Inter 2011/2012
-
Jaszczu91
Odp: Inter 2010/2011
A może by tak spróbować trenera Udinese? Przynajmnej Sanchez by przyszedł.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
IlCapitano
A może by tak Oresta Lenczyka? Celeban by przyszedł...
Takie "a może by tak" to możemy sobie pisać w nieskończoność. Guidolin jest moim marzeniem na ławce Interu, ale on nie jest brany pod uwagę(niestety).
Moratti płaci teraz za swoją idiotyczną decyzję z grudnia poprzedniego roku. Błogą radość z powodu zwolnienia Beniteza nieco zakłóciło zatrudnienie scouta z Milanu, bo liczyłem na innego trenera. Nie wiem jak niektórym, ale mi się chyba za mocno udzieliła radość ze zwolnienia Rafy i obdarzyłem sporym zaufaniem Leonardo, wierząc, że będzie w stanie ogarnąć tę drużynę. O jego umiejętnościach niech świadczy bilans najważniejszych meczów w rundzie wiosennej, czyli kwietniowych derbów, wyjazdów w Udine i Turynie, czy wisienka na torcie w postaci solidnego bicia od Schalke w LM.
Puchar Włoch? Chłopaki sami się skrzyknęli. Rozbita Roma w półfinale to nie był godny dla nas rywal, natomiast w finale z Palermo mieliśmy furę szczęścia.
Odejście Leo wyjdzie nam na dobre. Będzie to nasze największe, letnie wzmocnienie i obojętnie kto go zastąpi, odnotujemy progres. Capello jest niestety nie do wyciągnięcia. Villas-Boas i Hiddink to jedyne sensowne nazwiska. Jeśli Morattiemu uda się zatrudnić jednego z nich, będę w siódmym niebie.
Z tych bardziej realnych kandydatur liczę na Delio Rossiego. Nie wierze, że Moratti bierze pod uwagę Mihajlovicia. Eksperyment z najemnikiem z Milanu chyba stanowi dla niego dostateczną nauczkę. Inter to nie jest poligon doświadczalny, my potrzebujemy trenera z prawdziwego zdarzenia.
Takie "a może by tak" to możemy sobie pisać w nieskończoność. Guidolin jest moim marzeniem na ławce Interu, ale on nie jest brany pod uwagę(niestety).
Moratti płaci teraz za swoją idiotyczną decyzję z grudnia poprzedniego roku. Błogą radość z powodu zwolnienia Beniteza nieco zakłóciło zatrudnienie scouta z Milanu, bo liczyłem na innego trenera. Nie wiem jak niektórym, ale mi się chyba za mocno udzieliła radość ze zwolnienia Rafy i obdarzyłem sporym zaufaniem Leonardo, wierząc, że będzie w stanie ogarnąć tę drużynę. O jego umiejętnościach niech świadczy bilans najważniejszych meczów w rundzie wiosennej, czyli kwietniowych derbów, wyjazdów w Udine i Turynie, czy wisienka na torcie w postaci solidnego bicia od Schalke w LM.
Puchar Włoch? Chłopaki sami się skrzyknęli. Rozbita Roma w półfinale to nie był godny dla nas rywal, natomiast w finale z Palermo mieliśmy furę szczęścia.
Odejście Leo wyjdzie nam na dobre. Będzie to nasze największe, letnie wzmocnienie i obojętnie kto go zastąpi, odnotujemy progres. Capello jest niestety nie do wyciągnięcia. Villas-Boas i Hiddink to jedyne sensowne nazwiska. Jeśli Morattiemu uda się zatrudnić jednego z nich, będę w siódmym niebie.
Z tych bardziej realnych kandydatur liczę na Delio Rossiego. Nie wierze, że Moratti bierze pod uwagę Mihajlovicia. Eksperyment z najemnikiem z Milanu chyba stanowi dla niego dostateczną nauczkę. Inter to nie jest poligon doświadczalny, my potrzebujemy trenera z prawdziwego zdarzenia.
