Football Manager
-
Balon
Odp: Football Manager
aha, dzieki
kurde, szukam, szukam, i zadne linki nie dzialaja... znajac zycie to fm u mnie nie pojdzie i wieczor zycia sie zmarnuje
kurde, szukam, szukam, i zadne linki nie dzialaja... znajac zycie to fm u mnie nie pojdzie i wieczor zycia sie zmarnuje
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
-
dolin123
Jakim zespolem gracie?
-
PepeBergomi
- Kontakt:
Ja gram Atletico Madryt
. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro
rece opadaja
a tak wymiatał z Forlanem w ataku
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
Biggie Smalls
http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Biggie Smalls
-
Karpik
Ja gram ale z kumplem przez neta
. On Torino, ja Brescia. Tak słabo mi szło, że podalem sie do dymisji i niedlugpo pozniej Roma zaproponowala mi kontrakt. I tak gram w tej Romie ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)

By Kropasz
-
Dzonyy
Ja w 4 sezonie podziekowałem za wspóprace Napoli i otrzymałem ofertę kontraktu z uapadającej Chelsea 
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
dolin123
jak ty ustawiles ze prezes sprzedal ci gracza?PepeBergomi pisze: Ja gram Atletico Madryt. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro
rece opadaja
-
Darek
Tego się nie ustawia w grze tylko w edytorze jeśli dobrze pamiętam. To jest ustawienie jak bardzo prezes miesza się w sprawy klubu czy jakoś tak... Po prostu jak ma wysoki wskaźnik mieszania się w twoje zarządzanie klubem i przychodzi dobra oferta. To prezes nie pyta się ciebie o zdanie tylko stwierdza że grzechem było by odrzucenie takiej propozycji i sprzedaje zawodnika za twoimi plecami.

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można
wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się
sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
-
PepeBergomi
- Kontakt:
To widac ze malo grałes w manageradolin123 pisze:jak ty ustawiles ze prezes sprzedal ci gracza?PepeBergomi pisze: Ja gram Atletico Madryt. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro
rece opadaja
Prezes uznał ze to propozycja nie do odrzucenia i sprzedał mi go
W poprzednich managerach np Abramowicz z Morattim robili tak ze jak nie sciagales do klubu pilkarzy z głosnymi nazwiskami robili to za ciebie. Strasznie irytujace :lol2:
Biggie Smalls
Biggie Smalls
-
dolin123
jak gram teraz interem i nikogo nie sciagnem z glosnym nazwiskiem tylko sprzedalem maicona... a moratti nikogo za mnie nie sciagnolPepeBergomi pisze:To widac ze malo grałes w manageradolin123 pisze:jak ty ustawiles ze prezes sprzedal ci gracza?PepeBergomi pisze: Ja gram Atletico Madryt. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro
rece opadaja
W poprzednich managerach np Abramowicz z Morattim robili tak ze jak nie sciagales do klubu pilkarzy z głosnymi nazwiskami robili to za ciebie. Strasznie irytujace :lol2:
mozesz mi napisac gdzie to sie dokladnie ustala?Darek bałwanek pisze: Tego się nie ustawia w grze tylko w edytorze jeśli dobrze pamiętam. To jest ustawienie jak bardzo prezes miesza się w sprawy klubu czy jakoś tak... Po prostu jak ma wysoki wskaźnik mieszania się w twoje zarządzanie klubem i przychodzi dobra oferta. To prezes nie pyta się ciebie o zdanie tylko stwierdza że grzechem było by odrzucenie takiej propozycji i sprzedaje zawodnika za twoimi plecami.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, 16:46 przez dolin123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PepeBergomi
- Kontakt:
No to widzisz, zmądrzal od czasu poprzedniej wersji grydolin123 pisze:jak gram teraz interem i nikogo nie sciagnem z glosnym nazwiskiem tylko sprzedalem maicona... a moratti nikogo za mnie nie sciagnolPepeBergomi pisze:To widac ze malo grałes w manageradolin123 pisze:jak ty ustawiles ze prezes sprzedal ci gracza?PepeBergomi pisze: Ja gram Atletico Madryt. I juz w drugim sezonie moj prezes cep Cerezo sprzedał mi Aguero do Interu za 99mln ojro
rece opadaja
A tak na marginesie ciekawie jaki wskaznik wpier%#% sie w sprawy managerskie ma Perez
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, 16:48 przez PepeBergomi, łącznie zmieniany 1 raz.
