Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Dzyl

Odp: Serie A 2009/2010

Post autor: Dzyl »

Dzisiaj Juventus pokazał swoją klasę...Przegrali 3-0 z Udinese i myślę że mecz ligowy z nimi nie będzie trudny no chyba że sędziowie wspomogą Juventus.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Tak słabego Juventusu nie widziałem bodajże od 1999 roku.Kompletnie wypalona drużyna ,a biorąc pod uwagę nazwiska jakie sprowadzili w letnim mercato (Melo,Diego) powinni walczyć z nami o scudetto.Tyle że nazwiska nie grają, nowe nabytki grają piach, Del Piero jest coraz starszy, obrona gra tragicznie i popełnia dziecinne błędy,a Amauri...wiadomo :P W kościach czuję, że Juve jakimś cudem doczołga się do tego 4 miejsca,ale z nami przegra - tego jestem pewny na 90%.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Juventus tak cieniuje, że chyba nie ma osób które by ten fakt nie dziwił. Zgadza się Mora po głośnych transferach Stara Dama miała być głównym rywalem Interu w walce o Scudetto i faktycznie dobrze zaczęli ligę od chyba 3 zwycięstw, ale potem po woli wszystko zaczęło się sypać. Myślę, że frustracja Turyńczyków, którą trzeba zrozumieć, spowodowała iż w Turyńskich mediach zaczęli wyszukiwać "haków" na Inter. Przyznam się, że kolejne porażki Juve co raz bardziej mnie cieszą.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Podejrzewam, że na mecz z Nami się zepną ostro i będzie jednak ciężko. Walczą oni już tylko we Włoszech o 4 miejsce, to daje im lekką przewagę w postaci większej ilości sił. Ale również liczę na zwycięstwo, w sumie to nie możemy sobie już pozwolić na porażki. Sezon bardzo ciekawy, sporo walki w górnej połowie tabeli o Europe, jak i w dole o utrzymanie, i chyba tak do samego końca...
Forza Inter:)
reku9

Post autor: reku9 »

Rozniesiemy Juve i zdobedziemy Scudetto!:D
anarchia

Post autor: anarchia »

Admin: A jaki to ma związek z tematem? Żaden.

Dokładnie taki sam jak to: http://www.fcinter.pl/forum/index.php/t ... #msg111501
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2010, 19:12 przez anarchia, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

Żałosne..
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

dodo_IM pisze: Myślę, że frustracja Turyńczyków, którą trzeba zrozumieć, spowodowała iż w Turyńskich mediach zaczęli wyszukiwać "haków" na Inter. Przyznam się, że kolejne porażki Juve co raz bardziej mnie cieszą.
Porazki Juve moga Cie cieszyc,ale nie popadaj w euforie- i tak pod koniec sezonu pojawi sie wirtualna tabela, ktora nam powie,ze jestesmy na jakims 4 miejscu  :lol:
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
dodo_IM

kcp_wwa pisze:
dodo_IM pisze: Myślę, że frustracja Turyńczyków, którą trzeba zrozumieć, spowodowała iż w Turyńskich mediach zaczęli wyszukiwać "haków" na Inter. Przyznam się, że kolejne porażki Juve co raz bardziej mnie cieszą.
Porazki Juve moga Cie cieszyc,ale nie popadaj w euforie- i tak pod koniec sezonu pojawi sie wirtualna tabela, ktora nam powie,ze jestesmy na jakims 4 miejscu  :lol:
Myślę, że po tym sezonie taka tabela się nie pojawi bo Juve i tak by było za Interem. Dlatego Jufki zajmują się Calciopoli i ich "własnymi" dowodami które dopiero po kilku latach postanowili ujawnić. Wirtualna tabela tym razem by nie przeszła, to Juve raczej by straciło biorąc pod uwagę "upadki" Del Piero.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

owszem,ze moze sie pojawic- bedzie kolejnym dowodem na to,ze Inter kupuje mecze wraz z sedziami oraz kibicami i prezesami innych klubow :P
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
dodo_IM

No i straciliśmy lidera, ale nie powinno to nikogo dziwić bo się na to zanosiło. Po meczu z Violą mam złe przeczucia. Meczu Romy nie oglądałem, spojrzałem tylko na wynik po 18-nastej i nie będę jej oglądał bo szkoda moich nerwów, trzeba to wziąć na miękko. Teraz mecz z Juve które walczy o 4 miejsce i nie będzie łatwo. Wygramy góra jedną bramką mimo, że Juventus jest w kryzysie. Jeżeli Inter nie zmieni swojego podejścia do meczów w lidze to przewaga Romy będzie tylko rosnąć.
kopalakers

