Serie A
-
Omen
Odp: Serie A 2009/2010
Sami doprowadziliśmy do tej nerwówki.Niestety nie wszystko jest już zależne od nas...Dobre występy w LM musiały odbić się kosztem Serie A.Boję się teraz pomyśleć co by było gdybyśmy stracili jakieś punkty...Zostały cztery spotkania które trzeba wygrać!Nie lubię żadnych kalkulacji ale wierzę że Sampdoria przynajmniej nie przegra w Rzymie i będzie dobre.Jeśli nie to zostaną kolejne szansę ale będzie co raz bardziej nerwowo.Jeśli wygramy powiem że rozgrywki były ekscytujące ale jeśli się nie uda do końca życia zadawał będę sobie pytanie jak w tak kretyński sposób można było stracić tak ogromną przewagę?
-
IlCapitano
Tylko, że w meczu z Romą, Chievo nie będzie już grało o nic. Zresztą ich ostatni handel meczami mówi wszystko, nie zdziwię się, jeśli oddadzą 3 punkty Romie bez walki.Damiano pisze: ja bardziej nniz na Sampdorie licze na... Chievo. Oni naprade nizle sie bronia i graja twardy włoski futbol, my tam mielismy kłopoty i licze ze Roma tez bedzie je miala
-
Seba
Chievo to nasz klub filialny i niech Moratti ich ostrzeże, że w racie odpuszczenia koniec z wypożyczaniem naszych graczyIl Capitano pisze:Tylko, że w meczu z Romą, Chievo nie będzie już grało o nic. Zresztą ich ostatni handel meczami mówi wszystko, nie zdziwię się, jeśli oddadzą 3 punkty Romie bez walki.Damiano pisze: ja bardziej nniz na Sampdorie licze na... Chievo. Oni naprade nizle sie bronia i graja twardy włoski futbol, my tam mielismy kłopoty i licze ze Roma tez bedzie je miala

-
Dzyl
Cała nadzieja w Sampdorii. Tylko z nimi Roma może stracić punkty bo z Parmą czy Chievo na pewno wygrają, bo te dwie drużyny o nic już nie walczą. Liczę że Sampdorii uda się urwać punkty Romie, dobrze będzie jak chociaż będzie remis. My musimy teraz wszystkie mecze wygrać. Teraz czeka nas mecz z Atalantą, który bez problemu powinniśmy wygrać, choć Atalanta teraz zaczęła dobrze grać bo bronią się przed spadkiem. Pokazali to wygrywając dziś z Fiorentiną 2-1 i w ostatnim meczu z Romą w którym zagrali całkiem dobrze jak na taką drużynę.
-
miniu86
Dzisiejsze zwycięstwo nad Lazio było szóstym z rzędu Romy. Mam nadzieję, że już w następnej kolejce Sampa przerwie tą passę. Co za nerwy się szykują...
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
ForzaeDi
Tak jak już wyżej napisaliście sami jesteśmy sobie winni. Mieliśmy tyle pkt przewagi w pewnym momencie nad drugim zespołem dosłownie że szok. Kto by wtedy pomyślał że przed zakończeniem sezonu będziemy musieli wygrać swoje następne 4 mecze oraz liczyć na potknięcie rywala.
Żeby tylko nie było tak, że z Barcą odpadniemy z LM, Roma wygra ligę a My jeszcze PW przegramy i nie wygramy w tym sezonie nic. Byłaby to kompromitacja na całej linii całego zespołu.
Roma ma następny mecz bardzo ciężki. Sampdoria będzie podbudowana zwycięstwem na trzecim Milanem i oczywiście walczą o 4 pozycję a więc o kwalifikacje do LM. Dla nich również będzie to mecz, który będą musieli najlepiej wygrać albo przynajmniej zremisować. Ale z kolei Roma ostatnio jest stosunkowo mocna, ostatnie mecze wygrywa. Dużym atutem dla Rzymian będzie ich własna murawa, bo jak by gospodarzem była Sampdoria to o urwanie pkt Romie byłbym niemal pewny.
No szkoda że tak się to wszystko poukładało ale w końcu liczę na potknięcie Romy i ostatecznie wygranie SerieA przez Inter.
Żeby tylko nie było tak, że z Barcą odpadniemy z LM, Roma wygra ligę a My jeszcze PW przegramy i nie wygramy w tym sezonie nic. Byłaby to kompromitacja na całej linii całego zespołu.
