Football Manager
-
kolus
Odp: Football Manager
Ranocchie dalem 4,5 mln euro tylko bylo to w czasie gdy musialem decydowac o wspolwlasnosci.
-
Balon
w pierwszym sezonie za 8 mln wykupilem.
Mam tez Zapate, ktorego sciagnlem za 4 mln i gra b. dobrze.
jakim ustawieniem najlepiej gracie? Bo przstawilem 4-2-3-1 na 4-1-3-2 (w roznych wariantach) i powoli zrobilo sie jak w fm 08... jeden sezon taktyka, a nastepny juz słaby.
Albo macie jakies ogolne spostrzezenia taktyczne?
zauwazylem ze gra obronna (wysuniecie) jest calkowicie przerobiona. Gdy probowalem grac prawie cofnietą (czyt. jeden w prawo od cofnietej) to obroncy nie wychodzili z 30 metra!
Takze zestawienie 2 srodkowych pomocnikow (defensywnie nastawionych) jest przypuszczalnie gorsze niz wystawienie 1 defensywnego.
Jak ktos wyzej stosowal taktyke 4-1-3-2 gdzie 1 defensywny i 3 ofensywynych i wygrywal prawie wszystko.
Jakie wasze spostrzezenia?
Mam tez Zapate, ktorego sciagnlem za 4 mln i gra b. dobrze.
jakim ustawieniem najlepiej gracie? Bo przstawilem 4-2-3-1 na 4-1-3-2 (w roznych wariantach) i powoli zrobilo sie jak w fm 08... jeden sezon taktyka, a nastepny juz słaby.
Albo macie jakies ogolne spostrzezenia taktyczne?
zauwazylem ze gra obronna (wysuniecie) jest calkowicie przerobiona. Gdy probowalem grac prawie cofnietą (czyt. jeden w prawo od cofnietej) to obroncy nie wychodzili z 30 metra!
Takze zestawienie 2 srodkowych pomocnikow (defensywnie nastawionych) jest przypuszczalnie gorsze niz wystawienie 1 defensywnego.
Jak ktos wyzej stosowal taktyke 4-1-3-2 gdzie 1 defensywny i 3 ofensywynych i wygrywal prawie wszystko.
Jakie wasze spostrzezenia?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
-
bart_d
Nigdy nie grałem w tego typu gry, ale FM 11 mam i muszę stwierdzić, że po prostu nie ogarniam 
Ta gra jest tak rozbudowana, że nie mam pojęcia w co ręce włożyć najpierw!
Ta gra jest tak rozbudowana, że nie mam pojęcia w co ręce włożyć najpierw!
"Perce siamo i fratelli del mondo"
-
kolus
no tym co dopiero zaczynaja w nia grac jest ciezko, tez grajac pierwszy raz mialem problem (kilka ladnych lat temu), najlepiej znajdz jakiegos kumpla co gral.
-
Kujon
- Kontakt:
4 sezon, na razie jestem pierwszy w serieBKujon pisze: Teraz czas na hardkor wyzwanie czyli rozpoczynam w Serie C2/C, wybieram zespół Latina (ze względu na barwy takie jak nasz Inter). Cel 7 sezonów i gram w serieA.

"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
Balon
No kujon, niezle, niezle 
ja zawsze gosciłem w Benevencie. Możliwe ze jesli awansuja do Serie A (w co watpie) to ich obejme po Interze, narazie sa filią
ja zawsze gosciłem w Benevencie. Możliwe ze jesli awansuja do Serie A (w co watpie) to ich obejme po Interze, narazie sa filią
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Helton
tego choutusa tez mialem jak gralem w fm 2010 prowadzilem pro vercelli oj meczylem sie i to byla frajda 8 sezonow krok po kroku mi zajelo awans do serie a v-ce mistrzostwo final pucharu wloch. Swego czasu mialem trojke choutus olisadebe di vaio. Super atak jak na serie c1.Mialem tez kilku polakow np: osuch, Burkhardt filip. Ale musialem odejsc bo inter zlozyl mi propozycje a interowi sie nie odmawia
. Kujon a mozesz pokazac jaki masz sklad??
-
Kujon
- Kontakt:

