Football Manager
-
krystianeczek
Odp: Football Manager
U mnie na prawdę stworzyli fajną pakę i ciężko się z nimi gra, Delac jest bardzo dobrym bramkarzem, polecam go kupić i takiego defensywnego pomocnika z Rennes, na ,,V,, gościu wymiata,szkoda że go późno wykryłem ale sprawdziłem, że już od początku jest dobry.
-
and1
- Kontakt:
-
Helton
Uwaga na nowy patch. Wlasnie sobie zaladowalem kariere liverpoolem i musze przyznac ze jestem zalamany. Myslalem ze latwo dokoncze sezon a tu niespodzianke co mecz ok. 20 strzalow max 1 gol . Na poczatku myslalem ze to wina taktyki , ale pozniej przyszla plaga kontuzji rossi sissoko torres gerrard chyba 10 pilkarzy. Pierwszy raz mi sie zdarzylo zeby tylu pilkarzy mialo kontuzje.Dobrze ze to byla koncowka sezonu bo chyba bym stracil tytul. A co do sampy to wlasnie u mnie zdobyla lige mistrzow i p.wloch.
-
Dzonyy
U mnie Sampa 2x pod rząd zdobyła LM.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Pablusso
Sapa faktycznie gra calkiem niezle. U mnie nie ma takich rewelacji jak u was, ale graja przyzwoicie. Ja od paru edycji FMa zawsze mam problem z Palermo i Napoli. Jakkolwiek slabo y im nie szlo w lidze, zawsze mam duzy problem zeby wygrac. Podobnie z Fiorentina.
Jesli chodzi o derby, to nie mam wiekszych problemow. Zreszta Juve juz 2 sezon zajmuje kolo 10 miejsca a Milan drugi sezon walczy o utrzymanie... w tym momencie jest na 16 miejscu
Jesli chodzi o derby, to nie mam wiekszych problemow. Zreszta Juve juz 2 sezon zajmuje kolo 10 miejsca a Milan drugi sezon walczy o utrzymanie... w tym momencie jest na 16 miejscu

sig by Orzeu
-
krystianeczek
Milan w większości fm siada po 3 sezonach, wiek zawodników robi swoje.
-
Helton
A ja mam pytanie może trochę głupie dlaczego czasami mogę prowadzić rep. Niemiec a czasami ich nie ma. Wiem ze od wielu lat w fmie nie ma rep. Niemiec , ale w 11 mogłem prowadzic niemaszków. Problem zaczął się kiedy wybrałem nowa karierę nowa bazę i rep. Niemiec już nie było. Mam pytanie to o co chodzi z tymi niemaszkami raz są dostępni raz ich nie ma.
-
Balon
zalezy czy masz aktywny plik fake. Ze stron cmrev. napewno znajdziesz.
Ja zawsze miałem problemy z Napoli i ich smiesznym 3-4-3.
Co do derbów to jak juz wspomniałem bardzo ciężko. Wkurza mnie tylko to, że oni ściągaja takich totalnych sredniaków, a jak graja przeciw mnie to sa to ich mecze życia. Ile to juz bramek z 30-40 metrów traciłem od graczy ze strzałem z dystansu poniżej 10...
Ja zawsze miałem problemy z Napoli i ich smiesznym 3-4-3.
Co do derbów to jak juz wspomniałem bardzo ciężko. Wkurza mnie tylko to, że oni ściągaja takich totalnych sredniaków, a jak graja przeciw mnie to sa to ich mecze życia. Ile to juz bramek z 30-40 metrów traciłem od graczy ze strzałem z dystansu poniżej 10...
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
-
fmlyhm
Crash dump zawsze w tym samym momencie...
Ktoś miał, wie co zrobić? Kasować save'a?
Trzy sezony zagrane także trochę lipa........
Czytałem coś tam na necie, że przez Steam można naprawić, ale czegoś takiego niestety nie posiadam.
ehh..
Ktoś miał, wie co zrobić? Kasować save'a?
Trzy sezony zagrane także trochę lipa........
Czytałem coś tam na necie, że przez Steam można naprawić, ale czegoś takiego niestety nie posiadam.
ehh..

