Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
kolus

Odp: Football Manager

Post autor: kolus »

Ranocchie dalem 4,5 mln euro tylko bylo to w czasie gdy musialem decydowac o wspolwlasnosci.
Balon

Post autor: Balon »

w pierwszym sezonie za 8 mln wykupilem.
Mam tez Zapate, ktorego sciagnlem za 4 mln i gra b. dobrze.

jakim ustawieniem najlepiej gracie? Bo przstawilem 4-2-3-1 na 4-1-3-2 (w roznych wariantach) i powoli zrobilo sie jak w fm 08... jeden sezon taktyka, a nastepny juz słaby.
Albo macie jakies ogolne spostrzezenia taktyczne?

zauwazylem ze gra obronna (wysuniecie) jest calkowicie przerobiona. Gdy probowalem grac prawie cofnietą (czyt. jeden w prawo od cofnietej) to obroncy nie wychodzili z 30 metra!
Takze zestawienie 2 srodkowych pomocnikow (defensywnie nastawionych) jest przypuszczalnie gorsze niz wystawienie 1 defensywnego.
Jak ktos wyzej stosowal taktyke 4-1-3-2 gdzie 1 defensywny i 3 ofensywynych i wygrywal prawie wszystko.

Jakie wasze spostrzezenia?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
bart_d

Post autor: bart_d »

Nigdy nie grałem w tego typu gry, ale FM 11 mam i muszę stwierdzić, że po prostu nie ogarniam :)

Ta gra jest tak rozbudowana, że nie mam pojęcia w co ręce włożyć najpierw!
"Perce siamo i fratelli del mondo"
kolus

Post autor: kolus »

no tym co dopiero zaczynaja w nia grac jest ciezko, tez grajac pierwszy raz mialem problem (kilka ladnych lat temu), najlepiej znajdz jakiegos kumpla co gral.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Kujon pisze: Teraz czas na hardkor wyzwanie czyli rozpoczynam w Serie C2/C, wybieram zespół Latina (ze względu na barwy takie jak nasz Inter). Cel 7 sezonów i gram w serieA.
4 sezon, na razie jestem pierwszy w serieB :) w poprzednich dwóch sezonach królem strzelców był u mnie Labros Choutos (kibice Interu powinni go pamiętać), teraz mały screen i pytanie czy mieliście coś takiego?

Obrazek
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Balon

No kujon, niezle, niezle :D

ja zawsze gosciłem w Benevencie. Możliwe ze jesli awansuja do Serie A (w co watpie) to ich obejme po Interze, narazie sa filią :D
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Helton

Post autor: Helton »

tego choutusa tez mialem jak gralem w fm 2010 prowadzilem pro vercelli oj meczylem sie i to byla frajda 8 sezonow krok po kroku mi zajelo awans do serie a v-ce mistrzostwo final pucharu wloch. Swego czasu mialem trojke choutus olisadebe di vaio. Super atak jak na serie c1.Mialem tez kilku polakow np: osuch, Burkhardt filip.  Ale musialem odejsc bo inter zlozyl mi propozycje a interowi sie nie odmawia :P. Kujon a mozesz pokazac jaki masz sklad??
Kujon
Kontakt:

Obrazek

Połowa obrony (tzn Rigione, Biondi i Fatić młodziki z Interu), kupiłem tylko Sarabie za 900 tys, ale to i tak miłame na transfery 375 tys, ale wziąłem go na raty :) a tak reszta za free, nie są to jakieś młodziki polecane na stronach tylko piłkarze skrzętnie wyszukani przeze mnie za darmo  :P
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Balon

hmm w tym fm11 fajnie moze sie prowadzic slabe kluby, bo nie dosc ze ma sie oferty od agentow to kontrakty sie koncza dobrym gracza. Jesli moj sejw padnie to zagrab Benevento :D
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Kujon
Kontakt:

