Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Dzonyy

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: Dzonyy »

Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Berki

Post autor: Berki »

http://www.facebook.com/pages/Fuck-Euro ... 0845588112

wszystkie nowinki ze świata ultras na bieżąco możecie znaleźć tutaj :)
Minister

Post autor: Minister »

Zajebista sprawa!

Co do Polskich ultrasów, to w ostatnim czasie trzeba ich nieźle pochwalić, bo sporo ekpip odwala fajną robotę.(race)!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

"Gdy w wyniku losowania grup Ligi Mistrzów okazało się, że CSKA Moskwa trafiło na Inter Mediolan,Trabzonspor i Lille,kibice z Rosji zapowiadali, że na najlepszą ich liczbę wyjazdową należy liczyć podczas meczu we Włoszech. W związku z tym również i wielu Widzewiaków szykowało się na ten wyjazd od dłuższego czasu. Byliśmy obecni już w Lille, a mecz w Mediolanie przypadł na ostatnią kolejkę fazy grupowej. Zapowiadało się tym bardziej ciekawie, że CSKA do ostatniego meczu zachowało szanse na awans do fazy pucharowej LM i wszystko miało rozstrzygnąć się właśnie na San Siro.

Innym, dodatkowym smaczkiem całej wyprawy był fakt, że parę lat temu CSKA już grało w Mediolanie z Interem i
wtedy Rosjanie pokazali swoją wyższość nad przeciwnikiem nie na boisku a na mediolańskich ulicach. W związku z tym teraz do Mediolanu zajechało wiele nieprzypadkowych twarzy z Rosji i Polski. 150 kibiców Widzewa dojeżdżało na miejsce najróżniejszymi sposobami, by w dość dużej grupie spotkać się w centrum na Piazza Duomo parę godzin przed meczem. Inter w tym roku nie był jednak zbyt aktywny i nie wykazał zainteresowania rozmową z rosyjsko-polską koalicją, czemu wcale się nie dziwimy, bo jak powiedzieli obecni na miejscu kibice Partizana "takiej ekipy jeszcze nie widzieli".

Ostatecznie do Włoch zajechało ok 2 tys kibiców, z czego 150 Widzewa i ok 10 z Partizana Belgrad. Rosjanie zaprezentowali się na trybunach z dobrej strony, dobrze oflagowani, dość głośno dopingując i odpalając dużo pirotechniki. Po San Siro głośno niosła się wspólna pieśń Widzew&CSKA oraz ponadnarodowe zawołanie "j***ć ŁKS", które dotarło w każdy zakątek stadionu-kolosa :) Kibice Interu...cóż, właściwie można napisać tylko tyle, że byli chociaż to i tak za dużo. Ich młyn był porównywalny do naszego na ostatnim meczu z Górnikiem Zabrze. Jako kibice Widzewa zabraliśmy ze sobą parę flag z czego jedna nie weszła z powodu postaci, która nie spodobała się ochronie. Dlatego ostetcznie na sektorze wisiała dość stara flaga RTS, flaga na stulecie i flaga Łodzi."

Źródło: http://widzewtomy.net/index.php?option= ... &Itemid=99
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
PioFCI

Post autor: PioFCI »

niestety szczerze trzeba przyznać, że w tym potęgą nie jesteśmy...jesteśmy drugą ligą we Włoszech :-)
Inter na zawsze !!!
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

Panowie byłem na tym meczu akurat z CSKA i musze przyznać że szalu nie było, liczba CSKA i Widzewa godna widziałem ich zresztą, ale musze przyznać że doping nie zbyt słyszalny ze strony CSKA dopiero po golu był szał, Inter słaby młyn

http://www.curvanordmilano.net/albums/a ... cska01.jpg ten gosciu w jasnej kurtce w lewym dolnym rogu - 1 z napisem BOYS na czapce w tej niebieskiej to Kasztan:P (taka ciekawostka) nad nią bez czapki to ja hehe:P
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
PioFCI

Post autor: PioFCI »

ręce z kieszeni! :brawo:
Inter na zawsze !!!
fudalik1995

Post autor: fudalik1995 »

