Euro 2012

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
Jaszczu91

Odp: Organizacja Euro 2012

Post autor: Jaszczu91 »

Imponujący widok Stadionu Narodowego w Warszawie. Szkoda, że nie będzie kto miał na nim grać :(http://stadiony.net/aktualnosci/2010/08 ... otowe_foto
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Imponujący to on dopiero będzie jak zrobią zadaszenie :) Nie ma się co martwić,będzie miał kto grać na Narodowym.Może zagra Metallica,Bon Jovi albo ponownie zawita do Polski Sting :-P A tak na poważnie to ciągle wierzę w Smudę,że jakoś pozbiera to wszystko do kupy i na Euro2012 wstydu nie będzie...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

Taka gra to on juz nie bedzie trenerem do Euro
Gdy­byś kiedyś we śnie poczuła, że oczy mo­je już nie pat­rzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
martinbm

Post autor: martinbm »

Czy potrafimy cieszyć się już atmosferą Euro? Nie bardzo, bo ciągle wszyscy wokół narzekają, dlatego na rok przed rozpoczęciem Mistrzostw, w ogóle u nas nie czuć tego zbliżającego się święta http://takdlakadry.pl/news/103/Pokochajmy_Euro
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiej piłki! TdK!
Kubusa10

Post autor: Kubusa10 »

A jak można czuć to święto skoro nadal jeździmy po półmetrowych dziurach,wciąż jedziemy 3 razy dłużej pociągiem niż powinniśmy jechać,wciąż nie ma stadionów no i wciąż nie ma drużyny która będzie w stanie powalczyć z Francją(tylko nie tą rezerwową tylko tą z Riberym,Benzemą etc).Ja nie mieszkam w mieście które jest organizatorem i z tego powodu się cieszę bo wtedy Łódź była by jeszcze bardziej rozkopana niż jest więc z czego tu się cieszyć i radować??
Spójrzmy prawdzie w oczy te mistrzostwa to będzie jeden wielki blamaż organizacyjny:nie ma hoteli(najwyżej turyści będą spali w prowizorycznych namiotach na Polach Mokotowskich)kolej ani dróg.Mamy jeszcze rok ale wątpię aby się coś dużo poprawiło :-|
InterNH

Post autor: InterNH »

Dokładnie.Rząd,PZPN itd dali dupy niesamowicie.O ile stadiony (spóźnione i z wieloma wadami) na Euro będą o tyle reszty infrastruktury już nie zrobią.Ale co tam, Donald ma ładny uśmiech więc "nic się nie stało", a po euro się powie, że to wina kiboli i będzie spokój :roll:
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
majosmajos

Post autor: majosmajos »

Dramatyzujecie jak wszystkie media. Ja jestem pewny, że Euro zakończy się naszym organizacyjnym sukcesem. Chociaż wiem, że nigdy nie organizowaliśmy takiej imprezy, więc jasne jest, że problemy będą. No ale nawet podczas tegorocznego finału LM rozgrywanego w Londynie nie obyło się bez wpadek. Jednak jak to na Polaka przystało należy ponarzekać, że dróg nie będzie, że dworce nie będą odnowione itp. itd. Jak przyjedzie kibic z zagranicy, to nie będzie go interesowało, że dworzec jest brzydki, albo że zamiast A2 pojedzie inną trasą. Najważniejsze dla niego będzie piłkarskie święto, w którym będzie uczestniczył na naszych nowych stadionach. Miasta gospodarze też są piękne i atmosfera w nich na pewno będzie super. Czekam z niecierpliwością na Euro, a Wy w międzyczasie możecie sobie ponarzekać jak to się za niespełna rok zbłaźnimy.
IO SONO INTERISTA
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ostatnio czytałem artykuł żeDonald grał w jakimś turnieju na warszawskiej Agrykoli i oczywiście pojawili się tam kibice. Przez cały czas głośno dopingowali np tu też są kibole, Donald zamknij i Agrykolę itp po meczu  premier poproszony o komentarz dumnie odpowiewiał że kiboli udało się wychować bo nie było słychać wulgaryzmów w ich śpiewach... Myślałem że padne 
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
glinek

Post autor: glinek »

FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
martinbm

Zgadzam się z majosmajosem - non stop widzimy tylko to co złe - taki z nas zakompleksiony w negatywach naród. W Portugalii mieli jeszcze większe niż my problemy, bo sami musieli zorganizować Euro i był jeszcze większy problem z drogami itd, bo wbrew wszystkiemu nie jest to bogaty kraj. I słyszał z Was ktoś o tym? Nie - bo trzeba się było głębiej o tym zaczytać. Impreza była świetna, spontaniczny naród, który potrafił stworzyć niesamowitą atmosferę dla kibiców i turystów.

