Polska Ekstraklasa
-
Rufus
Odp: Polska Ekstraklasa
Wisła mistrzem Polski, myślę że tytuł trafił zasłużenie do Krakowa. W przekroju całego sezonu byli najlepsi i tyle...I to jak na razie jedyna pewna informacja w naszej lidze..
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
-
Castellazzi
- Kontakt:
JAk dla mnie ta liga to coraz większe dno i już jakiś czas temu przestałem śledzić zmagania ligowe polskich "piłkarzy". Jeszcze w zeszłym seoznie jakoś się to oglądało, ale w tym sezonie .... Obecnie najlepszym strzelcem Ekstraklasy jest T. Frankowski, który ma 11 bramek
Według onet.pl w tym sezonie zostało strzelonych 21 goli samobójczych. NIe wiem ile padłu samobójów w Angli, czy we Włoszech. Ale 21 samobójczych na 27 kolejek jak dla mnie to wiele za dużo.
-
yoda79
Wisełka mistrzem-zasłużenie w tej słabej lidze.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
Helton
Brawo Wisła wygrała zasłużenie. Jak tak valcx z Maaskantem dalej beda budować druzyne i będą mieli do dyspozycji tyle kasy co dotychczas a może nawet więcej to coś czuje ,że w krakowie to może się zrobić taki mały donieck oby bo to z korzyścią dla Polskiej piłki. Zresztą ten sukces Wisły to bardzo duża zasługa własnie valckxa sprowadzić tyle zawodników i wszyscy strzały w dziesiatke. A np. taki lech sprowadził ubiparipa za bardzo dużo kasy i nie wypał.
-
Hanys
moim zdaniem wisła zasłużenie wygrała lige ale w europejskich pucharach sobie nie poradzi! trafią na ukrainców czy białoruśinów i ich nie przejdą tak mi sie coś zdaje! ale życzę im jak najlepiej i niech maskant doprowadzi ich do ligi mistrzów!!!!
-
pewny
Panowie mistrza mamy... ale walka trwa o podium i puchary, na dole tez jest ładny kociołek 
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Dominho
Na dole Bytom, Arka i Pasy o utrzymanie. Szkoda pięknych stadionów w Gdyni i Krakowie, więc... 
Moim zdaniem sobotni mecz PB - Śledzie to mecz o być albo nie być. Pasy się utrzymają.
Moim zdaniem sobotni mecz PB - Śledzie to mecz o być albo nie być. Pasy się utrzymają.
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
pewny
na poziom ligi narzekamy cały czas bo taka jest niestety przykra prawda, ale patrząc co kolejke w tym sezonie na tabele, to cały czas jest dosc ciekawie 
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Mora
- Kontakt:
Nie wiem jak Wy,ale ja wole oglądać słabą polską ligę gdzie o dwa miejsca w europejskich pucharach walczy 5-6 drużyn, niż kosmiczną ligę hiszpańską w której już praktycznie na górze tabeli wszystko wiadomo...
Gratulacje dla Wisły, która grała najlepszy futbol i zasłużenie po raz 13 została Mistrzem Polski.Zespół z Krakowa ma w końcu solidnego bramkarza, w obronie spokojem imponuje Chavez, w pomocy świetnie grają Melikson, Kirm i Małecki, dobrze spisuje się Genkov. Jeśli zarząd Wisły wzmocni zespół w taki sposób jak zimą (kilka transferowych strzałów w dziesiątkę) i nikt ważny nie odejdzie, to przy odrobinie szczęścia w losowaniu można mieć nadzieję na LM. Inna sprawa, że tak pisze się o każdym kolejnym Mistrzu Polski
Gratulacje dla Wisły, która grała najlepszy futbol i zasłużenie po raz 13 została Mistrzem Polski.Zespół z Krakowa ma w końcu solidnego bramkarza, w obronie spokojem imponuje Chavez, w pomocy świetnie grają Melikson, Kirm i Małecki, dobrze spisuje się Genkov. Jeśli zarząd Wisły wzmocni zespół w taki sposób jak zimą (kilka transferowych strzałów w dziesiątkę) i nikt ważny nie odejdzie, to przy odrobinie szczęścia w losowaniu można mieć nadzieję na LM. Inna sprawa, że tak pisze się o każdym kolejnym Mistrzu Polski
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
InterNH
Wisłą doznała 6 porażek i 5 remisów w tym sezonie i wy mówicie, że to jakiś mega silny mistrz Polski jest?Fakt faktem, że są obecnie chyba najsilniejszą drużyną w Polsce i zwłaszcza na wiosnę zdominowali Ligę, ale przygoda w europejskich pucharach (podobnie jak 3 pozostałych teamów) szybko się skończy.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Mora
- Kontakt:
Mega silnym mistrzem Wisła z pewnością nie jest, ale w Krakowie za transfery w końcu odpowiada facet z kontaktami za granicą, a nie Kapka.Trenerem nie jest wypalony Kasperczak, czy pożal się Boże Werner Liczka, a i sami piłkarze dość solidni.Wisła Maaskanta gra dobry, poukładany futbol i są przesłanki na dobrą grę w pucharach.
