Polska Ekstraklasa
-
Mora
- Kontakt:
Odp: Polska Ekstraklasa
Nie wiem po co ta cała polemika, w kibicowskiej Polsce nikt (poza zgodami) nie szanuje zarówno nożowniczej Wisły jak i równie nożowniczej Cracovii.Szacunek dla Hutnika - owszem.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Rustin
- Kontakt:
Czyli w stosunku do mnie reprezentujesz drugą stronę Błoń, mi to akurat nie przeszkadza, każdy kibicuje komu chce. Nie mam ideologicznego obrazu kibola, jak rozmawiam to przeważnie z Ultrasami i normalnymi kibicami. Nie interesują mnie krakowscy nożownicy i tego typu ludzie, nie moja działka. Nie rozumiem takich ani uważających się za reprezentantów Wisły czy Cracovii. Klub nie identyfikuje się z nimi w żaden sposób. Równie dobrze mogli by się nazwać "biali" i "czarni". Dla mnie na jedno wychodzi, jedna wielka głupota. Za zaproszenie na Kałuży 1 muszę podziękować, bliżej mi na R22. Jeśli chodzi o mój opis derbów, to nawet kolega za Cracovią twierdził, że to była przesada i ileż można. Na Wiśle nawet w trakcie meczu z Legią nie było zbyt wielu bluzgów, chyba, że liczyć "legła, legła warszawa" w końcówce. Zobaczymy jak będzie na wiosnę na derbach przy Reymonta.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
-
InterNH
Ale nikt od was takich zachowań nie potępia, a ultrasi nie mają tak naprawdę za wiele do powiedzenia.Do tego wszyscy Ci "chuligani", to idioci w dresach z maczetą w rękach, którym bez sprzętu na pieści dałby rade zwykły kibic.Co innego dostać po pysku za to co się kocha czyli klub, a co innego dostać kose od debila, którego związek z tym klubem jest zerowy.Żeby nie było nie jestem żadnym chuliganem z ekipy, ale żyje w tym mieśćie i znam realia, a moża wręcz powiedzieć, że poznałem je na własnej skórze.Wielu mogłoby powiedzieć "to jak ci sie tak nie podoba to nie kibicuj".Ale ja urodziłem się tutaj i kocham mój klub i nie ma opcji żebym się do niego nie przyznał (tak samo jak do ojczyzny i wiary) i tego nie zmienie i jestem dumny, że środowisko kibiców mojego klubu potępia nożowników, w czasie gdy na waszych meczach pojawiają się np flagi "Miasto 100 tyś noży nie czekaj aż ktoś pierwszy Ci go włoży".
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Paru
InterNH, flaga "Nasze Miasto 1000 noży..." jest swego rodzaju prowokacją, tak samo, jak utożsamianie się z Żydami. Jest to prowokacją typu, jak np. Zagłębie Sosnowiec zrobiło swego czasu oprawę z czerwonym kapturkiem i podpisem "Kapturek też był Czerwony". Osobiście potępiam "nożownictwo", ale z "żydostwem" się utożsamiam. Co do dopingu na Derbach, to 80% przyśpiewek "anty" wychodziło z sektorów A i B(jest to prosta mieszcząca się od Alei Focha, dawny Nasz młyn na starym stadionie), nie z młyna. A potem Ci wielcy kibice z tych sektorów narzekali ile tego anty dopingu było, taka hipokryzja.
Rustin, też czekam na Derby na Stadionie Miejskim, obyśmy tylko dostali jakieś wejściówki.
Rustin, też czekam na Derby na Stadionie Miejskim, obyśmy tylko dostali jakieś wejściówki.
-
Rustin
- Kontakt:
Chodzi Ci o to, żeby przykładowo Stowarzyszenie Kibiców potępiało oficjalnie chuliganów lub w trakcie dopingu wodzirej krzyknął "a teraz pojedźmy nożownikom"? Osoby z SKWK są znane, podobnie jak Ci prowadzący doping, sądzę, że skończyłoby się to w najlepszym wypadku pobiciem. Normalni kibice potępiają nożowników, ale co my mamy do gadania, skoro oni mają swoje w głowach. Widzieliście serię tych filmików pewnie :InterNH pisze: Ale nikt od was takich zachowań nie potępia, a ultrasi nie mają tak naprawdę za wiele do powiedzenia.Do tego wszyscy Ci "chuligani", to idioci w dresach z maczetą w rękach, którym bez sprzętu na pieści dałby rade zwykły kibic.Co innego dostać po pysku za to co się kocha czyli klub, a co innego dostać kose od debila, którego związek z tym klubem jest zerowy.Żeby nie było nie jestem żadnym chuliganem z ekipy, ale żyje w tym mieśćie i znam realia, a moża wręcz powiedzieć, że poznałem je na własnej skórze.Wielu mogłoby powiedzieć "to jak ci sie tak nie podoba to nie kibicuj".Ale ja urodziłem się tutaj i kocham mój klub i nie ma opcji żebym się do niego nie przyznał (tak samo jak do ojczyzny i wiary) i tego nie zmienie i jestem dumny, że środowisko kibiców mojego klubu potępia nożowników, w czasie gdy na waszych meczach pojawiają się np flagi "Miasto 100 tyś noży nie czekaj aż ktoś pierwszy Ci go włoży".