A u nas co trochę kibic natrafi na jakiegoś smutasa, który będzie narzekał że piłka jest okrągła, że murawa jest zielona, że słońce świeci - byle tylko ponarzekać, że coś naszemu krajowi nie wyszło.
anett

Post autor: anett »

Oj tam, oj tam... Podobno Polak potrafi! hehehe teraz jest okazja to sprawdzić. Narzekanie zostawmy na czas po Euro ;) Problemy były, są i będą, więc nie ma co się przejmować.
Serpente

Post autor: Serpente »

majosmajos pisze: Dramatyzujecie jak wszystkie media. Ja jestem pewny, że Euro zakończy się naszym organizacyjnym sukcesem. Chociaż wiem, że nigdy nie organizowaliśmy takiej imprezy, więc jasne jest, że problemy będą. No ale nawet podczas tegorocznego finału LM rozgrywanego w Londynie nie obyło się bez wpadek. Jednak jak to na Polaka przystało należy ponarzekać, że dróg nie będzie, że dworce nie będą odnowione itp. itd. Jak przyjedzie kibic z zagranicy, to nie będzie go interesowało, że dworzec jest brzydki, albo że zamiast A2 pojedzie inną trasą. Najważniejsze dla niego będzie piłkarskie święto, w którym będzie uczestniczył na naszych nowych stadionach. Miasta gospodarze też są piękne i atmosfera w nich na pewno będzie super. Czekam z niecierpliwością na Euro, a Wy w międzyczasie możecie sobie ponarzekać jak to się za niespełna rok zbłaźnimy.
No ale jak tu nie narzekać skoro tym krajem rządzi banda idiotów ?
Przyjedzie taki Niemiec,Anglik,Hiszpan i będzie jeździł po kartofliskach,wejdzie do pociągu to będzie brzydził czegoś chwycić,niestety ale jesteśmy krajem zacofanym. Dla mnie najpierw powinni wybudować stadiony,hotele,drogi,zadbać o infrastrukturę i wtedy ubiegać się o prawo do organizowania wielkich imprez.
Obrazek
majosmajos

Post autor: majosmajos »

Nerazurro_ pisze:
majosmajos pisze: Dramatyzujecie jak wszystkie media. Ja jestem pewny, że Euro zakończy się naszym organizacyjnym sukcesem. Chociaż wiem, że nigdy nie organizowaliśmy takiej imprezy, więc jasne jest, że problemy będą. No ale nawet podczas tegorocznego finału LM rozgrywanego w Londynie nie obyło się bez wpadek. Jednak jak to na Polaka przystało należy ponarzekać, że dróg nie będzie, że dworce nie będą odnowione itp. itd. Jak przyjedzie kibic z zagranicy, to nie będzie go interesowało, że dworzec jest brzydki, albo że zamiast A2 pojedzie inną trasą. Najważniejsze dla niego będzie piłkarskie święto, w którym będzie uczestniczył na naszych nowych stadionach. Miasta gospodarze też są piękne i atmosfera w nich na pewno będzie super. Czekam z niecierpliwością na Euro, a Wy w międzyczasie możecie sobie ponarzekać jak to się za niespełna rok zbłaźnimy.
No ale jak tu nie narzekać skoro tym krajem rządzi banda idiotów ?
Przyjedzie taki Niemiec,Anglik,Hiszpan i będzie jeździł po kartofliskach,wejdzie do pociągu to będzie brzydził czegoś chwycić,niestety ale jesteśmy krajem zacofanym. Dla mnie najpierw powinni wybudować stadiony,hotele,drogi,zadbać o infrastrukturę i wtedy ubiegać się o prawo do organizowania wielkich imprez.
Gdyby nie Euro to o takich inwestycjach jak teraz moglibyśmy tylko pomarzyć. 100 mld jest wpompowywane w infrastrukturę, ale według wielu osób i tak jest źle, że w ogóle coś robią.
IO SONO INTERISTA
Berki

Post autor: Berki »

niektórym jest źle, bo nam naobiecywali złotych gór w związku z Euro, a praktycznie z niczego nie potrafią się wywiązać w 100%. dlatego nagle największym problemem przed Euro są jak zwykle najgorsi kibole :)
InterNH

Dla prawdziwego fanatyka oczywiście żadne drogi itd nie będą przeszkodą, ale się naklnie pod nosem jadąc z Warszawy do Poznania 6czy 8 godzin. Nie oszukujmy się wszyscy kibice, którzy się zjawią w Polsce na Euro będą też chcieli zwiedzić nasz kraj,poznać obyczaje itd Na pewno zobaczą wiele fajnych rzeczy, o których opowiedzą w domu, ale jak sie przejadą pociągiem czy jakąś drogą załamią ręce.

