Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie
-
Minister
Odp: Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie
Waldini
podając przykłady Jugosławii zadam Ci jedno pytanie.Skoro w Europie potrafimy się lać między sobą i sami tworzymy konflikty to po jaką cholerę wpuszczać na stary kontynent nację,która dzięki konfliktom żyje!?Mało mamy problemów wewnętrznych?Owszem nie można wrzucać wszystkich do jednego wora jednak jak na moje to około 40% Muzułmanów jest świadomych wszystkiego i bardzo poważnie traktują prawo i zdania jak to nazwałeś wyrwane z kontekstu,a 60% z nich to osoby które nieświadomymi czynami doprowadzają aby to prawo było przestrzegane i rozpowszechniane(niezależnie jakimi środkami).
Pisząc o Ameryce zapomniałeś chyba jakie kraje stanowią jej strukturę?Brazylia,Argentyna,Boliwia,Kolumbia,Peru to nie dość,że państwa biedne to jeszcze o bardzo dużym zróżnicowaniu ras więc nic dziwnego,że potworzone są Getta,likwidacje między gangami są na porządku dziennym.Większość państw z południa jest w dużej mierze uzależnionych od państw z pólnocy.
I tak,nic nie odzwierciedla tak sytuacji jaka czeka Europę jak USA.Jest tam wszystko od koloru do wyboru od transwestytów po zboków totalnych,wszystko zmieszało się ze wszystkim co możliwe i dzięki temu ród z pod znaku wujka Obamy zapomniał całkowicie o swoich tradycjach,kulturze.O Gettach i o tym co się dzieję w tym kraju szkoda w ogóle pisać.
podając przykłady Jugosławii zadam Ci jedno pytanie.Skoro w Europie potrafimy się lać między sobą i sami tworzymy konflikty to po jaką cholerę wpuszczać na stary kontynent nację,która dzięki konfliktom żyje!?Mało mamy problemów wewnętrznych?Owszem nie można wrzucać wszystkich do jednego wora jednak jak na moje to około 40% Muzułmanów jest świadomych wszystkiego i bardzo poważnie traktują prawo i zdania jak to nazwałeś wyrwane z kontekstu,a 60% z nich to osoby które nieświadomymi czynami doprowadzają aby to prawo było przestrzegane i rozpowszechniane(niezależnie jakimi środkami).
Pisząc o Ameryce zapomniałeś chyba jakie kraje stanowią jej strukturę?Brazylia,Argentyna,Boliwia,Kolumbia,Peru to nie dość,że państwa biedne to jeszcze o bardzo dużym zróżnicowaniu ras więc nic dziwnego,że potworzone są Getta,likwidacje między gangami są na porządku dziennym.Większość państw z południa jest w dużej mierze uzależnionych od państw z pólnocy.
I tak,nic nie odzwierciedla tak sytuacji jaka czeka Europę jak USA.Jest tam wszystko od koloru do wyboru od transwestytów po zboków totalnych,wszystko zmieszało się ze wszystkim co możliwe i dzięki temu ród z pod znaku wujka Obamy zapomniał całkowicie o swoich tradycjach,kulturze.O Gettach i o tym co się dzieję w tym kraju szkoda w ogóle pisać.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
MiRas.
- Kontakt:
Wy się tutaj wymieniacie poglądami, dyskutujecie na temat historii, mnie nic do tego, nie jestem specjalistą z tej dziedziny, nigdy nie będę, więc nie mam zamiaru się wypowiadać podając jakieś argumenty. Powiem jedynie tyle... kiedyś broniłem rasę czarną, muzułmanów, żydów przed atakami... moim argumentem było to, że świat jest dla wszystkich i każdy może być, gdzie mu się podoba. Od jakiegoś czasu zmieniłem swoje nastawienie o 180 stopni... każdy niech jest tam, gdzie jego miejsce. Lubię kulturę arabską, ale... jest ona jednak bardziej "swoja" na gruncie arabskim, aniżeli wprowadzana do Europy. Więc niech tam też będzie.
Oni wybudują meczet u nas.. pierwszy, drugi, trzeci, dziesiąty... bo Europejczyk tolerancyjny. Wybudujmy bazylikę u Arabów... chcę widzieć ile postoi... Oni bronią swojego, my nie (bo tolerancja oO).
Co do rasy czarnej nie mam zamiaru oglądać ich w roli mieszkańców Polski. Jako turyści, niech sobie chodzą... ale nie jako "obywatele".
P.S. Dlaczego jeszcze tutaj Globus nie wypowiadał się?
Oni wybudują meczet u nas.. pierwszy, drugi, trzeci, dziesiąty... bo Europejczyk tolerancyjny. Wybudujmy bazylikę u Arabów... chcę widzieć ile postoi... Oni bronią swojego, my nie (bo tolerancja oO).
Co do rasy czarnej nie mam zamiaru oglądać ich w roli mieszkańców Polski. Jako turyści, niech sobie chodzą... ale nie jako "obywatele".
P.S. Dlaczego jeszcze tutaj Globus nie wypowiadał się?
Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, 19:17 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Minister
No Miras jak dobrze pamiętam to poglądy miałeś odmienne dość niedawno.Bo chyba z Tobą i kilkoma innymi osobami była prowadzona polemika na temat Rogera w reprezentacji?chyba w wątku ,,sprawy kibicowskie..."?Jak się mylę to popraw.
A co do Globusa to koleżka pewnie siedzi odkąd założyłem temat i piszę rozprawkę na ten temat żeby nam dowalić czytania na 3 dni
A co do Globusa to koleżka pewnie siedzi odkąd założyłem temat i piszę rozprawkę na ten temat żeby nam dowalić czytania na 3 dni
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
snuffy
Bo oni są zli zrozum to..."Jeśli idzie o religię Mahometa, jeszcze do niedawna obowiązywał w zachodnich, politycznie poprawnych mediach pewien prosty, zero-jedynkowy podział. Z jednej strony mieliśmy więc islam "wypaczony", zły, z twarzą Osamy bin Ladena albo afgańskiego taliba - z drugiej zaś islam "prawdziwy", czyli głęboki, tolerancyjny i postępowy. Ostatnio utrzymywanie takiego stanowiska staje się zadaniem coraz bardziej karkołomnym.Waldini pisze: Znowu stosujesz socjotechnikę, zacytujesz coś wyrwanego z konekstu i pokazujesz, jacy to oni źli.
Jeszcze jedna sprawa a propo karyraktury Mahometa. Nie o karykaturę chodzi, tylko o samo przedstawienie proroka. Islam jest religia obrazoburcza, gdzie surowo zabronione jest przedstawiania Boga, proroków na obrazach, malowidłach itp. Gwoli ścisłości chrześcijanie to też obrazoburcy, co widać jednak tylko u protestanów.
Bo czy to terroryści Osamy ukarali niedawno trzynastoletnią dziewczynkę 90 batami za to, że na teren żeńskiej szkoły wniosła telefon komórkowy z aparatem? Nie, zdecydował o tym saudyjski sąd. Mniej, bo 50 razów, wymierzono szesnastolatce z Sudanu, która wyszła na ulicę w nieprzyzwoicie krótkiej sukience(nieprzyzwoicie krótkiej znaczy - do kolan). Lepiej już, jeśli kobieta założy tam spodnie. Kara: jedyne 40 batów.
Wykroczeniem o wiele gorszym niż noszenie nieobyczajnych ubrań jest zajście w ciążę przed ślubem. Nawet gdyby miała być ona wynikiem gwałtu - kara musi być. Dwa tygodnie temu w Bangladeszu zapadł wyrok: 101 batów. Ale to i tak nieźle, bo w Somalii muzułmanie czekają do urodzenia nieślubnego dziecka, a potem kamienują matkę.
Pojedyncze przypadki? Wyjątki od reguły? No, nie bardzo. Los generalnie nie jest zbyt łaskawy dla kobiet żyjących w islamskich krajach. We wspomnianej Somalii religijni strażnicy patrolują ulice i sprawdzają, czy panie noszą staniki. Jak? Każą im podskakiwać i potrząsać biustem. W przypadku wykrycia zakazanej bielizny - natychmiastowa kara chłosty.
No tak, bo Somalia to taki dziki kraj... - ktoś zacznie tłumaczyć. OK. Afganistan podobno jest już mniej dziki, rządzą nim utrzymywani przez Zachód politycy. I co? I robią z kobiet niewolnice, uchwalają prawo do gwałtu. A w również nie takim znów dzikim Iranie mają nawet państwowych gwałcicieli.
W Turcji, w cywilizowanym państwie, które chce należeć do Unii Europejskiej, trzeba przyznać, prawo nie dyskryminuje kobiet tak jednoznacznie, sędziowie nie każą ich batami, nie mogą wydać wyroku ukamienowania. Ale "na wysokości zadania" stają krewni. Kilka dni temu głośno było o szesnastolatce zakopanej żywcem przez ojca i dziadka. Za co? Za rozmawianie z chłopakami. Była to dość oryginalna kara, częściej dziewczyny wyrzucane są przez okno i dźgane nożami.
Niestety, makabryczne zwyczaje niektórzy wyznawcy islamu przywożą ze sobą na Zachód. We Włoszech, na przykład, ojciec poderżnął gardło osiemnastoletniej córce, gdy ta wyprowadziła się do chłopaka. Inny muzułmanin, który przez lata promował w amerykańskich mediach obraz islamu jako religii pokoju, odrąbał żonie głowę, gdy chciała od niego odejść.
Bardziej oryginalną metodę egzekucji wymyślił muzułmanin z Phoenix (stan Arizona), który w imię Allacha córkę przejechał jeepem. Bo była zbyt zachodnia. W kanadyjskim Kingston ojciec swych trzech nastoletnich córek, co prawda, nie rozjechał, ale trzy trupy dziewcząt, które lubiły poszaleć na mieście, znaleziono właśnie w samochodzie.
Nie chcemy nikogo przekonywać, że wszyscy muzułmanie znęcają się nad kobietami, że każdy gotów jest pobić czy zamordować żonę albo córkę, która złamie religijne zasady. To z pewnością nieprawda. Jesteśmy przekonani, że większość wyznawców religii Mahometa nie zwykło na nikogo podnosić ręki.
Ale takie, godne pochwały, zachowanie nie bierze się z wierności zasadom "prawdziwej" islamskiej tradycji. A wręcz przeciwnie - z podejścia do niej z dystansem, miast z fanatyzmem. Tradycja ta bowiem, jakby na nią nie patrzeć, nie jest kobietom zbyt łaskawa."
Co do karykatur to widze ze ich usprawiedliwiasz ?? Za karykature Jezusa nikogo nie zabijają nawet najbardziej skrajni katolicy a oni tak, nie pamietam nazwiska tego Holendra co został zabity za karykatury, pogrożki w Danii dla autora podobnego dzieła czy ostatnio ostra nagonka na twórców S.Parku... oni są zarazą i z każdym praktycznie dniem dają na to dowody. PS. a wspomniany Globus jakie ma poglądy ??:)
Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, 19:56 przez snuffy, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
-
snuffy
Napisałem to kilka postów wcześniej, za samą prób ZGODNIE z ich prawem został byś zgładzony. Nie chcę ich u nas nie chcę ich meczetów ich religi ich prawa ich zwyczajów, my się do nich nie pakujemy oni włażą drzwiami i oknami. Są gorsi niż stonka, mnożą się jak króliki i wyciągają ręce po więcej. "Im się należy" a durna Europa im daje ( o zgrozo mają większe przywileje w wielu krajach i zasiłki niż "miejscowi" ) czemu się na to godzą obywatele tych państw ?? Czemu slogan Tolerancja jest podchwytywany ??★ Krwawy eM. ★ pisze:
-
MiRas.
- Kontakt:
Dokładnie, to bylo w 2008 roku jak Roger został włączony do reprezentacjiMinister pisze: No Miras jak dobrze pamiętam to poglądy miałeś odmienne dość niedawno.Bo chyba z Tobą i kilkoma innymi osobami była prowadzona polemika na temat Rogera w reprezentacji?chyba w wątku ,,sprawy kibicowskie..."?Jak się mylę to popraw.
A co do Globusa to koleżka pewnie siedzi odkąd założyłem temat i piszę rozprawkę na ten temat żeby nam dowalić czytania na 3 dni![]()
Wtedy broniłem czarnych, ale poglądy mi się zmieniły. Niech żyją u siebie... wara od nas.
Globus to bardzo skrajna prawica ;P Myślę, że On ten temat już śledzi i jak wyjedzie z rozprawką to będzie bardzo ciekawiesnuffy pisze: PS. a wspomniany Globus jakie ma poglądy ??:)
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
IlCapitano
http://wiadomosci.wp.pl/gid,12484311,ti ... leria.html
To teraz czekamy na paradę zoofili, pedofili czy innego ścierwa po stolicy. Tolerancja!
To teraz czekamy na paradę zoofili, pedofili czy innego ścierwa po stolicy. Tolerancja!
-
MiRas.
- Kontakt:
Ciekaw jestem, czy Palikot ze sztucznym narządem kopulacyjnym i koszulką "jestem Gejem" też był obecny na ten imprezie.Il Capitano pisze: http://wiadomosci.wp.pl/gid,12484311,ti ... leria.html
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
snuffy
"Tomasz Bączkowski nie krył żalu, że impreza nie zyskała wsparcia władz miasta, tak jak dzieje się to w innych krajach. - Władze Warszawy kompletnie nie zauważyły EuroPride, a szkoda, bo wówczas byłaby to wielka europejska impreza. Nie wiem, jak to miasto może aspirować do miana Europejskiej Stolicy Kultury w 2016 r. - ocenił" A co to ma wspólnego z Kulturą ??Widac ostatki normalnosci u nas jeszcze pozostały 8 tys to nie oszałamiajacy wynik... niech robia parady w krajach gdzie panuje religia miłości
Jedyna pociecha gdy staniemy sie krajami krajami muzułmańskimi to ze tych pojebusów skrócą o głowe 
-
paqao
musimy bronić naszej ziemi i kultury nie tylko dla nas ale także dla naszych żon(dla pań mężów), naszych dzieci i potomków. Nie możemy pozwolić na wywieszenie naszej tradycji na szubienicę. Czasem się zastanawiam, czy nasi dziadkowie walczyli o taką Polskę, Europę i Świat? Coraz częściej odpowiadam sobie NIE.
