Dokładnie,1 sezon był znakomity i już nie mogę się doczekać drugiego,wiadomo kiedy ma być w ogóle ?kusy pisze:Z dobrych serial poleciłbym jeszcze Zakazane imperium
Ulubiony film
-
Serpente
Odp: Ulubiony film
Globus,dzięki :hold:
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2011, 12:40 przez Serpente, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Orzeu
- Kontakt:
podobał mi się tak na 6- w 10pktowej skali, nie był taki zły, ale z drugiej strony nie uważam go na film godny polecenia. Source Code za to bardzo mi się podobał. A co do Piratów z Karaibów to sama kreacja Johnyego Deepa ich ratuje w jakimś stopniu, ale oprócz tego też ten film to dla mnie rozczarowanie.and1 pisze: Orzeu, Tobie naprawdę się podobał film "Super 8" ?? Jak dla mnie na równi z nowymi Piratami największy babol 2011 r. "Source Code" też nie za specialny w dodatku ta końcówka....ja szczerze polecam "The Lincoln Lawyer" i "Seconds Apart".

-
Czarson
Suits to serial jak najbardziej godny polecenia
Po prostu świetny 
OPIS SERIALU:
Mike Ross (Patrick J. Adams) jest leniwym, lecz błyskotliwym, wyrzuconym z uniwersytetu chłopakiem, cechującym się pamięcią fotograficzną, która pomogła mu zdać egzaminy adwokackie, nie uczęszczając do szkoły prawniczej. Harvey Specter (Gabriel Macht), jeden z najlepszych prawników na Manhattanie, zatrudnia Rossa na stanowisku jego nowego współpracownika.
OPIS SERIALU:
Mike Ross (Patrick J. Adams) jest leniwym, lecz błyskotliwym, wyrzuconym z uniwersytetu chłopakiem, cechującym się pamięcią fotograficzną, która pomogła mu zdać egzaminy adwokackie, nie uczęszczając do szkoły prawniczej. Harvey Specter (Gabriel Macht), jeden z najlepszych prawników na Manhattanie, zatrudnia Rossa na stanowisku jego nowego współpracownika.
-
Kropasz
- Kontakt:
Ostatnio obejrzałem dwa filmy:
1. "Siódma pieczęć" Ingmara Bergmana - absolutnie wspaniały film. Sztuka przez duże S. To był pierwszy film tego reżysera, który obejrzałem i niedługo zabieram się za kolejne. Świetne role Bengta Ekerota (jako Śmierć) i Gunnara Björnstranda. Na pewno nie jest to film, który można oglądać ze znajomymi żrąc popcorn popijając piwem. Trzeba się raczej skupić i zastanowić nad przesłaniem. Zdecydowanie polecam. Absolutne 10/10.
2. "Nieodwracalne (Irréversible)" - Gaspara Noé. Bardzo kontrowersyjny film. Głównie poprzez drastyczność pewnych scen, chociaż mam wrażenie, że film wypromował się przede wszystkim dzięki skandalom. Sama historia nie jest zbyt odkrywcza i w niektórych fragmentach IMO naciągane. Tak czy siak warto obejrzeć, by móc wyrobić sobie zdanie na ten temat. Warto zwrócić uwagę na pracę kamery. 7,5/10 jak dla mnie
.
1. "Siódma pieczęć" Ingmara Bergmana - absolutnie wspaniały film. Sztuka przez duże S. To był pierwszy film tego reżysera, który obejrzałem i niedługo zabieram się za kolejne. Świetne role Bengta Ekerota (jako Śmierć) i Gunnara Björnstranda. Na pewno nie jest to film, który można oglądać ze znajomymi żrąc popcorn popijając piwem. Trzeba się raczej skupić i zastanowić nad przesłaniem. Zdecydowanie polecam. Absolutne 10/10.