http://www.youtube.com/watch?v=PykG9jgKgew
Hutnik szanuję, byłem na Suchych Stawach kilka razy gdy tam graliśmy i cieszę się, że wróciłem z każdego meczu cały.
Szczerze, to nie wiedziałem o tych flagach. Nie sądzę, aby Ultrasi popierali nożowników.Paru pisze: InterNH, flaga "Nasze Miasto 1000 noży..." jest swego rodzaju prowokacją, tak samo, jak utożsamianie się z Żydami. Jest to prowokacją typu, jak np. Zagłębie Sosnowiec zrobiło swego czasu oprawę z czerwonym kapturkiem i podpisem "Kapturek też był Czerwony". Osobiście potępiam "nożownictwo", ale z "żydostwem" się utożsamiam. Co do dopingu na Derbach, to 80% przyśpiewek "anty" wychodziło z sektorów A i B(jest to prosta mieszcząca się od Alei Focha, dawny Nasz młyn na starym stadionie), nie z młyna. A potem Ci wielcy kibice z tych sektorów narzekali ile tego anty dopingu było, taka hipokryzja.
Co do derbów, oby do tego czasu stadion został w końcu ukończony, Was wpuszczono i przede wszystkim, oby to nie były ostatnie derby Krakowa na dłuższy czas.
-
Paru
Zapewne to będą ostatnie Derby ja jakiś czas
niestety polityka transferowa Naszego zarządu jest żałosna i bardzo wątpliwe jest utrzymanie.
-
Jaszczu91
Wreszcie po prawie trzy miesięcznej przerwie wznowiła rozgrywki nasza ekstraklasa. W piątkowych spotkaniach Arka przegrała u siebie z Wisłą 0:1 po kapitalnej bramce Małeckiego. W Krakowie Cracovia zremisowała po emocjonującym meczu z Legia 3:3. W sumie w tych meczach na boisko wybiegło 44 zawodników, a tylko 17 z nich to Polacy. Trochę to dziwne. W Wiśle w pierwszym składzie tylko dwóch Polaków! W Arce czterech! Z graczy którzy zostali zimą sprowadzeni do naszej ekstraklasy zdecydowanie najlepiej zaprezentował się Melikson. Chłopak ma niesamowitą technikę i drybling. Będzie gwiazdą ligi. Inni przeciętnie.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 10:18 przez Jaszczu91, łącznie zmieniany 1 raz.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Castellazzi
- Kontakt:
Kurde, jusz na początku rundy wiosennej zaczynają się dziać cuda
. Jeśli Legia będzie traciła punkty z najsłabszymi drużynami w tabeli to raczej nie ma co marzyć że zdobędzie tytuł.
-
dodo_IM
No Wisła zaczyna wyglądać groźnie. Holenderski trener Wisły dobrze spożytkował przerwę w rozgrywkach. Arka pierwszy raz u siebie przegrała w tym sezonie, więc to jest bardzo dobry wynik. Ciekawe jak będzie się prezentować Jagielonia w rundzie wiosennej. Legia straciła punkty? Bardzo dobrze, nie cierpię Legii.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
InterNH
Cracovia wcale nie ma słabego składu i u siebie może być groźna, bo walczy o życie.A Wisły bym tak nie kokietował, bo nic wielkiego nie pokazali, wygrali zasłużenie i tyle.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Kalisz
Wisła pokazała się z dobrej strony w Gdyni.Pokazali kilka ładnych akcji,po których m.in piłka wylądowała na słupku bramkarza Arki.Tutaj trzeba wspomnieć o nowym nabytku na bramce Śledzi.Według mnie może to być jeden z lepszych zawodników na tej pozycji w lidze.Świetnie gra nogami i podaje piłki dosłownie "na nos" .
