Serie A
-
samueletoo
Odp: Serie A 2010/2011
boje sie o milan robi sie lepszy
-
konrado191
No Milan póki co jest jednak zaskoczeniem.Kupili zblazowanych pilkarzy,co zreszta było ich polityką od kilku sezonów,którzy w końcu zaskoczyli.Mam nadzieję,że w ogólnym rozrachunku Inter uplasuje się wyżej w tabeli 
-
bart_d
Inter, patrząc obiektywnie na koniec sezonu nie uplasuje się na pierwszym miejscu. Ja będę na prawdę szczęśliwy jeśli znajdziemy się w pierwszej trójce i uzyskamy promocję do LM.
Milan jak na złość w tym sezonie jak na razie gra swoje.
Milan jak na złość w tym sezonie jak na razie gra swoje.
"Perce siamo i fratelli del mondo"
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Strata jest duża ale nie kosmiczna. Potrzebny jest nowy trener. Gdyby Mou wrócił (tak, wiem że nie wróci, prowadzę tylko dywagacje) i znów poszłaby w ruch wygrywająca maszynka to przecież ten sezon jest jak najbardziej do wygrania.
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
Bartez
No i Milan przegrywa dosyć niespodziewanie z Romą. Będzie jeszcze ciekawie w przyszłym roku.
-
Chuchu
- Kontakt:
Dosyć niespodziewanie swoją drogą ale też dosyć pechowo bo jakby sam Ibra wykorzystał połowę tych setek co miał to by wygrali bez problemu ale jak widać umiejętność pieprzenia znakomitych sytuacji będzie się trzymać Zlatana chyba do końca kariery.
-
Omen
Dzięki temu że Roma wygrała wczoraj z Milanem nasza sytuacja nie musi być jeszcze wcale taka tragiczna.Jeśli wygramy dwa zaległe mecze...Kupimy dwóch -trzech obiecujących grajków wiosna może być nasza..Ja tam wciąż wierzę w scudetto!
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 20:45 przez Omen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pinturicchio
Dzisiejszy mecz w Weronie pokazał, że jako kibic Juventusu nie mam co liczyć na Scudetto. Bowiem właśnie takimi spotkaniami przegrywa się tytuł.
Mogliśmy wygrać z Milanem, grać dobry futbol, a także zawalić LE i niektóre (ahh, te remisy) mecze w A. W dodatku jak się ma takich no-name w składzie jak Giandonato, Iaquinta, Amauri, Grygera, Traore czy Motta to naprawdę nie można daleko zajść. To piłkarze, którzy normalnie byliby w tym klubie głębokimi rezerwowymi, a w większości grają (oprócz Giancośtam). Ten sezon być może skończymy w strefie LM, ale większych sukcesów nam nie wróżę.
Mogliśmy wygrać z Milanem, grać dobry futbol, a także zawalić LE i niektóre (ahh, te remisy) mecze w A. W dodatku jak się ma takich no-name w składzie jak Giandonato, Iaquinta, Amauri, Grygera, Traore czy Motta to naprawdę nie można daleko zajść. To piłkarze, którzy normalnie byliby w tym klubie głębokimi rezerwowymi, a w większości grają (oprócz Giancośtam). Ten sezon być może skończymy w strefie LM, ale większych sukcesów nam nie wróżę.
-
Chuchu
- Kontakt:
Ten sezon wcale nie musi być jeszcze stracony. Jeśli nowy trener w miarę szybko ogarnie zespół to wygramy 2 zaległe mecze i z 13 punktów straty to lidera zrobi nam się 7 a to już jakaś strata nie do odrobienia nie jest. No ale poza zmiana trenera potrzebujemy jeszcze transferów.
-
Dzyl
Ranocchia + Sanchez byłoby świetnie. Ale Sancheza raczej w styczniu nie wyciągniemy z Udine. Może z Kaką coś wyjdzie ? Wypożyczenie byłby dobrym pomysłem, a jak się sprawdzi to w czerwcu kupno.
-
Serpente
http://www.youtube.com/watch?v=rklP6cBM ... r_embedded
To trzeba być idiotą,mam nadzieję że dostanie największy wymiar kary !!
To trzeba być idiotą,mam nadzieję że dostanie największy wymiar kary !!