-
IlCapitano
Jako, że przed świętami zaopatrzyłem się w nowego FM-a co by się nie nudzić za bardzo w ich czasie, mogę się teraz wypowiedzieć w kilku kwestiach :-) Wczoraj zakończyłem pierwszy sezon we Fiorentine, 3 miejsce w Serie A co uznaję za wynik świetny, a mogło być jeszcze lepiej gdyby nie zadyszka pod koniec i pechowe porażki na Olimpico z Romą 1:2 no i u siebie z Milanem 0:1, który był moim bezpośrednim rywalem do walki o 2 miejsce. Inter oczywiście poza zasięgiem. W Coppa odpadłem w 1 rundzie, wystawiłem Primaverę, rezerwowych i Borubara na San Paolo z Napoli - 1:2 w plecy.
Teraz mercato, zdecydowałem się na ryzyko i budowanie obrony na Hiszpanach :lol2: Niejaki Jose Angel - lewy obrońca, Ivan Marcano - stoper, do wzięcia był za 3,9 miliona a moim zdaniem jest lepszy od Felipe no i wisienka na torcie, czyli jakiś Alberto Botia - ŚO 22 lata. Gijon się trochę targowało ale w sumie nic dziwnego bo chłopak zapowiada się na drugiego Pike. No i stanęło na 12 milionach. Mam nadzieję, że ten hiszpański zaciąg mnie nie zawiedzie :-D
Ogólnie transfery wyglądały następująco:
Lato 2010:
In:
Morrone - Parma - 4 mln; Jose Angel - Gijon - najpierw wypożyczenie za 1 mln na rok, potem wykupienie za 3,5 mln latem 2011.
Out:
Juan Vargas - Bayern - 13 mln; Cesare Natali - Sampdoria - 2,6 mln; kilku obiecujących juniorów oddałem na współwłasność do Interu i Milanu, łącznie za nich wpadło 5,2 mln; rozwiązany kontrakt z Cristiano Zanettim, który miał zostać sprzedany ale połamał się na 2 miechy a nie będę zbędnemu piłkarzowi płacił 40 tys tygodniowo.
Zima 2011:
In:
Cleo - Partizan - 11,5 mln; Damiano Ferronetti - Udinese -1,8 mln
Out:
Babacar - Atletico - 11 mln; Gamberini - Inter - 6,25 mln; Inter i Milan wykupiły całość tych juniorów, wpadło kolejne 5 baniek
Lato 2011:
In:
Jose Angel - Gijon - wykupienie za 3,5 po wypożyczeniu; Ivan Marcano - Villarreal - 3,9 mln; Alberto Botia - Gijon - 12,25 mln; Gaby Mudingayi - Bologna - 3,5 mln
Out:
Federico Carraro - MU - 5,5 mln; Savio - Almeria - 2 mln; Per Kroldrup - Gijon - 900 tys; rozwiązany kontrakt z Mutu; koniec kontraktu Marchionniego i Santany
No i jedziem z kolejnym sezonem, trzeba dobrze w LM wypaść a w Serie A minimum 3 miejsce.
2. Ja nie wiem jak grając Interem można mieć jakiekolwiek problemy. Moja pierwsza gra w FM11 to oczywiście Nerazzurri, nie mogłem się powstrzymać. Efekt? SPW, SPE, KMŚ i obroniona potrójna korona w pierwszym sezonie i automatycznie odechciało mi się grać... Inter jest tak przypakowany w tej grze, że chyba tylko Benitez by sobie nie poradził
Teraz mercato, zdecydowałem się na ryzyko i budowanie obrony na Hiszpanach :lol2: Niejaki Jose Angel - lewy obrońca, Ivan Marcano - stoper, do wzięcia był za 3,9 miliona a moim zdaniem jest lepszy od Felipe no i wisienka na torcie, czyli jakiś Alberto Botia - ŚO 22 lata. Gijon się trochę targowało ale w sumie nic dziwnego bo chłopak zapowiada się na drugiego Pike. No i stanęło na 12 milionach. Mam nadzieję, że ten hiszpański zaciąg mnie nie zawiedzie :-D
Ogólnie transfery wyglądały następująco:
Lato 2010:
In:
Morrone - Parma - 4 mln; Jose Angel - Gijon - najpierw wypożyczenie za 1 mln na rok, potem wykupienie za 3,5 mln latem 2011.
Out:
Juan Vargas - Bayern - 13 mln; Cesare Natali - Sampdoria - 2,6 mln; kilku obiecujących juniorów oddałem na współwłasność do Interu i Milanu, łącznie za nich wpadło 5,2 mln; rozwiązany kontrakt z Cristiano Zanettim, który miał zostać sprzedany ale połamał się na 2 miechy a nie będę zbędnemu piłkarzowi płacił 40 tys tygodniowo.
