Czas na kolejny wyjazd na San Siro
Champions League 2013/2014
-
air87
Odp: Champions League 2011/2012
Losowanie na pewno niezle. Nie dostalismy super mocnej druzyny, podroz nie bedzie dluga, no i co wazne 2gi mecz gramy w domu 
-
Chuchu
- Kontakt:
Marsylia jest jak najbardziej do ogrania. Generalnie chciałem kogokolwiek poza Lyonem no i mam.
Co do reszty par no to Napoli miało pecha, Milan moim zdaniem ogra Arsenal. Poza właśnie potyczką Milan-Arsenal to żadnego szlagieru nie ma.
Co do reszty par no to Napoli miało pecha, Milan moim zdaniem ogra Arsenal. Poza właśnie potyczką Milan-Arsenal to żadnego szlagieru nie ma.
-
Kaamilos1908
- Kontakt:
W pierwszym meczu chciaż remis co jest jak najbardziej osiągalne i u siebie zwyciestwo inaczej tego nie widzę... Myślę że dobrze trafiliśmy...
*Fc Internazionale 1908*
-
kachol
Dobre losowanie dla Interu, jesteśmy zdecydowanie faworytami i jeżeli forma będzie dalej zwyżkowała to myślę, że łatwo wejdziemy do 1/4...
Co do reszty ekip z Włoch to daje małe szanse i Milanowi i Napoli. Chociaż za Napoli będę 3mał kciuki, pomimo, że gra z moją ulubioną ekipą z Anglii...
Szlagierem na pewno będzie starcie Napoli Chelsea i Milan Arsenal, bo reszta z czołówki powinna gładko przejść do 1/4 oczywiście z Realem i Barcą na czele:-/
Co do reszty ekip z Włoch to daje małe szanse i Milanowi i Napoli. Chociaż za Napoli będę 3mał kciuki, pomimo, że gra z moją ulubioną ekipą z Anglii...
Szlagierem na pewno będzie starcie Napoli Chelsea i Milan Arsenal, bo reszta z czołówki powinna gładko przejść do 1/4 oczywiście z Realem i Barcą na czele:-/
-
Piekarz
No, losowanie, jeśli o nas chodzi, po prostu nie mogło wzbudzić większych emocji - wszystkie pięć drużyn, może poza Basel, zdaje mi się być na podobnym poziomie. Nie mam pojęcia, jak gra Marsylia, ale wiem na pewno, że osiągnięcie ćwierćfinału to nasz absolutny obowiązek.
Anglików prześladowania ciąg dalszy. Chelsea i Arsenal trafiły na dwie najtrudniejsze drużyny ze wszystkich z drugich miejsc. Niezły kosmos, jeśli tym razem nawet w ćwierćfinale zabraknie angielskich drużyn.
Napoli jednak nie dałbym więcej niż 30% szans na awans. Pięknie ograli co prawda City, ale Chelsea może ich już pożreć doświadczeniem w pucharach.
Milan staje trochę w sytuacji jak my w 2010 roku. Po dwóch latach kompromitacji na angielskiej ziemi znów udają się na wyspy. Moim skromnym zdaniem, odpadnięcie z drużyną "van Persie i reszta" dla mistrza Włoch będzie równe blamażowi. Arsenal zdecydowanie spadł z najwyższej półki Premier League i w moich oczach jako mistrz Włoch Milan ma obowiązek awansu, tak jak i my.
O reszcie spotkań - z całym szacunkiem - w zasadzie nie ma co wspominać, ale to dobrze, że takie potworki jak APOEL - Lyon mamy w 1/8, a nie w ćwierćfinale. A tymczasem wszystko, co ciekawe, wydarzy się we Włoszech, bo nie wierzę, że Real, Bayern czy barcelona mogłyby nie awansować.
By nie było wątpliwości, trzymam kciuki za Bayer, CSKA, Napoli i Basel (bardzo gorąco), APOEL i Zenit (dość obojętnie) oraz Arsenal (z niechęcią).
Anglików prześladowania ciąg dalszy. Chelsea i Arsenal trafiły na dwie najtrudniejsze drużyny ze wszystkich z drugich miejsc. Niezły kosmos, jeśli tym razem nawet w ćwierćfinale zabraknie angielskich drużyn.
