Cristian Chivu

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
Endru

Odp: Cristian Chivu

Post autor: Endru »

bardzo dobry transfer Interu Mancini powinien stawiac na niego i na Materazziego na srodku obrony bo najlepiej Chivu sobie moim zdaniem na tej pozycji radzi : )
Darek

Post autor: Darek »

andrewddz pisze: bardzo dobry transfer Interu Mancini powinien stawiac na niego i na Materazziego na srodku obrony bo najlepiej Chivu sobie moim zdaniem na tej pozycji radzi : )
A kiedyś ty go widział w Interze na środku obrony, i to w meczu w którym mu dobrze szło? I czy to znaczy że na pozycjach na których grał dotychczas szło mu słabo?  :P :-D

Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Endru

Post autor: Endru »

nie nie szło mu słabo ale widac bylo jak grał w Romie czy w Ajaxie na środku obrony radził sobie bardzo dobrze i wydaje mi sie ze jak Maxwell jest zdrowy Chivu powinien grac na srodku obrony bo lepiej by sobie tam radził niz w srodku pomocy ..jakos nie jestem przekonany do niego na tej pozycji
Darek

Post autor: Darek »

A niech gra gdzie chce, ja akurat byłem za jego sprowadzeniem. A on sam pokazuje że na jakiej mu pozycji nie przyjdzie grać i tak gra dobrze  :P Przy tych kontuzjach i wykluczeniach to zapewne z środka pomocy zawędruje na środek obrony i też będzie grał dobrze :P...

A ja idę spać bo jutro poprawka a ja zamiast spać albo się uczyć to piszę głupoty  :P :D
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Chivu gdzie by nie grał gra dobrze. To jest jeden z najlepeij wyszkolonych technicznie obrońców Świata! Zawsze byłem za jego sprowadzeniem i sie nie pomyliłem. Czy to środek obrony czy pomocy gra dobrze, troszke gorzej na skrzydle ale i tak zadowalająco. Cieszyłem sie widząc go w środku obrony bodajże w Livorno, bo grał dobrze podaniem, potrafił minąć przeciwnika. Chivu jest świetny.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
VDV

Post autor: VDV »

Chivu jest na tyle uniwersalny i świetnie wyszkolony pod względem techniczno-taktycznym, że radzi sobie świetnie na każdej pozycji do jakiej desygnuje go trener.

Jest ostatnio w świetnej formie i nie dziwi mnie wcale że został nominowany do nagrody dla najlepszego piłkarza Lutego na Bałkanach!

Zagłosujmy na niego i pomóżmy mu wygrać  :wink:

http://www.balkan-football.com/content/view/221/1/
Tomekk

Post autor: Tomekk »

zaglosowalem na Cristiana, jak juz pisalem na innym temacie. Rumun idealnie pasuje do gry na wszystkie fronty, srodek, lewa obrona czy pomoc bez problemu no i chyba najlepiej wykonuje wolne u nas :P
Interista_opole

Post autor: Interista_opole »

Co do owlnych to powiedział bym że Figo i Zlatan (Szwed przede wszystkim silowo) , ale Chivu jest b. dobry technicznie i nawet jka gra w pomocy to dobrze, wkoncu lepszy tam on niz Vieira :)
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Nie wydaje mi sie zeby Ibra jakos dobrze wykonywal te rzuty wolne. Chivu jest od niego w tym o wiele lepszz choc szkoda ze jeszcze nie zdobyl z wolnego gola dla nas
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Ojciec

Post autor: Ojciec »

Chivu jest bardzo waznym elementem naszego zespolu, te jego wslizgi :-D
"I don't give a fuck
They done push me to the limit the more I live
I might blow up any minute, did it again"
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Uwaga! Dnia 14 listopada Rumunia zmierzy się z Polską w meczu towarzyskim w Warszawie. Z tego powodu do Polski zawita jeden z naszych ulubieńców. Tak się zastanawiam czy w tych okolicznościach nie przywitać Christiana w Polsce (np na lotnisku) i przekazać mu jakąś drobną pamiątkę związaną z fcinter.pl. Oczywiście zapytanie skierowane jest do osób mieszkających w stolicy.  :-D
RoB

Post autor: RoB »

po co?
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

RoB pisze: po co?
Zeby wiedział ze w Polsce jest sporo sympatyków Interu. To chyba oczywiste. Ale jak chcecie.
interm

Post autor: interm »

Masz racje można było by mu coś dać szkoda że nie jestem z warszawy
yoda79

Post autor: yoda79 »

Żarty sobie robicie. Liczy się klub a nie poszczególni piłkarze. I co by z tym "czymś" zrobił? Zawiózł do Bukaresztu? Niech lepiej więcej trenuje bo formą nie rozpieszcza ostatnio.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
RoB

Post autor: RoB »

forzaragazzi pisze:
RoB pisze: po co?
Zeby wiedział ze w Polsce jest sporo sympatyków Interu. To chyba oczywiste. Ale jak chcecie.
I co jak już będzie wiedział, że jest sporo (po czym miałby wnioskować, że sporo?) sympatyków Interu w Polsce?
yoda79

Post autor: yoda79 »

Po wczorajszym wyczynie Chivu odświeżam wątek o naszym sympatycznym Rumunie.
Niestety, jak zaczął nieźle grać, postanowił z radości unieszkodliwić niejakiego Rossiego z Bari. Zapomniał tylko,że to piłka nożna a nie boks,zresztą i w boksie mało kto bije z tyłu, na dodatek gołą pięścią.
Dodam tylko,że nie rozumiem czemu kolejni trenerzy z uporem maniaka wystawiają Chivu nie tam, gdzie jego miejsce.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Omen

