Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
ardiano88

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: ardiano88 »

http://cgm.pl/video.php?video_ID=8408

No i Rysiu doczekał się odpowiedzi ze strony Pariasu. Chłopaki zjedli Riczarda.

"Pozdrowienia z Syreniego Grodu - Siema! - I chuj mnie obchodzi co powiedział Peja."
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Cos nieprawdopodobnego !! fantastyczny diss. :shocked: Kilka niepowtarzalnych zwrotek i wirażka z Poznania martwy !  

[*] zapale mu swieczkę

Brawo Parias !
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 16:24 przez Tkrauze, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Rycho psycho zjedzony, ciekawy jestem czy im odpowie.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Zzzz

Post autor: Zzzz »

na razie tak odpowiedzial  :roll: http://www.youtube.com/watch?v=ijfCZ7n_5G4
Biały

Post autor: Biały »

Nie wierze, żeby przeszedł obok tego bez odpowiedzi. Ale został pozamiatany strasznie, więc mógłby już sobie odpuścić :)

Tak przy okazji, jak wrażenia po premierze Mixtape'u Prosto? Ja póki co raz przesłuchałem i się nie zawiodłem. Wbił mi się do głowy szczególnie kawałek Pezeta i Pona "Ty to jesteś" :D
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
GULI

Post autor: GULI »

zdziwiłem sie ze odpowiedzieli przeciez praktycznie im nie jechał...(dla mnie to nie była zadna pojechanka)nie wiem tez w którym miejscu został tak "bardzo" pozamiatany.....dla mnie poprostu konczy sie to tak ze kolejni maja bana na wjazd do Wlkp...
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Jak na nich to diss bardzo przeciętny. Tylko Włodi na poziomie, dwóch pozostalych dużo słabiej, szczególnie Eldo, który zresztą sam sobie przeczy, bo niedawno wypowiadał się, że dissy nie są dla niego, że 'Hip-hop powinien jednoczyć", tak więc niech się w końcu zdecyduje czy jest przeciwko dissom czy nie.

Peja vs Hip hop > Hip hop vs Peja
Obrazek
ardiano88

Orzeu wsłuchałeś się w słowa czy piszesz tak dla zasady. Diss Peji lepszy od tego  :lol: No nie rozśmieszaj mnie. Nie wiem, może części słów nie zrozumiałeś, dla mnie Peja został zjedzony tym kawałkiem. Zresztą to nie tylko moje zdanie. A jaki jest jego poziom pokazał zamieszczaniem filmików sprzed 12-13 lat, kiedy chłopaki mieli ~20 lat.\

A co do Mixtape'u Prosto to za wcześnie żeby go oceniać. Zresztą dopiero dzisiaj udało mi się przesłuchać całość. Na początek oprócz singlu "I żeby było normalnie" dobre wrażenie robi "Nieśmiertelna nawijka" w wykonaniu Fundacji #1.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Tupac_FCI

Post autor: Tupac_FCI »

Peja zjedzony... O ile w przypadku Tedego to można powiedzieć, że został zjedzony to w przypadku Rycha to grube przegięcie... Tak jak kolega wyżej napisał, po nich było można spodziewać się czegoś lepszego, a opinie i tak nigdy nie będą obiektywne bo każdy kto sympatyzuje z danym crew będzie uważał ich za lepszych, pozdro! :roll:
"Rozejrzyj się wokoło, tu wcale nie jest wesoło..."
Obrazek
Tkrauze

Jego waga w rapie wciąz jest piórkowa.Peja za bardzo sie zagalopował :!:.Najezdza na wszystkich,brakuje tylko freestyl'u z OSTR.
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Orzeu
Kontakt:

Tkrauze pisze: Jego waga w rapie wciąz jest piórkowa.Peja za bardzo sie zagalopował :!:.Najezdza na wszystkich,brakuje tylko freestyl'u z OSTR.
OSTR na pewno w żaden diss się nie zaangażuje. Sam na koncercie mówil, że bardzo lubi Peję, bardzo lubi Gurala i że ogółem nie jestem raperem który w jakiekolwiek dissy by się angażował.

Choć swoją drogą Eldo też tak mówił... ale Adam nie rzuca słów na wiatr.
Obrazek
ardiano88

Poczekajmy aż Peja zaczepi jeszcze Ostrego. Wtedy się okaże czy rzuca czy też nie.
Orzeu
Kontakt:

ardiano88 pisze: Poczekajmy aż Peja zaczepi jeszcze Ostrego. Wtedy się okaże czy rzuca czy też nie.
jakim cudem sądzisz że takie coś w ogóle jest możliwe ?
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

http://www.youtube.com/watch?v=0TfXtcvmkiw&feature=fvst

i mnie też chuj obchodzi co powiedział Peja :PP nutka buja :P
Obrazek
ardiano88

Orzeu a takim, że Rysiu już próbował zmierzyć się z każdym. Liroy, Sokół, Tede, teraz Molesta i Eldo. Kwestią czasu pozostaje więc zaczepka w stronę Ostrego. Wszak po Riczardzie można spodziewać się wszystkiego.
Orzeu
Kontakt:

próbował, gdy miał jakieś konflikty z nimi... a zresztą słowa 'chu mnie obchodzi co powiedział Eldo' to raczej nie jest jakieś ubliżanie czy coś tzn na pewno nie powód do dissu ze strony Eldoki, który jeszcze niedawno twierdził, że dissów to on nie będzie nagrywał.
Obrazek
Tkrauze

Tak, ale coś, a raczej ktoś Go do tego zmusiło."Orzeu" szanuje Twoje zdanie,masz prawo do tego, by Go bronic,ja mam swoje racje.Uważam,ze Eldoka nie zrobił niczego złego.To był Jego obowiazek.Szkoda mi Peji bo otoczył sie cheerleaderkami,którzy zamiast Mu madrze doradzac,prowokuja i podsycają konflikty.NIestety
pozdrawiam Inter  :flaga:
Nen

Post autor: Nen »

Pojechali mu z tymi dziećmi w kominiarkach, ale to było do przewidzenia.

