Euro 2012

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
ricardo
Kontakt:

Odp: Euro 2012

Post autor: ricardo »

Klinsi64 pisze: Jeleń tyle czasu gra we Francji i tylko bonżur potrafi powiedzieć :D
Kulturka musi być  :D
adriano zawsze inter

Post autor: adriano zawsze inter »

Jaką jedenastke typujecie na Grecję? załóżmy że wszscy (będą zdrowi i w optymalnej formie)
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

adriano zawsze inter pisze: Jaką jedenastke typujecie na Grecję? załóżmy że wszscy (będą zdrowi i w optymalnej formie)
Myślę, że Smuda wystawi taką, ja bym trochę inaczej to zrobił.

Szczęsny
 Piszczek        Wasilewski                    Perquis      Boenisch

Murawski         Polanski

Błaszczykowski               Obraniak                   Rybus

Lewandowski
all in the game, yo, all in the game
InterNH

Post autor: InterNH »

Jak patrzę na obronę to czuje, że trochę bramek stracimy na tym turnieju :)
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
magneto86

Post autor: magneto86 »

InterNH pisze: Jak patrzę na obronę to czuje, że trochę bramek stracimy na tym turnieju :)
No niestety środek obrony nie napawa optymizmem, ale trzeba wierzyć w chłopaków, kiedy jak nie teraz :)
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
Matios

Post autor: Matios »

Ten skład, który jest podany wyżej jest bardzo prawdopodobny.. Ja osobiście to bym zastanowił się nad Obraniakiem i w jego miejsce dał Grosickiego. Myślę, że byłoby to ciekawe rozwiązanie.
ricardo
Kontakt:

Post autor: ricardo »

Co do powyższego składu to ja bym postawił na Dariusza Dudkę za Eugena Polańskiego.
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

Matios pisze: Ten skład, który jest podany wyżej jest bardzo prawdopodobny.. Ja osobiście to bym zastanowił się nad Obraniakiem i w jego miejsce dał Grosickiego. Myślę, że byłoby to ciekawe rozwiązanie.
Grosicki na rozegraniu? Widzę, że jesteś kolejnym w kraju, który nie kibicuje Polsce na Euro.
groch

Post autor: groch »

Mam pytanie.

Czy ktoś z Was jedzie 14.06 do Poznania na mecz Włochy-Chorwacja?
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Blablarzynca
Kontakt:

Zaczęło się. Dzisiaj mogliśmy obejrzeć półtora dobrego meczu. Pierwsza połowa Polska-Grecja stała na wysokim poziomie, ale to co pokazała Rosja z Czechami, to można tylko się zachwycać. Świetne tempo, znakomite widowisko i ładne bramki. Na razie jestem pozytywnie zaskoczony, co do poziomu, oby tak dalej! Rosja zdecydowanie przewyższa resztę zespołów o co najmniej klasę. Grecja wydaje się bardzo słaba, Polacy okazali się strasznymi frajerami, że nie zainkasowali trzech punktów.
magneto86

Niestety druga połowa została przez naszych koncertowo spiepszona, a Smuda nie wiem czemu nie dokonał ani jednej zmiany......Może bronił tak korzystnego wyniku ?! Masakra !
A odnośnie Rosjan to pokazali klasę i jeśli utrzymają taką formę, to nie mamy z nimi najmniejszych szans.....
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Czesi dostali 1-4, a i tak wydają mi się bardziej konkretną drużyną od Polski i Grecji. Zobaczymy, co dalej w tej grupie, pierwszy dzień wiele nie wyjaśnił, bo że Rosja trochę odskoczy, to było do przewidzenia.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

Dobra tam. Dziś Nationalmannschaft. ;>
Blablarzynca
Kontakt:

Holandia niespodziewanie przegrała z Danią 0-1. Najlepszy na boisku - Sneijder, ale niestety koledzy mu nie pomogli, przynajmniej zagrał trzy, cztery piłki po których powinny paść bramki. Słaby Van Persie, starający się Robben, ale ciągle bez błysku, to za mało nawet na Duńczyków. Do tego zawiedli defensywni pomocnicy, zagrali bardzo słabo.
berniol21

Post autor: berniol21 »

Nie sądziłem ze Robin to takie drewno.
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Cena za Robina spada :)
magneto86

Choć kibicuję Holendrom, to uważam że Duńczycy wygrali zasłużenie, pokazali że są zgrani i mają świetną organizację gry. Sneijder zagrał dobry mecz i to cieszy :)
Niemcy wygrali z Portugalczykami tak jak się spodziewałem, ale szału nie było.
Piter

Post autor: Piter »

Van Persil i Robben nic nie pokazali, dania wygrała zasłużenie,a co do meczy portugalia-niemcy, byłem za niemcami bo nie lubię ronaldo, choć na koniec chciałem remis, aby Holandia miała szansę na wyjście z tabeli, teraz ma ale dużo mniejsze niż gdyby był remis
Obrazek
mio85