EDIT: Czy chcieli oni, żeby po świecie chodzili homoseksualiści, EMO'sy, plastiki?
EDIT 2: Zapomniałem o Biberowcach i jotpekach.
Czarni i inne rasy? Ok, ale niech nie wpływają na nasze prawa. MY ICH "gościmy", nie ONI NAS! Niech uszanują nasze prawo.
EDIT: Czy chcieli oni, żeby po świecie chodzili homoseksualiści, EMO'sy, plastiki?
EDIT 2: Zapomniałem o Biberowcach i jotpekach.
Czarni i inne rasy? Ok, ale niech nie wpływają na nasze prawa. MY ICH "gościmy", nie ONI NAS! Niech uszanują nasze prawo.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, 20:50 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Minister
Jak już się złapał temat Globusa to inaczej być nie może jak skrajna prawica o czym świadczy jego Avatar
Globus może nie odpisuje bo pojechał do Warszawy i przeganiał tą perfidnie zboczoną demonstracje 
Szczerze powiem,że się nie spodziewałem takiego odzewu forumowiczów,bardziej wydawało mi się,że to ja będę musiał walczyć z wiatrakami a tutaj takie miłe zaskoczenie
Przekonamy się z czasem co wyniknie z tej tolerancji.Ja ogólnie Europe mam głęboko w d...jednak wiadomo,że od kogoś musi się zacząć a oni jak plaga po zajęciu jednego przerzucają się na drugi i rozprzestrzeniają w oszałamiający sposób.
Możemy się cieszyć,że są w Polsce organizacje które w jakiś sposób starają się temu zapobiec i oprócz pisania anonimowo tak jak my w internecie mówią o tym otwarcie i bez ogródek.
Oczekuję,że do Gdańska niedługo wparuje podobna parada ,,równości".
Szczerze powiem,że się nie spodziewałem takiego odzewu forumowiczów,bardziej wydawało mi się,że to ja będę musiał walczyć z wiatrakami a tutaj takie miłe zaskoczenie
Przekonamy się z czasem co wyniknie z tej tolerancji.Ja ogólnie Europe mam głęboko w d...jednak wiadomo,że od kogoś musi się zacząć a oni jak plaga po zajęciu jednego przerzucają się na drugi i rozprzestrzeniają w oszałamiający sposób.
Możemy się cieszyć,że są w Polsce organizacje które w jakiś sposób starają się temu zapobiec i oprócz pisania anonimowo tak jak my w internecie mówią o tym otwarcie i bez ogródek.
Oczekuję,że do Gdańska niedługo wparuje podobna parada ,,równości".
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
and1
- Kontakt:
Gro osób wypowiadających się o islamie i będący do nich pozytywnie nastawieni to są Ci, których wiedza opiera się na filmach dokumentalnych "promujących" ich religię. Jestem przekonany, że od meczetu się zacznie. Bo resztę przywilejów będzie się przyznawać po cichu, nie chcąc wywoływać niepotrzebnych animozji wśród społeczeństwa. Media podzieliły świat muzułmański jak to kolega snuffy napisał na ten z twarzą Osamy i ten tolerancyjny. Wszakże wszyscy wiemy, że tak naprawdę jest on zmiksowany. Jedyne co odróżnia chrześcijan od muzułmanów to to, że w żadnym ze skrajnych przypadków nie posuwamy się do przemocy fizycznej w imię naszej wiary. Fakt, takie akcje były ale kiedyś. Też tutaj ktoś zwrócił uwagę na to, że nasza wiara nijako ewoluowała.

-
Minister
Łapcie cos do tematu: http://demotywatory.pl/390558/Podejmowanie-decyzji jak plaga rozprzestrzeni sie u nas to wtedy z czystym sumieniem powiemy,że liczy się wnętrze kobiety 
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
kachol
Dawno się tak nie ubawiłem czytając te wypociny, aż musiałem przejść się do sklepu po piwo bo dawno nie czytałem zabawniejszych komentarzy:)...
Minister - zacznij od nauki podstaw ideologii, bo nie masz o nich bladego pojęcia, poczytaj o narodzinach nacjonalizmu, a potem się bierz za definiowanie pojęć jak nacjonalizm, faszyzm czy nazizm, albo sięgnij do dobrego słownika.
Snuffy - zostałeś moim Bogiem, ponieważ poziom Twojej argumentacji skopiowany z jakiś tekstów klasy X mnie powalił na kolana. Wpisałeś np. że w Izraelu zapada bezprawie, getta muzułmańskie, człowieku Izrael jest w stanie permanentnej wojny ze światem islamskim i domagać u nich muzułmanie mogą się co najwyżej zmniejszenia nalotów na strefę gazy. Natomiast Afganistan i Arabia Saudyjska to piękne przykłady "pokoju", gdyż w Arabii panuje całkowity terror wobec ludności, natomiast historię Afganistanu pewnie znasz. Tak więc naprawdę gratuluje źródeł wiedzy. Chrześcijaństwo jest religią pokoju, bronienie krucjat, brak znajomości wpływu kultury arabskiej na europejską, brak znajomości historii krucjat, do tego nawet św. Tomasz korzystał z nauk arabów, a jest najważniejszym chrześcijańskiej myślicielem, więc nie wiem skąd czerpiesz tak wspaniałą widzę, ale koniecznie zmień źródła.
Na szczęście znalazł się Waldini, który odbija piłeczkę jak mu się to podoba i w którą strunę nie uderzy jest bliższy przynajmniej minimalnemu racjonalizmowi.
A teraz jako już obrzygałem co niektórych (panowie nie obrażać się), to napiszę coś od siebie, aby mogła zostać piłeczka odbita w moją stronę:
Problem islamizacji w Polsce nie istnienie. O wiele większym problemem jest mniejszość romska, więc raczej budowa jednego meczetu nie zaszkodzi. Polska jest tak mocno konserwatywnym krajem, że nie obawiam się o to, że Arabowie nas zaleją, a do tego rząd skutecznie zniechęca kogokolwiek do mieszkania w tym kraju, a tym bardziej Arabów, u których pracowitość jest sprzeczna z ich kulturą. Dlatego moim zdaniem nas ten problem nie dotyka, jak zamiast cyganek wymuszających od ludzi kasę, zobaczę Arabów modlących się i krzyczących "Allah Akbar" zacznę się martwić.
Problem w Europie jest o wiele większy i o ile wiem, że np. Francja sobie z nim poradzi, tak samo jak Skandynawia, ponieważ są to kraje, mający bardzo duży kapitał polityczno - społeczny i nie istnieje tam możliwość zachwiania systemem, to obawiam się o kraje słabsze, gdyż sam nie jestem fanem islamizacji. Europa jest na drodze laicyzacji i dla mnie to jedyna droga słuszna. ylko racjonalizm i rozwój mogą pozwolić na trwały dobrobyt narodów, a religia jest dla mnie w tym naturalnym wrogiem. Jak już wiecie pewnie (niektórzy) jestem lewakiem (lewackim ścierwem, komuchem, etc.) i wyobraźcie sobie, że akurat każdy normalny lewicowiec nie akceptuje arabizacji Europy (np. Żiżek, Rushdie) z prostych założeń:
- Islam jest religią (jak każda religia działa konfliktowo i uwstecznia)
- Islam jest nietolerancyjny, zbrodniczy, nie respektuje praw człowieka
- Islam prześladuje kobiety
Osoby, którym przeszkadzają homoseksualiści, proponuję się zaznajomić co to jest "gay index" w wskaźniku rozwoju przestrzeni miejskiej, a do tego odpowiedzieć sobie na jedno proste pytanie: Czy naprawdę czyjeś życie seksualne wam przeszkadza? Brakuje wam własnego? To czy całuje się dwóch facetów, dwie kobiety, czy facet z kobietą i co robią w łóżku (albo gdzie indziej;) ) jest ich prywatną sprawą! A jak ktoś mi napiszę, że potem chcą adoptować dzieci i zrobią z nich homoseksualistów, to polecam poczytać trochę o genetyce, darwinizmie i dowiedzieć się jaki to ma wpływ - dla leniwych: NIE MA. Poza tym przeważnie pary homoseksualne mają wysoki status społeczny i dużą szansę na przekazanie dzieciom wysokiego kapitału społecznego, oraz zapewnienia przyszłości (bo w tym kraju państwo nie troszczy się o zdolnych młodych ludzi, więc nie ma lekko)
Ponieważ nie toleruję wielu rzeczy, dlatego na koniec napiszę, że w tym kraju wciąż mnie boli: zaściankowość. Wciąż żyję w kraju gdzie religia jest ważna, gdzie jestem stygmatyzowany przez to, że jestem ateistą. Wciąż jest problem z tolerancją wobec mniejszości, wciąż brakuje odpowiedniej opieki społecznej, wciąż kobiety są dyskryminowane i sprowadzane do reproduktorów.
Minister - zacznij od nauki podstaw ideologii, bo nie masz o nich bladego pojęcia, poczytaj o narodzinach nacjonalizmu, a potem się bierz za definiowanie pojęć jak nacjonalizm, faszyzm czy nazizm, albo sięgnij do dobrego słownika.
Snuffy - zostałeś moim Bogiem, ponieważ poziom Twojej argumentacji skopiowany z jakiś tekstów klasy X mnie powalił na kolana. Wpisałeś np. że w Izraelu zapada bezprawie, getta muzułmańskie, człowieku Izrael jest w stanie permanentnej wojny ze światem islamskim i domagać u nich muzułmanie mogą się co najwyżej zmniejszenia nalotów na strefę gazy. Natomiast Afganistan i Arabia Saudyjska to piękne przykłady "pokoju", gdyż w Arabii panuje całkowity terror wobec ludności, natomiast historię Afganistanu pewnie znasz. Tak więc naprawdę gratuluje źródeł wiedzy. Chrześcijaństwo jest religią pokoju, bronienie krucjat, brak znajomości wpływu kultury arabskiej na europejską, brak znajomości historii krucjat, do tego nawet św. Tomasz korzystał z nauk arabów, a jest najważniejszym chrześcijańskiej myślicielem, więc nie wiem skąd czerpiesz tak wspaniałą widzę, ale koniecznie zmień źródła.
Na szczęście znalazł się Waldini, który odbija piłeczkę jak mu się to podoba i w którą strunę nie uderzy jest bliższy przynajmniej minimalnemu racjonalizmowi.
A teraz jako już obrzygałem co niektórych (panowie nie obrażać się), to napiszę coś od siebie, aby mogła zostać piłeczka odbita w moją stronę:
Problem islamizacji w Polsce nie istnienie. O wiele większym problemem jest mniejszość romska, więc raczej budowa jednego meczetu nie zaszkodzi. Polska jest tak mocno konserwatywnym krajem, że nie obawiam się o to, że Arabowie nas zaleją, a do tego rząd skutecznie zniechęca kogokolwiek do mieszkania w tym kraju, a tym bardziej Arabów, u których pracowitość jest sprzeczna z ich kulturą. Dlatego moim zdaniem nas ten problem nie dotyka, jak zamiast cyganek wymuszających od ludzi kasę, zobaczę Arabów modlących się i krzyczących "Allah Akbar" zacznę się martwić.
Problem w Europie jest o wiele większy i o ile wiem, że np. Francja sobie z nim poradzi, tak samo jak Skandynawia, ponieważ są to kraje, mający bardzo duży kapitał polityczno - społeczny i nie istnieje tam możliwość zachwiania systemem, to obawiam się o kraje słabsze, gdyż sam nie jestem fanem islamizacji. Europa jest na drodze laicyzacji i dla mnie to jedyna droga słuszna. ylko racjonalizm i rozwój mogą pozwolić na trwały dobrobyt narodów, a religia jest dla mnie w tym naturalnym wrogiem. Jak już wiecie pewnie (niektórzy) jestem lewakiem (lewackim ścierwem, komuchem, etc.) i wyobraźcie sobie, że akurat każdy normalny lewicowiec nie akceptuje arabizacji Europy (np. Żiżek, Rushdie) z prostych założeń:
- Islam jest religią (jak każda religia działa konfliktowo i uwstecznia)
- Islam jest nietolerancyjny, zbrodniczy, nie respektuje praw człowieka
- Islam prześladuje kobiety
Osoby, którym przeszkadzają homoseksualiści, proponuję się zaznajomić co to jest "gay index" w wskaźniku rozwoju przestrzeni miejskiej, a do tego odpowiedzieć sobie na jedno proste pytanie: Czy naprawdę czyjeś życie seksualne wam przeszkadza? Brakuje wam własnego? To czy całuje się dwóch facetów, dwie kobiety, czy facet z kobietą i co robią w łóżku (albo gdzie indziej;) ) jest ich prywatną sprawą! A jak ktoś mi napiszę, że potem chcą adoptować dzieci i zrobią z nich homoseksualistów, to polecam poczytać trochę o genetyce, darwinizmie i dowiedzieć się jaki to ma wpływ - dla leniwych: NIE MA. Poza tym przeważnie pary homoseksualne mają wysoki status społeczny i dużą szansę na przekazanie dzieciom wysokiego kapitału społecznego, oraz zapewnienia przyszłości (bo w tym kraju państwo nie troszczy się o zdolnych młodych ludzi, więc nie ma lekko)
Ponieważ nie toleruję wielu rzeczy, dlatego na koniec napiszę, że w tym kraju wciąż mnie boli: zaściankowość. Wciąż żyję w kraju gdzie religia jest ważna, gdzie jestem stygmatyzowany przez to, że jestem ateistą. Wciąż jest problem z tolerancją wobec mniejszości, wciąż brakuje odpowiedniej opieki społecznej, wciąż kobiety są dyskryminowane i sprowadzane do reproduktorów.