-
robyragazzo10
Cassano, Riquelme, Sanchez i Tevez to byłyby wspaniałe wzmocnienia dla ukochanego Interu!
Grande Inter!
-
bobogol
- Kontakt:
I właśnie apropo takich nazwisk to marzę o tym żeby w negocjacjach z Hiddinkiem albo Boasem odpowiedzią na wątpliwości któregoś z Panów nasz Massimo odpowiedział:
- "Dostaniesz Fabregasa, Sancheza, Teveza, kogo będziesz chciał, tylko weż ogarnij ten bajzel!"
Warto mieć marzenia
- "Dostaniesz Fabregasa, Sancheza, Teveza, kogo będziesz chciał, tylko weż ogarnij ten bajzel!"
Warto mieć marzenia

-
Kermitt
Wracając do trenerów. Hiddink to moje marzenie już od ładnych paru lat, pamiętam okres gdzie na końcówkę sezonu przejął Chelsea po Scolarim i zrobił tam niesamowity skok jakościowy, a to wszystko w kilka tygodni.
To gość z charyzmą i doświadczeniem, nie mam wątpliwości że moglibyśmy w kolejnym sezonie powalczyć o sukcesy na wszystkich frontach.
Do tego dołożyć kilka rozsądnych i przemyślanych wzmocnień (priorytetem powinien zostać Sanchez i ktoś do drugiej linii, byle nie Montolivo) i Scudetto znów powinno wrócić w nasze ręce.
To gość z charyzmą i doświadczeniem, nie mam wątpliwości że moglibyśmy w kolejnym sezonie powalczyć o sukcesy na wszystkich frontach.
Do tego dołożyć kilka rozsądnych i przemyślanych wzmocnień (priorytetem powinien zostać Sanchez i ktoś do drugiej linii, byle nie Montolivo) i Scudetto znów powinno wrócić w nasze ręce.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 08:32 przez Kermitt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
miniu86
Hiddink jest ok, ale to trener na sezon, góra dwa. Później zwinie manatki i tyle po nim będzie. Boas to mój faworyt. Moraś pośpiesz się bo zaraz Sancheza nam skroją.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Serpente
No i jeszcze Ronaldo i Zidane'a.robyragazzo10 pisze: Cassano, Riquelme, Sanchez i Tevez to byłyby wspaniałe wzmocnienia dla ukochanego Interu!

-
Seba
Bardzo podobała mi się praca Dungi z reprezentacją. Wywoływał wiele kontrowersji swoimi powołaniami, ale drużyna według mnie była świetnie poukładana. Momentami przypominała mi nawet Inter Mourinho. Bardzo dobra gra obronna i szybkie kontry. Na Boasa i Hiddinka się nie napalam, więc Brazylijczyk byłby moim kandydatem numer jeden.

-
hQ
- Kontakt:
O matko ;o Dunga... śmiech na sali, a nie trener. Powoływanie Doniego, który przegrał rywalizację w Romie ze swoim rodakiem Julio Sergio, powołanie Julio Baptisty, Gilberto Melo, Klebersona, brak Pato, Ronaldinho, Marcelo, Andersona. Tragedia, co zresztą pokazał z Koreą Północną..
-
Seba
Jak dla mnie o wiele lepsza opcja niż Gasperini, Mihajlovic i inne tego typu wynalazki. Jak już napisałem jego wybory personalne wywoływały wiele kontrowersji, ale drużyna była poukładana bardzo dobrze, co pokazał chociażby na MŚ.hQ pisze: O matko ;o Dunga... śmiech na sali, a nie trener. Powoływanie Doniego, który przegrał rywalizację w Romie ze swoim rodakiem Julio Sergio, powołanie Julio Baptisty, Gilberto Melo, Klebersona, brak Pato, Ronaldinho, Marcelo, Andersona. Tragedia, co zresztą pokazał z Koreą Północną..

