Hip-Hop made in Poland
-
Dzonyy
Odp: Hip-Hop made in Poland
Przepatrzyłem kilka stron tematu i jakoś nie widze nic na temat płyty Tetrisa. Jak dla mnie album rewelacja
Słuchał ktoś wogóle ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
and1
- Kontakt:
-
MarcoPolo
- Kontakt:
Nowa Płyta 52 Debiec już 30.10 w sklepach !
Klip promujący płytę
http://www.youtube.com/watch?v=2gqI91-48LQ
Intro do płytki
http://www.youtube.com/watch?v=Z5RjR3Fyifw
A co do beefu Peji i Tede to zrobiło się to nudne ,ale jeśli chodzi już o wybieranie to mi się bardziej w ucho wpasował Tede z erratą i słynnym ,,Cała Polska się dziś śmieje.....''
Opis albumu: Trip
„TRIP” to najnowszy projekt poznańskiej formacji Pięć Dwa. Album nowatorski, wychodzący poza ramy polskiego Hip-hopu. W swych utworach muzycy robią krok w kierunku trip-hopu, zahaczają o elektroniczne brzmienia, kłaniają się muzyce filmowej, próbują romansować z jazzem i swingiem, a także uśmiechają się do chilloutu. Warstwa tekstowa również nie należy do tych prostych, przez co całość wymaga od odbiorcy większego zaangażowania - uważnego słuchania, głębszego zastanowienia i interpretacji.
"Płyta T.R.I.P. to coś pomiędzy” – pojawiające się na niej żywe instrumenty, kwartet jazzowy, kobiece i męskie wokale nie pozwalają jednoznacznie jej określić, ani tym bardziej zaszufladkować. Album jest propozycją dla tych wszystkich, którzy nie zamykają się na muzykę i cały czas gotowi są szukać czegoś więcej, właśnie „czegoś pomiędzy”.
Klip promujący płytę
http://www.youtube.com/watch?v=2gqI91-48LQ
Intro do płytki
http://www.youtube.com/watch?v=Z5RjR3Fyifw
A co do beefu Peji i Tede to zrobiło się to nudne ,ale jeśli chodzi już o wybieranie to mi się bardziej w ucho wpasował Tede z erratą i słynnym ,,Cała Polska się dziś śmieje.....''
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
BoDzIo
http://www.youtube.com/watch?v=H1sZCtSi ... re=related
Był ktoś wczoraj na koncercie TD w Mega KLubie w K-ce? Odbył sie w ogóle?
Był ktoś wczoraj na koncercie TD w Mega KLubie w K-ce? Odbył sie w ogóle?
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
-
Nen
Płytka 52 zapowiada się znakomicie. To będzie coś czego mi osobiście brakowało i czego już dawno nie było na rynku hh od czasu "Nie pytaj o nią" 
God protect me
-
Orzeu
- Kontakt:
52 juz wyszla i co ? fajna ?
na dniach 2 świetne płyty wychodzą - Ramona 23 'uliczny flowklor' i Waldemar Kasta '13'.
http://www.youtube.com/watch?v=BUDONVhs ... re=related
na dniach 2 świetne płyty wychodzą - Ramona 23 'uliczny flowklor' i Waldemar Kasta '13'.
http://www.youtube.com/watch?v=BUDONVhs ... re=related

-
gumi2006
Trzy z czterech oczekiwanych przeze mnie płyt, które miały wyjść po 'wakacjach' (przyjmując okres letni nazewnictwem szkolnym) już wyszły więc można pokusić się o podsumowanie.
'Super Moc' RR Brygady to coś czego właśnie oczekiwałem i jestem zajebiście zadowolony z tego co usłyszałem. Mogę tych wszystkich kawałków słuchać bez przerwy pewnie dlatego, że jest tam wszystko - kawałki z przyjebaniem, spokojne, rozluźniające. Co więcej o ile do tej pory nie byłem jakimś wielkim fanem Rafiego (choć w kilku kawałkach mi się zajebiście wkręcał) tak teraz zaskoczył mnie pozytywnie bo na całej płycie jest po prostu nie do zastąpienia. O Ry pisać nie będę bo ten człowiek to jest dla mnie absolutny przekozak.
