Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Jaszczu91

Odp: Inter 2011/2012

Post autor: Jaszczu91 »

Carlos Tevez od prawie miesiąca nie gra już w piłkę i uważam że ściąganie Tevaza i ,,imprezowej" formie to mniej więcej takie samo wzmocnienie jak powrót Adriano. W dodatku trzeba wydać ok 30mln euro na taki transfer. Według mnie to byłoby samobójstwo. Tevez to tylko najemnik, jeszcze większy niż Ibrahimović.W piłkę potrafi grać jak mało kto, ale problem jest w tym że rzadko mu się chce.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Serpente

Post autor: Serpente »

Jaszczu91 pisze: rzadko mu się chce.
Akurat to nie jest Balotelli który raz zostawia płuca na boisku a raz człapie jak żółw. Tevez to wojownik i bez względu na wszystko daje z siebie 100%. Chyba nie muszę mówić ile dla nas znaczył Eto w poprzednim sezonie ? Teraz takim kimś może być właśnie Tevez ale mówię, pod warunkiem że Milito i Forlan pożegnają się z nami po sezonie (bo w zimie to raczej nie ma szans) bo jakby nie patrzeć mamy 6 napastników w kadrze z czego każdemu trzeba będzie dać minuty na boisku, jeżeli do tego wszystkiego dołączylibyśmy Teveza to nie bardzo wierzę w dobrą atmosferę w zespole. Dobrą opcją też byłoby wypożyczenie do końca sezonu, zobaczyć jak gra, ocenić czy na dłuższy okres Carlos byłby wzmocnieniem dla nas i wtedy myśleć nad transferem.
Obrazek
mio85

Post autor: mio85 »

miniu86 pisze: Carlos Tevez. Nie lubię go, ale martwi mnie to co się wokół niego teraz dzieje. Jeżeli Inter go nie kupi to zrobi to Milan. Galliani nie zmarnuje takiej okazji, najpierw go wypożyczy by potem odkupić za dwa rowery i namiot. On interesy robi świetne(ucz się Branca!!!). Już teraz atak Milanu bierze nasz bez mydła. Nasz na chwilę obecną zdaje się w ogóle nie istnieć tak więc odpuszczenie Teveza uznam za zachowanie zupełne nielogiczne.
nic dodac nic ujac, dla mnie cytat roku, ktory podsumowuje polityke Morattiego i Branci od sezonu 2010/2011...........od tego momentu to milan chce miec wielki zespol z klasowymi zawodnikami, ktory bedzie rozgrywal takie spektakle jak ten z barca, a my ogladamy sie na primaaprillisowe finansowe fp, sciagamy zawodnikow przecietnych, przetrzymujemy staruszkow ktorzy nic konstruktywnego nie wnosza, eksperymentujemy z trenerami, a spektakle stwarzamy na poziomie meczu z catania...............to jak milan sprzatnal nam sprzed nosa Cassano bylo jak pokazanie Morattiemu srodkowego palca..............a Boateng? mozna go bylo miec za grosze, tylko trzeba bylo miec nosa......
miniu86

Post autor: miniu86 »

Okupujemy dno Serie A więc wydawać by się mogło, że zimowe mercato winno służyć Morattiemu do podciągnięcia poziomu Interu, wyrównaniu szans choćby z Milanem. Dlatego z uwagą będę się przyglądał naszym styczniowym ruchom. Myślę, że Moraś z zarządem powinni usiąść przy stole i zastanowić się czego ta drużyna potrzebuje by w krótkim czasie dobić do czołówki Serie A. I od razu dodam, że nie jest to Kucka czy frajer Palacio. To nie jest Inter.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Serpente

miniu86 pisze: Myślę, że Moraś z zarządem powinni usiąść przy stole i zastanowić się czego ta drużyna potrzebuje

A może to właśnie problem leży tam, czasami mam takie wrażenie jakby zarząd był stadem dzikich małp które uciekły z laboratorium a na jej czele jest sam Moratti, sam nie wiem już co myśleć o jakikolwiek kwestiach związanych z Interem, czy obecni piłkarze jeszcze będą w stanie powalczyć o coś więcej czy zostało z nich tylko kupa wypalonych weteranów którzy już myślami są w ciepłych krajach na emeryturce a nie harowaniu na treningach i zapieprzania na boisku czy Moratti razem ze swoimi kompanami jest w stanie na chłodno podejść do sprawy i najpierw przemyśleć co tak na prawdę potrzebne Interowi.
Obrazek
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

