Jose Mourinho

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
ODPOWIEDZ
Minister

Odp: Jose Mourinho

Post autor: Minister »

Nie mów chop :P Oczywiście ja wierzę z całego serca,ze uda nam się przejść Chelsea ale sam dobze wiesz jak wygląda nasza gra w LM.Jeśli jednak teraz w lidze nie wrócimy do starej ,,dobrej'' zależności,czyli jeden dobry jeden fatalny mecz to śmiało zgodzę się z Twoim każdym słowem.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

Przede wszystkim wypada życzyć The Special One wszystkiego najlepszego! To co zrobił w niedzielnych derbach to coś niesamowitego. Ustawił piłkarzy tak, że stali się zaporą nie do przejścia. Dokonał zmian, które pomogły nam dłużej utrzymywać się przy pilce.

Partia z milanem była wprost genialna. Forza Grande JOSE!
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
WTF

Post autor: WTF »

Buon compleanno a Mourinho!
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Mate1908

Post autor: Mate1908 »

Mourinho zawsze był, jest i będzie kontrowersyjnym trenerem. Niektórzy go za to kochają, niektórzy nienawidzą. Nie powiem, bo nieraz irytuje mnie swoimi decyzjami jak np wpuszcza Manciniego, ale po tych derbach należą mu się olbrzymie brawa. Fantastycznie ułożył nas zespół pod względem taktycznym. Milan miał większe posiadanie piłki, ale na nic to się zdało. Świetnie się broniliśmy i nie dużo brakło abyśmy grając w 9 strzelili bramkę na 3-0  :-D

Życzę Jose aby wygrał z Interem scudetto, a przede wszystkim CL.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
"Żeby być najlepszym, musisz pokonać najlepszych"
Shady

Post autor: Shady »

Wstrzymajcie się z zachwytami nad Jose do meczy z Chelsea i potem ćwierćfinałów. Jeżeli nie dojdziemy minimum do półfinałów LM to nie zrobi on nic więcej niż zrobił Mancini. Zresztą nawet półfinały zbytnio cieszyć nas nie mogą po tylu latach posuchy w Europie.
NeroBlu
Kontakt:

No nie wiem, akurat mnie półfinał bardzo by cieszył. Oczywiście finał to już pełna euforia, ale półfinał to nie byłoby złe. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Najpierw pomyślmy o Chelsea. Jeśli mecz ten będzie na równi, to jestem w stanie przychylić się do zdania, że tym razem to nam dopisze szczęście. Kiedyś pech musi się odwrocic. Może w końcu my wygramy przez dobry bilans bramek. Mam taką nadzieje
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Jeżeli mam wypowiedzieć się na temat Mourinho to powiem krótko. Znakomity trener.
Pamiętam czasy gdy trenował Porto które wtedy miało świetnych piłkarzy dzięki którym dochodzili bardzo daleko w Lidze Mistrzów. Gdy trenował Chelsea jakoś za nim nie przepadałem, może to dlatego że nie lubię Chelsea. Teraz gdy trenuje Inter, jest dla mnie wzorem trenera. Oby poprowadził Inter do finału LM, tak jak zrobił to niegdyś z Porto i Chelsea.  
Ostatnio zmieniony 3 lut 2010, 21:19 przez Dzyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Dzyl pisze: Gdy trenował Chelsea jakoś za nim nie przepadałem
Teraz gdy trenuje Inter, jest dla mnie wzorem trenera.
Nie ma to jak konsekwencja i obiektywizm :) Ale dobrze wiedziec, ze umiejetnosci trenera i jego wartosc zaleza od klubu jakim obecnie sie zajmuje!
Obrazek
sig by Orzeu
NeroBlu
Kontakt:

Tylko mi nie mów, że o tym nie wiedziałeś :O
Serpente

Post autor: Serpente »

Mourinho potrafi nauczyć piłkarza myśleć na boisku,potrafi stworzyć niesamowitą atmosferę w klubie,ciągle mówi że w jego zespołach grają najlepsi,ciągła motywacja i wiara co jest że tak powiem kluczem do sukcesu,świetny taktyk-ogólnie nie ma w tej chwili lepszego trenera który mógłby prowadzić Inter !  Jestem ciekaw dwumeczu z Chelsea ;]
Obrazek
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

