Serie A
-
Andy
- Kontakt:
Odp: Serie A 2010/2011
No i Milan zgarnął kolejne 3 pkt..tym razem z Juventusem. Powiem szczerze, że I połowa nie powaliła mnie na nogi, dlatego II już nie oglądałem ! Chyba za bardzo nie mam czego żałować, ale pytanie jakie mi się nasuwa - czy Milan jest wstanie stracić jakieś punkty ?
Najbliższe mecze Milanu:
Bari (D)
Palermo (W)
Inter (D)
Fiorentina (W)
Najbliższe mecze Interu:
Brescia (W)
Lecce (D)
Milan (W)
Chievo (D)
Jeżeli w tych spotkaniach nie zmniejszymy straty (Milan nie pogubi pkt) to nie widze już żadnych szans na Scudetto..
Najbliższe mecze Milanu:
Bari (D)
Palermo (W)
Inter (D)
Fiorentina (W)
Najbliższe mecze Interu:
Brescia (W)
Lecce (D)
Milan (W)
Chievo (D)
Jeżeli w tych spotkaniach nie zmniejszymy straty (Milan nie pogubi pkt) to nie widze już żadnych szans na Scudetto..
-
militomen
Pierwsza trójka serie A
1.Inter
2.Milan
3.Lazio

1.Inter
2.Milan
3.Lazio
-
IlCapitano
Na pewno na własnych stadionach Fiorentina i Palermo z nowym trenerem postawią Milanowi trudniejsze warunki niż Juve wczoraj... Teoretyczne po tych najbliższych 4 meczach możemy być już liderem jeśli zdobędziemy 12 puntów. Oprócz Derbów gramy z ogórkami i 9 punktów w tych 3 meczach to absolutna konieczność.
Warto dodać, że w Derbach musimy strzelić przynajmniej 2 gole i wygrać, bo jeśli wygramy np. 1:0 to i tak Milan będzie przed nami w przypadku równej ilości punktów.
Warto dodać, że w Derbach musimy strzelić przynajmniej 2 gole i wygrać, bo jeśli wygramy np. 1:0 to i tak Milan będzie przed nami w przypadku równej ilości punktów.
-
miniu86
Uważam podobnie jak Andy. Wyjazdy do Florencji i Palermo i derby to spotkania, które mogą być decydujące. Nie ma co się oszukiwać, musimy wygrać derby. Jeśli padnie remis wiele się nie zmieni, jeśli znowu przegramy to nich ligę wygra Milan. Najzwyczajniej nie wyobrażam sobie świętowania mistrzostwa po dwukrotnym przegraniu derbów.
Wracając do Juve to właśnie tego się spodziewałem. Byłem przekonany, że choćby nawet gryźli trawę(czego nie robili) i tak jakimś cudem przegrają z Milanem. Nawet nie zremisują... i co? Bramkę strzela Gattuso(co idealnie podsumowało tezę, że Milan musiał to wygrać i koniec). Gdy wczoraj na livescore zobaczyłem, że to Gennaro trafił szczena mi opadła.
Na pewno szkoda, że Juve odebrało nam 3 pkt i podarowało je Milanowi. Miało być na odwrót.
Wracając do Juve to właśnie tego się spodziewałem. Byłem przekonany, że choćby nawet gryźli trawę(czego nie robili) i tak jakimś cudem przegrają z Milanem. Nawet nie zremisują... i co? Bramkę strzela Gattuso(co idealnie podsumowało tezę, że Milan musiał to wygrać i koniec). Gdy wczoraj na livescore zobaczyłem, że to Gennaro trafił szczena mi opadła.
Na pewno szkoda, że Juve odebrało nam 3 pkt i podarowało je Milanowi. Miało być na odwrót.
Ostatnio zmieniony 6 mar 2011, 12:52 przez miniu86, łącznie zmieniany 1 raz.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Mora
- Kontakt:
Średnio raz na kilka lat chcę,żeby Juventus wygrał jakiś mecz,a oni jak na złość przegrywają i Milan nadal ma bezpieczną przewagę nad nami
Meczu nie oglądałem,ale z tego co wyczytałem na necie, to poziom był słabiutki.Naprawdę nie mieści mi się w głowie,że mistrzem Włoch może zostać przeciętna drużyna, która polega na indywidualnościach (Ibrahimović, Pato), a rządzi nią podstarzały miłośnik grzmocenia za pieniądze nieletnich panienek z Bliskiego Wschodu (czy skąd tam ona pochodzi)...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
miniu86
Zostało 10 kolejek do końca:
Inter: Brescia(w), Lecce(d), Milan(w), Chievo(d), Parma(w), Lazio(d), Cesena(w), Fiorentina(d), Napoli(w), Catania(d)
Milan: Bari(d), Palermo(w), Inter(d), Fiorentina(w), Sampdoria(d), Brescia(w), Bologna(d), Roma(w), Cagliari(d), Udinese(w)
Inter: Brescia(w), Lecce(d), Milan(w), Chievo(d), Parma(w), Lazio(d), Cesena(w), Fiorentina(d), Napoli(w), Catania(d)
Milan: Bari(d), Palermo(w), Inter(d), Fiorentina(w), Sampdoria(d), Brescia(w), Bologna(d), Roma(w), Cagliari(d), Udinese(w)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
krystianeczek
Milan ma bardzo ciężkie wyjazd bo mecze z Palermo Fiorą Romą i Udinese do łatwych należeć nie będą, my nie licząć Milanu na wyjeździe mamy mecz z jedną dobrą drużyną Napoli, także wygrać derby, a mistrzostwo może być nasze.