Don Balon pisze: hmm w tym fm11 fajnie moze sie prowadzic slabe kluby, bo nie dosc ze ma sie oferty od agentow to kontrakty sie koncza dobrym gracza. Jesli moj sejw padnie to zagrab Benevento :D
tylko weź poprawkę, że agenci Ci coś zaoferują jak będziesz w serieB
Helton

Post autor: Helton »

skladzik naprawde super :) ale jak pamietam musialem mocno sie nameczyc aby cos dobrego kupic do serie c2. Strasznie duzo czasu to kosztowalo . A teraz sami agenci pytaja skladaja propozycje naprawde ta gra jest niemal kompletna.
bart_d

Post autor: bart_d »

Ja od wczoraj gram w FM 11 i jako zupełny laik wybrałem sobie drużynę z naszej 4 ligi :)
Chłopaki w większości mają po 15 lat i nie powiem, ale do piłkarzy do im duuuużo brakuje.

Gubię się w tym natłoku informacji.
"Perce siamo i fratelli del mondo"
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Wkrótce ogarniesz wszystkie opcje ;)
all in the game, yo, all in the game
Milo

Post autor: Milo »

Pablusso pisze: W tym roku sciagnalem brata Hazarda. 18-latek z niezla przyszloscia, co ciekawe Francuz, nie Belg. Dla ogrania rzucilem go do Primavery na poczatek i w 5 meczach 5 bramek i 7 asyst :) Szkoda, ze gra na tej samej pozycji co Eden.
jest Belgiem tylko widocznie w twoim FM wybrał gre dla Francjii bo na 100% na poczatku ma narodowość Belg
Balon

u mnie tez jest Francuzem :)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Milo

Umnie też w sezonie 5 gra dla Francjii ale nawet nie przebył się do seniorów i nie ma szans dogonić brata w umiejetnościach
A w drugim save to samo czyli tylko na początku tylko jest Belgiem

Aczkolwiek jak sprawdziłem to się zgadza do gry w rep.Belgi jak ja byłem trenerem Belgi
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 12:54 przez Milo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Nie wnikalem czy wybieral reprezentacje czy nie, choc sie domyslalem, ze tak zrobil biorac pod uwage to, ze jego BRAT jest rodowitym Belgiem. A jesli chodzi o umiejetnosci, moze nie byl wlasciwie kierowany. U mnie juz jako 18-latek wyglada calkiem zacnie :)
Obrazek
sig by Orzeu
Balon

ja mam ogolnie smieszna kadre juniorska. Maja 2 mecze w sezonie zremisowane a reszte wygrywaja po 3-4 do zera.

Ma ktos w składzie Abel'a Hernandez'a z Palermo? ten gosc jest przekozacki.
Wogole Palermo to jakis kosmos. Sciagneli Munoz'a z boca (gosc to przekozak, kupilem go od nich za 21 mln), Pastore jak wiadomo i wspomniany hernandez doprowadzili ze az do 26 kolejki byli liderem Serie A, gdzie wygrywali prawie wszystkie mecze. Ale zrobiłem im sabotaż i Munoz jest u mnie, a hernandeza (dawałem za niego 60 mln, a chcieli 106) zaoferowali mi za ...20 mln, ale pajac nie chce ze mna podpisac kontraktu (chce odejsc do lepszego klubu, a nie rozwaza transferu do zespołu który zdobył Triplette w poprzednim sezonie... ) 
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Czarson

Post autor: Czarson »

mi się udało wygrać LM Widzewem , 4 sezony z rzędu osiągałem 1/4 i raz 1/2 i nareszcie się udało :) newgeni siła zespołu (sezon 2019/2020)
Milo

No Pablo bo gdyż nadal siedzi w tym samym klubie a jest umnie początek 5 sezonu a ma 1 gwiazdkę masz może osiągnąć 2
Don Balon pisze: Ma ktos w składzie Abel'a Hernandez'a z Palermo?
Jak dla mnie też on jest koks ale Pablo miał inne zdanie jak go polecałem a  staty też ma ładne
Aczkolwiek ja bym kupił Babacar z Fiorentiny bo chłopak ma talent wielki potem jest czołowym graczem i sam ciągnie Fiorentine
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Ja zacząłem 3 sezon Interem. Nikim innym nie gram w tej grze :P W dwa lata zdobyłem x2 majstra i raz LM. Pucharu Włoch narazie nie zdobyłem. Prócz tego wszystkie te superpucharki co rok i KMŚ.

