matura...

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Chuchu
Kontakt:

Odp: matura...

Post autor: Chuchu »

Ale dziwną geografię dowalili. Pisałem tylko podstawę ale niekiedy była dość trudna. Rozszerzenie to podobno jakiś kosmos ale to tylko słyszałem od kolegów. Ja w zasadzie mam już wakacje bo został mi tylko ustny angol na rozszerzeniu 24 maja, na który nawet nie muszę iść :)
pawlittoo

Post autor: pawlittoo »

Ale beka , wlaczylem komisji na polaku Scarpiniego ! ale byly podjarane :D teraz czekam na wyniki.
kolus

Post autor: kolus »

Chuchu pisze: Ale dziwną geografię dowalili. Pisałem tylko podstawę ale niekiedy była dość trudna. Rozszerzenie to podobno jakiś kosmos ale to tylko słyszałem od kolegów. Ja w zasadzie mam już wakacje bo został mi tylko ustny angol na rozszerzeniu 24 maja, na który nawet nie muszę iść :)
podstawowo nie byla latwa? Byla trywialna ze latwiejszej to sie chyba nie dalo. Robilem ją to mialem 90%, chociaz jestem na mat-geo to co innego ale nigdy do ksiazki nie zagladam.
Chuchu
Kontakt:

Nie tyle trudna, co nie byłem pewien większości odpowiedzi, wszędzie coś napisałem ale czy to jest dobrze? To się okaże :)
anett

Post autor: anett »

Rozszerzenie z gegry było dziwne... Niby wszystko zrobiłam, ale raczej rewelacji nie będzie. Wolę nie sprawdzać odpowiedzi.
Tak w ogóle to CKE znowu się nie popisało, bo na tej maturze także była pomyłka... Dwa identyczne wykresy były.
Hanys

Post autor: Hanys »

dla mnie podstawa banał
ale nie wiem czy bym sie na rozszerzeniu popisał;/
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

anett pisze: Rozszerzenie z gegry było dziwne... Niby wszystko zrobiłam, ale raczej rewelacji nie będzie. Wolę nie sprawdzać odpowiedzi.
Tak w ogóle to CKE znowu się nie popisało, bo na tej maturze także była pomyłka... Dwa identyczne wykresy były.
Dokładnie, też niby napisałem wszędzie, a pewny odpowiedzi ... :d

A błąd żałosny, już chyba kolejny. Tego naprawdę nikt nie może sprawdzić, nim dają to do pisania?
Obrazek
KoRNeL

Post autor: KoRNeL »

Witam :) jeśli mógłbym poprosić to napiszcie jakie wam się trafiały tematy scenek na ustnym angolu ? :) w poniedziałek będę miał :p
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
anett

Post autor: anett »

Ja jeszcze ustnego z angola nie miałam, ale druga grupa z mojej klasy miała. To ich obrazki i scenki:

1. obrazek : basen jakies zjezdzalnie i tak na pierwszym planie ratownik z jakas deska
scenki: musialam powiedziec czym sie interesuje , co lubie jesc i co chce zwiedzac w nowym jorku
opisac wypadek w sali szkolnej , co sie stalo co zrobil nauczyciel i jakie byly konsekwencje
zaproponowac ze chce isc do kina , nie zgodzic sie z propozycja kolegi , i poszukac rozwiazania 

2. ja maialam obrazek, na ktorym byli mlodzi chlopcy, jeden z nich stał na rece (chyba tanczyl brekdensa)a reszta jego kolegow przygladala sie mu.
1 musialam zapytac w jakich godzinach jest otwarty backingam pałac, ile kosztuje bilet i ze chce zwiedzac z przewodnikiem
2 robilam przyjecie, musialam powiedziec jakie dania przygotowalam, jakich skladnikow uzylam i jaka byla opinia rodziny na temat potraw
3 chcialam wypozyczyc rower i koles mi kazal zaplacic z gory, mialam odmowic i powiedziec czemu nie bede tak placic, poinformowac ze zaplace czesc przed wypozyczeniem a czesc po, zagwarantowac ze wroce na czas

3. a ja miałąm obrazek, na którym było duuuuuuuużo ludzi w supermarkecie i na pierwszym planie była hostessa, która częstowała ludzi czymś;p i obok stała kobieta z dziećmi i się częstowała;d
dialogi:
1. chcę pojechać na obóz językowy i muszę powiedzieć czemu chcę, powiedzieć coś o moich umiejętnościach językowych i spytać jakie mam szanse na dostanie się na ten obóz
2. byłam na wycieczce w górach i muszę powiedzieć jak się przygotowywałam do niej, jaki był przebieg wycieczki i jakie trudności napotkałam wracając z wycieczki
3. jestem chyba u kolegi czy gdzieś i on mi proponuje wyjście do galerii sztuki i muszę się nie zgodzić i powiedzieć dlaczego, zaproponować jakieś inne miejsce gdzie możemy pójść i zgodzić się na kompromisowe rozwiązanie podając jego walory 

4. obrazek: dzieci patrzą przez mikroskopy nad nimi stoi nauczycielka i im pomaga
1.jadę na wycieczkę z kolegą mam mu przypomnieć, żeby wziął wszystkie ważne dokumenty, czy spakował potrzebne rzeczy i czy pamięta miejsca naszego spotkania.
2.pracuję w firmie popsuła mi się drukarka, co chciałam wydrukować, co się z nią stało i jak rozwiązałam problem.
3.mam urodziny kolega proponuje, ze zabierze mnie do restauracji, mam się nie zgodzić i powiedzieć dlaczego, powiedzieć, że chce zostać w domu i dlaczego.

