Polska Ekstraklasa
-
pietro32
Odp: Polska Ekstraklasa
Kolejna strata trzech oczek przez Wisłę bardzo cieszy. Sytuacja w czubie tabeli po tej kolejce będzie jeszcze ciekawsza, jest wielce prawdopodobne, że dojdzie do zmiany lidera.
Kto by pomyślał, że do tego dojdzie. Przecież już jakoś na półmetku pierwszej rundy wydawało się, że nikt Wisełce nie zagrozi w marszu po kolejny tytuł mistrzowski.
Kto by pomyślał, że do tego dojdzie. Przecież już jakoś na półmetku pierwszej rundy wydawało się, że nikt Wisełce nie zagrozi w marszu po kolejny tytuł mistrzowski.
-
Minister
Przypomina mi trochę naszą gwiazdeczkę pana M. z tym,że on zamiast machać łapami spuszcza łeb w dół i obserwuje czy mu się sznurówki nie rozwiązały.W przypadku Małeckiego bardzo mnie dziwi jego zachowanie bo chłopak wywodzi się z biednej rodziny i powinien docenić pewne,rzeczy.Widocznie on ma z tym problem i wstyd,że taki szczyl się rządzi i nikt nie potrafi nad nim zapanować.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
dodo_IM
Wisła chyba straci tytuł mistrzowski, jest coś nie tak z tą drużyną. Żeby u siebie z Arką przegrać, Gdynianie mieli spaść z ekstraklasy 
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Jaszczu91
A ja byłem na meczu Korony z Polonia Bytom i się bardzo cieszę bo kielczanie zrobili kolejny krok w drodze do utrzymania. Warunki atmosferyczne były ekstremalne i widowisko nie stało na jakimś wysokim poziomie. W dodatku sędzia cały czas popełniał błędy. Najpierw nie uznał gola Tataja, potem próbując się zrehabilitować nie podyktował karnego dla bytomian i później znów wyrzucił Zielińskiego z boiska i sam nawet pewnie nie wie dlaczego. Korona zdobyła drugi komplet punktów na wiosnę dzięki duetowi Stano- Edi. Jak na razie słowaka można uznać za transfer zimy.
Co do meczu Wisły to wydaje mi się że tą porażka tylko podniesie atrakcyjność ligi bo walka o mistrza zaczyna się od początku. Pewnie Skorża na tygodniu zostanie zwolniony i to wiśle nie wróży nic dobrego. Tak jak wcześniej napisałem tytuł dla Lecha.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
dzielik
Również byłem na meczu Korony z Polonią, oczywiście w przeciwieństwie do poprzednika po stronie kibiców gości. Faktycznie, warunki atmosferyczne nie za ciekawe, zwłaszcza, że byliśmy na stadionie już 2 godziny przed meczem. Całe szczęście dobrą zabawa na trybunach dosyć szybko się ogrzaliśmy. Sam mecz to typowe spotkanie na remis: walka w środku pola, mało sytuacji strzeleckich. Niestety widowisko popsuł sędzia, chodzi nie tylko o te 3 największe błędy (karny, kartka i nieuznany gol) ale również kilka fauli których nie było, a były gwizdane lub na odwrót. Nie wydaje mi się, żeby próbował się którymkolwiek ze swoich błędów rehabilitować za poprzedni. Po prostu był fatalny, przy rzucie karnym wydawało mi się nawet, że już miał ochotę gwizdnąć, ale się szybko rozmyślił, w końcu łatwiej nie gwizdnąć przy faulu i tłumaczyć się, że się nie widziało, niż gwizdnąć, a okaże się, że faulu nie było. Zwłaszcza. że sytuacja miała miejsce pod sektorem Korony.
Arka wygrała z Wisłą, brawo dla żółto-niebieskich. Wisła nie zasłużyła na kolejne z rzędu mistrzostwo i mam nadzieję, że go nie zdobędzie.
Arka wygrała z Wisłą, brawo dla żółto-niebieskich. Wisła nie zasłużyła na kolejne z rzędu mistrzostwo i mam nadzieję, że go nie zdobędzie.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
pietro32
2 kolejka na wiosnę wymarzona dla Lecha Poznań
. Nie dość, że sami wygrali w niezłym stylu, to porażki poniosły trzy pozostałe drużyny walczące o mistrza. Wszyscy przegrali na własnych boiskach, na dodatek z rywalami walczącymi w tym sezonie jedynie o utrzymanie.