A tak przedstawia mi się skład

Obrazek
Obrazek
Pablusso

Hernandez jest dobry ale nie przesadzajcie. W ciagu ostatnich 2 sezonow na moim save strzelil razem 10 bramek. Duzo lepszy jest Babacar.

Co mi sie w tym FMie nie podoba i momentami irytuje, to straszny problem z pozbyciem sie niechcianych zawodnikow. Sytuacja z ostatnich dni, chcialem sie pozbyc Milito poki jeszcze jest cos wart, bo przestal sie do skladu lapac... To oczywiscie propozycje dla klubow... za 5 mln brak zainteresowania (wart byl 9 mln). Po tej akcji Obrazil sie Milito i obrazil sie dodatkowo Sneijder. Musialem jednego i drugiego sprzedac, bo "nie wyobrazali sobie wspolpracy z kims takim jak ja", mimo ze przez 3 lata bylo swietnie. A jesli proponujesz jakiegos zawodnika innym klubom i on sie zdenerwuje, to rozmowy sa tak przygotowane, ze czesto nie ma innego wyjscia tylko klotnia z zawodnikiem.
Obrazek
sig by Orzeu
Balon

sprzedać kogoś z Interu to ciezka sprawa. wszystkim trzeba dopłacac...
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

dlatego np w 2013 jak rok miałem z Eto kontrakt to specjalnie się z nim kłóciłem i rozwiązałem kontrakt, bo mi to taniej wyszło a nikt go nie chciał, tak samo zrobiłem z paroma innymi zawodnikami,a świetny interes zrobiłem na Criscito, kupiłem za 70 w pierwszym sezonie i sprzedałem po 3 do Barcelony za 180
Czarson

Post autor: Czarson »

Albo zamiast ofert zakupu , kluby składają oferty wypożyczenia , często trzeba zaniżać cenę zawodnika żeby go komuś wcisnąć ;/
Pablusso

krystianeczek pisze: dlatego np w 2013 jak rok miałem z Eto kontrakt to specjalnie się z nim kłóciłem i rozwiązałem kontrakt, bo mi to taniej wyszło a nikt go nie chciał, tak samo zrobiłem z paroma innymi zawodnikami,a świetny interes zrobiłem na Criscito, kupiłem za 70 w pierwszym sezonie i sprzedałem po 3 do Barcelony za 180
Rozumiem, ze waluta to zlotowki?;p
Obrazek
sig by Orzeu
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

no przecież nie euro, zawsze gdzieś gram w złotówkach, tak się nauczyłem i tak mi pasuje, jedynie z Wami przez neta w 10 musiałem w euro obczaić:D
Pablusso

Ja walute ustawiam w zaleznosci od ligi w jakiej gram, ale teraz juz chyba i tak najrozsadniej grac w eurasach. Nie wyobrazam sobie grania w zlotowkach we Wloszech. No ale przyzwyczajenie robi swoje.
Obrazek
sig by Orzeu
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Dziś wyszedł najnowszy pacz do FM'a 11. Może on coś zmieni z tymi transferami :)
Paru

Post autor: Paru »

Mam problem mały. Ściągnąłem patcha tego nowego, zpatchowałem grę i pojawił się problem typu, że jak odpalam grę to pokazuje mi "brak płyty w napędzie" więc odpaliłem obraz i dalej to samo. Da się to jakoś przeskoczyć?
ODPOWIEDZ