Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
MiRas.
Kontakt:

Odp: Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Post autor: MiRas. »

Helton pisze: @Globus
a dziekuje bardzo ;) Wlasnie dlatego przez takich ludzi z takimi pogladami Polska to kraj pełen syfu i nietolerancji.
Radziłbym nie dyskutować z Globusem w tej sprawie, bo to tak, jakbyś strzelił sobie w kolano... ;) Ale skoro chcesz to cóż... ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

Post autor: Globus »

Helton pisze: Wlasnie dlatego przez takich ludzi z takimi pogladami Polska to kraj pełen syfu i nietolerancji.

Przez ludzi z Twoimi poglądami Polska zniknie kiedyś z mapy świata. Ale przecież Tobie to nie będzie przeszkadzało prawda?
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Helton

Post autor: Helton »

Niewiem czy zniknie. A czemu niby mialaby zniknac. Ja pamietam jak kilka lat temu byly obawy , ze jak Polska wejdzie do U.E to zniknie z mapy. Poki co jak narazie nie znikneła.
Globus

Helton pisze: Niewiem czy zniknie. A czemu niby mialaby zniknac. Ja pamietam jak kilka lat temu byly obawy , ze jak Polska wejdzie do U.E to zniknie z mapy. Poki co jak narazie nie znikneła.
Polska znika z mapy świata powoli. Prędzej zniknie Islamska Republika Francuska i inne kraje które pozwoliły wpuścić masę hołoty która teraz żyje w gettach i pali "rodowitym" auta. My będziemy następni przez "tolerancję". Z jeden strony zjeść Nas chcą szwaby a z drugiej armia wietnamców. Wspomnisz moje słowa.

Obrazek
cor72z

Post autor: cor72z »

Globus pisze:
Helton pisze: Niewiem czy zniknie. A czemu niby mialaby zniknac. Ja pamietam jak kilka lat temu byly obawy , ze jak Polska wejdzie do U.E to zniknie z mapy. Poki co jak narazie nie znikneła.
Polska znika z mapy świata powoli. Prędzej zniknie Islamska Republika Francuska i inne kraje które pozwoliły wpuścić masę hołoty która teraz żyje w gettach i pali "rodowitym" auta. My będziemy następni przez "tolerancję". Z jeden strony zjeść Nas chcą szwaby a z drugiej armia wietnamców. Wspomnisz moje słowa.
Do tego czasu Wielka Brytania będzie już cała biało-czerwona więc nie ma obaw.
Helton

globus wyczuwam w tobie wszechpolaka. Zawsze mnie zastanawialo co robia wlasnie tacy ludzie jak widza na ulicy w Polsce jakiegos murzyna. A co do Polski to tak jak pisal cor72z prędzej w WKB powstanie II panstwo Polskie :)
Globus

Helton pisze:

globus wyczuwam w tobie wszechpolaka. Zawsze mnie zastanawialo co robia wlasnie tacy ludzie jak widza na ulicy w Polsce jakiegos murzyna. A co do Polski to tak jak pisal cor72z prędzej w WKB powstanie II panstwo Polskie :)
Po czym wnosisz, że jestem wszechpolakiem? Czy ja piszę, że wyczuwam w Tobie kolesia z parad równości albo z antify? Co za ludzie... Widok murzyna jest mi obojętny, aczkolwiek zależy po co tu przyjechał.

Obrazek
Saff

Post autor: Saff »

Globus pisze: Po czym wnosisz, że jestem wszechpolakiem? Czy ja piszę, że wyczuwam w Tobie kolesia z parad równości albo z antify? Co za ludzie... Widok murzyna jest mi obojętny, aczkolwiek zależy po co tu przyjechał.
Nie jesteś postępowcem zgadzającym się na wielonarodowe państwo pod szyldem UE więc musisz być Wszechpolakiem/ONR-wcem/PiS-owcem/faszystą czy tam innym sodomitą (chociaż to raczej zarezerwowane dla ideologii UE).
Minister

Post autor: Minister »

Globus daj spokój:) i tak nie wygramy,bo tolerancja jest zajebista i tak zostanie..Właźmy w dupę wszystkim bambusom,całej Europie,bo XXI wiek jest postępowy i taki zajebiście do przodu.

