Pierwszy wyjazd na Giuseppe Meazzy :)

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
R.Baggio

Pierwszy wyjazd na Giuseppe Meazzy :)

Post autor: R.Baggio »

Witam.Wybieramy się z kumplami na mecz Inter - Catania 22.05.2011 , dodam ze to nasz pierwszy mecz i kilka pytań mam do stałych bywalców na Giuseppe Meazzy :) :hold:
Czy ktoś zamawiał bilety z tej strony :
http://www.worldticketshop.pl/bilety/bilety_inter_milan
Czy zamawia sie na określona trybunę czy to nie ma różnicy?
Chyba że z jakiejś innej zamówić bilety?
Samolot do Bergamo (tanie bilety) wylot piątek 20 maj powrót 23 poniedziałek później  do Mediolanu pociągiem może być?
Największy problem to hotel może jakiś polecicie oczywiście nic specjalnego tylko żeby było gdzie się przespać i wykąpać:)no i w miarę tani:)
Czy o czymś mamy jeszcze pamiętać?jakieś wskazówki
Dzieki z góry.
litvinlavidaloca

Odp: Pierwszy wyjazd na Giuseppe Meazzy :)

Post autor: litvinlavidaloca »

Ja lecę na mecz z Forentiną 8 maja i problem mam podobny. Nie wiem skąd wziąć bilety. Podanej przez Ciebie strony nie polecam bo nie mają biletów na sektory okupowane przez Ultrasów :ave: mnie interesują jedynie bilety na 2, 3 pierścień na Curva Nord, najlepiej blisko słupa. sektor bodajże 239 chociaż już nie pamiętam. Czy ktoś mógłby dodać jakieś info gdzie najlepiej kupić bilety. Byłoby naprawdę rewelacyjnie bo mam już dosyć szukania na ślepo. Forza Inter!!!
litvinlavidaloca

...tzn oczywiście nie musi być ten dokładnie sektor. Po prostu zależy mi by być tam gdzie jest największy ogień. Prośba o info. Forza In :szal:ter
Waldini

Post autor: Waldini »

Kupcie sobie bilety na stronie oficjalnej, albo nawet na miejscu w kasach. Mecze, na które się wybieracie nie mają cienia szans na wypełnienie trybun choćby w 70%, więc nie będzie żadnego problemu z wejściem.

Mały edit, oba spotkania są pod koniec sezonu, a Catania to ostatni mecz, jeśli będzie się decydowały losy scudetto wtedy, a bardzo możliwe, że tak będzie, to może być komplet. Na oficjalnej jednak myślę, że spokojnie będą dostępne bilety. Ja byłem już na SS 5 razy i nigdy nie bawiłem się w zakupy przez strony z biletami. Jeśli już to oficjalna, albo konie. Nie oglądałem z innej trybuny niż Curva Nord 2 pierścień (3 Curvą jest tylko z nazwy). Z Bergamo są busy pod lotniskiem do Mediolanu, to najtańszy i najwygodniejszy sposób, żeby dostać się do miasta. Hotele są różne, jest też schronisko Piero Rotta. Musicie szukać. Około 20-25 euro za noc trzeba liczyć.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2011, 21:24 przez Waldini, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaro

Post autor: Jaro »

Jak już ktoś napisał bilety kupcie na inter.it lub w kasach. Nawet na mecz z Bayernem bilety za 18 euro były jeszcze w dostępne na godzinę przed meczem. Ja się bałem i kupiłem przez viagogo i przepłaciłem ok 180 zł. Bilety miałem na trybunę Anello Verde Terzo a i tak się udało wejść na CN.
Z lotniska jeżdżą autobusu do Mediolanu co 30 min, koszt to ok 6 euro w jedną stronę.
Noclegu poszukaj sobie na tej stronie: http://www.hostelbookers.com/