-
Jaszczu91
Napewno można powiedzieć że trenerem Interu nie będzie Andre Villas Boas. Jeden z lepszych kandydatów odpada. Mój faworyt czyli Guidolin nie jest chyba w ogóle brany pod uwagę. O Hiddinku i Capello nie ma co mówić. Wychodzi na to że Moratti zatrudni przeciętnego ligowego trenera typu Mihaijlovič czy Delio Rossi. Ale zawsze to lepiej niż Leo.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 20:15 przez Jaszczu91, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Seba
Tacy trenerzy potrzebowaliby solidnych wzmocnień, a wszystko wskazuje na to, że i nawet to się nie uda. Sancheza praktycznie zgarnęła już Barcelona. Na Rossiego i Teveza także nie mamy szans. Zapewne pozyskamy jakiegoś młodego za kilka mln (może będzie to właśnie ten Casemiro), kogoś z Serie A (nie wiem Montolivo, Cassani, Palacio ?) i tyle. Ewentualnej straty Sneijdera i Eto'o nawet nie komentuję. Nawet jeśli sporo na nich zarobi, to co najwyżej kupi po jednym graczu w ich miejsce, a reszta pójdzie do skarbonki. Nie wiem dokąd zmierza Moratti, ale nie wygląda to zbyt ciekawie.Jaszczu91 pisze: Wychodzi na to że Moratti zatrudni przeciętnego ligowego trenera typu Mihaijlovič czy Delio Rossi. Ale zawsze to lepiej niż Leo.

-
Serpente
Dunga to wcale nie głupia opcja. Koleś pasuje do Włoskiego stylu gry. Fakt że Brazylię w RPA oglądało się gorzej niż starych wypalonych Włochów ale w Interze myślę że radziłby sobie całkiem nieźle.

-
kachol
Również podpinam się pod Dungę. Jeżeli poukładałby Inter tak jak udało mu się ułożyć Brazylię to mogłoby to całkiem dobrze funkcjonować...
Mam nadzieje, że telenowela z trenerem skończy się jeszcze w czerwcu i zaczniemy myśleć nad wzmocnieniami w składzie, bo narazie przepadł Sanchez, a bez wietrzenia w składzie będzie ciężko nowemu trenerowi...
Swoją drogą skoro nie ma 15 milionów na wyciągnięcie tak gorącego nazwiska jak A.V.Boas to jestem ciekawy ile zarząd planuje wydać na transfery...
Mam nadzieje, że telenowela z trenerem skończy się jeszcze w czerwcu i zaczniemy myśleć nad wzmocnieniami w składzie, bo narazie przepadł Sanchez, a bez wietrzenia w składzie będzie ciężko nowemu trenerowi...
Swoją drogą skoro nie ma 15 milionów na wyciągnięcie tak gorącego nazwiska jak A.V.Boas to jestem ciekawy ile zarząd planuje wydać na transfery...
-
pietrasowy
Boas sprzatnięty, Hiddinka nie chce puścić Turcja, Capello nie puszczą Anglia, Spalettiego Zenit.
Chyba z tego wszystkiego faktycznie najlepszy będzie Dunga... bo nie wyobrażam sobie Ranieriego jako naszego trenera, a Ancelotti powiedział że niemógłby nas trenować.
Wierzę mino wszystko, że uda nam się wyrwać któregoś z francuzów - Deschampsa albo Blanca.
Chyba z tego wszystkiego faktycznie najlepszy będzie Dunga... bo nie wyobrażam sobie Ranieriego jako naszego trenera, a Ancelotti powiedział że niemógłby nas trenować.
Wierzę mino wszystko, że uda nam się wyrwać któregoś z francuzów - Deschampsa albo Blanca.
-
zidek
Deschamps łatwiejszy do wyciągnięcia, ale zero zainteresowania z naszej strony. Zgadzam się z wami co do Dungi, jeżeli nie udało nam się ściągnąć Boasa, Capello, Hiddinga, Spalettiego to Brazylijczyk chyba najlepszy wybór. Choć moim cichym marzeniem jest Didier Deschamps.
