Champions League 2013/2014
-
Seba
Odp: Champions League 2011/2012
Także uważam, że murawa na San Siro jest tragiczna i kluby z Mediolanu powinny coś z tym zrobić (łatwo nie będzie, bo jak kiedyś tłumaczono stadion jest tak zbudowany, że występuje problem na linii murawa-słońce), ale oczywiście pokrzywdzona jest jak zwykle nieskazitelna Barcelona...

-
and
Problem trawy na San Siro nie jest niczym nowym ani nadzwyczajnym. Borykają się z tym wszystkie kluby posiadające "nowoczesne" stadiony, tj. trybuny wysokie, ulokowane blisko płyty oraz zadaszenie. Naturalne jest że zawsze wtedy występują problemy z nasłonecznieniem i przewiewnością. Problem ten nasila się dodatkowo, gdy ze stadionu korzysta więcej niż 1 klub (i to grający dodatkowo w pucharach), bo tedy liczba meczy jest zabójcza dla trawy.
Jedynym rozwiązaniem jest częsta wymiana trawy lub ... trawa syntetyczna jak na Łużnikach w Moskwie !
Jedynym rozwiązaniem jest częsta wymiana trawy lub ... trawa syntetyczna jak na Łużnikach w Moskwie !
Grande Inter !!!
-
MiRas.
- Kontakt:
Generalnie murawa była taka sama zarówno dla śmiesznej Barcelonki jak i dla Milanu, to jak zwalanie winy na pogodę, czy słabe ciśnienie w piłce. Płacz na takim szczeblu piłkarskim o murawę jest śmieszny, a to, że murawa na San Siro jest beznadziejna to wiadomo już nie od dzisiaj, a od dawien dawna. Bogowie myśleli, że będą grali na dywanie z trawy, który ktoś jeszcze miał na tą uroczystość specjalnie pomalować na zieloną zieleń z okazji ich przybycia, a od lotniska na samą murawę miał prowadzić czerwony dywan to. Kartoflisko w Mediolanie zawsze było, jest i będzie. Wymiana murawa pomaga na chwilę, na dłuższą metę jednak nie rozwiązuje problemu, a nic innego skuteczniejszego póki co zrobić się nie da.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
kulasiak
Tylko czekać na zraszacze w Barcelonie jeśli im nie pójdzie. Pewno się poskarżą wtedy do UEFA, że gracze Milanu zrobili za dużo dziur w ich idealnej murawie i przez to odpadli.
-
piotrek7
Generalnie zgoda. Murawa równa dla wszystkich z tym że nie każdy styl gry pasuje do danej murawy, a raczej jej stanu.MiRas. pisze: Generalnie murawa była taka sama zarówno dla śmiesznej Barcelonki jak i dla Milanu
Gospodarz za jej jakość odpowiada, to oczywiste, a czy robi to lepiej czy gorzej, to sprawa drugorzędna, jeśli murawa spełnia pewne kryteria. Barcelona trochę ponarzeka - ich sprawa, ale wydaje mi się, że większy powód do narzekań mają piłkarze, którzy muszą na niej trenować i grać na co dzień. Plagi kontuzji dopadające obie ekipy z Mediolanu niemal co sezon mówią same za siebie.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 00:19 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
forzaragazzi
Dla mnie widok bramkarza Mistrza Włoch grającego na czas na swoim stadionie przy wyniku remisowym był żałosnym widokiem. Ale najwyraźniej liczą na jakiś fartowny bramkowy remis w rewanżu.
-
Erti
Ja jednak będę grał na Barcę i nie tylko z przekory przeciw Milanowi:
http://www.heineken.com/pl/ucl/star-pla ... tures.aspx
Chyba jednak gra na Barcę jest najrozsądniejsza jak ktoś celuje w te bilety, co tam są przy okazji do wygrania.
http://www.heineken.com/pl/ucl/star-pla ... tures.aspx
Chyba jednak gra na Barcę jest najrozsądniejsza jak ktoś celuje w te bilety, co tam są przy okazji do wygrania.
-
tomiko85
mam przeczucie ze milan sobie poradzi 
-
Nen
Jedyny mecz w tym sezonie, gdzie będę całym sercem za Milanem.
God protect me
-
Piter
Osobiście jestem za Milanem, nie lubię barcelony i ich teatru, oraz kibiców przerzutów którzy są nagle za barcą bo to ona wygrała ligę mistrzów w ubiegłym roku.
Gdyby real wygrał lige mistrzów 2011/2012 to nagle 20% dzieci z barcelony robią przerzut na real.
Gdyby real wygrał lige mistrzów 2011/2012 to nagle 20% dzieci z barcelony robią przerzut na real.