'Na Serio' Rysia jakoś nie przypadła mi do gustu. Tytułowy kawałek co prawda mnie ostro zajarał ale prócz tego i może kilku kawałków reszta średnio. Za bardzo średnio żebym się tym jarał całe dnie jak produkcją wyżej wymienioną i tymi, które dopiero zostaną wymienione niżej.
WSRH 2 'Unhuman Mixtape' to płyta, po której spodziewałem prawdziwego i kompletnego rozpierdolu, w zasadzie to po części właśnie tak było/jest ale nie do końca. Dlaczego? Ano dlatego, że po tym co Chłopaki zaserwowali nam w jedynce (albo chociażby Słoń w swoim solo) spodziewałem się produkcji jeszcze lepszej albo chociaż równie dobrej, niestety chyba za wysoko sobie powiesili poprzeczkę co oczywiście nie oznacza, że płyta nie jest przednia. Mi się zajebiście podoba czyli to co chciałem osiągnąć przesłuchując ich płytę osiągnąłem choć zawsze mogło być jeszcze lepiej :] Z drugiej strony jednak słucham tego w kółko i za miesiąc moje zdanie może być już w stanie zupełnej euforii :P
I wreszcie! Ry i Uliczny Flowklor nadchodzi! Tego zajebistego gówna nie mogę się doczekać już kupę czasu bo jak wiadomo (albo i nie :P) premiera była już przesuwana nie raz. PreOrdery zamawiać! Nie mam wątpliwości, że Ramona jest tego wart! Ave PDG :ave:
'Super Moc' RR Brygady to coś czego właśnie oczekiwałem i jestem zajebiście zadowolony z tego co usłyszałem. Mogę tych wszystkich kawałków słuchać bez przerwy pewnie dlatego, że jest tam wszystko - kawałki z przyjebaniem, spokojne, rozluźniające. Co więcej o ile do tej pory nie byłem jakimś wielkim fanem Rafiego (choć w kilku kawałkach mi się zajebiście wkręcał) tak teraz zaskoczył mnie pozytywnie bo na całej płycie jest po prostu nie do zastąpienia. O Ry pisać nie będę bo ten człowiek to jest dla mnie absolutny przekozak.
'Na Serio' Rysia jakoś nie przypadła mi do gustu. Tytułowy kawałek co prawda mnie ostro zajarał ale prócz tego i może kilku kawałków reszta średnio. Za bardzo średnio żebym się tym jarał całe dnie jak produkcją wyżej wymienioną i tymi, które dopiero zostaną wymienione niżej.
WSRH 2 'Unhuman Mixtape' to płyta, po której spodziewałem prawdziwego i kompletnego rozpierdolu, w zasadzie to po części właśnie tak było/jest ale nie do końca. Dlaczego? Ano dlatego, że po tym co Chłopaki zaserwowali nam w jedynce (albo chociażby Słoń w swoim solo) spodziewałem się produkcji jeszcze lepszej albo chociaż równie dobrej, niestety chyba za wysoko sobie powiesili poprzeczkę co oczywiście nie oznacza, że płyta nie jest przednia. Mi się zajebiście podoba czyli to co chciałem osiągnąć przesłuchując ich płytę osiągnąłem choć zawsze mogło być jeszcze lepiej :] Z drugiej strony jednak słucham tego w kółko i za miesiąc moje zdanie może być już w stanie zupełnej euforii :P
I wreszcie! Ry i Uliczny Flowklor nadchodzi! Tego zajebistego gówna nie mogę się doczekać już kupę czasu bo jak wiadomo (albo i nie :P) premiera była już przesuwana nie raz. PreOrdery zamawiać! Nie mam wątpliwości, że Ramona jest tego wart! Ave PDG :ave:
Pitagoras: "Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
-
RoB
http://www.youtube.com/watch?v=ZT92qshqLwY zapowiada się ciekawie 
-
Dzonyy
Ponawiam moje pytanie na temat płyty Tetrisa, czy nikt naprawdę jej nie słucha ?
-
Orzeu
- Kontakt:
kutwa, już 3 osoba mi ją DZISIAJ poleca. Naprawdę kawał dobrego gówna?Jestem hardkorem pisze: Ponawiam moje pytanie na temat płyty Tetrisa, czy nikt naprawdę jej nie słucha ?