Oczywiście zespól należy wzmocnić, powiedzmy 3 graczami. Jeżeli Cupiał sięgnie do kieszeni, to może stworzyć zespół co najmniej na fazę grupową LM.Piłkarze zrobili swoje, teraz ruch należy do działaczy...
Oczywiście zespól należy wzmocnić, powiedzmy 3 graczami. Jeżeli Cupiał sięgnie do kieszeni, to może stworzyć zespół co najmniej na fazę grupową LM.Piłkarze zrobili swoje, teraz ruch należy do działaczy...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Jaszczu91
Mora, zgadzam się z tobą. Dla mnie liga polska jest ciekawsza niż hiszpańska, bo jest polska
Co do Wisły, to uważam, że krakowianie mają spore szansę na ugranie czegoś w europie. Główny argument jest taki, że Wisła to najmniej polski zespół w naszym kraju. Głównie rządzą tam obcokrajowcy. Jeśli wszystko dobrze się potoczy to Wisła będzie rozstawiona w 2 i 3 rundzie el.LM a odpadając w 4 fazie ligi mistrzów jest już faza grupowa europa league. A to już coś dla polskiego klubu.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
VVujek
Ile to jeszcze trzeba będzie czekać na Polski klub w LM,co roku ta sama bajka. Najgorsze jest to że ostatni awans do fazy grupowej SEZON 1996/1997: AWANS WIDZEWA a w tamtych czasach nawet nie lubiłem oglądać meczy (lubiłem tylko grać)wiec tak naprawdę nie miałem okazji oglądać Polskiej drużyny w fazie grupowej LM.Mam nadzieję że w końcu doczekam tej chwili a sezon 2011-2012 będzie przełomowy dla Wisły.Naprawdę chcę w końcu doczekać Polskiego klubu w fazie grupowej LM.Trzymajmy kciuki bo w tym roku na pewno się uda
Forza Inter
-
Dominho
Jaszczu: Inter też jest/był mało włoski, a Ligę Mistrzów wygrał. .
Powracając do Wisły, choć jej kibicem nie jestem, to mam nadzieję że do LM awansuje. W końcu musi być przełom, z tym polskim awansem do LM, a przy kilku transferach powinno się udać. A co do Polaków pod Wawelem. Maaskant mówił, że jak szukają jakiegoś piłkarza, zawsze najpierw patrzy na Polaków. Ale że wołają za nich TAAAKIE CENY, to woli poszukać na wschodzie mniej znanych, a spełniających jego kryteria na daną pozycję.
Powracając do Wisły, choć jej kibicem nie jestem, to mam nadzieję że do LM awansuje. W końcu musi być przełom, z tym polskim awansem do LM, a przy kilku transferach powinno się udać. A co do Polaków pod Wawelem. Maaskant mówił, że jak szukają jakiegoś piłkarza, zawsze najpierw patrzy na Polaków. Ale że wołają za nich TAAAKIE CENY, to woli poszukać na wschodzie mniej znanych, a spełniających jego kryteria na daną pozycję.