Okazuje się, że w tej chwili nie można być pewnym żadnego wyniku, tak więc następne rundy spotkań zapowiadają się bardzo ciekawie
Okazuje się, że w tej chwili nie można być pewnym żadnego wyniku, tak więc następne rundy spotkań zapowiadają się bardzo ciekawie
-
glinek
No i po trzech kolejkach rundy wiosennej poleciało już trzech trenerów i to jakich! Wisły, Legii i Piasta. Tego to chyba się nikt nie spodziewał, że akurat Ci trenerzy (Skorża i Urban) polecą jako pierwsi, ale jak Wisła przegrała dwa mecz (z Bełchatowem i Arką) i jeden remis z Jagą i nie strzela żadnej bramki to chyba jednak jest coś nie tak. Legia trochę lepiej, dwa mecze przegrane (z Odrą i Polonią Bytom) i jeden wygrany (z Cracovią). W Wiśle ma być dzisiaj po południu przedstawiony trener, jestem bardzo ciekaw kto to będzie. W Legii Urbana zastąpił Białas, a Wieczorek zastąpił Fornalaka w szeregach Piasta Gliwice.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
FORZA WISŁA
-
WTF
Ciekawa sytuacja się w lidze zrobiła, punkty zdobywają drużyny walczące o utrzymanie, a tracą te, które miały walczyć o mistrza. Szkoda, że Lech nie pocisnął GKSu i nie wyprzedził Wisły. Ciekawe co będzie teraz, jak dwie z trzech drużyn walczących o "majstra" zmieniło trenerów. W tej sytuacji Lech powinien się zebrać i wygrać ligę. Mają dobra kadrę i tego Krivca, który pokazuje całkiem ładna i efektywną grę. W mojej ocenie najlepszy transfer zimowego okienka. Ciekawie zrobił się też w 1 lidze, Widzew ucieka rywalom, a za jego plecami robi się ciasno do awansu z drugiego miejsca. Czeka nas emocjonująca walka tej wiosny zarówno w ekstraklasie jak i w 1 lidze.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
-
Dzonyy
Na stanowisko trenera Wisły Kraków wrócił Henryk Kasperczak.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Jaszczu91
Henio będzie miał okazję pokazać że jeszcze nie jest skończony jako trener. Ciekawe gdzie powędruje teraz Skorża? Może do Śląska Wrocław. Tam też powoli szykuje się zmiana trenera. Swoją droga to Polska jest chyba jedynym krajem w europie gdzie trener jest liderem tabeli z dwoma punktami przewagi i zostaje zwolniony. Ale cóż. Taki już jest prezes Cupiał. 
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
glinek
Z tego co się wypowiadał Skorża po zwolnieniu, to mówił, że na razie chce odpocząć od trenerki i poświęcić czas rodzinie, więc wątpię żeby przejął jakiś klub.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
Mora
- Kontakt:
Trzeba przyznać,że Kasperczak po spuszczeniu Górnika do I ligi ma teraz wiele do zyskania.Zdobędzie majstra i znów będzie noszony na rękach.Myślę,że ta zmiana była potrzebna Wiśle.Ciekawe,jak sobie poradzi w Legii Białas,nigdy nie uważałem go za specjalnie wielkiego trenera,w TV zapowiadał ofensywnie grającą Legię...Dawno takowej nie wiedziałem,więc tym bardziej jestem ciekaw,co wymyśli Białas w zespole z Łazienkowskiej...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Mora
- Kontakt:
Odra Wodzisław po udanym początku rundy dostała lanie w Bełchatowie i obok Polonii jest głównym kandydatem do spadku z ligi.Zaskakujące wyjazdowe zwycięstwo odniosła Jagiellonia, która jest coraz bliżej zapewnienia sobie pozostania w lidze.Tymczasem szybkimi krokami zbliża się szlagierowe spotkanie Lecha z Legią.Jeśli zespoły te poważnie myślą o zdobyciu mistrzostwa (a tak z pewnością jest
),to muszą zdobyć 3 punkty,remis tutaj nikogo nie urządza wobec coraz lepszej postawy Wisły.Krakowianie jadą do Warszawy na mecz ze słabiutką Polonią i gospodarzom ciężko będzie zdobyć choćby punkt w starciu z mistrzem Polski.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
dodo_IM
Legia cieniuje i za pewne polegnie z Lechem który u siebie jest arcysilny. Wszystko wskazuje, że wygra Lech, Legia jednak ma szanse, bo w footballu nic nie jest pewne. Wisła jutro może stracić punkty, bo Polonia wciąż walczy o utrzymanie. Walka o pozostanie w lidze w tym roku jest niesamowita, tyle drużyn jest zagrożonych.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Vancore
Mam nadzieje ze Lech wygra i mecz i mistrza bo ani Legia ani Wisla nie ma takiego skladu aby cokolwiek zdzialac w europejskich pucharach. Nie twierdze ze Lech powala ale wymienioną 2 bije na glowe o ile nie wyprzeda najlepszych graczy.

