Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie
-
RoB
-
mafiozo
- Kontakt:
Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie
Jedna z konkretniejszych akcji w tym roku Zawiszy w kibicowskiej Polsce.
-
s15
ŁKS&Zawisza
)
-
Filip©
- Kontakt:
ESK2016 
Szkoda, że jak w TV pokazywali tę zadymę to nie uchwycili tego baneru...
Szkoda, że jak w TV pokazywali tę zadymę to nie uchwycili tego baneru...
-
GULI
jedna z konkretniejszych czyli jaka? Trzeba byc kompletnym idiotą zeby demilowac "swój" stadion w dodatku nowy niedawno remontowany taka jest prawda.Zawisza sponsorów juz straciła kto wie jak zakończy sie ta "akcja" moze nawet rozwiazaniem klubu.mafiozo pisze: Jedna z konkretniejszych akcji w tym roku Zawiszy w kibicowskiej Polsce.

-
Minister
Guli z tym rozwiazaniem klubu troche przesadziles.Aczkolwiek rozwalanie wlasnego stadionu to rzeczywiscie lekka przesada.Jednak nie znamy sprawy wiec sie nie wypowiadajmy wiecej.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
-
mafiozo
- Kontakt:
Myślę, że mamy trochę inne spojrzenie na sferę kibicowską także nie ma co polemizować. A.C.A.B.GULI pisze:jedna z konkretniejszych czyli jaka? Trzeba byc kompletnym idiotą zeby demilowac "swój" stadion w dodatku nowy niedawno remontowany taka jest prawda.Zawisza sponsorów juz straciła kto wie jak zakończy sie ta "akcja" moze nawet rozwiazaniem klubu.mafiozo pisze: Jedna z konkretniejszych akcji w tym roku Zawiszy w kibicowskiej Polsce.
-
GULI
mafiozo pisze:Myślę, że mamy trochę inne spojrzenie na sferę kibicowską także nie ma co polemizować. A.C.A.B.GULI pisze:jedna z konkretniejszych czyli jaka? Trzeba byc kompletnym idiotą zeby demilowac "swój" stadion w dodatku nowy niedawno remontowany taka jest prawda.Zawisza sponsorów juz straciła kto wie jak zakończy sie ta "akcja" moze nawet rozwiazaniem klubu.mafiozo pisze: Jedna z konkretniejszych akcji w tym roku Zawiszy w kibicowskiej Polsce.
Kolego co ma z tym wspólnego Twoje A.C.A.B z demolowaniem stadionu swojego ukochanego klubu? jezeli chcieli sie napieprzac z psami to trzeba było na gołe rece albo po meczu a nie rozp...lac swój stadion...no chyba ze maja w dupie swój klub i stadion...w dodatku pachnacy nowością
i nie wnikam w to kto zaczął kto prowokował bo nie na to zwracam uwage...
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 13:17 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Jaszczu91
Bandyci z Bydgoszczy i Łodzi zdewastowali stadion Zawiszy i przez to ucierpi i klub i kibice. Ja nie wiem jak można się taką aferą podniecać. Ktoś kto pisze komentarze w stylu ,, ale im pokazaliśmy" czy ,,konkretna afera" itp dla mnie jest tylko idiotą. Nie potrafię tego inaczej określić. Tych kiboli co zrzucali z trybun ,,toj-toja" najchętniej utopił bym w szambie. Jak ma być w Polsce normalnie? Jak piękne stadiony mają się zapełniac? Jeśli ja byłbym ojcem i zobaczył bym to co się stało na własne oczy to więcej dziecka bym na stadion nie zabrał.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Martwa rzecz nie odda to sie wyżywali na wlasnym stadionie

-
Faflik
Akcja Zawiszy mega kozacka. I już skończcie gadać o tym stadionie bo aż się słabo robi,Ich stadion to zrobili to co chcieli proste i logiczne, a widok tego toj-toja jak go Widzew ciepał z trybuny to czegoś takiego jeszcze nie widziałem 
http://www.youtube.com/watch?v=abWHCDsETqI
PS. Tu jest Polska a nie Anglia i panują zdeczka inne klimaty kibicowskie
http://www.youtube.com/watch?v=abWHCDsETqI
PS. Tu jest Polska a nie Anglia i panują zdeczka inne klimaty kibicowskie
-
snuffy
Ich k... stadion ?? Co ty pier... ?? Jeślia naprawdę tak uważasz jesteś po prostu debilem:/ Wyjdę dziś na miasto i rozwale/podpale co popadnie w końcu to "MOJE MIASTO"... Widać, że ludzie mają nasrane w głowach i nie zasługują na stadiony wystarczy im pole i drewniane ławkiFaflik pisze: Ich stadion to zrobili to co chcieli proste i logiczne,
wow widok spadającego toj-toja, normalnie podnieta do końca życia, wow poziom istoty co właśnie zeszła z drzewa, huhu leci toj-toj jeszcze banan do ręki uga uga uga...Faflik pisze: widok tego toj-toja jak go Widzew ciepał z trybuny to czegoś takiego jeszcze nie widziałem![]()
PS. może prymityw nie wiedział do czego toj-toj służy ?? albo wejść do środka nie potrafili ??