Post autor: Omen »

Rzeczywiście to co zrobił wczoraj Chivu jest karygodne i aż wstyd mi że ktoś taki występuje w czarno-niebieskiej koszulce.Na szczęście przeprosił jednak kary nie uniknie...Szansę zapewne dostanie Nagatomo i oby to nie był dla Rumuna początek końca w Interze...
:szal:
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

Myślę że prędzej takie coś zrobił by Matrix. Ale jest faktem że nerwy czasami puszczają, ja sam nie raz, ani nie dwa uderzyłem kogoś na boisku
Obrazek
Helton

Post autor: Helton »

http://www.youtube.com/watch?v=PQ7i_qFFvIY No to Chivu dostał trzy mecze kary ,ale widać u niego pokorę przeprosił wyraził skruchę. Szkoda że ,aż tyle dostał.
Czarson

Post autor: Czarson »

Uważam , ze został sprowokowany przez Rossiego , przecież nie uderzyłby go tak bez przyczyny to nie Melo .
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Klub powinien go solidnie ukarać, może nauczyłoby go to rozumu. Podsumujmy:
- zhańbił koszulkę Interu;
- gdyby nie ślepota sędziego w tej sytuacji, prawdopodobnie nie wygralibyśmy tego meczu;
- mamy cholernie ciężką sytuację w obronie, gramy z Romą, Juve, a było oczywiste, że za takie coś odpocznie parę tygodni.

Dobrze, że przynajmniej po meczu zachował się z godnością, bo inni pozostają pajacami i poza boiskiem, choć nie mam zamiaru nagradzać go z tego powodu oklaskami. Mam nadzieję, że się ogarnie i po przerwie będzie chciał to klubowi zrekompensować grą na 200%.

Niech mi tylko ktoś wyjaśni, jak to się dzieje, że za celowe wyjechanie w twarz korkami Melo dostaje trzy mecze, a za cios pięścią, notabene mniej bolesny i niebezpieczny, Chivu pauzować będzie przez cztery kolejki. Nie widzę żadnego racjonalnego uzasadnienia. Rozumiem, gdyby wrzucili ich do jednego wora i poczęstowali taką samą karą, ale w czym przewinienie Chivu było gorsze? Oczywiście karę dla Rumuna uważam za odpowiednią.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Seba

Post autor: Seba »

Piekarz pisze: Niech mi tylko ktoś wyjaśni, jak to się dzieje, że za celowe wyjechanie w twarz korkami Melo dostaje trzy mecze, a za cios pięścią, notabene mniej bolesny i niebezpieczny, Chivu pauzować będzie przez cztery kolejki. Nie widzę żadnego racjonalnego uzasadnienia. Rozumiem, gdyby wrzucili ich do jednego wora i poczęstowali taką samą karą, ale w czym przewinienie Chivu było gorsze? Oczywiście karę dla Rumuna uważam za odpowiednią.
Warto dodać, iż tydzień po incydencie Melo zawodnik bodajże Cagliari lub Catanii (nie pamiętam dokładnie) dostał 4 mecze za ostry wślizg w nogi rywala. Także więc nie rozumiem jakimi kryteriami kierowali się panowie dając Brazylijczykowi karę trzech spotkań. Może to z troski o niego, aby jeszcze bardziej go nie pogrążać ? :]
Obrazek
wrobeliev

Post autor: wrobeliev »

Według Interomania.ru, Rossi nazwał go "brudnym Cyganem", niestety, żadnych źródeł nie podali. Jeśli to prawda, zachowanie Chivu może być częściowo zrozumiałe, choć na pewno nie usprawiedliwione. Dziwne, że facet po 7 latach gry we Włoszech nie nauczył się reagować na prowokacje, chyba że to pierwsza, która go tak dotknęła.
kolus

Post autor: kolus »

Ludzie przestancie go bronic bo gra w Interze, zachowal sie jak zwykly cham i tu nie ma usprawiedliwienia dla takiego zachowania. A to jaka kare dostal to inna sprawa ze Melo dostal 3 mecze a Chivu 4.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

wrobeliev pisze: Według Interomania.ru, Rossi nazwał go "brudnym Cyganem", niestety, żadnych źródeł nie podali.
Chivu mógł mu odpowiedzieć żeby się wypchał makaronem, a nie z piąchy wyjeżdżać. Przeprosił, dostał karę, temat jest dla mnie zamknięty.

A pamiętacie jak Witsel złamał nogę Wasilewskiemu? Też skończyło się chyba na 4 meczach, także karanie piłkarzy za różne wybryki jest mało sprecyzowane.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Chivu powinien zmienić kolor hełmu na czerwony
Obrazek
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Chivu to powinien pod hełm sobie mózg wsadzić. Ew. niech zmieni koszulkę bo gość mnie niemiłosiernie co mecz irytuje.
Kusy

Post autor: Kusy »

oby tylko te doniesienia okazały się prawdą, że naszego gustlika w czerwcu chce sprowadzić Liverpool. Oni podobno chcą mu zaoferować 4 letni kontrakt  :lol:  nie wiedzą co czynią :-D
Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 14:19 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Piekarz

Post autor: Piekarz »

To niestety bujda; chyba nawet klub, który płaci za zawodnika na poziomie Floro Floresa 35 mln funtów potrafi (odmiennie od naszych trenerów) odróżnić beczkę kiszonych ogórków od piłkarza.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
ODPOWIEDZ