-
glinek
Dlatego Wisła jest nadal liderem, pomimo tego, że Lech ją bije o głowę, a Legia traci do Lecha 1pkt?Vancore pisze: Nie twierdze ze Lech powala ale wymienioną 2 bije na glowe o ile nie wyprzeda najlepszych graczy.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
WTF
Lech zagrał bardzo dobry mecz i na tle legionistów wyglądał bardzo dobrze. W ogóle mecz jak na nasze realia bardzo szybki z wymianą ciosów z jednej i drugiej strony, jednak przewaga Lecha bardzo widoczna i zasłużone zwycięstwo.
Wisła dzięki dużej ilości szczęścia i pomocy "kartofliska" na Konwiktorskiej pokonała Polonię i zapewne to właśnie Wisła wraz z Lechem będzie walczyć o mistrza do samego końca. Stawiam, że Legia do końca będzie bić się z rewelacją rozgrywek Ruchem o 3 miejsce. W zależności od tego co Ruch zdziała dalej w PP Legia zajmie trzecie lub czwarte miejsce.
Walka o utrzymanie też będzie pasjonująca. W tym momencie pomiędzy ostatnią drużyną w tabeli, a ekipą zajmującą 11 miejsce są trzy punkty różnicy więc wszystko może się zdarzyć.
Wisła dzięki dużej ilości szczęścia i pomocy "kartofliska" na Konwiktorskiej pokonała Polonię i zapewne to właśnie Wisła wraz z Lechem będzie walczyć o mistrza do samego końca. Stawiam, że Legia do końca będzie bić się z rewelacją rozgrywek Ruchem o 3 miejsce. W zależności od tego co Ruch zdziała dalej w PP Legia zajmie trzecie lub czwarte miejsce.
Walka o utrzymanie też będzie pasjonująca. W tym momencie pomiędzy ostatnią drużyną w tabeli, a ekipą zajmującą 11 miejsce są trzy punkty różnicy więc wszystko może się zdarzyć.
-
Tomek8990
Wisła znów obroni tytuł, Lech miał nie powtarzalną szansę zbliżyć się do Wisły w bezpośrednim starciu, ale padł remis. Na dole ścisk jak nie wiem, ciekawe kto poleci do 1 ligi. Ale pioch ta nasza liga...
Forza Inter:)
-
WTF
Z tą Wisłą na mistrza to bym się jeszcze wstrzymał, zagrają jeszcze na Łazienkowskiej, derby i kilka meczy z drużynami walczącymi o utrzymanie, a jak sam napisałeś na dole ścisk i każdy będzie gryzł trawę i rywala
aby wywalczyć jakiś punkt. Nie zmienia to jednak faktu, że Lech zaprzepaścił szanse na zbliżenie się do Wisły na wyciągnięcie ręki. Zresztą ten mecz nazywany hitem rozczarował mnie na maxa. Widziałem już w tym sezonie dużo ciekawsze mecze w wykonaniu drużyn nie walczących o mistrzostwo. Teraz Lechici muszą liczyć na wpadkę Wiślaków, a jak pisałem taka szansa na wpadkę jeszcze będzie, sami jednak muszą wygrać wszystko i nie zaliczyć wpadki. W walce jest jeszcze Legia, która ciuła punkty z meczu na mecz i może jeszcze zaatakuje jeśli oczywiście wygra z Wisłą. Przed Ruchem mecze sprawdzające umiejętności z czubem tabeli. Jak się dobrze ułożą to niebiescy wywalczą awans do eliminacji LE czego im życzę. Jeśli chodzi o spadek to jest tak wiele zagrożonych drużyn, że typowanie 2 konkretnych nie ma sensu.