Małecki znów pokazał klasę i uciszył gdyńską publiczność
Wisła też miała nie uznany rzut karny,wtedy na pewno mecz potoczyłby się inaczej.
Arka przegrała pierwszy mecz u siebie,ale też trzeba pamiętać że grają u już na nowym miejskim stadionie.Nie ma tam już sztucznej murawy i szanse się wyrównują.
Ciekawe kiedy strzelą wreszcie coś na wyjeździe(nie samobójczego)
Cracovia zaskoczyła.Wielki szacunek że ostatnia drużyna tabeli strzela 3 gole dla Legii.Nastąpiło tam trochę transferów i jak dla mnie mają oni szansę się utrzymać.
Liga zapowiada się ciekawie.
Małecki znów pokazał klasę i uciszył gdyńską publiczność
Arka przegrała pierwszy mecz u siebie,ale też trzeba pamiętać że grają u już na nowym miejskim stadionie.Nie ma tam już sztucznej murawy i szanse się wyrównują.
Ciekawe kiedy strzelą wreszcie coś na wyjeździe(nie samobójczego)
Cracovia zaskoczyła.Wielki szacunek że ostatnia drużyna tabeli strzela 3 gole dla Legii.Nastąpiło tam trochę transferów i jak dla mnie mają oni szansę się utrzymać.
Liga zapowiada się ciekawie.
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
-
Omen
Zauważyłem postęp w grze Wisły w porównaniu z meczami jesiennymi.Melikson zapowiada się na gwiazdę ligi a cała drużyna przypomina mi...taki Polski Internazionale ; ) Gra wyglądała już płynniej co najważniejsze tworzyli sytuację i wynik mógł być znacznie wyższy.Zatem to mój główny faworyt do mistrzostwa bo jakoś nie wierzę w Jagiellonie.Legia traci punkty z najsłabszymi a Lech raczej nie zagra w pucharach w następnym roku.Może Krakowski klub w końcu przypomni sobie lata 2002-2005...Oby się zgrali a w pucharach nie musi być jak ostatnimi czasy..
-
Paru
Mnie osobiście też zaskoczyła Cracovia, ale ten mecz mogliśmy wygrać
No cóż, remis 3:3 przed meczem z Legia wziąłbym w ciemno i byłem zadowolony po meczu
Oby teraz we Wrocławiu pokazali się z jak najlepszej strony:)
-
RoB
Jakby Wam sędzia podarował jeszcze ze dwie bramki to faktycznie mogliście wygrać.Paru pisze: Mnie osobiście też zaskoczyła Cracovia, ale ten mecz mogliśmy wygrać![]()
Dawno takiej farsy nie widziałem jeśli chodzi o sędziowanie. Nie szukam teorii spiskowych ale jeśli sędzie ma udział przy każdej z trzech bramek gospodarzy to chyba coś jest nie tak.
-
Helton
E tam gadanie cracovia zagrała niezły mecz i zaslużenie zremisowała. Nie szukajcie zadnych spiskowych teorii jakoby filipiak cos kupowal. Przed ta runda typowalem legie jako faworyta. Bo Wisła to wciaz zagadka myslalem ze jak przyjdzie valcx to bedzie kilka diamentów z holandii a tu prosze emeryci typu branko pereiko czy bukari. Wisła ma duzo szczescia w tym sezonie 1-0 z crakowia w 90 minucie 1-0 z zaglebiem 87 minuta wymeczone 1-0 z polonia. Pewnie dociagna do konca. Zaskoczyl mnie melikson z tego kolesie może być naprawdę niezła gwiazda. Ja czekam na Polonie bo widzialem ich sparing i mecz z lechem i naprawde mogą zaskoczyć.
-
Paru
RoB, nie chcę wdawać się w polemikę. 1 bramka pewnie doszukałeś się faulu na Skabie, komentarz:
. 2 bramka faul ewidentny, pewnie chodzi Ci o rękę czarnucha. Nie zaprzeczam, ale zauważ, że po faulu w środku pola Wawrzyniak strzelił bramkę. 3 bramka: http://www.weszlo.com/fotonews/1298672439_spalony2.jpg tutaj masz pokazane jak minimalny jest ten spalony. Tego się wychwycić nie da.
-
RoB
Przy pierwszej bramce nie faul, a wykopanie piłki z rąk Skabie.
Druga bramka - ewidentna ręka
Trzecia - minimalny czy nie, spalony był.