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
-
Faflik
Nie spinaj się i nie wyzywaj mnie od debili bo ja tu nikogo nie obrażałem tylko zamieściłem moja opinie na ten temat, i nie będę się zniżał do twojego poziomu, bo jak widzę jesteś z Katowic i jak GieKSa demolowała swój stadion to takiego bulwersa nie było ale jak Zawisza z ŁKS też dymili to już widzę inny świat dla ciebie 
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 11:23 przez Faflik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
r4de0n
- Kontakt:
Klimaty kibicowskie? Przecież ta zadyma nie ma nic wspólnego z kibicowaniem.Faflik pisze: Tu jest Polska a nie Anglia i panują zdeczka inne klimaty kibicowskie
Szkoda, że tych bandytów potraktowali tylko gazem i armatkami.
-
Faflik
W latach 90 w Polsce zadymy na stadionie czy hali nie były czymś dziwnym, tak że taka polska specyfika, i nie bandyci a chuligani bo to jest różnica.r4de0n pisze:Klimaty kibicowskie? Przecież ta zadyma nie ma nic wspólnego z kibicowaniem.Faflik pisze: Tu jest Polska a nie Anglia i panują zdeczka inne klimaty kibicowskie
Szkoda, że tych bandytów potraktowali tylko gazem i armatkami.
-
snuffy
GieKsa nie tylko demolowała stadion ale także pobiła piłkarzy i od tego czasu na bukową przestałem chodzić.. każda debilna demolka jest oceniana tak samo czy to będą Katowice, Łódz czy Warszawa. Twoja opinia ma już wystarczająco niski poziom skoro cieszą Cię widoki spadającego Toj-toja, niewiem czy widok spadającego gówna może cieszyć którą kolwiek nawet najprymitywniejszą formę życia. A gwoli ścisłości stadion nie jest kibiców użytkuje go drużyna której "kibicują" no ale to zbyt trudne dla niektórychFaflik pisze: Nie spinaj się i nie wyzywaj mnie od debili bo ja tu nikogo nie obrażałem tylko zamieściłem moja opinie na ten temat, i nie będę się zniżał do twojego poziomu, bo jak widzę jesteś z Katowic i jak GieKSa demolowała swój stadion to takiego bulwersa nie było ale jak Zawisza z ŁKS też dymili to już widzę inny świat dla ciebie![]()
-
Faflik
Ja nigdzie nie napisałem że mnie cieszy widok spadającego toj-toja tylko że czegoś takiego nie widziałem, tak że masz chyba problemy czytania ze zrozumieniem a dałem tego gifasnuffy pisze: Twoja opinia ma już wystarczająco niski poziom skoro cieszą Cię widoki spadającego Toj-toja, niewiem czy widok spadającego gówna może cieszyć którą kolwiek nawet najprymitywniejszą formę życia.