Zima 2011:
In:
Cleo - Partizan - 11,5 mln; Damiano Ferronetti - Udinese -1,8 mln
Out:
Babacar - Atletico - 11 mln; Gamberini - Inter - 6,25 mln; Inter i Milan wykupiły całość tych juniorów, wpadło kolejne 5 baniek
Lato 2011:
In:
Jose Angel - Gijon - wykupienie za 3,5 po wypożyczeniu; Ivan Marcano - Villarreal - 3,9 mln; Alberto Botia - Gijon - 12,25 mln; Gaby Mudingayi - Bologna - 3,5 mln
Out:
Federico Carraro - MU - 5,5 mln; Savio - Almeria - 2 mln; Per Kroldrup - Gijon - 900 tys; rozwiązany kontrakt z Mutu; koniec kontraktu Marchionniego i Santany
No i jedziem z kolejnym sezonem, trzeba dobrze w LM wypaść a w Serie A minimum 3 miejsce.
1. Jaki problem ustawić 4-5-1 i jechać dziadów kontrami po skrzydłach? Ale do tego to potrzeba dobrego rozgrywającego który szybko pośle długą piłkę na boki(taki Montolivo, D'Agostino czy nasz Thiagone)Don Balon pisze: Ja zawsze miałem problemy z Napoli i ich smiesznym 3-4-3.
2. Ja nie wiem jak grając Interem można mieć jakiekolwiek problemy. Moja pierwsza gra w FM11 to oczywiście Nerazzurri, nie mogłem się powstrzymać. Efekt? SPW, SPE, KMŚ i obroniona potrójna korona w pierwszym sezonie i automatycznie odechciało mi się grać... Inter jest tak przypakowany w tej grze, że chyba tylko Benitez by sobie nie poradził
-
Serpente
Ja też mam parę,pytań,jako że w FM'a zacząłem grać dopiero parę dni temu więc na razie nie za bardzo ogarniam a więc:
1. Kupuję jakiegoś młodziaka którego polecił mi któryś ze sztabu,biorę się za transfer wszystko pięknie przychodzi do ustalenia kontraktu i nie za bardzo wiem o co chodzi,te które dany zawodnik żąda teraz są chyba 5 razy większe od poprzednich,nie powiem że mnie trochę irytuje bo nie za bardzo wiem jaki mu dać kontrakt,jaki wy średnio dajecie gościowi co ma 20 lat i kosztował w granicach 2-3 mln. ?
2. Grałem Interem ale wszystko wygrywałem więc wolę zagrać jakimś słabszym zespołem i trochę więcej się pobawić więc chciałby zmienić zdjęcie menadżera,mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ?
1. Kupuję jakiegoś młodziaka którego polecił mi któryś ze sztabu,biorę się za transfer wszystko pięknie przychodzi do ustalenia kontraktu i nie za bardzo wiem o co chodzi,te które dany zawodnik żąda teraz są chyba 5 razy większe od poprzednich,nie powiem że mnie trochę irytuje bo nie za bardzo wiem jaki mu dać kontrakt,jaki wy średnio dajecie gościowi co ma 20 lat i kosztował w granicach 2-3 mln. ?
2. Grałem Interem ale wszystko wygrywałem więc wolę zagrać jakimś słabszym zespołem i trochę więcej się pobawić więc chciałby zmienić zdjęcie menadżera,mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ?

-
Balon
ad1. To są negocjacje. zauważyłem ze piłkarze życzą sobie kosmicznych zarobków, ale mozna niezle stargowac. Pare przypadków z 14 do 3 mln na sezon (taa nawet takie kosmiczne).
Z Napoli problemy mialem we wczesniejszych, tutaj przegrane Interem to tylko wynikajace z pecha/kontuzji. Nie obroniłem CL bo Tevez kontuzja, a chyba najlepszy w zespole, wlasciwie silnik zespołu.
Zauwazylem cos innego. Przy obecnej grze (bo juz pare razy "uruchamiałem" gre Interm) wiekszość zawodników gra inaczej niz na poprzednich grach. Juz wyjaśniam. Sneijder raz kosi wszystko, a raz mam duze problemy z jego ustawieniem (wychodzac od tej samej taktyki). Tak jak opowiadacie o geniuszu Gorana i B88. U mnie to totalni przeciętniacy. Goran juz skonczyl kariere, ale nic wielkiego nie osiagnął (pozam moim zespołem) a Biabiany gra w Porto i zespołach tego typu.
