Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Szycha

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: Szycha »

FDP w liczbie 50 chłopa.zagłuszyłoby Warte.siedzialem jakieś 25 metrów od tego psedudo kotła Warty.naprawde musza jeszcze dużo popracować nad dopingiem. Pogoń jak najbardziej na +.
GULI

Post autor: GULI »

jeśli chodzi o stadion Lecha to również uważam że sprawia on wrażenie "niedoróbki" może dlatego że koncepcje i plany budowy zmieniały sie kilka razy no i dlatego że jest to przebudowa dobudowa czy jak to tam nazwać.lepiej jednak budować stadion od samego początku.

Szycha ma racje kibiców Warty to zakrzyczeliby nawet kibice Tornada Trzebaw heh :P

@ Minister byliśmy w tym samym czasie w tym samym miejscu czytaj mecz Lech-Lechia.
Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Minister pisze: Rob-do środy i jak coś to nie rzucaj we mnie niczym :P
Spoko, za daleko :P
Ale pewnie zdarzy się wspólnie powrzucać na pismaków  :piwko:
InterNH

Post autor: InterNH »

Minister pisze: Kolega zna kolegę,którego kolega zna takiego jednego co siedział w barze koło tego co wie,że Małecki ma szale..:)

Jakoś do tej pory udowadnia swoje przywiązanie do Wisły,ale kto chce się przyczepić zrobi to nawet na siłę..
Minister szanuję Cię za poglądy, bo mam podobne i widzę, że jesteś kumatym kibolem, ale siedząc tam w Gdańsku nie wiele możesz wiedzieć tak naprawdę o sytuacji, która panuje w Krakowie.

Źródła podać niestety nie mogę, ale nie jest tajemnicą komu kibicuje jego rodzina pozdrawiam i bez odbioru z mojej strony, bo moim celem wcale nie jest coś komuś udowadniać.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Minister

Post autor: Minister »

InterNH
mi również nie zalezy zeby slepo bronic Małego,ale to komu kibicował kiedyś,a było to jak miał niespełna 16 lat nie ma nic wspólnego z tym co robi teraz,a robi to wkładając całe serce i za to mu się szacunek należy.

PS.za poglądy też Cię szanuję,ale dość słodzenia bo za homosiów nas wezmą..

Guli-coś więcej proszę :)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Berki

Post autor: Berki »

GKS Katowice - Ruch Radzionków 1-1

Nas na meczu jakieś 4,5 tysiąca. Wieszamy dziś 9 flag i prawie cały mecz lecimy z dobrym dopingiem, który bardzo często był przerywany pozdrowieniami dla bitej kurwy - Rockiego.

Chwilę po pierwszym gwizdku na płocie wieszamy transa "Rocki chuj", który wisi do 20 minuty i mamy za niego dostać 10 tysięcy kary. Uważamy jednak, że ta sprawa była akurat warta każdych pieniędzy. Grając jeszcze w Odrze Wodzisław Rocki podpadł nam na tyle, że z niecierpliwością czekaliśmy na jego mecz przy Bukowej. 2 razy udało mu się zasymulować kontuzję, tym razem wybiegł na murawę i widać było, że bardzo chciał strzelić gola - miał przygotowaną okolicznościową koszulkę - "wesołych świąt", którą pewnie bardzo chciał zaprezentować przed blaszokiem.

Głównym elementem spotkania był jednak nasz protest w końcówce meczu. Na blaszoku w tym czasie 500 machajek (debiut nowych pasiaków w naszych barwach) i bardzo duże ilości konfetti okraszone transem "Idzie euro, rząd szopki odstawia". Korzystając z wyburzenia trybuny północnej wywieszamy tam drugiego transa "Zza płotu piro wam odpowiada?" Dzięki odliczaniu udało nam się zgrać i podczas prezentacji machajek i konfetti na blaszoku, za płotem odpalamy 30 rac, 30 OW i kilka achtungów. Całość wyszła nieźle. W zamian tradycyjnego chaosu na blaszoku, widząc jak się ostatnio sprawy mają zdecydowaliśmy się na taką formę protestu, która jest chyba trochę bardziej dosadna od akcji transparentowej z zeszłej kolejki.