Roma ma następny mecz bardzo ciężki. Sampdoria będzie podbudowana zwycięstwem na trzecim Milanem i oczywiście walczą o 4 pozycję a więc o kwalifikacje do LM. Dla nich również będzie to mecz, który będą musieli najlepiej wygrać albo przynajmniej zremisować. Ale z kolei Roma ostatnio jest stosunkowo mocna, ostatnie mecze wygrywa. Dużym atutem dla Rzymian będzie ich własna murawa, bo jak by gospodarzem była Sampdoria to o urwanie pkt Romie byłbym niemal pewny.
No szkoda że tak się to wszystko poukładało ale w końcu liczę na potknięcie Romy i ostatecznie wygranie SerieA przez Inter.
-
Mora
- Kontakt:
Takimi meczami jak ten z Lazio wygrywa się Scudetto.Rzut karny dla Lazio przy wyniku 0-1...Wydawało się, że lider powraca do Mediolanu...Bramkarz Romy obronił tragicznie strzeloną "11" ,później rzut karny w drugą stronę ,tym razem wykonany, ale remis też nie był dal nas zły...Przyszedł czas na feralny rzut wolny.Vucinić zamknął oczy, kropnął przed siebie i lider został w Rzymie.Jeśli Roma jednak wygra Scudetto, to nikt chyba nie będzie mógł napisać, że wygrała niezasłużenie.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
dodo_IM
Palermo wygrało z Milanem i jest to bardzo ważne zwycięstwo. Oznacza ono że Sampa straciła 4 miejsce w lidze premiujące grę w eliminacjach Ligi Mistrzów. Teraz Sampdoria będzie chciała wygrać z Romą, ja w nich wierzę, głównie w byłego Romanistę Cassano, ale jestem zły, że muszę liczyć na wpadki Romy. Myślicie, że Giallorossi są w stanie wygrać wszystkie mecze do końca, w końcu kontynuują wspaniałą passę.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Dzyl
Palermo nieźle skopało tyłek Milanowi. Zagrali bardzo dobrze i pokazali że są godni zagrania w LM. Sampdoria teraz będzie walczyć o 4 miejsce, więc jutro dadzą z siebie wszystko. Mam nadzieję że pokonają Romę 
-
pietrasowy
nie da się ciągle wygrywać, wierzę że jak nie Sampa to Parma, ew twardo grające Chievo coś im urwie.
no nic, jutro wszyscy jesteśmy Blucerchiati;)
szanse juve już chyba tylko iluzoryczne na LM, na ich miejscu lepiej oglądałbym się za plecy, bo Genoa i Fiora będą jeszcze walczyć o LE. mecz między Sampą i Palermo będzie wojną o LM.
Milan nie gra już o nic, Livorno praktycznie w SerieB.
no nic, jutro wszyscy jesteśmy Blucerchiati;)
szanse juve już chyba tylko iluzoryczne na LM, na ich miejscu lepiej oglądałbym się za plecy, bo Genoa i Fiora będą jeszcze walczyć o LE. mecz między Sampą i Palermo będzie wojną o LM.
Milan nie gra już o nic, Livorno praktycznie w SerieB.
-
pico
Sampdoria już niejednym urywała punkty i wygrywała z faworytami, więc dzisiaj może być podobnie na Stadio Olimpico w Rzymie. 1 punkt przewagi na 3 kolejki przed końcem mógłby nas urządzać tak naprawdę. Szkoda trochę tych głupich remisów swego czasu, bo remisu na wyjeździe z Violą, po którym straciliśmy lidera, nie ma się co wstydzić. Fiorentina to mocna ekipa, choć frajersko straciliśmy wtedy gola na 2:2. Jeszcze pięć lub sześć meczów w tym sezonie, w których trzeba będzie powalczyć do ostatniego gwizdka. Ja wciąż wierzę w potrójną koronę.
-
sheenie
Sampa da radę, trzeba wierzyć. Liczę na duet Cassano - Pazzini. A wypowiadanie słów że skończymy sezon bez żadnego trofeum trzeba zaliczyć jako bluźnierstwo. Tripla corona per l'Inter!
-
Piekarz
Milan matematycznie stracił szanse na Scudetto. Szczerze mówiąc, przed sezonem spodziewałem się, że odpadną z walki o mistrzostwo parę kolejek wcześniej. Wicemistrza nie wywalczą prawie na pewno, trzecie miejsce jest jednak raczej bezpieczne. Jeśli nie nastąpił wcześniej, to właśnie teraz skończył się sezon Milanu. Jak by nie patrzeć, rossoneri dostarczyli nam w tym sezonie wiele radości.