-
tomiko85
dziś wyjątkowo FORZA MILAN 
-
Kubus
-
g0raFCI
Barcelona + sędzia + niebywały fart przy jakimś fajfoclowatym odbiciu piłki vs. Milan wynik tak tak, oczywiście jak na razie 3-1.
No ok, pierwszy karny 100% zasłużony, nie budzi wątpliwości głupota obrońców Milanu.
Gol dla Milanu to niezła kontra zakończona strzałem Nocerino, w mojej opinii dobry mecz się wtedy zapowiadał, ale dalej to już gra pod dyktando sędziego.
Karny numer dwa to jakiś kiepski żart ze strony sędziego. Gol numer trzy to niby dobry atak z OGROMNĄ dozą szczęścia.
Aktualnie jest 70. minuta, Milan ma 20 minut na strzelenie dwóch goli. Marzenie ściętej głowy.
No ok, pierwszy karny 100% zasłużony, nie budzi wątpliwości głupota obrońców Milanu.
Gol dla Milanu to niezła kontra zakończona strzałem Nocerino, w mojej opinii dobry mecz się wtedy zapowiadał, ale dalej to już gra pod dyktando sędziego.
Karny numer dwa to jakiś kiepski żart ze strony sędziego. Gol numer trzy to niby dobry atak z OGROMNĄ dozą szczęścia.
Aktualnie jest 70. minuta, Milan ma 20 minut na strzelenie dwóch goli. Marzenie ściętej głowy.
Gdzieś na Podlasiu leży,
Miasto Białystok zwane,
Kto się tam dostanie, ten ma przegwizdane!
Lalalalalalala,
Przyjechali ludzie z miasta,
Zobaczyli co się dzieje,
Cała polska nie istnieje, Białystok szaleje...
Miasto Białystok zwane,
Lalalalalalala,
Przyjechali ludzie z miasta,
Zobaczyli co się dzieje,
Cała polska nie istnieje, Białystok szaleje...
-
sampam
Barca gra wyjatkowo przewidywalna pilke, a Milan i tak nie jest w stanie ich powstrzymac. Szybkosc Barcy to zupelnie inna galaktyka...
Oczywiscie, ze 2 karny mocno naciagany! Natomiast gol strzelony przez Nocerino z dziecinna latwoscia... Szkoda, ze Milanowi trudno w ogole wyjsc z jakas akcja ofensywna. Mimo wszystko uwazam, ze zaprezentowali sie z dobrej strony, a biorac pod uwage plage kontuzji, roznice budzetow, klas...to bardzo dobrze nawet
Oczywiscie, ze 2 karny mocno naciagany! Natomiast gol strzelony przez Nocerino z dziecinna latwoscia... Szkoda, ze Milanowi trudno w ogole wyjsc z jakas akcja ofensywna. Mimo wszystko uwazam, ze zaprezentowali sie z dobrej strony, a biorac pod uwage plage kontuzji, roznice budzetow, klas...to bardzo dobrze nawet
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2012, 22:25 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kachol
Barcelonie możemy już pogratulować wygrania LM. Jak sami nie dają rady to sędzia spokojnie pomoże i nie pozwoli na kłopoty. Przecież to jest kabaret co się dzisiaj stało... Jak można podyktować karnego dla Barcelony za nic, a potem nie podyktować karnego za faul na Ibrze. Gdyby sędzia miał oczy tam gdzie powinien a nie w katalońskiej dupie to Milan świętowałby awans...
-
Hanys
ale strasznie denerwująca była jednostronność sędziego. oczywiście jest to moja opinia! normalnie powiem panowie że można by to było podciągnąć pod korupcje ale farsa nie płaci CHYBA sędzią. Zato w monachium bardzo jednostronne spotkanie było z tego co przełączałem co chwile!
-
kolus
tez jestem podobnego zdania tylko faul na Ibrze zamienmy na gola odejmijmy karnego z kapelusza dla farsy i jest 2-2 i wtedy jest 30 minut gry i gdyby tak awansowala barca strzelajac na 3-2 bylo by git a tak to... co tu mowic...kachol pisze: Barcelonie możemy już pogratulować wygrania LM. Jak sami nie dają rady to sędzia spokojnie pomoże i nie pozwoli na kłopoty. Przecież to jest kabaret co się dzisiaj stało... Jak można podyktować karnego dla Barcelony za nic, a potem nie podyktować karnego za faul na Ibrze. Gdyby sędzia miał oczy tam gdzie powinien a nie w katalońskiej dupie to Milan świętowałby awans...
-
Chuchu
- Kontakt:
Liga Mistrzów upada, to jakie wałki na korzyść barcelony lecą to już nawet nie jest ani troszkę śmieszne. Pan sędzia powinien sobie długo odpocząć od europejskich pucharów. Jak powiedział kachol - można już barcelonie gratulować końcowego tryumfu bo gdzie barca nie może tam sędziego pośle.
A jak panowie w studio N Sport mówią, że nie mają wątpliwości co do słuszności tego karnego to tylko się ośmieszają...
A jak panowie w studio N Sport mówią, że nie mają wątpliwości co do słuszności tego karnego to tylko się ośmieszają...
-
InterNH
Ma ktoś może filmik z karnym dla Milanu?
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
sampam
http://www.youtube.com/watch?v=WTOJAdZx7UU
Jeden trzyma drugiego, dodatkowo Puyol w stylu rugby powstrzymuje Neste. Ja bym nie gwizdnal
Jeden trzyma drugiego, dodatkowo Puyol w stylu rugby powstrzymuje Neste. Ja bym nie gwizdnal
-
Hanys
no ale co Nesta miał zrobić jak był wytargany za koszulke na nieszczęście w stronę tego małego gów*a. a po 2 to i tak ani jeden ani drugi ani trzeci nie doszli by do piłki bo za wysoko leciała
-
Chuchu
- Kontakt:
Ale tu nawet nie chodzi o to czy by doszedł czy nie. Cała sytuacja ma miejsce w momencie, kiedy piłka jeszcze nie była w grze (faulu i tak by nie było nawet jakby piłka w grze już była), a w momencie wykonania rzutu rożnego Puyol przytrzymuje Nestę 100x bardziej aniżeli Włoch busquetsa.
-
Piter
Głupie pytanie ale czy zarządcy milanu mogą złożyć skargę na sędziego i moze być powtórzony mecz? I czemu nie było by wygrania milanu przy wyniku 3-2 jak na wyjeździe liczy sie x2? to przecież dla milanu 4 a barca 3
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2012, 23:21 przez Piter, łącznie zmieniany 1 raz.