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
Jaszczu91
Coutinho porównywanie Interu i Wisły to śmieszność. Mi chodziło o to że w Wiśle nie ma Polaków i typowej polskiej mentalności. Nie ma myślenia że jak nie wejdziemy to się nic nie stanie. Maaskant ma cel i chce go osiągnąć bez względu na wszystko. Jeśli chodzi o Inter to zupełnie inne kategorie.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Dominho
Wiem o co Ci chodzi. Ja nie porównuje, tylko mówię, że nie-włoski Inter wygrał LM, a nie-polska Wisła ma szansę na awans do LM. Bo skład mają niezły, a jak jeszcze kogoś dokupią i nie zlekceważą przeciwnika to mogą awansować.
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
VVujek
Szczególnie jak ktoś oglądał ostatnie Cafe futbol to jest optymistycznie nastawiony na awans.Wiadomo to tylko gadanie,ale tak ładnie to przedstawili że ja naprawdę wierzę.
-
Jaszczu91
Ja Cafe futbol nie oglądam już bo przeniosłem się na cyfrę. Wiem, że u redaktora Borka, Kołtonia i Kowalczyka był dyrektor Wisły o dziwnym nazwisku. W tym samym dniu był także w lidze+ekstra i odniosłem wrażenie, że gość zna się na swojej pracy jak nikt w Polsce i ma kontakty za granicą. Robi świetne transfery i to duży plus dla Wisły przed eliminacjami LM. Oby tylko Cupiał nie skąpił grosza to powinno być dobrze. Ja licze że przynajmniej jeden polski klub zagra w fazie grupowej jakiś rozgrywek.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Dominho
I w drugą stronie, by wielkiej wyprzedaży w Krakowie nie zrobili
Żeby im nie przyszło na myśl Meliksona sprzedawać czy Chaveza. Lepiej niech kupią, awansują do LM, tam może coś wygrają, może nie - sam awans i tak będzie super. Za to będą mieli niezłą kasę i będą mogli myśleć o kolejnych wzmocnieniach. I tak mogą stać się piłkarską potęgą w Polsce. Warunek jeden: raz się muszą przebić, później może być coraz łatwiej
P.S. Podobno Wasilewski ma iść do Wisły
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
InterNH
http://www.sport.pl/pilka/1,96012,96490 ... Wisly.htmlCoutinho pisze: I w drugą stronie, by wielkiej wyprzedaży w Krakowie nie zrobiliŻeby im nie przyszło na myśl Meliksona sprzedawać czy Chaveza. Lepiej niech kupią, awansują do LM, tam może coś wygrają, może nie - sam awans i tak będzie super. Za to będą mieli niezłą kasę i będą mogli myśleć o kolejnych wzmocnieniach. I tak mogą stać się piłkarską potęgą w Polsce. Warunek jeden: raz się muszą przebić, później może być coraz łatwiej
![]()
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Dominho
Zapraszam na mojego bloga i do głosowania na jedenastkę sezonu Ekstraklasy.
Link: http://murawa.bloog.pl/id,329698269,tit ... index.html
A co do tematu, czytałem że Wisła chce... Ruda Van Nistelrooya ;D I ponadto kilku klasy podobnej
Może to i dobrze, w końcu będzie się coś działo, a Rud pomimo że swoje lata ma, Wisłe do LM może wciągnie.
Link: http://murawa.bloog.pl/id,329698269,tit ... index.html
A co do tematu, czytałem że Wisła chce... Ruda Van Nistelrooya ;D I ponadto kilku klasy podobnej
Może to i dobrze, w końcu będzie się coś działo, a Rud pomimo że swoje lata ma, Wisłe do LM może wciągnie.
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
kolus
Pozytywna rzecz to ze sie utrzymala Cracovia i to mnie cieszy. Co do ligi do poziom wiadomo jaki. Wisla zasluzony mistrz i mam nadzieje ze sie wzmocnia a nie oslabia jak to bywalo przez ostatnie lata. Moze polscy prezesi w koncu madrzeja ze trzeba sie wzmacniac zeby byla potem jeszcze wieksza kasa. Nawet jakby weszli do grupowki to nieoszukujmy sie tam nic wielkiego nei bedzie ale trzeba trzymac kciuki.