Saff- rozwaliłeś mnie z tymi przydziałami dla Globusa.SZACUNEK za "mądre" przypisywanie różnorakich ideologii.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Saff

Minister pisze: Globus daj spokój:) i tak nie wygramy,bo tolerancja jest zajebista i tak zostanie..Właźmy w dupę wszystkim bambusom,całej Europie,bo XXI wiek jest postępowy i taki zajebiście do przodu.

Saff- rozwaliłeś mnie z tymi przydziałami dla Globusa.SZACUNEK za "mądre" przypisywanie różnorakich ideologii.
Sorry trochę zmęczony jestem i nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy ;P Mimo braku emotów starałem się trochę ironizować ;)
cor72z

Minister pisze: Globus daj spokój:) i tak nie wygramy,bo tolerancja jest zajebista i tak zostanie..Właźmy w dupę wszystkim bambusom,całej Europie,bo XXI wiek jest postępowy i taki zajebiście do przodu.
Gdzie tam. W internecie panuje kult JKM, a zwolennicy UE są na każdym forum raczej w mniejszości więc nie jesteście na takiej straconej pozycji :)
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

Polska jest często bardziej tolerancyjnym krajem niż takie np. Niemcy czy Francja. We Francji kobiety islamskie nie mogą nosić chust już - francuzi spostrzegli, że islamiści zalewają ich kraj i postanowili ich troche sprowadzic do pionu. Tak samo kwestia cyganów, tylko ich już deportują. W Niemczech z tego co sie dowiaduje, czesto sa napady na osiedla w ktorych mieszkaja np. czarni, wietnamy  itp i czesto gina ludzie. Mówienie o Polsce, że jest nietolerancyjna to przesada. Często u nas obcokrajowcy są lepiej traktowani niż w innych krajach. Nie twierdze, ze nie ma jakichs przejawow agresji, ale nie sa tak duze, jak niektorzy twierdza - to poprostu naduzycie.

Ogólnie też zgadzam się z Globusem. Zawsze jest tak, że to nie wiekszosc krzyczy, tylko wlasnie mniejszosc, a wcale zle nie maja. Na wiekszosc jest wywierany nacisk, przez co mniejszosc czesto ma wiecej do powiedzenia niz ta wiekszosc. Np. zdjecie krzyzy z klas - ogolnie mam do tego obojetny stosunek, ale nie rozumiem, dlaczego np. gdy w klasie 30osobowej jest jeden islamista i przez niego krzyz ma zostac zdjety bo to uraza jego godnosc. To jest niedorzeczne. Byl w hiszpanii przypadek, ze gdy nauczyciel mowil o przemysle w danym regionie i powiedzial ze jest dobrze rozwiniete rzeznictwo, to dziecko powiedzialo ze nie chce tego sluchac bo to go obraza i ze nauczyciel ma tak nie mowic. Sprawa skonczyla sie w sadzie, ale na szczescie dzieciak przegral.
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
Minister

Post autor: Minister »

Saff- chodzi o to,że dla Ciebie Wszechpolak czy członek ONR-u jest od razu faszystą czy nazistą.Ja patrzę na nich jako na patriotów,których powinno być w naszym kraju jak najwięcej patrząc przez pryzma tego co nasi rodacy przeszli podczas obu wojen,wysypu czerwonych i innego buractwa!W dupie mi się nie mieści jak ktoś narzeka na nasz kraj,nasi dziadkowie w grobie się przewracają przez bandę tolerancyjnych idiotów.

Helton-za Twoje podejście do naszego kraju powinieneś dostać karnego kutasa!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Saff

@Minister,
no to jednak się nie zrozumieliśmy ;p
Tak jak napisałem, chciałem żeby moja poprzednia wypowiedź zabrzmiała nieco ironicznie. Może mi się nie udało.
Chodziło mi jedynie o to, że obecnie dla większości osób tak popierających czy to PO, czy SLD bądź będących ślepo zapatrzonych w to co mówi UE uważa, że każdy przejaw patriotyzmu jest głoszeniem skrajnych ideologii. I tak każdy kto nie jest 'tolerancyjny' wobec imigrantów, mniejszości narodowych etc w naszym kraju jest wyzywany od Wszechpolaka, ONRowca, faszysty czy nazisty - w dowolnej konfiguracji, niezależnie od tego czy jest to dobre połączenie.
Taki sam cyrk był podczas obchodów 11 listopada gdzie rzekomo przez Warszawę mieli przejść faszyści.