-
sampam
Oczywiscie, ze nie powtorza meczu.
Na wyjezdzie nie liczy sie x2, to troszke bledna interpretacja. Milan musialby u siebie strzelic gola, to wtedy co innego.
Na wyjezdzie nie liczy sie x2, to troszke bledna interpretacja. Milan musialby u siebie strzelic gola, to wtedy co innego.
-
Chuchu
- Kontakt:
Kto Ci tych głupot nagadał?Piter9702 pisze: I czemu nie było by wygrania milanu przy wyniku 3-2 jak na wyjeździe liczy sie x2? to przecież dla milanu 4 a barca 3
-
Piter
Nawet na meczu wisły i legi w ligi europa mowili że na wyjeździe liczy się razy dwa dlatego przy remisie dla wisły ona odpadłaChuchu pisze:Kto Ci tych głupot nagadał?Piter9702 pisze: I czemu nie było by wygrania milanu przy wyniku 3-2 jak na wyjeździe liczy sie x2? to przecież dla milanu 4 a barca 3
pierwszy mecz wisła 1:1 standard drugi 0:0 to przecież zdaje mi się że dobrze mówili

-
Chuchu
- Kontakt:
Nie ma takiej zasady, jak podwójna bramka na wyjeździe. Zasada bramek na wyjeździe polega na tym, że przy remisie w dwumeczu awansuje drużyna, która zdobyła więcej bramek w meczu wyjazdowym.
Zauważyłem, że ostatnio namnożyło się osób, które głoszą teorie o "podwójnej bramce". Skąd to się bierze?
Zauważyłem, że ostatnio namnożyło się osób, które głoszą teorie o "podwójnej bramce". Skąd to się bierze?
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2012, 23:30 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sampam
To takie popularne sformulowanie. Typowa pomylka, cos takiego jak mylenie slowa "bynajmniej" z "przynajmniej", "Barcelony" z "uczciwoscia" 
-
Piter
aa dobra bo nie zgadzało mi się z interem 3:1 barca a potem barca 1:0 inter to by wychodziło 3:3. dzięki za odp.

-
Seba
Spójrz na to w ten sposób. Wisła - Standard 1:1, więc 1pkt. dla obu zespołów (tak jak to jest w meczu ligowym w przypadku remisu). Standard - Wisła 0:0, więc także po 1pkt. Kto w takim razie ma awansować, skoro padły dwa remisy ? Wtedy właśnie bramki wyjazdowe liczy się podwójnie i dlatego w ogólnym rozrachunku Standard "wygrał" 2:1. Milan - Barcelona 0:0, czyli po 1pkt. Barcelona - Milan 3:1, czyli 3 pkt. dla Barcy i sprawa jest jasna. Jeśli Milan pierwszy mecz wygrałby 1:0 (3 pkt. dla Rossonerich), a drugi przegrał 3:2 (3 pkt. dla Barcelony), to oba zespoły miałyby po 3 punkty. Wtedy właśnie znowu liczą się bramki wyjazdowe i z tego względu, że oba zespoły miałyby strzelone po 3 gole, to awansowałby Milan, ponieważ strzelili więcej bramek na wyjeździe. Mam nadzieję, że trochę Ci to wyjaśniłem;)Piter9702 pisze:Nawet na meczu wisły i legi w ligi europa mowili że na wyjeździe liczy się razy dwa dlatego przy remisie dla wisły ona odpadłaChuchu pisze:Kto Ci tych głupot nagadał?Piter9702 pisze: I czemu nie było by wygrania milanu przy wyniku 3-2 jak na wyjeździe liczy sie x2? to przecież dla milanu 4 a barca 3
pierwszy mecz wisła 1:1 standard drugi 0:0 to przecież zdaje mi się że dobrze mówili