-
BoLoNsKi
Tak, tylko chciałbym zauważyć że wszyscy są zachwyceni dopingiem, są zachwyceni oprawami, ale zapominają że w większości przypadków, są to Ci sami ludzie, którzy są "kibolami" (jak ja nienawidzę tego określenia wybiórczej..). I co... raz to są idole a raz poj***** których chce się wysłać na bezludną wyspę. Ludzie to albo chwalimy za tą działalność albo ganimy. Mówi się że frekwencja wzrośnie jak się takich wytępi. No to najlepszy-ostatni przykład to Legia. Bez nich, nawet 5 tysięcznej trybuny nie wypełniano, powrócili "kibole"... mamy 18tys na stadionie (z czego z nich jest ok 7tys). To oni przyciągają uwagę widzów i to dla nich się przychodzi. Bo lepiej się ogląda mecze, a to że raz na rok coś się wydarzy to ludzie to mają gdzieś.
Druga rzecz. Kto uspokoił kibiców (bo o prowokacjach nie mam zamiaru się wypowiadać bo tu wszyscy najmądrzejsi) ? A no przez mikrofon spikera uspokoił fanów "gniazdowy". To ja się pytam gdzie ta super policja, która nie potrafiła ludzi do porządku doprowadzić? A no była i jak zwykle dała popis swojej bezradności. (zresztą po jaką cholerę chciała fanów WKSu i ŁKSu od tyłu zajść jak jeszcze nic się nie działo)
Jeżeli chcecie spokoju na stadionach to zacznijcie pisać do rządu aby wam służby porządkowe zreformować. Bo prawda jest taka że było by inaczej gdyby milicja inaczej funkcjonowała. Teraz jakby tych "kiboli" było więcej na takim poziomie jak Zawisza i eŁKSa to policja była by na każdym meczu wyganiana ze stadionu, tylko tutaj większość się boi gazu. (sam takim dostałem, bo mimo że stałem z boku i nic nie robiłem to otrzymałem małą porcję od "stróża prawa").
Następnym razem zanim skrytykujecie tych co niszczą obiekty (owszem sam jestem przeciwnikiem i interesuje się wyłącznie oprawami) to spójrzcie najpierw na to co i druga strona ma na swoich dłoniach a nie co tylko źli kibole zrobili. Imo - pokazali słabość służb mundurowych.
P.S Zresztą najlepszym sposobem było by zalegalizowanie ustawek na konkretnych honorowych zasadach - w końcu boks, mma czy wrestling to też jest mordobicie, w wyznaczonym miejscu (przez nich) i na określonych zasadach. I w tedy gwarantuje że woleli by bez przypału prowadzić awantury w polu niż na stadionie. Ale nie.. lepiej komentować bo się gówno widziało i słuchać super relacji z tvn-u co też mówią co chcą.
Druga rzecz. Kto uspokoił kibiców (bo o prowokacjach nie mam zamiaru się wypowiadać bo tu wszyscy najmądrzejsi) ? A no przez mikrofon spikera uspokoił fanów "gniazdowy". To ja się pytam gdzie ta super policja, która nie potrafiła ludzi do porządku doprowadzić? A no była i jak zwykle dała popis swojej bezradności. (zresztą po jaką cholerę chciała fanów WKSu i ŁKSu od tyłu zajść jak jeszcze nic się nie działo)
Jeżeli chcecie spokoju na stadionach to zacznijcie pisać do rządu aby wam służby porządkowe zreformować. Bo prawda jest taka że było by inaczej gdyby milicja inaczej funkcjonowała. Teraz jakby tych "kiboli" było więcej na takim poziomie jak Zawisza i eŁKSa to policja była by na każdym meczu wyganiana ze stadionu, tylko tutaj większość się boi gazu. (sam takim dostałem, bo mimo że stałem z boku i nic nie robiłem to otrzymałem małą porcję od "stróża prawa").
Następnym razem zanim skrytykujecie tych co niszczą obiekty (owszem sam jestem przeciwnikiem i interesuje się wyłącznie oprawami) to spójrzcie najpierw na to co i druga strona ma na swoich dłoniach a nie co tylko źli kibole zrobili. Imo - pokazali słabość służb mundurowych.