-
Dzonyy
-
Nen
Jestem świeżo po lekturze nowej płytki 52 i jak dla mnie rewelacja czegoś takiego brakowało polskiej scenie. Uważam, że to jedna z najlepszych płyt ostatnich lat. Szczególnie kawałek "Gniew" przypadł mi do gustu:
http://www.youtube.com/watch?v=zqgDO4y3Xcc
Co do Tetrisa to również dużo osób o niej mówi, więc chętnie ją sprawdzę. Kawałek który wkleił Dzony jest bardzo dobry
http://www.youtube.com/watch?v=zqgDO4y3Xcc
Co do Tetrisa to również dużo osób o niej mówi, więc chętnie ją sprawdzę. Kawałek który wkleił Dzony jest bardzo dobry
God protect me
-
MarcoPolo
- Kontakt:
Heh zgadzam się co do tego jak oceniasz płytę, ale kawałek gniew jest z 2008 z płyty ,,Deep Hans'' a nie TRIP-uNen pisze: Szczególnie kawałek "Gniew" przypadł mi do gustu
Mnie najbardziej z nowej płytki przypasował kawałek o Bogu ,a raczej jego braku ,,Gdzie Ty jesteś''
http://www.youtube.com/watch?v=MwEVvyl5KPE
Co do Tetrisa to za freestyle bardzo Go szanuję ,a wiem ,ze brat ma płytkę bodajże dwuznacznie? a na telefonie mam kawałki ,,Bez Wazeliny'' czy zyskistraty które są calkiem spoko
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Nen
Heh faktycznie nie jest to kawałek z tej płyty, dostałem od kumpla "T.R.I.P." i "Deep Hans" w jednej paczce pomieszaneMa(R)co_Polo pisze:Heh zgadzam się co do tego jak oceniasz płytę, ale kawałek gniew jest z 2008 z płyty ,,Deep Hans'' a nie TRIP-uNen pisze: Szczególnie kawałek "Gniew" przypadł mi do gustu
Mnie najbardziej z nowej płytki przypasował kawałek o Bogu ,a raczej jego braku ,,Gdzie Ty jesteś''
http://www.youtube.com/watch?v=MwEVvyl5KPE
God protect me
-
Mokasyn
Posluchajcie sobie RHX,reprezentują starą szkoła rapu w polsce, bez komercyjny Rap... Klasyk! Teraz lamusy robią to dla hajsu, a prawdy jest mało!
http://www.youtube.com/watch?v=2h6DxFbYWdw
...Jak już mówiłem SZACUNEK daje siłe!
-
Orzeu
- Kontakt:
Hans niech sobie już odpuści tą współpracę z Deepem - płyta T.R.I.P. jak dla mnie błazenada i beznadzieja.
Te-Tris dobry, ale nie powiedziałbym, że np od płyty Słonia lepszy o kilka klas a takie opinie słyszałem, ot dobra płyta jakich wiele (kilka kozaków, ale kilka przeciętnych utworów).
Ramona 23 całkiem dobry, ale jakby nie patrzeć najlepsze jak zwykle featuringi tzn od kołyski aż po grób z peją i 'nie zwalniam tempa' ze Słoniem i Shellerem.
Czekamy na Waldzia Kastę.
Te-Tris dobry, ale nie powiedziałbym, że np od płyty Słonia lepszy o kilka klas a takie opinie słyszałem, ot dobra płyta jakich wiele (kilka kozaków, ale kilka przeciętnych utworów).
Ramona 23 całkiem dobry, ale jakby nie patrzeć najlepsze jak zwykle featuringi tzn od kołyski aż po grób z peją i 'nie zwalniam tempa' ze Słoniem i Shellerem.
Czekamy na Waldzia Kastę.

-
Raffal
A dlaczzego jak ktos nagrywa dla hajsu jest lamusem ? Weź młotek i walnij sie nim mocno.... A to co pokazałeś jest beznadziejne , 10 lat do tyłu ...Mokasyn pisze: Posluchajcie sobie RHX,reprezentują starą szkoła rapu w polsce, bez komercyjny Rap... Klasyk! Teraz lamusy robią to dla hajsu, a prawdy jest mało!
-
Mokasyn
A dlaczzego jak ktos nagrywa dla hajsu jest lamusem ? Weź młotek i walnij sie nim mocno.... A to co pokazałeś jest beznadziejne , 10 lat do tyłu ...Raffal pisze:Mokasyn pisze: Posluchajcie sobie RHX,reprezentują starą szkoła rapu w polsce, bez komercyjny Rap... Klasyk! Teraz lamusy robią to dla hajsu, a prawdy jest mało!
