Zobaczymy co czas pokaże, Juventus musi jeszcze przejść przez kryzys który prędzej czy później nastąpi, składu mimo wszystko też nie mają takiego bajecznego także ja bym jeszcze nie nastawiał się na to że będziemy na koniec sezonu oglądać ich plecy. Co innego Milan który ma chyba najlepszy skład we Włoszech + Ibrę ;P Ciekaw też jestem co się będzie działo z Napoli bo mają realne szanse aby pokonać Chelsea w LM a jeśli im się to uda to pewnie kosztem tych rozgrywek będą cieniować dalej.Chuchu pisze: Na przegonienie Milanu lub/i Juventusu bym nie liczył natomiast dopadnięcie trzeciego w tabeli Udinese jest jak najbardziej w naszym zasięgu.
Serie A
-
Serpente
Odp: Serie A

-
piotrek7
Ja też mam takie wrażenie, z tym różnicą, że graniczące z pewnością.Mora pisze: Nie żebym wietrzył jakiś spisek, ale czy tylko ja mam wrażenie, że Milan dostaje w tym sezonie zdecydowanie więcej rzutów karnych, niż reszta ligowej stawki![]()
-
Kusy
Ile karnych w tym sezonie miał Milan?
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Seba
Coraz bardziej szkoda straconych punktów przed własną publicznością (Roma, Napoli, Juve, Udine). Tym bardziej, iż są to ekipy można rzec bezpośrednio z nami walczące. Ba, z Juve i Udine wystarczyłyby nawet remisy. Najważniejsze jednak, że mamy szanse na 3 miejsce, bo jeszcze niedawno nawet o tym mogliśmy pomarzyć. Milanu i Juve raczej już nie dogonimy (biorąc pod uwagę nasze cholernie ciężkie wyjazdy), ale Udine prędzej czy później spuchnie. Awansować do LM, zdobyć Coppa Italia i myślę wszyscy będą zadowoleni.

-
sampam
W (anty)meczu (anty)pilkarze z Sycylii przegrali 1-3 z Napoli. Ozdoba spotkania byly bramki Cavaniego i Miccoliego. Postawe Palermo lepiej przemilczec.
-
pewny
sam Ibra w tym sezonie strzelił już 6 bramek z karnych...kusy pisze: Ile karnych w tym sezonie miał Milan?
ile było dokładnie ciężko stwierdzić, ale średnia spora
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Piekarz
Przy okazji skitra się na boku jakiś Puchar Europy i styknie.Seba. pisze: Awansować do LM, zdobyć Coppa Italia i myślę wszyscy będą zadowoleni.
Po cudownej sobocie przyszła zawszona niedziela, gdzie dosłownie wszystko poszło nie tak, jak powinno. Zwycięstwa Romy i Juve były raczej nieuniknione, ale więcej się spodziewałem po Atalancie, Palermo i mimo wszystko Cesenie. Szkoda; nie licząc Lazio - kolejka w plecy.
Dajcie już derby.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
piotrek7
Już nawet nie chodzi o liczbę, prawda jest duża tym bardziej jak zestawi się to z karnymi przeciwko sobie, ale o częstotliwość bo można zauważyć taką tendencje, że jak po początku sezonu okazało się, że Milan nie daje rady i może być problem (w perspektywie całego sezonu) nawet z 3 miejscem to zaczęły się co najmniej dziwne rzeczy dziać (ostatnie 8 meczy):pewny pisze:sam Ibra w tym sezonie strzelił już 6 bramek z karnych...kusy pisze: Ile karnych w tym sezonie miał Milan?
ile było dokładnie ciężko stwierdzić, ale średnia spora
-11 kolejka; Milan - Catania na 1-0 karny
-12; Fiorentina - Milan 0-0, a więc strata punktów
-13; Milan - Chievo 4-0, karny na 4-0, ale tu nie można się przyczepiać, bo mecz był rozstrzygnięty
-14; Genoa - Milan 0-2, karny na 0-1
-15; Bologna - Milan 2-2, karny na 1-2
-16; Milan - Catania 2-0, karny na 2-0
-1(zaległa); Cagliari - Milan 0-2
-17; Atalanta-Milan 0-2, karny na 0-1.
Podsumowując, gdyby sędziowie nie patrzyli ostatnio takim "przychylnym okiem" na Milan to nasi arcy rywale mieliby podobną liczbę pkt. co nasz Inter i przed sobą śmiercionośny bój chociaż o przyszłoroczną LM.
-
Serpente
http://www.youtube.com/watch?v=Ow7zOnvWXlA
Śmierdzi mi tu przekrętem. Ale z drugiej strony czy De Sanctis jest aż tak głupi żeby tak się zachowywać wiedząc że na stadionie roi się od kamer :roll:
Śmierdzi mi tu przekrętem. Ale z drugiej strony czy De Sanctis jest aż tak głupi żeby tak się zachowywać wiedząc że na stadionie roi się od kamer :roll:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 20:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Seba
Przegrał kupę kasy, to miał w dupie kameryNerazzurro_ pisze: http://www.youtube.com/watch?v=Ow7zOnvWXlA
Śmierdzi mi tu przekrętem. Ale z drugiej strony czy De Sanctis jest aż tak głupi że tak się zachowywać wiedząc że na stadionie roi się od kamer![]()

