Chodzicie na polskie stadiony?

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
EL_CHINO

Odp: CHodzicie na polskie stadiony?

Post autor: EL_CHINO »

Masz rację Shady, jakby co to śpiewamy na stadionie :)
A co do tych buforów to pewnie może tak byc jak mówisz, że chcą ograniczyc miejsce dla kibiców Górnika. Kibice Górnika złożyli petycje o 15000 biletów, ale pewnie tyle nie dostaniemy, bo wierzę że nas byłoby full a kibiców Ruchu pewnie z 10000, wiedzą jak jest z frekfencją u nas a jak u nich (mój kumpel tłumaczył się tym że bilety u nich stoją po 20zł hahaha). U nich jest jakiś większy pesymizm, u nas zaś więcej pozytywizmu. Chociaż niewiadomo co im może odwalic na meczu, napinka to wiadomo, oni są najbardziej z tego znani, ale żeby nie robili żadnej burdy hańbiąc tym samym miano 'derb śląska'.
Proszę się nie wypowiadac na temat Sosnowca, jeśli się nie ma dokładnych informacji :]
Shady

Post autor: Shady »

No czytalem wlasnie, ze wy chcieliscie 15k biletow, a policja wraz z Ruchem zgodzili sie na 7400. A co do tego buforu, obejmuje on cala prosta ktora... podczas transmisji jest widoczna w tv. Wiec skonczy sie, ze na derbach na ktorych bedzie 30tys ludzi, w TV bedzie wygladalo, ze nie ma prawie nikogo.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

ShadY pisze: A co do tego buforu, obejmuje on cala prosta
:o Kabaret.W meczu ligi holenderskiej Feyenoord-PSV (który z pewnością jest meczem podwyższonego ryzyka) nie było sektora buforowego.Kibice PSV byli w zwykłej klatce ,a z jednej i z drugiej strony płotu stali policjanci.A w Polsce oczywiście sektor buforowy musi być na pół Stadionu Śląskiego :/
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Shady

Mora pisze: A w Polsce oczywiście sektor buforowy musi być na pół Stadionu Śląskiego :/
Ale dziwne jest wlasnie to, ze taki duzy bufor jest tylko z lewej strony:
Obrazek
Jak dla mnie zero w tym logiki.
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Żenada jak h**
To już mogliby otworzyc sektory dla Żaboli 20-30...
Cóż nie można miec wszystkiego- Ruch jest gospodarzemto dostają więcej, ale to są derby po kilku latach przerwy, są ludzie którzy chcą tą impreze popsuc... Na pewno to nie jest jeszcze ostateczna decyzja, tak to się nie skończy :]
jankos

Post autor: jankos »

Głupota jakich mało. Jest możliwość żeby taki mecz oglądało kilkadziesiąt tysięcy ludzi, to ci ograniczają to do granic możliwości.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2008, 17:10 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
siedem74

Post autor: siedem74 »

jankos pisze: Głupota jakich mało. Jest możliwość żeby taki mecz oglądało kilkadziesiąt tysięcy ludzi, to ci ograniczają to do granic możliwości.
dokładnie, zamiast zmobilizować sie do przyjecia wiekszej niż dotychczas na slasku (w meczu ligowym)liczby kibiców,wolą ograniczać i zakazywać.Tylko sobie wyobrazmy co ta patologia moze na Euro 2012 narozrabiać.Jak oni se poradzą z przyjezdnymi ekipami,a może byc tak ze w jednej okolicy będą rządzic  anglicy  i niemcy.Juz widze od nich sektory buforowe.
The holy city breathed
Like a dying man
It moved with hopeful tears
With the tears of the blind
Shady

Fotka z dzisiejszych derbów Madrytu.

http://i29.tinypic.com/2s9ytfk.jpg
Ljarro

Post autor: Ljarro »

to sie chlopaki nie popisali, powinni zapytac jakiegos polonisty i napisac poprawnie, czyli 2 MARCA :P
BartFCI

Post autor: BartFCI »