-
pierwszyyeti
Generalnie jednak nawet dziecko wie, że "lepiej zapobiegać niż leczyć" (lol to hasło, ale trafne). Jak zobaczysz modlących się Arabów krzyczących Allah Akbar to może być już trochę za późno, niektóre europejskie kraje coś o tym wiedzą.Dlatego moim zdaniem nas ten problem nie dotyka, jak zamiast cyganek wymuszających od ludzi kasę, zobaczę Arabów modlących się i krzyczących "Allah Akbar" zacznę się martwić.
To ciekawe, że w kraju, gdzie imigranci palą samochody i w miarę regularnie robią zamieszki dostrzegasz system, którym nie da się zachwiać. Jak dla mnie jest to jeden z dowodów na to, że system ten działa raczej kiepsko - przynajmniej jakby mi ktoś palił samochód, to bym chyba systemu nie chwalił. No ale..Problem w Europie jest o wiele większy i o ile wiem, że np. Francja sobie z nim poradzi
ROTFL, tak jakby chrześcijanin nie mógł zarabiać pieniędzy, no ludzie.Europa jest na drodze laicyzacji i dla mnie to jedyna droga słuszna. ylko racjonalizm i rozwój mogą pozwolić na trwały dobrobyt narodów
Droga laicyzacji prowadzi do takiego dobrobytu w Europie, że "każdy stąd spierdala", kapitał idzie do Chin, bo tam produkuje się taniej, a w Europie się ten - taniej zrobiony w Chinach - produkt sprzedaje, bo się sprzedaje drożej. Ogrom świadczeń socjalnych na zachodzie, absurdalnych przepisów i biurokracji raczej wzrost gospodarczy spowalnia niż przyspiesza i żadna laicyzacja tu nie pomoże.
Ba - mylisz się totalnie; Biblia pochwala przedsiębiorczość (dziecinny przykład z przypowieścią o talentach), pochwala dobrobyt, potępia natomiast wyzysk, chełpienie się bogactwem, wykorzystywanie bogactwa do niecnych celów. Biblijna nauka chwali ludzi pracowitych, lenistwo zaś gani; nie potępia bogatych, ale i wskazuje na problem biednych etc., etc. I w tej mierze zachęcam do sięgania do jedynego sensownego źródła - samej Biblii. Nauki katolickie do XX wieku intensywnie wspierały ludzi przedsiębiorczych, trochę się to zachwiało po tym, jak do głosu w Kościele doszły środowiska lewicowo-socjalistyczne (których obecność w Kościele jest jakimś absurdem, ale to nie jest miejsce na dyskusje teologiczne; zresztą wątpię, by ateista był nimi zainteresowany). Także proszę mi tu nie wmawiać, że laicyzacja wspiera dobrobyt - przeciwnie, w ultrakatolickiej Hiszpanii za panowania generała Franco rozwój gospodarczy wyprzedzał nawet Japonię.
Ja nikomu niczego nie zabraniam: ba, jestem nawet przeciwnikiem wieszania homoseksualistów, co w przypadku socjalistów już by miejsca nie miało. A niechaj i oni sobie wsadzają pewne organy w oczy, nic mi do tego, o ile nie robią tego na moich oczach, bo wtedy mam już spore wątpliwości estetyczne (że tak delikatnie nazwę odruch wymiotny). Jestem świadom, że moralność katolicka jest przez niektórych odrzucana i spoko, ale ulica nie jest kwestią do rozstrzygania preferencji seksualnych. Żadnych, heteroseksualnych też, choć akurat pocałunek czy przytulona para hetero ze względu na uwarunkowania kulturowe i cywilizacyjne Europy (mówię o Europie, a nie o UE, podkreślam!) jest już dość oburzająca.Czy naprawdę czyjeś życie seksualne wam przeszkadza? Brakuje wam własnego? To czy całuje się dwóch facetów, dwie kobiety, czy facet z kobietą i co robią w łóżku (albo gdzie indziej;) ) jest ich prywatną sprawą!
Generalnie więc: Tomku w swoim domku, a jak jesteś na ulicy i chcesz tym epatować, to pozwól mi epatować swoim oburzeniem.
Mhm. Statystyki rządowe USA czy Wielkiej Brytanii wskazujące na fakt, iż to homoseksualiści popełniają większość przestępstw pedofilskich to rzecz dla leniwych czy dla pracowitych i żądnych wiedzy?A jak ktoś mi napiszę, że potem chcą adoptować dzieci i zrobią z nich homoseksualistów, to polecam poczytać trochę o genetyce, darwinizmie i dowiedzieć się jaki to ma wpływ - dla leniwych: NIE MA.
A teza, że wychowanie nie kształtuje seksualności jest, delikatnie mówiąc, nieprawdziwa. No i czekam na dowód genu homoseksualizmu, bo - wybacz, ale akurat czytałem, aż tak leniwy nie jestem - do dziś go nie odnaleziono, więc spekulacje co do genezy tych skłonności - także te wliczające w przyczyny wychowanie - są równoprawne, dopóki nauka ich nie potwierdzi. Śmiem twierdzić zresztą, że to nie rozstrzygalne do znalezienia genu (a jeśli nie istnieje?).
Spoko, a pedofile zazwyczaj dają dzieciom cukierki. No ale tutaj pojawia się problem próchnicy, więc rozumiem, że to inna sytuacja. [nie, ale ej, argument czysto homoseksualny: w sensie z dupy wyjęty]oza tym przeważnie pary homoseksualne mają wysoki status społeczny i dużą szansę na przekazanie dzieciom wysokiego kapitału społecznego
A czemu państwo nie ma się troszczyć np. o niezdolnych? Czym oni są lepsi? Myślałem, że lewacy odwołują się do równości, a przecież nie ma znaczenia czy ktoś jest zdolny, jego orientacja seksualna etc.? Widzę tu jakąś niekonsekwencję.(bo w tym kraju państwo nie troszczy się o zdolnych młodych ludzi, więc nie ma lekko)
Ło ho, popatrz, popatrz. Bardzo bym się cieszył, ale NIE JEST. Zobacz, ilu jest katolików, a ilu się kieruje naukami katolickimi. Śmiem twierdzić, że jakieś góra 7% Polaków (nie mam danych, założenie hurraoptymistyczne) stara się żyć w zgodzie z nauką Kościoła. Jeśli to jest ważna religia, to ja chyba znam jakieś inne nauki o procentach.Wciąż żyję w kraju gdzie religia jest ważna
No, no, rozwiń, może być ciekawie.gdzie jestem stygmatyzowany przez to, że jestem ateistą
Na tym polega mniejszość, że ma inne wartości od większości, a na tle ideologicznym zazwyczaj dochodzi do sporów, na tym polegają różnice, kumamy?Wciąż jest problem z tolerancją wobec mniejszości
Znam przynajmniej 7 osób, które korzystają z przesadnej opieki społecznej: ciągną renty, choć mogliby pracować. Kolejna odważna teza...wciąż brakuje odpowiedniej opieki społecznej
Mało tych kobiet w tej Polsce musi być (ja chyba żyję w innej), skoro kryzys demograficzny zagląda nam w oczy.wciąż kobiety są dyskryminowane i sprowadzane do reproduktorów
Człowieku, błagam Cię, nie podważaj chrześcijańskiego stosunku do pokoju, bo Ci odpiszę i naprawdę nie będzie sympatycznie.Chrześcijaństwo jest religią pokoju, bronienie krucjat, brak znajomości wpływu kultury arabskiej na europejską, brak znajomości historii krucjat, do tego nawet św. Tomasz korzystał z nauk arabów, a jest najważniejszym chrześcijańskiej myślicielem, więc nie wiem skąd czerpiesz tak wspaniałą widzę, ale koniecznie zmień źródła.
Panowie - ja bym się obraził. No ale chyba będę miał okazję, skoro ów Pan szanowny raczył nazwać własne słowa wymiocinami. To zresztą sporo mówi o ich treści, tak nawiasem.teraz jako już obrzygałem co niektórych (panowie nie obrażać się)
-
jardinero
Drogi panie,kachol pisze: Problem w Europie jest o wiele większy i o ile wiem, że np. Francja sobie z nim poradzi, tak samo jak Skandynawia, ponieważ są to kraje, mający bardzo duży kapitał polityczno - społeczny i nie istnieje tam możliwość zachwiania systemem, to obawiam się o kraje słabsze, gdyż sam nie jestem fanem islamizacji.
Ciekawe wnioski biorąc pod uwagę całkiem świeże jeszcze wydarzenia, jak rozruchy na tle rasowym we francuskich miastach czy otwarte ataki na krytyków islamu (Theo van Gogha pamiętamy? nie?). Francja może i sobie poradzi, ale pod warunkiem że znajdzie się jakiś przywódca z jajami i zrobi z tym porządek. I na pewno nie będzie to lewak. Na razie bardziej realna jest wizja Raspaila sprzed ponad 30 lat, można śmiało powiedzieć że częściowo się już sprawdziła.
W ogóle powyższy cytat to bełkot (nie obrażać sie) ale ten kapitał społeczny wygląda mądrze i pewnie robi wrażenie, zwłaszcza na tych którzy nie wiedzą o co chodzi.
Nie przeszkadza nam i oczywiście że jest ich prywatną sprawą, ale prywatność nie polega na tym że wychodzi sie na ulice i PARADUJE.kachol pisze: Czy naprawdę czyjeś życie seksualne wam przeszkadza? Brakuje wam własnego? To czy całuje się dwóch facetów, dwie kobiety, czy facet z kobietą i co robią w łóżku (albo gdzie indziej;) ) jest ich prywatną sprawą
polecam poczytać trochę o genetyce, darwinizmie i dowiedzieć się jaki to ma wpływ - dla leniwych: NIE MA.
Jak się ktoś nudzi to moge polecić lepsze rzeczy do czytania niż Darwina. To że geny mają wyłączny wpływ na zachowanie, a wychowanie nie ma żadnego to bzdura i kretynizm (nie obrażać się). Jest to tak głupie że chyba coś źle zrozumiałem, prosze mnie poprawić.
Opieke społeczną mamy w takiej ilości że przedsiębiorcom wychodzi bokiem a podatnicy klną na czym świat stoi. Państwo się nimi opiekuje. I to starannie. Oczywiście ci którzy żyją z nieróbstwa (pardon: z zasiłków) zawsze mają za mało. Fakt, należy im sie współczucie. Natomiast co do kobiet napisze głośno i wyraźnie że MY ZACOFANI ZABOBONNI TĘPI CIEMNI I KONSERWATYWNI WIEŚNIACY KOCHAMY I SZANUJEMY NASZE KOBIETY. Prawda chłopaki? To pzrez kogo są dyskryminowane? Proszę o wyjaśnienie.wciąż brakuje odpowiedniej opieki społecznej, wciąż kobiety są dyskryminowane i sprowadzane do reproduktorów.
(przy okazji z tego miejsca chciałbym pozdrowić Romcię
A co ze sztandarową wartością lewicy, gdzie tolerancja dla nas maluczkich?? Lewaku, co z tobą?Ponieważ nie toleruję wielu rzeczy, dlatego na koniec napiszę, że w tym kraju wciąż mnie boli: zaściankowość.
Trzeba było jednak pisać na trzeźwo, bo tak to straszne bzdury wyszły.Dawno się tak nie ubawiłem czytając te wypociny, aż musiałem przejść się do sklepu po piwo
Pozdrawiam.
PS. pierwszyyeti co nieco już odpowiedział, no cóż byłeś szybszy ;D
-
krls
Chyba najpierw wypada się zastanowić nad tym, dlaczego akurat parady równości wzbudzają takie wielkie kontrowersje? Dlaczego nikt nie protestuje przeciwko zlotowi miłośników modelarstwa albo lepienia z gliny, a na hasło europride mam(y) te przysłowiowe odruchy wymiotne? 
Ano dlatego, że chodzi o seksualizm, czyli o sferę która nie dość, że jest bodaj najintymniejszą w ludzkim życiu, to dodatkowo jest wzmocniona tabu. Tabu sodomii, zoofilii i homoseksualizmu chcemy czy nie, są fundamentalnymi naszego człowieczeństwa, tych zakazów przestrzegały już pierwsze ludzkie kultury. Dlatego też zbrodnie seksualne były i wciąż są jednymi z najciężej karanych i potępianych w dosłownie każdym systemie prawnym. Homoseksualizm był i jest dewiacją, nie rozumiem dlaczego odrzucać 2 tysiące lat wspólnej kultury tylko dlatego, że paru postępowych oszołomów chce na siłę epatować swoim seksualizmem i ostentacyjnie obnosić się ze swoim indywidualizmem. Dewiacje należy leczyć, a nie ją promować. Trzeba też z całą mocą podkreślić, że w społeczeństwie polskim na początku XX wieku homoseksualista jest dewiantem. Nie, nie jest postrzegany jako dewiant, on nim po prostu jest. Tak go naznaczyło społeczeństwo i jeśli ktoś twierdzi, że jest inaczej, to najpierw radzę poczytać co o normalności i nienormalności ma do powiedzenia chociażby Durkheim.