Po 1 najlepszy rap w Polsce był grany w latach 96-02 czyli jest to klasyka polskiego hip-hopu.
Po 2 lamusy chodzi mi o meza, libera i innych sezonowców ktorzy robia to tylko dla hajsu, a nie dla zajawki, wiadomo jak ktos wydaje legal robi to dobrze to hajs mu sie za to należy bo jest to juz jego praca,a lamusy szpecą to muzyke! "Przekaz tylko dla prawdziwych niesłuchamy słuchacza..."
I Po 3 radze ci przesluchać cała klasyke hip-hopu polskiego i dopiero sie pozniej wypowiadać
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, 15:23 przez Mokasyn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Raffal
zastanawiam sie jak można przesłuchać klasyke ale ok , ten kawałek jest tragiczny , zero jakiegokolwiek flow , beznadziejny bit a kawałek nawet niewarty czasu jaki mi sie ładował , sorry ale w tamtych czasach powstawało duzo fajniejszych kawałków i wcale nie trzeba szukać tego u czołówki ale nawet taki Mezo w tamtych czasach wydawał fajniejsze kawałki...
( oj sorki zeby nie sklamac Mezokracja wyszla 03 czyli po zakaczeniu "klasyki" a o jego nielegalach nie bede pisał bo choc je słyszałem to juz nie bardzo pamietam)
jak dla mnie klasyka to nie tylko cos co wyszlo dawno , wiele kawałków ktore wyszło wiele pozniej przeszło moim zdaniem do klasyki ale Fisza tam nigdy nie bedzie, no moze ta czerwona sukienka ale to i tak mocno naciagane wg mnie oczywiscie)
Mam nadzieje ze kiedys ktos wyjasni mi co to znaczy być prawdziwym.... bo ja nigdy tego niezczaje chyba
Mezo sie sprzedał
Gural sie sprzedał
Rysiek sie sprzedał
3W sie sprzedał
Sokół sie sprzedał
nawet
Tede sie sprzedał
postawienie tych osób koło siebie nie jest bezcelowe - kazdy prezentuje inne podejscie ale kazdy robi to na swoja zajawke i swój sposób ale w polsce jest prosta definicja skoro sprzedałes sproro płyt to sie sprzedałeś i jesteś juz NIE PRAWDZIWY co kolwiek to znaczy. Bo wkoncu kazdy oczekuje ze teraz taki Tede to bedzie to samo co 10 latemu ale nikt nie pomyśli że człowiek zmienia sie a wraz z nim jego muzyka...
-------------------
Dziś premiere maja dwa teledyski
-Tede "Pali sie dach"
-3W "Łapy w góre"
obydwa produkcji Endrofiny ktora po bezsprzecznym sukcesie WiceWresa feat Mrozu
spowdziewałem sie podobnej produkcji i...sie zawiodłem bo o ile 3W teledysk daje rade to Tede niczym specjalnym sie nie wyruznia (no poza fajnym efektem monety). Jak widac Endorfina zawiesiła sobie poprzeczke bardzo wysoko i naprawde ciezko bedzie to przebić - cuż być moze zbyt duzo oczekiwałem
( oj sorki zeby nie sklamac Mezokracja wyszla 03 czyli po zakaczeniu "klasyki" a o jego nielegalach nie bede pisał bo choc je słyszałem to juz nie bardzo pamietam)
jak dla mnie klasyka to nie tylko cos co wyszlo dawno , wiele kawałków ktore wyszło wiele pozniej przeszło moim zdaniem do klasyki ale Fisza tam nigdy nie bedzie, no moze ta czerwona sukienka ale to i tak mocno naciagane wg mnie oczywiscie)
Mam nadzieje ze kiedys ktos wyjasni mi co to znaczy być prawdziwym.... bo ja nigdy tego niezczaje chyba
Mezo sie sprzedał
Gural sie sprzedał
Rysiek sie sprzedał
3W sie sprzedał
Sokół sie sprzedał
nawet
Tede sie sprzedał
postawienie tych osób koło siebie nie jest bezcelowe - kazdy prezentuje inne podejscie ale kazdy robi to na swoja zajawke i swój sposób ale w polsce jest prosta definicja skoro sprzedałes sproro płyt to sie sprzedałeś i jesteś juz NIE PRAWDZIWY co kolwiek to znaczy. Bo wkoncu kazdy oczekuje ze teraz taki Tede to bedzie to samo co 10 latemu ale nikt nie pomyśli że człowiek zmienia sie a wraz z nim jego muzyka...