Pablusso - konsekwencja i obiektywizm. - ciekawe jakie są twoje uczucia do Ronaldo a jakie były 10 lat temu. O Ibrze też różnie pewnie myślałes na przestrzeni 5 ostatnich lat.
Mou zdecydowanie sie wyróżna w środowisku trenerskim , sporo osiągnął w swoim kraju i na arenie międzynarodowej z rodzimymi klubami oraz w Chelsea w Anglii i CL. Teraz jest u nas i napewno wielu z nas po części zmieniło o nim zdanie. Przed przyjściem Do Interu mógł wydawać sie arogancki , zbyt pewny siebie i mourinhocentryczny ze sie tak wyrażę. tera zsie troche uspokoil choć czasem zdenerwuje ciętym językiem ale taki już jest. i dobrze bo napewno wole takiego trenera niż kogoś kto tylko poprawia grzywke na lawce (Mancini). albo siwego (Ranieri) który to mydli oczy kibicom że jest dobrze i bedzie dobrze.
Co do wyników z Interem to mam nadzieje na jakąś pozytywną transformacje w CL, o Serie A raczej sie nei martwie z racji obecnej formy Juve i "wzmocnień" Milanu
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Mourinho to klasa, wyśmienita inteligencja, świetny strateg, taktyk, i psycholog. Hm, nie miałem okazji z nim niestety pracować, ale sądzę, że to co napisałem powyżej jest prawdziwe, tak też wypowiadają się o nim np. piłkarze. Okej, można czasem przyczepić się do jego kontrowersyjnych wypowiedzi, ale z drugiej strony on jest chyba stworzony do prowokacji piłkarskiego świata...za co w głębi duszy go lubię:) uwielbiam czytać jego wywiady. W dodatku jest szczery, uczciwy, jeśli coś mu się nie podoba, to to powie, nie mydli nikomu oczu, mógłby z Nami pracować jak najdłużej, choć tęskni za Anglią i po wypełnieniu kontraktu pewnie go nie przedłuży. Ale jest fenomenalnym coach'em, i życzę mu sukcesów.
Forza Inter:)
Dzyl

Ja bym się nie zdziwił jakby Mou po kontrakcie odszedł do któregoś z Angielskich zespołów. Ciągle jakoś mam wrażenie że wciąż wolałby trenować Chelsea niż Inter.
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Dzyl pisze: Ja bym się nie zdziwił jakby Mou po kontrakcie odszedł do któregoś z Angielskich zespołów. Ciągle jakoś mam wrażenie że wciąż wolałby trenować Chelsea niż Inter.
Po wygaśnięciu umowy z Interem, Mourinho może robić to, co mu się żywnie podoba. Sądzisz, że podjęcie przez niego funkcji szkoleniowca w jednym z angielskich zespołów, będzie wobec Interu czymś w rodzaju zdrady?
Obrazek
vviktorek

Post autor: vviktorek »

No właśnie przecież Ci ludzie nie podpisywali kontraktu w którym głównym warunkiem byłą ogromna miłość do klubu, tylko płacą im za prace która każdy z nas wykonuje codziennie tyle ze w innym wymiarze nie jako trener piłkarz. Czy kochasz swoją firme ? Nie. I nie musisz wazna dla twojego szefa abys dobrze pracował.
Jest Jeden Klub.. Jest Jedno Życie..
yoda79

Post autor: yoda79 »

"Mogę zagwarantować wam jedną rzecz. W przyszłym roku wrócę zagrać na Camp Nou" -martwią mnie te słowa Mou.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
ferii

Post autor: ferii »

Mou jest nr jeden i to potwierdził mimo tak młodego wieku jak na trenera!! Mój ulubiony trener - arogancki,pewny siebie a czasami nawet chamski ale szczery i genialny w tym co robi !!:D
Takiego trenera nam brakowało który by nadał charakteru tej drużynie i się doczekaliśmy w końcu :D
Jeśli sięgniemy po potrójną koronę to niestety nie zdziwię się jeśli Mou odejdzie bo wykonał zjawiskowo swoje zadanie z Interem;)
Dziękuje Mou za wszystko!! :hold: :hold:
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
kachol