Kachol chcesz czy nie ten kraj został w 966 roku ochrzczony i już przeszło przez 1000 lat jest związany z katolicyzmem. Nie trzeba chyba wspominać o jej przemożnym wpływie na naszą narodową kulturę. Nie wytępiły katolicyzmu najazdy szwedzkie, rosyjskie, kozackie ani tureckie, przetrwała rozbiory i dwie wojny światowe. Ugięła się dopiero pod regularnym i długotrwałym naciskiem skrajnej lewicy, czy to w postaci realnego socjalizmu, czy dzisiejszych postmodernistycznych, postępowych bredni rodem z wyborczej. Ta ideologia już pozbawiła i wciąż pozbawia nas wielkiego kawałka kultury, w zamian nie oferując dosłownie nic.
Aha, nie wydaje mi się też, żeby promowanie homoseksualizmu i typu rodziny 2+1 było najlepszym sposobem na zwiększenie współczynnika urodzeń w Europie, który i tak już jest na żenująco niskim poziomie. Chyba lepszym wyjściem byłoby właśnie promowanie katolickiego typu rodziny wielodzietnej, ale to tylko moje zdanie.
Ano dlatego, że chodzi o seksualizm, czyli o sferę która nie dość, że jest bodaj najintymniejszą w ludzkim życiu, to dodatkowo jest wzmocniona tabu. Tabu sodomii, zoofilii i homoseksualizmu chcemy czy nie, są fundamentalnymi naszego człowieczeństwa, tych zakazów przestrzegały już pierwsze ludzkie kultury. Dlatego też zbrodnie seksualne były i wciąż są jednymi z najciężej karanych i potępianych w dosłownie każdym systemie prawnym. Homoseksualizm był i jest dewiacją, nie rozumiem dlaczego odrzucać 2 tysiące lat wspólnej kultury tylko dlatego, że paru postępowych oszołomów chce na siłę epatować swoim seksualizmem i ostentacyjnie obnosić się ze swoim indywidualizmem. Dewiacje należy leczyć, a nie ją promować. Trzeba też z całą mocą podkreślić, że w społeczeństwie polskim na początku XX wieku homoseksualista jest dewiantem. Nie, nie jest postrzegany jako dewiant, on nim po prostu jest. Tak go naznaczyło społeczeństwo i jeśli ktoś twierdzi, że jest inaczej, to najpierw radzę poczytać co o normalności i nienormalności ma do powiedzenia chociażby Durkheim.
Kachol chcesz czy nie ten kraj został w 966 roku ochrzczony i już przeszło przez 1000 lat jest związany z katolicyzmem. Nie trzeba chyba wspominać o jej przemożnym wpływie na naszą narodową kulturę. Nie wytępiły katolicyzmu najazdy szwedzkie, rosyjskie, kozackie ani tureckie, przetrwała rozbiory i dwie wojny światowe. Ugięła się dopiero pod regularnym i długotrwałym naciskiem skrajnej lewicy, czy to w postaci realnego socjalizmu, czy dzisiejszych postmodernistycznych, postępowych bredni rodem z wyborczej. Ta ideologia już pozbawiła i wciąż pozbawia nas wielkiego kawałka kultury, w zamian nie oferując dosłownie nic.
Aha, nie wydaje mi się też, żeby promowanie homoseksualizmu i typu rodziny 2+1 było najlepszym sposobem na zwiększenie współczynnika urodzeń w Europie, który i tak już jest na żenująco niskim poziomie. Chyba lepszym wyjściem byłoby właśnie promowanie katolickiego typu rodziny wielodzietnej, ale to tylko moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 04:13 przez krls, łącznie zmieniany 1 raz.
-
snuffy
Tylko Twoje zródła są odpowiednie, Nie Izrael nie Afganistan nie Arabia S. odpowiedz na wszystkie moje posty a nie tylko wybrane 4-5 zdań. Nie przytaczajcie już średniowiecza bo jak ktoś dobrze napisał to nie problemem jest XII-XV wieczne chrześcijaństwo tylko obecny Islam który nie jest religią a składającym się w całość systemem! Francja poradziła sobie z problemem ?? Za dużo piwa.kachol pisze:
PS. Arabia Saudyjska jest najlepszym przykładem tego systemu , uważasz że czemu tak sie tam dzieje ?? Uzyskując przewage % w populacji w każym państwie będzie podobnie.
-
IlCapitano
Tobie to piwo ze sklepu chyba zaszkodziło.kachol pisze: Osoby, którym przeszkadzają homoseksualiści, proponuję się zaznajomić co to jest "gay index" w wskaźniku rozwoju przestrzeni miejskiej, a do tego odpowiedzieć sobie na jedno proste pytanie: Czy naprawdę czyjeś życie seksualne wam przeszkadza? Brakuje wam własnego? To czy całuje się dwóch facetów, dwie kobiety, czy facet z kobietą i co robią w łóżku (albo gdzie indziej;) ) jest ich prywatną sprawą! A jak ktoś mi napiszę, że potem chcą adoptować dzieci i zrobią z nich homoseksualistów, to polecam poczytać trochę o genetyce, darwinizmie i dowiedzieć się jaki to ma wpływ - dla leniwych: NIE MA. Poza tym przeważnie pary homoseksualne mają wysoki status społeczny i dużą szansę na przekazanie dzieciom wysokiego kapitału społecznego, oraz zapewnienia przyszłości (bo w tym kraju państwo nie troszczy się o zdolnych młodych ludzi, więc nie ma lekko)
Masz rację, życie seksualne ludzi jest ich PRYWATNĄ SPRAWĄ. Sam to napisałeś. Więc pytam: po jaką cholerę wychodzą na ulicę i organizują jakieś zboczone parady? Homoseksualizm to choroba, tak samo jak pedofilia, zoofilia czy tam jakieś inne gówno. Jak byś się czuł, gdyby jutro to oni sobie zorganizowali taką paradę w Warszawie czy tam w jakimś innym dużym mieście?
-
kachol
Zanim kolejne 20 osób będzie poklepywać się po ramieniu, pisząc w nurcie narodowo - konserwatywnym odpiszę na część zarzutów. Z uwagi na to, że się często powtarzają nie będę ich cytował, tylko dla wygody (was: czytelników) opiszę je tematycznie:
- o pracowitości: katolicy nie mają w naturze pracowitość w przeciwieństwie do protestantów. Weber słusznie zauważył, że Katolicy z natury są męczennikami i nie zwracają takiej uwagi na pracę jak protestanci. To z kultury protestanckiej wyrasta początek bogactwa narodów. Oczywiście czynnikiem decydującym stało się później oświecenie, rewolucja przemysłowa, francuska, etc. POZA TYM NIE TWIERDZĘ, ŻE KATOLICY NIE MOGĄ SIĘ BOGACIĆ I PRACOWAĆ. Nie wiem skąd taki wniosek, oczywiście, że mogą jak każda inna jednostka.
- kapitał ucieka do Chin: sugerujesz, że mamy pracować za centy, by przyciągać korporacyjne fabryki. Związki zawodowe, prawa pracownicze to chyba nasze osiągnięcia, na drodze do poszanowania pracy. To, że w Chinach robi się wszystko kosztem śmierci i męczeństwa osób, a przy okazji udaje się na tym nieźle zarobić chyba nie jest powodem, aby podobne standardy wprowadzać w Europie.
- chrześcijaństwo i jego stosunek do pokoju: wojny religijne, paleni czarownic na stosie, propagowanie faszyzmu i popieranie zbrodniarzy jak Mussolinie i Hitler. Masowe prześladowanie i mordy w Afryce, Ameryce Pł. i Pd. w skutek działalności kolonialnej i postkolonialnej. Krucjaty, palenie i mordowanie lekarzy w USA etc. (liczę, że pierwszyyeti mi teraz wyczerpująco napisze o pokojowym chrześcijanizmie)
- opieka społeczna - nie chodzi mi o system rent, który jest w Polsce bardzo nieudolny. Dawanie pieniędzy za nic nie robienie i spełnianie sztywnych norm jest śmieszne i nigdy nie popieram czegoś takiego, natomiast skandynawski system opieki społecznej jest bardzo inteligentny (chociaż też ma swoje luki). Opieka społeczna ma zmuszać do aktywizacji, ma zapewnić spokój i możliwość przebranżowienia się, lub podjęcia innej działalności np. prywatnej. Chętnie porozmawiam o opiece socjalnej, o tym jak widzi je młode pokolenie.
- problem francuski - owszem we Francji mogą palić samochody, ale pamiętajcie o tradycjach francuskich. Zachowanie proporcji pomiędzy obywatelami i władzą jest całkiem inne, we Francji rewolucja wciąż jest gdzieś obecna, dlatego może Arabowie spalą tam 500 samochodów, ale nie wygrają niczego we Francji ponieważ Francja jest kwintesencją myśli europejskiej. Francja jest laicka i taka pozostanie.
- o homoseksualizmie - homoseksualizm nie jest dewiacją. Ponad to nie ustalono genu homoseksualizmu co jest prawdą (pewnie dlatego, że genotyp człowieka nie jest kompletny i potrzeba jeszcze wielu lat, aby był), ale stwierdzono w podobny stosunku występowanie homoseksualizmu u wszystkich (lub prawie wszystkich) ssaków, co wskazywałoby na to, że dobór naturalny i geny decydują o pewnym ułamku homoseksualistów (P.S. Jak ktoś uważa, że zwierzęta też uczą swoje potomstwo homoseksualizmu i, że zwierzaki geje są dewiantami to proszę o takie informacje, bo ja takich nie posiadam). A o wychowaniu decyduje socjalizacja (czynnik ludzki) i biologia, z tym się zgadzam, ale nie wierzę w nauczenie homoseksualizmu. Ponieważ niektórzy uważają, że homoseksualizm jest modą XXI wieku apeluje o zaznajomienie się z cywilizacją Grecką, której jesteśmy dziedzicami, gdzie homoseksualizm był bardzo pożądany wśród mężczyzn.
- o emanowaniu seksualnością - całowanie na ulicy nie jest emanowanie, a np. Il Capitano pisał o wychodzenie na ulicę. Każdy obywatel IIIRP ma prawo do legalnego zgromadzenia, tak samo homoseksualiści. Popieram takie gromadzenie się jeżeli ma jakiś cel np. walka o związki partnerskie (małżeńskie), ulgi dla par - naturalny protest grupy społecznej domagającej się swoich praw. Natomiast uważam, że również homoseksualiści mają prawo do organizowania własnych imprez, które mają na celu po prostu dobrą zabawę, ale chciałbym, aby były to imprezy organizowane w odpowiednich miejscach (chodzi mi np. o muzykę, modę etc, etc.) czyli imprezy mniej lub bardziej zamknięte.
- o zaściankowości i mojej tolerancji - kto powiedział, że ja jestem tolerancyjny. Nie znam osób tolerujących wszystko. Nie toleruję wielu rzeczy na prostej zasadzie: obrońca zwierząt nie toleruje myśliwych, obrońca praw człowieka nie toleruje zbrodniarzy. Nie widzę w tym nic dziwnego.
- o dyskryminacji kobiet - panowie kochać kobiety to nie wszystko. Wciąż zarabiają na tych samych stanowiskach mniej niż mężczyźni, wciąż są dyskryminowane w pracy z powodu obawy pracodawców, że mogą zajść w ciąże (jak ma być baby boom, skoro kobieta jak zajdzie w ciąże musi się liczyć z utratą pracy), wciąż traktowane są gorzej niż mężczyźni jako słabsze, mniej zdolne, nie potrafiące decydować nawet o swoim ciele (o aborcji nie będę pisał elaboratu, bo to miejsce na osobny temat i szkoda go tutaj zaczynać). Tak więc są dyskryminowane, bo wciąż panuje stereotyp kobiety kury domowej, która ma rodzić dzieci, opiekować się domem i dbać o męża, a moim zdaniem konieczna jest tutaj zmiana.
- o Arabii Saudyjskiej - to problem o wiele bardziej złożony, nie wszędzie tak będzie. Arabia Saudyjska jest państwem totalitarnym i to za sprawą Islamu (pełna zgoda), ale nie wydaje mi się, że taki system może zapanować w innych krajach (zbyt duże podziały wewnątrz religii). W Islamie nie ma możliwości stanu pokoju pomiędzy sunnitami i szyitami, a obecnie przy dochodzeniu jeszcze podziału na nowe odłamy Islamu reformowanego zapanowanie stanu pokoju kiedy jest 100% muzułmanów jest nieosiągalne.
Wiem, że na pewno pominąłem jakieś uwagi, ale nie to nie ze względu na chęć unikania odpowiedzi, tylko po prostu nie zmieściły się w tym wywodzie, jeżeli ktoś zwróci na takowe uwagę lub je przypomni odpowiadając na ten post bardzo chętnie podzielę się swoimi poglądami i argumentami.
- o pracowitości: katolicy nie mają w naturze pracowitość w przeciwieństwie do protestantów. Weber słusznie zauważył, że Katolicy z natury są męczennikami i nie zwracają takiej uwagi na pracę jak protestanci. To z kultury protestanckiej wyrasta początek bogactwa narodów. Oczywiście czynnikiem decydującym stało się później oświecenie, rewolucja przemysłowa, francuska, etc. POZA TYM NIE TWIERDZĘ, ŻE KATOLICY NIE MOGĄ SIĘ BOGACIĆ I PRACOWAĆ. Nie wiem skąd taki wniosek, oczywiście, że mogą jak każda inna jednostka.
- kapitał ucieka do Chin: sugerujesz, że mamy pracować za centy, by przyciągać korporacyjne fabryki. Związki zawodowe, prawa pracownicze to chyba nasze osiągnięcia, na drodze do poszanowania pracy. To, że w Chinach robi się wszystko kosztem śmierci i męczeństwa osób, a przy okazji udaje się na tym nieźle zarobić chyba nie jest powodem, aby podobne standardy wprowadzać w Europie.