-
Seba
Milan niestety znowu wygrał i na prawdę ciężko będzie ich dogonić. Allegri ma w czym wybierać w przodzie. Pato, Robinho, Cassano, Ibra. Do tego każdy z nich potrafi w pojedynkę przesądzić o losach meczu. Nadal nie mogę pojąć dlaczego nasi nie powalczyli o Antka. Nie dość, że był praktycznie za darmo, byłby dla nas ogromnym wzmocnieniem, sam się do nas pchał od 2 sezonów, a on wylądował po drugiej stronie i sprawił, że Milan jest jeszcze mocniejszy.

-
miniu86
To jest właśnie głupie myślenie Morattiego. Jak przesadzał z kupowaniem tak teraz przesadza z oszczędzaniem. Cassano jeszcze nie raz w tym sezonie się nam odbije.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
dani7
Bez nowego pomocnika jakoś sobie poradzimy, ale ile można grać jednym, tym samym i nieskutecznym atakiem? Na myśl prócz Sancheza (dzisiaj ukłuł z Chievo) i może Hulka nie przychodzi mi nikt wart uwagi. Milan pomimo, iż może stracić punkty nawet z ostatnią drużyną Serie A, trochę nam odskoczył. Tak jak kolega wyżej uważam, że dogonienie Rossonerich będzie piekielnie trudne, ale nie niemożliwe. Forza Inter 
-
dodo_IM
No i Milan dość szczęśliwie wygrał. Taką grą to oni jeszcze wiele punktów potracą, liczę że w niedziele Udine się im skutecznie postawi. My natomiast musimy CAŁY CZAS WYGRYWAĆ. Niektórych może śmieszyć mój optymizm ale na prawdę zostało wiele meczy, nie jesteśmy nawet na półmetku ligi. Walka o Scudetto może mieć taki sam finish jak rok temu.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
and1
- Kontakt:
To jest podstawa, my musimy wygrywać. Jeżeli chodzi o naszą pozycję jeżeli dziś wygramy to nasze miejsce się nie zmieni. Ale w weekend Sampdoria-AS Roma, AC Milan-Udinese, Napoli-Juventus, czyli prócz Lazio i Palermo grają ze sobą wszystkie drużyny, które są przed nami. Wniosek prosty, każda z nich 3 pkt. nie zdobędzie. Następna kolejka będzie arcyważna.

-
miniu86
Można by rzec, że Moratti oddał Milanowi zawodnika który sam potrafi wygrać mecz, nabijając któregoś ze swoich kolegów. Tak jak dzisiaj w meczu z Cagliari. Antek potrafi zrobić coś z niczego(Strasser). Całkiem przypadkowo właśnie kogoś takiego potrzebowaliśmy. Moratti woli zrobić telenowelę z Sanchezem.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
RoB

Jak widać Cassano szybko "wkomponował" się w nowy zespół.
-
godziro1988
No i czołówka pogubiła punkty... o ile strata punktów Milanu i Romy nie jest dla mnie zaskoczeniem to długo nie mogłem uwierzyć ze Lecce wygrało z Lazio na ich terenie!
Ja już kiedyś zauważyłem, że chłopak ma do tego ciągotki ;DRoB pisze: Jak widać Cassano szybko "wkomponował" się w nowy zespół. :-D
-
bart_d
Ta kolejka to prawdziwy dar z nieba, śmiem pomyśleć, że inni grają pod Inter ;]
"Perce siamo i fratelli del mondo"
-
godziro1988
Zgadzam się w 100 procentach, kolejka niemalże idealna. Brakuje jedynie pełnej straty punktów Milanu i najlepiej remisu Napoli-Juve (obecnie 2:0).bart_d pisze: Ta kolejka to prawdziwy dar z nieba, śmiem pomyśleć, że inni grają pod Inter ;]
-
Chuchu
- Kontakt:
Napoli wygrywa z Juventusem gładko 3-0 a hat tricka strzela Cavani. Urugwajczyka to trzeba latem kupić, ostatnio pisałem, że się nie nadaje ale gość ma niecałe 24 lata a nieźle wymiata
Byłby idealnym następcą Milito, do którego stylem gry jest w sumie trochę podobny a nasz super snajper się niestety zagubił i szuka formy od ponad pół roku.
Poza tym mecz Milanu z Udinese nie widziałem ale podobno był fantastyczny i wynik mówi wszystko
Fiorentina po dramatycznym spotkaniu wygrała 3:2 z Brescią, raczej słaby mecz zagrał Boruc, który trochę zawinił przy jednej bramce i był blisko zawalenia jeszcze jednej.
Poza tym mecz Milanu z Udinese nie widziałem ale podobno był fantastyczny i wynik mówi wszystko
Fiorentina po dramatycznym spotkaniu wygrała 3:2 z Brescią, raczej słaby mecz zagrał Boruc, który trochę zawinił przy jednej bramce i był blisko zawalenia jeszcze jednej.
-
rsbolewski
widzieliście bramke na 3-0 cavaliego ?? Przypomina mi to troche wykonania cygana
Faktycznie można pomyśleć nad jego sprowadzeniem
-
Seba
Co ciekawe wszyscy myśleli, że zdobył bramkę głową, a tu taka niespodzianka.rsbolewski pisze: widzieliście bramke na 3-0 cavaliego ?? Przypomina mi to troche wykonania cyganaFaktycznie można pomyśleć nad jego sprowadzeniem

