Fakt,w tamtym poście bardziej chodziło mi o muzykę w USA ale mniejsza z tym... Poza tym bardziej chciałem się odnieść do sposobu produkcji tego gatunku niż samego lansowania się pieniędzmi,kiedyś było więcej prawdy w tym Hip-Hopie,więcej pracy,czystego stylu,to po prostu było robione z jajem i pasją,a dzisiaj ? Ta muzyka została doszczętnie skomercjalizowana,co do samych sampli/bitów można znaleźć ogromną różnicę,ja rozumiem trzeba się posuwać do przodu ale robić to z szacunkiem do nurtu i kultury tego gatunku a nie to co dzisiaj się wyprawia z tą muzyką,gdzie się podział Zip Skład,stary dobry Onar,Ostry też powoli się wszystkim przejada a ich miejsce zajmują jakieś typki udające raperów !and1 pisze:Ty byś pewnie za darmo oddawał swoją twórczość i wcinał parapety...Prócz Tedzika nikt się zbytnio nie lansuje bogactwami w PL. Może jeszcze Gural, ale on zdecydowanie mniej, więc nie wiem do kogo/czego pijesz...Nerazurro_ pisze: Zawsze śmieszyły mnie takie teledyskiCo do samej nutki też nie zachwyca ale o gustach się nie dyskutuje...
Osobiście coraz rzadziej już słucham Rapu,to nie ta muzyka co kiedyś,kiedy liczył się styl,technika,umiejętności a nie zarabianie hajsu czy to że masz złotego rolexa i 10 łańcuchów na szyi !!
http://www.youtube.com/watch?v=ogM5-uuwkB8
![]()
Poza tym dlaczego temat ma się odnosić tylko do tej muzyki w Polsce,Hip-Hop to Hip-Hop nieważne gdzie,nieważne skąd,powinno się tu dyskutować o całokształcie tej kultury a nie tylko o Polskich wykonawcach