Post autor: kopalakers »

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, dlaczego podczas czytania ostatnich dwóch stron nie dopatrzyłem się postu o postawie interu (poza powyższym), tylko wszyscy jebali Juventus? To świadczy o was. W innym temacie przeczytałem, że Juventus nic nie wygrywa (tak,tak to prawda) i dlatego wymyśla tą "nową" aferę. Czytając Wasze forum myślę, że wcale nie jesteście lepsi...
pozdrawiam wszystkich,
kopalakers
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Widzisz...nie wszyscy grzeszą inteligencją (jak ty) i są w stanie wpaść na pomysł, że postawę Interu w ostatnim meczu komentujemy w odpowiednim temacie na forum dotyczącego tego właśnie meczu.
kopalakers

Post autor: kopalakers »

Dziękuję, mimo iż mama zawsze mówiła mi, że jestem mądry i chyba za bardzo na tym polegałem ;) Dlaczego usuneliście mojego posta? Drogi chuchu?

///przecież czytałeś regulamin, zgodziłeś się z nim i go zaakceptowałeś a ty się jeszcze pytasz dlaczego usunąłem posta?? powinieneś się raczej zapytać, czemu jeszcze nie dostałeś bana

masz mnie, nie czytałem ;) czy jest tam coś takiego jak "dzieci, ryby i Juventus głosu nie mają?" :)

///"Rasistowskie, obraźliwe lub dyskryminujące posty będą natychmiastowo usuwane.[...]Zwracaj szczególną uwagę na słownictwo, którego używasz. Słowa i zwroty, które stosujesz, tobie mogą wydawać się zupełnie naturalne, natomiast innym mogą wydawać się obraźliwe" - Jest tam coś takiego.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2010, 15:34 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuchu
Kontakt:

No to mamy emocje :) Roma w derbach Rzymu będzie pod ogromną presją bo jak nie wygrają to tracą fotel lidera :) Właśnie na to liczę tym bardziej, że Lazio nawet jak jest w słabej formie to derby potrafi grać znakomicie :) Myślę, że nawet jak Roma wygra derby to straci punkty z Sampdorią - pytanie tylko czy my do końca sezonu wygramy wszystkie mecze.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Zostały nam teoretycznie dość łatwe spotkania i jak najbardziej możemy zdobyć 12 punktów. Roma natomiast gra jutro derby jako "gość" a w takiej sytuacji Lazio w ostatnich latach zawsze z nimi wygrywa. Teraz dobry będzie nawet remis, ale wierzę, że to kibice biancocelestich będą jutro świętować na ulicach Wiecznego Miasta. W następnej kolejce wypadałoby powiększyć przewagę, bo gramy u siebie z Atalantą a Roma jedzie do Parmy. Każdy wie, że gra się tam cholernie ciężko.
Co do innych drużyn niezmiernie cieszy mnie to, że pozbawiliśmy wczoraj Juventus marzeń o LM. Mam nadzieję, że Napoli nie da ciała i wywali ich również z LE, bo walka o 4 miejsce będzie się toczyć tylko i wyłącznie pomiędzy Sampdorią a Palermo. W LM wolę zdecydowanie drużynę z Genui. Mają mocniejszą według mnie drużynę od Palermo, ładniejszy stadion i ogólnie, Genua to piękne miasto. O wiele lepiej zareklamują się w Europie niż dzikuski z południa.
Jeśli chodzi o spadek to Siena i Livorno to absolutne pewniaki na dzień dzisiejszy. Najprawdopodobniej poleci również Atalanta.
Bodzek

Post autor: Bodzek »

A takie pytanie. przy równej ilości punktów między nami a  Romą, to oni zajmują pierwsze miejsce?
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Chuchu
Kontakt:

Przy takiej samej liczbie punktów liczą się bezpośrednie mecze, na San Siro było 1-1, na Olimpico 2-1 dla Romy więc jakby nie patrzeć, to tak - wtedy Roma zdobywa mistrza.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Roma jak nie straci punktów z Lazio to straci z Sampdorią lub Parmą. My mamy łatwy mecz z Atalantą i powinniśmy wygrać go minimum 2-0. Będzie pewnie 3-0, tak samo jak z Livorno i Bologną :D Jutro Lazio musi zagrać dobrze i pokonać Romę
dodo_IM