P.S Zresztą najlepszym sposobem było by zalegalizowanie ustawek na konkretnych honorowych zasadach - w końcu boks, mma czy wrestling to też jest mordobicie, w wyznaczonym miejscu (przez nich) i na określonych zasadach. I w tedy gwarantuje że woleli by bez przypału prowadzić awantury w polu niż na stadionie. Ale nie.. lepiej komentować bo się gówno widziało i słuchać super relacji z tvn-u co też mówią co chcą.

-
snuffy
Czy jesli pedofil ma punkt widzenia że lubi małe dzieci to też mam to szanować ??Faflik pisze: Ty masz iny punkt widzenia a ja iny tak że to uszanuj.
BoLoNsKi Na lige niemiecką angielską itd. chodzi wielokrotnie więcej niz u nas i nie niszczą stadionów mimo, że tradycje w "tej dziedzinie " mają dłuższe. Co do ustawek to wg. mnie powinny być legalne mniej idiotów by biegało po tym świecie ale z zasadą, że rannych się dobija a nie wypłaca renty do końca życia. Zwalanie winy na policje ( mimo, że bez winy NIE JEST ) jest śmieszne no ale niestety czasy kiedy słowo Milicjant coś znaczyło odeszły. Niestety obecnie u nas nie odróżnia się kibicowania/oprawy od bandytyzmu bo to inaczej nazwać się nie da.
-
BoLoNsKi
No i to jest problem tylko zauważ, że na niemieckiej i na angielskiej nic Ci nie zrobią bo wiedzą że czekają ich jakieś kary. A tutaj? Zamaskujesz się i masz spokój. Nie no a co do ustawek to chodziło mi o to że nie z zasadą rannych się dobija, tylko że po takiej awanturze nie przysługuje ani renta, ani pomoc szpitala. Mają własnych lekarzy którzy niech się nimi zajmują. Proste.
a jeżeli chodzi o "milicje" to faktem jest że sami czasami prowokują - a dlaczego? a bo niech będzie znowu awantura, niech zamkną komuś stadion i mają św. spokój. Tylko zapominają że aby mieć św. spokój to oni nie raz sami oberwą po kaskach tak jak sobie w tedy zasłużą (po prowokacji - w takim przypadku)
a jeżeli chodzi o "milicje" to faktem jest że sami czasami prowokują - a dlaczego? a bo niech będzie znowu awantura, niech zamkną komuś stadion i mają św. spokój. Tylko zapominają że aby mieć św. spokój to oni nie raz sami oberwą po kaskach tak jak sobie w tedy zasłużą (po prowokacji - w takim przypadku)

-
Faflik
O kant dupy to stwierdzenie rozbić gadamy o zadymie a ty zaraz przykład pedofilii przywołujesz. Nie umiesz uszanować czyjegoś zdania twoja sprawa.snuffy pisze: Czy jesli pedofil ma punkt widzenia że lubi małe dzieci to też mam to szanować ??
-
snuffy
Tutaj prawie w całości się z Tobą zgadzam, brak w Polsce rozwiązań systemowych. O dobijaniu rannych żartowałem ale jestem za tym aby to było legalne ( często jako lekarze są obecni studenci medycynyBoLoNsKi pisze: No i to jest problem tylko zauważ, że na niemieckiej i na angielskiej nic Ci nie zrobią bo wiedzą że czekają ich jakieś kary. A tutaj? Zamaskujesz się i masz spokój. Nie no a co do ustawek to chodziło mi o to że nie z zasadą rannych się dobija, tylko że po takiej awanturze nie przysługuje ani renta, ani pomoc szpitala. Mają własnych lekarzy którzy niech się nimi zajmują. Proste.
-
snuffy
To i to jest przestepstwo. Rozwalanie czyjejś włąśności to własne zdanie i opinia ?? Ciekawe jak Ci kibice roz%$#@ twój samochów też ich usprawiedliwisz?? Jak wracając z meczu kibice innej drużyny pobiją twoje dziecko ?? To są twoje poglądy ??Faflik pisze:O kant dupy to stwierdzenie rozbić gadamy o zadymie a ty zaraz przykład pedofilii przywołujesz. Nie umiesz uszanować czyjegoś zdania twoja sprawa.snuffy pisze: Czy jesli pedofil ma punkt widzenia że lubi małe dzieci to też mam to szanować ??