-
Chuchu
- Kontakt:
Lecce 1-1 Milan 
Tracimy 9 punktów ale mamy 2 zaległe mecze, zakładając że je wygramy będziemy mieć stratę jedynie trzech punktów a biorąc pod uwagę to co prezentuje Milan to raczej szybko tę stratę odrobimy nawet uwzględniając nasze straty punktów, które też pewnie co i raz będą miały miejsce
Ależ to by było jakby Leonardo pozbawił Milanu scudetto
Coś czuję, że decydujące mogąbyć derby Mediolanu 
Tracimy 9 punktów ale mamy 2 zaległe mecze, zakładając że je wygramy będziemy mieć stratę jedynie trzech punktów a biorąc pod uwagę to co prezentuje Milan to raczej szybko tę stratę odrobimy nawet uwzględniając nasze straty punktów, które też pewnie co i raz będą miały miejsce
-
Vancore
Jak wygramy zalegle mecze i derby przynajmniej 2 bramkami to juz wszystko zalezy od nas. W serie a na dobra sprawe w takiej formie nikt nam nie jest w stanie zagrozic. Powoli zaczynamy sie wszytkim przypominac, i bardzo dobrze 

-
Seba
Już nie wiem co musi się stać, aby Milan zaczął tracić regularnie punkty. Trudny teren, kontuzje, gra w osłabieniu, a oni ponownie zgarniają 3 oczka. Atak mają genialny i każdy to wie, ale zaskakuje mnie ich dobra gra w obronie. Poza Silvą i Nestą (który na dodatek częściej nie gra niż gra) nie mają nikogo rewelacyjnego, a mimo to póki co najlepsza defensywa w lidze.

-
RoB
Poniższy wykres przedstawia ilość ligowych spotkań opuszczonych przez zawodników z kontuzjami.

Czerwony słupek przedstawia sytuację do 21. kolejki sezonu 10-11.
Niebieski pokazuje ilość absencji związanych z urazami w ciągu całego sezonu 09-10.
http://www.acmilan24.com/news/id/9404/L ... alarm.html

Czerwony słupek przedstawia sytuację do 21. kolejki sezonu 10-11.
Niebieski pokazuje ilość absencji związanych z urazami w ciągu całego sezonu 09-10.
http://www.acmilan24.com/news/id/9404/L ... alarm.html
-
miniu86
Milan ma Zlatana, który za uszy dociągnie ich do miśka.
Inter żeby mieć nadzieje musi skupić się na sobie i wygrywać. Zostało nam 18 spotkań w lidze i jeżeli chcemy rywalizować o scudetto musimy większość z nich wygrać. To i POKONANIE Milanu w derbach może pozwoli obronić tytuł.
Przyznam jednak bez bicia, że ciężko mi o optymizm.
Inter żeby mieć nadzieje musi skupić się na sobie i wygrywać. Zostało nam 18 spotkań w lidze i jeżeli chcemy rywalizować o scudetto musimy większość z nich wygrać. To i POKONANIE Milanu w derbach może pozwoli obronić tytuł.
Przyznam jednak bez bicia, że ciężko mi o optymizm.
-
Waldini
Do końca wciąż dużo spotkań, nie można załamywać rąk tylko dlatego, że Milan nie stracił punktów. Nie okłamujmy się, oni częściej będą zdobywali komplety niż tracili, podobnie zresztą jak my. Trzeba zacisnąć zęby i walczyć w każdym meczu, ile nam to da to czas pokaże.