Pasjonująco zapowiada się walka o 4. miejsce pomiędzy Dorią a Palermo (może jeszcze Juventus się włączy), szczególnie ciekawie będzie w przedostatniej kolejce, kiedy te drużyny zetrą się bezpośrednio. Raczej nie trzymam w tej rywalizacji za żadną z drużyn - zdecydowanie wolałbym w Lidze Mistrzów oglądać zarówno Fiorentinę, jak i Napoli. Palermo i zwłaszcza Sampdorii nie wróżę kariery w Europie.
Jeśli chodzi o strefę spadkową, to dla mnie sprawa jest jasna: Livorno, Siena i ktoś z dwójki Atalanta - Bologna. Jeśli ci pierwsi nie wygrają za tydzień bezpośredniego starcia z Bologną, to mogą się żegnać z Serie A co najmniej na rok. Kadrowo Atalanta jest lepsza i ich spadek będzie zaskoczeniem, choć nie zmartwieniem.
Ale najważniejsze jest to, że wróciliśmy na swoje miejsce w tabeli. Wielkie podziękowania dla Gino Delneriego oraz Antosia, który dotrzymał obietnicy.
Pasjonująco zapowiada się walka o 4. miejsce pomiędzy Dorią a Palermo (może jeszcze Juventus się włączy), szczególnie ciekawie będzie w przedostatniej kolejce, kiedy te drużyny zetrą się bezpośrednio. Raczej nie trzymam w tej rywalizacji za żadną z drużyn - zdecydowanie wolałbym w Lidze Mistrzów oglądać zarówno Fiorentinę, jak i Napoli. Palermo i zwłaszcza Sampdorii nie wróżę kariery w Europie.
Jeśli chodzi o strefę spadkową, to dla mnie sprawa jest jasna: Livorno, Siena i ktoś z dwójki Atalanta - Bologna. Jeśli ci pierwsi nie wygrają za tydzień bezpośredniego starcia z Bologną, to mogą się żegnać z Serie A co najmniej na rok. Kadrowo Atalanta jest lepsza i ich spadek będzie zaskoczeniem, choć nie zmartwieniem.
Ale najważniejsze jest to, że wróciliśmy na swoje miejsce w tabeli. Wielkie podziękowania dla Gino Delneriego oraz Antosia, który dotrzymał obietnicy.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
dodo_IM
No i mamy lidera. Teraz MUSIMY wygrać pozostałe mecze,bo nie mam zamiaru tracić znowu nerwów na oglądaniu meczy Romy. Bohaterzy to Storari i Pazzini.
Wydarzenie kolejki: łzy Mexesa.
Wydarzenie kolejki: łzy Mexesa.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
hbk
- Kontakt:
Polowa sukcesu dzieki Sampie. Pamietajmy jednak, ze musimy wygrywac do konca wszystko, to oczywiscie jest mozliwe i prwdopodobne. Jednak trzeba uwazac, bo Roma pewnie nadal bedzie probowac, a i przy rownej liczbie punktow to oni maja mistrza. Dzis nie ma co jednak siac defetyzmu, wypada sie radowac i wypic zdrowie Sampy.
-
Seba
Wielkie podziękowania dla Sampy. Teraz znowu wszystko w naszych rękach (nogach). Cassano obiecał i dotrzymał słowa :] Ciekawi mnie podejście Lazio za tydzień. Mają 6 pkt przewagi nad strefą spadkową, czyli jest na pewno jakiś komfort. Będą chcieli odegrać się na Romie, czy jednak zagrają na śmierć i życie ?

-
yoda79
Jak wygramy z Lazio pozamiatane!!
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
pietrasowy
Ja myślę że ten mecz bedzie wyglądał identycznie jak ten z grudnia, tylko inny stadion i trochę cieplej

Storari i Pazzini świetne zawody.
Storari i Pazzini świetne zawody.
-
sheenie
Lazio na pewno się nie położy przed nami, ale też nie sądzę, żeby chciało im się "gryźć trawę".
Zdrowie Pazziniego! 5. z rzędu scudetto na wyciągnięcie ręki.
Zdrowie Pazziniego! 5. z rzędu scudetto na wyciągnięcie ręki.
-
Berith
Poza tym z Lazio gramy w niedziele o 20:45 więc będą znane już pozostałe wyniki, mam nadzieję że Lazio zapewni już sobie pozostanie w Elicie i i nie będą "gryźli trawy" za mocno 
Forza INTER
-
Waldini
Super, że znowu jesteśmy tam, gdzie być powinniśmy! Wszystko mamy w swoich rękach, a to jest najważniejsze. Lekceważyć jednak nie wolno nikogo, bo jedno potknięcie i znowu możemy spaść z tronu.