-
Faflik
Na ulicy w pysk też dostaniesz za free lub jakiś ćpun czy alkoholik ci auto rozwali. Tak że twoje argumenty jakieś wybitne nie są, a jak na mecz jedziesz musisz być nastawiony że cie nikt chlebem i solą witał nie będzie i że jakieś atrakcje mogą być i dlatego bycie kibicem to coś więcej niż przyjść oglądnąć mecz i iść do domu, to styl życia.snuffy pisze: To i to jest przestepstwo. Rozwalanie czyjejś włąśności to własne zdanie i opinia ?? Ciekawe jak Ci kibice roz%$#@ twój samochów też ich usprawiedliwisz?? Jak wracając z meczu kibice innej drużyny pobiją twoje dziecko ?? To są twoje poglądy ??
-
snuffy
Skończ bredzić, zejdz na ziemie argumenty o alkoholiku czy ćpunie są wystrzałowe, na ulicy możesz nawet zginąć potrącony przez auto.... a idąc na stadion niektórzy oczekują właśnie zobaczyć mecz:) W wielu krajach już to zrozumieli zobacz trybuny w Niemczech Anglii Hiszpanii...Faflik pisze:
Na ulicy w pysk też dostaniesz za free lub jakiś ćpun czy alkoholik ci auto rozwali. Tak że twoje argumenty jakieś wybitne nie są, a jak na mecz jedziesz musisz być nastawiony że cie nikt chlebem i solą witał nie będzie i że jakieś atrakcje mogą być i dlatego bycie kibicem to coś więcej niż przyjść oglądnąć mecz i iść do domu, to styl życia.
-
Faflik
Ja cały czas jestem na ziemi, byłem świadkiem jak alkoholik ciepie w auto butelką to sam skończ bredzić. Widzę trybuny w Anglii, Niemczech czy Hiszpanii i co ?? Brak atmosfery nie to co na stadionach u nas, oprawy doping miazga, flagi na płot, flagowiska, racowiska, a tam co masz ??snuffy pisze:Skończ bredzić, zejdz na ziemie argumenty o alkoholiku czy ćpunie są wystrzałowe, na ulicy możesz nawet zginąć potrącony przez auto.... a idąc na stadion niektórzy oczekują właśnie zobaczyć mecz:) W wielu krajach już to zrozumieli zobacz trybuny w Niemczech Anglii Hiszpanii...Faflik pisze:
Na ulicy w pysk też dostaniesz za free lub jakiś ćpun czy alkoholik ci auto rozwali. Tak że twoje argumenty jakieś wybitne nie są, a jak na mecz jedziesz musisz być nastawiony że cie nikt chlebem i solą witał nie będzie i że jakieś atrakcje mogą być i dlatego bycie kibicem to coś więcej niż przyjść oglądnąć mecz i iść do domu, to styl życia.

To masz Wisła pokazała angolom ich styl i tyle w temacie.
-
snuffy
ale za to jest 50 tysiecy na meczu, druzyny graja kilka klas lepiej niz u nas, mozna napić się legalnie browara i miec pewnosc ze wróce z całym dzieckiem do domu... co do tego alkoholika to nadal nie rozumiem o co ci chodzi chcesz kogos wtłumaczyc czy porównujesz poziom do twoich "bohaterskich" bandytów ??
I taki fajny fragment opisujący niższą formę życia : z " Psychologii tłumu" - jednostka w tłumie staje się anonimowa i traci świadomość swoich czynów, a gwałtowność spotęgowana jest brakiem odpowiedzialności. Ta pewność bezkarności wzrasta wraz z liczebnością grupy i ze świadomością chwilowej potęgi. Rodzi się wtedy tzw. "instynkt stadny" - wówczas ta sama osoba zachowuje się inaczej w codzienności, a inaczej przebywając w dużej zbiorowości. Agresywne zachowania są w pewnym sensie wypadkową frustracji, których doświadcza się we własnym środowisku społecznym: stres, bezrobocie i brak perspektyw na pracę, a we własnym domu: poczucie braku akceptacji, miłości i zrozumienia. To wszystko może w pewnym sensie "tłumaczyć" pragnienie odreagowania w tłumie, w którym nieznany człowiek nagle staje się "twoim bratem", bo ma np. taki sam szalik i tego samego wroga. A mając niezaspokojone podstawowe potrzeby na przykład w swoim domu, szkole, szuka ich w subkulturze, która daje mu poczucie bezpieczeństwa i przynależności, poczucie, że jest się akceptowanym przez innych fanów.