-
hQ
- Kontakt:
IMO Baresi > Dunga.
-
Chuchu
- Kontakt:
Jakby się udało zakontraktować Capello to byłoby super. Moratti skąpił 15 milionów na klauzulę Boasa to ten poszedł do Chelsea, ciekawe czy te zaoszczędzone pieniądze przeznaczy chociaż na jakiś fajny transfer na przykład dołoży do Rossiego lub Teveza
Bo wszystko wskazuje na to, że się znowu nie wzmocnimy.
-
zidek
Denerwująca ta sytuacja, kolejny dzień, kolejny plotki i nadal trenera nie mamy. O transferach nic nie słychać, chyba że chodzi o odejście z Interu. Powinniśmy kupować piłkarzy, którzy wyróżniają się w naszej lidze tymczasem Sanchez do Barcy, Zapata blisko L'poolu, Pastore i Cavani też ma kilka ofert z zagranicy. Trzeba zakontraktować trenera jak najszybciej, bo sprzątną nam wszystkich ciekawych piłkarzy. Liverpool kupił Hendersona może udało by się wyciągnąc Raula Meirelesa, Boas niby w CFC, także Porto może się posypać, można się zastanowić na jakimś Portowcem, widział bym też u nas Mate. Nerazzurri czekamy na transfery!!
-
Seba
Na domiar złego transfer Bastosa do Juve praktycznie dogadany (chyba, że kolejna plotka), a zapłacą za niego marne...13 mln. Moratti niech dalej śpi i mówi swoje słynne: "Mamy czas"...zidek pisze: O transferach nic nie słychać, chyba że chodzi o odejście z Interu. Powinniśmy kupować piłkarzy, którzy wyróżniają się w naszej lidze tymczasem Sanchez do Barcy, Zapata blisko L'poolu, Pastore i Cavani też ma kilka ofert z zagranicy. Trzeba zakontraktować trenera jak najszybciej, bo sprzątną nam wszystkich ciekawych piłkarzy. Liverpool kupił Hendersona może udało by się wyciągnąc Raula Meirelesa, Boas niby w CFC, także Porto może się posypać, można się zastanowić na jakimś Portowcem, widział bym też u nas Mate. Nerazzurri czekamy na transfery!!

-
Serpente
15 mln. za trenera to kupa kasy (no ale Premiershit nie morduje europejskiej piłki) za trenera !
Deschamps ma ciepłą posadę w Marsylii,wątpię że odejdzie,tak samo jak z Monaco w 2004 doszedł do finału to rzucały się wielkie firmy o niego a ten położył na nich lachę. Blanc dopiero co objął reprę Francji i niby już ma odejść,do zdziadziałego Interu ? Proszę...
Dunga to byłaby idealna opcja,e.w. Baresi,innej opcji nie widzę.
Deschamps ma ciepłą posadę w Marsylii,wątpię że odejdzie,tak samo jak z Monaco w 2004 doszedł do finału to rzucały się wielkie firmy o niego a ten położył na nich lachę. Blanc dopiero co objął reprę Francji i niby już ma odejść,do zdziadziałego Interu ? Proszę...
Dunga to byłaby idealna opcja,e.w. Baresi,innej opcji nie widzę.

-
pewny
Panowie fajnie jest pogadac i dac swoje opinie, miedzy czasie mozna sie czegos ciekawego dowiedziec, ale Branca z Morattim i tak zrobią swoje, oby na cos konkretnego (posada trenera)...
trzymam kciuki, bo Leo to był nie wypał, uratował nas swoim odejsciem, bo pomimo tego ze jakis zastrzyk dał ekipie, to w najwazniejszych momentach wszystko spaliło na panewce (derby i moim zdaniem przecietne Schalke do ogrania, a nie 7-3 dostac baty)

trzymam kciuki, bo Leo to był nie wypał, uratował nas swoim odejsciem, bo pomimo tego ze jakis zastrzyk dał ekipie, to w najwazniejszych momentach wszystko spaliło na panewce (derby i moim zdaniem przecietne Schalke do ogrania, a nie 7-3 dostac baty)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 20:53 przez pewny, łącznie zmieniany 1 raz.
