matura...
-
Michal_fci
Odp: matura...
Chociaz teraz mysle ze dobrze mi poszlo
Angielski w miare latwy
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
Kielben
Angielski prosty jak na moje.
Myśle, że koło 70% bedzie bankowo
Myśle, że koło 70% bedzie bankowo
-
Hanys
moim zdaniem angol był bardzo prosty jak na wcześniejsze 2 matury:D więc chyba to najlepiej mi poszło
bardzo dobrze że były 2 listy nieformalne, no to pierwsze to taka krótka wiadomość no ale i tak banalna:D
-
Inler
Angielski był bardzo prosty. Z pierwszej części będzie 34/35. Z pisemnych nie pownienem stracić więcej niż 3 punkty. Rozszerzonej nie pisałem.
Teraz zaczynam się uczyć na ustny polski. Mam w poniedziałek, a jeszcze nie zacząłem się uczyć.
Teraz zaczynam się uczyć na ustny polski. Mam w poniedziałek, a jeszcze nie zacząłem się uczyć.
It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
-
fmlyhm
-
Chuchu
- Kontakt:
Podstawa z angola to był banał, liczę na 100%
Rozszerzenie już inna bajka, szczególnie jeśli chodzi o rozumienie ze słuchu, cholernie podchwytliwe było no i kobieta, której głos był nagrany mówiła trochę niewyraźnie w niektórych momentach. No ale liczę na jakieś 85%
Teraz mnie 10 maja czeka ustny polski, którego cholernie się boję.
Rozszerzenie już inna bajka, szczególnie jeśli chodzi o rozumienie ze słuchu, cholernie podchwytliwe było no i kobieta, której głos był nagrany mówiła trochę niewyraźnie w niektórych momentach. No ale liczę na jakieś 85%
-
anett
Dokładnie, angol był spoko
Ciekawa jestem jaką gegre nam dowalą. Oby piątek trzynastego nie był dla nas pechowy 
-
Jedrula
- Kontakt:
Ja się nie spodziewam rewelacji jeżeli chodzi o polski i matmę, myślę, że będzie około odpowiednio 65% i (oby) 30%
a z angielskiego na podstawie czuję w kościach 95-100%. Nie sądzę, żebym gdziekolwiek popełnił błąd, ale nigdy nie wiadomo, a sprawdzać nie chcę.
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
-
anett
Spokojnie chłopcy, z matmy na pewno zdacie
a jak nie to sierpień też dla ludzi 
-
Ynter
Jak z angola podstawowego nie będę miał 100% a z rozszerzonego 95% to bardzo się zdziwię
Jeszcze tylko ten ustny polski nerwówka... Bo angole ustne to luz. Ale jak mój kumpel zrobił wczoraj od zera a dziś zdał na 90% to to nie może być trudne :lol2:
-
anett
To jeszcze nie masz pracy?
na marne moje wysiłki poszły... hahaha
-
Ynter
Nie, nie, właśnie dzięki Tobie będę miał się za co złapać bo mam poskładowane na kompie wszystkie materiały od Ciebie i nie będę zaczynał od zera także wyśle Ci Merci 
-
anett
Oj nie trzeba
hehe
Jeszcze mogłabym Ci wysłać moją pracę, ale ona na inny temat trochę... bardziej o błędach. No chyba, że chcesz
Jeszcze mogłabym Ci wysłać moją pracę, ale ona na inny temat trochę... bardziej o błędach. No chyba, że chcesz
-
Chuchu
- Kontakt:
" Wyjaśnienie
06.05.2011, 15:16
W związku z brakiem spójności między uwagą ogólną a poleceniami szczegółowymi do zadań zamkniętych znajdujących się w teście z egzaminu maturalnego z języka polskiego na poziomie podstawowym informuję, że wynikające z niego wątpliwości będą rozstrzygane na korzyść maturzystów.
Każdy zdający, który w zadaniach zamkniętych udzielił poprawnej odpowiedzi, niezależnie od tego, czy zastosuje się do uwagi ogólnej, czy do poleceń szczegółowych, otrzyma punkty przewidziane za właściwe wykonanie tych zadań.