Obrazek
Obrazek

+ bonus odnośnie Rockiego:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 00:24 przez Berki, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Oprawa Lechii Gdańsk podczas meczu z Legią:

Obrazek

Korona Kielce na meczu z Ruchem:

Obrazek
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
InterNH

Post autor: InterNH »

"Mecz z Orkanem miał nietypową otoczkę. Sponsor drużyny ze Szczyrzyca nie zgadza się to na grę w okresię Świąt Wielkiej Nocy. Zwykle kończyło się to walkowerami dla rywala. Dla Hutnika, który gra przede wszystkim dla nas zdobywanie punktów w ten sposób nie ma jakiegokolwiek sensu. W związku z tym zgodzono się aby mecz przełożyć na środę, stanowczo zaznaczając, że ma się on odbyć przy sztucznym świetle, którego koszt pokryje Orkan. Tak też się stało. Jupitery, dobra gra piłkarzy i coraz lepsza atmosfera na meczach Hutnika przyciągnęła na Suche Stawy około tysiąca kibiców. Pojawili się też młodzi kibice Orkana w kilkanaście osób z flagą. Zapewne mecz w takiej scenerii był dla nich wyjazdem życia. My pokazaliśmy się się z dobrej strony wytrwale dopingując piłkarzy, choć przebieg meczu na boisku nie był dla nas tak korzystny jak to było na meczu z Limanovią. Wytrwały i urozmajcony doping wspomagaliśmy bębnem i flagami na kijach . Oprócz tego często angażowaliśmy pozostałe trybuny do wspólnej zabawy. Mimo niezadawalającego nas remisu głośno dziękujemy piłkarzom za walkę. Kibice ze Szczyrzyca odpalili kilka stroboskopów i świec dymnych. Pięknie wyglądały po meczu ulice Nowej Huty. Przepełnione rozśpiewanymi  kibicami tramwaje, chodniki, ulice zakorkowane trąbiocymi samochodami  z powywieszanymi szalikami. A to przecież "tylko" piąty poziom rozgrywek. Na Ligę Mistrzów czas ;)" źródło:www.Hutnik.org
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Myślę, że jak na 4 (de facto 5) ligę przyzwoicie się zaprezentowaliśmy  :]
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Helton

Post autor: Helton »

3 maja w Bydgoszczy moze byc nieciekawie. Bitwa moze byc na boisku ale takze na trybunach. W jednym miejscu spotkaja sie zawisza , legia i lech. Taka mieszanka moze sie zle zakonczyc. Stadion znowu bedzie trzeba wyremontować. Ja mialem sie wybrac na ten final , ale z uwagi na to co sie stalo w sierpniu 2010 r. wole obejrzec final w TV.
Berki

napisz do TVN-u i Gazety Wyborczej, żeby odwołali finał...
Globus

Post autor: Globus »

Helton pisze: 3 maja w Bydgoszczy moze byc nieciekawie. Bitwa moze byc na boisku ale takze na trybunach. W jednym miejscu spotkaja sie zawisza , legia i lech. Taka mieszanka moze sie zle zakonczyc. Stadion znowu bedzie trzeba wyremontować. Ja mialem sie wybrac na ten final , ale z uwagi na to co sie stalo w sierpniu 2010 r. wole obejrzec final w TV.
Nie idź bo Cię zabije banda kiboli. Będą na bank mieli pałki, noże, maczety.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
kmaster

Post autor: kmaster »

Berki pisze: GKS Katowice - Ruch Radzionków 1-1

Nas na meczu jakieś 4,5 tysiąca. Wieszamy dziś 9 flag i prawie cały mecz lecimy z dobrym dopingiem, który bardzo często był przerywany pozdrowieniami dla bitej kurwy - Rockiego.

Chwilę po pierwszym gwizdku na płocie wieszamy transa "Rocki chuj", który wisi do 20 minuty i mamy za niego dostać 10 tysięcy kary. Uważamy jednak, że ta sprawa była akurat warta każdych pieniędzy.
Mam takie pytanie, kto ma zapłacić tą kare? klub czy kibice?
Helton

Globus pisze:
3 maja w Bydgoszczy moze byc nieciekawie. Bitwa moze byc na boisku ale takze na trybunach. W jednym miejscu spotkaja sie zawisza , legia i lech. Taka mieszanka moze sie zle zakonczyc. Stadion znowu bedzie trzeba wyremontować. Ja mialem sie wybrac na ten final , ale z uwagi na to co sie stalo w sierpniu 2010 r. wole obejrzec final w TV.
o kibicow legii i lecha bylbym spokojny gorzej z zawisza. To sa kompletni idioci. Jezeli byli w stanie zniszczyc swoj stadion to tym bardziej nie przepuszcza takiej okazji. Zreszta jest tam grupa takich odludkow co nawet nie wie co to jest spalony, albo nawet nie wie kto gra. A chodzi tylko na mecze  po to zeby się lać.
Globus

Bandyci! Helton jak znasz takich to lepiej zgłoiś na policję bo przecież mogą pobić jakieś dziecko.

