Polska Ekstraklasa
-
Jaszczu91
Odp: Polska Ekstraklasa
Korona gra tak rewelacyjnie, że nawet ja nie mogę w to uwierzyć. Druga połowa meczu z Polonią była fantastyczna. Aż się serce kraje, że człowiek musi oglądać to wszystko na ekranie telewizora, a nie na stadionie. No ale trudno się mówi. Może ta chora sytuacja w Kielcach kiedyś dobiegnie końca.
Ważne, że piłkarze Korony dają sobie radę i walczą w każdym spotkaniu o trzy punkty. Patrząc na terminarz ekstraklasy, a zwłaszcza na formę piłkarzy Korony nie boję się powiedzieć że Kielczanie na poważnie powalczą o tytuł mistrzowski. Mecz ostatniej kolejki na łazienkowskiej z Legią może mieć niesłychane znaczenie dla podopiecznych Leszka Ojrzyńskiego. Na dzień dzisiejszy Korona uważana przez media za drużynę drwali gra najlepszą piłkę w ekstraklasie i ciężko będzie ją powstrzymać. Myślę, że sytuacja z poprzedniego sezonu się nie powtórzy i Korona nie zgaśnie pod koniec sezonu. Ten zespół daję gwarancję walki do końca i to mi się najbardziej podoba.
Ważne, że piłkarze Korony dają sobie radę i walczą w każdym spotkaniu o trzy punkty. Patrząc na terminarz ekstraklasy, a zwłaszcza na formę piłkarzy Korony nie boję się powiedzieć że Kielczanie na poważnie powalczą o tytuł mistrzowski. Mecz ostatniej kolejki na łazienkowskiej z Legią może mieć niesłychane znaczenie dla podopiecznych Leszka Ojrzyńskiego. Na dzień dzisiejszy Korona uważana przez media za drużynę drwali gra najlepszą piłkę w ekstraklasie i ciężko będzie ją powstrzymać. Myślę, że sytuacja z poprzedniego sezonu się nie powtórzy i Korona nie zgaśnie pod koniec sezonu. Ten zespół daję gwarancję walki do końca i to mi się najbardziej podoba.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
InterNH
Dla mnie Ruch i właśnie Korona są fenomenem tej ligi.Grają super piłkę opierając się w dużej mierze na zawodnikach z Polski i to mi się podoba.Myślę, że podium jest w zasięgu obu tych drużyn 
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
pewny
Ruch jest dobrze zgrany... zawodnicy się świetnie rozumieją, co przekłada się na wyniki...
Patrząc na rywali Ruchu w pozostałych kolejkach, to mają w sumie dwa wyjazdy do stolicy gdzie będzie ciężko, a tak to całkiem realne mecze do wygrania...
nadchodząca kolejka tez zapowiada się ciekawie...
Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław
Wisła Kraków - Legia Warszawa
Widzew Łódź - Ruch Chorzów
Myślę że Wisła u siebie tak łatwo skóry nie sprzeda, w końcu przyjeżdża Legia i to ich na pewno zmotywuje... W ostatnich meczach Legia nie gra rewelacyjnej piłki...
Przeważnie w ostatnich latach pojedynki Widzewa z Ruchem kończyły się remisami, ale coś mi się wydaje że w meczu przyjaźni Ruch skubnie Łodzian...
Patrząc na rywali Ruchu w pozostałych kolejkach, to mają w sumie dwa wyjazdy do stolicy gdzie będzie ciężko, a tak to całkiem realne mecze do wygrania...
nadchodząca kolejka tez zapowiada się ciekawie...
Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław
Wisła Kraków - Legia Warszawa
Widzew Łódź - Ruch Chorzów
Myślę że Wisła u siebie tak łatwo skóry nie sprzeda, w końcu przyjeżdża Legia i to ich na pewno zmotywuje... W ostatnich meczach Legia nie gra rewelacyjnej piłki...
Przeważnie w ostatnich latach pojedynki Widzewa z Ruchem kończyły się remisami, ale coś mi się wydaje że w meczu przyjaźni Ruch skubnie Łodzian...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Lamatico
- Kontakt:
Ja bilecik na ten mecz już zakupiłem i liczę na fajne widowisko oraz duuużo ludzi na trybunach i super atmosferę. Takie mecze zawsze dodają kopa. Trochę mnie martwi jednak, że obcokrajowcy z Wisły mogą nie zrozmieć wagi emocjonalnej tego meczu ;/pewny pisze:
-
tomiko85
nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...