Napoli jednak nie dałbym więcej niż 30% szans na awans. Pięknie ograli co prawda City, ale Chelsea może ich już pożreć doświadczeniem w pucharach.
Milan staje trochę w sytuacji jak my w 2010 roku. Po dwóch latach kompromitacji na angielskiej ziemi znów udają się na wyspy. Moim skromnym zdaniem, odpadnięcie z drużyną "van Persie i reszta" dla mistrza Włoch będzie równe blamażowi. Arsenal zdecydowanie spadł z najwyższej półki Premier League i w moich oczach jako mistrz Włoch Milan ma obowiązek awansu, tak jak i my.
O reszcie spotkań - z całym szacunkiem - w zasadzie nie ma co wspominać, ale to dobrze, że takie potworki jak APOEL - Lyon mamy w 1/8, a nie w ćwierćfinale. A tymczasem wszystko, co ciekawe, wydarzy się we Włoszech, bo nie wierzę, że Real, Bayern czy barcelona mogłyby nie awansować.
By nie było wątpliwości, trzymam kciuki za Bayer, CSKA, Napoli i Basel (bardzo gorąco), APOEL i Zenit (dość obojętnie) oraz Arsenal (z niechęcią).
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
Klinsi64
oczywiście jak zwykle bywa główni faworyci Real,Barca i Bayern trafiły na ogórków,Milan moim zdaniem ogra Arsenal,Napoli z Chelsea bez szans większych,czas działa na korzyść Villasa Boasa,
Zenit-Benfica i APOEL-Lyon tu mogą być niespodzianki,co do Interu to szanse widzę 50 na 50,my
nie jesteśmy gigantami,Marsylia również,mają kilku naprawdę klasowych graczy,trenera ex juvka
i Stade Velodrome na którym nie gra się łatwo
Zenit-Benfica i APOEL-Lyon tu mogą być niespodzianki,co do Interu to szanse widzę 50 na 50,my
nie jesteśmy gigantami,Marsylia również,mają kilku naprawdę klasowych graczy,trenera ex juvka
i Stade Velodrome na którym nie gra się łatwo
-
pewny
są już podane daty spotkań...
pierwszy mecz gramy 22 lutego, 20:45
drugi na SAN SIRO 13 marca, 20:45
pierwszy mecz gramy 22 lutego, 20:45
drugi na SAN SIRO 13 marca, 20:45
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Chuchu
- Kontakt:
Marsylia w coraz wyższej formie. W ostatnich 5 meczach zaliczyli 4 wygrane i 1 remis. W jakiej formie jest Inter każdy widzi. Jeszcze 2 tygodnie temu byłem spokojny o nasz awans. Teraz się bardzo boję tego dwumeczu. Albo Klaudiusz się ogarnie i da kopa w dupę naszym gwiazdorkom albo czeka nasz kolejny blamaż.
-
Castellazzi
- Kontakt:
Prędzej Moratti da kopa Ranieriemu, niż Claudio piłkarzomChuchu pisze: Albo Klaudiusz się ogarnie i da kopa w dupę naszym gwiazdorkom albo czeka nasz kolejny blamaż.
-
Seba
Zastanawiam się, czy nie lepszym rozwiązaniem dla Interu byłoby odpadnięcie już w 1/8. Oczywiście nie w sensie, że mają kompletnie olać dwumecz z Marsylią, tylko, że jeśli odpadną, to wielkiej tragedii nie będzie. Nikt chyba nie wierzy w zdobycie LM, a dojście do 1/4, aby później wylecieć z hukiem tak na prawdę nic nam nie da. Teraz głównym celem powinna być trzecia lokata w Serie A.

-
Piekarz
Ja po tym, co zobaczyłem w tym sezonie, nie mam już siły na takie kalkulacje. Jakieś silne i pozytywne emocje by się przydały - w lidze już ich chyba nie doświadczymy, więc może zobaczymy chociaż taki wyskok jak rok temu w Monachium (Marsylia to rzecz jasna za mały rywal na takie fajerwerki, ale może w ćwierćfinale) - który teoretycznie nie dał nam nic albo co najwyżej kompromitację z Schalke, ale jest jedną z nielicznych wartych zapamiętania chwil tamtego sezonu.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
Klinsi64
awans do następnej rundy to jak wiesz większa kasa...a wstyd? i tak już cała Europa się z nas śmieje że tak błyskawicznie wrócilismy na swoje miejsceSeba. pisze: Zastanawiam się, czy nie lepszym rozwiązaniem dla Interu byłoby odpadnięcie już w 1/8. Oczywiście nie w sensie, że mają kompletnie olać dwumecz z Marsylią, tylko, że jeśli odpadną, to wielkiej tragedii nie będzie. Nikt chyba nie wierzy w zdobycie LM, a dojście do 1/4, aby później wylecieć z hukiem tak na prawdę nic nam nie da. Teraz głównym celem powinna być trzecia lokata w Serie A.