Nerazzurro_ pisze: czasami mam takie wrażenie jakby zarząd był stadem dzikich małp które uciekły z laboratorium a na jej czele jest sam Moratti
Ale jednak skreślonego Morattiego nam już nie pokazujesz...  :wink:
miniu86

Jestem całkiem pewien, ze czas co poniektórych zawodników bezpowrotnie minął. Inter w tej formule się wyczerpał i teraz potrzebny jest świeży zastrzyk umiejętności, chęci i ambicji. Mam nadzieję, że do momentu mercato Cou i Alvarez pokażą, że Inter nie potrzebuje nowych ofensywnych pomocników tylko napastnika.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Czego nam trzeba? Oczywiście kilku znaczących transferów. Nasza pomoc i atak są najsłabsze od wielu lat. Nie mamy w środku nikogo, kto by potrafił coś więcej niż zabrać piłkę i dograć do najbliższego kolegi. Co z tego, że Motta wczoraj dobrze grał, skoro takie mecze mu się zdarzają raz na pięć występów? Sneijder o ile nie jest kontuzjowany to gra różnie. W ataku natomiast mamy Pazziniego, który jak nie dostanie podania co do milimetra na idealną pozycję to gola nie strzeli, Zarate, który chyba nie za bardzo ma świadomość tego, że wolno mu te bramki strzelać, Forlana, który spędza na leczeniu więcej czasu niż niegdyś Recoba, wypalonego, 32-letniego Milito i jedną wielką niewiadomą Castaignosa, który póki co zawodzi no ale jest młody to może się ogarnie.

Nie chcę tutaj rzucać miliardem nazwisk do kupna bo nie wiem, na jakie wydatki może sobie pozwolić Moratti no ale skoro planuje dać 5 mln za Kuckę, 4 mln za jakiegoś typa z QPR, 10 mln za Eduardo no to razem nam daje 19mln €. Za taką sumę można spokojnie kupić jednego dobrego zawodnika. No ale widać Massimo woli abyśmy popadli w przeciętność. Jeśli chce aby ta drużyna odzyskała dawny blask no to niestety musi sięgnąć głębiej do kieszeni i zainwestować w na prawdę dobrych zawodników.
Serpente

Dokładnie. Ale po pierwsze najpierw bym dał szanse pograć Poliemu,Lucowi no i oczywiście Alvarezowi z Coutinho, wcale może nie być najgorzej tylko że jak ciągle na boisko wchodzi Stankovic i Milito to ja się nie dziwię że taki Castaignos "zawodzi", Poli ma niewątpliwy talent ale co z tego skoro zamiast jego widzimy Dejana na boisku, młodzi pewnie byliby bardziej zmotywowani do gry co motywowałoby innych, mniejszy brak zaangażowania Sneijdera chyba głównie wynika z nieporadności kolegów ;(
Obrazek
Kaamilos1908
Kontakt:

Post autor: Kaamilos1908 »

Transfer Teveza to totalny błąd... chyba że kolejny grzejnik na ławe bo nie sądzę aby był w formie obecnie poza tym po co nam kolejny napastnik??? Forlan Zarate Pazzini są moim zdaniem wiele bardziej ogarniętymi zawodnikami i dużo więcej wniosą niż Tevez... a na ławce też konkurencja wystarczająca jest w ataku....
*Fc Internazionale 1908*
slawkomir11
Kontakt:

Post autor: slawkomir11 »

Nie lubię teveza Balotelli powinien być sprowadzony, a także Lukas i Juan
Kaamilos1908
Kontakt:

Balotelli chyba po to żeby stracić sporo kasy nam napastnikow nie potrzeba....
*Fc Internazionale 1908*
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

W pierwszej części zeszłego sezonu narzekaliśmy, że mamy tylko jednego napastnika (Eto'o). W drugiej połowie doszedł jeszcze Pazzini, a więc było dwóch. Po letnim mercato (początkowo uważałem za w miarę udana) i po kilku miesiącach gry, śmiem twierdzić, że teraz nie mamy żadnego napastnika.