-
Kubusa10
Inter: Brescia(w),Lecce(d), Milan(w), Chievo(d), Parma(w), Lazio(d), Cesena(w), Fiorentina(d), Napoli(w), Catania(d)
3pkt 3pkt 3 pkt 3 pkt 3 pkt 1 lub 3 pkt 3 pkt 3 pkt 3 pkt
3 pkt 3 pkt 0 pkt 1 pkt 3 pkt 3 pkt 3 pkt 1 pkt 3 pkt 1 pkt
Było by pięknie gdyby to tak wyglądało ale chyba zbyt optymistycznie to zrobiłem 8)
3pkt 3pkt 3 pkt 3 pkt 3 pkt 1 lub 3 pkt 3 pkt 3 pkt 3 pkt
3 pkt 3 pkt 0 pkt 1 pkt 3 pkt 3 pkt 3 pkt 1 pkt 3 pkt 1 pkt
Było by pięknie gdyby to tak wyglądało ale chyba zbyt optymistycznie to zrobiłem 8)
-
Dzonyy
O 3 pkt w Neapolu będzie bardzo ciężko. Najważniejsze to wygrać derby bo merdasy na pewno zgubią pkt w Rzymie i Udine. Wtedy scudetto zostanie bo lepszej stronie mediolanu. Forza Inter...!Kubusa10 pisze: Inter: , Napoli(w)
3pkt
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
dodo_IM
Mieli stracić z Juventusem, a wygrali także pewności nie ma żadnej. Po za tym tak sobie pomyślałem że lepiej jakby Milan awansował do 1/4 LM bo w przeciwnym wypadku będą mogli się skupić tylko na lidze.Jestem hardkorem pisze:O 3 pkt w Neapolu będzie bardzo ciężko. Najważniejsze to wygrać derby bo merdasy na pewno zgubią pkt w Rzymie i Udine. Wtedy scudetto zostanie bo lepszej stronie mediolanu. Forza Inter...!Kubusa10 pisze: Inter: , Napoli(w)
3pkt
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
IlCapitano
Czyli wnioskuję, że lepiej gdybyśmy my też odpadli? Nie rozumiem takiego gadania, jak mamy wygrać to Scudetto to je wygramy bez względu na to na ilu frontach będziemy grali. Poprzedni sezon to dobitnie pokazał.dodo_IM pisze:Mieli stracić z Juventusem, a wygrali także pewności nie ma żadnej. Po za tym tak sobie pomyślałem że lepiej jakby Milan awansował do 1/4 LM bo w przeciwnym wypadku będą mogli się skupić tylko na lidze.Jestem hardkorem pisze:O 3 pkt w Neapolu będzie bardzo ciężko. Najważniejsze to wygrać derby bo merdasy na pewno zgubią pkt w Rzymie i Udine. Wtedy scudetto zostanie bo lepszej stronie mediolanu. Forza Inter...!Kubusa10 pisze: Inter: , Napoli(w)
3pkt
-
dodo_IM
Na pewno ma to znaczenie, może nie jakieś bardzo znaczące ale na pewno ma. Po za tym rok temu wygraliśmy mistrza bardzo szczęśliwie, a gdyby nie LM jestem nie mal pewny że nie natracilibyśmy tylu pkt w lidze i Roma by nas nie wyprzedziła. Oczywiście nie chce aby Inter odpadł z LM. Życzę tylko Milanowi awansu, mimo że za nimi nie przepadam.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
krystianeczek
Porównanie obecnie cienkiego juventusu do będącego w gazie Udine i jednak przeciętnej ale groźnej u siebie Romy jest nie na miejscu. Milanowi będzie strasznie ciężko w tych meczach bo to będą ostatnie kolejki i drużyny te prawdopodobnie będą walczyły o lm, także nie odpuszczą tego meczu. My nie licząć meczu z milanem mamy tylko ciężki wyjazd do Neapolu, bo mecze u siebie musimy wygrywać z każdym, a z Brescią, Ceseną i Parmą na wyjeździe powinniśmy sobie poradzić. Także moim zdaniem wszystko zależy od nas, wygrać w derbach i pozostałe mecze i scudetto jest nasze, bo w jednym z tych dwóch meczy milan musi wręcz stracić punkty, a wyjazdy ich do Palermo i Florencji do najłatwiejszych na pewno należeć nie będą.