Obrazek
Berki

kmaster, w czwartek ma być jasna wysokość kary. na 90% klub zrzuci na nas odpowiedzialność za zapłacenie kary.

mówi się trudno i żyje się dalej :) blaszok nie zapomina :)

http://www.youtube.com/watch?v=wKquCkNs ... r_embedded - a tu filmik z naszej oprawy z meczu z Radzionkowem.
Il Principe.

Post autor: Il Principe. »

Helton pisze:
o kibicow legii i lecha bylbym spokojny gorzej z zawisza. To sa kompletni idioci. Jezeli byli w stanie zniszczyc swoj stadion to tym bardziej nie przepuszcza takiej okazji. Zreszta jest tam grupa takich odludkow co nawet nie wie co to jest spalony, albo nawet nie wie kto gra. A chodzi tylko na mecze  po to zeby się lać.

Skąd taki wniosek, że to kompletni idioci? Syp mnie argumentami.
PioFCI

Post autor: PioFCI »

Helton, Ty naprawdę masz 22 lata?
Inter na zawsze !!!
Helton

Pio_FCI pisze: Helton, Ty naprawdę masz 22 lata?
Pio_FCI ty naprawde masz 24 lata??
Il Principe. pisze:
Helton pisze:

Skąd taki wniosek, że to kompletni idioci? Syp mnie argumentami.
Dla mnie rozwalanie własnego stadionu podczas sierpniowego meczu z widzewem to debilizm i idiotyzm.
Minister

Post autor: Minister »

Helton:
1.Wyłącz wreszcie komputer,wyjdź do ludzi.
2.Nie czytaj WP,gówna wybiórczego i zdecydowanie mniej TVN-u(chyba ze na wspólnej,albo usta usta,bo fajne seriale)
3.Naucz sie pisać nazwy własne wielką literą.
4.Nie pisz głupot na tematy o któych nie masz jakiegokolwiek pojęcia!!
5.Jak masz dalej pisać takie głupoty to proponuję najpierw rozpędzić się i sprawdzić czy dasz radę się przebić głową do sąsiada.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Damiano

Post autor: Damiano »

Teksty Heltona miażdżą :) bolą i śmieszą, bo brzmią jak teksty mojej nie majacej pojęcia o kibicach mamy, gdy pierwszy raz jechałem na wyjazd 6 lat temu:]
Helton

Minister pisze: Helton:
2.Nie czytaj WP,gówna wybiórczego i zdecydowanie mniej TVN-u(chyba ze na wspólnej,albo usta usta,bo fajne seriale)
5.Jak masz dalej pisać takie głupoty to proponuję najpierw rozpędzić się i sprawdzić czy dasz radę się przebić głową do sąsiada.
Damiano pisze: Teksty Heltona miażdżą :) bolą i śmieszą, bo brzmią jak teksty mojej nie majacej pojęcia o kibicach mamy, gdy pierwszy raz jechałem na wyjazd 6 lat temu:]
Jezeli uważacie ,że demolowanie własnego stadionu jest super i zasluguje na pochwale to  dalsza dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu. Wytłumaczcie mi proszę co jest wspaniałego w demolowaniu stadionu oraz w atakowaniu sektora dla kibiców innego klubu. Minister nie czytam wyborczej nie ogladam tvn-u. Niewiem skąd ci to przychodzi do głowy. Ale idąc  twoim tokiem rozumowania to w takim razie nic nie można oglądać ani tym bardziej czytać bo wszyscy kłamią.  :lol:
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 14:12 przez Helton, łącznie zmieniany 1 raz.
Damiano

Chodzi mi o to, że nie idziesz na mecz, bo juz wiesz, że będzie zadyma...To może od razu rozegrajmy mecz przy pustych trybunach. Gdzie ktoś napisał, że demolowanie własnego stadionu jest super?? I skąd masz info, że Zawisza będzie zorganizowaną grupą na meczu?? Pewnie pojedyńcze osoby z Zetki sie wybiorą i tyle.
3kropki
Kontakt:

Post autor: 3kropki »

Tak się składa, że w meczu z Widzewem to nie Z-etka zniszczyła swój stadion, a ich zgoda. Zawisza tego nie pochwala, przez co robi się ciepło między kibicami tych klubów, chociaz to wiem, tylko od osób trzecich z Zawiszy.