Informujemy i mamy jednocześnie prośbę do wszystkich Stowarzyszeń kibiców w całej Polsce, aby nie zamawiać jakichkolwiek gadżetów i odzieży kibicowskiej w firmie kibol.eu. Osoba prowadząca działalność pod tą nazwą jest już byłym "kibicem" Lechii. Po wielu latach okazało się, że jest konfidentem i współpracuje z policją. W ciągu ostatniego półrocza dwukrotnie złożył doniesienie na znanego wieloletniego kibica naszego klubu. Od tego czasu nie pojawia się na meczach Lechii z wiadomych przyczyn. Kibol.eu nie jest jak podaje na stronie żadnym producentem, a jedynie pośrednikiem oraz konfidentem i kłamcą. Prosimy w miarę możliwości o przekazywanie tej informacji do wszystkich osób, które u was zajmują się sprzedażą pamiątek oraz do kibiców innych klubów.

Lechia Gdańsk

P.S nie wiedziałem w jakim temacie !
Obrazek
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

fudalik1995 pisze: Informujemy i mamy jednocześnie prośbę do wszystkich Stowarzyszeń kibiców w całej Polsce, aby nie zamawiać jakichkolwiek gadżetów i odzieży kibicowskiej w firmie kibol.eu. Osoba prowadząca działalność pod tą nazwą jest już byłym "kibicem" Lechii. Po wielu latach okazało się, że jest konfidentem i współpracuje z policją. W ciągu ostatniego półrocza dwukrotnie złożył doniesienie na znanego wieloletniego kibica naszego klubu. Od tego czasu nie pojawia się na meczach Lechii z wiadomych przyczyn. Kibol.eu nie jest jak podaje na stronie żadnym producentem, a jedynie pośrednikiem oraz konfidentem i kłamcą. Prosimy w miarę możliwości o przekazywanie tej informacji do wszystkich osób, które u was zajmują się sprzedażą pamiątek oraz do kibiców innych klubów.

Lechia Gdańsk

P.S nie wiedziałem w jakim temacie !
Szkoda, że nie przekazałeś informacji w jakiej sprawie złożył te doniesienia, bo mimo wszystko mogłaby to być informacja dosyć istotna.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
fudalik1995

Post autor: fudalik1995 »

Ja to tylko skopiowałem i wkleiłem.
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

10 stycznia mija kolejna rocznica zamordowania Przemka Czai.

http://www.youtube.com/watch?v=fnvB3auO ... re=related
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

Derby:

Pokazywana na przemian przez kilka minut, raz ULTRAS, raz MILANO i tak w kółko.
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=nMaAFwjZc48

Obrazek

Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=4goKkKgm ... r_embedded#!
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 11:58 przez BoLoNsKi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Trzeba przyznać, że pod względem kibicowskim derby udały się obu ekipom. Przypadła mi do gustu zarówno oprawa Interu, jak i ta z Curva Sud.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Serpente

Post autor: Serpente »

Ale tego już nie pochwalam

Obrazek
Obrazek
Zzzz

Post autor: Zzzz »

Obrazek
Kubus

Post autor: Kubus »

Boskie :)
Obrazek
Dzonyy

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... tnich.html

Słyszał ktoś coś na ten temat ?
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Oczywiście Gazeta Wyborcza musiała nagiąć rzeczywistość, bo jakże to inaczej. http://www.radiogdansk.pl/index.php/wia ... kiego.html
all in the game, yo, all in the game
Dzonyy

Blablarzynca pisze: Oczywiście Gazeta Wyborcza musiała nagiąć rzeczywistość, bo jakże to inaczej. http://www.radiogdansk.pl/index.php/wia ... kiego.html
Właśnie dlatego chciałem zapytać :)
sampam

Post autor: sampam »

Rozboj jest jednak faktem.
Globus

Wyrok ośmiu miesięcy ograniczenia wolności orzeczony przez kielecki sąd wobec kibica jest już prawomocny. Mężczyzna był oskarżony o publiczne znieważenie grupy ludzi z powodu przynależności rasowej oraz publiczne znieważenie premiera w pisemku kibiców Korony. Premiera Donalda Tuska miał nazwać "ćwokiem i prostakiem".

Sąd Okręgowy w Kielcach odrzucił w czwartek apelację obrony od wyroku sądu pierwszej instancji, uznając ją za bezzasadną. Przewodnicząca składu orzekającego Alina Bojara podkreśliła, że oskarżony nie działał pod wpływem emocji, ale z zamiarem przemyślanym, a swoje artykuły kierował do osób podatnych na takie poglądy. Stopień społecznej szkodliwości jego czynu oceniła jako znaczny.