2. "Nieodwracalne (Irréversible)" - Gaspara Noé. Bardzo kontrowersyjny film. Głównie poprzez drastyczność pewnych scen, chociaż mam wrażenie, że film wypromował się przede wszystkim dzięki skandalom. Sama historia nie jest zbyt odkrywcza i w niektórych fragmentach IMO naciągane. Tak czy siak warto obejrzeć, by móc wyrobić sobie zdanie na ten temat. Warto zwrócić uwagę na pracę kamery. 7,5/10 jak dla mnie
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
yoda79
Kolejny miłośnik Bergmana nam się objawił:)
Genialny facet, genialne filmy, dialogi i treść na poziomie niespotykanym u żadnego innego reżysera. Właściwie wszystko po początkowym okresie "eksperymentów" zasługuje na miano arcydzieła.
Ze swojej strony polecam: "Tam, gdzie rosną poziomki", "Jak w zwierciadle", "Goście wieczerzy Pańskiej", "Milczenie", "Szepty i krzyki" i "Fanny i Aleksander". Absolutne mistrzostwo.
Genialny facet, genialne filmy, dialogi i treść na poziomie niespotykanym u żadnego innego reżysera. Właściwie wszystko po początkowym okresie "eksperymentów" zasługuje na miano arcydzieła.
Ze swojej strony polecam: "Tam, gdzie rosną poziomki", "Jak w zwierciadle", "Goście wieczerzy Pańskiej", "Milczenie", "Szepty i krzyki" i "Fanny i Aleksander". Absolutne mistrzostwo.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
Piekarz
Ze swojej strony dorzucę "Personę", "Jesienną sonatę" i "Sceny z życia małżeńskiego". Ale zresztą po co się rozdrabniać - zastanawiam się, czy Szwed po wspomnianych początkach nakręcił cokolwiek, co nie byłoby co najmniej bardzo dobre. Mam też wrażenie, że "genialne" ma tu dużą przewagę ilościową nad "bardzo dobrym", więc jeśli ktoś ma dużo czasu i odnajduje się w twórczości tego reżysera, to śmiało może zaznajomić się z całym jego dorobkiem.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
Dominho
Ja polecam serial "Rodzina Soprano". Jeśli ktoś lubi gangsterskie filmy to to coś dla niego. Rodzina Soprano to włosko-amerykańska rodzina mafijna z New Jersey. Serial opowiada o perypetiach Tony'ego Soprano, który zaczyna chodzić do... psychiatry. Nie jest to jednak serial w stylu "Depresja Gangstera", a wręcz przeciwnie - typowy gangsterski serial. Aktualnie kończę pierwszy sezon i muszę przyznać, że serial został zrobiony świetnie, jest wiele fajnych akcji i polecam. Tak a pro po sezonów jest 6
w czym ostatni "podwójny"
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
pingfin
Mnie ostatnio zainteresował serial "Lie to me" (polski tytuł: Magia kłamstwa). Ogólnie: specjalista od mowy ciała pomaga FBI w szukaniu przestępców (już były seriale o matematykach, antropologach i innych dziwnych ludziach pomagających FBI, więc wzięli się też za "speca od kłamstw") i po ich zachowaniach, ruchach trwających czasem mniej niż sekundę, rozpoznaje czy przesłuchiwany mówi prawdę czy nie. Sama fabuła może lekko oklepana, ale bardzo ciekawe są uwagi na temat zachowań ludzkich podczas kłamstwa. Pokazywane w zwolnionym tempie, opisywane wyrazy twarzy, gesty itp. Jeśli ktoś lubi wiedzieć, czy żona go nie okłamuje - polecam, jeśli ktoś chce wiedzieć jak być kłamcą doskonałym - również polecam, aczkolwiek obie te zdolności mogą być tragiczne w skutkach... 
Ciesz się grą, jakbyś był numerem 1. Trenuj, jakbyś był numerem 2.
-
Kusy
drugi sezon startuje 25 września;)Nerazurro_ pisze: Globus,dzięki :hold:
Dokładnie,1 sezon był znakomity i już nie mogę się doczekać drugiego,wiadomo kiedy ma być w ogóle ?kusy pisze:Z dobrych serial poleciłbym jeszcze Zakazane imperium
Lie To Me dobry serial, fajnie się go oglądało, niestety został anulowany...
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Kusy
Z nowych serial polecam:
"Homeland" - serial skupia się na sierżancie piechoty morskiej Scotcie Brodym (Damian Lewis), który wraca do domu osiem lat po zaginięciu w Iraku. Carrie Anderson (Claire Danes), agentka CIA, podejrzewa, że może on planować atak na USA.