@cor72z,
nie wiem co rozumiesz poprzez stwierdzenie 'kult JKM'. W moim odczuciu (zwłaszcza, że mogę swoje poglądy określić jako konserwatywno-liberalne) jest to w tym momencie najlepszy kandydat (już tu rozszerzając czy to sam Mikke, czy WiP/UPR).
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

dokladnie, tez uwazam ze janusz w tym momencie ma poglady najbardziej zblizone do moich. Liberalnie w sprawach gospodarki i dawanie wolnosci ludziom, ale konserwatywnie obyczajowo
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
cor72z

Saff pisze: @Minister,
no to jednak się nie zrozumieliśmy ;p
Tak jak napisałem, chciałem żeby moja poprzednia wypowiedź zabrzmiała nieco ironicznie. Może mi się nie udało.
Chodziło mi jedynie o to, że obecnie dla większości osób tak popierających czy to PO, czy SLD bądź będących ślepo zapatrzonych w to co mówi UE uważa, że każdy przejaw patriotyzmu jest głoszeniem skrajnych ideologii. I tak każdy kto nie jest 'tolerancyjny' wobec imigrantów, mniejszości narodowych etc w naszym kraju jest wyzywany od Wszechpolaka, ONRowca, faszysty czy nazisty - w dowolnej konfiguracji, niezależnie od tego czy jest to dobre połączenie.
Taki sam cyrk był podczas obchodów 11 listopada gdzie rzekomo przez Warszawę mieli przejść faszyści.

@cor72z,
nie wiem co rozumiesz poprzez stwierdzenie 'kult JKM'. W moim odczuciu (zwłaszcza, że mogę swoje poglądy określić jako konserwatywno-liberalne) jest to w tym momencie najlepszy kandydat (już tu rozszerzając czy to sam Mikke, czy WiP/UPR).
Poprzez "kult JKM" rozumiem ludzi ślepo zapatrzonych we wszystko, co mówi JKM. Napisałeś o uogólnianiu i wrzucaniu ludzi "nietolerancyjnych" do jednego worka ale to działa też w drugą stronę. Napisz gdzieś w necie coś nie tak o JKM to od razu odkryjesz, że jesteś różowy, czerwony albo bordowy. Co do cyrku 11 listopada: cóż poradzić, Wybiórcza.
Saff

cor72z pisze: Poprzez "kult JKM" rozumiem ludzi ślepo zapatrzonych we wszystko, co mówi JKM. Napisałeś o uogólnianiu i wrzucaniu ludzi "nietolerancyjnych" do jednego worka ale to działa też w drugą stronę. Napisz gdzieś w necie coś nie tak o JKM to od razu odkryjesz, że jesteś różowy, czerwony albo bordowy. Co do cyrku 11 listopada: cóż poradzić, Wybiórcza.
Ok, w takim układzie źle Cię zrozumiałem. Ale co do tego o czym piszesz. I tak jest to mniej widoczne aniżeli krytyka skierowana w stronę PO czy PiS.
kachol

Post autor: kachol »

JKM ma teraz chwilę chwały wśród rozmaitych oszołomów. Mam nadzieje, że jak najkrótszą. Nie ma to jak powiedzieć ludziom, bogaćcie się jak chcecie, ale spróbujcie być niemoralni, nieobyczajni, a spadnie na was kara. Gardzę taki systemem od A do Z. Taki piękny jest konserwatywny-liberalizm - ani konserwatyzm, ani liberalizm.

Minister martwi mnie Twoje podejście do patriotyzmu. Jak dla Ciebie wzorowym patriotą jest ONR-owiec, Wszechpolak to nie za dobrze. Właśnie dlatego nigdy nie będzie mi z Tobą, ani Globusem po drodze. Dlaczego za patriotę nie może uchodzić facet czy kobieta, która czyta Wyborczą, albo Rousseau do poduszki:)? Czy jako lewicowiec, nie mam prawa kochać tego kraju i być patriotą? Czy patriotyzm musi być utożsamiany z katolicyzmem i konserwatyzmem? Czy jako ateista mam prosić o azyl w Szwecji? Czy skreślicie połowę wielkich polskich uczonych i pisarzy tylko dlatego, że było im z konserwatyzmem nie po drodze i zostanie nam Sienkiewicz?