-
pewny
może i tak, ale trzeba się interesować co się dzieje na swoim "podwórku"tomiko85 pisze: nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...

-
InterNH
To zależy pod jakim kątem.Bo pod piłkarskim to 3-4 drużyny prezentują niezły poziom, a reszta piach.Ale kibicowsko jest się czym emocjonowaćtomiko85 pisze: nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Kubus
Mówiąc na chwile obecną Inter to też dno... a jednak oglądamy.tomiko85 pisze: nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...
-
Mora
- Kontakt:
Pod względem czysto piłkarskim, to rzeczywiście często zdarza się oglądać mecze na zasadzie 2 podania-strata-3 podania-strata-2 podania-faul-źle wykonany rzut wolny-3 podania-strata itd...Jednak polska liga ma coś w sobie, w dodatku jest nieprzewidywalna, ciężko cokolwiek przewidzieć.Poza tym Ekstraklasa jest coraz lepiej "opakowana" dzięki nowym stadionom i przez to lepiej się ją ogląda. Pod względem kibicowskim też mecze są ciekawe (derby Łodzi, Krakowa, Śląska itd.), powstają ciekawe oprawy, dużo się dzieje na trybunach.tomiko85 pisze: nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...
O, widzę Matico, że oglądasz też coś poza siatkówkąLamatico pisze:Ja bilecik na ten mecz już zakupiłempewny pisze: Myślę że Wisła u siebie tak łatwo skóry nie sprzeda
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
pewny
Kubusiu pytanie dotyczyło ligi, a nie zespołu...Kubuś:) pisze:Mówiąc na chwile obecną Inter to też dno... a jednak oglądamy.tomiko85 pisze: nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...
"nie idź ta drogą"

-
Lamatico
- Kontakt:
A tak, tak. Byłem już na Wisła Jagiellonia, Wisła Lech i zaraz idę na Wisła Legia. Może nie jest to wysoki poziom gry, ale atmosfera na trybunach to jest to.Mora pisze: O, widzę Matico, że oglądasz też coś poza siatkówką![]()
Jeśli chodzi o siatkówkę to zawsze jej będę wierny. Bilety na półfinał Plus Ligi: SKRA vs Jastrzębie już mam, więc za tydzień we czwartek goszczę w hali Energia w Bełchatowie
-
Kubus
to było porównanie, a nie odpowiedz na pytanie.pewny pisze:Kubusiu pytanie dotyczyło ligi, a nie zespołu...Kubuś:) pisze:Mówiąc na chwile obecną Inter to też dno... a jednak oglądamy.tomiko85 pisze: nie sądzicie ze polska liga to dno ??mowiac obiektywnie...
"nie idź ta drogą"
-
tomiko85
Jakie miny będą mieć Panowie Walter,Cupiał, Wojciechowski czy Rutkowski jeśli Korona lub Ruch przypadkiem zdobędą mistrzostwo, kluby które ledwo wiążą koniec z końcem i przynajmniej Korona przed sezonem była typowana do spadku z Ekstraklasy , kluby które z tak wąską kadrą jaką mają nie są w stanie walczyć na tylu frontach : Liga, El. LM itp, hehe uroki polskiej piłki
czyżby motywacja i ogromna waleczność w przypadku Korony mogła dać upragniony tytuł i utrzeć nosa tym którzy myślą że za pieniądze można kupić wszystko???Paradoks polskiego futbolu.
Ave INTER. 
-
Kusy
Atmosfera na trybunach, może i był fajna. Mecz to jedno wielkie dno...Lamatico pisze:Ja bilecik na ten mecz już zakupiłem i liczę na fajne widowisko oraz duuużo ludzi na trybunach i super atmosferę. Takie mecze zawsze dodają kopa. Trochę mnie martwi jednak, że obcokrajowcy z Wisły mogą nie zrozmieć wagi emocjonalnej tego meczu ;/pewny pisze:
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Lamatico
- Kontakt:
Klimat był niesamowity. Cały mecz cały stadion na stojąco, emocje jak przy meczu Wisła z Legią ogromne. Były sytuacje, były kontrowersje, kartki, musze to jeszcze raz na powtórkach zobaczyć za co te kartki bo słabo było widać.kusy pisze: Atmosfera na trybunach, może i był fajna. Mecz to jedno wielkie dno...