Żadnej z tych bramek nie powinno być i to jest fakt.
Druga bramka - ewidentna ręka
Trzecia - minimalny czy nie, spalony był.
Żadnej z tych bramek nie powinno być i to jest fakt.
-
Paru
No to dalej polemika 
1 bramka, Skiba tej piłki nie złapał:)
2 bramka, zgadzam się.
3 bramka, dla mnie spalonego nie było, oprócz tego, że Saidi jest czarny
Nie wiem czy Ciebie to boli, że Legia nie wygrała, ale czepiasz się Cracovii, a tego jak Legia bramkę strzeliła to już nie widzisz. Nie chcę tu się bluzgać, bo jesteśmy obydwaj kibicami Interu.
1 bramka, Skiba tej piłki nie złapał:)
2 bramka, zgadzam się.
3 bramka, dla mnie spalonego nie było, oprócz tego, że Saidi jest czarny
Nie wiem czy Ciebie to boli, że Legia nie wygrała, ale czepiasz się Cracovii, a tego jak Legia bramkę strzeliła to już nie widzisz. Nie chcę tu się bluzgać, bo jesteśmy obydwaj kibicami Interu.
-
Damiano
" czy pierwszy gol był prawidłowy?
Nie. Skaba położył rękę na piłce, a Nawotczyński mu ją wykopał. I chociaż bramkarz Legii popisał się w tej akcji wyjątkowym partactwem, to przepisy go chronią - bramkarz trzymający dłoń na piłce zgodnie z przepisami jest uznawany za kontrolującego piłkę (nawet jeśli tego dnia Skaba nie był w stanie skontrolować czegokolwiek)"
Nie. Skaba położył rękę na piłce, a Nawotczyński mu ją wykopał. I chociaż bramkarz Legii popisał się w tej akcji wyjątkowym partactwem, to przepisy go chronią - bramkarz trzymający dłoń na piłce zgodnie z przepisami jest uznawany za kontrolującego piłkę (nawet jeśli tego dnia Skaba nie był w stanie skontrolować czegokolwiek)"
-
RoB
http://www.youtube.com/watch?v=_fqLaloFzHg 0:39Paru pisze:1 bramka, Skiba tej piłki nie złapał:)
W tej sytuacji można było jeszcze odgwizdać faul od razu przy dośrodkowaniu. Wybicie piłki z rąk Skabie już trzeba było odgwizdać.Bramkarz uważany jest za kontrolującego piłkę jeżeli:
-posiada piłkę w rękach, trzyma ją przy ciele, względnie trzyma dłoń na piłce leżącej na polu gry
-posiada piłkę na otwartej, wyciągniętej dłoni
-posiada piłkę odbijając ją o podłoże, względnie podrzucając do góry.
Bramkarz posiadający kontrolę nad piłką nie może być atakowany przez przeciwnika
Jak to nie było? Przecież sam tu wklejałes zdjęcie, na którym widać, że spalony byłParu pisze:3 bramka, dla mnie spalonego nie było, oprócz tego, że Saidi jest czarny
Boli mnie, że sędzia przekręcił mecz, a Ty mi próbujesz wmówić, że było inaczej nie podając żadnych argumentów.Paru pisze:Nie wiem czy Ciebie to boli, że Legia nie wygrała, ale czepiasz się Cracovii, a tego jak Legia bramkę strzeliła to już nie widzisz. Nie chcę tu się bluzgać, bo jesteśmy obydwaj kibicami Interu.
Bramka dla Legii? Faktycznie zapomniałem wspomnieć o tej nieuznanej Koksa :lol2: Gospodarzom uznaliby ją na 100%.
-
Jaszczu91
Wisła zagrała bardzo dobrze taktycznie. Niby nowy zespół a już było widać wymienność pozycji, jako takie zgranie i walkę. Po pierwszej kolejce Wisła wyrasta na faworyta do tytułu. Jagiellonia sprzedała Grosika i pozbawiła się według mnie szans na tytuł. Dzisiaj doszła jeszcze wiadomość o kontuzji Grzelaka, więc lider został się z jednym napastnikiem. Legia jeśli poprawi grę w obronie to powalczy z Wisłą. Czarnym koniem może być Korona.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
lemio133
Wczoraj oglądałem mecz Zagłebie Lubin - Korona Kielce . Podobała mi się gra piłkarzy z Lubina , naprawdę grali poukładaną piłkę . Lubinianie zagrali wysokim pressingiem a Korona tylko długa piłka do przodu i nic poza tym . Dobrze zagrał nowy nabytek Zagłębia Abwo może być objawieniem rundy wiosennej .