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
miniu86
Chyba wszystko wskazuje na to, że od nowego sezonu poprowadzi nas Gasperini. Od razu przychodzi mi do głowy pytanie, co Moratti kombinuje? Czy zamierza powtórzyć drogę Milanu z Allegrim? Czy może, chce przeczekać rok by zabrać się za innego szkoleniowca? Miejmy nadzieję, że ten cyrk z poszukiwaniem trenera(gdzie zaczynaliśmy od Boasa, Capello i Hiddinka by skończyć na Gasperinim) skończy się jak najszybciej. Najlepiej dzisiaj.
Niestety nie zostaniemy tak szybko wypuszczeni z namiotu cyrkowego bo nadejdzie czas na poszukiwanie wzmocnień. No właśnie. Czy na pewno wzmocnień? Szczerze mówiąc przestałem się łudzić. Nie liczę na Sancheza, Teveza czy Rossiego. Te transfery wydają się niemożliwe. Trochę rozczarowuje fakt, że nie potrafimy kupić najbardziej wyróżniających się zawodników w Serie A(Sanchez). To strata zarówna dla nas jak i całej Serie A. W takim wypadku należy zrobić wszystko by zatrzymać gwiazdy, które już biegają w koszulce Interu czyli Eto'o i Sneijdera.
btw dzisiaj znalazłem informacje jakoby młody Brazylijczyk Ganso miał przejść do Milanu w styczniu. To źle. Widziałem kilka jego meczów, a Wam polecam zobaczenie go np w copa America. Chłopak ma świetny przegląd pola i podanie, a utrzymując się przy piłce przypomina mi najlepszego w tym fachu - Zinedine Zidane'a. Było by na prawdę słabo gdyby miał stawać na przeciw nam w koszulce Milanu.
Niestety nie zostaniemy tak szybko wypuszczeni z namiotu cyrkowego bo nadejdzie czas na poszukiwanie wzmocnień. No właśnie. Czy na pewno wzmocnień? Szczerze mówiąc przestałem się łudzić. Nie liczę na Sancheza, Teveza czy Rossiego. Te transfery wydają się niemożliwe. Trochę rozczarowuje fakt, że nie potrafimy kupić najbardziej wyróżniających się zawodników w Serie A(Sanchez). To strata zarówna dla nas jak i całej Serie A. W takim wypadku należy zrobić wszystko by zatrzymać gwiazdy, które już biegają w koszulce Interu czyli Eto'o i Sneijdera.