Eldo zapowiadał, że nie będzie nagrywał dissów... cóż... jeżeli powiesz, że się nie chcesz bić a ktoś Ci da w pysk to nie jest to powodem, by zmienić zdanie?

Co Eldo miał do Pei? Peja nadaje na jego ziomków, Peja nadaje na wszystkich zresztą. Szkoda, ponieważ dla mnie Peja to wciąż jedna z ikon polskiej sceny. Nie wiem po co te zaczepki, BEZSENSOWNE trzeba dodać. Kiedy pytano go parę dobrych lat temu co ma do Liroya odpowiedział... że nic, tylko chciał się dograć do NAS. Akcja Marzanna też zupełnie z dupy i niepotrzebna. Peja jest zbyt rozczulony, czuje, że się wypala bo to nie ten sam gość co kilka lat temu. Teraz tylko "chora atmosfera" i zmienianie sobie mienia co dwa miesiące...

Mam nadzieję, że Peja spuści z tonu zakończy tę agresję i zacznie po prostu rymować fajne numery.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2010, 14:11 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
Tupac_FCI

Do Pei... Ta... Peja to ikona polskiego rapu, nie ma już drugiego takiego zawodnika. Przeżył wszystko i osiągnął wszystko w rapie. Co mu pozostało? Robi to co robili jego idole z USA, uczestniczy i rozkręca kolejne beefy, pozdro!
Obrazek
InterNH

Post autor: InterNH »

Ale Eldo grubo pojechał moim skromnym i jakże subiektywnym zdaniem ;)
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

No i stałem się posiadaczem reedycji "Pysk W Pysk".
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Orzeu
Kontakt:

InterNH pisze: Ale Eldo grubo pojechał moim skromnym i jakże subiektywnym zdaniem ;)
z całą pewnością niczym nie zaskoczył... w ciemno mógłbym powiedzieć, że Eldo jak zwykle filozoficznie będzie napieprzał od sanczo panczy, lancelocie, wiatrakach czy jeden c*uj wie jakieś filozoficzne gadki. Niczym mnie Eldo nie zaskoczył od 'n' albumów, co nie znaczy że te płyty które wydaje są aż tak złe, bo zawsze się znajdą 1, lub 2 kawałki warte zapamiętania.
Obrazek
Proxxximus

Post autor: Proxxximus »

Bodziu i jak Pyskatego nowa płytka? A tak przy okazji się spytam wbija ktoś na Warsaw Challenge?
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Proxxximus pisze: Bodziu i jak Pyskatego nowa płytka? A tak przy okazji się spytam wbija ktoś na Warsaw Challenge?
To reedycja jest więc nie taka nowa, no chyba że mówisz o tym że jego ostatnia=nowa. Dla mnie naprawdę w porządku koleś. Dobry flow, dosadne i ostre teksty. 8/10
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
ardiano88

Orzeu to czego w takim razie oczekujesz od Eldoki? Wykrzykiwania przekleństw, hwdp, acab, rymowania o jaraniu ziola i wciąganiu koksu? Czy może nawijania jak to jemu było biedno w dzieciństwie, slu i takie tam bzdury?
Proxxximus

Post autor: Proxxximus »

Wiesz w zasadzie nie zagłębiałem się w twórczość Pyskatego, ostatnio "Bez granic" wyczaiłem, a wcześniej z racji tego że lubię PIha to "Osiedlowa piękność"... Ale być może sięgnę po "Pysk w Pysk" zobaczę co za album i co kryje... Ogólnie głównie siedzę w "elektronice" ale dobry hip hop nie jest zły ;)
ardiano88

"Pysk w Pysk" to jeden z lepszych zeszłorocznych albumów. O ile nie najlepszy. Kapitalny story telling w kilku kawałkach, świetne bengery, dobrzy goście. Ogólnie warto zapoznać się z tym wydawnictwem.
Orzeu
Kontakt:

ardiano88 pisze: Orzeu to czego w takim razie oczekujesz od Eldoki? Wykrzykiwania przekleństw, hwdp, acab, rymowania o jaraniu ziola i wciąganiu koksu? Czy może nawijania jak to jemu było biedno w dzieciństwie, slu i takie tam bzdury?
takie masz wąskie spojrzenie na tematykę hip-hopu ?
Obrazek
ardiano88

Człowieku gdzie ty widzisz, że takie jest moje spojrzenie na hip-hop. Widzisz różnicę miedzy zadaniem komuś pytania, a wyrażeniem swojego zdania? Czy nie bardzo?

Ja mam wąskie spojrzenie na hip-hop  :lol:
Tupac_FCI

ardiano88 pisze: Orzeu to czego w takim razie oczekujesz od Eldoki? Wykrzykiwania przekleństw, hwdp, acab, rymowania o jaraniu ziola i wciąganiu koksu? Czy może nawijania jak to jemu było biedno w dzieciństwie, slu i takie tam bzdury?
Jakie życie taki rap... Ktoś jara to rapuje o jaraniu, ktoś miał problemy ze szkiełami to o tym nawija, proste! A jeżeli tymi 2 zdaniami nawiązujesz do twórczości Rycha, to propsy dla Ciebie za znajomość jego tekstów...
Obrazek
ODPOWIEDZ