12. kolejka Serie A: Inter - Milan
-
Orzeu
- Kontakt:
12. kolejka Serie A: Inter - Milan
Już w niedzielę derby, jak sie na nie zapatrujecie?
-
FReeFonix
Re: 12. kolejka Serie A: Inter - Milan
Na grupce Randamy na messengerze jest dużo komentarzy odnośnie derbów, dla wszystkich którzy chcą się dowiedzieć jak się zapatrujemy na derby zapraszamy do kontaktu z prezydentem grupy.
Ja obstawiam remis 1-1.
Ja obstawiam remis 1-1.
-
Domino
Duża niewiadoma po przerwie reprezentacyjnej. Nie widziałem Milanu Allegriego w tym sezonie, ale patrząc po składzie to po pierwsze pomoc Fofana, Rabiot (fizyczni) i Modric (cały czas kozak) może nas pojechać jeśli nasi pomocnicy (szczególnie Barella i Zielu/Sucic) nie będą mieli dobrego dnia, a to zdarza im się często.
No i standardowy objazd przez Leało i Pulisica jeśli oni są w formie.
W obronie Pavlovic z tego co kojarzę ostatnio nieźle gra, no i Maignan pewny.
Brak Dumfriesa i Carlos na prawej będą bardzo odczuwalne.
Zarówno Milan jak i Inter jak będą w formie to są w stanie wygrać derby, ale obencej formy Milanu nie znam, a u nas po przerwie też różnie może być. Wynik może pójść w każdą stronę, więc najbardziej prawdopodobny remis.
Chociaż wierzę i liczę na to że Chivu wraz ze sztabem wykorzystał tą przerwę, gdzie dodatkowo miał Thurama, Acerbiego, de Vrija, Bissecka i Lautaro szybko wrócił, i przygotował drużynę dobrze fizycznie i taktycznie oraz mentalnie, no i może coś wymyślili ze stałym fragmentem, niczym ostatnio bramka Ziela po rogu.
No i standardowy objazd przez Leało i Pulisica jeśli oni są w formie.
W obronie Pavlovic z tego co kojarzę ostatnio nieźle gra, no i Maignan pewny.
Brak Dumfriesa i Carlos na prawej będą bardzo odczuwalne.
Zarówno Milan jak i Inter jak będą w formie to są w stanie wygrać derby, ale obencej formy Milanu nie znam, a u nas po przerwie też różnie może być. Wynik może pójść w każdą stronę, więc najbardziej prawdopodobny remis.
Chociaż wierzę i liczę na to że Chivu wraz ze sztabem wykorzystał tą przerwę, gdzie dodatkowo miał Thurama, Acerbiego, de Vrija, Bissecka i Lautaro szybko wrócił, i przygotował drużynę dobrze fizycznie i taktycznie oraz mentalnie, no i może coś wymyślili ze stałym fragmentem, niczym ostatnio bramka Ziela po rogu.
-
Jaszczu91
Przydało by się w końcu z nimi wygrać. Ale wcale nie zdziwi mnie jakiś wynik 1-0 dla Milanu kontrowersyjnym karnym i przy wysokiej nieskuteczności piłkarzy Interu. Nie wiem dlaczego, ale po wygranym Scudetto w derbach spadła na Inter jakaś klątwa i Inzaghi zaliczył serię porażek.
Bardzo jestem ciekaw jak Chivu będzie zarządzał zespołem podczas swoich pierwszych derbów Mediolanu jako trener. Mam nadzieję, że wygra i rozpocznie marsz po Scudetto. Szkoda, że zabraknie Dumfriesa, bo jakoś nie jestem przekonany co do Carlosa na prawym wahadle. Ale do Henrique nie jestem przekonany jeszcze bardziej... Dobrze, że przynajmniej w Milanie nie ma już tej przebrzydłej kreatury Theo. To może Carlos jakoś ogarnie.
Bardzo jestem ciekaw jak Chivu będzie zarządzał zespołem podczas swoich pierwszych derbów Mediolanu jako trener. Mam nadzieję, że wygra i rozpocznie marsz po Scudetto. Szkoda, że zabraknie Dumfriesa, bo jakoś nie jestem przekonany co do Carlosa na prawym wahadle. Ale do Henrique nie jestem przekonany jeszcze bardziej... Dobrze, że przynajmniej w Milanie nie ma już tej przebrzydłej kreatury Theo. To może Carlos jakoś ogarnie.