btw dzisiaj znalazłem informacje jakoby młody Brazylijczyk Ganso miał przejść do Milanu w styczniu. To źle. Widziałem kilka jego meczów, a Wam polecam zobaczenie go np w copa America. Chłopak ma świetny przegląd pola i podanie, a utrzymując się przy piłce przypomina mi najlepszego w tym fachu - Zinedine Zidane'a. Było by na prawdę słabo gdyby miał stawać na przeciw nam w koszulce Milanu.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Seba
To mi się właśnie nie podoba w Interze. Ciągłe rewolucje w taktyce i ustawieniu. Nic dziwnego, że zawodnicy biegają później jak dzieci we mgle. Trochę czasu mija zanim przestawią się z jednego systemu na drugi. Nawet taki fachowiec jak Mourinho potrzebował praktycznie półtora roku zanim jego podopieczni zaczęli grać, tak jak tego chciał. Ba, był nawet moment, w którym powrócił przecież do ustawienia Manciniego, bo widział, że swoimi eksperymentami może całkowicie zawalić sezon. Chciałbym, aby Inter szedł śladami Barcelony (wiem, że zaraz ktoś napisze "i znowu ta Barcelona"), ale oni są akurat doskonałym przykładem. Katalończycy od wielu wielu lat grają non stop tym samym ustawieniem. Zmiany trenerów nie powodują żadnych rewolucji, lecz dalej kontynuowana jest ta sama praca. Wszystko dostosowywane jest pod jeden i ten sam schemat, co bardzo ułatwia pracę. Trener jedynie koryguje błędy i stara się ewentualnie udoskonalać coś, co już zostało stworzone. Zawodnicy nie muszą co chwilę przestawiać się na inną taktykę, nikt nie zaprząta sobie głowy nowymi schematami itp. Nawet nowo pozyskanym zawodnikom łatwiej wkomponować się w zespół, bo wszystko działa jak w zegarku. W drużynie, która nagle zaczyna robić coś od początku nowym graczom jest o wiele trudniej, bo nawet stara gwardia musi się wszystkiego uczyć i nie jest w stanie do końca pokierować nowymi kolegami. To tak samo jak ktoś gra kilka lat na skrzypcach, później każą mu się przestawić na gitarę, a jeszcze później na pianino. Będzie miał większe doświadczenie, zapozna się z innym rzemiosłem, ale nigdy nie będzie doskonały w jednym elemencie. Mogę się oczywiście mylić, ale tak przynajmniej mi się wydaje. Roszady w Interze są zbyt częste i nie wpływa to korzystnie na poziom drużyny.

-
Jaszczu91
Nie wydaje mi się żeby Gasperini odważył się grać w Interze trójką obrońców. Inter nigdy tak nie grał i tak radykalna zmiana nie przyniosła by nic dobrego.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
pietrasowy
ja widziałbym taki (realny) skład:
Cesar - Maicon Ranocchia Lucio/Samuel Criscito/Clichy - Cambiasso Poli - Nasri Sneijder Eto'o - Pazzini.
oczywiście biorąc pod uwagę zdolności Eto'o i Maicona jest to ustawienie nieco asymetryczne.
Do tego ogrywać Castaigonosa i Coutinho i stopniowo dawać im grać coraz więcej i będzie ok. Ew na ławkę można ściągnąć Gastaldello, wtedy mamy rezerwowych: Castellazzi, Jonathan, Cordoba, Gastaldello, Nagatomo, Motta, Stanković, Muntari, Mariga, Coutinho, Pandev, Milito, Castaignos.
Jeśli chodzi o ławkę to wpisałem wszystkich zawodników, bo nie wiemy kto tak naprawde zgodzi sie odejść.
Cesar - Maicon Ranocchia Lucio/Samuel Criscito/Clichy - Cambiasso Poli - Nasri Sneijder Eto'o - Pazzini.
oczywiście biorąc pod uwagę zdolności Eto'o i Maicona jest to ustawienie nieco asymetryczne.
Do tego ogrywać Castaigonosa i Coutinho i stopniowo dawać im grać coraz więcej i będzie ok. Ew na ławkę można ściągnąć Gastaldello, wtedy mamy rezerwowych: Castellazzi, Jonathan, Cordoba, Gastaldello, Nagatomo, Motta, Stanković, Muntari, Mariga, Coutinho, Pandev, Milito, Castaignos.
Jeśli chodzi o ławkę to wpisałem wszystkich zawodników, bo nie wiemy kto tak naprawde zgodzi sie odejść.
-
elche89
Po pierwsze według mnie Gasper nie zdecyduje się grać 3 obrońcami, jest to zbyt ryzkowne posunięcie i może nie wypalić.
