Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
BoDzIo

Odp: Inter 2010/2011

Post autor: BoDzIo »

W odpowiedzi na Ibrahimovića dostaliśmy Eto'o, Milito  Sneijdera i Pandeva. Normalne, że wyszliśmy na tym bardzo dobrze gdyż 4 piłkarzy nawet tylko dobrych jest lepszych niż jeden geniusz z tego względu że są w 4 miejscach na boisku. Tutaj trafiliśmy nie tyle na dobrych co co najmniej na bardzo dobrych! Jeżeli chodzi już o zmiennika dla Maicona powiem szczerze BRAK! Nie ma takiego kolesia którego zakup jest możliwy i zapełni lukę po Maiconie. Prawda to co piszesz, że to możliwie ostatnia dobra okazja żeby na Nim dobrze zarobić, ale prawda jest też taka że On już się Nam spłacił w 500% i dalsza gra będzie dalej owocować (przypominam, że przyszedł za 8 baniek). DLA MNIE NOT FOR SALE!
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Perez i Szejkowie dali by dużą kasę za Maicona, ale nie widzę sensu go sprzedawać. Bo po co ? Dla kasy ? Przecież w tym sezonie zarobiliśmy sporo, nie mamy problemów finansowych żeby pozbywać się najlepszych piłkarzy. Maicon musi zostać, jest na swojej pozycji niezastąpiony, on napędza wiele naszych akcji, dobrze gra w obronie jak i w ofensywnie, no i sam raczej nie chce opuścić Interu. Gracze których obowiązkowo musimy się pozbyć to wszyscy którzy są wypożyczeni ( Burdisso, Suazo itd ) no i koniecznie Quaresme i Muntariego może. Za Quaresme chętnie widziałbym u nas Veloso, można zrobić wymianę ze Sportingiem. Muntari też powinien odejść, w jego miejsce powinniśmy sprowadzić jakiegoś klasowego pomocnika, w końcu wygraliśmy LM i powinniśmy zakupić jakichś zawodników najwyższej klasy. Van Der Vaart był by świetny. Real pewnie go sprzeda, a gracze z Realu dobrze się u nas sprawdzają.
BoDzIo

Dzyl pisze: Perez i Szejkowie dali by dużą kasę za Maicona, ale nie widzę sensu go sprzedawać. Bo po co ? Dla kasy ? Przecież w tym sezonie zarobiliśmy sporo, nie mamy problemów finansowych żeby pozbywać się najlepszych piłkarzy. Maicon musi zostać, jest na swojej pozycji niezastąpiony, on napędza wiele naszych akcji, dobrze gra w obronie jak i w ofensywnie, no i sam raczej nie chce opuścić Interu. Gracze których obowiązkowo musimy się pozbyć to wszyscy którzy są wypożyczeni ( Burdisso, Suazo itd ) no i koniecznie Quaresme i Muntariego może. Za Quaresme chętnie widziałbym u nas Veloso, można zrobić wymianę ze Sportingiem. Muntari też powinien odejść, w jego miejsce powinniśmy sprowadzić jakiegoś klasowego pomocnika, w końcu wygraliśmy LM i powinniśmy zakupić jakichś zawodników najwyższej klasy. Van Der Vaart był by świetny. Real pewnie go sprzeda, a gracze z Realu dobrze się u nas sprawdzają.
Modrića nawet nawet by można przehandlować za Muntariego. Bałkanista fajnie gra.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ja od dłuższego czasu chciałem w Interze zobaczyć Antonio Cassano,który miał dość przyjacielskie stosunki z Mourinho i osoba portugalskiego szkoleniowca być może zadziałałaby jak magnes na włoskiego zawodnika.Po awansie Sampy do eliminacji LM i odejściu Jose do Madrytu transfer Antonio wydaje się jednak nierealny.Nie wiadomo czy nadal City chce Balotelliego.Cholera wie czy Mario w końcu zmądrzał,ale gdyby udało się wyrwać z Manchesteru Teveza,to byłbym zachwycony.Inna sprawa,że karta zawodnika z Argentyny jest chyba w rękach prywatnej firmy,a nie klubu bogatych szejków...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
bioly1928