Jeszcze niedawno pomoc wydawała się najsłabszą formacją. TEraz jednak, gdy ALvarez zaczyna grać, a jego współpraca z Mottą wygląda  obiecująco, to atak wygląda dość słabo. JEst jeszcze Sneijder, zawsze krytykowany i nielubiany przeze mnie, jednak nie zmienia to faktu, że nawet bez formy jest to gracz klasy światowej. No i nie zapominajmy także o Coutinho. Jest jeszcze Obi, który powinien zastąpić Stankovica na stałe, a także Poli, który jeszcze nie miał szans na debiut. NIe wiem, co mam powiedzieć o Cambiasso, ale to raczej nie jest nic optymistycznego. Zawodnik ten jest obecnie cieniem samego siebie, więc na ławkę mógłby jeszcze zostać.

gole naszych pomocników:
Cambiasso - 2 gole
Motta - 2 gole
Sneijder - 2 gole
Alvarez - 1 gol
Coutinho - 1 gol

Atak obecnie wygląda o wiele bardziej mizernie, jak przed sezonem:
Pazzini - 3 gole
Milito - 4 gole
Castaignos - 1 gol
Zarate -  1 gol
Forlan - 1 gol

W sumie, nasi napastnicy strzelili aż 10 goli we wszystkich rozgrywkach! 10 bramek napastników, przy 8 pomocników wygląda mizernie.
Na stronie, panuje stwierdzenie, że żeby Pazzini zaczął strzelać, to musi mu ktoś zagrywać. Dobra, dobra... ale jak zagrywać? Motta, czy Alvarez udanie podają do Włocha, jednak ten nie potrafi wstrzelić się do bramki. A może pomocnicy mają posyłać piłki tak, aby dolatywały do linii końcowej, a tam rewelacyjnie ustawiony Pazzo wciskał gole?

U nas brakuje zawodnika niegrzecznego, nieobliczalnego, który mógłby poderwać zespół do walki, a także sam stworzyć zagrożenie. Nam potrzeby jest zawodnik typu "badboy". Takim graczem jest bezsprzecznie Tevez. Jaki jest, to każdy wie. I każdy zdaje sobie sprawę, że obecnie chyba tylko on mógłby poderwać naszych napadziorów do gry. Argentyńczyk to napastnik kompletny. Tężyzna fizyczna, waleczność, strzał. To jego najważniejsze cechy, a u nas obecnie takich cech nie ma żaden napastnik. Ktoś zaraz powie, że Forlan... Forlan skończył się w 2010 roku, a teraz więcej czasu spędza na kortach tenisowych.
Obrazek
miniu86

Ciekaw jestem co Moratti wczoraj myślał oglądając mecz i co postanowili na zebraniu po nim. Zastanawiam się czy nie wysłać mu krótkiej wiadomości o treści:
"
Inter - Roma 0-0
Inter - Napoli 0-3
Inter - Juve 1-2
Inter - Udinese 0-1

Ps Pamiętaj gdzie zagramy rewanże."

Koniec wiadomości.

Tak na poważnie to wzmacniając w styczniu drużynę nie powinien w ogóle patrzeć na to czy dany zawodnik może grać w LM. Szkoda by było odpuścić jakiegoś wartościowego grajka z tego powodu. Te rozgrywki już nas nie interesują bo o ligę mistrzów to my musimy zacząć grać w SERIE A. Tyle. TWÓJ RUCH PREZYDENCIE MORATTI.
Ostatnio zmieniony 4 gru 2011, 12:31 przez miniu86, łącznie zmieniany 1 raz.
Kusy

Post autor: Kusy »

co tutaj pisać, z mocnymi drużynami nie umiemy grać, rzeczywiście patrząc jakie nas czekają wyjazdy w rundzie rewanżowej, to naprawdę źle się robi...
Ostatnio zmieniony 4 gru 2011, 12:35 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Kaamilos1908
Kontakt:

Ostatnio to własnie lepiej na wyjazdach gramy....
*Fc Internazionale 1908*
miniu86

LGDS donosi że najprawdopodobniej dołączą do Interu Kucka i Schelotto. Idealnie wpisuje się to w obecną polityke transferową Branci i Morattiego. Typowe no name'y. Moratti z Brancą stracą w moich oczach resztę godności jeśli w ten sposób "wzmocnią" zespół.
Chuchu
Kontakt:

Czyli Sneijder latem odejdzie, ja przynajmniej bym na jego miejscu odszedł.