Ja jak następnym razem pojadę to wybieram taki termin, żeby zaliczyć 2 spotkania, w tygodniu pucharowe a w wekend ligowe.
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Ja także planuje wylot na mecz z Catanią, bądź z Lazio.
Obrazek
litvinlavidaloca

Liczę mimo wszystko na to, że na Fiorentinę przyjdzie trochę osób. Mam nadzieję, że to nie złudne przeczucie. Na oficjalnej stronie sprzedają bilety max tydzień przed meczem, a wolałbym mieć to ogarnięte wcześniej, ale jeśli nie ma innej rady... trudno. Dzięki za info. Jeśli wiesz dokładnie na, które sektory najlepiej kupować bilety też byłbym zajebiście wdzięczny. Z tego co się zorientowałem najlepiej na zieloną trybunę... dobrze kombinuję?
PioFCI

Post autor: PioFCI »

Ale fantastycznie wypadło to spotkanie..22 maja:) Równo rok po triumfie w LM:)

Messie....moze wlasnie wtedy zrobic wiekszy wypad? :pijaki:
Inter na zawsze !!!
vitjan

Post autor: vitjan »

hej.
tu masz mapę stadionu.
http://www.inter.it/it/abbonamenti/camp ... 200809.jpg

jeśli chodzi o curva nord to obojętnie gdzie kupisz bilet i tak nie usiądziesz na swoim miejscu, przepraszam, tam nigdzie się nie siedzi :) sektory od 239 do 254.

Bilety BEZ problemu (na 99%) kupisz przed meczem lub przez stronę. tak jak pisał Waldini, na pewno nie będzie 100% obłożenia.
co do noclegu poczytajcie sobie inne posty o wyjazdach. trochę tego jest ale znajdziecie tam na wszystko odpowiedź. pozdro.
Solo Inter!
litvinlavidaloca

Wielkie dzięki właśnie tych informacji potrzebowałem. Lot i hotel mam już zabukowany. Znalazłem 2 bilety na 252 sektor za 60 ojro więc bez przypału. Forza Inter!! ..już nie mogę się doczekać:)
R.Baggio

Dzieki za podpowiedzi:)

A na oficjalnej tez sprzedają jak chcą , na sobotni mecz sprzedaż miała ruszyć od 28 a tu dalej nicccc:(koleś ma lecieć i zestresowany jest trochę:D:D::D
Ostatnio zmieniony 1 mar 2011, 09:30 przez R.Baggio, łącznie zmieniany 1 raz.
koniar
Kontakt:

Post autor: koniar »

R.Baggio pisze: Dzieki za podpowiedzi:)

A na oficjalnej tez sprzedają jak chcą , na sobotni mecz sprzedaż miała ruszyć od 28 a tu dalej nicccc:(koleś ma lecieć i zestresowany jest trochę:D:D::D

No wiec tak jak mowili poporzednicy,niech was nie ciśnie i nie kupujcie u posredników bo my taka kase przeplacilismy na mecz i bayernem ze masakra...Bilety mialy sie nam pojawic 8 lutego a pojawily sie 21( a 23 lutego bym mecz) takze lepiej poczekac i z wiekszym spokojem do sprawy podejść....Niż przeplacac ok 3 razy:////.......My bylismy w

**Accommodation Information**
Property Name: Scream Hostel
Address: Viale Monza 111, Milan, 20127, Italy
Telephone: 0039 0226828982
Email: screamhostel@hotmail.it
Website: http://www.hostelbookers.com/hostels/italy/milan/60898/

szału nie ma,ale co oczekiwać za 17,5 ejro+sniadanie (heheh wszyscy pamietaja o co chodzi z tym) ogolnie to starali sie bardzo zebysmy czasem sie nie najedli :):P....POzdro i milego wyjazdu
Ostatnio zmieniony 2 mar 2011, 00:35 przez koniar, łącznie zmieniany 1 raz.
Qubick

Post autor: Qubick »

