12. kolejka Serie A: Inter - Milan

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

12. kolejka Serie A: Inter - Milan

Post autor: Orzeu »

Już w niedzielę derby, jak sie na nie zapatrujecie?
FReeFonix

Re: 12. kolejka Serie A: Inter - Milan

Post autor: FReeFonix »

Na grupce Randamy na messengerze jest dużo komentarzy odnośnie derbów, dla wszystkich którzy chcą się dowiedzieć jak się zapatrujemy na derby zapraszamy do kontaktu z prezydentem grupy.

Ja obstawiam remis 1-1.
Domino

Post autor: Domino »

Duża niewiadoma po przerwie reprezentacyjnej. Nie widziałem Milanu Allegriego w tym sezonie, ale patrząc po składzie to po pierwsze pomoc Fofana, Rabiot (fizyczni) i Modric (cały czas kozak) może nas pojechać jeśli nasi pomocnicy (szczególnie Barella i Zielu/Sucic) nie będą mieli dobrego dnia, a to zdarza im się często.
No i standardowy objazd przez Leało i Pulisica jeśli oni są w formie.
W obronie Pavlovic z tego co kojarzę ostatnio nieźle gra, no i Maignan pewny.
Brak Dumfriesa i Carlos na prawej będą bardzo odczuwalne.
Zarówno Milan jak i Inter jak będą w formie to są w stanie wygrać derby, ale obencej formy Milanu nie znam, a u nas po przerwie też różnie może być. Wynik może pójść w każdą stronę, więc najbardziej prawdopodobny remis.
Chociaż wierzę i liczę na to że Chivu wraz ze sztabem wykorzystał tą przerwę, gdzie dodatkowo miał Thurama, Acerbiego, de Vrija, Bissecka i Lautaro szybko wrócił, i przygotował drużynę dobrze fizycznie i taktycznie oraz mentalnie, no i może coś wymyślili ze stałym fragmentem, niczym ostatnio bramka Ziela po rogu.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Przydało by się w końcu z nimi wygrać. Ale wcale nie zdziwi mnie jakiś wynik 1-0 dla Milanu kontrowersyjnym karnym i przy wysokiej nieskuteczności piłkarzy Interu. Nie wiem dlaczego, ale po wygranym Scudetto w derbach spadła na Inter jakaś klątwa i Inzaghi zaliczył serię porażek.
Bardzo jestem ciekaw jak Chivu będzie zarządzał zespołem podczas swoich pierwszych derbów Mediolanu jako trener. Mam nadzieję, że wygra i rozpocznie marsz po Scudetto. Szkoda, że zabraknie Dumfriesa, bo jakoś nie jestem przekonany co do Carlosa na prawym wahadle. Ale do Henrique nie jestem przekonany jeszcze bardziej... Dobrze, że przynajmniej w Milanie nie ma już tej przebrzydłej kreatury Theo. To może Carlos jakoś ogarnie.
ODPOWIEDZ