Ostatnio zmieniony 7 mar 2011, 21:32 przez krystianeczek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mio85
na koncu moze byc bardzo ciekawie i ciasno, zapewne zaopatrze sie w jakis nervosol albo inne relanium..........nie zdziwilbym sie gdyby zadecydowaly bezposrednie mecze, takze trzeba pilnowac bramek - my niestety je nieraz oddajemy za darmo przy wysokim wyniku - oby to sie nie zemscilo.........przy 1:0 w derbach dla nas i rownej ilosci punktow decydowalyby prawdopodobnie bramki, a na razie niestety w tym elemencie ustepujemy bbilanowi.......
-
konrado191
Ja jestem jakoś dziwnie spokojny o scudetto dla nas,tak samo jak o awans dalej w LM
Widać po chłopakach,że zaczynają lepiej realizować założenia Leo,a do tego nowe nabytki z zimowej przerwy okazały się realnymi wzmocnieniami.Na szacunek zasługuje zwłaszcza "malutki" Nagatomo,taki piłkarz był nam potrzebny na flankę obrony.Jest szybki,a do tego potrafi odnalezc się w polu karnym przeciwnika.Będzie dobrze panowie

-
Omen
Po remisie Interu z Brescią szczerzę zwątpiłem w scudetto tymczasem dziś olbrzymią sensacją kończy się mecz Milanu...Na własnym stadionie remisuje tylko z ostatnim Bari tym samym przedłużając nasze nadzieje!Jesteśmy znów w punkcie wyjścia i moja nadzieja odżywa!
-
Hanys
Szkoda że wygrali bo dostali wcześniej czerwoną !
Ale i tak dobrze że przynajmniej remis!
Ale i tak dobrze że przynajmniej remis!
-
IlCapitano
Kto by się spodziewał, że ostatnie w tabeli Bari urwie punkty Milanowi na wyjeździe. Znowu nam się upiekło... Gdyby Milan dzisiaj wygrał to o Scudetto należałoby zapomnieć, a tak jesteśmy nadal w grze.
Udinese rozstrzelało kolejnego rywala, na nasze szczęście my już zagraliśmy z nimi oba mecze, natomiast w ostatniej kolejce do Udine zawita Milan :lol2
Nic zmiana trenera nie dała Palermo, przegrali kolejny mecz. Sampdoria zalicza katastrofalny regres i nie zdziwiłbym się jakby do ostatniej kolejki walczyli o otrzymanie. Tak to jest jeśli sprzedaje się dwóch najlepszych napastników a zastępuje się ich za przeproszeniem Biabianym czy Maccarone.
Do gry wraca Fiorentina, powalczą o 7 miejsce dające prawo do gry w LE bo nie wierzę, że w finale Coppa Italia nie zagra Inter z Milanem.
Jeszcze słowo o naszych ulubieńcach z Turynu. Niby taka rewolucja, miała być ogromna poprawa w porównaniu z poprzednim sezonem, a tu zapowiada się na jeszcze większą żenadę, bo wyżej niż na 7 miejscu na pewno nie będą a bardzo prawdopodobne zważywszy na formę Fiorentiny, że jeszcze bardziej się obsuną. Cóż z tego, najważniejsze jest odebranie Interowi Scudetto z 2006 roku :lol: Oby tak dalej!
Ostatnie 9 kolejek będzie bardzo ciekawych. Walka o Scudetto pomiędzy Interem a Milanem, walka o LM pomiędzy Napoli, Udinese i Lazio, no i walka o utrzymanie, w której udział wziąć może nawet 7 drużyn :o
Udinese rozstrzelało kolejnego rywala, na nasze szczęście my już zagraliśmy z nimi oba mecze, natomiast w ostatniej kolejce do Udine zawita Milan :lol2
Nic zmiana trenera nie dała Palermo, przegrali kolejny mecz. Sampdoria zalicza katastrofalny regres i nie zdziwiłbym się jakby do ostatniej kolejki walczyli o otrzymanie. Tak to jest jeśli sprzedaje się dwóch najlepszych napastników a zastępuje się ich za przeproszeniem Biabianym czy Maccarone.
Do gry wraca Fiorentina, powalczą o 7 miejsce dające prawo do gry w LE bo nie wierzę, że w finale Coppa Italia nie zagra Inter z Milanem.