"Person of Interest" -serial koncentruje się wokół uznanego za zmarłego, byłego agenta CIA. Zostaje on zatrudniony przez tajemniczego milionera w celu zminimalizowania przemocy na terenie Nowego Jorku. Fabuła serialu skupia się na tym, by powstrzymać przestępstwo, zanim zostanie ono popełnione.
"Homeland" - serial skupia się na sierżancie piechoty morskiej Scotcie Brodym (Damian Lewis), który wraca do domu osiem lat po zaginięciu w Iraku. Carrie Anderson (Claire Danes), agentka CIA, podejrzewa, że może on planować atak na USA.
"Person of Interest" -serial koncentruje się wokół uznanego za zmarłego, byłego agenta CIA. Zostaje on zatrudniony przez tajemniczego milionera w celu zminimalizowania przemocy na terenie Nowego Jorku. Fabuła serialu skupia się na tym, by powstrzymać przestępstwo, zanim zostanie ono popełnione.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Serpente
Person of Interest niby fajne ale praktycznie co serial jest to samo,nie wiem czy produkcja nie skończy się na 1 sezonie bo w sumie co będą pokazywać w 2 ? Choć nie powiem,ogląda się na razie bardzo fajnie ; )
A 2 sezon Boardwalk Empire palce lizać ;D
A 2 sezon Boardwalk Empire palce lizać ;D

-
Kusy
genialny serial, właśnie dzisiaj obejrzałem szósty odcinek drugiego sezonu. Stacja HBO zamówiła już trzeci sezonNerazzurro_ pisze: A 2 sezon Boardwalk Empire palce lizać ;D
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
AlwaysRemember
The Simpsons, Family Guy, Kompania Braci, Pacyfik <-- to z seriali, a z filmów to większość wojennych, Rambo, Królestwo Niebieskie, Armageddon, Tenacious D Pick of Destiny, The Rocker, School of Rock, The Simpsons Movie, dużo filmów, w których się coś dzieje, no i sporo animowanych.
Długo by wymieniać.
-
Blablarzynca
- Kontakt:
Ja zacząłem wczoraj Dr House oglądać. W końcu się przekonałem po tylu latach
Nie ma to jak być na topie z serialami...
all in the game, yo, all in the game
-
Kusy
Obejrzałem sobie dzisiaj film "Killer Elite" . Nie jestem wielkim fanem kina akcji, ale ten film przypadł mi do gustu, może dlatego że w tym filmie występuje gwiazdorska obsada (Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro )
"Na byłych żołnierzy z elitarnej jednostki, polują zawodowi zabójcy. Kiedy porywają Huntera (Robert de Niro), mentora Dannego (Jason Statham), były komandos wraca do gry, by uratować przyjaciela. Chcąc go ocalić musi podjąć się misji prawie niemożliwej: zlikwidować trzech zabójców wysłanych przez starego wroga (Clive Owen) i stanąć z nim twarzą w twarz. Przeżyje najlepszy."
ja oceniam ten film na mocną siódemkę w skali 1/10.
"Na byłych żołnierzy z elitarnej jednostki, polują zawodowi zabójcy. Kiedy porywają Huntera (Robert de Niro), mentora Dannego (Jason Statham), były komandos wraca do gry, by uratować przyjaciela. Chcąc go ocalić musi podjąć się misji prawie niemożliwej: zlikwidować trzech zabójców wysłanych przez starego wroga (Clive Owen) i stanąć z nim twarzą w twarz. Przeżyje najlepszy."
ja oceniam ten film na mocną siódemkę w skali 1/10.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Kaamilos1908
- Kontakt:
Requiem For A Dream - Umnie ten Film jest numerem 1 A książka jeszcze lepsza noi Muzyka Genialna.... a pozatym to wiele świetnych filmów lubię Choćby z rożnych kategori z komedi zdecydowanie praktycznie wszystkie filmy ze ŚP Louisem De Funesem... Genialny aktor i prze zabawny uwielbiam gościa i filmy w jakich grał np OSKAR , Skrzydelko czy nóżka , Słynna Restauracja , Hibernatus itd...
