Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Balon

Odp: Football Manager

Post autor: Balon »

aha, dzieki

kurde, szukam, szukam, i zadne linki nie dzialaja... znajac zycie to fm u mnie nie pojdzie i wieczor zycia sie zmarnuje
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
dolin123

Post autor: dolin123 »

Jakim zespolem gracie?
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Ja gram Atletico Madryt :-D. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro :| rece opadaja :P a tak wymiatał z Forlanem w ataku
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Karpik

Post autor: Karpik »

Ja gram ale z kumplem przez neta :). On Torino, ja Brescia. Tak słabo mi szło, że podalem sie do dymisji i niedlugpo pozniej Roma zaproponowala mi kontrakt. I tak gram w tej Romie :]
Obrazek

By Kropasz
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ja w 4 sezonie podziekowałem za wspóprace Napoli i otrzymałem ofertę kontraktu z uapadającej Chelsea :)
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
dolin123

PepeBergomi pisze: Ja gram Atletico Madryt :-D. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro :| rece opadaja :P a tak wymiatał z Forlanem w ataku
jak ty ustawiles ze prezes sprzedal ci gracza?
Darek

Post autor: Darek »

Tego się nie ustawia w grze tylko w edytorze jeśli dobrze pamiętam. To jest ustawienie jak bardzo prezes miesza się w sprawy klubu czy jakoś tak... Po prostu jak ma wysoki wskaźnik mieszania się w twoje zarządzanie klubem i przychodzi dobra oferta. To prezes nie pyta się ciebie o zdanie tylko stwierdza że grzechem było by odrzucenie takiej propozycji i sprzedaje zawodnika za twoimi plecami.
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
PepeBergomi
Kontakt:

dolin123 pisze:
PepeBergomi pisze: Ja gram Atletico Madryt :-D. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro :| rece opadaja :P a tak wymiatał z Forlanem w ataku
To widac ze malo grałes w managera :-D
Prezes uznał ze to propozycja nie do odrzucenia i sprzedał mi go :-D
W poprzednich managerach np Abramowicz z Morattim robili tak ze jak nie sciagales do klubu pilkarzy z głosnymi nazwiskami robili to za ciebie. Strasznie irytujace :lol2:
                                                         Biggie Smalls

dolin123

PepeBergomi pisze:
dolin123 pisze:
W poprzednich managerach np Abramowicz z Morattim robili tak ze jak nie sciagales do klubu pilkarzy z głosnymi nazwiskami robili to za ciebie. Strasznie irytujace :lol2:
jak gram teraz interem i nikogo nie sciagnem z glosnym nazwiskiem tylko sprzedalem maicona... a moratti nikogo za mnie nie sciagnol

Darek bałwanek pisze: Tego się nie ustawia w grze tylko w edytorze jeśli dobrze pamiętam. To jest ustawienie jak bardzo prezes miesza się w sprawy klubu czy jakoś tak... Po prostu jak ma wysoki wskaźnik mieszania się w twoje zarządzanie klubem i przychodzi dobra oferta. To prezes nie pyta się ciebie o zdanie tylko stwierdza że grzechem było by odrzucenie takiej propozycji i sprzedaje zawodnika za twoimi plecami.
mozesz mi napisac gdzie to sie dokladnie ustala?
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, 16:46 przez dolin123, łącznie zmieniany 1 raz.
PepeBergomi
Kontakt:

dolin123 pisze:
PepeBergomi pisze:
dolin123 pisze:
jak gram teraz interem i nikogo nie sciagnem z glosnym nazwiskiem tylko sprzedalem maicona... a moratti nikogo za mnie nie sciagnol
No to widzisz, zmądrzal od czasu poprzedniej wersji gry :brawo:

A tak na marginesie ciekawie jaki wskaznik wpier%#% sie w sprawy managerskie ma Perez  :lol:
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, 16:48 przez PepeBergomi, łącznie zmieniany 1 raz.
                                                         Biggie Smalls

and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Tego się nie ustawia. Bodajże od 2008 ustawiono w FM'ie takie coś żeby urealistycznić rozgrywkę. Dla Athletico sprzedaż Aguero za 99 baniek to interes życia. Bo tak naprawdę jakby ktoś dał w realu tyle za niego to oddaliby go z pocałowaniem ręki. Ot takie cuś realistycznego. Co do kupienia kogoś z nazwiskiem też było ale kiedyś. Zawsze na starcie jak obejmowałeś posadę prezes jakiegoś klubu prosił Cię o sprowadzenie kogoś ze znanym nazwiskiem do drużyny. To po prostu jest w grze i tyle.
Obrazek
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

Właśnie skończyłem pierwszy sezon :) Wprowadziłem Cesenę (prognoza mediów 18 miejsce) do serie A :) W sezonie zasadniczym zająłem 5 miejsce, w barażach pokonałem najpierw Padvę (7:6 w dwumeczu) a potem Brescię (6:2, pierwszy mecz 1:2 w plecy :) )
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 22:40 przez Jedrula, łącznie zmieniany 1 raz.
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Wronias