Biggie Smalls
Biggie Smalls
-
and1
- Kontakt:
Tego się nie ustawia. Bodajże od 2008 ustawiono w FM'ie takie coś żeby urealistycznić rozgrywkę. Dla Athletico sprzedaż Aguero za 99 baniek to interes życia. Bo tak naprawdę jakby ktoś dał w realu tyle za niego to oddaliby go z pocałowaniem ręki. Ot takie cuś realistycznego. Co do kupienia kogoś z nazwiskiem też było ale kiedyś. Zawsze na starcie jak obejmowałeś posadę prezes jakiegoś klubu prosił Cię o sprowadzenie kogoś ze znanym nazwiskiem do drużyny. To po prostu jest w grze i tyle.

-
Jedrula
- Kontakt:
Właśnie skończyłem pierwszy sezon
Wprowadziłem Cesenę (prognoza mediów 18 miejsce) do serie A
W sezonie zasadniczym zająłem 5 miejsce, w barażach pokonałem najpierw Padvę (7:6 w dwumeczu) a potem Brescię (6:2, pierwszy mecz 1:2 w plecy
)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 22:40 przez Jedrula, łącznie zmieniany 1 raz.
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
-
Wronias
Gram drugi sezon Interem, w pierwszym obrona majstra i półfinał LM (4-3 porażka w dwumeczu z MU)..W tym sezonie znów zanosi się na mistrza...Obrona i atak bez zmian, za to środek dosyć przebudowany (Sneijder - Cambiasso - Toulalan - De Rossi, do tego na ławce Veloso i Vukcevic)..Jednak najbardziej zaciekawiło mnie to, że z klubu odszedł Moratti i gdy bliżej nieznane konsorcjum chciało odkupić od niego akcje, moje miejsce miał zająć Leo Benhałer bądź Roberto Mancini. Na szczęście wyniki były za mną i udało się utrzymać posadkę. Jednak bądź co bądź realizm FM-a czasami mnie zaskakuje 
-
kolus
no ja tak samo jak wronias zaczynam 2 sezon no ale jak narazie 3 miejsce tylko
a co do przejecia klubu u mnie po miesiacu przejal LUIS FIGO
co mnie ogromnie zaskoczylo. A co do samej gry to juz chyba nigdy nie zrobia zeby nie dawac astronomicznych pieniedzy za pilkarzy a gdy samemu sie sprzedaje to zadko daja duzo wiecej niz jest wart ;p(dla mnie najwazniejsza wada fm'a i przy okazji jedna z nielicznych wad)
-
Wronias
Rzadko ale to bardzo rzadko zdarza się dostać ofertę z kosmosu za swojego gracza. Jedynie zdziwiłem się w nowym FM-ie, że gdy MU złożyło zapytanie apropo Maicona, wyceniają go na niecałe 20 mln ojro, odpowiedziałem im, że za 55 mln jest ich i o dziwo złożyli mi taką ofertę...Jednak mam sentyment do Maicona, w tym roku Srna nie ma już tak wyje.... ocen jakie miał w 09 więc wolałem go zostawić w drużynie...
Nie zapomnę oferty za Christiana Vieri, którą złożył mi Real w CM 03/04...25 mln + Cambiasso + Zidane + Figo (łącznie jakieś dobre 100 mln ojro)..Szkoda, że miałem już limit spoza UE wyczerpany i transakcja nie wypaliła
Nie zapomnę oferty za Christiana Vieri, którą złożył mi Real w CM 03/04...25 mln + Cambiasso + Zidane + Figo (łącznie jakieś dobre 100 mln ojro)..Szkoda, że miałem już limit spoza UE wyczerpany i transakcja nie wypaliła
-
Karpik
2 sezon Romą (gram z kumplem przez neta)
W 1. sezonie przejalem Rome pod koniec, gdy już odpadła z LM i zajmowała 13 pozycje. Udało się wyciągnąc 7 lokatę na koniec, ale to nie wystarczyło, żeby awansować nawet do LE. Nowy sezon, kilka zmian. W obronie Cicinho, Mexes, Juan, Riise (ławka Rivas, Burdisso, Motta), pomoc Guberti, De Rossi, Pizarro, Pander(Baptista, Menez, Verrati), atak Milevskiy, Okaka (Guiza, Totti). Skupiam sie raczej na sprowadzaniu młodzieży. Verrati, Salamon, Alibec, Areola, Canales, Alipio, Nikao - to Ci najważniejsi.
Na półmetku sezonu 1. miejsce, 2. niespodziewanie Genoa ktora traci 6 pktów do mnie.
W 1. sezonie przejalem Rome pod koniec, gdy już odpadła z LM i zajmowała 13 pozycje. Udało się wyciągnąc 7 lokatę na koniec, ale to nie wystarczyło, żeby awansować nawet do LE. Nowy sezon, kilka zmian. W obronie Cicinho, Mexes, Juan, Riise (ławka Rivas, Burdisso, Motta), pomoc Guberti, De Rossi, Pizarro, Pander(Baptista, Menez, Verrati), atak Milevskiy, Okaka (Guiza, Totti). Skupiam sie raczej na sprowadzaniu młodzieży. Verrati, Salamon, Alibec, Areola, Canales, Alipio, Nikao - to Ci najważniejsi.