Jeszcze słowo o naszych ulubieńcach z Turynu. Niby taka rewolucja, miała być ogromna poprawa w porównaniu z poprzednim sezonem, a tu zapowiada się na jeszcze większą żenadę, bo wyżej niż na 7 miejscu na pewno nie będą a bardzo prawdopodobne zważywszy na formę Fiorentiny, że jeszcze bardziej się obsuną. Cóż z tego, najważniejsze jest odebranie Interowi Scudetto z 2006 roku :lol: Oby tak dalej!
Ostatnie 9 kolejek będzie bardzo ciekawych. Walka o Scudetto pomiędzy Interem a Milanem, walka o LM pomiędzy Napoli, Udinese i Lazio, no i walka o utrzymanie, w której udział wziąć może nawet 7 drużyn :o
-
krls
To co się dziś działo w derbach Rzymu to jak dla mnie skandal, Totti nie od dziś jest dupkiem i prowokatorem ale teraz przeszedł chyba sam siebie. Na prawie 10 minut przed końcem już przetrzymywał piłkę w rogu boiska i po wyciułaniu rożnego i 2 fauli razem z Simplicio zaczęli odkładać ich wykonywanie i prowokować piłkarzy Lazio... W końcu Radu nie wytrzymał i dał Simplicio w mordę. Według mnie to było bardzo słuszne zachowanie, nawet jeśli dostał za to potem kiera:P. Już pomijając karnego z kapelusza w doliczonym czasie, kibice Romy powinni się wstydzić za takiego kapitana... Nie wyobrażam sobie, żeby Zanetti mógł się równie chamsko zachowywać i okazywać tak kompletny brak szacunku dla innych piłkarzy. Wstyd, wstyd, wstyd.
-
Hanys
Dzisiaj słyszałem że Ibrahimović może nie zagrać przeciwko nam bo dostoł kara za cios jakiegoś piłkarza z Bari!
może to ktoś potwierdzić?
może to ktoś potwierdzić?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, 21:24 przez Hanys, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Berki
ta, żyduch dostał 3 mecze kary.
co ciekawe uderzył Marco Rossiego, tego samego grajka co Chivu znokautował podczas meczu Bari-Inter.
co ciekawe uderzył Marco Rossiego, tego samego grajka co Chivu znokautował podczas meczu Bari-Inter.
-
Serpente
-
Serpente
-
Omen
Jak nie wykorzystamy tej sytuacji to stracimy to scudetto przez własną głupotę także wygrać z Lecce potem z Milanem i lidera nie oddajemy do samego końca!
-
Kermitt
Kolejna wpadka Milanu. Mimo to daleko jesteśmy jeszcze od dobrej sytuacji, chociaż teraz można powiedzieć że wszystko już w naszych rękach. Ciężko będzie o Scudetto. Dużo zależeć będzie od derbów. Ale nawet jeśli po tym meczu staniemy się liderem, to i tak ciężko będzie to obronić. Gramy jeszcze PW i LM i wpadki zdarzą się na pewno, ale trzeba wierzyć.
Forza!
Forza!
-
forzaragazzi
Znowu wszystko w naszym łapkach. Wygrywamy wszystkie mecze do końca i świętujemy triplete
A pierwszy mały kroczek mozna posatwić już jutro pokonując Lecce. 
-
Castellazzi
- Kontakt:
Naprawdę przyznam się że nie spodziwałem się porażki Milanu, i to jeszcze w meczu z Palermo, które przegrało pięć ostatnich meczów w Searie A. Naprawdę miła niespodzianka. Dziś mamy szansę zmniejszyć przewagę milanu tylko do 2 pkt. i musimy wygrać ten mecz.
-
miniu86
Najważniejsze to podejść poważnie do dzisiejszego meczu. Nasi lubią zawalić w takich momentach, szczególnie po wystepach w LM.
-
Kubus
Szansa niesamowita dzisiaj będzie ! za 2 tygodnie niesamowite derby ! Ta liga robi się coraz ciekawsza ...
Ahhh Derby derby derby. cięzko przestać o nich myśleć ! To będzie coś co lubię czyli walka !
11 grudnia 2005 - 3:2 : Mówi wam to coś ?
Może powtórka
Ahhh Derby derby derby. cięzko przestać o nich myśleć ! To będzie coś co lubię czyli walka !
11 grudnia 2005 - 3:2 : Mówi wam to coś ?
-
mio85
no to Milan jest w ladnym kryzysie, a zalatwil ich chyba zlatan ta czerwienia.........pewnie gdyby nie on to milan w tym sezonie wogole by sie nie liczyl..........w tej sytuacji nie pozostaje nam nic innego jak wygranie derbow - lepiej sytuacja i w lidze i w pucharach nie mogla nam sie ulozyc........