-
pewny
Parma po porażce z Nami wymieniła trenera Franco Colombę na Roberto Donadoniego...
zabolało prezesa to 5-0
zabolało prezesa to 5-0

-
pewny
Udinese przegrywa, Juventus remisuje... bardzo dobre wyniki jak dla NAS

-
Seba
Idealnie ułożyły się wyniki. Teraz wszystko w rękach piłkarzy Interu. Wygrać derby i walka o Scudetto nie będzie już tylko marzeniami.

-
Chuchu
- Kontakt:
Nasza strata do 3 miejsca na pewno się dziś nie powiększy a mam ogromną nadzieję, że się zmniejszy. Udinese przegrało w Genui więc nasze szanse na podium rosną. Juventus tylko zremisował z Cagliari co również cieszy. Jedynie Lazio wygrało z Atalantą ale o przegonienie Rzymian akurat jestem spokojny.
-
Hanys
Jeśli wygramy to będziemy mieli 6 pkt. straty do juventusu czyli będzie ciekawa walka o Scudetto do ostatniej kolejki!
Jedynie że musimy dzisiaj wygrać a jest kolejka dziwnych wyników więc miejmy nadzieje że nasz też będzie dziwny (7:0 dla nas
)
Jedynie że musimy dzisiaj wygrać a jest kolejka dziwnych wyników więc miejmy nadzieje że nasz też będzie dziwny (7:0 dla nas
-
forzaragazzi
Biorąc pod uwagę nasza sytuację i straty pkt na poczatku sezonu nie można pozwolić sobie na porażkę czy nawet na fuksiarski remis. Zwycięstwo, ewentualnie remis po dobrej grze zwiekszający morale pozwoli nam jeszcze realnie myśleć o mistrzostwie.
-
Kusy
Teraz tylko My musimy zrobić swoje i wygrać dzisiajpewny pisze: Udinese przegrywa, Juventus remisuje... bardzo dobre wyniki jak dla NAS
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Chuchu
- Kontakt:
1. Juventus 38
2. Milan 37
3. Udinese 35
4. Lazio 33
5. Inter 32
Ale nam się płasko zrobiło na szczycie tabeli
2. Milan 37
3. Udinese 35
4. Lazio 33
5. Inter 32
Ale nam się płasko zrobiło na szczycie tabeli
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 00:16 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sampam
Trudno powiedziec, ktora z tych 5 druzyn ma najwieksze szanse, szczegolnie po obejrzeniu ich wszystkich ostatnich wystepow:)
-
pewny
po tej kolejce odrobiliśmy straty do czołówki... aż ciężko uwierzyć, ale liczymy się w grze już na poważnie o mistrzostwo... fakt ze do miejsca pierwszego i drugiego jeszcze nam daleko, ale trzecie jest w zasięgu ręki...
za tydzień czeka nas mecz z Lazio na San Siro, to kolejny poważny sprawdzian przed nami...
juventus jedzie do Bergamo... kiedyś muszą przegrać
za tydzień czeka nas mecz z Lazio na San Siro, to kolejny poważny sprawdzian przed nami...