- chrześcijaństwo i jego stosunek do pokoju: wojny religijne, paleni czarownic na stosie, propagowanie faszyzmu i popieranie zbrodniarzy jak Mussolinie i Hitler. Masowe prześladowanie i mordy w Afryce, Ameryce Pł. i Pd. w skutek działalności kolonialnej i postkolonialnej. Krucjaty, palenie i mordowanie lekarzy w USA etc. (liczę, że pierwszyyeti mi teraz wyczerpująco napisze o pokojowym chrześcijanizmie)
- opieka społeczna - nie chodzi mi o system rent, który jest w Polsce bardzo nieudolny. Dawanie pieniędzy za nic nie robienie i spełnianie sztywnych norm jest śmieszne i nigdy nie popieram czegoś takiego, natomiast skandynawski system opieki społecznej jest bardzo inteligentny (chociaż też ma swoje luki). Opieka społeczna ma zmuszać do aktywizacji, ma zapewnić spokój i możliwość przebranżowienia się, lub podjęcia innej działalności np. prywatnej. Chętnie porozmawiam o opiece socjalnej, o tym jak widzi je młode pokolenie.
- problem francuski - owszem we Francji mogą palić samochody, ale pamiętajcie o tradycjach francuskich. Zachowanie proporcji pomiędzy obywatelami i władzą jest całkiem inne, we Francji rewolucja wciąż jest gdzieś obecna, dlatego może Arabowie spalą tam 500 samochodów, ale nie wygrają niczego we Francji ponieważ Francja jest kwintesencją myśli europejskiej. Francja jest laicka i taka pozostanie.
- o homoseksualizmie - homoseksualizm nie jest dewiacją. Ponad to nie ustalono genu homoseksualizmu co jest prawdą (pewnie dlatego, że genotyp człowieka nie jest kompletny i potrzeba jeszcze wielu lat, aby był), ale stwierdzono w podobny stosunku występowanie homoseksualizmu u wszystkich (lub prawie wszystkich) ssaków, co wskazywałoby na to, że dobór naturalny i geny decydują o pewnym ułamku homoseksualistów (P.S. Jak ktoś uważa, że zwierzęta też uczą swoje potomstwo homoseksualizmu i, że zwierzaki geje są dewiantami to proszę o takie informacje, bo ja takich nie posiadam). A o wychowaniu decyduje socjalizacja (czynnik ludzki) i biologia, z tym się zgadzam, ale nie wierzę w nauczenie homoseksualizmu. Ponieważ niektórzy uważają, że homoseksualizm jest modą XXI wieku apeluje o zaznajomienie się z cywilizacją Grecką, której jesteśmy dziedzicami, gdzie homoseksualizm był bardzo pożądany wśród mężczyzn.
- o emanowaniu seksualnością - całowanie na ulicy nie jest emanowanie, a np. Il Capitano pisał o wychodzenie na ulicę. Każdy obywatel IIIRP ma prawo do legalnego zgromadzenia, tak samo homoseksualiści. Popieram takie gromadzenie się jeżeli ma jakiś cel np. walka o związki partnerskie (małżeńskie), ulgi dla par - naturalny protest grupy społecznej domagającej się swoich praw. Natomiast uważam, że również homoseksualiści mają prawo do organizowania własnych imprez, które mają na celu po prostu dobrą zabawę, ale chciałbym, aby były to imprezy organizowane w odpowiednich miejscach (chodzi mi np. o muzykę, modę etc, etc.) czyli imprezy mniej lub bardziej zamknięte.
- o zaściankowości i mojej tolerancji - kto powiedział, że ja jestem tolerancyjny. Nie znam osób tolerujących wszystko. Nie toleruję wielu rzeczy na prostej zasadzie: obrońca zwierząt nie toleruje myśliwych, obrońca praw człowieka nie toleruje zbrodniarzy. Nie widzę w tym nic dziwnego.
- o dyskryminacji kobiet - panowie kochać kobiety to nie wszystko. Wciąż zarabiają na tych samych stanowiskach mniej niż mężczyźni, wciąż są dyskryminowane w pracy z powodu obawy pracodawców, że mogą zajść w ciąże (jak ma być baby boom, skoro kobieta jak zajdzie w ciąże musi się liczyć z utratą pracy), wciąż traktowane są gorzej niż mężczyźni jako słabsze, mniej zdolne, nie potrafiące decydować nawet o swoim ciele (o aborcji nie będę pisał elaboratu, bo to miejsce na osobny temat i szkoda go tutaj zaczynać). Tak więc są dyskryminowane, bo wciąż panuje stereotyp kobiety kury domowej, która ma rodzić dzieci, opiekować się domem i dbać o męża, a moim zdaniem konieczna jest tutaj zmiana.
- o Arabii Saudyjskiej - to problem o wiele bardziej złożony, nie wszędzie tak będzie. Arabia Saudyjska jest państwem totalitarnym i to za sprawą Islamu (pełna zgoda), ale nie wydaje mi się, że taki system może zapanować w innych krajach (zbyt duże podziały wewnątrz religii). W Islamie nie ma możliwości stanu pokoju pomiędzy sunnitami i szyitami, a obecnie przy dochodzeniu jeszcze podziału na nowe odłamy Islamu reformowanego zapanowanie stanu pokoju kiedy jest 100% muzułmanów jest nieosiągalne.
Wiem, że na pewno pominąłem jakieś uwagi, ale nie to nie ze względu na chęć unikania odpowiedzi, tylko po prostu nie zmieściły się w tym wywodzie, jeżeli ktoś zwróci na takowe uwagę lub je przypomni odpowiadając na ten post bardzo chętnie podzielę się swoimi poglądami i argumentami.
-
snuffy
Pozostanie do momentu gdy Islam nie przekroczy 50% populacji co przy dobrych wiatrach pokolenie naszych dzieci doczeka.kachol pisze:
Chcesz przedstawić że katole też są zli, ale tutaj nie chodzi o katolików ale chrześcijan ( w tym min. ewangelików ) nie mieszaj nurtów z Religią . Jest Chrześcijaństwo v Islam. A nie Katolicyzm v Islam. Nie będę już przytaczał źródeł możesz sam je wybrać ale chyba robisz sobie jaja z nas porównując "Malleus Maleficarum" z XV wieku a obecne morderstwa honorowe w Islamie. Zgwałconej kobiecie grozi ukamieniowanie! Niektóre inne "czyny" zagrożone karą śmierci:
za cudzołóstwo ( różna interpretacja w niektórych krajach tylko kobieta w innych oboje kochanków ), bluźnierstwo czy też homoseksualizm. Karą śmierci grozi również apostazja (odejście od islamu).
-
Minister
Kachol
jak zaczynasz krytykować kogoś za nieznajomość pojęć czy też brak wiedzy na temat jakiś ideologii to popraw tego kogo,pokarz co napisał źle a nie kieruj się poglądami.Wiem,że Tobie jako lewakowi tego typu pojęcia są obce ale atakuj z inteligencją i powagą.
Tak jeszcze w gwoli ścisłości ja również jestem Ateistą.
jak zaczynasz krytykować kogoś za nieznajomość pojęć czy też brak wiedzy na temat jakiś ideologii to popraw tego kogo,pokarz co napisał źle a nie kieruj się poglądami.Wiem,że Tobie jako lewakowi tego typu pojęcia są obce ale atakuj z inteligencją i powagą.
Tak jeszcze w gwoli ścisłości ja również jestem Ateistą.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
snuffy
Himler w 39r "[..]Wiedzieli co głosimy i nie powstrzymali nas, dziś nie zdołają nas powstrzymać[..]". brzmi znajomo ??
Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 12:55 przez snuffy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
snuffy
Proszę o przeczytanie : http://www.arabia.alleluja.pl/tekst.php?numer=26046
i skomentowanie, są tam przytoczone dość ciekawe przykłady "miłości i tolerancji" oraz zasady jakich obojętnie od miejsca na ziemi są bezwzględnie podporządkowani. Jesli jakiś fragment jest nie prawdą proszę o podanie dowódu, że tak nie jest. Komentarz tylko do tego artykułu.
i skomentowanie, są tam przytoczone dość ciekawe przykłady "miłości i tolerancji" oraz zasady jakich obojętnie od miejsca na ziemi są bezwzględnie podporządkowani. Jesli jakiś fragment jest nie prawdą proszę o podanie dowódu, że tak nie jest. Komentarz tylko do tego artykułu.
-
pierwszyyeti
katolicy nie mają w naturze pracowitość w przeciwieństwie do protestantów
Okej, pośmialiśmy się. Ale trzeba naprawdę OGROMNEJ złej woli, by w poprzednim poście pisać o św. Tomaszu, a następnie napisać, że katolicy nie mają w naturze pracowitości. I w ogóle wystąpię tu w nieco lewicowym stylu, acz tym razem - uwaga, panowie! - prawdziwym, otóż: nie ma niczego takiego jak natura i to jeszcze obecnie około miliarda ludzi. Proponowałbym nie opieranie swojej wizji katolików na podstawie obecnego polskiego katolicyzmu, bo wtedy faktycznie może być kiepsko.
I w ogóle czymże jest ta "natura"? Bo nie wiem czy wiesz, ale protestanci kiedyś byli katolikami (tzw. reformacja, poczytaj), więc chyba naturę powinni mieć taką samą.
Może i czytasz, ale jednak za mało.To z kultury protestanckiej wyrasta początek bogactwa narodów.
Nie. Sytuacja, gdy w jednym zakładzie pracy znajduje się 50 związków zawodowych, bo ich pracowników nie można zwolnić, jest generalnie patologią, a nie osiągnięciem. Nie widzę zupełnie potrzeby związku zawodowego - przy podejmowaniu pracy w umowie powinny być zawarte wszelkie szczegóły współpracy, a następnie umowa winna być dotrzymywana przez obie strony. Jeśli któraś by ich nie dotrzymywała - od tego powinien być sąd. I tyle, nie ma potrzeby, by istniały bandy oszołomów protestujących za dobrem "ludzi pracy".Związki zawodowe, prawa pracownicze to chyba nasze osiągnięcia, na drodze do poszanowania pracy.
Hahaha - jak wiadomo, Chińczycy masowo giną przy produkcji samochodów. Weź się człowieku jednak czasem zastanów, bo to przestaje być śmieszne.To, że w Chinach robi się wszystko kosztem śmierci i męczeństwa osób, a przy okazji udaje się na tym nieźle zarobić chyba nie jest powodem, aby podobne standardy wprowadzać w Europie.
Sprawa chińska to ogromny dylemat moralny. Z jednej strony ludzie są tam niewątpliwie często (choć NIE zawsze) wyzyskiwani. Z drugiej jednak: brak tej pracy dającej minimalne zarobki zapewne skazałby tych ludzi na śmierć. I nie, nie pomogą tu żadne świadczenia socjalne: przedsiębiorstwa uciekną wtedy do innego państwa, gdzie ich nie będzie.
Zajrzałbyś najpierw do św. Augustyna. Ale spoko, możemy gadać - z tym, że nie zamierzam dyskutować o protestanckich poczynaniach, bowiem nie czuję się do tego zobowiązany. Heretycy są nazywani heretykami nie bez powodu.paleni czarownic na stosie, propagowanie faszyzmu i popieranie zbrodniarzy jak Mussolinie i Hitler
- z tym paleniem czarownic na stosie, to akurat wygląda mniej więcej tak, że szacuje się (powołuję się w tej chwili na jeden z artykułów w jakiejś prawicowej gazecie, który podawał źródło, acz artykułu nie posiadam już, więc i źródła), że na stosie spłonęło ok. 300 tysięcy ludzi, w tym ok. 200 tysięcy w protestanckich Niemczech i około 70 tys. w anglikańskiej Anglii (lol). Do tego aktywni w grillowaniu czarownicami byli poplecznicy Kalwina, wobec czego nie widzę potrzeby tłumaczenia się katolików z palenia czarownic na stosie.
- faszyzm i nazizm: bardzo nieśmieszne i niestosowne biorąc pod uwagę wydane encykliki potępiające nazizm i komunizm; papież Pius XI wydał encyklikę, w której jasno było stoi, że nazizm jest sprzeczny z katolicyzmem, co zmusza katolików do jego odrzucania. O ratowaniu Żydów przez jego następcę nawet nie wspominam, jest o tym wystarczająco głośno w ostatnich latach.
- mordy w Afryce i Ameryce? znajdź mi podstawę religijną, dokument kościelny mówiący o tym, że należy afrykańskich ludzi mordować. jeśli ktoś nie przestrzega nauki Kościoła, która zawsze sprzeciwiała się zabójstwu bez powodu (tj. morderstwu), to już raczej nie jest wina Kościoła, a problemów z własną religijnością danego człowieka.
- krucjaty - no właśnie, co z nimi? i niby dlaczego katolicy mają się za nie wstydzić? próbowali obronić miejsca swego kultu. oczywiście znowu występuje ten problem, że "paru ludzi przesadziło", ale to nie ma nic do doktryny katolickiej. Zgadzam się natomiast, że takie nadużycia powinny być potępiane bardziej surowo, był to błąd papiestwa wynikający jednak także z przyczyn politycznych, niestety.
- mordowanie lekarzy aborcyjnych? zgadzam się, powinno dziać się to dopiero na skutek wyroków sądowych - elementarna sprawiedliwość nakazuje morderców przynajmniej powiesić, aby nie mordowali już więcej.