-
yoda79
Weź przestań bełkotac o swoim miejscu. Nasze miejsce to szczyt i nie piszę tego ironicznie.
Co do CL-chyba cud mógłby sprawić żebyśmy awansowali dp półfinału; nie przepadam za innymi ligami,ale obejrzałem mecz Chelsea-MU i dostałem oczopląsu. Na dzisiaj nie mamy szans z Angolami, Realem, Barcą i Bayernem.
Co do CL-chyba cud mógłby sprawić żebyśmy awansowali dp półfinału; nie przepadam za innymi ligami,ale obejrzałem mecz Chelsea-MU i dostałem oczopląsu. Na dzisiaj nie mamy szans z Angolami, Realem, Barcą i Bayernem.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
DiegoMilito22
Akurat Bayern(który nawet za Leo ograliśmy z Rano i Chivulla) i Arsenal to myślę że jako tako byliby do ogrania oczywiście jeśli znowu zyskamy wiatr w żagle. Z resztą sie zgodzę.yoda79 pisze: Weź przestań bełkotac o swoim miejscu. Nasze miejsce to szczyt i nie piszę tego ironicznie.
Co do Ranieriego to nasz The Special Two chyba rzadko odpadał w 1/8 ? Wydaje mi sie że jego ulubioną fazą jest 1/4 i tak też będzie w tym roku.
-
Tkrauze
Uważam,ze Ranieri i jak nasi zdemotywowani zawodnicy znajdą pierwiastek tej motywacji właśnie w LM ! Jest kilku zawodników którzy w LM nie grali bądź tez grali niewiele.To dla piłkarzy zawsze jest najwyższy pułap rozgrywkowy i największe miejsce zbierania doświadczenia. Przejdziemy OM chociaż będzie ciężko bo Deschamps gra nietuzinkowa piłkę i zna się na taktyce.
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
-
IlCapitano
Rozumiem, że mamy kryzys i już nie jesteśmy super, hipergalaktyczni, ale takie odzywki lepiej zachowaj dla siebie bo to typowe dla małoletnich kibiców Juventusu.Klinsi64 pisze:awans do następnej rundy to jak wiesz większa kasa...a wstyd? i tak już cała Europa się z nas śmieje że tak błyskawicznie wrócilismy na swoje miejsceSeba. pisze: Zastanawiam się, czy nie lepszym rozwiązaniem dla Interu byłoby odpadnięcie już w 1/8. Oczywiście nie w sensie, że mają kompletnie olać dwumecz z Marsylią, tylko, że jeśli odpadną, to wielkiej tragedii nie będzie. Nikt chyba nie wierzy w zdobycie LM, a dojście do 1/4, aby później wylecieć z hukiem tak na prawdę nic nam nie da. Teraz głównym celem powinna być trzecia lokata w Serie A.![]()
Jeszcze 2 tygodnie temu byłem pewny awansu do ćwierćfinału, teraz boję się kompromitacji.
-
Mora
- Kontakt:
Zgadzam się z Sebą. Mi tam bez różnicy czy odpadniemy w 1/8 czy 1/4 Ligi Mistrzów. Na półfinał i tak szanse są mizerne, a 1/4 i tak nie będzie przecież pamiętana latami jako wielki sukces...Pieniądze za awans do ćwierćfinału
Owszem,jakaś tam premia jest ,ale jeśli kosztem kilku meczów w Europie w tym sezonie, w ogóle nie zagramy w LM 2012/2013, to poniesiemy znacznie większe straty finansowe (rzędu 20-30 mln euro). Priorytetem dla Interu powinna być więc liga,a nie dwumecz z Marsylią...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
miniu86
LM to dla mnie taki interesujący dodatek w tym sezonie. Dla mnie zawsze najważniejsza była i będzie Serie A, odwieczna rywalizacja z Milanem i Juve. Mimo wszystko z dużym zaciekawieniem będę oglądał pojedynek z OM i być może późniejsze starcia.