Poza tym wciąż nie wierzę, że zniknie Francja, Anglia, albo Szwecja. Jakoś jestem dziwnie spokojny o przyszłość tych krajów na mapie świata. Poza tym Globus Polaków ani Niemcy nie zjedzą, ani Arabowie, ani Wietnamce bo wciąż jest tutaj dla nich mało atrakcyjnie.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

kachol pisze: Poza tym Globus Polaków ani Niemcy nie zjedzą, ani Arabowie, ani Wietnamce bo wciąż jest tutaj dla nich mało atrakcyjnie.
Szwaby do nas chciały zjeść podczas II wojny,ale im się nie udało i nigdy nie uda.Im jest atrakcyjniej u siebie,niż w Polsce,ale Arabowie,Turcy czy Wietnamce nadal będą zalewać nasz kraj jeżeli będziemy tak tolerancyjni,że aż rzygać się chce.Jak tak im się podoba Polska,to niech sobie przyjadą na wakacje,a potem z powrotem do siebie.

Niewiele rzeczy wkurwia mnie bardziej niż widok wychodzącego z czarnego BMW Turka w garniaku i złotymi błyskotkami, który zabiera dobrze płatną pracę moim rodakom.Najpierw tu przyjechali,później zabiegali o zasiłki, później zabiegali o pracę, później ugruntowali swoją pozycję społeczną, później zdobyli pieniądze.Tylko czekać aż sięgną po władzę...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Saff

kachol pisze: JKM ma teraz chwilę chwały wśród rozmaitych oszołomów. Mam nadzieje, że jak najkrótszą. Nie ma to jak powiedzieć ludziom, bogaćcie się jak chcecie, ale spróbujcie być niemoralni, nieobyczajni, a spadnie na was kara. Gardzę taki systemem od A do Z. Taki piękny jest konserwatywny-liberalizm - ani konserwatyzm, ani liberalizm.
O Boże, co za bzdura. Co jest złego w bogaceniu się i jednocześnie byciu obyczajnym?
Helton

Calkowicie sie nie zgadzam z waszymii pogladami. Niestety nie jest z wami za dobrze jezeli nazywacie wszechpolakow patriotami. Ta sa osoby , ktore gloryfikuja hitlera sam widzialem ich transparenty z napisami Hitler wroc albo zrobic z czarnymi to samo co hitler z zydami. Ci ludzie to zwykli bandyci , kibole. Ci ludzie sa podawani praniu mozgow.Jak wiadomo w takim wieku takie osoby sa podatne na takie chore ideologie sam wiem cos o tym. Oni stanowia zagrozenie dla zycia innych osob. Oni generalnie boja sie innych ludzi. Ja mam inny poglad na patryjotyzm. Dla mnie patryjotyzm to jest dbanie o innego czlowieka niezaleznie od tego czy jest bialy zolty czarny czy czerwony. Panstwo powinno byc opiekuncze powinno dbac o rozwoj KAZDEGO obywatela. Powinno mu zapewnić takie warunki , aby mogl w dany kraju zyc i sie rozwijac.

Co do Korwinna Mikke to nie moge powiedziec , ze jest glupi jest dosc inteligentny , ale niemogę zaakceptować jego poglądów. Dla mnie jest on gorszy niz polaczeniu tuska i kaczynskiego. Jeżeli , ktoś mówi o segregacji spoleczenstwa, albo o karach dla kogos kto pomoga biednym ludziom to jest to dla mnie niebezpieczny człowiek.Korwin Mikke po wyborach oszalal dostal tam jakies 2%. Dla niego 98% Polaków to idioci.Zreszta boi sie ateistow , socjalistow, murzynow i generalnie wszystkich.   Konserwatywny Liberalizm jest najgorsza ideologia  jaka ktos moglby wymyslec. Przyklad krwawych rzadow pani tchatcher. Ale o korwinie dlugo mozna by mowic , ale raczej w innym temacie. Moze ktos kiedys stworzy na tym forum temat polityka.
@globus
Ja bylbym ciekawy jak zachowasz sie w takiej sytuacji

Ulegasz wypadkowi mniej wiecej takiemu jak kubica. Lekarze nie daja ci żadnych szans na przezycie. Nagle na twoje szczescie operacje przeprowadza murzyn , ktory ratuje twoje życie. Ten murzyn przyjechał do Polski na studia zakochal sie w Polsce i ma zone Polke. Jest uwazany za najlepszego specjaliste. Co w takim razie robisz idziesz do niego i mowisz mu to http://www.youtube.com/watch?v=HUaspr3IV_M
Albo co bys zrobil gdyby Polska reprezentacja zlozona z perquisow , arboledy no i jeszcze kilku czarnych zdobyla mistrzostwo europy
Saff