Po drugie martwi mnie to iż nie będzie żadnych konkretnych transferów tylko zawodnicy typu Palacio czy Vucinic(ostatni sezon padaka). Martwi mnie równieżto iż MM przykręcił kurek z kasą i twierdzi iż ma wystarczającą dobrą kadre by walczyć o wysokie cele. Brak pieniędzy we Włoskim futbolu jest widoczny nie od dziś i to mnie martwi iż nie widze światełka w tunelu by porawić finanse Serie A
Po drugie martwi mnie to iż nie będzie żadnych konkretnych transferów tylko zawodnicy typu Palacio czy Vucinic(ostatni sezon padaka). Martwi mnie równieżto iż MM przykręcił kurek z kasą i twierdzi iż ma wystarczającą dobrą kadre by walczyć o wysokie cele. Brak pieniędzy we Włoskim futbolu jest widoczny nie od dziś i to mnie martwi iż nie widze światełka w tunelu by porawić finanse Serie A
Hasta la Victoria Siempre
-
Dzyl
Nie ma takiej opcji, abyśmy grali 3 obrońcami. Wtedy transfer Jonathana nie miałby sensu. Wielkich transferów nie musimy robić, wystarczy kilku dobrych młodych zawodników którzy będą często dostawać szanse. No ale nie ukrywam że ze 2 zawodników światowej klasy by się nam jednak przydało. Mówię tu o jakimś kreatywnym pomocniku i skrzydłowym.
-
forzaragazzi
Umiejętności Żaby stawiasz wyżej od umiejętności Samula/Lucio którzy muszą się bić o I skład? No i gdzie Zanetti? nawet na ławce nie ma miejsca?pietrasowy pisze: ja widziałbym taki (realny) skład:
-
zidek
Kadrę mamy już kompletną, można powiedzieć że nawet jest nadkomplet. Pozostały tylko kwestie sprzedaży niepotrzebnych zawodników i zatrzymanie Wesa. Wzorem większości drużyn jest kadra licząca 22 piłkarzy z pola i 3 bramkarzy. Chciałbym widzieć taką grupę piłkarzy na kolejny sezon:
J.Cesar (Castellazzi, Orladoni)- Lucio (Caldirola), Samuel (Cordoba), Chivu (Ranocchia)- Maicon(Jonathan), Cambiasso (Mariga, Obi), Zanetti(Stankovic), Nagatomo(Santon)- Sneijder(Alvarez), Pazzini(Milito), Eto'o (Castaignos,Coutinho)
Piłkarze z którymi powinniśmy się pożegnać : Pandev, Muntari, Motta, Rivas, Viviano.
Tacy piłkarze jak : Bardi, Faraoni, Natalino, Crisetig, Bianchetti, Bessa, Longo, Alibec nie mają najmniejszych szans na występ w ciągu sezonu. Zostaje im powrót do Primavery bądz wypożyczenie.
Niestety Gasperini bardziej ceni chyba umiejętności Motty niż Marigi, więc można się spodziewać odejścia McDonalda i pozostanie Thiago. Bardzo prawdopodobne jest też pozostanie Pandeva, co znacznie zmniejszy szanse na grę dla Coutinho czy Castaignosa.
To taka moja subiektywna ocena.
J.Cesar (Castellazzi, Orladoni)- Lucio (Caldirola), Samuel (Cordoba), Chivu (Ranocchia)- Maicon(Jonathan), Cambiasso (Mariga, Obi), Zanetti(Stankovic), Nagatomo(Santon)- Sneijder(Alvarez), Pazzini(Milito), Eto'o (Castaignos,Coutinho)
Piłkarze z którymi powinniśmy się pożegnać : Pandev, Muntari, Motta, Rivas, Viviano.
Tacy piłkarze jak : Bardi, Faraoni, Natalino, Crisetig, Bianchetti, Bessa, Longo, Alibec nie mają najmniejszych szans na występ w ciągu sezonu. Zostaje im powrót do Primavery bądz wypożyczenie.
Niestety Gasperini bardziej ceni chyba umiejętności Motty niż Marigi, więc można się spodziewać odejścia McDonalda i pozostanie Thiago. Bardzo prawdopodobne jest też pozostanie Pandeva, co znacznie zmniejszy szanse na grę dla Coutinho czy Castaignosa.
To taka moja subiektywna ocena.