Powiem tak: Inter musi wygrać ostatnie 4 mecze, jest to wielce prawdopodobne, jedynie Lazio na Olimpico może być trudniejszym spotkaniem. Roma natomiast musi gdzieś stracić punkty, choćby jeden mecz zremisowali. Nie wydaje mi się aby Roma była wstanie wygrać wszystkie swoje mecze. Ciekawią mnie Ci Romaniści bo cały czas wygrywają i prawie wszystkie mecze wygrywają po ciężkich meczach, mają chłopaki dużo szczęścia.
Chuchu
Kontakt:

To kto jako czwarty w Lidze Mistrzów?? :) O to miejsce walczą Palermo, Sampdoria i Napoli (w Juventus już nie wierzę). Moim zdaniem najlepiej mogłaby zaprezentować się w Europie Sampa, która może nie jest wyraźnie mocniejsza od tych dwóch drużyn ale jest dobra w defensywie i gra strasznie niewygodną piłkę i myślę, że z całej tej trójki to właśnie oni zaprezentują się najlepiej.
Damiano

Post autor: Damiano »

Chuchu nie skreslaj jeszcze Juve bo inne wyniki sa dla nich dobre. a Doria sezeon temu sie w Europie z ukraincami skompromitowała...Ja bym chciał Palermo  bo ma ciekawy i perspektywiczny skład
miniu86

Post autor: miniu86 »

Wiem, że powinniśmy patrzeć na siebie i sami sobie winni jesteśmy, no ale Lazio dzisiaj spieprzyło koncertowo. Jak spudłowali karniaka to czułem, że się tak skończy. Chyba większość z nas to czuła. No i tak się skończyło. Roma musi się w końcu potknąć, grunt żeby Inter się nie potykał.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Bart

Post autor: Bart »

Żal było patrzeć na derby, musieliśmy liczyć na drużynę, która prosto piłki kopnąć nie potrafi. Nasza wina, najgorsze jest to, że oprócz Sampdorii, Roma nie gra już z nikim, kto o coś walczy i zagra na 100%. Z Parmą punktów nie straci, nie grają już o nic, a wiadomo jak to we Włoszech wygląda... Marne szanse na scudetto.
dodo_IM

No i Roma wciąż liderem. Źle to widzę. Romę od kilku miesięcy chroni jakaś opatrzność. W każdym nie mal meczu szczęście stoi po ich stronie. Czy Roma wygra swoje pozostałe mecze, myślę że niestety tak. Sami jesteśmy sobie winni i teraz musimy się na nich oglądać. Kolejny ciężki tydzień przede mną.
miniu86

Roma za tydzień gra z Sampą u siebie, potem Parma wyjazd, Cagliari dom i Chievo wyjazd. Naszego terminarza nie przytaczam bo my musimy wygrać wszystko, każde jedno potknięcie będzie dramatyczne w skutkach.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Damiano

Post autor: Damiano »

ja bardziej nniz na Sampdorie licze na... Chievo. Oni naprade nizle sie bronia i graja twardy włoski futbol, my tam mielismy kłopoty i licze ze Roma tez bedzie je miala
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Niestety...musimy wygrac każdy nasz następny mecz..Roma ograła Lazio w derbach Rzymu..no ale cóż, tak jak napisał to Bart...oni nawet nie potrafili porządnie piłki kopnąc...nie mówiąc już o dokładnym podaniu stwarzającym jakiekolwiek zagrożenie !

Będzie ciężko i wsumie to jest ciężko...trzeba liczyc na jakiś cud,żeby to właśnie nam udało się wygrac lige..ale ja licze do samego końca. Dopóki piłka jest w grze są realne szanse na zdobycie Scudetto :).
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Seba

Post autor: Seba »

Pomyśleć, że mogło być tak dobrze, gdyby Floccari wykorzystał karnego. No, ale nie zmienia to faktu, że nadal cierpimy przez własną głupotę. To za tydzień chyba ostatnia szansa, aby Roma się potknęła.
Obrazek
miniu86

dodo_IM pisze: Romę od kilku miesięcy chroni jakaś opatrzność. W każdym nie mal meczu szczęście stoi po ich stronie
Coś w tym jest. Popatrzmy na dzisiejszy mecz. Ile okazji stworzyła sobie Roma? Szczerze to nie pamiętam choćby jednej, a mimo to wygrali. Inter z kolei marnuje 95% stwarzanych sobie okazji. A okazji ostatnio jest sporo.
ODPOWIEDZ