Ps. Capitano czemu tak mało za Babacara?! przeciez to najwiekszy talent tego managera. Kupilem go za 40. i to tylko dlatego ze sam chcial odejsc.

Z Napoli problemy mialem we wczesniejszych, tutaj przegrane Interem to tylko wynikajace z pecha/kontuzji. Nie obroniłem CL bo Tevez kontuzja, a chyba najlepszy w zespole, wlasciwie silnik zespołu.
Zauwazylem cos innego. Przy obecnej grze (bo juz pare razy "uruchamiałem" gre Interm) wiekszość zawodników gra inaczej niz na poprzednich grach. Juz wyjaśniam. Sneijder raz kosi wszystko, a raz mam duze problemy z jego ustawieniem (wychodzac od tej samej taktyki). Tak jak opowiadacie o geniuszu Gorana i B88. U mnie to totalni przeciętniacy. Goran juz skonczyl kariere, ale nic wielkiego nie osiagnął (pozam moim zespołem) a Biabiany gra w Porto i zespołach tego typu.
Ps. Capitano czemu tak mało za Babacara?! przeciez to najwiekszy talent tego managera. Kupilem go za 40. i to tylko dlatego ze sam chcial odejsc.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Dzonyy
Jak dla mnie nowy patch strasznie wykoksił środkowych obrońców. Lucio i Ranochia strzelają ponad 10 bramek na sezon, jak dla mnie to lekka przesada.
-
Balon
i bez patcha Zapata potrafil strzelic 17 goli
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
fmlyhm
Mój skład podam, udało się minąć problem.
Sezon 2013/14
Julio Cesar - Maicon/Santon, Ranocchia, Subotic, Santon/Aogo - Mariga, Montolivo - Robben ( -.- )/Hamsik, Sneijder, Hazard/Jovetic - Neymar/Eto'o
Gram 4-2-3-1, boczni obrońcy ze strzałkami do przodu, dwóch środkowych pomocników bez strzałek, trzech ofensywnych (tak jakby środkowych) no i napastnik. Ogólnie gra może się podobać. Mariga bardzo ładnie strzela, zaskoczył mnie
Montolivo kupiłem tanio, bo Fiora u mnie w pierwszym sezonie spadła, 10mln i jest u mnie. Hamsika Napoli zaproponowało, pierwszy sezon u mnie to pasmo nieszczęść i kontuzji, w drugim zacząłem wystawiać go na ofensywnym, strzelił 17 bramek w Serie A. Robbena i Jovetica zakosiłem za darmo.
Muszę jakiegoś bramkarza kupić, kogo macie? JC raczej kiepsko się u mnie spisuje na bramce.. No i lata już u mnie ma..
Sezon 2013/14
Julio Cesar - Maicon/Santon, Ranocchia, Subotic, Santon/Aogo - Mariga, Montolivo - Robben ( -.- )/Hamsik, Sneijder, Hazard/Jovetic - Neymar/Eto'o
Gram 4-2-3-1, boczni obrońcy ze strzałkami do przodu, dwóch środkowych pomocników bez strzałek, trzech ofensywnych (tak jakby środkowych) no i napastnik. Ogólnie gra może się podobać. Mariga bardzo ładnie strzela, zaskoczył mnie
Muszę jakiegoś bramkarza kupić, kogo macie? JC raczej kiepsko się u mnie spisuje na bramce.. No i lata już u mnie ma..
Ostatnio zmieniony 9 sty 2011, 19:45 przez fmlyhm, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Helton
Don Balon pisze: i bez patcha Zapata potrafil strzelic 17 goli
Jestem hardkorem pisze: Jak dla mnie nowy patch strasznie wykoksił środkowych obrońców. Lucio i Ranochia strzelają ponad 10 bramek na sezon, jak dla mnie to lekka przesada.
http://www.fm-base.co.uk/forum/download ... &rating=10 a to jest ciekawa taktyka. Choc nie lubie taktyk ze skrzydlowymi to ta mnie rozwalila. Testowałem ta taktyke na Man city kupiłem tylko shawcrossa i Sissoko. Wyniki byly rewelacyjne wygrana w L.E wygrana w lidze angielskiej 15 pkt przewagi nad united, final carling cup. Shawcross strzelil okolo 24 goli a toure ok 14 ogolnie duet obroncow byl lepszy od pary tevez balloteli. No i z tymi roznymi to przesada wystarczy ustawic na dlugi slupek zagranie tylko trzeba miec dobrego wykonawce i egzekutora.