Tak się zastanawiam nad 3 miejscem i tym, czy Milan zdoła je utrzymać. Niby 4 pkt przewagi nad Sampą, ale terminarz hardcorowy - Viola, Genoa i Juve. Przy ich formie i grze Sampy wszystko się może zdarzyć.
Tak się zastanawiam nad 3 miejscem i tym, czy Milan zdoła je utrzymać. Niby 4 pkt przewagi nad Sampą, ale terminarz hardcorowy - Viola, Genoa i Juve. Przy ich formie i grze Sampy wszystko się może zdarzyć.
-
darek05
Brawo Sampa ! Brawo Marco Storari ! Bardzo dobry mecz tego bramkarza. Bezapelacyjnie obok Pazziniego bohater tego meczu;)
-
RoB
http://www.youtube.com/watch?v=0OlcPKzWb8c tyle w tym temacie...El Intero pisze: Ciekawi mnie podejście Lazio za tydzień. Mają 6 pkt przewagi nad strefą spadkową, czyli jest na pewno jakiś komfort. Będą chcieli odegrać się na Romie, czy jednak zagrają na śmierć i życie ?
ps. http://www.corrieredellosport.it/Fotoga ... china
-
miniu86
Znowu wszystko zależy od nas i mam nadzieję, że nie wypuścimy lidera z rąk już do końca. Nie możemy dopuścić by sytuacja z nerwowym oglądaniem meczy Romy się powtórzyła.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Seba
Tylko, że wtedy to nie Romie dali Scudetto. Ot taka mała i bardzo ważna uwagaRoB pisze:http://www.youtube.com/watch?v=0OlcPKzWb8c tyle w tym temacie...El Intero pisze: Ciekawi mnie podejście Lazio za tydzień. Mają 6 pkt przewagi nad strefą spadkową, czyli jest na pewno jakiś komfort. Będą chcieli odegrać się na Romie, czy jednak zagrają na śmierć i życie ?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, 23:55 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

-
RoB
Uwierz. Tak się składa, że wtedy wyprzedziła nas również Roma, więc równie dobrze to ona mogła zdobyć scudetto przy jakiejś wpadce juventusu.
-
Andy
- Kontakt:
Możemy ładnie podziękowac Sampdorii..za wczorajszą wygraną z Romą..teraz znowu jesteśmy liderami, ale na jak długo ?! Na pewno nie można sobie odpuścic żadnego spotkania,nie wolno nam już zlekceważyc żadnego przeciwnika, a tym bardziej Lazio
..z którym nigdy nie grało nam się dobrze..
-
Biały
Lazio potrzebuje na dobrą sprawę trzech punktów, aby się utrzymać, a po nas mają mecz ze zdegradowanym Livorno i pewnym utrzymania Udinese, więc ewentualna porażka z nami nie będzie dla nich żadną katastrofą 
Wielkie dzięki dla Sampdorii, jak nigdy nie lubiłem Pazziniego, tak zdania nie zmieniam, ale za wczorajszy mecz zasłużył na kratę dobrego browaru ;p Zresztą razem ze Storarim
Swoją drogą, to Sampdoria zaskakuje, powiem szczerze, że po serii meczów, kiedy nie potrafili wygrać przez kilka kolejek wątpiłem, żeby załapali się do LE, a tu proszę pozbierali się i są o krok od największego od lat sukcesu i powrotu do CL.
Wielkie dzięki dla Sampdorii, jak nigdy nie lubiłem Pazziniego, tak zdania nie zmieniam, ale za wczorajszy mecz zasłużył na kratę dobrego browaru ;p Zresztą razem ze Storarim
Swoją drogą, to Sampdoria zaskakuje, powiem szczerze, że po serii meczów, kiedy nie potrafili wygrać przez kilka kolejek wątpiłem, żeby załapali się do LE, a tu proszę pozbierali się i są o krok od największego od lat sukcesu i powrotu do CL.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
-
Seba
Po tym co działo się po Derbach Rzymu nie wierzę, że Lazio zagra dla Romy.RoB pisze: Uwierz. Tak się składa, że wtedy wyprzedziła nas również Roma, więc równie dobrze to ona mogła zdobyć scudetto przy jakiejś wpadce juventusu.

-
Jaszczu91
Pazzini!Pazzini! Sampdoria!
Ależ mnie ucieszyło to że ostatni mecz jaki miałem na kuponie w STSie mi nie wszedł. Teraz Inter musi to po prostu wykorzystać. Antonio dotrzymał słowa.
Ależ mnie ucieszyło to że ostatni mecz jaki miałem na kuponie w STSie mi nie wszedł. Teraz Inter musi to po prostu wykorzystać. Antonio dotrzymał słowa.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!