Połowa obrony (tzn Rigione, Biondi i Fatić młodziki z Interu), kupiłem tylko Sarabie za 900 tys, ale to i tak miłame na transfery 375 tys, ale wziąłem go na raty
-
Balon
hmm w tym fm11 fajnie moze sie prowadzic slabe kluby, bo nie dosc ze ma sie oferty od agentow to kontrakty sie koncza dobrym gracza. Jesli moj sejw padnie to zagrab Benevento 
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Kujon
- Kontakt:
tylko weź poprawkę, że agenci Ci coś zaoferują jak będziesz w serieBDon Balon pisze: hmm w tym fm11 fajnie moze sie prowadzic slabe kluby, bo nie dosc ze ma sie oferty od agentow to kontrakty sie koncza dobrym gracza. Jesli moj sejw padnie to zagrab Benevento![]()
-
Helton
skladzik naprawde super
ale jak pamietam musialem mocno sie nameczyc aby cos dobrego kupic do serie c2. Strasznie duzo czasu to kosztowalo . A teraz sami agenci pytaja skladaja propozycje naprawde ta gra jest niemal kompletna.
-
bart_d
Ja od wczoraj gram w FM 11 i jako zupełny laik wybrałem sobie drużynę z naszej 4 ligi 
Chłopaki w większości mają po 15 lat i nie powiem, ale do piłkarzy do im duuuużo brakuje.
Gubię się w tym natłoku informacji.
Chłopaki w większości mają po 15 lat i nie powiem, ale do piłkarzy do im duuuużo brakuje.
Gubię się w tym natłoku informacji.
"Perce siamo i fratelli del mondo"
-
Blablarzynca
- Kontakt:
-
Milo
jest Belgiem tylko widocznie w twoim FM wybrał gre dla Francjii bo na 100% na poczatku ma narodowość BelgPablusso pisze: W tym roku sciagnalem brata Hazarda. 18-latek z niezla przyszloscia, co ciekawe Francuz, nie Belg. Dla ogrania rzucilem go do Primavery na poczatek i w 5 meczach 5 bramek i 7 asystSzkoda, ze gra na tej samej pozycji co Eden.
-
Balon
u mnie tez jest Francuzem 
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Milo
Umnie też w sezonie 5 gra dla Francjii ale nawet nie przebył się do seniorów i nie ma szans dogonić brata w umiejetnościach
A w drugim save to samo czyli tylko na początku tylko jest Belgiem
Aczkolwiek jak sprawdziłem to się zgadza do gry w rep.Belgi jak ja byłem trenerem Belgi
A w drugim save to samo czyli tylko na początku tylko jest Belgiem
Aczkolwiek jak sprawdziłem to się zgadza do gry w rep.Belgi jak ja byłem trenerem Belgi
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 12:54 przez Milo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pablusso
Nie wnikalem czy wybieral reprezentacje czy nie, choc sie domyslalem, ze tak zrobil biorac pod uwage to, ze jego BRAT jest rodowitym Belgiem. A jesli chodzi o umiejetnosci, moze nie byl wlasciwie kierowany. U mnie juz jako 18-latek wyglada calkiem zacnie 

sig by Orzeu
-
Balon
ja mam ogolnie smieszna kadre juniorska. Maja 2 mecze w sezonie zremisowane a reszte wygrywaja po 3-4 do zera.
Ma ktos w składzie Abel'a Hernandez'a z Palermo? ten gosc jest przekozacki.
Wogole Palermo to jakis kosmos. Sciagneli Munoz'a z boca (gosc to przekozak, kupilem go od nich za 21 mln), Pastore jak wiadomo i wspomniany hernandez doprowadzili ze az do 26 kolejki byli liderem Serie A, gdzie wygrywali prawie wszystkie mecze. Ale zrobiłem im sabotaż i Munoz jest u mnie, a hernandeza (dawałem za niego 60 mln, a chcieli 106) zaoferowali mi za ...20 mln, ale pajac nie chce ze mna podpisac kontraktu (chce odejsc do lepszego klubu, a nie rozwaza transferu do zespołu który zdobył Triplette w poprzednim sezonie... )
Ma ktos w składzie Abel'a Hernandez'a z Palermo? ten gosc jest przekozacki.
Wogole Palermo to jakis kosmos. Sciagneli Munoz'a z boca (gosc to przekozak, kupilem go od nich za 21 mln), Pastore jak wiadomo i wspomniany hernandez doprowadzili ze az do 26 kolejki byli liderem Serie A, gdzie wygrywali prawie wszystkie mecze. Ale zrobiłem im sabotaż i Munoz jest u mnie, a hernandeza (dawałem za niego 60 mln, a chcieli 106) zaoferowali mi za ...20 mln, ale pajac nie chce ze mna podpisac kontraktu (chce odejsc do lepszego klubu, a nie rozwaza transferu do zespołu który zdobył Triplette w poprzednim sezonie... )
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Czarson
mi się udało wygrać LM Widzewem , 4 sezony z rzędu osiągałem 1/4 i raz 1/2 i nareszcie się udało
newgeni siła zespołu (sezon 2019/2020)
-
Milo
No Pablo bo gdyż nadal siedzi w tym samym klubie a jest umnie początek 5 sezonu a ma 1 gwiazdkę masz może osiągnąć 2
Aczkolwiek ja bym kupił Babacar z Fiorentiny bo chłopak ma talent wielki potem jest czołowym graczem i sam ciągnie Fiorentine
Jak dla mnie też on jest koks ale Pablo miał inne zdanie jak go polecałem a staty też ma ładneDon Balon pisze: Ma ktos w składzie Abel'a Hernandez'a z Palermo?
Aczkolwiek ja bym kupił Babacar z Fiorentiny bo chłopak ma talent wielki potem jest czołowym graczem i sam ciągnie Fiorentine
-
and1
- Kontakt:
Ja zacząłem 3 sezon Interem. Nikim innym nie gram w tej grze
W dwa lata zdobyłem x2 majstra i raz LM. Pucharu Włoch narazie nie zdobyłem. Prócz tego wszystkie te superpucharki co rok i KMŚ.
A tak przedstawia mi się skład