Ale "2 Marzec - WIELKIE DERBY" to jakby nie patrzeć też może być poprawne jak jest z myślnikiem :P
Obrazek
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Bart_S pisze: Ale "2 Marzec - WIELKIE DERBY" to jakby nie patrzeć też może być poprawne jak jest z myślnikiem :P
Wcale nie jest poprawnie. Marzec jest tylko jeden :P
A swoją drogą to polscy kibice to mają zajebiste pomysły:D
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
BartFCI

Post autor: BartFCI »

No to przepraszam, mój błąd :)

A pomysł przedni, kilkudziesięciu kibiców pojechało do Madrytu żeby pokazać że takie coś jak Derby Śląska też istnieje. W około 20 stacjach to pokazali więc coś zrobili.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2008, 23:47 przez BartFCI, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Paolo_

Post autor: Paolo_ »

Bart_S pisze: A pomysł przedni, kilkudziesięciu kibiców pojechało do Madrytu żeby pokazać że takie coś jak Derby Śląska też istnieje. W około 20 stacjach to pokazali więc coś zrobili.
Atletico ma zgodę z Ruchem Chorzów :). I ten transparent wyszedł zapewne z inicjatywy właśnie Atletico a nie grupki Polaków co chciało rozsławić derby :P
Obrazek
Shady

Paolo_ pisze: I ten transparent wyszedł zapewne z inicjatywy właśnie Atletico a nie grupki Polaków co chciało rozsławić derby :P
Pomysł wyszedł z inicjatywy kibiców Ruchu:

"Fani Ruchu Chorzów wpadli na nietypowy pomysł zareklamowania marcowego spotkania z Górnikiem Zabrze. W trakcie pojedynku pomiędzy zespołami Atletico i Realu Madryt wywiesili na stadionie Vincente Calderon transparent o treści: "2 MARZEC – WIELKIE DERBY". Białe płótno z niebieskim napisem było doskonale widoczne nie tylko na stadionie, ale również w 22 telewizyjnych stacjach, które transmitowały to spotkanie na żywo!
Z transparentem do Madrytu wybrało się kilkudziesięciu kibiców Ruchu. Napis pojawił się w drugiej połowie meczu zaraz obok "młyna" fanów Atletico. "

źródło: http://www.derby.niebiescy.pl/index.php?id=2023
mikruzzo87

Post autor: mikruzzo87 »

To już mogliby otworzyc sektory dla Żaboli 20-30...
zgadzam sie sektor buforowy molby byc mniejszy od 31-34 bo wiadomo ze frekwencja na meczach Gornika jest wysoka
scudetto:1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007

coppa italia:1939, 1978, 1982, 2005, 2006

champions league:1964, 1965

UEFA:1991, 1994, 1998
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

mowisz o Ruchu ze maja kompleksy...a Gornik to nie? z tego co idzie zaobserwowac wiecej razy robia zamieszanie i napinke (np. te napisy w Rudzie, Zabrzu, - Derby dla Gornika i erka do gory kolami) niz inne kluby,a co do sektora buforowego bardzo dobrze niech sie ciesza wogole ze wejda przepis pzpn z tego co wiem to 5-10% frekwencji na calym stadionie to moga byc kibice przyjezdni wiec i tak powinni sie juz cieszyc....jesli chodzi o mnie bede na mecuz tlyko dla tego bo chce zobacyzc dobre widowisko...a nie kibicuje ani Ruchowi ani Górnikowi... ale juz sie robi nudna ta napinka z obu stron, co bedzie to bedzie zobaczymy 02.03.2008 :P:P czy beda dymy czy nie...bo juz tyle wersji zadym slyszalem...i co tam ma sie dziac ze mozna by ksiazke napisac:P
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 09:27 przez Messie, łącznie zmieniany 1 raz.
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
PioFCI

Post autor: PioFCI »

Messie jestes z Gliwic, wiec o obiektywizm trudno z Twojej strony:) Gornik robi Wam jazdy na miescie, w sumie robi co chce, wiec pewnie jako kibic Piasta palasz do nich nienawiscia:) Co jak co, ale nikt w Polsce nie robi wiekszej napinki od Ruchu.. Wg nich caly swiat jest niebieski.. A taka prawda, ze na derby musza brac swoich dziadkow, kochanki, ludzi na wozku i garbatych.. Ruch z roku na rok blaknie, ale przyznac trzeba ze ekipe "H" maja I klasowa..

