No tak, co by było gdyby?majosmajos pisze: Wbieganie na murawę jest ok? Ciekawe co by się stało gdyby zawodnik Legii nie strzelił ostatniego karnego. Kibice z Warszawy wróciliby grzecznie na swoje miejsca i czekali na kolejną serię jedenastek. Swoją drogą gdyby sędzia w tym momencie przerwał mecz to ciekawe co by z nim zrobili Ci wspaniali kibice. Rozumiem, że 40 tys. zł to dla Ciebie drobniaki. Może więc wpuść do swojego mieszkania paru kolesi z kijami, niech sobie pomachają i zniszczą Ci meble, tv, wybiją okna. W końcu co to 40 tys. zł. Nie wiem jak Ty, ale ja pamiętam jak po meczu Legia - Wisła kibice "cieszyli się" ze zdobycia mistrzostwa. Z tego co się orientuję to działo się to raczej w centrum Warszawy. Nie była to co prawda honorowa ustawka, gdzie jedna grupa z drugą walczą o... no właśnie nie wiem za bardzo o co, ale chciałeś żebym Ci podał przykład bójki w centrum, więc podaję. Przykładów można podać więcej, chociażby z Łodzi, gdzie widziałem różne rzeczy. Po kilkunastu miesiącach znowu będą derby, więc pewnie znowu będzie się działo...
Kwestii stania na schodach itp. nie poruszam, bo mi też się nie podoba zbytnie przyczepianie się do błahostek.
To czy dla mnie 40 tysięcy to drobniaki nie ma tutaj żadnego znaczenia, ja nie jestem klubem czy tez związkiem, który ma "trochę" więcej kasy niż ja zarobie przez cały rok, ot taka subtelna różnica. Zwyczajny incydent rozdmuchano do granic absurdu. Zresztą, można było się spodziewać że coś takiego nastąpi ponieważ już przed meczem było wiadomo o szykowanej na owy finał prowokacji ze strony rządu. Kończąc temat finału PP w Bydgoszczy to byleś w ogóle na tym meczu? Tak z ciekawości pytam, nie musisz odpowiadać jeżeli nie chcesz.
Właśnie, oczekiwałem przykładu bójki, a nie przywołania marginalnego incydentu sprzed 5 lat, który odbił się takim echem ponieważ "nasze" media wszędzie szukają sensacji i, mówiąc kolokwialnie, robią z igły widły. Owszem coś tam się działo, ale jednak nie zasługiwało ono na taka uwagę mediów. Dla mnie to żaden przykład.
Co do Łodzi to skąd możesz wiedzieć co będzie się działo na nadchodzących derbach? Jasnowidz jakiś jesteś?