@R.Baggio jak by była taka możliwość to chetnie bym sie zabrał z wami na ten meczyk :D

Ps. To byłby moj pierwszy wypad do Mediolanu :]
Ostatnio zmieniony 2 mar 2011, 12:03 przez Qubick, łącznie zmieniany 1 raz.
Shit happens
R.Baggio

Wylot z Katowic o 6.25, 20 maja(piatek) do bergamo ,spanie w hostelu Scream Hostel (15euro za noc)ze śniadaniem tylko ze siedmioosobowy pokój.powrót w poniedziałek o 8.20 z bergamo.
Przejazd z bergamo busem (7 euro w dwie strony za osobę). Taki jest nasz plan weekendu :)
!ena

Post autor: !ena »

ile za lot zapłacicie?
ruda paskuda ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-s87qYUy6MU

i live for the things i could die for
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

!ena pisze: ile za lot zapłacicie?
180 zł za lot w jedną i w drugą stronę.

Czy ktoś jest może jeszcze chętny na wylot do Mediolanu 22 maja (dzień meczu z Catanią)? Pytam, ponieważ wybieram się z kumplem i chcielibyśmy dołączyć na miejscu do ekipy z Polski, która już tam będzie (a więc także nocować w Scream Hostel). Problem polega jednak na tym, że najmniejsze pokoje tam to czteroosobówki, a nas jest tylko dwóch, więc szkoda płacić za puste miejsca.

W razie czego proszę o kontakt na PW.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Borówa pisze:
!ena pisze: ile za lot zapłacicie?
180 zł za lot w jedną i w drugą stronę.
Taka cena jest w przypadku zabukowania biletów odpowiednio wcześnie?
Według mnie to bardzo mało za transport droga lotniczą.

Ja planuję wyjazd na mój pierwszy mecz we wrześniu, bądź pod koniec sierpnia jak liga ruszy :)
egzekutor77

Post autor: egzekutor77 »

w 4 osoby to najlepiej sie wybrac autem , dojazd fajny przez niemcy szwajcarie 1470 km. zalezy tez od auta , jaki silnik i ile spala ... ja mam 2,0 tdi  i spalił mi ropy za 700 zł w 2 strony przy szybkiej jezdzie. jak 4 osoby w aucie to niecałe 200 na głowe , komfort taki ze mozna sie wszedzie zatrzymac , dojechac pod sam stadion. pozdrawiam.
Lubuszanin
Kontakt:

Post autor: Lubuszanin »

R.Baggio pisze: Wylot z Katowic o 6.25, 20 maja(piatek) do bergamo ,spanie w hostelu Scream Hostel (15euro za noc)ze śniadaniem tylko ze siedmioosobowy pokój.powrót w poniedziałek o 8.20 z bergamo.
Przejazd z bergamo busem (7 euro w dwie strony za osobę). Taki jest nasz plan weekendu :)
sniadanie dostaniecie tam takie ze sie nie najecie:D !! .. ale polecam , mozna sie chociaz wyspac:D
FORZA INTER !!!
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

3 osoby jada napewno 8maja na Inter-Fiorentina jak ktos zainteresowany to szczegoly na PW (powiem kto i kiedy i jak sie skontaktowac)
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
Borowa
Kontakt:

Lamatico pisze: Taka cena jest w przypadku zabukowania biletów odpowiednio wcześnie?
Według mnie to bardzo mało za transport droga lotniczą.
Tak się składa, że w WizzAir akurat bilety do Mediolanu mają jedne z bardziej atrakcyjnych cen (zależy też w jakie dni, ale na ogół zawsze da się zmieścić w 300 zł). Oczywiście im bliżej do wylotu tym droższe, chociaż od kilkunastu dni cena stoi w miejscu (wspomniane 180 zł).
Borowa
Kontakt:

No i cóż... Bilety może były w atrakcyjnej cenie, ale co z tego?