W sumie awans dalej mógłby się przydać chociażby ze względu na punkty do rankingu. Jeśli nie zakwalifikujemy się do kolejnej LM polecimy w nim na łeb na szyje.
W sumie awans dalej mógłby się przydać chociażby ze względu na punkty do rankingu. Jeśli nie zakwalifikujemy się do kolejnej LM polecimy w nim na łeb na szyje.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
pewny
po dłuższej przerwie rusza Liga Mistrzów...
dzisiaj dwa mecze... najciekawszy oczywiście w Leverkusen...
Bayer - Barcelona
Lyon - APOEL
dzisiaj dwa mecze... najciekawszy oczywiście w Leverkusen...
Bayer - Barcelona
Lyon - APOEL

-
Klinsi64
nadal podtrzymujesz swoje zdanie?Il Capitano pisze:Rozumiem, że mamy kryzys i już nie jesteśmy super, hipergalaktyczni, ale takie odzywki lepiej zachowaj dla siebie bo to typowe dla małoletnich kibiców Juventusu.Klinsi64 pisze:awans do następnej rundy to jak wiesz większa kasa...a wstyd? i tak już cała Europa się z nas śmieje że tak błyskawicznie wrócilismy na swoje miejsceSeba. pisze: Zastanawiam się, czy nie lepszym rozwiązaniem dla Interu byłoby odpadnięcie już w 1/8. Oczywiście nie w sensie, że mają kompletnie olać dwumecz z Marsylią, tylko, że jeśli odpadną, to wielkiej tragedii nie będzie. Nikt chyba nie wierzy w zdobycie LM, a dojście do 1/4, aby później wylecieć z hukiem tak na prawdę nic nam nie da. Teraz głównym celem powinna być trzecia lokata w Serie A.![]()
Jeszcze 2 tygodnie temu byłem pewny awansu do ćwierćfinału, teraz boję się kompromitacji.
-
Chuchu
- Kontakt:
Obejrzę dzisiaj mecz Leverkusen - Barcelona. W sumie nikomu tu nie kibicuję, obu klubów nie lubię ale dla Serie A byłoby lepiej jakby Niemcy nie zdobyli w tym meczu żadnych punktów do rankingu.
-
Piekarz
Awansować na trzecie miejsce w tym całym rankingu równie dobrze możemy kosztem Hiszpanii, zwłaszcza że wcześniej niż za ładnych parę lat to nie nastąpi. Na pohybel barcelonie.
-
cor72z
Ja ogólnie będę kibicował drużynom słabszym w tych rozgrywkach, ale nie ma co się oszukiwać - Barcelona i Real już są w ćwierćfinałach. Leverkusen na własne życzenie tą Barcę dostało, w ostatniej kolejce fazy grupowej mieli doskonałą szansę zająć pierwsze miejsce i to zawalili. Teoretycznie awansować powinien też Lyon ale Les Gones są po prostu tragiczni w tym sezonie, a do fazy pucharowej dostali się w mocno kontrowersyjnych okolicznościach więc nie będę bardzo zszokowany jak APOEL zrobi kolejną niespodziankę.
-
kachol
Barcelona rozjedzie Bayer po tym, jak w lidze ich szanse na mistrzostwo są coraz bardziej teoretyczne... Zostaje im walka o LM i są faworytami tych rozgrywek... Mecz sobie odpuszczę, chyba, że jak wejdę na livescore w połowie zobaczę wynik, który mnie chociaż trochę zaintryguje...
APOEL mam nadzieje, że powalczy i pokaże, że skromniejsze kluby też mogą zawojować Europę, Lyon to przeciwnik do ogrania, więc zapowiada się mecz ciekawie, ale gdybym miał postawić na kogoś pieniądze to mimo wszystko postawiłbym na Lyon...
APOEL mam nadzieje, że powalczy i pokaże, że skromniejsze kluby też mogą zawojować Europę, Lyon to przeciwnik do ogrania, więc zapowiada się mecz ciekawie, ale gdybym miał postawić na kogoś pieniądze to mimo wszystko postawiłbym na Lyon...