Post autor: Wronias »

Gram drugi sezon Interem, w pierwszym obrona majstra i półfinał LM (4-3 porażka w dwumeczu z MU)..W tym sezonie znów zanosi się na mistrza...Obrona i atak bez zmian, za to środek dosyć przebudowany (Sneijder - Cambiasso - Toulalan - De Rossi, do tego na ławce Veloso i Vukcevic)..Jednak najbardziej zaciekawiło mnie to, że z klubu odszedł Moratti i gdy bliżej nieznane konsorcjum chciało odkupić od niego akcje, moje miejsce miał zająć Leo Benhałer bądź Roberto Mancini. Na szczęście wyniki były za mną i udało się utrzymać posadkę. Jednak bądź co bądź realizm FM-a czasami mnie zaskakuje :P
kolus

Post autor: kolus »

no ja tak samo jak wronias zaczynam 2 sezon no ale jak narazie 3 miejsce tylko :( a co do przejecia klubu u mnie po miesiacu przejal LUIS FIGO :D co mnie ogromnie zaskoczylo. A co do samej gry to juz chyba nigdy nie zrobia zeby nie dawac astronomicznych pieniedzy za pilkarzy a gdy samemu sie sprzedaje to zadko daja duzo wiecej niz jest wart ;p(dla mnie najwazniejsza wada fm'a i przy okazji jedna z nielicznych wad)
Wronias

Post autor: Wronias »

Rzadko ale to bardzo rzadko zdarza się dostać ofertę z kosmosu za swojego gracza. Jedynie zdziwiłem się w nowym FM-ie, że gdy MU złożyło zapytanie apropo Maicona, wyceniają go na niecałe 20 mln ojro, odpowiedziałem im, że za 55 mln jest ich i o dziwo złożyli mi taką ofertę...Jednak mam sentyment do Maicona, w tym roku Srna nie ma już tak wyje.... ocen jakie miał w 09 więc wolałem go zostawić w drużynie...

Nie zapomnę oferty za Christiana Vieri, którą złożył mi Real w CM 03/04...25 mln + Cambiasso + Zidane + Figo (łącznie jakieś dobre 100 mln ojro)..Szkoda, że miałem już limit spoza UE wyczerpany i transakcja nie wypaliła :(
Karpik

2 sezon Romą (gram z kumplem przez neta)

W 1. sezonie przejalem Rome pod koniec, gdy już odpadła z LM i zajmowała 13 pozycje. Udało się wyciągnąc 7 lokatę na koniec, ale to nie wystarczyło, żeby awansować nawet do LE. Nowy sezon, kilka zmian. W obronie Cicinho, Mexes, Juan, Riise (ławka Rivas, Burdisso, Motta), pomoc Guberti, De Rossi, Pizarro, Pander(Baptista, Menez, Verrati), atak Milevskiy, Okaka (Guiza, Totti). Skupiam sie raczej na sprowadzaniu młodzieży. Verrati, Salamon, Alibec, Areola, Canales, Alipio, Nikao - to Ci najważniejsi.

Na półmetku sezonu 1. miejsce, 2. niespodziewanie Genoa ktora traci 6 pktów do mnie.
Obrazek

By Kropasz
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Ja w pierwszym sezonie Interem zdobyłem ligę mistrzów i serie a chociaż po 10 kolejkach byłem na 15 miejscu, w drugim rzutem na taśmę wygrałem serie a bo w ostatniej kolejce miałem 2 punkty do Milanu i oni na szczęście przegrali a ja wygrałem oraz też zdobyłem ligę mistrzów. Wygranie dwa razy z rzędu tej ligi mistrzów było dość łatwe. Mój skład w drugim sezonie to Julio Cesar-Maicon Lucio Samuel/Breno Santon-Cambiasso/Sneijder Quaresma Silva Gourcuff- Eto'o Aguero. Polecam ściągnąć Aguero, sprzedałem paru zawodników, żeby go kupić bo dałem 295 mln złotych ale naprawdę warto, w pierwszym sezonie u mnie a w drugim w grze strzelil w serie a 31 bramek do tego 9 w lidze mistrzów, z Eto tworzą świetny duet, bo Eto strzelil 20 bramek czyli sami we dwójkę w serie a zdobyli 51 bramek
dolin123

kogo sprzedales aby sciagnac Aguero?
kolus

widze wszyscy Aguero kupuja ja tez chcialem ;D lecz mialem tylko 55mln a mial w kontrakcie odejscie za 60 a juz nie mialem kogo sprzedac i musialem sie zadowolic innymi ;p
w polowie drugiego sezony gram pilkarzami ktorzy juz byli lecz i tak kupilem kilku zawodnikow Montolivo, Sakho, Soldado, Enke,  Riquelme dwoch ostatnich za kontrakty wiec zal bylo nie brac, narazie sa tylko zmiennikami :)
Ostatnio zmieniony 7 gru 2009, 17:19 przez kolus, łącznie zmieniany 1 raz.
krystianeczek

zarząd na transfery w drugim sezonie dal mi 310 mln to akurat miałem na Aguero ale sprzedałem Motte Muntariego, Manciniego, Suazo, Vieire,Toldo,Chivu,Stankovica, a za to miałem Gourcuffa, Silve i Breno
Balon

Post autor: Balon »

ej jakie stosujecie taktyki do Interu?