Post autor: bioly1928 »

BoDzIo pisze: Modrića nawet nawet by można przehandlować za Muntariego. Bałkanista fajnie gra.
Modric wczoraj przedłużył kontrakt z Tottenhamem o 6 lat, o nim można już zapomnieć.
Obrazek
Obrazek
BoDzIo

bioly1928 pisze:
BoDzIo pisze: Modrića nawet nawet by można przehandlować za Muntariego. Bałkanista fajnie gra.
Modric wczoraj przedłużył kontrakt z Tottenhamem o 6 lat, o nim można już zapomnieć.
Wiem, natomiast czasem przedłuża się z piłkarzem żeby więcej na nim wyskrobać. W tym przypadku, jak piszesz, można o Nim zapomnieć bo deklaracje prezesa są, że zostaje na 100% ale też ambicje są, skoro zajęli 4 miejsce w PS.
Hanys

Post autor: Hanys »

podobno VdV ma iść do bAyernu ale to tylko pogłoski na niemieckich stronach!!!
miło by było go widzieć u boku sneijdera!!!!
a z tym tevezem to nie wiem czy sie nie przejedziemy
Gambit

Post autor: Gambit »

Prawda jest taka że póki nie poznamy nazwiska nowego trenera to chyba nie mamy co liczyć a konkrety transferowe. Boję się tylko żeby co ciekawsze kąski nie wpadły w ręce innych klubów. Co prawda dobrych piłkarzy nie braknie a i okno transferowe jeszcze nie jest otwarte ale mimo wszystko lepiej byłoby poznać nazwisko trenera jak najszybciej.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ja się coraz bardziej obawiam tych plotek transferowych, że okażą się prawdą. Real chce od nas kupić Maicona i Chivu, Matrix kończy karierę, Cordoba do Violi i nam się obrona całkiem posypie. No chyba, że wyglądałoby to tak, że my im Maicona i Chivu, do nas Kolarov+ ktoś jeszcze, na prawej Zanetti a środek obrony u nas będzie wyglądać Lucio-Samuel of course. Jednak nie da się ukryć, że Maicon to zawodnik, który wiele nam daje zarówno w ofensywie jak i w defensywie.
zahor

Post autor: zahor »

Spokojnie, spokojnie. Gambit ma rację - dopóki nie ma nowego trenera, to nie ma co spekulować. Wiadomo, że większość z tych wiadomości to plotki i się nie sprawdzą ;))
Ja chętnie zobaczyłbym w Interze graczy pokroju Mascherano czy Sagna, choć i dobrym napadziorem bym nie pogardził :)
NIE dla Ranocchii w Interze!
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Matrix kariery nie skończy (choć jak dla mnie teraz jest odpowiedni moment na podjęcie takiej decyzji) i wydaje mi się że odejdzie tylko Maicon. Cordoba raczej zostanie, a Chivu to na pewno. Do tego pozyskamy Kolarova i będzie dobrze. Przydałby się jeszcze młody stoper np Ranocchia. Odejście Maicona oczywiście będzie wielkim osłabieniem ale ja bym nie dramatyzował. Może Santon eksploduje talentem. Ja w każdym razie w to wierzę.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Maicon raczej odejdzie, Jose będzie go chciał raczej ściągnąć do Realu a sam piłkarz przecież mówi wprost że chce zagrać w Realu także nie zostanie u nas. Na jego pozycji może śmiało grać Javier, ale trzeba będzie się rozglądnąć za jakimś dobrym prawym obrońcom, młodszym chyba że Santon faktycznie będzie w jakiejś nadzwyczajnej formie.
Dobrym rozwiązaniem byłby zakup Mascherano. Razem z Cambiasso tworzyli by mur w środku pola praktycznie nie do przejścia.
W sumie można również zakupić tego Kolarova.
Ostatnio zmieniony 3 cze 2010, 13:27 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzyl

Jak Maicon przejdzie do Realu to może Mou nie będzie chciał już Kolarova. Wtedy będziemy o niego walczyć tylko z ManCity. Jeżeli odejdzie Maicon nasza obrona będzie wyglądać pewnie tak:
Zanetti, Lucio, Samuel, Santon a na rezerwie Chivu, Matrix, Cordoba, Aguirreegaray ( nie wiem czy dobrze napisałem ;p ) Santon nie jest tak dobry jak Maicon, Chivu również, a ten Urugwajczyk młody to do podstawowego składu też raczej jeszcze nie nadaje się. Dlatego musimy sprowadzić Kolarova. Do pomocy koniecznie Mascherano lub Van Der Vaart. Holender w reprezentacji w meczach towarzyskich spisuje się bardzo dobrze. Myślę że dobrze by sobie poradził w Interze ( tak jak każdy gracz z Realu który do nas przeszedł ) A Mascherano to solidny defensywny pomocnik, gdyby do nas przeszedł to mielibyśmy świetny Argentyński środek pomocy. Jeżeli nowym trenerem będzie Benitez to Mascherano na pewno do nas przejdzie. Może i Benitez zabierze ze sobą również Torressa...Byłoby pięknie. W ataku Eto'o, Milito, Torres :D Mario i Pandev grali by wtedy mniej, ale przecież są inni całkiem innej klasy niż Torres, Hiszpan to jeden z najlepszych napastników na świecie.
bioly1928

Post autor: bioly1928 »

W przypadku odejścia Maicona, Il Capitano na prawą stronę, sprowadzamy Kolarova na lewą, w miejsce Motty Mascherano, a na pozycji Gorana jeśli się uda Torres, jeśli nie VdV. Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby Rafael nie dołączył do nas, potrzeba nam takiego zawodnika, choćby nawet jako zmiennik Wesa, jednakże jest to zawodnik na tyle utalentowany, że mógłby grać z powodzeniem u nas w wyjściowej jedenastce. Poza tym Ranocchia i ten Aguiregarray (coś w te klocki) z myślą o przyszłości i okienko można uznać za udane.
Obrazek
Obrazek
Saff

Post autor: Saff »

Tak jak większość wspominała - wszystko zależy od tego kto obejmie Inter. Inne preferencje personalne będzie miał Benitez, inne Capello i inne Hiddink czy kto inny.

Jeżeli chodzi o odejście Maicona to dla mnie nie głupim rozwiązaniem byłoby jakby Branca w zamian za niego załatwił van der Vaarta + dopłatę w gotówce.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Mourinho mówił, że Real potrzebuje dwóch bocznych obrońców, więc po Maiconie zakupią Kolarova, a z Realem to Inter nie ma co się mierzyć na rynku transferowym.

Tymczasem Benitez odszedł z Liverpoolu i na 90% zawita u nas. Jeżeli przyjdzie Hiszpan to za pewne trafi też do nas Mascherano. Benitez to bardzo dobre wyjście, z Valencii zrobił maszynę do wygrywania bez wielkich nazwisk. Z The Reds nie radził sobie dobrze w lidze, ale w LM świetnie.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Dzyl

Racja, na pozyskanie Kolarova nie mamy zbyt wielkich szans z Realem i ManCity. To co, Sagna ? Jakoś on mnie nie przekonuje, Kolarov jest od niego lepszy. No ale zobaczymy jeszcze co nasz nowy trener ( z pewnością Benitez ) wymyśli w sprawie następcy Maicona.
Raffal

Post autor: Raffal »

w marzeniach pozostaje jako lewy obrońca jeszcze Clichy :)

pozatym nie wiem czemu nikt jeszcze Joe Cola nie nakłania do przyjścia
Ralas

Post autor: Ralas »

Jeśli chodzi o prawą obrone, w miejsce Maicona(jeśli niedaj Boże odejdzie) moim zdaniem można śmiało wstawic Donatiego. Grając w Pucharze Włoch pozostawił dla mnie dobre wrażenie. Tylko nie wiem czy nowy trener bedzie chciał postawic na młodego włocha, ponieważ nie można zapomniec, że Inter jest w tym momencie najlepszą drużyną na ziemi. A obrońca narazie 3 tytułów(chciałbym, żeby były 6 :P) no nie zabardzo może eksperymentowac przypominając, że trzeba będzie zastąpic najlepszego prawego obrońce świata, który ma na koncie 7 brameczek i 12 asyst. Do tego zdobył chyba najładniejszą bramke w poprzednim sezonie w Serie A(mecz z Juventusem) tak więc no niewiem już sam:P

