Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Mora
Kontakt:

Odp: Polska Ekstraklasa

Post autor: Mora »

Ja również jestem bardzo zdziwiony tak słabą postawą Wisły.Porażka na własnym boisku z przeciętnym Podbeskidziem,a teraz przegrana z Cracovią, która w tym sezonie traciła punkty praktycznie z każdym. Nie oglądałem co prawda meczu Śląska, ale wynik robi wrażenie. Zespół z Wrocławia ma "papiery" na zdobycie mistrzostwa Polski: grupa całkiem dobrych piłkarzy, świetny i doświadczony trener, dość wysoki budżet, nowy stadion i wierni kibice. Co więcej, Śląsk w przeciwieństwie do Legii nie będzie tracić sił w europejskich pucharach. Trochę chyba zaciął się Lech - kolejny mecz bez zdobyczy bramkowej. Oglądałem niemal cały mecz Lechii z Widzewem. Stadion piękny, atmosfera dobra, ale mecze Lechii można sprzedawać na płytach DVD w aptekach jako środek nasenny...

PS. Tymczasem w I lidze na czele Pogoń Szczecin i Zawisza Bydgoszcz. Jak dla mnie,to tak by mogło zostać do końca rozgrywek :P
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, 21:21 przez Mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Brodaty

Post autor: Brodaty »

Co do meczu Cracovia-Wisła widać, że tak na prawdę brak kilku zawodników i Wisła robi się drużyną przeciętną. Zobaczymy co pokaże w następnych kolejkach. Natomiast Śląsk gra fantastycznie, z taką grą powinien zdobyć mistrza ale do tego czasu jeszcze wiele kolejek i wszystko się może zdarzyć.
Kusy

Post autor: Kusy »

Z taką grą co teraz prezentuje Wisła, to się na puchary nie załapią. Lech ostatnie trzy spotkania i zero bramek strzelonych :shocked: Rudnevs coś się zatrzymał na tych 14 bramkach.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
glinek

Post autor: glinek »

No i poleciał Roberto z Wisły po trzech porażkach z rzędu...
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
Kusy

Nie ma co się dziwić że Maaskant wyleciał. Wisła od początku Ligi prezentuje się bardzo słabo, a to co zawodnicy wyprawiają w obronie to się nie mieści w głowie. Podobno negocjują z Jimenezem, trener z wysokiej półki :-)
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
glinek

Post autor: glinek »

Jakby to nie była porażka z Cracovia a z jakąś inną drużyną to myślę, że Maasknat zostałby przynajmniej do końca tej rundy na swoim stanowisku.. No to jest prawda, że w Wiśle obrona gra tragicznie..
a z Lechii poleciał Kafar.. co w ogóle nie powinno dziwić..
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
Brodaty

Post autor: Brodaty »

glinek pisze: Jakby to nie była porażka z Cracovia a z jakąś inną drużyną to myślę, że Maasknat zostałby przynajmniej do końca tej rundy na swoim stanowisku..
Z tym się zgodzę jednak uważam, że Wisła robi duży błąd zwalniając go z posady trenera. Zamiast zmieniać trenera powinni byli pomyśleć nad obroną. Dziwi mnie, że tak szybko wylatują u nas trenerzy, za nim wprowadzi swoją wizje i zawodnicy zaczną grać jak chce trener to zmienia się im trenera.
Kusy

Tylko że to Maaskant  przebudował praktycznie całą obronę Wisły, z jakim skutkiem widzieliśmy wszyscy... Mam nadzieje że po sezonie pożegnają się z Lameyem i Jaliensem.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
pewny

Post autor: pewny »

jeszcze trzy kolejki i idziemy w sen zimowy ;)

także emocji nas czeka jeszcze co nie lada :)
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Mora
Kontakt:

Tymczasem wczoraj Legia w zaległym meczu rozbiła Zagłębie Lubin 3:0 i zbliżyła się do liderującego Śląska. To już chyba ostatni dzwonek dla Lecha i Wisły, żeby gonić wojskowy duet, zespół z Krakowa wiele może zyskać w najbliższy weekend, ponieważ grają arcyważny mecz ze Śląskiem. Inna sprawa,że przy obecnej formie Wisły niewiele osób stawiałoby jakiekolwiek pieniądze na zwycięstwo Białej Gwiazdy...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
pewny

mistrzem rundy jesiennej Śląsk Wrocław... myślę ze grają dobra piłkę dzięki Orestowi... gość gdzie by nie trenował potrafi to dobrze robić...