-------------------
Dziś premiere maja dwa teledyski
-Tede "Pali sie dach"
-3W "Łapy w góre"
obydwa produkcji Endrofiny ktora po bezsprzecznym sukcesie WiceWresa feat Mrozu
spowdziewałem sie podobnej produkcji i...sie zawiodłem bo o ile 3W teledysk daje rade to Tede niczym specjalnym sie nie wyruznia (no poza fajnym efektem monety). Jak widac Endorfina zawiesiła sobie poprzeczke bardzo wysoko i naprawde ciezko bedzie to przebić - cuż być moze zbyt duzo oczekiwałem
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, 16:19 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mokasyn
Najlepiej powiedz ze wszyscy sie sprzedali, cała czołówka polskiego hh; to ze biorą pieniążki za to co robią to im sie poprostu należy robia to dobrze więc dlaczego nie mają za to brac pieniędzy, to jest tak samo jak ty byś pracował za darmo, wiadomo że początki są cięszkie i robili to z czystej zajawki, koncerty grali za zwroty i szame nie mieli z tego nic ale chcieli to robic i wkoncu dorobili sie czegoś po tych latach! Wcale nie chodzi mi tu o Meza i spółkę, Mezo sam przyznał sie ze nie robi hh, a robi POP! I co do tamtego bałaku RHX jak mozesz mowic ze to kiepskie flow na tamte lata była to główna czołówka polskiego hh!
-
Nen
Mokasyn, to że najlepszy rap wychodził w Polsce w latach 96-02 to Twoje subiektywne zdanie a więc argument troszkę zbyt lekki by nazwać te lata klasyką. Rap się zmieniał ok. Jeżeli podoba Ci się najbardziej tamten rap to dobrze, masz do tego prawo. Jednak niektórym osobom podoba się ten współczesny i powinieneś to uszanować. Jeżeli jednak nie chcesz już koniecznie tego uszanować to przedstaw jakieś ciekawsze argumenty niżeli trywialne "sprzedał się" bo to bezpodstawna i oklepana gadka. Idąc Twoją drogą rozumowania każdy piłkarz się sprzedał, bo pierze pieniądze za swoją pasję.
To nie tyczy się rap ale wszystkich dziedzin nie tylko muzyki, że "to co było dawniej to "klasyka" i to jest lepsze a teraz już tego nie ma więc zamknij japę małolacie."
To nie tyczy się rap ale wszystkich dziedzin nie tylko muzyki, że "to co było dawniej to "klasyka" i to jest lepsze a teraz już tego nie ma więc zamknij japę małolacie."
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, 20:20 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
-
Mokasyn
"To nie tyczy się rap ale wszystkich dziedzin nie tylko muzyki, że to co było dawniej to "klasyka" i to jest lepsze a teraz już tego nie ma więc zamknij japę małolacie."
Nie chodzi mi o to co było dawniej to klasyka, ale durzo osob bez przysłowiowych "sezonowców" powie ze rap w tamtych czasach był najlepszy w dziejach polskiego hip-hopu, wiadomo ze komuś może podobac sie co jest teraz grane, bo i na ten czas są ludzie którzy nie szpecą tej muzyki i nagrywają prawdziwy hh, są też tacy którzy robią to dla hajsu czyli "sezonowcy". I nie mów do mnie taki sposób - "zamknij japę małolacie" ... bo ja tak do ciebie nie powiedziałem
...Jak już mówiłem SZACUNEK daje siłe;).
Nie chodzi mi o to co było dawniej to klasyka, ale durzo osob bez przysłowiowych "sezonowców" powie ze rap w tamtych czasach był najlepszy w dziejach polskiego hip-hopu, wiadomo ze komuś może podobac sie co jest teraz grane, bo i na ten czas są ludzie którzy nie szpecą tej muzyki i nagrywają prawdziwy hh, są też tacy którzy robią to dla hajsu czyli "sezonowcy". I nie mów do mnie taki sposób - "zamknij japę małolacie" ... bo ja tak do ciebie nie powiedziałem
-
Nen
Widzę, że się nie zrozumieliśmyMokasyn pisze: I nie mów do mnie taki sposób - "zamknij japę małolacie" ... bo ja tak do ciebie nie powiedziałem...Jak już mówiłem SZACUNEK daje siłe;).