I taki fajny fragment opisujący niższą formę życia : z " Psychologii tłumu" - jednostka w tłumie staje się anonimowa i traci świadomość swoich czynów, a gwałtowność spotęgowana jest brakiem odpowiedzialności. Ta pewność bezkarności wzrasta wraz z liczebnością grupy i ze świadomością chwilowej potęgi. Rodzi się wtedy tzw. "instynkt stadny" - wówczas ta sama osoba zachowuje się inaczej w codzienności, a inaczej przebywając w dużej zbiorowości. Agresywne zachowania są w pewnym sensie wypadkową frustracji, których doświadcza się we własnym środowisku społecznym: stres, bezrobocie i brak perspektyw na pracę, a we własnym domu: poczucie braku akceptacji, miłości i zrozumienia. To wszystko może w pewnym sensie "tłumaczyć" pragnienie odreagowania w tłumie, w którym nieznany człowiek nagle staje się "twoim bratem", bo ma np. taki sam szalik i tego samego wroga. A mając niezaspokojone podstawowe potrzeby na przykład w swoim domu, szkole, szuka ich w subkulturze, która daje mu poczucie bezpieczeństwa i przynależności, poczucie, że jest się akceptowanym przez innych fanów.
-
Faflik
Mają infrastrukturę stadionowa to mają też frekwencje proste i logiczne zobaczymy jak bd śpiewał jak zostaną oddane stadiony Lechii, Lecha czy Śląska też będziesz płakał że mamy małą frekwencje ?? A co do tego alkoholika to po meczu tez możesz od niego dostać po ryju albo ci auto rozjebie czy od byle jakiego gościa, ale tak zapomniałem przecież to jest Polska i po meczu dostaje się tylko po ryju od kibiców bo cale społeczeństwo nie wychodzi z domów przed i po meczachsnuffy pisze: ale za to jest 50 tysiecy na meczu, druzyny graja kilka klas lepiej niz u nas, mozna napić się legalnie browara i miec pewnosc ze wróce z całym dzieckiem do domu... co do tego alkoholika to nadal nie rozumiem o co ci chodzi chcesz kogos wtłumaczyc czy porównujesz poziom do twoich "bohaterskich" bandytów ??
A i ich drużyny grają kilka klas lepiej niż u nas ale jak byś nie zauważył w ich kluby kasę pompują arabusy co mamony mają jak lodu
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 13:42 przez Faflik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
snuffy
Zobaczymy jaka bedzie frekwencja oby była duża mocno za to trzymam kciuki i oby za tym wzrosło bezpieczeństwo i poziom sportowy.Temat alkoholika - osobiście potepiam każdego kto rozwala cudzą właśnośc czy to kibic, policjant pijak czy posełFaflik pisze:
Mają infrastrukturę stadionowa to mają też frekwencje proste i logiczne zobaczymy jak bd śpiewał jak zostaną oddane stadiony Lechii, Lecha czy Śląska też będziesz płakał że mamy małą frekwencje ?? A co do tego alkoholika to po meczu tez możesz od niego dostać po ryju albo ci auto rozjebie czy od byle jakiego gościa, ale tak zapomniałem przecież to jest Polska i po meczu dostaje się tylko po ryju od kibiców bo cale społeczeństwo nie wychodzi z domów przed i po meczach![]()
-
mafiozo
- Kontakt:
Ah te piknikowe wypowiedzi. Już nawet nie chce mi się ich czytać, bo jak zwykle to samo. Myślę, że powinniśmy zakończyć temat bo ciągnięcie go do niczego nie prowadzi. Zlatan kozaczy a wy o o polskich chuligensach rozkminiacie.