-
pewny
mecz godny Ekstraklasykusy pisze:Mecz to jedno wielkie dno...Lamatico pisze:Ja bilecik na ten mecz już zakupiłem i liczę na fajne widowisko oraz duuużo ludzi na trybunach i super atmosferę. Takie mecze zawsze dodają kopa. Trochę mnie martwi jednak, że obcokrajowcy z Wisły mogą nie zrozmieć wagi emocjonalnej tego meczu ;/pewny pisze:
Wisła piłkarsko to nie ta sama drużyna co kiedyś
Lechia wczoraj wygrała, więc łks i Cracovia raczej spadek już mają zapewniony.
ap ropo klasy niżej zapowiada się ciekawe spotkanie Pogoń gra z Termalicą

-
Kusy
Widzew kolejna porażka, już trzecia z rzędu, co mecz to Widzew gra coraz gorzej, chyba wizja, że już mają praktycznie zapewnione utrzymanie w lidze, źle na nich podziałała... Można przegrać, ale nie w takim żałosnym stylu.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
glinek
Ja widzę niestety teraz Wisłę taką co w sezonie 2006/2007 kiedy to zajęła 8 miejsce i miała chyba rekord remisów... No i w tym roku tak naprawdę już o nic nie gra w lidze, chociaż mam nadzieję, że będzie jak najwyżej i nie powtórzy lokaty z tamtego czasu..pewny pisze:mecz godny Ekstraklasykusy pisze:Mecz to jedno wielkie dno...Lamatico pisze:Ja bilecik na ten mecz już zakupiłem i liczę na fajne widowisko oraz duuużo ludzi na trybunach i super atmosferę. Takie mecze zawsze dodają kopa. Trochę mnie martwi jednak, że obcokrajowcy z Wisły mogą nie zrozmieć wagi emocjonalnej tego meczu ;/pewny pisze:ale może dzisiaj coś lepszego będzie się działo w Stolicy...
Wisła piłkarsko to nie ta sama drużyna co kiedyś
Lechia wczoraj wygrała, więc łks i Cracovia raczej spadek już mają zapewniony.
ap ropo klasy niżej zapowiada się ciekawe spotkanie Pogoń gra z Termalicą
Jak dla mnie to najważniejszy jednak teraz jest Puchar Polski, aby go wygrać i mieć przepustkę do LE..
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
-
Kusy
Sam udział w finale moim zdaniem da Wiśle przepustkę do gry w LE, gdyż w tym finale pewnie będzie Legia.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Rufus
Sam finał nic Wiśle nie da, jak chcą grać w LE, to muszą wygrać cały puchar. Lech w poprzednim sezonie grał z Legią w finale Pucharu, a w LE nie grał.kusy pisze: Sam udział w finale moim zdaniem da Wiśle przepustkę do gry w LE, gdyż w tym finale pewnie będzie Legia.
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
-
Kusy
Zgadza się, tylko, że w tamtym sezonie Legia w lidze była na takim miejscu które nie dawało im udziału w LE, w tym sezonie Legia raczej znajdzie się na pudle, więc jakby stało się tak, że w Finale Pucharu zagra Wisła i Legia, to Wisła będzie w pucharach, bo Legia będzie miała puchary zapewnione z ligowej tabeli.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Rufus
Legia była w poprzednim sezonie na 3 miejscu w lidze, więc miejsce w pucharach miała zapewnione. Wydaję mi się, że gdy Puchar Polski zdobędzie drużyna, która wywalczyła promocję do europejskich pucharów ( obojętne czy LM czy LE), to w Lidze Europy gra 4. drużyna w lidze. Mogę się jednak mylićkusy pisze: Zgadza się, tylko, że w tamtym sezonie Legia w lidze była na takim miejscu które nie dawało im udziału w LE, w tym sezonie Legia raczej znajdzie się na pudle, więc jakby stało się tak, że w Finale Pucharu zagra Wisła i Legia, to Wisła będzie w pucharach, bo Legia będzie miała puchary zapewnione z ligowej tabeli.
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
-
Kusy
Rzeczywiście masz rację, byłem pewny, że Legia zakończyła poprzedni sezon na 4 miejscu... Moja pomyłka, więc z tego wynika, że jednak Ty masz rację 
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
fudalik1995
-
Lamatico
- Kontakt:
http://tsw.com.pl/upload/images/oprawa_legia(duze).jpgfudalik1995 pisze: ma ktoś zdjęcie oprawy z meczu Wisły i Legii ??