To jest sprzeczne ze sobą: jeśli ktoś się mną opiekuje, to na cholerę ja mam być aktywniejszy? Właśnie wtedy, gdy nie mam opieki, jestem zdany na siebie - wtedy działam. Czy to naprawdę takie trudne, by wmusić sobie choć trochę logicznego myślenia?Opieka społeczna ma zmuszać do aktywizacji
Jeśli twierdzisz, że opieka socjalna jest przyjazna dla przedsiębiorców, to Ci muszę przyznać rację, ale tylko w jednym wypadku - mianowicie takim, że tej opieki nie ma.ma zapewnić spokój i możliwość przebranżowienia się, lub podjęcia innej działalności np. prywatnej.
Francja jest niestety rządzona demokratycznie i dopóki tak będzie, to zawsze będzie zagrożona. Arabowie rozmnażają się kilkukrotnie szybciej niż Francuzi, co prowadzi do LOGICZNEGO wniosku, że prędzej czy później osiągną większość. Cóż wtedy przeszkodzi wygraniu wyborów przez arabską partię? A potem co jej przeszkodzi wprowadzić arabskie prawo? Nic i pieprzenie o jakiejś rewolucji, która przez 200 lat płynie gdzieś w żyłach Francuzów gotowa w każdej chwili eksplodować to chyba jakaś bajka, a my tu raczej dyskutujemy poważnie.owszem we Francji mogą palić samochody, ale pamiętajcie o tradycjach francuskich. Zachowanie proporcji pomiędzy obywatelami i władzą jest całkiem inne, we Francji rewolucja wciąż jest gdzieś obecna, dlatego może Arabowie spalą tam 500 samochodów, ale nie wygrają niczego we Francji ponieważ Francja jest kwintesencją myśli europejskiej. Francja jest laicka i taka pozostanie
Kwintesencja myśli europejskiej? lol.
Na czym opierasz swoje twierdzenie? Bo ja np. twierdzę, że jest i mamy 1:1. Jeśli oburza Cię rozstrzyganie tego w sposób demokratyczny (bo, zgadzam się, to kwestia nauki a nie głosowania), to witam w klubie - też mnie oburza, że Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne około 30 lat temu skreśliło homoseksualizm z listy chorób psychicznych na skutek GŁOSOWANIA. Nie muszę dodawać, że sporo psychiatrów przyznało później, że nigdy nie mieli przed głosowaniem pacjenta-homoseksualisty, wobec czego nie znali tej tematyki.homoseksualizm nie jest dewiacją
Tak nawiasem: fakt posiadania czegoś w genach nie dowodzi, że to nie jest choroba.stwierdzono w podobny stosunku występowanie homoseksualizmu u wszystkich (lub prawie wszystkich) ssaków, co wskazywałoby na to, że dobór naturalny i geny decydują o pewnym ułamku homoseksualistów
No wiem, bo jesteś ateistą. Ale sami homoseksualiści twierdzą, że pederastów byłoby więcej, ale zostali wychowani jako heterycy i teraz nie potrafią swojej homosiowości odkryć (lol, głupie skrajnie, ale co przeszkadza, by było tak w drugą stronę?).A o wychowaniu decyduje socjalizacja (czynnik ludzki) i biologia, z tym się zgadzam, ale nie wierzę w nauczenie homoseksualizmu
Zależy gdzie, kolego, to raz. A dwa - homoseksualizm jest modą XXI wieku, podobnie jak techniczne nowinki. Fakt, że w innym okresie historii techniczne nowinki też były modne nie wyklucza mody na nie w XXI wieku, nie rozumiem argumentu.Ponieważ niektórzy uważają, że homoseksualizm jest modą XXI wieku apeluje o zaznajomienie się z cywilizacją Grecką, której jesteśmy dziedzicami, gdzie homoseksualizm był bardzo pożądany wśród mężczyzn.
Ale ulgi na co? Na preparat na hemoroidy?!Popieram takie gromadzenie się jeżeli ma jakiś cel np. walka o związki partnerskie (małżeńskie), ulgi dla par - naturalny protest grupy społecznej domagającej się swoich praw.
A pederaści nie tolerują zazwyczaj sprzeciwu wobec ich pieprzenia, co zresztą jest zrozumiałe. Ale jednocześnie wytrąca im argument o tolerancji.Nie znam osób tolerujących wszystko. Nie toleruję wielu rzeczy na prostej zasadzie: obrońca zwierząt nie toleruje myśliwych, obrońca praw człowieka nie toleruje zbrodniarzy. Nie widzę w tym nic dziwnego.
Przykłady, konkretne.Wciąż zarabiają na tych samych stanowiskach mniej niż mężczyźni
Dodajmy, że są to raczej obawy uzasadnione.wciąż są dyskryminowane w pracy z powodu obawy pracodawców, że mogą zajść w ciąże
Heh, gdyby kobiety zostawały w domu, a pracowali wyłącznie faceci, zarabialiby więcej i rodzina nie musiałaby martwić się o utratę pracy przez kobietę.(jak ma być baby boom, skoro kobieta jak zajdzie w ciąże musi się liczyć z utratą pracy)
Bo zazwyczaj, w normalnych okolicznościach, kobieta jest słabsza od mężczyzny. Występujesz przeciwko normalności!wciąż traktowane są gorzej niż mężczyźni jako słabsze
Taki z Ciebie biolog i oczytany człowiek, a nie wiesz nawet, że dziecko jest osobnym organizmem znajdującym się, owszem, w ciele kobiety. Nawiasem mówiąc: kobieta ma możliwość decydowania czy chce dziecka w swoim ciele i jest to moment, w którym decyduje się lub rezygnuje z pójścia do łóżka z facetem.nie potrafiące decydować nawet o swoim ciele (o aborcji nie będę pisał elaboratu, bo to miejsce na osobny temat i szkoda go tutaj zaczynać)
Wy, lewacy, próbujecie wprowadzić pełną wolność we wszystkim poprzez usuwanie konsekwencji swoich wyborów. To utopia, to nie może się udać. Każde dziecko wie ze szkoły, że stosunek seksualny może zakończyć się ciążą; jeśli nie chce ciąży, niech nie uprawia seksu! I kto tu czyni kobietę niezdolną do decydowania? Robisz z kobiet dziwki, które nie potrafią opanować swojego popędu: innymi słowy, współczuję Ci.
Ależ jest: wystarczy wspólny wróg. Jaki to problem najpierw wymordować wrogów Allaha, a potem zająć się rozstrzygnięciem, kto go bardziej kocha?(zbyt duże podziały wewnątrz religii). W Islamie nie ma możliwości stanu pokoju pomiędzy sunnitami i szyitami
Ja Cię proszę o jedno, zanim mi odpiszesz: poza książkami i sloganami, używaj mózgu, myśl logicznie. Bo to trochę szwankuje i wychodzą Ci rzeczy komiczne.
-
Minister
Jeszcze rozśmieszyła mnie inna kwestia:,,dyskriminacja kobiet"!
-przykłady jakie podałeś o stereotypie polskiej kobiety to brednie zupełne,a jeśli już się pojawiają to głownie na wiochach zabitych dechami i wraz z takim stereotypem pojawia się też inny pogląd,który mówi,że to facet powinien dbać o rodzinę i na nią zarabiać więc to jest jakiś plus.Mówiąc o strachu kobiet przed zwolnieniem z pracy w wyniku ciąży to trochę zacofane...bo zdajesz chyba sobie sprawę,że w XXI w. nie jest takie proste wywalić babkę za zajście w ciążę,poglądy polityczne czy wyznaniowe!?I jako człowiek inteligentny doskonale wiesz jak łatwo można wygrać sprawę sądową gdy taka sytuacja nastąpi.Dlatego większość pracodawców nie chce się pchać w tego typu bagno bo tylko na tym tracą.Wydaje mi się,że wysnułeś takie wnioski chyba z jakiegoś kółka feministycznego? (żarcik oczywiście)
-co do religii to dogłębnie mylną rzeczą jest podawanie przykładów z ,,X" wieku i porównywanie z wiekiem XXI!?A nawet jeśłi to robisz to zwróć uwagę,że żadne z tych zachowań nie jest tolerowane przez dzisiejszych wyznawców.
-Twoje poglądy lewicowe,Twoja sprawa tylko interesuje mnie czy zmierzają w stronę komunizmu?Bo jak wiadomo potrafili się znaleźć ludzie,któzy twierdzili,że lewicę i komunizm nic nie łączy!
-o homoseksualistach nie chciałem się wypowiadać ale widzę,że nie mam wyboru.Ładnie ktoś zauważył,że po jaką cholerę oni pchają się na ulicę?Co z tego,że jest prawo zezwalające na zorganizowane demonstracje!?Czy nie lepiej dla nich byłoby jakby sobie po prostu byli ale nie wychylali się?Muszą zrozumieć,że są jednostką,jednostką która obrzydza 3/4 społeczeństwa.I nie chodzi tutaj o tolerancję ale sposób bycia.Niech sobie żyją ba nawet niech się żenią ale wara od adopcji!!A skoro niektózy uważają,że homoseksualiści są normalni to widocznie natura zrobiła resztę na wzór ,,nienormalności" bo skoro my możemy mieć dzieci a oni nie?No proszę CIE!!
-przykłady jakie podałeś o stereotypie polskiej kobiety to brednie zupełne,a jeśli już się pojawiają to głownie na wiochach zabitych dechami i wraz z takim stereotypem pojawia się też inny pogląd,który mówi,że to facet powinien dbać o rodzinę i na nią zarabiać więc to jest jakiś plus.Mówiąc o strachu kobiet przed zwolnieniem z pracy w wyniku ciąży to trochę zacofane...bo zdajesz chyba sobie sprawę,że w XXI w. nie jest takie proste wywalić babkę za zajście w ciążę,poglądy polityczne czy wyznaniowe!?I jako człowiek inteligentny doskonale wiesz jak łatwo można wygrać sprawę sądową gdy taka sytuacja nastąpi.Dlatego większość pracodawców nie chce się pchać w tego typu bagno bo tylko na tym tracą.Wydaje mi się,że wysnułeś takie wnioski chyba z jakiegoś kółka feministycznego? (żarcik oczywiście)
-co do religii to dogłębnie mylną rzeczą jest podawanie przykładów z ,,X" wieku i porównywanie z wiekiem XXI!?A nawet jeśłi to robisz to zwróć uwagę,że żadne z tych zachowań nie jest tolerowane przez dzisiejszych wyznawców.
-Twoje poglądy lewicowe,Twoja sprawa tylko interesuje mnie czy zmierzają w stronę komunizmu?Bo jak wiadomo potrafili się znaleźć ludzie,któzy twierdzili,że lewicę i komunizm nic nie łączy!
-o homoseksualistach nie chciałem się wypowiadać ale widzę,że nie mam wyboru.Ładnie ktoś zauważył,że po jaką cholerę oni pchają się na ulicę?Co z tego,że jest prawo zezwalające na zorganizowane demonstracje!?Czy nie lepiej dla nich byłoby jakby sobie po prostu byli ale nie wychylali się?Muszą zrozumieć,że są jednostką,jednostką która obrzydza 3/4 społeczeństwa.I nie chodzi tutaj o tolerancję ale sposób bycia.Niech sobie żyją ba nawet niech się żenią ale wara od adopcji!!A skoro niektózy uważają,że homoseksualiści są normalni to widocznie natura zrobiła resztę na wzór ,,nienormalności" bo skoro my możemy mieć dzieci a oni nie?No proszę CIE!!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
snuffy
Homoseksualizm mój ulubiony temat:) Nikt tego nie obali:
1. `W społeczeństwie jest 10% homoseksualistów'. Ten procent został
wymyślony, aby podkreślić jak dużą grupą społeczną są
homoseksualiści. Ostatnio propagandziści zaczynają podawać 6-7%, aby ta
liczba nie była zbyt okrągła. Niezależne źródła natomiast podają
jednak ten odsetek na 1-2%, łącznie z biseksualistami. Nigdy i nigdzie
nie było ich więcej, i nie mogło być, w przeciwnym wypadku w
strukturach społecznych musiałyby wykształcić się mechanizmy
uwzględniające potrzeby tak licznej grupy społecznej, oraz nadające jej
specyficzne funkcje.
Postępowi homofile nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że
występowanie pewnego odsetka odmieńców w społeczeństwie nie jest
żadnym powodem do akceptacji zboczeń. Zawsze i wszędzie występuje grupa
złodziei, narkomanów, oszustów, pijaków itp. Lecz nie daje to podstaw,
by akceptować takie zachowania i uznawać za `normalne inaczej'.
2. `Homoseksualizm jest naturalny, bo występuje u zwierząt'. W
rzeczywistości nigdy takich zachowań u dziko żyjących zwierząt nie
zaobserwowano. Ponieważ przyczyny zachowań homoseksualnych są ciągle
niejasne, nie można faktycznie wykluczyć, że i wśród innych gatunków
ssaków takie odchylenie wystąpi. Jednak mechanizmy behawioralne (sztywne
wzorce zachowań seksualnych, terytorializm), populacyjne (rzadko zdarzają
się u zwierząt grupy osobników liczące ich więcej niż kilkadziesiąt
- a jeśli już, to zawiązują się poza okresem godowym; dlatego
spotkanie się dwóch aktywnych płciowo osobników homoseksualnych jest
bardzo mało prawdopodobne) i fizjologiczne (aktywność płciowa
ograniczona w czasie) praktycznie uniemożliwiają wystąpienie w naturze
zachowań homoseksualnych u zwierząt.
Pozostaje jeszcze kwestia błędnej interpretacji obserwowanych zachowań,
np. pozorowanej kopulacji, wzajemnego dotykania się czy wychowywania
potomstwa przez grupę osobników jednej płci. Są to zachowania czysto
społeczne, które propagandziści uznają za homoseksualizm, sugerując
się pozorami. W rzeczywistości ich sens nie ma nic wspólnego z
zachowaniami seksualnymi, celem może być np. wykazanie dominacji nad
drugim osobnikiem, umocnienie więzi społecznych czy zapewnienie opieki
potomstwu u zwierząt stadnych. Nie seks.