Helton pisze: Ja mam inny poglad na patryjotyzm. Dla mnie patryjotyzm to jest dbanie o innego czlowieka niezaleznie od tego czy jest bialy zolty czarny czy czerwony. Panstwo powinno byc opiekuncze powinno dbac o rozwoj KAZDEGO obywatela. Powinno mu zapewnić takie warunki , aby mogl w dany kraju zyc i sie rozwijac.
ad1.
Patriotyzm, nie patryjotyzm.
ad2.
Radzę zajrzeć do słownika języka polskiego i zobaczyć definicję tego terminu.
ad3.
Państwo nie powinno być instytucją charytatywną.
Helton pisze:Co do Korwinna Mikke to nie moge powiedziec , ze jest glupi jest dosc inteligentny , ale niemogę zaakceptować jego poglądów. Dla mnie jest on gorszy niz polaczeniu tuska i kaczynskiego. Jeżeli , ktoś mówi o segregacji spoleczenstwa, albo o karach dla kogos kto pomoga biednym ludziom to jest to dla mnie niebezpieczny człowiek.Korwin Mikke po wyborach oszalal dostal tam jakies 2%. Dla niego 98% Polaków to idioci.Zreszta boi sie ateistow , socjalistow, murzynow i generalnie wszystkich.  Konserwatywny Liberalizm jest najgorsza ideologia  jaka ktos moglby wymyslec. Przyklad krwawych rzadow pani tchatcher. Ale o korwinie dlugo mozna by mowic , ale raczej w innym temacie. Moze ktos kiedys stworzy na tym forum temat polityka.
Tak z ciekawości. Kiedy Mikke wspominał o karaniu ludzi za pomoc innym?
Krytykujesz rządy Margaret Thatcher. Zapewne i z rządami Pinocheta Ci nie po drodze. Tylko czy ktoś zauważa ile za rządych tych dwojga polityków stało się faktycznie dobrego? Jak wyprowadzili swoje kraje z kryzysu?
Z Pinochetem ogólnie jest ciekawa sytuacja. Taki szum i krzyk jaki to zły, przeprowadził zamach stanu, a jednocześnie za to samo gloryfikuje się u nas Piłsudskiego. Ale jednak taki Pinochet umiał przeprowadzić odpowiednie reformy, nie dopuścić do rozprzestrzenienia się komunizmu w Chile (co groziło tym, że ten kraj stanie się drugą Kubą). Od tamtych czasów praktycznie Chile ma stopniowy wzrost gospodarczy na poziomie 6-7%. Ale nie, bo przecież to były niedemokratyczne rządy. Ważne żeby ludzie mogli sami o sobie decydować, mieć wpływ na władzę. Nie ważne, że niejednokrotnie taki zamordyzm może jednak pomóc w tym, że tym ludziom lepiej by się żyło, ważne żeby mogli sobie co jakiś czas pójść i zagłosować.

I z ciekawości usłyszałbym od Ciebie co jest takiego złego w konserwatywnym liberalizmie.
Helton

Krytykujesz rządy Margaret Thatcher. Zapewne i z rządami Pinocheta Ci nie po drodze. Tylko czy ktoś zauważa ile za rządych tych dwojga polityków stało się faktycznie dobrego? Jak wyprowadzili swoje kraje z kryzysu?
Z Pinochetem ogólnie jest ciekawa sytuacja. Taki szum i krzyk jaki to zły, przeprowadził zamach stanu, a jednocześnie za to samo gloryfikuje się u nas Piłsudskiego. Ale jednak taki Pinochet umiał przeprowadzić odpowiednie reformy, nie dopuścić do rozprzestrzenienia się komunizmu w Chile (co groziło tym, że ten kraj stanie się drugą Kubą). Od tamtych czasów praktycznie Chile ma stopniowy wzrost gospodarczy na poziomie 6-7%. Ale nie, bo przecież to były niedemokratyczne rządy. Ważne żeby ludzie mogli sami o sobie decydować, mieć wpływ na władzę. Nie ważne, że niejednokrotnie taki zamordyzm może jednak pomóc w tym, że tym ludziom lepiej by się żyło, ważne żeby mogli sobie co jakiś czas pójść i zagłosować.