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1182_n.jpg
http://i39.tinypic.com/e6djex.jpg
i tu galeria:
http://www.12zawodnik.pl/galeria/wisla- ... 60c695c87b
http://www.youtube.com/watch?v=gcM8xIQDvW8
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2012, 00:00 przez Lamatico, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pewny
fakt Widzew zawodzi, a teraz przyjdą ważne mecze z łks i legią...kusy pisze: Widzew kolejna porażka, już trzecia z rzędu, co mecz to Widzew gra coraz gorzej, chyba wizja, że już mają praktycznie zapewnione utrzymanie w lidze, źle na nich podziałała... Można przegrać, ale nie w takim żałosnym stylu.
no ale dzięki temu że Ruch wygrał, to zbliżył się do legii

-
Mora
- Kontakt:
Piłkarze Wisły są zwykłymi frajerami, bo mając Legię na tacy (gra 11 na 9 u siebie) mieli obowiązek wygrać, tymczasem zagrali słabo i tylko zremisowali.Poziom meczu podobny do "hitowego" spotkania Legia-Polonia, czyli beznadziejny.
Wczoraj kolejne spotkanie w lidze wygrał Lech i zbliżył się do czołówki.Osobiście wolałbym w LE zespół "Kolejorza", który ma wysoki współczynnik w rankingu UEFA i byłby rozstawiony w kilku losowaniach, niż Polonię czy Koronę. Te zespoły wg mnie nie byłyby dobrymi reprezentantami Polski w pucharach.
Jeżeli Wisła chce grać w LE to musi koniecznie wygrać Puchar Polski, sama gra w finale (nawet z Legią) nic jej nie da. Ten przepis obowiązuje od bodajże 2 sezonów.
Wczoraj kolejne spotkanie w lidze wygrał Lech i zbliżył się do czołówki.Osobiście wolałbym w LE zespół "Kolejorza", który ma wysoki współczynnik w rankingu UEFA i byłby rozstawiony w kilku losowaniach, niż Polonię czy Koronę. Te zespoły wg mnie nie byłyby dobrymi reprezentantami Polski w pucharach.
Jeżeli Wisła chce grać w LE to musi koniecznie wygrać Puchar Polski, sama gra w finale (nawet z Legią) nic jej nie da. Ten przepis obowiązuje od bodajże 2 sezonów.
Pogoń przegrała u siebie 0-2 i nie specjalnie mnie na wiadomość cieszy. Nie chciałbym kolejnej wsi w ekstraklasie, ta cała Termalica już gra o klasę wyżej niż powinna, a dołują takie kluby jak Zagłębie Sosnowiec, Motor Lublin czy Stomil Olsztyn. Życzę awansu komuś z trójki: Pogoń,Zawisza,Arka.pewny pisze: ap ropo klasy niżej zapowiada się ciekawe spotkanie Pogoń gra z Termalicą
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
pewny
Polonia po raz kolejny zawodzi... kolejkę wcześniej pokonali w dobrym stylu Śląsk i mogli śmiało się włączyć w walkę o tytuł, a tu znowu porażka... tym razem z Górnikiem 1-0
osobiście liczę na fajny mecz w sobotę... Ruch może śmiało dać radę z legią, także emocje się szykują
osobiście liczę na fajny mecz w sobotę... Ruch może śmiało dać radę z legią, także emocje się szykują

-
Matios
No i to jest właśnie polska ekstraklasa, tutaj prawie każdy może wygrać z każdym.. Niestety świadczy to o dość niskim jej poziomie.
A co do meczu Legia - Ruch to szykuje się wspaniałe widowisko( oczywiście jak na polska ligę) , przewidzieć zwycięzcę tego meczu jest bardzo trudno ale wątpię, żeby był remis bo taki wynik nie zadowoli żadnej ze stron:)
A co do meczu Legia - Ruch to szykuje się wspaniałe widowisko( oczywiście jak na polska ligę) , przewidzieć zwycięzcę tego meczu jest bardzo trudno ale wątpię, żeby był remis bo taki wynik nie zadowoli żadnej ze stron:)
-
tomiko85
Oby Ruch rozbił Legie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ole