Euro 2016
-
WTF
Euro 2016
Piłkarskie federacje z Francji, Włoch i Turcji złożyły w poniedziałek oferty dotyczące organizacji finałów mistrzostw Europy w 2016 roku. Oferty zostały zaprezentowane członkowi Komitetu Wykonawczego UEFA Gilberto Madailowi. Na prezentacji nie był obecny prezydent UEFA Michel Platini, który chciał uniknąć podejrzeń o faworyzowanie Francji.
Wysłannicy UEFA odwiedzą kraje kandydackie w marcu i kwietniu. Organizator zostanie wyłoniony 28 maja.
W 2016 roku w finałach zagrają już 24 zespoły, zamiast 16, które zobaczymy w Polsce i na Ukrainie za dwa lata. Liczba spotkań wzrośnie z 31 do 51.
Jestem bardzo ciekaw komu zostanie przyznana organizacja. Moim faworytem są Włochy ale UEFA lubi zaskakiwać więc Turcja może dostać organizację. Na Francję jakoś nie stawiam, no ale zobaczymy.
Wysłannicy UEFA odwiedzą kraje kandydackie w marcu i kwietniu. Organizator zostanie wyłoniony 28 maja.
W 2016 roku w finałach zagrają już 24 zespoły, zamiast 16, które zobaczymy w Polsce i na Ukrainie za dwa lata. Liczba spotkań wzrośnie z 31 do 51.
Jestem bardzo ciekaw komu zostanie przyznana organizacja. Moim faworytem są Włochy ale UEFA lubi zaskakiwać więc Turcja może dostać organizację. Na Francję jakoś nie stawiam, no ale zobaczymy.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
-
Globus
Odp: Euro 2016
Przecież Turcja to nie Europa.... załamka jak dla mnie jeżeli tam będzie Euro2016
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Kropasz
- Kontakt:
3% terytorium Turcji leży w Europie (Tracja)
. Ja trzymam kciuki za Italię, niech budują nowe i nowoczesne stadiony.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
dzielik
Przecież w tego typu imprezach nie liczy się położenie geograficzne, tylko przynależność do danej organizacji. Turcja należy do UEFA, więc czemu nie miałaby organizować UEFA Euro 2016?:) Podobnie sprawa wygląda np. z Izraelem i kilkoma innymi państwami.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
kolus
w Turcji przeciez byl ostatnio final ktoregos z pucharow europejskich juz po azjatyckiej stronie. Tak samo moze organizowac mistrzostwa Kazachstan ktory z Europa tez ma malo wspolnego. Mysle ze moze wybiara Turcje chociaz po 2012 nie bede chcieli takiego kwasu na wschodzie 
-
Globus
Dlatego też uważam, że jest to bezsensu... Powinno się reprezentować organizację kontynentu na którym dane państwo się znajduje.Australia chciała się do Ameryki Południowej przepisać
Nie uważacie, że to głupie?
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Dzonyy
Ja najbardziej bym chciał aby Italia została organizatorem. Wybudowali by w końcu nowe stadiony.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Shady
Nie do Ameryki Południowej tylko do Azji. Powodem tego było to, że gdy wygrywali eliminacje do MŚ w strefie Oceanii to grali jeszcze baraż z 5 zespołem z Ameryki Płd i z reguły dostawali w dupę. W Azji jest sporo niższy poziom i nawet grając tam całe eliminacje mają większe szanse. Udało im się to załatwić i ostatnie eliminacje grali właśnie w strefie Azji, które wygrali.Globus pisze: Australia chciała się do Ameryki Południowej przepisaćNie uważacie, że to głupie?
-
Dzyl
Chciałbym aby Euro 2016 było we Włoszech. Wątpię aby było w Turcji...Wybiorą Francję lub Włochy.
-
Omen
-
WTF
Kurde oby ten przełom Calcio nastąpił wcześniej niż dopiero w 2016.
Co do Turcji to tak jak napisał dzielik jest w UEFA więc śmiało może organizować tego typu imprezę.
Co do Turcji to tak jak napisał dzielik jest w UEFA więc śmiało może organizować tego typu imprezę.
Ostatni finał PUEFA był w Istambule, zresztą pamiętny finał LM 2005 też tam miał miejsce.kolus pisze: w Turcji przeciez byl ostatnio final ktoregos z pucharow europejskich juz po azjatyckiej stronie.