Sąd Rejonowy w Kielcach we wrześniu orzekł wobec oskarżonego – 22-letniego studenta Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego – karę łączną ośmiu miesięcy pozbawienia wolności z obowiązkiem wykonywania nieodpłatnej, kontrolowanej pracy na cele społeczne w wymiarze 24 godzin w miesiącu. Obrona wniosła o uchylenie wyroku i warunkowe umorzenie postępowania.

W procesie chodzi o felietony w pisemku Stowarzyszenia Kibiców Korony Kielce "Złocisto Krwiści", zatytułowane "Czarny rasizm" i "Moja mowa nienawiści". Autor nazywał imigrantów m.in. "kolorowymi osobnikami", a premiera – "ćwokiem i prostakiem".
SKANDAL!

Obrazek
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Neokomuna po prostu...
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Ehh.. Skąd ja to znam. Mi również jakiś typ groził sądem jak rzekomo obraziłem wójta naszej wsi. To są jaja po prostu. Ale co poradzić żyjemy w takim chorym kraju i nic się nie poradzi.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
GULI

Post autor: GULI »

master_snake pisze:
Mi również jakiś typ groził sądem jak rzekomo obraziłem wójta naszej wsi.
z prawnego punktu widzenia nie można obrazić wójta wsi...co najwyżej wójta gminy :wink:

co do sprawy z tym kolesiem wyrok oczywiście jak z systemu sierpa i młota choć można sie było spodziewać jakiejs reakcji jak napisał to dosłownie "cwok i prostak" na hyżego szczególnie w czasopiśmie gdzie dowód jest na tacy, wystarczy jeden zyczliwy koles co przesał pisemko do kancelarii rudego
i pozamiatane. Reasumując w tym kraju trzeba umieć cisnąć tak żeby bolało i szło w pięty ale też tak żeby ów umiar był zachowany i siebie nie pogrązyć.
Niech żyje wolność słowa i postkomunistyczna  wszech obecna "demokracja"...
Obrazek
sampam

Wyrok zbyt wysoki, no ale trudno sobie wyobrazic, zeby mial dostac nagrode od sadu :P
Balon

Post autor: Balon »

Nie, no wyrok w zupełności zasadny. Nie można kogoś publicznie znieważać. Tak samo jakby was, ktoś obraził, możecie go pozwać. Żaden skandal.

KC
Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio.
§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
sampam

Don Balon pisze: Nie, no wyrok w zupełności zasadny. Nie można kogoś publicznie znieważać. Tak samo jakby was, ktoś obraził, możecie go pozwać. Żaden skandal.

KC
Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio.
§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Wydaje mi sie, ze oburzenie wynika z tego, ze adresatem tych "tekscikow" byl premier Polski, a jezeli ktos go nie trawi, no to wiadomo, jak odbierze wyrok w tej sprawie.
Minister

Post autor: Minister »

Blablarzynca
nie rozśmieszaj mnie.GW leci często w chuja, ale w tym przypadku nie dodali np.zdejmowania z dzieciaków koszulek, więc i tak mało po rajtach dostało się śledziom!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Globus

Don Balon pisze: Nie, no wyrok w zupełności zasadny. Nie można kogoś publicznie znieważać. Tak samo jakby was, ktoś obraził, możecie go pozwać. Żaden skandal.
Kaczyński jest i był tak jebany, że mała bania i nikt do pierdla chyba za to nie poszedł. Kim Dzong Tuska nie wolno obrażać... jak by miał matoł jaja to publicznie by sam kazał uniewinnić chłopaka. Ale jak widać jaja mu nie urosły.

Obrazek
Ljarro

Post autor: Ljarro »

http://www.se.pl/technologie/internet/b ... 11507.html

I nie bierz tego jako opowiedzenie się za którąś z opcji, miałem już tu coś napisać o poście na temat "nagięcia" faktów przez GW w sprawie tego turnieju bo prawdziwym nagięciem faktów to był post Blablarzyncy. Pewnie był blisko stwierdzenia, że w ogóle żadnego turnieju nie było, więc nie ma mowy o pobiciu.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 21:46 przez Ljarro, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