-
hbk
- Kontakt:
Ja tam uwazam, ze Wisla jest na dobrej drodze do zdobycia mistrzostwa. 4 punkty przewagi dla tak dobrej druzyny to duza zaliczka, warto zauwazyc, ze Lech rowniez bedzie mial trudne mecze (Ruch, Zaglebie). Co do bezposredniego meczu tych druzyn, to zdziwilo mnie to, ze Lech zrobil tak malo by ten mecz wygrac. Niby swietna ofensywa (Lewandowski, Peszko, Stilic, Kriwiec), ale jakos mnie oni nie przekonuja do siebie (chyba tylko dlatego, ze ja nie lubie, gdy druzyny graja tylko jednym napastnikiem). Oczywiscie dopiero czas pokaze, ktora z druzyn zdobedzie mistrzostwo, ja podkreslam, ze raczej bedzie to Wisla (daje jej 65% szans), chociaz wszystko moze sie zdarzyc (ale odkrycie:P).
-
InterNH
No i Lech doskoczył do Wisły na 1 punkt, a w ostatnich trzech kolejkach Wisła gra wyjazd z Legią, derby "wyjazd" z Cracovią i u siebie z Odrą, która ma niezły skład i walczy o życie.Kolejorz ma dwa dosyć łatwe mecze u siebie z Zagłębiem Lubin i Polonią Bytom i jeden ciężki wyjazd do Chorzowa.Mam nadzieje, że Lech sięgnie po mistrzostwo i nie będę musiał oglądać w Lidze Mistrzów ( a właściwie jej eliminacjach) porażek z Levadią itd
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Mora
- Kontakt:
Wolisz porażki z Terekiem GroznyInterNH pisze: Mam nadzieje, że Lech sięgnie po mistrzostwo i nie będę musiał oglądać w Lidze Mistrzów ( a właściwie jej eliminacjach) porażek z Levadią itd
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
kesa
Chociazby dlatego ze Lech w takiej formie jak teraz potrafil walczyc jak rowny z rowny z Deportivo, AS Nancy, CSKA Moskwa, Udinese, Austria Wiedeń i kilkoma innymi;) Pozatym jezeli zdobeda mistrzostwo raczej odejdzie tylko Lewandowski;)Mora pisze:Wolisz porażki z Terekiem GroznyInterNH pisze: Mam nadzieje, że Lech sięgnie po mistrzostwo i nie będę musiał oglądać w Lidze Mistrzów ( a właściwie jej eliminacjach) porażek z Levadią itdNic nie mam do Lecha,ale nie wiem skąd się biorą głosy,że Wisła będzie słabym mistrzem i nie awansuje do fazy grupowej LM,a Lech będzie super mocny i da sobie radę.Ja się pytam na jakiej podstawie niektórzy tak sądzą
Z Lecha ma odejść Lewandowski i Peszko,na 80% pożegna się z Lechem Stilić,Arboleda też podobno chce pograć w piłkę na zachodzie.Po sezonie w 4 najsilniejszych polskich klubach jak co roku szykuje się wielka wyprzedaż i porażka z mistrzem Albanii czy Mołdawii jest bardzo prawdopodobna niezależnie od tego, kto zdobędzie mistrzostwo Polski...
-
Mora
- Kontakt:
Wisła świetnie grała z Schalke czy Parmą...Tamte mecze to przeszłość,podobnie jak chociażby stracie z Deportivo.Wtedy Lechem dowodził Smuda,który jest wg mnie lepszym szkoleniowcem niż Zieliński.Odejście Peszki jest niemal pewne ,jego karta kosztuje bodajże 300 tysięcy euro (taki jest zapis w kontrakcie) ,a dla zachodnich klubów taka kwota to pryszcz.Życzę Lechowi jak najlepiej,ale jeśli pozbędą się 2-3 zawodników,to prawdopodobnie podzielą los Wisły sprzed roku...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
kesa
No tak ale mecze z Parma i Schalke byly dosc dawno.. Z Peszka jest tak ze nadal zastanawia sie czy przedluzyc kontrakt, podejrzewam ze jesli Lech zdobedzie mistrzostwo to zostanie z Nami by grac w LM a nie walczyc z jakims sredniakiem w bundeslidze o utrzymanie... Pozatym po sprzedazy Lewego ma zostac przeznaczona pokazna kwota na transfery zawodnikow gotowych do pierwszego skladu. Oczywiscie moga skonczyc jak wisla, ale nie musza;) Napewno teraz bezapelacyjnie Lech dysponuje najmocniejszym skladem w polsce jak i wspaniala publicznoscia ktora potrafi pokazac sie w Europie z najlepszej strony, a nie bojkami jak pewien klub, a i stadion niedlugo bedzie gotow, wiec mysle z Kolejorz ma w tej chwili wszelkie zadatki na gre w LM.