-
WTF
Odświeżam temat ponieważ dzisiaj wybrano organizatora Euro 2016, zaszczyt organizacji tej imprezy przypadł Francji 
Szczerze powiedziawszy liczyłem na Italię, a w gorszym razie na Turcję ale żeby Francja wygrała to się nie spodziewałem i nie skacze z radości. Dziwi mnie trochę ta decyzja bo Francja miała nie tak dawno MŚ więc liczyłem, że na kolejną imprezę piłkarską będą musieli jeszcze trochę poczekać.
Szczerze powiedziawszy liczyłem na Italię, a w gorszym razie na Turcję ale żeby Francja wygrała to się nie spodziewałem i nie skacze z radości. Dziwi mnie trochę ta decyzja bo Francja miała nie tak dawno MŚ więc liczyłem, że na kolejną imprezę piłkarską będą musieli jeszcze trochę poczekać.
Francuska kandydatura zakłada, że mistrzostwa zostaną zorganizowane na 12 stadionach w 11 miastach: w Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Nancy, Nicea, Marsylii, Paryżu (Stade de France i Parc des Princes), Saint-Etienne, Strasbourgu i Tuluzie.
Na Francję oddano siedem głosów, na Turcję sześć. Włoska kandydatura nie znalazła uznania w oczach Komitetu Wykonawczego.
-
Czubinho
Francja=Platini=Euro we Francji
Proste.
Proste.
-
Jedrula
- Kontakt:
Mnie tam wcale nie dziwi wybór Francji i nawet to, że Platini jest prezydentem UEFA nie jest moim zdaniem powodem wyboru Francji. Widocznie UEFA chciała uniknąć cyrków jakie się dzieją teraz, przy organizacji Euro 2012.
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
-
IlCapitano
Śmieszy mnie w ogóle ta kandydatura Turcji, która z Europą ma tyle wspólnego co Moggi z uczciwością.
Szkoda, że Włochy nie dostały tego Euro. Francja przecież w 1998 miała Mistrzostwa Świata, no ale Platini...
Szkoda, że Włochy nie dostały tego Euro. Francja przecież w 1998 miała Mistrzostwa Świata, no ale Platini...
-
Mora
- Kontakt:
Chyba nie tylko mi się zdaje,że wielkie imprezy zbyt często zaglądają do Francji.Włosi mundial mieli u siebie w 1990 roku,Francuzi 8 lat później,a teraz jeszcze otrzymali Euro...Bez tego turnieju,nowych stadionów itp. włoskiej piłce trudno będzie wyjść z kryzysu...Zresztą co mnie obchodzi ten kryzys,skoro Inter i tak jest najlepszy w Europie 
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
yoda79
A to Cię powinien obchodzić,że nie zawsze będziemy na szczycie i np.jak za 3 lata zajmiemy 4 miejsce w SerieA to w LM nie zagramy.
Włoska piłka potrzebuje impulsu i to poważnego (stadiony, inwestorzy, mniej bandytyzmu na stadionach i wokół nich).
Włoska piłka potrzebuje impulsu i to poważnego (stadiony, inwestorzy, mniej bandytyzmu na stadionach i wokół nich).
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
Mora
- Kontakt:
Jeżeli za 3 lata będziemy tak słabi,że zajmiemy tylko 4 miejsce w lidze,to najnormalniej w świecie nie będziemy zasługiwać na grę w LM.Zagramy sobie w Lidze Europejskiej i obyśmy ją wtedy wygrali.Jestem za tym żeby najsilniejszym ligom w Europie (angielska,hiszpańska,włoska) zabrać jedno miejsce w LM i dać szansę na grę w tych rozgrywkach mistrzom ze stosunkowo słabszych krajów (np. z Polski).
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
o0Mietek0o
Nie jest to według mnie głupi pomysł ale z racjonalnego punktu widzenia byłby to trochę bezsens ponieważ takie np Palermo lub Sampdoria które były po prostu trochę gorsze od 3 najlepszych klubów ([w tym od jednego najlepszegoMora pisze: Jestem za tym żeby najsilniejszym ligom w Europie (angielska,hiszpańska,włoska) zabrać jedno miejsce w LM i dać szansę na grę w tych rozgrywkach mistrzom ze stosunkowo słabszych krajów (np. z Polski).
P.S. Tak na koniec sory za