-
Helton
Moim zdaniem wisła kogoś tam dobrego pozyska. Przecież Valcx to dyrektor klasy światowej. Czytałem coś o transferach nisterlooya , vicente , santa cruza. Moze takich nazwisk nie bedzie , ale jacyś przyzwoici piłkarze pokroju meliksona mogą się zjawić. Szkoda mi Lecha w tabeli wiosny wyladowali na trzecim miejscu. Wiekszy byłby pożytek z lecha w LE niż ze sląska. Duże brawa należą się też michniewiczowi. Przejął widzew jak był na przedostatnim miejscu a prawie otarł się o puchary. I to w dodatku wystawiając kilku juniorów.Zresztą i tak w pucharach nie chciał grać. Jak dla mnie trener sezonu przebił nawet lenczyka chociaż on i tak zrobił duży sukces.
-
Chuchu
- Kontakt:
Legia nieźle się wzmacnia, chyba poważnie myśli o dorównaniu Lechowi w mini-sukcesach w Europie. Najpierw Michał Żewłakow a teraz Daniel Ljuboja. W sumie nie pamiętam, żeby w ostatnich kilku latach zawodnik o takiej renomie jak Serb przyszedł do polskiej ligi. Co prawda we wrześniu kończy 33 lata no ale myślę, że wiele dobrego może Legii dać 
Mierzejewski odszedł do Trabzonsporu za 21 milionów złotych co może oznaczać, że Wojciechowski będzie mógł kupić kilku dobrych piłkarzy
Może w końcu coś drgnie z poziomem tej marnej ligi 
Edit: Oczywiście, że złotych
Mój błąd.
Mierzejewski odszedł do Trabzonsporu za 21 milionów złotych co może oznaczać, że Wojciechowski będzie mógł kupić kilku dobrych piłkarzy
Edit: Oczywiście, że złotych
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, 20:53 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
yoda79
Chuchu 21 mln złotych.
A tak poza tym ten Serb Ljuboja gdzie nie grał,tam zostawił sobie wrogów.
A tak poza tym ten Serb Ljuboja gdzie nie grał,tam zostawił sobie wrogów.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
NeraZ
- Kontakt:
Danjel Ljubolja to wyrobiona marka w Europie, mimo 33 lat może okazać się strzałem w 10 ! byle by chciało mu się grać to udowodni swoją wartość ... takiego piłkarza o takim nazwisku jeszce nie było, nazwiska nie grają ale mocno licze na tego zawodnika !
BLACK BLUE - BiG PoWer
-
Jaszczu91
Znany rywali polskich drużyn w eliminacjach europejskich pucharów. Wisła znów wybierze się nad Bałtyk ale tym razem na Łotwę na mecz ze Skonto Ryga. Nic dwa razy się nie zdarza i się nie zdarzy. Tu jestem spokojny. Na Reymonta krakowianie powinni wygrać z 3:0. Śląsk miał mniej szczęścia i trafił na Dundee. Tutaj niespodzianką będzie wygrana Śląska. Natomiast Jaga będzie musiała dołożyć trochę grosza do interesu bo czeka ją wyprawa do dalekiego Kazachstanu. Tutaj też jestem optymistą. Po mękach ale Jaga da radę.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
martinbm
Niespodzianka będzie wygrana Śląska? Nie rozumiem dlaczego ich skreślasz - liga szkocka, to wyłącznie Celtic i Glasgow. Reszta klubów, to podobna półka co nasza Ekstraklasa. Myślę, że stary wyga Lenczyk już odpowiednio zmobilizuje chłopaków.
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiej piłki! TdK!
-
Dominho
Tym bardziej, że 31 lat temu dostali. Czas na rewanż!
A już w czwartek pierwszy mecz Jagi w eliminacjach. O 20:10 z Irtyszem Pawłodar. Grają w Białymstoku, więc czekam na pogrom. Jakieś 3/4 :0 oczywiście dla Żubrów
A już w czwartek pierwszy mecz Jagi w eliminacjach. O 20:10 z Irtyszem Pawłodar. Grają w Białymstoku, więc czekam na pogrom. Jakieś 3/4 :0 oczywiście dla Żubrów
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
martinbm
No Jaga będzie mega zmobilizowana po tym, jak ich w tamtym roku właściwie sędziowie wyeliminowali. Jestem ciekawy postawy Plizgi, który może być objawieniem i Grzesia Bartczaka, który kiedyś zapowiadał się na co najmniej reprezentacyjnego obrońcę.
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiej piłki! TdK!