Potrzebujemy drastycznych zmian szczególnie w ataku i pomocy. Zmiana trenera też wyjdzie nam na dobre. Oczywiście latem bo w środku sezonu by nie był żadnego. Hiddink jest wolny i z czystym sumieniem śmiem twierdzić, że jest lepszy od Ranieriego.

Kucka i Schelotto? pięknie, zaczynamy ściągać przeciętniaków Serie A i sprzedawać swoje największe gwiazdy. Widocznie Moratti po spełnieniu swojego marzenia o wygraniu Ligi Mistrzów ma w dupie dalsze osiągnięcia, teraz liczy się dla niego tylko kasa.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Chuchu pisze:
Kucka i Schelotto?
Widziałeś ich kiedyś w akcji ? Kucka był super w zeszłym sezonie w tym się strasznie zagubił i rozumiem jego krytyke. Natomiast jesli chodzi o Schelotto to gość naprawdę wymiata. Nasi pomocnicy mogą mu buty czyścić.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Chuchu
Kontakt:

Obyś miał rację z tym, że takich zawodników co zabłyśli w jednym sezonie a potem zniknęli było mnóstwo. W tym sezonie Juraj okupuje ławkę rezerwowych. Schelotto nie widziałem i jeśli przyjdzie to mam nadzieję, że wielce się myliłem i Włoch (czy Argentyńczyk?) zrobi u nas furorę.

Nie zmienia to faktu, że polityka transferowa się nie zmienia i wciąż kupujemy zawodników bez żadnej wyrobionej marki licząc na to, że u nas eksplodują formą. Kiedyś to się nawet sprawdzało jak trenerem był Mancio. Obecnie no niestety bardzo rzadko.
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Zobaczyłem obszerny skrót meczu z Udinese. Co sobie wywnioskowałem (większość to oczywista oczywistość):
- totalny brak ruchu, zawodnicy Udinese świetnie się zaprezentowali, szybkie, krótkie podania, ruch, strzał. Inter mozolnie na stojaka,
- zero walki o górną piłkę,
- brak koncentracji, cierpliwości, wiary,
- nie wiem czy mogę użyć tego słowa, ale zaryzykuję - rozpiździel taktyczny,
- brak zawodnika, który potrafiłby swoim strzałem z wolnego chociaż zmusić bramkarza to złapania piłki..
- krycie 'na radar', jedna długa piłka i przeciwnik leci 1vs1,
- fatalna kondycja, 3min i widzę spoconych i zajechanych zawodników ,
- brak zawodnika charakternego, który sam by pociągnął zespół swoim zachowaniem, teraz to wszyscy najlepiej żeby usiedli w kącie i się popłakali i zaczęli głaskać nawzajem.
Kaamilos1908
Kontakt:

Ujmne to krocej poprostu totalny CHAOS w grze... A najczęstsze rozegranie ze środka pola to długa piłka w pole karne Udinese i niech się dzieje co chce... Napastnicy mało co strzelają bo nie ma kto zagrać piłki dobrze jak gra wygląda głównie tak dwa trzy podania wypieprzyć do przodu może się uda....
*Fc Internazionale 1908*
miniu86

Jak czytam że absolutny priorytet Interu na mercato to Kucka, a w Milanie Tevez to szlochać mi się chce. Od jakiegoś czasu wszyscy oprócz Morattiego zdają się lepiej wiedzieć czego tej drużynie trzeba. Zeszłej zimy do wzięcia był Cassano i Pazzini. Wiem, wiem Pazzo się wtedy sprawdził, ale Interowi bardzie przydałby się ktoś atakujący ze skrzydła skoro dostępni byli Milito i Eto'o. Cassano mimo ze nie gra od kilku dobrych tygodni nadal znajduje się na czele tabeli asystentów w lidze plus strzela jeszcze sporo bramek.