A tak przedstawia mi się skład

-
Pablusso
Hernandez jest dobry ale nie przesadzajcie. W ciagu ostatnich 2 sezonow na moim save strzelil razem 10 bramek. Duzo lepszy jest Babacar.
Co mi sie w tym FMie nie podoba i momentami irytuje, to straszny problem z pozbyciem sie niechcianych zawodnikow. Sytuacja z ostatnich dni, chcialem sie pozbyc Milito poki jeszcze jest cos wart, bo przestal sie do skladu lapac... To oczywiscie propozycje dla klubow... za 5 mln brak zainteresowania (wart byl 9 mln). Po tej akcji Obrazil sie Milito i obrazil sie dodatkowo Sneijder. Musialem jednego i drugiego sprzedac, bo "nie wyobrazali sobie wspolpracy z kims takim jak ja", mimo ze przez 3 lata bylo swietnie. A jesli proponujesz jakiegos zawodnika innym klubom i on sie zdenerwuje, to rozmowy sa tak przygotowane, ze czesto nie ma innego wyjscia tylko klotnia z zawodnikiem.
Co mi sie w tym FMie nie podoba i momentami irytuje, to straszny problem z pozbyciem sie niechcianych zawodnikow. Sytuacja z ostatnich dni, chcialem sie pozbyc Milito poki jeszcze jest cos wart, bo przestal sie do skladu lapac... To oczywiscie propozycje dla klubow... za 5 mln brak zainteresowania (wart byl 9 mln). Po tej akcji Obrazil sie Milito i obrazil sie dodatkowo Sneijder. Musialem jednego i drugiego sprzedac, bo "nie wyobrazali sobie wspolpracy z kims takim jak ja", mimo ze przez 3 lata bylo swietnie. A jesli proponujesz jakiegos zawodnika innym klubom i on sie zdenerwuje, to rozmowy sa tak przygotowane, ze czesto nie ma innego wyjscia tylko klotnia z zawodnikiem.

sig by Orzeu
-
Balon
sprzedać kogoś z Interu to ciezka sprawa. wszystkim trzeba dopłacac...
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
krystianeczek
dlatego np w 2013 jak rok miałem z Eto kontrakt to specjalnie się z nim kłóciłem i rozwiązałem kontrakt, bo mi to taniej wyszło a nikt go nie chciał, tak samo zrobiłem z paroma innymi zawodnikami,a świetny interes zrobiłem na Criscito, kupiłem za 70 w pierwszym sezonie i sprzedałem po 3 do Barcelony za 180
-
Czarson
Albo zamiast ofert zakupu , kluby składają oferty wypożyczenia , często trzeba zaniżać cenę zawodnika żeby go komuś wcisnąć ;/
-
Pablusso
Rozumiem, ze waluta to zlotowki?;pkrystianeczek pisze: dlatego np w 2013 jak rok miałem z Eto kontrakt to specjalnie się z nim kłóciłem i rozwiązałem kontrakt, bo mi to taniej wyszło a nikt go nie chciał, tak samo zrobiłem z paroma innymi zawodnikami,a świetny interes zrobiłem na Criscito, kupiłem za 70 w pierwszym sezonie i sprzedałem po 3 do Barcelony za 180

sig by Orzeu
-
krystianeczek
no przecież nie euro, zawsze gdzieś gram w złotówkach, tak się nauczyłem i tak mi pasuje, jedynie z Wami przez neta w 10 musiałem w euro obczaić:D
-
Pablusso
Ja walute ustawiam w zaleznosci od ligi w jakiej gram, ale teraz juz chyba i tak najrozsadniej grac w eurasach. Nie wyobrazam sobie grania w zlotowkach we Wloszech. No ale przyzwyczajenie robi swoje.

sig by Orzeu
-
hQ
- Kontakt:
Dziś wyszedł najnowszy pacz do FM'a 11. Może on coś zmieni z tymi transferami 
-
Paru
Mam problem mały. Ściągnąłem patcha tego nowego, zpatchowałem grę i pojawił się problem typu, że jak odpalam grę to pokazuje mi "brak płyty w napędzie" więc odpaliłem obraz i dalej to samo. Da się to jakoś przeskoczyć?