*Fc Internazionale 1908*
-
IlCapitano
Z zagranicznych uwielbiam Ojca Chrzestnego, oprócz tego Wściekły Byk i Leon Zawodowiec. Generalnie wolę klimatyczne polskie kino, a szczególnie takie filmy jak obie części Psów i Vabank, Symetria, Kroll.
-
coutinho24
widzialem ze na początku byla mowa o filmach wojennych więc musze polecic jeszcze 9 kompania/9 rota (2005) - http://www.filmweb.pl/9.Kompania jak dla mnie jeden z najlepszych filmów wojennych... mysle ze zaden inny film wojenny nieda takich emocji jak ten film MOCNE KINO
-
Kusy
Z nowszych produkcji polecam Hesher, Devil's Double, 50/50.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
coutinho24
"zabić sędziego"
obejrzyjcie sobie ten dokument o sędziach... jest duzo o meczu austria - Polska i weebie
http://www.filmweb.pl/film/Zabi%C4%87+s ... 009-543410
jest z napisami PL na youtube
obejrzyjcie sobie ten dokument o sędziach... jest duzo o meczu austria - Polska i weebie
http://www.filmweb.pl/film/Zabi%C4%87+s ... 009-543410
jest z napisami PL na youtube
-
lena182
ja ostatnio miałem okazję nadrobić odrobinę Polskich Filmów... od razu dodam że tych ambitniejszych... i tak filmy takie jak ZERO, Sala Samobójców, Erratum. filmy niestety mało optymistyczne więc na długie depresyjne wieczory niekoniecznie dobre, do oglądania w większej grupie też się słabo nadają, ale naprawdę solidne Kino Polskie.
9 Kompania też gorąco polecam... film ma kilka na prawdę pamiętliwych scen. A najbardziej w filmie podoba mi się to że mimo iż Rosyjski to nie jest prorosyjski
9 Kompania też gorąco polecam... film ma kilka na prawdę pamiętliwych scen. A najbardziej w filmie podoba mi się to że mimo iż Rosyjski to nie jest prorosyjski

-
Chuchu
- Kontakt:
Jeśli ktoś lubi baśniowe klimaty to gorąco polecam film "Willow". Moim zdaniem znacznie lepszy od Władcy Pierścieni. A jak już w tym gatunku jesteśmy to "Ostatni Smok" jest super no i krótkometrażowy "Sintel" dostępny na yt:
http://www.youtube.com/watch?v=Tu3n-j7eNpo
http://www.youtube.com/watch?v=Tu3n-j7eNpo
-
Klinsi64
ja ostatnio oglądałem " Kuki powraca" Jana Sveraka http://www.youtube.com/watch?v=ePelcaQOEaE
polecam również inne filmy tego reżysera jak "Butelki zwrotne" "Szkoła podstawowa" czy "Kola" NAPRAWDĘ WARTO 
-
DjAdo
-
DjAdo
albo Najlepsze są stare Amerykańskie Komedie typu - "Nic nie widziałem nic nie słyszałem"
Polecam !!
Polecam !!
Inter <333
-
andyvdm
Moje ulubione filmy wychodzą spod rąk takich reżyserów jak Michael Haneke, Lars Von Trier czy Mike Leigh. Polecam zwłaszcza "Ukryte" Haneke, "Tańcząc w ciemnościach" i "Dogvile" Triera.
-
Chuchu
- Kontakt:
Kilka mózgojebów:
"Donnie Darko"
"Wyspa Tajemnic"
"Pi"
Wszystkie moim zdaniem są znakomite. A obecnie szykuję się do obejrzenia "Infiltracji"
"Donnie Darko"
"Wyspa Tajemnic"
"Pi"
Wszystkie moim zdaniem są znakomite. A obecnie szykuję się do obejrzenia "Infiltracji"
Ostatnio zmieniony 8 maja 2012, 15:40 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Orzeu
- Kontakt:
Ostatni raz taki przegląd ostatnio oglądanych filmów robiłem przeszło pół roku temu, więc pokrótce podzielę się kilkoma przemyśleniami / ocenami na temat ostatnio oglądanych (zaczynając od najstarszych):
Cedar Rapids - gatunek: komedia, raczej niskobudżetowa, choć na chwilę pojawia się nawet Jack Nicholson
. Mi osobiście przypadła do gustu: 7/10. W roli głównej jeden z bohaterów Kac Wa.. tfu ! Vegas !