Uzywałem Catenaccio 5-3-2, i mialem serie 11 bez straty bramki, wogole po 3-4 bramki strzelali ogorom, ale cos peklo w druzynie (jak zawsze w listopad-grudzien) i graja co najwyzej srednio
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
krystianeczek

ja gram 4 obrońców, defensywny albo środkowy pomocnik, zależy czy wolę wystawić Cambiasso czy Hamsika, ofenswynego pomocnika, dwóch ofenswynych skrzydłowych i 2 napastników i strzelam bramek dużo, że aż miło, Rysiu na skrzydłach wymiata z Robinho, nawet na ławce Ryszardo Silve posadził
Karpik

POmimo ze gram Romą to w Interze stoswałem moją 'dwójkę' w obronie 4 obroncow potem na środku (troche po lewej) def. pomocnik, wyżej Pomocnik środkowy (troche po prawej) + OPP, OPL + 2xN.
wyglada to mniej wiecej tak:

--------O----O--------
-O------------------O-
--------------O--------
--------O--------------
-O-----O------O-----O-
-----------O------------

Kontrola, płynna, agresywnie, krycie strefowe, Obrona wysunieta, szeroka gra, szybkie tempo i gitarka :)
Obrazek

By Kropasz
kolus

mam maly problem z fm'em a mianowicie czesto po zminimalizowaniu gry i pozniejszym uruchomieniu sie zawiesza a pisze ze gra jest uruchomiona a nie brak odpowiedzi, wie moze ktos co z tym zrobic?
krystianeczek

alt ctrl delete i zakończ proces
PepeBergomi
Kontakt:

Ja gram diamentem, obecnie 3 sezon a 2 w Interze (wczesniej Atl. Madrid)
Mój skład
Cesar (Fiorillo)
Maicon (Santon)  Geromel(Fatic) Samuel (Lucio) Monzon (Chivu)

Capoue(Motta, Fossati)

Mario(Russotto)                          Modric(Deki)
                      Coutinho(G. Rossi)
Aguero(Milito)                           Etoo(Destro)

Ogolnie głównie kupilem juniorów tych co jeszcze nikt nie sprzatnal od początku gry. Ogolnie wymiata mi Monzon duzo goli z daleka i z wolnych ,w 16 meczach 7 bramek 8 asyst Chivu moze mu buty czyscic,Coutinho swietny,Destro zawsze jak gra ogon to cos ustrzeli. Aguero masakrator zawsze ma ponad 30 bram w sezonie i okolo 20 asyst.
Strasznie kiepsko grał u mnie Cambiasso wiec w wieku 31 lat poszedl do Genoa'y za 20 baniek :-D,Cienko tez gral Snejder wiec musialem sie go pozbyc.
Najsmieszniejsza sprawa jest z Mancinim ,Vieira i Suzao. Do teraz mam ich w Interze 2 bo nikt ich nieche :-D,Vieira 150 tygoniowo:D.
Z juniorów polecam L.Tremolade,Caldirole,Tuia,Daminuta,R.Snejdera,F.Rossi eks (Juffik:P),Verattiego,Alibeca,Lukaku robie rzez na wyporzyczeniach :D
                                                         Biggie Smalls

kolus

krystianeczek pisze: alt ctrl delete i zakończ proces

ja o tym wiem ale chce tak zrobic zeby nie trafic gry ktorej nie zapisalem :)
krystianeczek

u mnie skład po 3 sezonie wygląda tak:
                         Julio Cesar
Maicon Sidnei(Breno) Kjaer(Garay) Criscito(Santon)
                          Hamsik(Cambiasso tylko on na defensywnej wtedy lub Sandro)
Quaresma  Gourcuff              Robinho(Silva)
           Aguero       Balotelli

w nawiasach zmiennicy
Paru

Post autor: Paru »

U mnie tak wygląda skład po narazie 1 sezonie, bo nie miałem czasu grać i dopiero wczoraj skończyłem :)
                    Julio Cesar
Maicon      Lucio    Samuel    Chivu(Santon)
                    Essien
Joaquin          Sneijder        D.Silva
            Eto'o          Milito(Villa)

dolin123

Paru pisze: U mnie tak wygląda skład po narazie 1 sezonie, bo nie miałem czasu grać i dopiero wczoraj skończyłem :)
                    Julio Cesar
Maicon      Lucio    Samuel    Chivu(Santon)
                     Essien
Joaquin           Sneijder        D.Silva
            Eto'o          Milito(Villa)

skad kase na Essiena miales?
ODPOWIEDZ