Tylko 4 udało mi się znaleźć w archiwum...
KoRNeL

Dzięki śliczne :D jakiś zarys już mam mały  :) :ave:
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Jak dla mnie Geografia podstawowa była stosunkowo łatwa. Były niektóre zadania łatwe a wiadomo niektóre dość trudne, w kilku pytaniach odpowiedziałem lecz nie wiem czy akurat dobrze. Myślę że około 50 % powinienem mieć.

Teraz tylko niemiecki ustny 23 Maja i koniec ze stresem maturalnym.
groch

Post autor: groch »

Geografia podstawowa zawsze jest stosunkowo łatwa. Choć w tamtym roku rozszerzenie było łatwiejsze niż podstawa. Ucząc się z Repetytorium trafiłem może na 1 zadania z niego. Maturę z geografii ratują teksty z pytaniami. Takie czytanie ze zrozumieniem jest dość łatwe.
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Polski ustny to śmiech na sali. Człowiek gada, komisja wynudzona siedzi sobie i nie wiadomo o czym myśli. Masakryczny egzamin.
Nic się nie uczyłem, żadnych streszczeń nie czytałem, prace napisałem w grudniu, i na tym bazowałem. Raz ją dzisiaj rano przeczytałem i wycisnąłem 90%, czysta improwizacja, mówiłem o rzeczach, których w pracy nie miałem, realizując przy tym plan.
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

Ja mam jutro ustny polski, żegnaj okrutny świecie.. Nie no liczę na 10 pkt aż. Pracę napisałem tydzień temu, dziś się jej nauczyłem, więc musi być dobrze :P
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Hanys

ja miałem dzisiaj i dostałem 9 pkt. i sie nawet ciesze bo miałem prace ale nic nie umiałem :D
kjuska

Post autor: kjuska »

Polak ustny 20/20 i koniec matur :).
Against Modern Football
Obrazek
Inler

Post autor: Inler »

Angielski 18/20. Koniec. Jestem w miarę zadowolony, na PG raczej się dostanę.
It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
KoRNeL

20/20 ptk :) a obrazek przeje***y ;p ale wybrnąłem:)
Alonso
Kontakt:

Post autor: Alonso »

Matura z polaka 16/20 i jako pierwszy na odstrzał komisja miała niezły ubaw z mojej prezentacji multimedialnej związanej ze sprawozdawcami sportowymi. Ehh a Pani w komisji mmmm  fajna młodziutka i fajny uśmiech :D
Lamatico
Kontakt:

Alonso pisze: Ehh a Pani w komisji mmmm  fajna młodziutka i fajny uśmiech :D
Miałem to samo, nie mogłem się w ogóle skoncentrować. Cały czas się na nią patrzyłem i ona aż się śmiała, później mi pytania zadawała. :D
Alonso
Kontakt:

Post autor: Alonso »

Bo to zła kobieta była :D
Ynter

Post autor: Ynter »

No miałem podobnie, fajna, młodziutka... z zezem :D Też się skupić nie mogłem ;D
Jedrula
Kontakt:

Poszedłem na ustny polski dosłownie marząc o 30%. Spotkała mnie miła niespodzianka, bo wyszedłem ze 100% :D
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Ynter

Post autor: Ynter »

95% z rozszerzonego angola :/ Zły jestem jak osa bo ewidentnie po prostu nie miały się do czego przyczepić, a złośliwie nie chciały dać maksa. Podobno "argumentacja nie była do końca poukładana". Żenada  :cry: No ale ważne, że już po maturach, można balować  :pijaki:
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Jestem już po maturach. Dziś niemiecki ustny miałem. Stresika miałem ogromnego, ale na 60% zdałem :P Cieszyłem się jak małe dziecko jak mi wynik powiedziała :P

Teraz tylko egzamin zawodowy 13 \ 14 \ 15 Czerwca :P
Jedrula
Kontakt:

Kumpel wyszedł zadowolony z ustnego angielskiego, mówił, że się cieszy bo wszystko dobrze zrobił i.. jako jedyny w szkole nie zdał :D 3 pkt dostał :P
Hanys

łoo to już trzeba być dobrym!!
u mnie ponoć w szkole jeszcze nikt w całej 60 letniej historii nie dostał mniej niż 6 pkt(30%) tak samo z angielskiego!
Kielben

Post autor: Kielben »

U mnie w klasie 2 nie zdało z ustnego angola i 3 z ustnego polaka  :P
Obrazek
Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma :D
Lamatico
Kontakt:

Jak poszło? Panie? Panowie?
U mnie to wygląda tak:
polski 60%
niemiecki 64%
matma 84 %  :-P
chemia 56% (tutaj jestem zawiedziony, ale było bardzo trudne)
Chuchu
Kontakt:

U mnie:

angielski podst. 100%
angielski rozsz. 81%
polski podst. 66%
matma podst. 58%
geografia podst. 40%

Gdyby nie ta gegra to byłbym bardzo zadowolony ale tak czy inaczej jest dobrze :)
ODPOWIEDZ