Post autor: kachol »

Również należę do fanów Interu, których w całej tej euforii martwi ewentualne odejście Mou... Od początku pisałem i broniłem za każdym razem Jose Mourinho (jak ktoś ma potrzebę szukać w archiwach;-) ) kiedy wielu pisało, że nie widać zmiany... Teraz już chyba (niezależnie od tego czy wygramy 3 puchary, czy 0) widzi, że największą siłą Interu, okazał się właśnie The Special One... Inter w tym sezonie zyskał wymiar międzynarodowy, na co czekaliśmy bardzo wiele lat. Mam nadzieje, że Jose wypełni kontrakt, a jak nie cały, to przynajmniej zostanie jeszcze jeden sezon, aby następny trener dostał zespół tak przygotowany jak jest obecnie Chelsea. Mou stworzył potęgę Chelsea i teraz jest to zespół, który zawsze jest w czołówce i wymieniany w gronie faworytów. Owszem miał do dyspozycji gigantyczne pieniądze do budowy Chelsea, ale po grze Manchesteru City i Realu Madryt widzimy, że bez dobrego taktyka pieniądze nie wygrywają... Liga włoska zrobiła wiele, aby zniechęcić Mou do naszej ligi, ale widać, że czuje poparcie kibiców i połowy Mediolanu... Myślę, że Mou stał się częścią Interu i wcale nie tak pewne jest, że opuści nas jeśli wygramy wszystko w tym sezonie, na pewno nas opuści w ciągu 3-4 lat, ale wydaję mi się, że będziemy dla niego po odejściu tym co we włoskiej piłce najlepsze i szacunek dla Interu u niego zostanie już na zawszę...
Seba

Post autor: Seba »

Porównując Inter z pierwszej części sezonu i z drugiej widać, że potencjał i umiejętności w tym zespole były od samego początku. Brakowało jednak charakteru i pewności siebie. Mourinho właśnie nadał tego wszystkiego Nerazzurrim. Facet jest geniuszem i chyba nie ma wątpliwości, że jest skazany na sukces w każdym zespole. Nam kibicom Interu pozostaje tylko mieć nadzieję, że zostanie z nami jak najdłużej.
Obrazek
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Nie byłem jego zwolennikiem, nie potrafiłem zrozumieć jakim cudem zarabia tak kolosalne pieniądze. Teraz już wiem. Mourinho - DZIĘKUJĘ. Mam nadzieję, że pozostanie z nami do co najmniej do końca swojego kontraktu.
Dzyl

Mou jesteś wielki !!!!! On potrafi zajść daleko z każdą drużyną ! Wygrał LM z Porto, potem zaszedł do półfinału LM z Chelsea, teraz do finału LM z Interem, to niesamowity i genialny trener. Takiego nam brakowało, Za Manciniego odpadaliśmy ciągle w 1/16, a odkąd mamy Mourinho jesteśmy w finale ! Liczę że w następnym sezonie również zajdziemy aż tak daleko.
sheenie

Post autor: sheenie »

Obserwując początki pracy Mourinho, styl gry Interu, wyniki osiągane przez naszą drużynę, nie byłem do końca przekonany o kunszcie trenerskim Wielkiego Mou. Teraz już wiem jak bardzo się myliłem. W piłce jak w każdym sporcie potrzeba cierpliwości żeby zbudować wielką drużynę. My, kibice Nerazzurich, czekaliśmy długo na takie momenty jak ten wczoraj wieczorem. Ale się doczekaliśmy. A to jeszcze nie koniec. Mam apetyt na potrójną koronę i wierze że z takim geniuszem na ławce trenerskim jest to możliwe!