I zwierzęta w niewoli - tu można czasem zaobserwować zachowania pozornie
homoseksualne, ale są to warunki sztuczne. Rzekomo homoseksualne osobniki,
kiedy dopuścić je do samic, zachowują się już zgodnie z przypisaną im
rolą, i przestają się sobą interesować. Podobnie jak więźniowie -
wśród osadzonych w więzieniach homoseksualizm jest nagminny, ale po
wyjściu na wolność nie przejawiają oni takich skłonności.
A dla tych, którzy nie chcą wdawać się w dyskusję merytoryczną,
pozostaje najprostszy argument. Nie jesteśmy zwierzętami, lecz ludźmi, i
dlatego kierujemy się rozumem, a nie popędami.
3. `Homoseksualistą człowiek się rodzi, i nie można tego zmienić, ani
zostać homoseksualistą na życzenie'. Tak naprawdę to nie wiadomo tego
do końca. U wielu homoseksualistów źródła zaburzeń łatwo określić
(uwiedzenie w dzieciństwie, nieprawidłowe relacje w rodzinie), są też i
tacy, którzy mieli udane rodziny i żadnych traumatycznych przeżyć. Ale
młodociane męskie prostytutki są znakomitym przykładem na to, że
można z własnej woli przybrać orientację homoseksualną. Więźniowie
też odbywają stosunki homoseksualne z własnej woli. Być może, nie ma
jednej określonej przyczyny tego zaburzenia i prawda leży gdzieś
pośrodku.
4. `Masowy homoseksualizm u starożytnych Greków i Rzymian'. Po pierwsze
fizjologia ludzka nie zmieniła się przez 2000 lat na tyle, by można
było przypuszczać że homoseksualistów miało być wtedy dużo więcej
niż dziś. Po drugie, żadne źródła historyczne nie potwierdzają, by w
jakiejkolwiek kulturze homoseksualizm był gloryfikowany. Raczej należy
przyjąć, że także w starożytności homoseksualiści zawsze byli na
marginesie, i z reguły byli pogardzani, jak dzisiaj. Pośrednie dowody na
takie podejście do owej kwestii znajdujemy w religiach. Biblia, Talmud i
Koran zdecydowanie potępiają praktyki homoseksualne. A co do religii
greckiej - wśród bogów i herosów nie ma ani jednego homoseksualisty,
chociaż wprost pławią się oni w rozpuście i wszelkich innych
zboczeniach. Jak wiadomo, zachowania greckich bogów niewiele odbiegały od
ówczesnych wzorców społecznych. Jedyny mityczny bohater który miał
epizod homoseksualny - król Lajos - został za ten występek ukarany
pozbawieniem zdolności do posiadania potomstwa. Wobec tego brak
homoseksualistów wśród bogów greckich i surowe potraktowanie Lajosa
trudno pogodzić z tezą o jego szerokiej akceptacji w społeczeństwie.
Jeśli chodzi o zachowania homoseksualne wśród rzymskich patrycjuszy -
faktycznie były częstsze niż wśród ogółu społeczeństwa, ale
równie częste były pozostałe zboczenia (pedofilia, zoofilia,
kazirodztwo itp.) i wszelkie inne naganne zachowania. Jak się okazało,
przyczyną był nie tylko hedonizm tej grupy, zblazowanej nadmiernym
dobrobytem, ale też chroniczne zatrucie metalami ciężkimi, głównie
ołowiem pochodzącym z ołowianych wodociągów, rtęcią i arsenem,
których związki wchodziły w skład kosmetyków. Metale te kumulują się
w organizmie, a objawami zatrucia są między innymi zaburzenia psychiczne.
Kości bogatych Rzymian zawierają o wiele więcej metali ciężkich, niż
osób ubogich z tego okresu.
Ponadto powoływanie się przez homo aktywistów na częsty homoseksualizm
u starożytnych stoi w sprzeczności z ich twierdzeniem wymienionym w
punkcie 3 - że nie można swojej orientacji zmienić. Bo w takim wypadku
niemożliwa byłaby masowość tego zjawiska w jakimkolwiek
społeczeństwie.
5. `Homoseksualizm nie jest chorobą, bo został skreślony z listy
chorób'. Wydarzenie to odbyło się to w 1973 roku, pod silnym naporem
homoseksualnego lobby. Prezydium American Psychiatric Society w swoim
oficjalnym poradniku diagnostycznym zastąpiło definicję homoseksualizmu
z `zaburzenia' na termin `stan'. Dzięki temu Światowa Organizacja Zdrowia
skreśliła homoseksualizm z listy chorób psychicznych wymagających
rejestracji. Homoseksualni propagandziści dopuszczają się w tym punkcie
perfidnej manipulacji informacja - w rzeczywistości WHO nie określa, co
jest chorobą, ponieważ celem tej organizacji jest koordynacja
międzynarodowej współpracy w dziedzinie ochrony zdrowia. Homoseksualizm
został wykreślony - ale z listy chorób podlegających obowiązkowej
rejestracji. Wykreślenie ma ten skutek, że państwa członkowskie nie są
zobowiązane do prowadzenia statystyk homoseksualistów i przesyłania
raportów na temat ich liczby do WHO. A brak oficjalnych raportów pozwala
homoseksualnym lobbystom zawyżać w swoich publikacjach procent osób
homoseksualnych w społeczeństwie (p. punkt 1).
6. `Homoseksualiści są inteligentni i wrażliwi' Nie ma dowodów na to,
by homoseksualizm był jakoś związany ze szczególnymi zdolnościami. Jak
już wspomniano, nie znane są jego przyczyny, a i sami geje potwierdzają,
że może trafić się w każdej rodzinie. Wobec tego rozkład inteligencji
(i wszelkich innych cech) wśród homoseksualistów nie powinien odbiegać
od przeciętnej. A więc wśród homoseksualistów będzie około 10% osób
wybitnie inteligentnych, 10% osób o inteligencji poniżej normy, i 80%
różnego stopnia średniaków. Jak w każdej innej grupie. Lecz propaganda
homoseksualna tendencyjnie ukazuje jedynie `górę', pomijając istnienie
dziesięciokrotnie liczniejszej grupy homoseksualistów nie wykazujących
żadnych specjalnych zdolności.
7. `Wielu sławnych ludzi było homoseksualistami'. Czy to czegokolwiek
dowodzi? Sławnych ludzi mamy w całej historii dziesiątki tysięcy, a że
co setny człowiek jest homoseksualistą - to i wśród wybitnych jednostek
musieli się tacy trafić (patrz punkt 6). Czysta statystyka. A sławni
stali się przecież nie z powodu homoseksualizmu, ale dzięki swoim
dokonaniom. Równie dobrze można mówić `wielu sławnych ludzi było
diabetykami, zawałowcami, leworęcznymi, rudymi, palaczami tytoniu itp.
itd. Sławny człowiek, chociaż sławny, jest człowiekiem, i jak każdy
inny może stać się ofiarą wszelkiej ludzkiej przypadłości. To że
Telly Savalas był łysy, nie oznacza że brak włosów był u niego
oznaką wybitnych zdolności aktorskich.
8. `Homoseksualizm to nie tylko seks'. Ale jak sama nazwa wskazuje
homoseksualizm jest to związek oparty na seksie dewiacyjnym bo
zachodzącym między osobnikami tej samej płci, a więc ich wiąże tylko
pociąg seksualny. Kiedy pożądanie wygasa, te związki się rozpadają.
Nic ich bowiem więcej nie trzyma ze sobą. Związki homoseksualne trwają
krótko, i nawet w ich trakcie geje mają liczne kontakty seksualne z
innymi partnerami. Gdzie więc jest ta wierność i przywiązanie?
9. `Kłamstwo oświęcimskie'. W styczniu 2005 roku z okazji 60-tej
rocznicy wyzwolenia obozu w Oświęcimiu w Parlamencie Europejskim
przedłożono projekt rezolucji, w której wymieniano ofiary obozu w
następującej kolejności: Żydzi, Romowie, homoseksualiści (niczym
naród?), Polacy i inne narodowości. Skoro homoseksualiści zostali
wymienieni na trzecim miejscu, a Polacy na czwartym, należy sądzić, że
w Oświęcimiu cierpiało i umarło więcej gejów, niż Polaków. W
rzeczywistości zginęło tam około 1,1-1,3 miliona Żydów, 70 tysięcy
Polaków, 20 tysięcy Romów, 15 tysięcy jeńców sowieckich oraz 15
tysięcy przedstawicieli innych narodowości. Udokumentowane jest
przebywanie w obozie tylko z powodu homoseksualizmu 64 osób, z których
zginęło 51. Byli to wyłącznie Niemcy, aresztowani jeszcze przed
wybuchem wojny i osadzeni w różnych obozach na terenie Niemiec na równi
z kryminalistami, prostytutkami i więźniami politycznymi - zgodnie z
obowiązującym wtedy w Rzeszy (i w większości krajów europejskich!)
prawem że homoseksualizm jest karalny. Do Auschwitz zostali przewiezieni
jako kapowie i funkcyjni w momencie organizacji obozu. Te osoby wymienia
się przed 70 tysiącami Polaków, przemilcza jeńców i inne narodowości.
Zatem homo-propaganda, nawet na terenie Parlamentu Europejskiego, może
posunąć się do sugerowania, że 51 to więcej, niż 70 000. Warto przy
tym pamiętać, że pierwotnym zadaniem obozów koncentracyjnych była
izolacja osób niepożądanych w III Rzeszy, i dlatego osadzano w nich
homoseksualistów. Po wybuchu wojny przestano ich aresztować, a obozy
koncentracyjne zmieniły swoją funkcję, z miejsca izolacji na miejsce
eksterminacji innych narodów. Oczywiście, wśród 1,5 miliona ofiar
musiało być około 15 tysięcy homoseksualistów - ale zginęli oni jako
Żydzi, Polacy, Rosjanie itd., bo w okresie działalności fabryk śmierci,
orientacja seksualna nikogo z oprawców już nie obchodziła.
1. `W społeczeństwie jest 10% homoseksualistów'. Ten procent został
wymyślony, aby podkreślić jak dużą grupą społeczną są
homoseksualiści. Ostatnio propagandziści zaczynają podawać 6-7%, aby ta
liczba nie była zbyt okrągła. Niezależne źródła natomiast podają
jednak ten odsetek na 1-2%, łącznie z biseksualistami. Nigdy i nigdzie
nie było ich więcej, i nie mogło być, w przeciwnym wypadku w
strukturach społecznych musiałyby wykształcić się mechanizmy
uwzględniające potrzeby tak licznej grupy społecznej, oraz nadające jej
specyficzne funkcje.
Postępowi homofile nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że
występowanie pewnego odsetka odmieńców w społeczeństwie nie jest
żadnym powodem do akceptacji zboczeń. Zawsze i wszędzie występuje grupa
złodziei, narkomanów, oszustów, pijaków itp. Lecz nie daje to podstaw,
by akceptować takie zachowania i uznawać za `normalne inaczej'.
2. `Homoseksualizm jest naturalny, bo występuje u zwierząt'. W
rzeczywistości nigdy takich zachowań u dziko żyjących zwierząt nie
zaobserwowano. Ponieważ przyczyny zachowań homoseksualnych są ciągle
niejasne, nie można faktycznie wykluczyć, że i wśród innych gatunków
ssaków takie odchylenie wystąpi. Jednak mechanizmy behawioralne (sztywne
wzorce zachowań seksualnych, terytorializm), populacyjne (rzadko zdarzają
się u zwierząt grupy osobników liczące ich więcej niż kilkadziesiąt
- a jeśli już, to zawiązują się poza okresem godowym; dlatego
spotkanie się dwóch aktywnych płciowo osobników homoseksualnych jest
bardzo mało prawdopodobne) i fizjologiczne (aktywność płciowa
ograniczona w czasie) praktycznie uniemożliwiają wystąpienie w naturze
zachowań homoseksualnych u zwierząt.
Pozostaje jeszcze kwestia błędnej interpretacji obserwowanych zachowań,
np. pozorowanej kopulacji, wzajemnego dotykania się czy wychowywania
potomstwa przez grupę osobników jednej płci. Są to zachowania czysto
społeczne, które propagandziści uznają za homoseksualizm, sugerując
się pozorami. W rzeczywistości ich sens nie ma nic wspólnego z
zachowaniami seksualnymi, celem może być np. wykazanie dominacji nad
drugim osobnikiem, umocnienie więzi społecznych czy zapewnienie opieki
potomstwu u zwierząt stadnych. Nie seks.
I zwierzęta w niewoli - tu można czasem zaobserwować zachowania pozornie
homoseksualne, ale są to warunki sztuczne. Rzekomo homoseksualne osobniki,
kiedy dopuścić je do samic, zachowują się już zgodnie z przypisaną im
rolą, i przestają się sobą interesować. Podobnie jak więźniowie -
wśród osadzonych w więzieniach homoseksualizm jest nagminny, ale po
wyjściu na wolność nie przejawiają oni takich skłonności.
A dla tych, którzy nie chcą wdawać się w dyskusję merytoryczną,
pozostaje najprostszy argument. Nie jesteśmy zwierzętami, lecz ludźmi, i
dlatego kierujemy się rozumem, a nie popędami.