Po za tym.. Nie można mieć takiego podejścia "będzie Euro,będa grali to i tak będzie fajnie".Ludzie, którzy odpowiadają za niedociągnięcia,brak dróg itd powinni ponieść konsekwencje.
martinbm

No dobra. Ale jak myślisz Nerazurro - wybierając się, dajmy na to do Portugalii na Euro - wróciłbyś i gadał o pięknych stadionach, niesamowitej atmosferze w strefach kibicowskich i na mieście, czy o tym że były brzydkie pociągi? Na EURO zjawią się prawdziwi fani futbolu.

Swoją drogą, taka podróż z kibicami w zatłoczonym pociągu ma też swoje uroki :D to dowcip co prawda - jednak myślę, że za bardzo wyolbrzymiamy stan przygotowań jeśli chodzi o drogi i koleje. Kibic zza granicy o tym kompletnie nie będzie wiedział - przyjedzie dla sportowego święta, które albo zaczniemy wreszcie promować, albo które będzie cholernie sztuczne.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 00:55 przez martinbm, łącznie zmieniany 1 raz.
GULI

Post autor: GULI »

co to w ogóle za gadka.Mnie nie obchodzi to czy jakiś szwab czy rusek będzie miał miłą drogę do stadionu. Mnie obchodzi to jaką my Polacy będzeimy mieć infrastrukture po Euro i o to właśnie chodzi, także mówienie że święto piłkarskie stadiony itp nie ma sie ni jak do tego czego oczekuje społeczeństwo. Euro to przede wszystkim szansa dla Nas na drogi, lotniska,koleje dworce no i oczywiście stadiony. Dlatego należy wytykać stan przygotowań rzadzącym nieudacznikom! pewne głowy powinny polecieć na zbity pysk z tego rządu (najlepiej cały:) ) natychmiast..ale co tam przecież wszystko idzie w dobrym kierunku, na pewno zdążymy itd...Polska jest zieloną wyspą przygotowań do Euro przecież na Ukrainie jest dużo gorzej itp itd...
Obrazek
Castellazzi
Kontakt:

Odp: Euro 2012

Post autor: Castellazzi »

Wczoraj odbyły się mecze barażowe Euro2012. Chyba najciekawszym meczem było starcie Bośni z Portugalią. Meczu nie oglądałem, ale patrząc na wynik (0-0), był on bardzo wyrównany. W tej parze szanse na awans ma jeszcze każda z drużyn, jednak Portugalczycy będą grać u siebie, więc mają nieco większe szanse. Z drugiej strony bardzo mi szkoda, że jednak z tych drużyn nie będzie grała na Euro.

W drugim meczu, Estonia podejmowała Irlandię. W tym pojedynku stawiałem na Irlandczyków, jednak nie wiedizałem, że pójdzie im tak łatwo. Wygrali na wyjeździe 0-4 i praktycznie zapewnili sobie awans na ME.

Estończycy nie byli wcale na straconej pozycji. Mogli ten mecz rozegrać mądrze, ale wybrali grę bardzo brutalną. Kończyli w dziewiątkę, a powinni w ósemkę, a na dodatek rzut karny. Sami zgotowali sobie taki los. Ale myślę, że w Estonii i tak nikt nie liczył, że zajdą tak daleko.   

Drugą drużyną, która praktycznie wywalczyła awans w barażach jest Chorwacja. Pokonali Turków aż 3:0  :o. Byłem wręcz przekonany, że dwumecz ten będzie bardzo wyrównany, a okazało się, że po jednym spotkaniu, najprawdopodobniej wszystko jest pozamiatane. Zastanawia mnie, czy Hiddink poleci  :roll:

W czwartym meczu Czesi grali z Czarnogórą. Nasi sąsiedzi wygrali 2-0, jednak Czarnogórcy nie są jeszcze na straconej pozycji jak Turcja, czy Estonia. Wygranie z Czechami różnicą dwóch bramek to rzecz trudna, jednak repra Czarnogóry jest w stanie to osiągnąć.   
Obrazek
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

Castellazzi pisze: W drugim meczu, Estonia podejmowała Irlandię. W tym pojedynku stawiałem na Irlandczyków, jednak nie wiedizałem, że pójdzie im tak łatwo. Wygrali na wyjeździe 0-4 i praktycznie zapewnili sobie awans na ME.