Helton - no coment.
Obrazek
Damiano

"Dotarła do nas informacja, że władza szykuje prowokację względem kiboli podczas meczu finału Pucharu Polski. Wykorzystując fakt, że właśnie w Bydgoszczy spotkają się zantagonizowane, a zarazem najbardziej społecznie aktywne grupy kiboli, Lech i Legia, szyk...owana jest spora akcja pokazowa. Ma dojść do prowokacji, która skutkować będzie "modelową interwencją" służb porządkowych. Akcja "widelec" to przy tym subtelne działanie. Jeśli nie chcecie zostać spałowani, trafić do aresztu i otrzymać wyrok w zawieszeniu: żadnego alkoholu, żadnej bujanki, żadnej agresji. To nie będzie zwykły mecz, władza chce na nim rozbić polski ruch kibicowski.

źródło: strona WL na fb. / forum Lecha"
Faflik

Post autor: Faflik »

Helton pisze:
Minister pisze: Helton:
Damiano pisze: Teksty Heltona miażdżą :) bolą i śmieszą, bo brzmią jak teksty mojej nie majacej pojęcia o kibicach mamy, gdy pierwszy raz jechałem na wyjazd 6 lat temu:]
Jezeli uważacie ,że demolowanie własnego stadionu jest super i zasluguje na pochwale to  dalsza dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu. Wytłumaczcie mi proszę co jest wspaniałego w demolowaniu stadionu oraz w atakowaniu sektora dla kibiców innego klubu. Minister nie czytam wyborczej nie ogladam tvn-u. Niewiem skąd ci to przychodzi do głowy. Ale idąc  twoim tokiem rozumowania to w takim razie nic nie można oglądać ani tym bardziej czytać bo wszyscy kłamią.  :lol:
Tak z ciekawości tylko zapytam uczęszczasz na mecze polskiej ligi ??
Il Principe.

Post autor: Il Principe. »

On wie tyle co zje.
Globus

Helton ma rację! Kibole to dilerzy, bandyci, biją dzieci małe na meczach. Helton lepiej nie chodź na mecze... przecież tam cały czas się nożują.

Obrazek
Helton

Globus pisze: Helton ma rację! Kibole to dilerzy, bandyci, biją dzieci małe na meczach. Helton lepiej nie chodź na mecze... przecież tam cały czas się nożują.

Drogi Globusie proponuje ci kurs czytania. Skup sie i uwaznie przeczytaj to co napisałem. Nigdy nie napisałem ,że kibole to bandyci, dilerzy czy biją małe dzieci na meczach :hahaha: Chodziło mi tylko ,że nie chce widzieć latających krzesełek na meczu czy robienia burdelu ze stadionu. Teraz już zrozumiałes?
88mj

Post autor: 88mj »

Damiano Ci juz wyzej napisal o co chodzi- chodzi o to, ze z gory zakladasz, ze bd burdel na meczu. Na podstawie jednego zdarzenia prorokujesz, ze znowu bd zadyma. Myslisz i mowisz podobnie jak media w ostatnim czasie, ktore to przeprowadzaja nagonke na kibicow. Z takim przeswiadczeniem to faktycznie strach isc na mecz. Tylko ze to jest bledne przeswiadczenie. A Globus w formie zartow ujal stereotypowe myslenie, jakim sie pewnie kierujesz.
Damiano

Pasuje dobrze do tej dyskusji:
"OZSK: Kibice nie są największym problemem

Podczas dwóch ostatnich kolejek piłkarskich na wielu polskich stadionach pojawiły się transparenty o treści "Niespełnione rządu obietnice, temat zastępczy - kibice". Wszystkie kluby, których kibice wywiesili na trybunach powyższe hasło, zostały ukarane przez Komisję Ligi Ekstraklasy S.A. Oświadczenie w tej sprawie wydał Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców. Poniżej jego treść:

"Nieco ponad rok dzieli nas od rozpoczęcia Mistrzostw Europy w piłce nożnej EURO2012. Polska i Ukraina wkroczyły w ostatnią fazę przygotowań do tego wydarzenia. Na tym etapie większość strategicznych inwestycji powinna być już zakończona bądź w fazie końcowej realizacji. Niestety, okazuje się, że wydłuża się lista tych, które nie zostaną oddane do użytku przed EURO2012, bądź zostaną oddane w stanie prowizorycznym.

Jednakże od kilku tygodni media donoszą, że największym zagrożeniem imprezy są nie opóźnienia w budowie kluczowych dróg, modernizacji sieci kolejowej oraz lotnisk, a kibice. Takie informacje dziwią tym bardziej, że równocześnie media donoszą o rekordowej liczbie chętnych do nabycia biletów wstępu na mecze turniejowe.