-
glinek
To dlaczego Lech jest 2 w tabeli? Skoro tak świetnie gra?kesa pisze:Chociazby dlatego ze Lech w takiej formie jak teraz potrafil walczyc jak rowny z rowny z Deportivo, AS Nancy, CSKA Moskwa, Udinese, Austria Wiedeń i kilkoma innymi;) Pozatym jezeli zdobeda mistrzostwo raczej odejdzie tylko Lewandowski;)Mora pisze:Wolisz porażki z Terekiem GroznyInterNH pisze: Mam nadzieje, że Lech sięgnie po mistrzostwo i nie będę musiał oglądać w Lidze Mistrzów ( a właściwie jej eliminacjach) porażek z Levadią itdNic nie mam do Lecha,ale nie wiem skąd się biorą głosy,że Wisła będzie słabym mistrzem i nie awansuje do fazy grupowej LM,a Lech będzie super mocny i da sobie radę.Ja się pytam na jakiej podstawie niektórzy tak sądzą
Z Lecha ma odejść Lewandowski i Peszko,na 80% pożegna się z Lechem Stilić,Arboleda też podobno chce pograć w piłkę na zachodzie.Po sezonie w 4 najsilniejszych polskich klubach jak co roku szykuje się wielka wyprzedaż i porażka z mistrzem Albanii czy Mołdawii jest bardzo prawdopodobna niezależnie od tego, kto zdobędzie mistrzostwo Polski...
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
kesa
Bo zawalili pierwsza czesc sezonu, proste.
Co nie zmienia faktu iz graja najlepszy futbol w tej chwili w Ekstraklasie. Nie jest to tylko moje zdanie, wielu pilkarskich ekspertow jak i samych zawodnikow to przyznaje.
-
InterNH
Poza tym spójrzmy na wyniki.. Wisła wygrywa (nie ujmując nikomu) z Piastami Gliwice itd, a z Legią czy Lechem dostają lub remisują 0:0 broniąc się u siebie.
Lewandowski z Lecha ma odejść za blisko 5 milionów Euro i ma przyjść w jego miejsce 2,3 dobrych napastników pokroju Nowaka czy Sobiecha.W ogóle patrząc na ostatnie transfery Lecha i Wisły widać kto potrafi robić to lepiej.
Lewandowski z Lecha ma odejść za blisko 5 milionów Euro i ma przyjść w jego miejsce 2,3 dobrych napastników pokroju Nowaka czy Sobiecha.W ogóle patrząc na ostatnie transfery Lecha i Wisły widać kto potrafi robić to lepiej.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
glinek
Ajax w lidze holenderskiej grał w tym sezonie również efektownie strzelając bardzo dużo bramek, a mistrzem zostało Twentekesa pisze: Bo zawalili pierwsza czesc sezonu, proste.Co nie zmienia faktu iz graja najlepszy futbol w tej chwili w Ekstraklasie. Nie jest to tylko moje zdanie, wielu pilkarskich ekspertow jak i samych zawodnikow to przyznaje.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
Minister
Kesa
Shift w przy pisaniu słowa WISŁA nie zrobi Ci krzywdy.
Co do tematu to wygra ligę ten kto ma większego farta.Jeśli zrobi to Lech to nigdy nie powiem,że ligę wygrali tylko,że ligę przegrała Wisła.Bo mieć taką przewage punktową i ją stracić to jest normalnie wstyd.Swoją droga to nasza liga jest okropnie bezbarwna skoro nikt nie potrafił przez tyle kolejek wyprzedzić Wisły.Dlatego też uważam,że nikt iny jak Wisła nie zasługuje na mistrzostwo.
Shift w przy pisaniu słowa WISŁA nie zrobi Ci krzywdy.
Co do tematu to wygra ligę ten kto ma większego farta.Jeśli zrobi to Lech to nigdy nie powiem,że ligę wygrali tylko,że ligę przegrała Wisła.Bo mieć taką przewage punktową i ją stracić to jest normalnie wstyd.Swoją droga to nasza liga jest okropnie bezbarwna skoro nikt nie potrafił przez tyle kolejek wyprzedzić Wisły.Dlatego też uważam,że nikt iny jak Wisła nie zasługuje na mistrzostwo.
"Gdy padnie tolerancji mur
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"