Lincz - 6/10
Drive - spodziewałem się czegoś zupełnie innego, dlatego tylko 6/10.
Nie bój się ciemności - niby Del Toro, ale jakoś tak mnie nie przekonał ten horror. 6/10
Colombiana - jeśli chodzi o kino akcji, to całkiem dobra pozycja. 6+/10
Elita Zabójców - + juz ląduje za obsadę, do tego biorąc pod uwagę, że to bardzo dobre kino akcji, dodatkowo umiejscowione w ciekawych czasach = 8/10
Captain America: The First Avenger 8/10 za pierwszą godzinę filmu, 5/10 za drugą, ogółem tak 5+/10.
Crazy, stupid, love - średniawa komedia o której wspominał nsl. 6/10.
Change Up ! (Zamiana Ciał) - ciekawy duet głównych aktorów, bawiłem się na tym filmie całkiem dobrze. 7/10
Contagion - Epidemia Strachu - + za obsadę i... to wszystko. Omijać szerokim łukiem - 3/10
Anatomia Strachu - Nicolas Cage, czyli standardowo efektowny, ale płytki film. 6/10
30 Minutes or Less - komedia, można obejrzeć. 5/10
Wyjazd Integracyjny -
nigdy więcej na polski film w kinie. 4/10
Noc Rekinów 3D - liczyłem na coś w stylu świetnej piranii 3d, niestety.. 3/10
Kowboje i Obcy - tytuł odstrasza, w sumie po opisie fabuły też się niczego dobrego nie spodziewałem, ale w końcu dobrzy aktorzy (Ford, Craig) + Steven Spielberg. Wyszło z tego dobre kino akcji sci-fiction. 7/10 polecam.
Immortals. Bogowie i herosi 3D - wielkie rozczarowanie. 3/10
Our Idiot Brother - ciekawa komedia, z dobrym przesłaniem. Dobra zabawa, 7/10
In Time - 6/10
Dom Snów - bardzo dobry Daniel Craig, ale całośc mnie nie przekonuje. 5/10, rozczarowanie.
Skóra w której żyję - rozczarowanie, 5/10
Good Old Fashioned Orgy, A - komedia, słaba komedia. 4/10
Warrior - sportowy, o sztukach walki- w swoim gatunku jeden z lepszych. 8/10, polecam.
MoneyBall - 7/10
War Horse - Spielberg w swoim stylu, który znam z dzieciństwa. 8/10
Giganci ze Stali - Rocky w wersji robotowej
, mi się podobał. 7+/10
Very Harold & Kumar 3D Christmas, A 5/10
Bóg zemsty - Nicolas Cage, czyli standardowo ocena pomiędzy 5 a 7.Tym razem całkiem ciekawie. 7/10
Dziewczyna z Tatuażem - dla mnie klasyk, świetny duet głównych bohaterów, bardzo fajna fabuła. 9/10 Polecam !
Tower Heist, Kobieta w czerni, Sitter, Underworld 3 średniaki, 5/10.
Jack i Jill rozczarowanie, nie dziwię się, że tyle Złotych Malin za ten film. 4/10
J. Edgar - ciekawy, ale za długi stanowczo, + za Di Caprio i + za opowieść na faktach. 7/10
Służące - bardzo dobra pozycja o rasizmie - 8+/10
Wszystkie odloty Cheyenne'a - świetna muzyka, świetny Sean Penn 8/10
Intouchables - świetna francuska komedia, jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem. 9/10
Przetrwanie - bardzo lubię Liaama Neesona, do tego po obejrzeniu trailera można było się spodziewać bardzo fajnego thrillera, tymczasem dostaliśmy przydługiegoo gniota, inaczej tego filmu nazwać nie mogę. 3/10
Terytorium Wroga - całkiem dobry wojenny. 6/10
Cedar Rapids - gatunek: komedia, raczej niskobudżetowa, choć na chwilę pojawia się nawet Jack Nicholson
Lincz - 6/10
Drive - spodziewałem się czegoś zupełnie innego, dlatego tylko 6/10.