Estończycy nie byli wcale na straconej pozycji. Mogli ten mecz rozegrać mądrze, ale wybrali grę bardzo brutalną. Kończyli w dziewiątkę, a powinni w ósemkę, a na dodatek rzut karny. Sami zgotowali sobie taki los. Ale myślę, że w Estonii i tak nikt nie liczył, że zajdą tak daleko.    
Dla Estonii sam udział w barażach to olbrzymi sukces. A trzeba powiedzieć, że w grupie mieli trudnych rywali, takich jak Serbia, Słowenia czy Irlandia Północna.

Przy okazji baraży przypomniałem sobie o nominacjach trenerskich do Złotej Piłki (listę ogłoszono bodajże 1 listopada). I ku mojemu zdziwieniu doceniony został (nie wiem za co) Arsene Wenger. Ta decyzja to jest zwyczajne kolesiostwo. Inaczej się tego nazwać nie da.
  A z drugiej strony brak na liście choćby trenera Estonii czy szkoleniowców z Peru, Wenezueli czy Paragwaju. Każdy z tej czwórki dokonał w tym roku zdecydowanie więcej (szczególnie Tarmo Rüütli) od wspomnianego Francuza, który był jednym z najbardziej krytykowanych trenerów w ostatnim czasie, a jego projekt Arsenalu okazuję się niewypałem.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2011, 20:30 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
pewny

Post autor: pewny »

do rozpoczęcia Euro pozostało 142 dni... zbliżamy się pełną parą :)

no ale niestety Polska w rankingu FIFA zanotowała spadek, jesteśmy na 68 miejscu!!
jakaś masakra to jest!
68 miejsce na świecie! skandal!
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Bodzek

Post autor: Bodzek »

pewny pisze: do rozpoczęcia Euro pozostało 142 dni... zbliżamy się pełną parą :)

no ale niestety Polska w rankingu FIFA zanotowała spadek, jesteśmy na 68 miejscu!!
jakaś masakra to jest!
68 miejsce na świecie! skandal!

http://rafalstec.blox.pl/2010/03/Kadra- ... padac.html

Przeczytaj żebyś nie musiał krzyczeć o skandalach:]
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
pewny

Post autor: pewny »

dzięki za lekturę, myślę że nie jednemu się jeszcze przyda :)
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Terminem "skandal" można jedynie określić nasze ostatnie poczynania na boiskach, zwłaszcza na tle tego, co robią inne kraje na całym świecie.
God protect me
InterNH

Drogi,koleje,lotniska wszystko jest w stanie bardzo złym nie oszukujmy się rządy dały dupy.Stadiony mimo, że ładne i fajne to mocno przepłacone i jak się okazuje wadliwe.A co do kibiców, którzy jako jedyni mogliby stworzyć to święto piłkarskie też bym na to nie liczył.Po takiej bezpodstawnej nagonce mediów i pzpnu większości kiboli odechciewa się angażować w tą szopkę.
maciejos

Post autor: maciejos »

Im bliżej Euro, tym będzie mniej komentarzy w tym tonie.
InterNH

maciejos pisze: Im bliżej Euro, tym będzie mniej komentarzy w tym tonie.
Ponieważ?
Dominho

Post autor: Dominho »

Co do finalistów EURO zapraszam na mój cykl przedstawiający uczestników ME 2012. Każda kolejna reprezentacja pojawia się w niedzielę. Do tej pory były:

http://helpbets.com/pl/Newsy/1321-final ... 012-anglia - Anglia
http://helpbets.com/pl/Newsy/1332-final ... -chorwacja - Chorwacja
http://helpbets.com/pl/Newsy/1352-final ... 012-czechy - Czechy
http://helpbets.com/pl/Newsy/1368-final ... 2012-dania - Dania
http://helpbets.com/pl/Newsy/1380-final ... 12-francja - Francja
http://helpbets.com/pl/Newsy/1410-final ... 012-grecja - Grecja

A już niedługo Hiszpania :)
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
Dominho

Post autor: Dominho »

Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
martinbm

O tym co dobre, a co do poprawienia na Stadionie Narodowym. http://takdlakadry.pl/news/243/Stadion_ ... e_poprawek
glinek

Post autor: glinek »

mam pytanko.. na stronie uefa trafił mi się bilet na mecz Polska - Grecja + warunkowo półfinał i finał (jakby Polacy tam zaszli :P ) i czy mogę tak zrobić, że płacę tylko za mecz Polska - Grecja? ;> czy muszę zapłacić za te 3 mecze.. no a jakbym zapłacił za te 3 spotkania to jak to potem jest.. oddają chyba kasę jak Polacy nie zajdą dalej, a ja mam zapłacone za bilety ;P ? No i normalnie mogę za nie zapłacić w złotówkach a nie w euro?
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
ODPOWIEDZ