:inter:
Mate1908

Post autor: Mate1908 »

Nie ulega wątpliwości, że Mourinho odmienił Inter. To pod jego 'skrzydłami' nabraliśmy mentalności, która pozwala sięgać po najważniejsze trofea w klubowej piłce. Tak spektakularnego sezonu dawno nie było. Walczymy o potrójną koronę i jest wielce prawdopodobne to, że na koniec sezonu będziemy cieszyć się z 3 pucharów. Mam nadzieję, że Jose pozostanie z nami na kolejne lata i jeszcze bardziej udoskonali Inter. Forza Mourinho!
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
"Żeby być najlepszym, musisz pokonać najlepszych"
kenobi111

Post autor: kenobi111 »

Wydaje mi się że jeśli wygramy potrójną korone to Mou uzna że jego misja jest już skończona i przeniesie się do innej ligi.Nie ma co go wini za ambicje,zresztą mówił chyba kiedyś że chce zdobyć wszystkie trofea w najważniejszych ligach Europy.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

No cóż bardzo cieszą ostatnie sukcesy - chociaż jeszcze nic nie wygraliśmy a nie zachowujmy sie jak kibice Barcy nie obwołujmy się już wygranymi LM i Serie A. Sukcesy cieszą bo oznaczają spory przyplyw gotówki do klubowej kasy a co za tym idzie ciekawe mercato. Jose napewno zostanie na choćby jeszcze jeden sezon bo Inter jeszcze nie do końca jest europejską potęgą i jeszcze troche pracy mu zostało. Trza połatać dziury i wzmocnić team. Po sezonie wg mnie jeślui chce może odejść - taka rotacja na ławce , przypływ świeżości także jest potrzebny jednak trzeba to zrobic umiejtenie i w odpowiednim momencie (Lyon). Po Jose widziałbym u nas tylko jednego trenera - Blanca :-D
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Platini

Post autor: Platini »

Il Capitano pisze: Nie byłem jego zwolennikiem, nie potrafiłem zrozumieć jakim cudem zarabia tak kolosalne pieniądze. Teraz już wiem. Mourinho - DZIĘKUJĘ. Mam nadzieję, że pozostanie z nami do co najmniej do końca swojego kontraktu.
  :piwko:

Gdy był w Che też do końca tego nie rozumiałem. Dopiero sukcesy jakie tam odniosł mnie zaczęły do niego przekonywać.
Wczoraj po tym jak wyeliminował wielką Barcę pokazał swoją wartość  :D
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

"Poczynił olbrzymi krok do przodu. Teraz może wymienić trenera i piłkarzy, ale się zmienił. Czy jest szansa, że zostanę? Oczywiście tak." - Te słowa wypowiedział Portugalczyk po wczorajszym spotkaniu.
Całe to zamieszanie sprowadza się do jednego, do wzrostu zarobku. Nie oszukujmy się. Murinho dobrze wie ze ostatni finał to my mieliśmy w 72. Naprawdę widać rękę tego trenera w naszym zespole, ale jak się nie mylę to już teraz zarabia najwięcej jako trener, czy zasługuje na więcej? Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, ale jedno jest pewne... Jego pozostanie na kolejny sezon wiąże się z podwyżką.

Internazionale!
Ostatnio zmieniony 6 maja 2010, 14:10 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Dzyl

Co z tego że będzie trzeba mu trochę więcej zapłacić, ważne żeby został. Taki trener jest wart bardzo wiele, i nie żałujmy na niego kasy...
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Dzyl pisze: Co z tego że będzie trzeba mu trochę więcej zapłacić, ważne żeby został. Taki trener jest wart bardzo wiele, i nie żałujmy na niego kasy...
Wątpię aby to było " trochę więcej". Jose to cwaniak, dobrze wie co robi.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Raffal

Post autor: Raffal »

...bez jaj i tak zarabia duzo. Mysle ze jemu raczej nie o kase bedzie chodzić a o rozwój.
Trzeba po sezonie usiaść i pomyśleć o nowym planie 5 letnim.

Swoja droga zakładajac ze uda nam sie siegnac po lige mistrzów to wątpie zeby Mou zrezygnował z 2 pucharów jakich chyba jeszcze w swojej kolekcji nie ma :)
Ostatnio zmieniony 6 maja 2010, 14:32 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