I z ciekawości usłyszałbym od Ciebie co jest takiego złego w konserwatywnym liberalizmie.
Jakis miesiac temu bodajze w superstacji , albo w polsat news. Mowił coś o rozwarstwieniu a także o tym ,że ci co pomagają biedocie powinni być ukarani. A i jeszcze pamietam jak kiedys w  we wrzesni powiedział ,że nie puscił by swoich dzieci do klas integracyjnych.Pamietam jak kiedys z braku argumentow nazwal Arłukowicza zbrodniarzem , ale także kazał roztrzelać osoby związane z sld  :-x.  Konserwatywny Liberalizm to jest oczywiscie krwiozerczy kapitalizm. Otworzył by w Polsce furtke dla niebezpiecznego wyzysk. Tych najbogatszych prywaciarzy to powinno się opodatkować bo płacą najniższe podatki w u.e.  Prywatyzacja np. sluzby zdrowia skonczy sie katastrofa wtedy do respiratora bedziesz wkladal zetony. Powiedz mi jedno jeżeli te kraje są tak bogate to dlaczego w chile jest tyle bezdomnych , albo dlaczego ludzi w tych krajach nie stac na wizyte u lekarze bo nieposiadają ubezpieczenia !!!! I tutaj nie zaprzeczysz ,że lady rządy Tchacher były krwawe np. wojna o falklandy. Po za tym pani tchatcher zakazała dozywiania dzieci w szkołach!!!! Bo jak sama twierdziła dzieci powinny być wyzowione przez rodzicow. Funkcjonowało to wszystko w myśl zasady ,,kto nie pracuje ten nie je  Co do chile to sie nie wypowiem sorki , ale za malo wiem na temat tego kraju. Wiem oczywiscie czym byl chilijski cud , ale gdzie slyszałem ze to tak naprawdę bujda , ale niewiem musiałbym naprawdę z kilku źródeł o tym poczytać. Ja osobiście uważam ,że najlepszy krajem są kraje skandynawskie + holandia. Szczegolnie w szwecji od 70 lat rzadzą socjaldemokraci i zobacz żadnego kryzysu nie było, żadnego tchatcherymu , neoliberalizmu nie trzeba było wprowadzać. Troszeczke mi się wydaje ,że w tym temacie troche offtopujemy.
Globus

Helton pisze: Ta sa osoby , ktore gloryfikuja hitlera sam widzialem ich transparenty z napisami Hitler wroc albo zrobic z czarnymi to samo co hitler z zydami.
Jeżeli faktycznie mieli transparenty z Adolfem to już ich nie lubię. Ale pierwszy raz o tym słyszę.
Helton pisze: Ci ludzie to zwykli bandyci , kibole.
Z wyborczej jesteś? a kto to jest kibol bo nie wiem? To ten co dzieci bije na meczu?  :lol2:
Helton pisze: Ja mam inny poglad na patryjotyzm. Dla mnie patryjotyzm to jest dbanie o innego czlowieka niezaleznie od tego czy jest bialy zolty czarny czy czerwony. Panstwo powinno byc opiekuncze powinno dbac o rozwoj KAZDEGO obywatela. Powinno mu zapewnić takie warunki , aby mogl w dany kraju zyc i sie rozwijac.
I tak właśnie mamy. Ciapaci i Kitajce dostają kasę za nic a staruszki nie mają na leki. Niech żyje "patryjotyzm"

Ulegasz wypadkowi mniej wiecej takiemu jak kubica. Lekarze nie daja ci żadnych szans na przezycie. Nagle na twoje szczescie operacje przeprowadza murzyn , ktory ratuje twoje życie. Ten murzyn przyjechał do Polski na studia zakochal sie w Polsce i ma zone Polke. Jest uwazany za najlepszego specjaliste. Co w takim razie robisz idziesz do niego i mowisz mu to http://www.youtube.com/watch?v=HUaspr3IV_M
Albo co bys zrobil gdyby Polska reprezentacja zlozona z perquisow , arboledy no i jeszcze kilku czarnych zdobyla mistrzostwo europy
Co robię? mogę mu podziękować za uratowanie mi życia i dalej mieć swoje poglądy, że przez Niego Nasi młodzi lekarze muszą do Anglii jeździć ratować życie. A co do ME to nie ośmieszaj się! Wolę reprezentację przegrywającą z Mołdawią niż armię bambusów z pucharem.