God protect me
-
Mokasyn
http://www.youtube.com/watch?v=ZtLcavHe ... onse_watch
Zobaczcie jak wyglądały początki polskiego hh
Zobaczcie jak wyglądały początki polskiego hh
-
Raffal
mnie natomiast zaskoczyło ze z góry kazałes mi posłuchać najpierw klasyki nie wiedzac ani od kiedy słucham ani nic wiecej...
nagrywaja prawdziwy rap ?!?
- wtf ? o co chodzi z prawdziwym rapem? jest jakis kodeks?s
-
Mokasyn
Chcesz cos z klasyki? Posłuchaj Molesta - "Skandal", przez wielu uważana za najlepsza płyte w polskim HH.
O co chodzi z prawdziwym rapem? HH to przede wszystkim kultura, a kazda kultura ma jakieś zasady, w rapie jak na ulicy trzeba ich przestrzegać, chodzi o prawdziwy przekaz, rap to rap a nie pop czy rock!
O co chodzi z prawdziwym rapem? HH to przede wszystkim kultura, a kazda kultura ma jakieś zasady, w rapie jak na ulicy trzeba ich przestrzegać, chodzi o prawdziwy przekaz, rap to rap a nie pop czy rock!
-
Nen
A to młodzi ludzie sami nie mogą myśleć, tylko trzeba im "przekazów" ? Rap to muzyka i ma dostarczać przyjemności jak każda inna, takie moje zdanie 
God protect me
-
Raffal
ładnie ujoł to Tede który na nowej płycie N2 wprost powiedział co myśli o poszukiwaniu przesłania 
I niech mi nikt nie mowi że Peja czy kto kolwiek inny jest prawdziwszy od Gurala czy kogokolwiek innego bo jedyne co moge zrozumiec w byciu prawdziwym to podejscie robie tak bo tak chce a nie bo tak chcą inni. A w tym podejsciu to nie wiem czy taki Mezo nie jest prawdziwszy od połowy polskich raperów.
( aha i nie żebym byl jakims wielkim fanem Mezo , ale zrobił coś co rozumiem a wielu innych nie potrafi wiec lubi go wyszydzac )
Naszczescie hh jest tak szeroką kultura a rap tak uniwersalna muzyka ze kazdy znajdzie tam cos dla siebie i dla kazdego klasykiem moze byc cos innego.Mokasyn pisze: Chcesz cos z klasyki? Posłuchaj Molesta - "Skandal", przez wielu uważana za najlepsza płyte w polskim HH.
I niech mi nikt nie mowi że Peja czy kto kolwiek inny jest prawdziwszy od Gurala czy kogokolwiek innego bo jedyne co moge zrozumiec w byciu prawdziwym to podejscie robie tak bo tak chce a nie bo tak chcą inni. A w tym podejsciu to nie wiem czy taki Mezo nie jest prawdziwszy od połowy polskich raperów.
( aha i nie żebym byl jakims wielkim fanem Mezo , ale zrobił coś co rozumiem a wielu innych nie potrafi wiec lubi go wyszydzac )
Ostatnio zmieniony 12 lis 2009, 23:14 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Magiq
taa , nawet 3..Raffal pisze:
Co do klasyki to dla mnie pierwszy Volt i Molesta.Na prawde dobre albumy.Niestety od lat 90 slyszalem moze z 30 dobrych legali.Co do klipu 3W to moge sie pochwalic ze nawet jestem na nim(podobnie jak na "czarne chmury nad miastem).
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
-
proba1
Molesta to jest klasyk ale co dziwne teaz mlodziez gimnazjalna ta najbardziej jp hwdp wogle nie zna swoich korzeni jezeli chodzi o polski hh. Ogolnie prawei wcale nie slucham nowych produkcji przesluchuje ale nic mi nie wpada w ucho. Mimo ze obecnie poziom realizacji jest wyzsyz ale brakuje im tej autentycznosci co Ja wiedzialem ze tak bedzi Osiedlowe akcji Muzyka Miasta itd. hity
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -