus takie cuda ogląda...

-
Kowal
No raczej "4 pancerni i pies" to jest jedna wielka propaganda socjalistyczna! Jak dlamnie to emitowanie tego typu "filmów" powinno być zakazane, bo przecież jak można w ten sposób ukazywać realia II Wojny Światowej..

-
Globus
Nie zgadzam się z Tobą KowalKowal pisze: No raczej "4 pancerni i pies" to jest jedna wielka propaganda socjalistyczna! Jak dlamnie to emitowanie tego typu "filmów" powinno być zakazane, bo przecież jak można w ten sposób ukazywać realia II Wojny Światowej..

-
Kowal
Globus ale zobacz ile tam jest nagiętych faktów.. Nie chce tu bronić nemców,ale zobacz jak to jest możliwe że T-34 rozwala Tygrysa.. oczywiście było to możliwe z bliskiej odległości,pozatym ztego co się oriętuje to na jednego Tygrysa przypadało 10 T-34.. ale mniejsza z tym 
Dlamnie i tak jest tam więcej propagandy niż faktów.
Dlamnie i tak jest tam więcej propagandy niż faktów.

-
Woo-cash
- Kontakt:
Kowal ale weź pod uwagę że to tylko serial. A jakie on ma przesłanie to już inna bajka. W filmach serialach można wszystko przedstawić co nie koniecznie musi łączyć się z prawdą.
-
Globus
Pilnie poszukuję filmu "The Wanderers" czy ktoś może mi podać na niego namiary? Nie chcę torrentów tylko najlepiej gdyby był spakowany!

-
Woo-cash
- Kontakt:
Na dole będzie ten film w częściach ale nie daje głowy że to chodzi o ten dokładnie film. Ale możesz spróbować.Globus pisze: Pilnie poszukuję filmu "The Wanderers" czy ktoś może mi podać na niego namiary? Nie chcę torrentów tylko najlepiej gdyby był spakowany!
http://www.megadownload.pl/szukaj/The%2 ... s/all.html
-
Globus
Cholera hasło jest wymagane do otwarcia paczki