-
Mora
- Kontakt:
Również stęskniłem się za polską ligą i wczoraj obejrzałem mecz Wisły z Ruchem.Poziom widowiska całkiem niezły, ładna bramka Jirsaka i świetna akcja przy trzeciej bramce dla Wisły.Muszę przyznać,że w bramce Białej Gwiazdy w końcu nie stoi przypadkowa osoba,tylko człowiek, który sporo punktów może zespołowi uratować.Irytował mnie Bunoza w obronie, za to podobał mi się Cikos.W pomocy świetnie zagrał Melikson, który imponuje szybkością i techniką (nie dziwi mnie ławka rezerwowych wiecznie kontuzjowanego Garguły). Dobrze w odbiorze radził sobie Sobolewski.W ataku bardzo przeciętny występ Genkova.W takiej formie Wisła powinna pojechać na swoim stadionie Widzew,a już niebawem mecz prawdy z Jagiellonią.
PS. Ktoś z krakowian wie kiedy zostaną oddane do użytku dwie ostatnie trybuny na stadionie Wisły
PS. Ktoś z krakowian wie kiedy zostaną oddane do użytku dwie ostatnie trybuny na stadionie Wisły
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Paru
No ja bym chciał, żeby jakoś na początku maja:) Może by Nas na derby wpuścili ... ale to jest bardzo wątpliwe. Na Stadionie MIejskim przy ul. Reymonta 22 nie wiadome jest nic.
-
glinek
Dokładnie.Paru pisze: Na Stadionie MIejskim przy ul. Reymonta 22 nie wiadome jest nic.
Sam się bardzo zdziwiłem, gdy zobaczyłem że wybiegnie Bunoza a nie Chavez w podstawowym składzie, który prezentuje naprawdę wysoki poziom.. a Bunoza to tylko dalekie wykopy no połowę przeciwnika..Mora pisze: Irytował mnie Bunoza w obronie, za to podobał mi się Cikos.W pomocy świetnie zagrał Melikson, który imponuje szybkością i techniką (nie dziwi mnie ławka rezerwowych wiecznie kontuzjowanego Garguły).
Garguły to chyba nawet na ławce nie było..
Melikson zaliczył świetny występ i przypieczętował go bramką.. oby tak dalej
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
-
Rustin
- Kontakt:
Panowie co do nieobecności Chaveza, to czytałem kiedyś, że Maaskant chciałby mieć jednego stopera prawonożnego i drugiego lewonożnego, może to wynika z tego. Innego wytłumaczenia trudno się doszukać, bo jak wspomniał glinek Chavez był ostatnio w dobrej dyspozycji.
Co do Garguły, to niestety chyba za dużo przebywał z Łobodzińskim i spodobała mu się rola rezerwowego za duże pieniądze. Nic obaj nie grają, później taki Piechniczek się dziwi, że Polaków w składzie Wisły nie ma.
Co do Garguły, to niestety chyba za dużo przebywał z Łobodzińskim i spodobała mu się rola rezerwowego za duże pieniądze. Nic obaj nie grają, później taki Piechniczek się dziwi, że Polaków w składzie Wisły nie ma.
-
Zzzz
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,10 ... meczu.htmlMora pisze:W takiej formie Wisła powinna pojechać na swoim stadionie Widzew
8)
-
Mora
- Kontakt:
Z - tak, wiem że Widzew ograł wysoko notowaną Koronę, jednak mam wrażenie, że jesteście w dużym stopniu drużyną własnego stadionu, nieco gorzej radzicie sobie na wyjazdach. Dlatego raczej nie wróżę Wam choćby remisu w Krakowie.
Swoją drogą bardzo dobrze spisał się ten Wasz nowy Gruzin.Ładna bramka i dwie asysty robią wrażenie.Zwłaszcza, że nie graliście z ogórkami
Swoją drogą bardzo dobrze spisał się ten Wasz nowy Gruzin.Ładna bramka i dwie asysty robią wrażenie.Zwłaszcza, że nie graliście z ogórkami
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Helton
Ja tam jednak tak nie skazywalbym widzew na porazke. Wisła ma jeden problem a mianowicie nie ma napastnika. A w Widzewie niezle gra ten dzamalidze. Widzew moze byc czarnym koniem tej rundy. Niezle tez sie prezentuje ten fin riksi W poznaniu troche pechowo przegrali. Więc z Wisla nie skazywałbym ich na porazke.