-
Czarson
Dokładnie ,wykonawca rzutów rożnych powinien mieć ten atrybut na poziomie 15+ , egzekutor z 190cm do tego grę głową , skoczność i siłę na poziomie 15+ w taktyce należy ustawić sobie zagrania na długi słupek , obrońcy nabieg na długi słupek i co sezon koło 20 bramek nawet będzie strzelał nasz obrońca .
-
Milo
nie wiem czy ten gol padł przez moją taktyke czy tylko był fart
http://www.youtube.com/watch?v=GeTn1AHMK5c
http://www.youtube.com/watch?v=GeTn1AHMK5c
-
Balon
często gracze próbują takich strzałów, ale pierwszy raz widzę bramkę 
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
MatiInter
u mnie sprawdzalem i cos nie dziala z tymi rogami, dziwne
11.0 wersja
Dumny po zwycięstwie, Wierny po porażce. FORZA INTER!!!
-
puMba
Lloris, Adler, Neuer.fmlyhm pisze: Muszę jakiegoś bramkarza kupić, kogo macie? JC raczej kiepsko się u mnie spisuje na bramce.. No i lata już u mnie ma..

Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
-
Helton
MatiInter pisze: u mnie sprawdzalem i cos nie dziala z tymi rogami, dziwne11.0 wersja
http://www.fm-base.co.uk/forum/download ... &rating=10 to daj ta taktyke a bedziesz strzelal gole z roznych jak milo szczegolnie na czystej wersji. Moze masz slabego wykonawce musi miec atrybut minimum 14. Tak samo z obroncami gra glowa minimum 14
-
MatiInter
Biabiany bije rozne 17 ma albo Coentrao 16. a obroncy, Sakho, Fazio, Mbia Shawcross.
oka, dzieki zaraz sprawdze
oka, dzieki zaraz sprawdze
-
krystianeczek
Ranocchia na rożne jest przekoks, a bramkarza to polecam z młodych Matej Delac.
-
Milo
ja od siebie oddam De Gea, Ochoa, Akinfeev.puMba pisze:Lloris, Adler, Neuer.fmlyhm pisze: Muszę jakiegoś bramkarza kupić, kogo macie? JC raczej kiepsko się u mnie spisuje na bramce.. No i lata już u mnie ma..
-
Dzonyy
Jak dla mnie z tych dostępnych na początku ( bez new genów) Adler jest zdecydowanym numerem 1. Spisuje się poprostu fenomenalnie niczym Ustari kilka fm'ów temu 
-
MatiInter
i nic dalej z tych roznych nie wpada. 1bramka na 12meczy i to raczej przypadek niz taktyka. Biabiany17 dosrodkowuje,albo Coentrao16. na dlugi slupek leci ShawcrossHelton pisze:MatiInter pisze: u mnie sprawdzalem i cos nie dziala z tymi rogami, dziwne11.0 wersja
http://www.fm-base.co.uk/forum/download ... &rating=10 to daj ta taktyke a bedziesz strzelal gole z roznych jak milo szczegolnie na czystej wersji. Moze masz slabego wykonawce musi miec atrybut minimum 14. Tak samo z obroncami gra glowa minimum 14
ps. bramkarza Areole polecam ale po paru sezonach
-
Jaro
Właśnie przyniosłem do domu oryginalną płytkę Fm11 od kumpla. Czy jest taka opcja aby gra z 1 egzemplarza była zainstalowana na kilku komputerach? I jak zainstalować tą grę tak aby mi chodziła bez płyty ( nie chce też żadnego steama).

Sig i avatar autorstwa Corredo
-
Balon
ma ktos jakas porządną baze danych? na polskich stronach słabiutkie...
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Helton
http://www.fm-base.co.uk/forum/download ... d=80o
A uaktualnienie ci chodzi?? czy moze dodatkowe ligi?? Zreszta za chwile wyjdzie patch 11.3.
A uaktualnienie ci chodzi?? czy moze dodatkowe ligi?? Zreszta za chwile wyjdzie patch 11.3.