A jesli chodzi o same derby to na meczu nie bedzie zadnej zadymy, watpie nawet w bluzgi...ale co sie bedzie dzialo po meczu juz w ciemnym gigantycznym parku chorzowskim i na Rudzie to byscie nie chceli wiedziec  :yes2:
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 10:22 przez PioFCI, łącznie zmieniany 1 raz.
Inter na zawsze !!!
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Messie wie co mówi... i go popieram, bo nie raz widziałem napis: "kuRwy" i eRke do góry nogami.. właśnie o ile w Zabrzu jest tego o dziwo mniej, o tyle już w innych częściach Śląska należących do strefy Górnika jest tego multum... w czasie meczu nie powinno nic być, ale po meczu, jak pisze Pio... będzie się działo... zapraszam szczególnie na dworce autobusowe... szczególnie w Piekarach na Starym Osiedlu :P Zwyczajne bijatyki o drugiej w nocy to codzienność, ale po takim meczu... ojj... czuje, że zadyma będzie :P pola marsjańskie czy jak one się tam zwą w parku chorzowskim... oby tylko nie były zalane krwią... sam fakt, że miałem jechać tam na ochronę i odmówiłem, podobnie jak większość moich współpracujących daje do myślenia... w tym wypadku życie mi milsze... bo jako ochrona to jednak idzie się na pierwszy odstrzał ;p

Z drugiej strony wydaje mi się, że jak będzie remis to nic nie będzie się działo, jednak jeśli któraś z drużyn wygra... podobno w kasie Ruchu jest jeszcze ok. 1300 biletów, może się skuszę jeszcze na jakiś bilecik i wtedy będę chciał tylko spokojnie przeżyć drogę ze Śląskiego do mnie... ^^
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Messie
Kontakt:

Pio_FCI pisze: Messie jestes z Gliwic, wiec o obiektywizm trudno z Twojej strony:) Gornik robi Wam jazdy na miescie, w sumie robi co chce, wiec pewnie jako kibic Piasta palasz do nich nienawiscia:) Co jak co, ale nikt w Polsce nie robi wiekszej napinki od Ruchu.. Wg nich caly swiat jest niebieski.. A taka prawda, ze na derby musza brac swoich dziadkow, kochanki, ludzi na wozku i garbatych.. Ruch z roku na rok blaknie, ale przyznac trzeba ze ekipe "H" maja I klasowa..

A jesli chodzi o same derby to na meczu nie bedzie zadnej zadymy, watpie nawet w bluzgi...ale co sie bedzie dzialo po meczu juz w ciemnym gigantycznym parku chorzowskim i na Rudzie to byscie nie chceli wiedziec  :yes2:
nie powiem sa jakies akcje z zabolami...nie pwoeim...ale taka akcja ostatnia jak wyskocyzli ich okolo 70 starszych z kijami na 40 malolatow wracajacych z proby dopingu to troche niepokolei maja pod dachem;/ i w sumie rozumiem te zasady hools ze trzeba jebac policje itd, ale po tej akcji ciesze sie ze zlapali kibicow Górnika wszystkich i nic nie zrobili malolatom z Piasta..bo nie bylo to honorowe posuniecie z ich strony...zreszta nie pierwsze...(nie mowie ze nasi sa swieci ).nie popieram tkaich akcji  np 10 kolesi w wieku 25lat na 3 malych po 15 lat itd;P,.ale uwierz mi ze napinki u nich co nie miara... zreszta temat slaskich kibicow i ukladow kos, akcji, to jak ocean:), kto chodzi na mecze ten wie jak to jest:) a dymow nie bedzie. na meczu..ewentualnie gdzies na jakis dzielnicach Rudy Slaskiej itd...ciekawie moze bedzie na Załężu w Katowicach i roznych miastach typu Piekary itd, Ruch ma Liczne FC w Katowicach...a z drugiej strony jest Gieksa ktora ma uklad chuliganski z Gornikiem:P wiec na dzielnicach bedzie goraco..i roznych dojazdach...zreszta zobaczymy co bedzie:)) zawsze jest duzo suzmu a potem wielkie "0" ale kto wie:P
MiRas.
Kontakt:

W Piekarach jest silna ekipa fanów Górnika, oraz Ruchu, które mają ze sobą mocno na pieńku... więc cieszyłbym sie, gdybym na drugi dzień moje miasto jeszcze było w całości, bo bądźmy szczerze.. w moim mieście nie będzie miał kto nad tym zapanować... :P

Messie a tak z innej beczki.. w której części Gliwic mieszkasz? ;)
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Messie
Kontakt:

Daszyńskiego kojarzysz??? byle Środmiescie..w kazdym razie blisko Centrum:P a co znasz kogos stad?:P czy chcesz mnie odwiedzic?:P, jak tak zapraszam, kiedys chyba Cristiano z Katowic do nas wpadal na hale pokopac z ziomkami swoimi:P ale to bylo kawal czasu temu:P

EDIT: Student naszej Politechniki:P, to trzeba sie ustawic mysle na jakies piwko:P

EDIT2: hehe taka mała integracja :P fanow:P
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 14:45 przez Messie, łącznie zmieniany 1 raz.
MiRas.
Kontakt:

Stary... W Gliwicach to ja codziennie bywam :P xD ul. Akademicka, Częstochowska i te sprawy :P

Edit: Tak jest, trzeba, trzeba :P
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 14:31 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
marcointer
Kontakt:

Post autor: marcointer »

Oczywiście jak Ruda to chodza na stadion przy Cichej 6  :ave: :ave: :hold:19R20
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Ja tam chodzę sobie na mecze swojego MKS-u Kluczbork :D( 3 liga, grupa III).
dzielik

Post autor: dzielik »

Właśnie zapadła decyzja (podjęła ją Komenda Wojewódzka Policji), że mecz derbowy Polonii Bytom z Górnikiem Zabrze odbędzie się bez udziału publiczności...Kibice dowiedzieli się o tym na 3 dni przed meczem, w połowie trwania przedsprzedaży biletów...Jestem ciekawy co teraz zrobią wybitnie wkur##### kibice z Bytomia (ja osobiście akurat na ten mecz się nie wybierałem, bo jadę na święta na wieś), podobno o 15.30 zbierają się pod urzędem miasta, a Stowarzyszenie Kibiców już pisze petycje do Prezydenta miasta...Tylko co to da, skoro decyzję podjęła policja (co prawda po debacie z prezesem klubu i prezydentem miasta) Co o tym wszystkim sądzicie?
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
siedem74

Post autor: siedem74 »

Projekty nowego stadionu Górnika :)http://gornikzabrze.pl/index.php?s=508& ... macji=8013
The holy city breathed
Like a dying man
It moved with hopeful tears
With the tears of the blind
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Cracovia też wybrała plan nowego stadionu :P ciekawe czy w końcu na Kałuży coś będzie :D

http://www.szorter.pl/nowy-stadion-cracovii/
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2008, 12:53 przez Dzonyy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

ja bylem raz na meczu Polonia Warszawa - Vetra Wilno. bylo bardzo fajnie. na Polonii jest lepsza widocznosc niz na Legii. Na Legii to jak cos sie dzieje to nic zobaczyc nie mozna bo wszyscy wstają i ci zaslaniają a na Polonii to jak wstają to nadal wszystko sie widzi.
Globus

Post autor: Globus »

Bo na Polonii rzadko kiedy się wstaje ;P A na Legii się stoi się kibicuje
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Obecnie raczej nie bardzo.

Btw. Muszę przyznać, że argumentacja Chuchu powalająca.  :lol2:
ODPOWIEDZ