Obrazek
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Globus pisze:
I tak właśnie mamy. Ciapaci i Kitajce dostają kasę za nic a staruszki nie mają na leki. Niech żyje "patryjotyzm"
Czyli winni konstrukcji systemu socjalnego w Polsce są "Ciapaci" i "Kitajce"? Więcej kasy na pewno z niego ciągną ci którzy wystają od rana do wieczora pod sklepem i pobierają co miesiąc różne zapomogi na leczenie swojej "choroby alkoholowej". Gdyby im się chciało pracować to by ich babcie miały trochę mniej problemów finansowych.
Co robię? mogę mu podziękować za uratowanie mi życia i dalej mieć swoje poglądy, że przez Niego Nasi młodzi lekarze muszą do Anglii jeździć ratować życie.
Mówisz o tych lekarzach którzy po 2 naświetlaniach nie zauważą że spalili płuca pacjentowi i dopierdzielą mu kolejne, większe dawki? Czy o tych którzy jak najszybciej chcą się pozbyć pacjenta któremu nie wiedzą co jest? Niech lepiej "ratują" w ten sposób na Wyspach.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 11:01 przez Ljarro, łącznie zmieniany 1 raz.
Saff

Helton pisze: Jakis miesiac temu bodajze w superstacji , albo w polsat news. Mowił coś o rozwarstwieniu a także o tym ,że ci co pomagają biedocie powinni być ukarani. A i jeszcze pamietam jak kiedys w  we wrzesni powiedział ,że nie puscił by swoich dzieci do klas integracyjnych.Pamietam jak kiedys z braku argumentow nazwal Arłukowicza zbrodniarzem , ale także kazał roztrzelać osoby związane z sld  :-x.
Nie wiem, nie widziałem. Poszukam później. Ale raczej brak argumentów i Mikke nie chodzą w parze.
Helton pisze:Tych najbogatszych prywaciarzy to powinno się opodatkować bo płacą najniższe podatki w u.e.
Pomijając UE bo nie traktuję tego jako jakiś wyznacznik. Czemu mieli by płacić wyższe podatki? Tylko dlatego, że ktoś jest przedsiębiorczy i udało mu się rozkręcić jakiś niezły biznes? Sorry, bez obrazy, ale jest to dla mnie argument skończonych idiotów, leni i nierobów. Zarabiam mało i zazdroszczę panu X bo ma fajną firmę i ułożyło mu się życie. To on powinien płacić więcej.
I jeszcze co do tego tematu. To też jest czysty chwyt populistyczny. Bo nikt nie bierze pod uwagę, że nawet jeżeli progi podatkowe będą dla wszystkich takie same to i tak Ci najbogatsi będą o wiele więcej dokładali do budżetu niż ci najbiedniejsi.
Helton pisze:Prywatyzacja np. sluzby zdrowia skonczy sie katastrofa wtedy do respiratora bedziesz wkladal zetony.
Czemu miałoby tak być?
Raz, że sama prywatyzacja służby zdrowia znowu jest hasłem populistycznym stosowanym czy to przez PiS, czy PO lub SLD.
Żeby to mogło dobrze funkcjonować musiałoby to pociągnąć za sobą szereg odpowiednich reform, jak chociażby likwidację NFZ, likwidację składek zdrowotnych, a więc automatycznie więcej pieniędzy zostawałoby w kieszeni pacjentów. Gdyby jeszcze do tego znieść szereg innych bzdurnych świadczeń to byłoby ich jezscze więcej.
Weź pod uwagę ile faktycznie specjalistycznych badań ludzie i tak obecnie muszą robić prywatnie, bo albo nie refunduje ich NFZ, albo są takie kolejki, że gdyby czekać na termin to ludzie albo szybciej zejdą z tego świata, albo jednak zdecydują się wykonać je prywatnie.
Przykładem też może być stomatologia. Jeszcze do niedawna większość społeczeństwa chodziła do dentysty na ubezpieczalnię. Teraz praktycznie niewielki procent nie decyduje się leczyć zębów prywatnie.
Helton pisze:Powiedz mi jedno jeżeli te kraje są tak bogate to dlaczego w chile jest tyle bezdomnych , albo dlaczego ludzi w tych krajach nie stac na wizyte u lekarze bo nieposiadają ubezpieczenia !!!!
Ja nie napisałem, że Chile jest bogate. Napisałem, że mają stabilny wzrost gospodarczy. Weź pod uwagę, gdzie byłby ten kraj gdyby nie tamte reformy.
Bezdomni? Mamy demokrację, a ilu takich jest u nas.
Helton pisze:I tutaj nie zaprzeczysz ,że lady rządy Tchacher były krwawe np. wojna o falklandy.
Wydawało mi się, że rozmawialiśmy tutaj o kwestiach gospodarczych, a nie militarnych.
Czy państwa, w których nie rządzą KoLiberałowie nie prowadzą wojen?
Helton pisze:Po za tym pani tchatcher zakazała dozywiania dzieci w szkołach!!!! Bo jak sama twierdziła dzieci powinny być wyzowione przez rodzicow. Funkcjonowało to wszystko w myśl zasady ,,kto nie pracuje ten nie je
Tu jestem zdania, że państwo nie może być instytucją charytatywną. Żaden ustrój nie jest idealny. Wiadomo, że trzeba dopuścić jakieś skrajne przypadki ale nie może być tak jak teraz jest np u nas, że jakaś grupa ludzi nie chce iść do roboty bo bardziej im się opłaca siedzieć na dupie w domu i brać zasiłek dla bezrobotnych. Do tego niejednokrotnie właśnie jeszcze korzystając z ulg na dzieci czy innych świadczeń socjalnych.
InterNH