Nie bój się ciemności - niby Del Toro, ale jakoś tak mnie nie przekonał ten horror. 6/10
Colombiana - jeśli chodzi o kino akcji, to całkiem dobra pozycja. 6+/10
Elita Zabójców - + juz ląduje za obsadę, do tego biorąc pod uwagę, że to bardzo dobre kino akcji, dodatkowo umiejscowione w ciekawych czasach = 8/10
Captain America: The First Avenger 8/10 za pierwszą godzinę filmu, 5/10 za drugą, ogółem tak 5+/10.
Crazy, stupid, love - średniawa komedia o której wspominał nsl. 6/10.
Change Up ! (Zamiana Ciał) - ciekawy duet głównych aktorów, bawiłem się na tym filmie całkiem dobrze. 7/10
Contagion - Epidemia Strachu - + za obsadę i... to wszystko. Omijać szerokim łukiem - 3/10
Anatomia Strachu - Nicolas Cage, czyli standardowo efektowny, ale płytki film. 6/10
30 Minutes or Less - komedia, można obejrzeć. 5/10
Wyjazd Integracyjny -
Noc Rekinów 3D - liczyłem na coś w stylu świetnej piranii 3d, niestety.. 3/10
Kowboje i Obcy - tytuł odstrasza, w sumie po opisie fabuły też się niczego dobrego nie spodziewałem, ale w końcu dobrzy aktorzy (Ford, Craig) + Steven Spielberg. Wyszło z tego dobre kino akcji sci-fiction. 7/10 polecam.
Immortals. Bogowie i herosi 3D - wielkie rozczarowanie. 3/10
Our Idiot Brother - ciekawa komedia, z dobrym przesłaniem. Dobra zabawa, 7/10
In Time - 6/10
Dom Snów - bardzo dobry Daniel Craig, ale całośc mnie nie przekonuje. 5/10, rozczarowanie.
Skóra w której żyję - rozczarowanie, 5/10
Good Old Fashioned Orgy, A - komedia, słaba komedia. 4/10
Warrior - sportowy, o sztukach walki- w swoim gatunku jeden z lepszych. 8/10, polecam.
MoneyBall - 7/10
War Horse - Spielberg w swoim stylu, który znam z dzieciństwa. 8/10
Giganci ze Stali - Rocky w wersji robotowej
Very Harold & Kumar 3D Christmas, A 5/10
Bóg zemsty - Nicolas Cage, czyli standardowo ocena pomiędzy 5 a 7.Tym razem całkiem ciekawie. 7/10
Dziewczyna z Tatuażem - dla mnie klasyk, świetny duet głównych bohaterów, bardzo fajna fabuła. 9/10 Polecam !
Tower Heist, Kobieta w czerni, Sitter, Underworld 3 średniaki, 5/10.
Jack i Jill rozczarowanie, nie dziwię się, że tyle Złotych Malin za ten film. 4/10
J. Edgar - ciekawy, ale za długi stanowczo, + za Di Caprio i + za opowieść na faktach. 7/10
Służące - bardzo dobra pozycja o rasizmie - 8+/10
Wszystkie odloty Cheyenne'a - świetna muzyka, świetny Sean Penn 8/10
Intouchables - świetna francuska komedia, jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem. 9/10
Przetrwanie - bardzo lubię Liaama Neesona, do tego po obejrzeniu trailera można było się spodziewać bardzo fajnego thrillera, tymczasem dostaliśmy przydługiegoo gniota, inaczej tego filmu nazwać nie mogę. 3/10
Terytorium Wroga - całkiem dobry wojenny. 6/10

-
ricardo
- Kontakt:
American Pie: Zjazd Absolwentów-(kultowa) komedia idealna do obejrzenia po całym dniu na uczelni, fajnie się ogląda.Warte obejrzenia.
-
magneto86
Wiele można by wymieniać, ale filmy takie jak Ojciec chrzestny (trylogia), Skazani na Shawshank, Piła 1 i 2, Siedem dusz, Antwone Fisher czy Kolekcjoner kości wg mnie po prostu trzeba obejrzeć
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"