-
pewny
w fazie grupowej Leverkusen u siebie wygrali wszystkie 3 mecze, pokonali dobre marki, także z Barcą tez mogą wypaść dobrze... ale w rewanżu mogą mieć już bardzo spore kłopoty i w dwumeczu są na straconej pozycji... zobaczymy 

-
kachol
Bayer zero z przodu zero w tyle, nie postawili wysoko poprzeczki Barcelonie - szkoda, Busquets widziałem znowu przyaktorzył w jeden sytuacji gdzie sam faulował, a rywal dostał zółtą kartkę
APOEL przegrał tylko 1-0 i w rewanżu będzie gorąco
APOEL przegrał tylko 1-0 i w rewanżu będzie gorąco
-
Woo-cash
- Kontakt:
Miałem przyjemność oglądać mecz Barcelony. Fajerwerków mimo wyniku 3-1 nie było. Bayer po prostu wystraszył się Barcelony po której widać że nie są w formie jednak to na przestraszony Bayer wystarczyło. Bayer który w pierwszej połowie wręcz nie istniał. Po strzelonej bramce przez Barce udało im się strzelić bramkę kontaktową jednak szybko zostali sprowadzeni na ziemię. Mecz ogólnie bez historii gdzie również arbiter musiał się pokazać w tym spotkaniu. Żółtka kartka dla Castro z kapelusza. A i jeszcze gorące pozdrowienia dla przemistrzowskich komentatorów z "enki". Urzekła mnie ta ich "pestka ... z masłem" 
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Jaszczu91
Jak dla mnie Bayer nie zasłużył na taką porażkę. Przy obrobinie szcześcia Bayer mógł wyrównac na 2:2 i potem mogło by być różnie. Osobiście zachwycił mnie Renato Augusto. Pokazał kilka super zagrań i przede wszystkim nie bał się grać. Takiego pomocnika
brakuje mi w Interze.
brakuje mi w Interze.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
sampam
A juz jutro szlagierowo zapowiadajacy sie pojedynek Milanu z Arsenalem. Osobiscie obstawilbym remis, ale niech bedzie, ze jakies iluzoryczne szanse ma Milan. To smutne, ze "jakis tam" Arsenal nie trzesie portkami przed mediolanskim klubem. Co za czasy:D
-
cor72z
Bayer bardzo fajnie zagrał w drugiej połowie, bo musiał zacząć atakować. W pierwszej do tej bodajże 41 minuty nawet dobrze im szło rozbijanie ataków Barcy (a może to po prostu Barca tak słabo grała?), ale kosztem kompletnie zerowej ofensywy. Po przerwie bardzo ładnie klepali na połowie Katalończyków, zabrakło nawet milimetrów do drugiego gola. Barcelona jednak zasłużenie wygrała bo w meczu dominowała i stworzyła sobie chyba dwa razy więcej okazji. Sędzia "zabłysnął" przy "faulach" Castro i KieBlinga ale nie były to jakieś kluczowe błędy, wypaczające wynik. Za tydzień mogą rezerwy jedni i drudzy wystawić.
APOEL jak zwykle - żelazna defensywa i trochę szczęścia. Niewiele próbowali kontrować, jedna akcja zakończyła się groźnym strzałem w pierwszej części meczu. Lyon natomiast tak jakby bez pomysłu, nie potrafił się odpowiednio przebić przez ten mur, mimo że spędzili prawie cały mecz na połowie Cypryjczyków. Niezły występ Lacazette, choć gol po rykoszecie. Z taką grą to Lyon wszyscy będą chcieli wylosować w ćwierćfinałach, bo pewnie Les Gones wymęczą jakiś remis na Cyprze.
APOEL jak zwykle - żelazna defensywa i trochę szczęścia. Niewiele próbowali kontrować, jedna akcja zakończyła się groźnym strzałem w pierwszej części meczu. Lyon natomiast tak jakby bez pomysłu, nie potrafił się odpowiednio przebić przez ten mur, mimo że spędzili prawie cały mecz na połowie Cypryjczyków. Niezły występ Lacazette, choć gol po rykoszecie. Z taką grą to Lyon wszyscy będą chcieli wylosować w ćwierćfinałach, bo pewnie Les Gones wymęczą jakiś remis na Cyprze.