Na półmetku sezonu 1. miejsce, 2. niespodziewanie Genoa ktora traci 6 pktów do mnie.

By Kropasz
-
krystianeczek
Ja w pierwszym sezonie Interem zdobyłem ligę mistrzów i serie a chociaż po 10 kolejkach byłem na 15 miejscu, w drugim rzutem na taśmę wygrałem serie a bo w ostatniej kolejce miałem 2 punkty do Milanu i oni na szczęście przegrali a ja wygrałem oraz też zdobyłem ligę mistrzów. Wygranie dwa razy z rzędu tej ligi mistrzów było dość łatwe. Mój skład w drugim sezonie to Julio Cesar-Maicon Lucio Samuel/Breno Santon-Cambiasso/Sneijder Quaresma Silva Gourcuff- Eto'o Aguero. Polecam ściągnąć Aguero, sprzedałem paru zawodników, żeby go kupić bo dałem 295 mln złotych ale naprawdę warto, w pierwszym sezonie u mnie a w drugim w grze strzelil w serie a 31 bramek do tego 9 w lidze mistrzów, z Eto tworzą świetny duet, bo Eto strzelil 20 bramek czyli sami we dwójkę w serie a zdobyli 51 bramek
-
dolin123
kogo sprzedales aby sciagnac Aguero?
-
kolus
widze wszyscy Aguero kupuja ja tez chcialem ;D lecz mialem tylko 55mln a mial w kontrakcie odejscie za 60 a juz nie mialem kogo sprzedac i musialem sie zadowolic innymi ;p
w polowie drugiego sezony gram pilkarzami ktorzy juz byli lecz i tak kupilem kilku zawodnikow Montolivo, Sakho, Soldado, Enke, Riquelme dwoch ostatnich za kontrakty wiec zal bylo nie brac, narazie sa tylko zmiennikami
w polowie drugiego sezony gram pilkarzami ktorzy juz byli lecz i tak kupilem kilku zawodnikow Montolivo, Sakho, Soldado, Enke, Riquelme dwoch ostatnich za kontrakty wiec zal bylo nie brac, narazie sa tylko zmiennikami
Ostatnio zmieniony 7 gru 2009, 17:19 przez kolus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krystianeczek
zarząd na transfery w drugim sezonie dal mi 310 mln to akurat miałem na Aguero ale sprzedałem Motte Muntariego, Manciniego, Suazo, Vieire,Toldo,Chivu,Stankovica, a za to miałem Gourcuffa, Silve i Breno
-
Balon
ej jakie stosujecie taktyki do Interu?
Uzywałem Catenaccio 5-3-2, i mialem serie 11 bez straty bramki, wogole po 3-4 bramki strzelali ogorom, ale cos peklo w druzynie (jak zawsze w listopad-grudzien) i graja co najwyzej srednio
Uzywałem Catenaccio 5-3-2, i mialem serie 11 bez straty bramki, wogole po 3-4 bramki strzelali ogorom, ale cos peklo w druzynie (jak zawsze w listopad-grudzien) i graja co najwyzej srednio
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
krystianeczek
ja gram 4 obrońców, defensywny albo środkowy pomocnik, zależy czy wolę wystawić Cambiasso czy Hamsika, ofenswynego pomocnika, dwóch ofenswynych skrzydłowych i 2 napastników i strzelam bramek dużo, że aż miło, Rysiu na skrzydłach wymiata z Robinho, nawet na ławce Ryszardo Silve posadził
-
Karpik
POmimo ze gram Romą to w Interze stoswałem moją 'dwójkę' w obronie 4 obroncow potem na środku (troche po lewej) def. pomocnik, wyżej Pomocnik środkowy (troche po prawej) + OPP, OPL + 2xN.
wyglada to mniej wiecej tak:
--------O----O--------
-O------------------O-
--------------O--------
--------O--------------
-O-----O------O-----O-
-----------O------------
Kontrola, płynna, agresywnie, krycie strefowe, Obrona wysunieta, szeroka gra, szybkie tempo i gitarka
wyglada to mniej wiecej tak:
--------O----O--------
-O------------------O-
--------------O--------
--------O--------------
-O-----O------O-----O-
-----------O------------
Kontrola, płynna, agresywnie, krycie strefowe, Obrona wysunieta, szeroka gra, szybkie tempo i gitarka

By Kropasz
-
kolus
mam maly problem z fm'em a mianowicie czesto po zminimalizowaniu gry i pozniejszym uruchomieniu sie zawiesza a pisze ze gra jest uruchomiona a nie brak odpowiedzi, wie moze ktos co z tym zrobic?