ładny mecz w Poznaniu no i wygrana Widzewiaków, którzy grali bardzo mądrą piłkę jak na mecz wyjazdowy...

ktoś popatrzy w statystyki i powie... ale Lech oddał 17 strzałów, hehe ale kto widział te strzały to wie o co chodzi :)

po za tym podsumowując przegrywa Legia i Śląsk... także liga zrobiła się wyrównana, co daje emocje patrząc na tabelę ligową... :)
Obrazek
Kusy

Polonia wraca do gry, zaczynają naprawdę fajnie grać, wczoraj zwycięstwo na wyjeździe 1-3 z Lechią Gdańsk, trzy bramki strzelił Cani. Lech ma teraz mecz na przełamanie z ŁKSem, jak tego nie wygrają to już mają sezon stracony.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
pewny

no Polonia wygrała zasłużenie i jako pierwsza drużyna pokonała u siebie Lechię na nowym obiekcie, także wpisała się w kartę historii :)
Obrazek
Kusy

Lechia kolejna porażka na swoim boisku, nie służy im coś ten nowy stadion.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
pewny

Lechia faktycznie, druga porażka na własnym obiekcie...

Widzew pewnie pokonuje Górnik, świetny mecz Bruno Pinheiro :)
Obrazek
g0raFCI

Post autor: g0raFCI »

T-Mobile Ekstraklasa zapadła się pod ziemię na okres zimowy, a fantastycznym zwieńczeniem 2 kolejki rewanżowej był hat-trick Rudnieva.  Jeśli dobrze pamiętam, ma już 18 goli w tym sezonie. Wielki ukłon (do nóżek padam) trenerowi Lenczykowi, fantastyczna praca w Śląsku, mam nadzieję, że okażą się kopciuszkiem na polskim dworze (w sumie bardziej na podwórku, ogólny poziom rozgrywek nie powala) i znajdzie się pogromca na Legię, Wisłę i Lecha. W tamtym roku fajnie zapowiadała się Jaga, ale jak się skończyło, chyba każdy wie. W tym roku też nie zachwycają, 10. miejsce? Pff..
Gdzieś na Podlasiu leży,
Miasto Białystok zwane,
Kto się tam dostanie, ten ma przegwizdane!
Lalalalalalala,
Kto się tam dostanie, ten ma przegwizdane!
Przyjechali ludzie z miasta,
Zobaczyli co się dzieje,
Cała polska nie istnieje, Białystok szaleje...
pewny

no dokładnie, sen zimy Nas teraz czeka aż do 17 lutego :) między czasie może coś się ciekawego wydarzy podczas okienka transferowego ;)

co do Rudnieva to ma 18 goli, średnio gol na mecz, ładnie mu to wychodzi...
Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Rudnev ma nawet lepszą średnią niż jeden gol na mecz bo za nami jest 17 kolejek a Łotysz ma 18 goli i do tego nie grał chyba we wszystkich meczach bo miał kontuzję.   
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
pewny

Jaszczu91 pisze: Rudnev ma nawet lepszą średnią niż jeden gol na mecz bo za nami jest 17 kolejek a Łotysz ma 18 goli i do tego nie grał chyba we wszystkich meczach bo miał kontuzję.     
masz rację... ma 1,06 gola na mecz, dziękuję ze mnie poprawiłeś, z matmy masz chyba +5  :-D
Obrazek
Mora
Kontakt:

Zasłużone prowadzenie w lidze Śląska Wrocław, który potrafił min. pokonać Legię w Warszawie i wygrać z Lechem.Trener Lenczyk robi we Wrocławiu kawał dobrej roboty i jeżeli zespół nie osłabi się w przerwie zimowej będzie najpoważniejszym kandydatem do mistrzostwa.4 pkt straty do Śląska ma Legia Warszawa ze znakomitym duetem Ljuboja-Radović.Zespół ze stolicy w końcu zaczął grać na miarę oczekiwań kibiców i to nie tylko w kraju,ale również w Europie.Legia do końca będzie się liczyć w walce o tytuł,ciekawe jaka na zespół z Warszawy wpłynie gra w 1/16 LE...Na trzecim miejscu Polonia Warszawa, która w końcu staje się tak silna, jak zamarzył sobie prezes Wojciechowski.Trener Zieliński poukładał klocki i jeśli da mu się spokojnie pracować, to Polonia będzie groźna dla każdego. Wielkie brawa dla 4 w tabeli Ruchu Chorzów, który pomimo znacznie mniejszego budżetu potrafi utrzymywać się w czołówce polskiej ligi.Zawodzą Lech Poznań i Wisła Kraków. Po znakomitym początku Lech zaczął mieć problemy ze strzelaniem goli, a Wisła przez całą rundę gra dość przeciętnie (również ze względu na kontuzje).Strata do Śląska jest dość duża, jednak wszystko w piłce jest możliwe (Wisła gra rewanż ze Śląskiem u siebie,Lech również).Zaskakuje słaba postawa Lechii Gdańsk, która ma zaledwie 3 pkt przewagi nad strefą spadkową.Bez wzmocnień w zimie Lechia może mieć bardzo duże problemy z pozostaniem w elicie.Na 13 miejscu GKS Bełchatów, który (mam osobistą nadzieję) w maju pożegna się z ligą.Nie dość, że bardzo słabe wyniki i przeciętni piłkarze, to jeszcze stadion przypominający kurnik i garstka kibiców...Żal mi ŁKS-u Łódź, który piłkarsko i organizacyjnie ma duże problemy, które mogą oznaczać spadek do I ligi.Znów o ligowy byt drży Cracovia Kraków, ale to już chyba tradycja w polskim futbolu.Tabelę zamyka Zagłębie Lubin, gdzie nie pomogła zmiana trenera.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
Tupac_FCI