Za zaistniałą sytuację wszystkich maturzystów przepraszamy. "
Z oficjalnej strony CKE
06.05.2011, 15:16
W związku z brakiem spójności między uwagą ogólną a poleceniami szczegółowymi do zadań zamkniętych znajdujących się w teście z egzaminu maturalnego z języka polskiego na poziomie podstawowym informuję, że wynikające z niego wątpliwości będą rozstrzygane na korzyść maturzystów.
Każdy zdający, który w zadaniach zamkniętych udzielił poprawnej odpowiedzi, niezależnie od tego, czy zastosuje się do uwagi ogólnej, czy do poleceń szczegółowych, otrzyma punkty przewidziane za właściwe wykonanie tych zadań.
Za zaistniałą sytuację wszystkich maturzystów przepraszamy. "
Z oficjalnej strony CKE
-
anett
Mi to obojętne. Niech robią co chcą... Ogólnie to niech najpierw nauczą się układać jakieś sensowne pytania
hahaha
-
Michal_fci
w przeprosiny dali by 15 puntkow a nie pajacują na stronie internetowej
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
anett
Oooo!! Dobry pomysł 
-
Ynter
Polski ustny: 90% 
Dzięki anett za twą nieocenioną pomoc! Jest to kolejne zwycięstwo metody opie... się aż do ostatniej chwili ;D W niedziele zrobiłem, wczoraj się uczyłem aż dzisiaj 18 na 20 pkt. Jestem mistrzem
Dzięki anett za twą nieocenioną pomoc! Jest to kolejne zwycięstwo metody opie... się aż do ostatniej chwili ;D W niedziele zrobiłem, wczoraj się uczyłem aż dzisiaj 18 na 20 pkt. Jestem mistrzem
-
ForzaeDi
14 na 20
Polski ustny: 70%
Jutro Niemiecki pisemny, niestety.
Powodzenia !
Polski ustny: 70%
Jutro Niemiecki pisemny, niestety.
Powodzenia !
-
anett
Oooo! Gratuluję!!!
Świetny wynik
Nie ma za co
Fajnie, że mogłam pomóc
Też dziś miałam ustny, moja własna praca została oceniona na 20 pkt
Jestem miło zaskoczona 
Też dziś miałam ustny, moja własna praca została oceniona na 20 pkt
-
Ynter
Ja bym Ci dał 40! Gdyby nie Ty to bym miał 10000x więcej roboty, daj namiary na sibie to Ci kwiaty wyśleanett pisze: Oooo! Gratuluję!!!Świetny wynik
Nie ma za co
Fajnie, że mogłam pomóc
Też dziś miałam ustny, moja własna praca została oceniona na 20 pktJestem miło zaskoczona
![]()
-
Inler
Ustny polski 18/20. Własna praca, nikt mi jej nie sprawdzał.
It was the wicked and wild wind
-
Chuchu
- Kontakt:
Ja zdałem na 9 punktów i jestem wniebowzięty bo bałem się przed, że w ogóle nie zdam. Pracę sam pisałem, mówić skończyłem po 10 minutach więc i więcej pytań dostałem
Najważniejsze, że zdałem i jest super 
-
Serpente
Dokładnie,najważniejsze żeby zdać. W sumie dziwne bo u mnie kolesie którzy jadą na 5,4 dostali w większości koło 70-80% natomiast zdarzały się tacy którzy jadąc na 2,3 zdawali na maksa 

-
Lamatico
- Kontakt:
Bo Ci co jada na 2-3 sa najbardziej wylajtowani i wynik jest dla nich sprawą poboczną, stąd brak stresu.Nerazurro_ pisze: Dokładnie,najważniejsze żeby zdać. W sumie dziwne bo u mnie kolesie którzy jadą na 5,4 dostali w większości koło 70-80% natomiast zdarzały się tacy którzy jadąc na 2,3 zdawali na maksa![]()
Z reguły osoby mające 3-4 dużo improwizują a to na ustnych wychodzi
-
Ynter
Po prostu matura pokazuje, kto jest kujon a kto jest inteligentny 
-
Serpente
-
anett
Słówka
Nie wiem jak u Was, ale u mnie są beznadziejne obrazki do opisywania... Jak nie laboratorium to dinozaury lub taczki, łopaty i inne pierdoły...