Dzisiaj o godzinie 3 w nocy/nad ranem rozemocjonowany pierwszym wyjazdem do Mediolanu udałem się na lotnisko do Pyrzowic, aby na miejscu okazało się, że lot jest opóźniony o... 10 godzin. Podróż w tej sytuacji zupełnie mijała się z celem.

O stratach materialnych i niematerialnych już nawet nie będę wspominał.
Lamatico
Kontakt:

To zdecydowanie nieciekawie, ja bym załamany chodził po takim czymś.

Nie wiem czy pamiętasz jak tutaj na stronie zorganizowany był pierwszy wyjazd na mecz z Lazio, chłopaki polecieli do Mediolanu i kiedy wysłałem im sms, że kolejka odwołana z powodu jakichś zamieszek i zabicia policjanta chyba, to mi nie wierzyli. Takie były jednak fakty.

To tak dla pocieszenia ta historia :)
koniar
Kontakt:

Post autor: koniar »

Borówa pisze: No i cóż... Bilety może były w atrakcyjnej cenie, ale co z tego?

Dzisiaj o godzinie 3 w nocy/nad ranem rozemocjonowany pierwszym wyjazdem do Mediolanu udałem się na lotnisko do Pyrzowic, aby na miejscu okazało się, że lot jest opóźniony o... 10 godzin. Podróż w tej sytuacji zupełnie mijała się z celem.

O stratach materialnych i niematerialnych już nawet nie będę wspominał.

Ale lipa współczuje:/
Lubuszanin
Kontakt:

Post autor: Lubuszanin »

no my jak Lecielismy na Inter-Parma to tak samo nie do konca bylo wiadomo czy mecz sie odbedzie bo synoptycy zapowiadali ostre snieżyce nad mediolanem i przez to mecz mógł byc odwołany...  10h opozniony samolot?? no niezle... ;/
FORZA INTER !!!
!ena

Post autor: !ena »

koszmar :/
na przyszłość trzeba pamiętać, żeby się wybierać dzień wcześniej  :x
ruda paskuda ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-s87qYUy6MU

i live for the things i could die for
Lamatico
Kontakt:

Ja planuję wyjazd we wrześniu właśnie na cały weekend. Mecz plus zwiedzanie Mediolanu. Może ktoś jest zainteresowany? Najlepiej osoba/osoby, która/e już tam była/y:P
88mj

Post autor: 88mj »

Ja ze swoja dziewczyna planujemy wlasnie we wrzesniu/pazdzierniku kilkudniowy wyjazd do Mediolanu - zwiedzanie + mecz. Kombinowalem, zeby wybrac sie na jakies Palermo, Fiorentine czy Parme - zeby mecz nie byl "hitowy", ale zarazem zeby byl w miare atrakcyjny przeciwnik, a nie jakies ogorki typu Brescia ;) bo chodzi i o cene biletow, jak i ich dostepnosc - na Juventus czy Derby ciezko byloby dostac bilet przed meczem, a zamawiac z Polski to roznie bywa... Poza tym chce miec tez mile wspomnienia ze swojego pierwszego meczu Interu, co z jakims mniej wymagajacym przeciwnikiem jest bardziej prawdopodobne ;)
Borowa
Kontakt:

Lamatico pisze: Ja planuję wyjazd we wrześniu właśnie na cały weekend. Mecz plus zwiedzanie Mediolanu. Może ktoś jest zainteresowany? Najlepiej osoba/osoby, która/e już tam była/y:P
W zaistniałej sytuacji również dla mnie wrzesień jest najbardziej optymalnym miesiącem wyjazdu, więc odezwę się jeszcze w tej sprawie.
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

te opoznienie było spowodowane wybuchem wulkanu na Islandii, mysle ze zewzgledu iz troche w tej rundzie przyspalismy z wyjazdami na jakis /wrzesien/pazdziernik cos wykombinujemy:)
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
ODPOWIEDZ