-
krystianeczek
alt ctrl delete i zakończ proces
-
PepeBergomi
- Kontakt:
Ja gram diamentem, obecnie 3 sezon a 2 w Interze (wczesniej Atl. Madrid)
Mój skład
Cesar (Fiorillo)
Maicon (Santon) Geromel(Fatic) Samuel (Lucio) Monzon (Chivu)
Capoue(Motta, Fossati)
Mario(Russotto) Modric(Deki)
Coutinho(G. Rossi)
Aguero(Milito) Etoo(Destro)
Ogolnie głównie kupilem juniorów tych co jeszcze nikt nie sprzatnal od początku gry. Ogolnie wymiata mi Monzon duzo goli z daleka i z wolnych ,w 16 meczach 7 bramek 8 asyst Chivu moze mu buty czyscic,Coutinho swietny,Destro zawsze jak gra ogon to cos ustrzeli. Aguero masakrator zawsze ma ponad 30 bram w sezonie i okolo 20 asyst.
Strasznie kiepsko grał u mnie Cambiasso wiec w wieku 31 lat poszedl do Genoa'y za 20 baniek
,Cienko tez gral Snejder wiec musialem sie go pozbyc.
Najsmieszniejsza sprawa jest z Mancinim ,Vieira i Suzao. Do teraz mam ich w Interze 2 bo nikt ich nieche
,Vieira 150 tygoniowo:D.
Z juniorów polecam L.Tremolade,Caldirole,Tuia,Daminuta,R.Snejdera,F.Rossi eks (Juffik:P),Verattiego,Alibeca,Lukaku robie rzez na wyporzyczeniach
Mój skład
Cesar (Fiorillo)
Maicon (Santon) Geromel(Fatic) Samuel (Lucio) Monzon (Chivu)
Capoue(Motta, Fossati)
Mario(Russotto) Modric(Deki)
Coutinho(G. Rossi)
Aguero(Milito) Etoo(Destro)
Ogolnie głównie kupilem juniorów tych co jeszcze nikt nie sprzatnal od początku gry. Ogolnie wymiata mi Monzon duzo goli z daleka i z wolnych ,w 16 meczach 7 bramek 8 asyst Chivu moze mu buty czyscic,Coutinho swietny,Destro zawsze jak gra ogon to cos ustrzeli. Aguero masakrator zawsze ma ponad 30 bram w sezonie i okolo 20 asyst.
Strasznie kiepsko grał u mnie Cambiasso wiec w wieku 31 lat poszedl do Genoa'y za 20 baniek
Najsmieszniejsza sprawa jest z Mancinim ,Vieira i Suzao. Do teraz mam ich w Interze 2 bo nikt ich nieche
Z juniorów polecam L.Tremolade,Caldirole,Tuia,Daminuta,R.Snejdera,F.Rossi eks (Juffik:P),Verattiego,Alibeca,Lukaku robie rzez na wyporzyczeniach
Biggie Smalls
Biggie Smalls
-
kolus
krystianeczek pisze: alt ctrl delete i zakończ proces
ja o tym wiem ale chce tak zrobic zeby nie trafic gry ktorej nie zapisalem
-
krystianeczek
u mnie skład po 3 sezonie wygląda tak:
Julio Cesar
Maicon Sidnei(Breno) Kjaer(Garay) Criscito(Santon)
Hamsik(Cambiasso tylko on na defensywnej wtedy lub Sandro)
Quaresma Gourcuff Robinho(Silva)
Aguero Balotelli
w nawiasach zmiennicy
Julio Cesar
Maicon Sidnei(Breno) Kjaer(Garay) Criscito(Santon)
Hamsik(Cambiasso tylko on na defensywnej wtedy lub Sandro)
Quaresma Gourcuff Robinho(Silva)
Aguero Balotelli
w nawiasach zmiennicy
-
Paru
U mnie tak wygląda skład po narazie 1 sezonie, bo nie miałem czasu grać i dopiero wczoraj skończyłem 
Julio Cesar
Maicon Lucio Samuel Chivu(Santon)
Essien
Joaquin Sneijder D.Silva
Eto'o Milito(Villa)
Julio Cesar
Essien
Joaquin Sneijder D.Silva
Eto'o Milito(Villa)
-
dolin123
skad kase na Essiena miales?Paru pisze: U mnie tak wygląda skład po narazie 1 sezonie, bo nie miałem czasu grać i dopiero wczoraj skończyłem
Julio Cesar
Essien
Joaquin Sneijder D.Silva
Eto'o Milito(Villa)