Post autor: InterNH »

Helton pisze:

Jakis miesiac temu bodajze w superstacji , albo w polsat news. Mowił coś o rozwarstwieniu a także o tym ,że ci co pomagają biedocie powinni być ukarani. A i jeszcze pamietam jak kiedys w  we wrzesni powiedział ,że nie puscił by swoich dzieci do klas integracyjnych.
Grubo przeinaczasz.. Chodziło mu o różnego rodzaju zasiłki socjalne, które przyznaje się biednym kosztem innych.I ja go w tym stu procentowo popieram, zresztą do takiej szkoły tez bym dziecka nie posłał.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
cor72z

Dlaczego tak denerwuje was obcokrajowiec pracujący w Polsce? Bo niby "kradnie" posadę jakiemuś Polakowi? Skoro wykonuje u nas jakąś pracę, to znaczy, że albo Polakom nie chciało się jej wykonywać albo wykonują ją gorzej albo wymagają większego wynagrodzenia. Wolny rynek.

Co do prywatyzacji służby zdrowia, chociaż odbiega to od głównego tematu, to jest to świetny pomysł. W USA się sprawdził bo w razie czego mogą się leczyć w Kanadzie, my mamy blisko kraje UE więc nam też by się opłaciło.
Bart

Post autor: Bart »

solo_nerazzurri pisze: Polska jest często bardziej tolerancyjnym krajem niż takie np. Niemcy czy Francja. We Francji kobiety islamskie nie mogą nosić chust już - francuzi spostrzegli, że islamiści zalewają ich kraj i postanowili ich troche sprowadzic do pionu. Tak samo kwestia cyganów, tylko ich już deportują. W Niemczech z tego co sie dowiaduje, czesto sa napady na osiedla w ktorych mieszkaja np. czarni, wietnamy  itp i czesto gina ludzie. Mówienie o Polsce, że jest nietolerancyjna to przesada. Często u nas obcokrajowcy są lepiej traktowani niż w innych krajach. Nie twierdze, ze nie ma jakichs przejawow agresji, ale nie sa tak duze, jak niektorzy twierdza - to poprostu naduzycie.
To zależy. Mnie np. boli że w Austrii jak mówię, że jestem katolikiem to słyszę tylko ironiczne "du bist doch aus Polen". Tak samo nie do pomyślenia dla mnie jest że koleżanka tutaj na maturze ustnej z angielskiego miała temat o homoseksualizmie, którego akceptację należy popierać, jeśli chce się rzeczoną maturę zdać. To jest chore.

A tak ogólnie, co do tematu, to unikam wszelkich skrajności, pomijając czarno-niebieski fanatyzm.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Bart pisze: Tak samo nie do pomyślenia dla mnie jest że koleżanka tutaj na maturze ustnej z angielskiego miała temat o homoseksualizmie, którego akceptację należy popierać, jeśli chce się rzeczoną maturę zdać. To jest chore.
No to gdybym był Austriakiem, to nie zdałbym matury
Macie swoją Unię Europejską, eurokołchoz spedalony. Kwestia czasu, kiedy u nas takie akcje będą miały miejsce.
ODPOWIEDZ