O co mi chodzi? O to właśnie, że dokonujemy złych wyborów, przeczących naszym potrzebom. Teraz najważniejsze jest wzmocnić ofensywę, a słychać tylko o sprowadzeniu Juana i Kucki, obrońcy i def pomocnika. Tymczasem Milan, który o ironio zaklepał wtedy Cassano, sięgnie teraz po Teveza.
Chuchu
Kontakt:

Ciekaw jestem kiedy Moratti ostatnio patrzył na tabelę Serie A. Nie wiem czy zdaje sobie sprawę z tego, że z 12 rozegranych spotkań wygraliśmy jedynie 4. I to z kim? Bologna, Chievo, Cagliari i Siena czyli drużyny, które z definicji powinniśmy wciągać nosem. No i tylko jedno z tych zwycięstw zostało odniesione różnicą większą niż 1 bramka.
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Obrony wzmacniać nie musimy, jest ona solidna i moim zdaniem bramki padają bardziej przez pomocników i ich brak asekuracji i pomocy. Kupienie Teveza załatało by braki w ataku. W pomocy inne ustawienie, dokupienie jednego solidnego pomocnika i inne decyzje personalne i też nie było by źle. Gołym okiem widać co w tej drużynie nie funkcjonuje i co potrzeba. Nie wiem jak tego może nie zauważać Moratti i Ranieri.
pewny

Post autor: pewny »

wygląda na to ze Tevez za miedzą pogra:

http://www.eurofutbol.pl/news/391794-Ga ... m-Tevezem/
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
miniu86

To będzie cudowna chwila jak Carlitos wsadzi nam bramę w derbach. Wtedy proszę tylko o ujęcie na Morattiego, Brancę i tego debila Paolilo.

Provera powiedział żeby nie liczyć na wielkie wzmocnienia, że mamy Maicona i Sneijdera. Znając nasze szczęście ta dwójka połamie się jak tylko skończy się mercato. Dlaczego oni są tak krótkowzroczni?!
kisuke

Post autor: kisuke »

Sytuacja z Tevezem pokazała, jakich nieudolnych ludzi mamy odpowiedzialnych za transfery. My również staraliśmy się o wypożyczenie i każdy wie, jak to skończyło się. A jednak działacze Mialnu potrafili dokonać tej sztuki, ustalając wspaniałe warunki dla nich. To tylko pokazuję, że Inter musi zmienić osoby odpowiedzialne za transfery.

A jeśli ze mną nie zgadzacie się w tym punkcie, to przypomnijcie sobie ostatnie nieudane próby sprzedaży zawodników. Inter nie potrafił nikogo sprzedaż na dobrych warunkach, jedynie wypożycza piłkarzy, czekając aż im kontrakty skończą się. Po odejściu Lele wszystko zaczęło się psuć. Branca kupuję nieznanych nam piłkarzy lub bardzo łatwych do wyciągnięcia. Nie stara się o lepszych piłkarzy, nad którymi byłoby trochę popracować przy transferze. Taka jest smutna prawda. To Branca był odpowiedzialny za zatrudnienie Gasperiniego! Chociaż każdy wiedział, że jego styl całkowicie nie pasuję do Interu, a mimo to chciał go jako trenera naszej ukochanej drużyny.

Pierwszymi decyzjami MM powinno być pozbycie Branci i Siwego, a potem zatrudnienie trenera z jajami, który zrobi porządek z starszyzną w klubie. Bo widać ewidentnie, że to oni trzymają władzę w szatni.
Kaamilos1908
Kontakt:

Olać już tego teveza ja uważam że nie jest nam on potrzebny... Chyba że Milito odejdzie to wtedy można kogos szukać ale jest wielu ciekawszych napastników niż ten cały tevez jak dla mnie jest słaby...
*Fc Internazionale 1908*
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Kaamilos1908 pisze: Olać już tego teveza ja uważam że nie jest nam on potrzebny... Chyba że Milito odejdzie to wtedy można kogos szukać ale jest wielu ciekawszych napastników niż ten cały tevez jak dla mnie jest słaby...
Tevez nam nie potrzebny.... obejrzyj mecz, spójrz na naszych napastników, i napisz to jeszcze raz. Ciekawsi są owszem... Eto'o, Higuain, Pato, Rooney itd itd itd, ale na którego mamy choć minimalne szanse na pozyskanie? na ŻADNEGO. A na Teveza szanse były...
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
ODPOWIEDZ