Post autor: Tupac_FCI »

Nie wiem czy było ale bardzo dobry materiał. Daje do myślenia... Nie tak łatwo być sędzią, a każdy z nas nie raz chu.... rzuca :)
http://www.youtube.com/watch?v=uMAVbqNZ3kA
"Rozejrzyj się wokoło, tu wcale nie jest wesoło..."
Obrazek
pewny

myślę ze w wolnej chwili warto rzucić okiem:

http://img.90minut.pl/misc/stats-ekstra ... esien.html

fajne i przejrzyste, można zobaczyć na jakim poziomie jest NASZA Ekstraklasa :)
Obrazek
Dominho

Post autor: Dominho »

Zapraszam na mój wywiad z Sebastianem Milą :D
http://helpbets.com/pl/Newsy/1458-wywia ... tana-wks-u
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
pewny

nie ma to jak Polska Ekstraklasa :)
można się za nią poważnie stęsknić...

o ile zwycięstwo Polonii w ogóle nie dziwi, to porażka Lecha już tak i to bardzo... w Poznaniu chyba o mistrzostwie już mogą zapomnieć... puchary w tym sezonie tez nie dla nich :)
to co zrobił przy golu Kamiński to niemalże kopia naszego Ranochii, tyle że Ranochia podał łanie klatką i zaliczył asystę :)
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Za nami kolejne spotkanie. Pierwszym dzisiejszym meczem było spotkanie Widzewa z Podbeskidziem. Ku mojej uciesze wygrali piłkarze z Bielska Białej. Było to dla nich historyczne bo pierwsze wygrane spotkanie z Widzewem. Tak więc gratuluję.
Wracając do wczorajszych spotkań to owszem niemałą niespodziankę sprawili zawodnicy z Bełchatowa ucierając nosa Lechowi na własnym stadionie. A co do Kamińskiego to Smuda coś on tam ostatnio pierdzielił że chce go sprawdzić na lewej stronie i że ma być jakąś tam alternatywą na Ojro. Tak więc ja za taką alternatywę serdecznie podziękuje.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
mario1908

Post autor: mario1908 »

BRAWO GóRALE !!!!!!  ''Ponad Nami Tylko Góry'' !!!!!!!!!!!
>>> FoRZA iNTERNAZiONALE <<<
Dominho

Post autor: Dominho »

Za nami kolejne spotkanie Ekstraklasy. Zagłębie zremisowało po dobrym meczu 2:2 z Wisłą Kraków. Będę nieskromny :) i powiem, że byłem na tym meczu. Zapraszam na relację -> http://helpbets.com/pl/Newsy/1464-odmie ... ami-polski
Po meczu miałem również przyjemność porozmawiać z Bartoszem Rymaniakiem. Oto nasza rozmowa ->http://helpbets.com/pl/Newsy/1465-barto ... -jak-zespo
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
Woo-cash
Kontakt:

Krew mnie zalała dzisiaj. Myślę sobie wszystko ładnie się pod Legię układa. Więc poświęcę się i obejrzę sobie mecz z Górnikiem bo przecież powinni wygrać. No powinni ale nie wygrali tylko dostali dwójkę. Tak więc już więcej się nie skuszę na mecze naszej rodzimej ekstraklasy. Szkoda bo była szansa na zbliżenie się do Śląska.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

wielkie brawa dla Górnika,co okienko osłabiani mimo to dają radę, taki napastnik jak Nakoulma to prawdziwy skarb,jedną akcją potrafi mecz rozstrzygnąć...:)
Woo-cash
Kontakt:

Klinsi64 pisze: wielkie brawa dla Górnika,co okienko osłabiani mimo to dają radę, taki napastnik jak Nakoulma to prawdziwy skarb,jedną akcją potrafi mecz rozstrzygnąć...:)
Tu muszę Ci przyznać rację. Co murzyn huknął bramkę to stadiony świata.
ODPOWIEDZ