"Trochę" jestem opóźniony, toteż odniosę się również do wypowiedzi sprzed kilku dni - wybaczcie.
Po pierwsze: trochę tutaj prawa strona sporu żyje romantyzmem i zastanawianiem się nad - proszę o wybaczenie! - pierdołami. Nie ma żadnego znaczenia kto i jakiego koloru skóry będzie grał w danej reprezentacji. Sens piłkarstwa międzypaństwowego nie istnieje już od - przynajmniej - kilkunastu lat. Nie ma już reprezentacji Polski, nie ma reprezentacji Niemiec i nie ma reprezentacji Włoch; są to reprezentacje obywateli niemieckich, polskich i włoskich. A to dwie zupełnie różne sprawy.
Helton pisze:Ci ludzie sa podawani praniu mozgow.Jak wiadomo w takim wieku takie osoby sa podatne na takie chore ideologie sam wiem cos o tym
To, niestety, widać.
Przyklad krwawych rzadow pani tchatcher.
Znaczy: w Wielkiej Brytanii musi być sporo wampirów, skoro rządziła nią przez 11 lat.
Albo co bys zrobil gdyby Polska reprezentacja zlozona z perquisow , arboledy no i jeszcze kilku czarnych zdobyla mistrzostwo europy
Mam nadzieję, że to, co każdy powinien - nic.
Pinochet nie bardzo umiał przeprowadzać reformy, do czego sam się przyznał. Reformy w Chile przeprowadzili "Chicago Boys" Grupa najbardziej skrajnych neoliberalnych ekonomistów od Miltona Friedmana.
Oczywiście wadą Pinocheta jest, że przyznał, iż czegoś nie potrafi i oddał władzę nad tą dziedziną w ręce specjalistów. Biję pokłony i prawie jestem nawrócony.
Rozumiem, że pojęcie wolności i praw obywatelskich jest Ci obce
Och, błagam. Toć już Paweł Jasienica pisał, że człowiek urodzony w czasach sprzed oświecenia przeniesiony w realia najbardziej nawet liberalnej demokracji czułby się uciśniony. Prosty postulat: pedofile nie wychowują dzieci, więc niech demokraci nie mówią o wolności!
WOLNOŚĆ i DEMOKRACJA - dzięki temu możesz pisać tutaj te swoje wypociny - szanuj to.
Bo - jak wiadomo - w monarchiach europejskich cenzura Internetu była powszechna!
Prywatny system opieki zdrowotnej - pewne dobra są uniwersalne i powinny być dostępne dla wszystkich, do nich należy prawo do opieki zdrowotnej.
No i tu mylisz pojęcia, bo prawa to rzecz wynikająca z natury człowieka jako takiej; toteż przysługuje mu, owszem, prawo do życia, wolności, własności etc. Jednak "prawo do opieki zdrowotnej" to fikcja; opieka zdrowotna jest dobrem, które - jak każde dobro - podlega wycenie i albo Cię na ów dobro stać, albo nie.
Podatki muszą być progresywne, bo wciąż żyjesz wśród innych ludzi. Nie masz takiej potrzeby wyjedź na bezludną wyspę. Jeden zarabia więcej, inny mniej wykonując czasami nie mniej potrzebną pracę. Wszyscy obywatele składają się na takie pojęcie jak: DOBRO WSPÓLNE w którym nie ma nic złego, na ogólny dobrobyt otaczającej Cię przestrzeni.
LOL? "muszą być progresywne, bo wciąż żyjesz wśród innych ludzi" = "muszą być pogłówne, bo wciąż żyjesz wśród innych ludzi". Dobro wspólne? Na przykład?
Poza tym, obecny kapitalizm ma nie wiele wspólnego z ideą kapitalizmu, jako wolnej gospodarki. Rynek kontrolowany jest przez korporację, które blokują wolną przedsiębiorczość, wg mnie obecnie bliżej mu do socjalizmu niż kapitalizmu. Więc o bogacenie się jest dość ciężko.
To doprawdy cudowne; Chińczycy na pewno bardzo płaczą, że korporacje wciąż blokują im wolną przedsiębiorczość i tylko czekają aż ich kraj przystąpi do Unii Europejskiej, celem likwidacji tej dziczy i wyzysku. Przestańże chrzanić, bo aż nieprzyzwoite: korporacje korporacjami, a oscypki w Zakopanem sprzedawały się dobrze. Oczywiście do momentu, w którym miłościwa Unia poczęła strzec ludzi przez złymi góralami, co w swych chatach pragną wyzyskać biednych turystów, a najlepiej przy okazji i otruć - od tamtej pory mamy bodaj trzech górali w Zakopanem, co mogą robić oscypki.