Z ogromnym niepokojem Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców obserwuje działania, podjęte przez polityków oraz organy państwa, wymierzone przeciwko polskim kibicom. Pod pozorem walki z chuligaństwem i bandytyzmem próbuje się zniszczyć całe, niezależne i wolne, środowisko kibiców piłkarskich, zrzeszonych w stowarzyszeniach kibiców. Podejmowane są w tym celu wszelkie środki, w szczególności wywierana jest presja na właścicieli i działaczy klubowych, ale także, znana sprzed kilkudziesięciu lat, metoda dotkliwego karania za drobne uchybienia. Przede wszystkim stosowanie zakazu stadionowego za drobne wykroczenia - w szczególności za przeklinanie jest niewspółmierne do wagi naruszeń. Co więcej karani są wyłącznie kibice, podczas gdy trenerzy, zawodnicy i inni uczestnicy imprez sportowych, których niecenzuralne wyrażenia doskonale znają telewidzowie, nie ponoszą najmniejszych konsekwencji. Tego typu represje spotkały w ostatnich tygodniach kibiców z Wodzisławia Śląskiego i Kielc.

Podobnie nachodzenie członków grup stowarzyszeń, fan clubów oraz grup ultras przez policjantów w ich domach i miejscach pracy, jak również wypytywanie sąsiadów w ramach "wywiadów środowiskowych", przypomina jako żywo działania służb minionej epoki. Od kilku tygodni kibice są kreowani na pierwszoplanowego wroga publicznego. Utrwalanie stereotypu "stadionowego bandyty" wspomagają akcje rodem z filmów sensacyjnych: zatrzymania przed i po meczu, zatrzymania w miejscu zamieszkania, rewizje mieszkań, długotrwale przesłuchania.

Objawem jawnej hipokryzji jest nakładanie mandatów za picie piwa przed lub po meczu w obliczu zmian przygotowywanych przez polityków, zmierzających do sprzedawania piwa podczas meczów EURO2012. Zmiany te są przygotowywane pod naciskiem sponsorów reprezentujących branżę piwowarską.

Politycy, ludzie mediów oraz osoby mieniące się autorytetami, od kilku tygodni szeroko dyskutują o problemie kibiców. Jednakże w takich dyskusjach brakuje przedstawicieli tych, którzy są przedmiotem debaty publicznej - kibiców. Dziwi nas to tym bardziej, że przedstawiciele OZSK wielokrotnie wcześniej byli zapraszani do rozmów z posłami - w trakcie prac nad nową ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych, z ministrami - w ramach Rady ds. Bezpieczeństwa Imprez Masowych działającej przy Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji, działaczami piłkarskimi - przedstawicielami PZPN i Ekstraklasa S.A. Również dziennikarze mają świadomość istnienia ogólnopolskiej organizacji zrzeszającej stowarzyszenia kibiców polskich klubów, organizacji będącej ewenementem na skalę europejską.

Stowarzyszenia reprezentowane przez OZSK próbowały zwrócić uwagę na sprawy związane z EURO2012 oraz powyższe problemy, w szczególności na kreowanie tematu zastępczego, jakim są "problemy z kibicami", podczas dwóch ostatnich kolejek piłkarskich, poprzez wywieszanie transparentów. Wywieszenie transparentu nie jest jeszcze wykroczeniem ani przestępstwem, nie można zatem było walczyć z kibicami metodami represji karnej. Zatem kluby zostały ukarane metodami represji dyscyplinarnej.

Zwracamy po raz kolejny uwagę na narastające, niewspółmierne do zagrożenia, represje. Wzywamy po raz kolejny do podjęcia rzeczowej dyskusji, opartej na argumentach, nie zaś na stereotypach i wywoływaniu poczucia zagrożenia.

Skoro bowiem na stadionach jest tak niebezpiecznie, a kibice są tak groźni, to dlaczego podmioty organizujące rozgrywki notują kolejne rekordy frekwencji na polskich stadionach? Skoro bowiem na stadionach jest tak niebezpiecznie, a kibice są tak groźni, to dlaczego Komenda Główna Policji w swym raporcie za 2010 r., opublikowanym w marcu 2011 r., wskazuje na znaczący spadek naruszeń przebiegu imprez sportowych oraz znaczący wzrost bezpieczeństwa tych imprez? Skoro bowiem na stadionach jest tak niebezpiecznie, a kibice są tak groźni, to dlaczego rokrocznie organizują kilkaset różnych akcji charytatywnych i społecznych?

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców"
ODPOWIEDZ