3. `Homoseksualistą człowiek się rodzi, i nie można tego zmienić, ani
zostać homoseksualistą na życzenie'. Tak naprawdę to nie wiadomo tego
do końca. U wielu homoseksualistów źródła zaburzeń łatwo określić
(uwiedzenie w dzieciństwie, nieprawidłowe relacje w rodzinie), są też i
tacy, którzy mieli udane rodziny i żadnych traumatycznych przeżyć. Ale
młodociane męskie prostytutki są znakomitym przykładem na to, że
można z własnej woli przybrać orientację homoseksualną. Więźniowie
też odbywają stosunki homoseksualne z własnej woli. Być może, nie ma
jednej określonej przyczyny tego zaburzenia i prawda leży gdzieś
pośrodku.
4. `Masowy homoseksualizm u starożytnych Greków i Rzymian'. Po pierwsze
fizjologia ludzka nie zmieniła się przez 2000 lat na tyle, by można
było przypuszczać że homoseksualistów miało być wtedy dużo więcej
niż dziś. Po drugie, żadne źródła historyczne nie potwierdzają, by w
jakiejkolwiek kulturze homoseksualizm był gloryfikowany. Raczej należy
przyjąć, że także w starożytności homoseksualiści zawsze byli na
marginesie, i z reguły byli pogardzani, jak dzisiaj. Pośrednie dowody na
takie podejście do owej kwestii znajdujemy w religiach. Biblia, Talmud i
Koran zdecydowanie potępiają praktyki homoseksualne. A co do religii
greckiej - wśród bogów i herosów nie ma ani jednego homoseksualisty,
chociaż wprost pławią się oni w rozpuście i wszelkich innych
zboczeniach. Jak wiadomo, zachowania greckich bogów niewiele odbiegały od
ówczesnych wzorców społecznych. Jedyny mityczny bohater który miał
epizod homoseksualny - król Lajos - został za ten występek ukarany
pozbawieniem zdolności do posiadania potomstwa. Wobec tego brak
homoseksualistów wśród bogów greckich i surowe potraktowanie Lajosa
trudno pogodzić z tezą o jego szerokiej akceptacji w społeczeństwie.
Jeśli chodzi o zachowania homoseksualne wśród rzymskich patrycjuszy -
faktycznie były częstsze niż wśród ogółu społeczeństwa, ale
równie częste były pozostałe zboczenia (pedofilia, zoofilia,
kazirodztwo itp.) i wszelkie inne naganne zachowania. Jak się okazało,
przyczyną był nie tylko hedonizm tej grupy, zblazowanej nadmiernym
dobrobytem, ale też chroniczne zatrucie metalami ciężkimi, głównie
ołowiem pochodzącym z ołowianych wodociągów, rtęcią i arsenem,
których związki wchodziły w skład kosmetyków. Metale te kumulują się
w organizmie, a objawami zatrucia są między innymi zaburzenia psychiczne.
Kości bogatych Rzymian zawierają o wiele więcej metali ciężkich, niż
osób ubogich z tego okresu.
Ponadto powoływanie się przez homo aktywistów na częsty homoseksualizm
u starożytnych stoi w sprzeczności z ich twierdzeniem wymienionym w
punkcie 3 - że nie można swojej orientacji zmienić. Bo w takim wypadku
niemożliwa byłaby masowość tego zjawiska w jakimkolwiek
społeczeństwie.
5. `Homoseksualizm nie jest chorobą, bo został skreślony z listy
chorób'. Wydarzenie to odbyło się to w 1973 roku, pod silnym naporem
homoseksualnego lobby. Prezydium American Psychiatric Society w swoim
oficjalnym poradniku diagnostycznym zastąpiło definicję homoseksualizmu
z `zaburzenia' na termin `stan'. Dzięki temu Światowa Organizacja Zdrowia
skreśliła homoseksualizm z listy chorób psychicznych wymagających
rejestracji. Homoseksualni propagandziści dopuszczają się w tym punkcie
perfidnej manipulacji informacja - w rzeczywistości WHO nie określa, co
jest chorobą, ponieważ celem tej organizacji jest koordynacja
międzynarodowej współpracy w dziedzinie ochrony zdrowia. Homoseksualizm
został wykreślony - ale z listy chorób podlegających obowiązkowej
rejestracji. Wykreślenie ma ten skutek, że państwa członkowskie nie są
zobowiązane do prowadzenia statystyk homoseksualistów i przesyłania
raportów na temat ich liczby do WHO. A brak oficjalnych raportów pozwala
homoseksualnym lobbystom zawyżać w swoich publikacjach procent osób
homoseksualnych w społeczeństwie (p. punkt 1).
6. `Homoseksualiści są inteligentni i wrażliwi' Nie ma dowodów na to,
by homoseksualizm był jakoś związany ze szczególnymi zdolnościami. Jak
już wspomniano, nie znane są jego przyczyny, a i sami geje potwierdzają,
że może trafić się w każdej rodzinie. Wobec tego rozkład inteligencji
(i wszelkich innych cech) wśród homoseksualistów nie powinien odbiegać
od przeciętnej. A więc wśród homoseksualistów będzie około 10% osób
wybitnie inteligentnych, 10% osób o inteligencji poniżej normy, i 80%
różnego stopnia średniaków. Jak w każdej innej grupie. Lecz propaganda
homoseksualna tendencyjnie ukazuje jedynie `górę', pomijając istnienie
dziesięciokrotnie liczniejszej grupy homoseksualistów nie wykazujących
żadnych specjalnych zdolności.
7. `Wielu sławnych ludzi było homoseksualistami'. Czy to czegokolwiek
dowodzi? Sławnych ludzi mamy w całej historii dziesiątki tysięcy, a że
co setny człowiek jest homoseksualistą - to i wśród wybitnych jednostek
musieli się tacy trafić (patrz punkt 6). Czysta statystyka. A sławni
stali się przecież nie z powodu homoseksualizmu, ale dzięki swoim
dokonaniom. Równie dobrze można mówić `wielu sławnych ludzi było
diabetykami, zawałowcami, leworęcznymi, rudymi, palaczami tytoniu itp.
itd. Sławny człowiek, chociaż sławny, jest człowiekiem, i jak każdy
inny może stać się ofiarą wszelkiej ludzkiej przypadłości. To że
Telly Savalas był łysy, nie oznacza że brak włosów był u niego
oznaką wybitnych zdolności aktorskich.
8. `Homoseksualizm to nie tylko seks'. Ale jak sama nazwa wskazuje
homoseksualizm jest to związek oparty na seksie dewiacyjnym bo
zachodzącym między osobnikami tej samej płci, a więc ich wiąże tylko
pociąg seksualny. Kiedy pożądanie wygasa, te związki się rozpadają.
Nic ich bowiem więcej nie trzyma ze sobą. Związki homoseksualne trwają
krótko, i nawet w ich trakcie geje mają liczne kontakty seksualne z
innymi partnerami. Gdzie więc jest ta wierność i przywiązanie?
9. `Kłamstwo oświęcimskie'. W styczniu 2005 roku z okazji 60-tej
rocznicy wyzwolenia obozu w Oświęcimiu w Parlamencie Europejskim
przedłożono projekt rezolucji, w której wymieniano ofiary obozu w
następującej kolejności: Żydzi, Romowie, homoseksualiści (niczym
naród?), Polacy i inne narodowości. Skoro homoseksualiści zostali
wymienieni na trzecim miejscu, a Polacy na czwartym, należy sądzić, że
w Oświęcimiu cierpiało i umarło więcej gejów, niż Polaków. W
rzeczywistości zginęło tam około 1,1-1,3 miliona Żydów, 70 tysięcy
Polaków, 20 tysięcy Romów, 15 tysięcy jeńców sowieckich oraz 15
tysięcy przedstawicieli innych narodowości. Udokumentowane jest
przebywanie w obozie tylko z powodu homoseksualizmu 64 osób, z których
zginęło 51. Byli to wyłącznie Niemcy, aresztowani jeszcze przed
wybuchem wojny i osadzeni w różnych obozach na terenie Niemiec na równi
z kryminalistami, prostytutkami i więźniami politycznymi - zgodnie z
obowiązującym wtedy w Rzeszy (i w większości krajów europejskich!)
prawem że homoseksualizm jest karalny. Do Auschwitz zostali przewiezieni
jako kapowie i funkcyjni w momencie organizacji obozu. Te osoby wymienia
się przed 70 tysiącami Polaków, przemilcza jeńców i inne narodowości.
Zatem homo-propaganda, nawet na terenie Parlamentu Europejskiego, może
posunąć się do sugerowania, że 51 to więcej, niż 70 000. Warto przy
tym pamiętać, że pierwotnym zadaniem obozów koncentracyjnych była
izolacja osób niepożądanych w III Rzeszy, i dlatego osadzano w nich
homoseksualistów. Po wybuchu wojny przestano ich aresztować, a obozy
koncentracyjne zmieniły swoją funkcję, z miejsca izolacji na miejsce
eksterminacji innych narodów. Oczywiście, wśród 1,5 miliona ofiar
musiało być około 15 tysięcy homoseksualistów - ale zginęli oni jako
Żydzi, Polacy, Rosjanie itd., bo w okresie działalności fabryk śmierci,
orientacja seksualna nikogo z oprawców już nie obchodziła.
-
Minister
Snuffy
Bardzo fajny artykuł na temat islamizacji Europy
I tak to wszystko jest trochę jak walenie głową w mur bo jeden artykuł mało zmieni skoro lewackie media wolą zająć się bzdurnymi ,,problemami" a prawdziwe problemy pozostawić w cieniu!
EDIT:
brata Simona chyba przedstawiać nie trzeba?
http://www.youtube.com/watch?v=CTmk_xxdL5A
Bardzo fajny artykuł na temat islamizacji Europy
EDIT:
brata Simona chyba przedstawiać nie trzeba?
http://www.youtube.com/watch?v=CTmk_xxdL5A
Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 19:32 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Imrahil
- Kontakt:
Duzo tu tego,jeszcze wiecej kwiesti przyciaganych. Mozne zaczne od konca czyli dyskryminacji kobiet
Jednak czy dyskriminacja kobiet isnieje? Nie,bynajmiej nie dla tych ladnych i wyksztalconych. Co ciekawsze, w duzych miastach kobiety szybciej znajduja prace niz mezczyzni.
Kolejna sprawa to homoseksualizm.
I nie widze roznicy miedzy popedem seksulanym dzikiego a hodowanego zwierzecia.Czyli czlowiek jakby zyl "dziko" to bylby zawsze normalnym hetero? to moze tych wszytkich odmiencow trzeba na bezludna wyspe wyslac w celu leczenia?!. Ogolnie chcialem powiedziec,ze natura stworzyla rodzaj meski i rzenski w celu utrzymania ciaglosci gatunku. Nie slyszalem o dwuch roslinkach rodzaju meskiego co produkowalaby wspolne nasiona. Homo jest to cos sprzecznego, jak nowotwor ktory nigdy nie powiniem powstac.
Z krucjatami to dziwna sytuacja, jak wiadomo na wojnie mozna zarobic, w sredniowieczu panowal etos rycerski a walka o ziemie swieta wydawal sie idealnym miescem.
Kobiety maja na tyle przechlapane,gdyz rynek pracy jest teraz tak przesycony bezrobotnymi posiadajace wyzsze wyksztalcenie,ze samo pojscie na macierzynski urlop spowoduje automatyczne zastapienie inna osoba ktora moze okazac sie bardziej wydajna.Minister pisze: przykłady jakie podałeś o stereotypie polskiej kobiety to brednie zupełne,a jeśli już się pojawiają to głownie na wiochach zabitych dechami i wraz z takim stereotypem pojawia się też inny pogląd,(...)Mówiąc o strachu kobiet przed zwolnieniem z pracy w wyniku ciąży to trochę zacofane...bo zdajesz chyba sobie sprawę,że w XXI w. nie jest takie proste wywalić babkę za zajście w ciążę,
Jednak czy dyskriminacja kobiet isnieje? Nie,bynajmiej nie dla tych ladnych i wyksztalconych. Co ciekawsze, w duzych miastach kobiety szybciej znajduja prace niz mezczyzni.
Kolejna sprawa to homoseksualizm.
otwieram encyklopedie PWN, szukam haslo "czlowiek" i co czytam? naczelne(rzad) -> euarchonta(nadrzad) -> lozyskowce(szczep) -> ssaki(gromada) -> strunowce(typ) -> zwierzeta(krolestwo)snuffy pisze: `Homoseksualizm jest naturalny, bo występuje u zwierząt'. W rzeczywistości nigdy takich zachowań u dziko żyjących zwierząt nie zaobserwowano
I nie widze roznicy miedzy popedem seksulanym dzikiego a hodowanego zwierzecia.Czyli czlowiek jakby zyl "dziko" to bylby zawsze normalnym hetero? to moze tych wszytkich odmiencow trzeba na bezludna wyspe wyslac w celu leczenia?!. Ogolnie chcialem powiedziec,ze natura stworzyla rodzaj meski i rzenski w celu utrzymania ciaglosci gatunku. Nie slyszalem o dwuch roslinkach rodzaju meskiego co produkowalaby wspolne nasiona. Homo jest to cos sprzecznego, jak nowotwor ktory nigdy nie powiniem powstac.
Z krucjatami to dziwna sytuacja, jak wiadomo na wojnie mozna zarobic, w sredniowieczu panowal etos rycerski a walka o ziemie swieta wydawal sie idealnym miescem.
dlaczego araby mieliby sie wstydzic swoich naduzyc?? kazda krew na rekach to nie powod do dumy.pierwszyyeti pisze: - krucjaty - no właśnie, co z nimi? i niby dlaczego katolicy mają się za nie wstydzić?
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
snuffy
Imrahil Hitokiri pisze:snuffy pisze: `Homoseksualizm jest naturalny, bo występuje u zwierząt'. W rzeczywistości nigdy takich zachowań u dziko żyjących zwierząt nie zaobserwowano
nie bardzo wiem czemu mnie zacytowałeś mam nadzieje ze całą wypowiedz przeczytałeś ale pewnie tak:)