-
Kusy
Nie muszą przegrywać, remisy też są dobre:P Z Atalantą będą mieli ciężko, pachnie mi tutaj remisem.pewny pisze: ...
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Mora
- Kontakt:
Juventus pierwsze miejsce w tabeli zawdzięcza głównie problemom w Interze (zmiany trenerów, kryzys na początku sezonu), magii nowego stadionu (kilka pierwszych spotkań u siebie spokojnie wygrali), dużemu zapasowi sił (nie grają w pucharach) oraz słabości całej ligi. Jeżeli Inter będzie grał na miarę swoich możliwości to jest to strata spokojnie do odrobienia.
Milan wczoraj zaprezentował się tak słabo, że gdyby nie pomoc arbitrów (ilość karnych dla ACM wyliczył piotrek7 nieco wyżej) rossoneri mieli by tyle pkt co my, a może i mniej. Mniej karnych bądź kontuzja Ibry i będą masowo tracić punkty.
Udinese miało niezły początek, ale już powoli puchnie (porażka z Genuą). To nie jest zespół na podium ligi.
Lazio być może wyprzedzimy już po następnej kolejce.
Milan wczoraj zaprezentował się tak słabo, że gdyby nie pomoc arbitrów (ilość karnych dla ACM wyliczył piotrek7 nieco wyżej) rossoneri mieli by tyle pkt co my, a może i mniej. Mniej karnych bądź kontuzja Ibry i będą masowo tracić punkty.
Udinese miało niezły początek, ale już powoli puchnie (porażka z Genuą). To nie jest zespół na podium ligi.
Lazio być może wyprzedzimy już po następnej kolejce.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Orzeu
- Kontakt:
Tak jak przewidywałem (nie sądziłem , że aż tak szybko to się stanie) w styczniu możemy zbliżyć się na 6 pktów do 1-ego miejsca - stało się !.Orzeu pisze: Mamy 4 zwycięstwa z rzedu i następujący rozkład:
Parma dom [5-0]
Milan wyjazd0-1
Lazio dom
Lecce wyjazd
podczas gdy Milan gra w styczniu z :
Atalantą wyjazd (liczę że się zgubią pkty) 0-2
Inter 0-1
Novara wyjazd
Cagliari dom
Juve:
Lecce wyjazd 0-1
Cagliari dom 1-1
Atalanta wyjazd (liczę na Atalantę)
Udinese dom
Jakby nie patrzeć mecz z Milanem kluczowy. Moim zdaniem jeśli styczeń zamkniemy z 9-10 pktami to możemy zbliżyć się do czołówki na 5-6 pktów.
7 zwycięstw z rzędu, następny kluczowy mecz z Lazio i wyjazd do Lecce. Jeśli uda nam się zdobyć 6 pktów, to bardzo prawdopodobne, że styczeń zamknięty będzie z 3-4 punktową stratą.
Juventus z ostatnich 5 meczy w Serie - A wygrał... 2 (Novara i Lecce). Czyżby mały kryzys ? W następny weekend jadą do Bergamo, następnie podejmują Udinese - nie wierzę, że w styczniu nie zgubią żadnych punktów. Milan natomiast ma teoretycznie 2 latwe mecze (Novara wyjazd i Cagliari) - myślę, że się pozbierają i komplet zdobędą w tych dwóch meczach.
Moje przewidywania - 3 pkty do Juventusu, 5 do Milanu. O ile nie lepiej
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 17:04 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Berki
Orzeu, weź pod uwagę że każda seria się kiedyś kończy i Inter nie będzie wygrywał w nieskończoność 
nie zmienia to faktu, że czołówka się zajebiście spłaszczyła... FORZA INTER!
nie zmienia to faktu, że czołówka się zajebiście spłaszczyła... FORZA INTER!
-
Orzeu
- Kontakt:
Berki - weź pod uwagę, że Inter jest mocno zmobilizowany i goni stawkęBerki pisze: Orzeu, weź pod uwagę że każda seria się kiedyś kończy i Inter nie będzie wygrywał w nieskończoność
nie zmienia to faktu, że czołówka się zajebiście spłaszczyła... FORZA INTER!![]()

-
Seba
Każdy zespół dopada mniejszy lub większy kryzys. Inter ma go już za sobą, a Udine i Juve dopiero przed sobą. Jeśli kontuzje ponownie nie dadzą się we znaki, to powinniśmy łyknąć oba zespoły w niedługim czasie. Mam tylko nadzieję, że ostatnie dobre występy nie uśpiły Morattiego i jednak wzmocni zespół.

-
Jaszczu91
Po wygranych derbach Inter powinien zacząć grać jeszcze lepiej. Myślę że wyprzedzenie Lazio i Udinese to kwestia kolejki, albo dwóch. Juventus też będzie miał kryzys. Wystarczy że przegrają pierwszy mecz i potem będzie im ciężko się podnieść. Mam nadzieję że Atalanta już w następnej kolejce sprawi niespodziankę. Najgorzej sprawa wygląda z Milanem. Mimo wszystko to wciąż faworyt do scudetto. Najważniejsze jest jednak, że Inter na poważnie powrócił do walki.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Serpente
Nie liczyłbym na potknięcia Milanu, o ile mają wszystkich zdrowych w składzie a szczególnie Ibrę to ciężko żeby tracili punkty, Juventus jeszcze musi przejść przez kryzys i to wtedy widzę naszą szansę do zbliżenia się do nich albo nawet ich wyprzedzenia. Mam nadzieję że Atlanta zepnie poślady i przynajmniej wyrwie remis 

-
Chuchu
- Kontakt:
No i wczoraj jeszcze Napoli zremisowało. Kolejka prawie idealnie dla Interu się ułożyła. Jeśli w weekend wygramy z Lazio wskoczymy na 4 miejsce.
-
Seba
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PezUN9cJBA
Najpierw dziwaczne zachowanie De Sanctisa w meczu Napoli-Lecce, a teraz kontrowersyjne gesty zawodnika Ceseny (0:50, 1:13). Niedługo się okaże, że ta liga to faktycznie jeden wielki przekręt...
Najpierw dziwaczne zachowanie De Sanctisa w meczu Napoli-Lecce, a teraz kontrowersyjne gesty zawodnika Ceseny (0:50, 1:13). Niedługo się okaże, że ta liga to faktycznie jeden wielki przekręt...