A ten Sagna z Arsenalu mnie nie przekonuje:)

Pozdr.
Seba

Post autor: Seba »

Nie rozumiem do końca czemu tak dużo mówi się o następcy Maicona. Przecież na prawą strone mamy niezniszczalnego Javiera, który zapewne kolejny sezon rozegra na wysokim poziomie i Santona, który pokazywał niejednokrotnie że w piłkę grać potrafi. Wydaje mi się, iż bardziej potrzebny jest lewy obrońca i jego przyjście spowoduje, że Javier i Davide zagoszczą na stałe na prawej flance i nie będą przesuwani na lewą.
Obrazek
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Tylko kto na tą lewą? Kolarov praktycznie odpada bo chce go Real, a Vargas ma zostać w Violi. Ja bym sam chciał Clichy'ego jak ktoś wcześniej napisał, ale on byłby chyba za drogi.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Saff

Post autor: Saff »

Z Clichym jest o tyle problem, że Guardiola do Barcy chce go ściągnąć. Ja jednak liczę na tego Kolarova. Może Pandev go namówi :D

Co do prawej strony - ja też jednak liczę na Davide. No kiedy miał by mieć okazję na wejście do pierwszej drużyny jak właśnie nie po odejściu Maicona? Po raz kolejny apeluję - nie zróbmy z niego Giovinco ;p

Ktoś tu jako alternatywę dla Kolarova podawał Sagne. On przypadkiem nie jest też prawym obrońcą? W dodatku mocno przeciętnym?
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Ciekawe co stanie sie z Balotellim, skoro odszedl Mou to pewnie on zostanie.  Co do transferow wszystko oprcz kuyta. ; /
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Raffal

Post autor: Raffal »

ja jestem za uszczupleniem kadry do 16 zawodników a reszte uzupełnić zawodnikami z primavery, bo niby czemu Destro nie mógłby być zmiennikiem dla Milto? Stevanovic dla Snejidera czy Obi dla Motty? Donati dla Maicona? mamy kupe talentów i czas ich ogrywać.
ZanettiCK
Kontakt:

Post autor: ZanettiCK »

Albo odmładzamy zespół, albo próbujemy utrzymać prymatg w Europie. Jeśli skrócimy ławkę rezerwowych to nie liczmy na powtórkę z tego roku. Ja bym zaczekał jeszcze sezon i dopiero spróbował wprowadzać nowe talenty do I składu.
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

W internecie można znaleźć informację,jakoby Inter chciał kupić Mascherano.Muntari jest cienki,Stanković ma swoje lata,Motta jest chimeryczny i wobec tego transfer Argentyńczyka byłby wg mnie dobrym rozwiązaniem.Mówi się o kwocie 15 mln euro,czyli jakieś gigantyczne pieniądze to nie są.

Quaresmą interesuje się Borussia Dortmund.Jeśli włodarze BVB chcą sprowadzić konkurenta do gry w pierwszym składzie dla Błaszczykowskiego,to Polak może być spokojny :) A tak na poważnie,jeśli Borussia da sensowne pieniądze,to nie ma co Rysia u nas trzymać...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
syn

Post autor: syn »

Ballack jest wolny, może sztab Interu się nim zainteresuje :P
majk2122

Post autor: majk2122 »

A ten Holender a Ajaxu Van Del Wiel wg. mnie dobry chlopak oczywiście na wypadek gdyby Maicon odszedł do realu
lena182

Post autor: lena182 »

Salvatore Bochetti (czy jakoś tak...) z Genui... na lewą obronę a i w środku zagrać potrafi... do tego jest młody ;) i w FM mi sie dobrze spisywał :D
Obrazek
ODPOWIEDZ