Post autor: mio85 »

swietny mecz Sneijdera, w reprze to inny zawodnik.....chociaz holandia przegrala to ja caly czas obstawiam ich na final, sposob gry to nadal mistrzostwo, dzis zabraklo skutecznosci........
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

zważywszy na to że ich obrona jest dziurawa jak ser maasdamer mecz z Niemcami może pogrzebac ich szanse na wyjście z grupy :)
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

Szkoda, że Holandia od początku spotkania grała... w 10. To co robił Robben to na pewno nie jest gra z pozostałymi zawodnikami biegającymi w pomarańczowych koszulkach. Co ciekawe, w końcówce spotkania do podobnym wniosków doszli Holendrzy i nawet gdy zawodnik Bayernu był niekryty, nie podawali mu piłki. Niepotrzebne dryblingi, niecelne strzały, nawet przy uderzeniu w słupek lepszym rozwiązaniem byłoby podanie do stojącego z lewej strony van Persiego. Jeśli Robben ma dalej tak grać to lepszym rozwiązaniem dla Holendrów będzie posadzenie go na ławce.

Generalnie po dwóch dniach Euro mieliśmy okazję zobaczyć ciekawe mecze, oby dalej nie było gorzej ;).
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

eKubaL pisze: Szkoda, że Holandia od początku spotkania grała... w 10. To co robił Robben to na pewno nie jest gra z pozostałymi zawodnikami biegającymi w pomarańczowych koszulkach. Co ciekawe, w końcówce spotkania do podobnym wniosków doszli Holendrzy i nawet gdy zawodnik Bayernu był niekryty, nie podawali mu piłki. Niepotrzebne dryblingi, niecelne strzały, nawet przy uderzeniu w słupek lepszym rozwiązaniem byłoby podanie do stojącego z lewej strony van Persiego. Jeśli Robben ma dalej tak grać to lepszym rozwiązaniem dla Holendrów będzie posadzenie go na ławce.

Generalnie po dwóch dniach Euro mieliśmy okazję zobaczyć ciekawe mecze, oby dalej nie było gorzej ;).
100% racji. Portugalczycy podobnie grali na Ronaldo, który momentami próbował podawać, ale jego bierność w odbiorze (pozycja lewy pomocnik obligowała go do gry w defensywie) była rażąca.

Fajne wrażenie zrobili Duńczycy. Poziom gry środkowych obrońców Aggera i Kjaera był imponujący. Mają niepewnego bramkarza i to może im przynieść stratę punktów.

Mistrzostwa fajne. Nie ma murowania bramek, ciekawa dla oka piłka, dużo kombinacyjnej gry i dobre przygotowanie fizyczne drużyn, poza naszą, która wysiadła.
mio85

Post autor: mio85 »

dlaczego? niemcy tez niczym nie zachwycili, a i na nich holendzy na pewno bardziej sie zepna.....Lahm tez byl wczoraj niemilosiernie ogrywany.......zreszta to jest tylko moj typ a wszystko zweryfikuje czas...
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Mamy już chyba pierwszych wyeliminowanych turnieju. Irlandia raczej nie ugra 4 lub więcej punktów w meczach z Włochami i Hiszpanią. Szkoda, sympatyczni, waleczni goście z Trapem na ławce - wolałbym, żeby to oni zamiast Chorwatów wyszli z grupy obok Italii.

Wracając do meczu z 18:00, Włosi zagrali dość obiecująco. Na pewno nie odstawali od Hiszpanów, wynik dobrze odzwierciedla grę. O ile to nie był jednorazowy wyskok, mają szansę na sukces na tym turnieju. Jak duży, to się okaże - po katastrofie w RPA dla tej drużyny nawet półfinał to już będzie coś. W każdym bądź razie życzę im jak najlepiej. Nie wiem tylko, jak Di Natale może nie grać, jest lepszy i od Cassano, i Balotellego (który niech się już nie pokazuje w składzie najlepiej).

Jutro wielkie starcie Francja-Anglia, które poprowadzi... Rizzoli wspomagany między innymi przez Tagliavento i rocchiego  :lol2:  :lol2:
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 23:11 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Cóż, Balotelli jedną akcją przebił wszystkie wyczyny Kierżakowa z meczu z Czechami. Remis Włochów to dobry wynik ale lekki niedosyt czuję, bo mogli to wygrać. O ile to nie jednorazowy wybryk z tak dobrą grą to Italia może powalczyć o sukces w całym turnieju.
sampam

Post autor: sampam »

Najpierw to musza pokonac Chorwatow, remis z nimi, moglby oznaczac koniec marzen o wyjsciu z grupy. Trudno uwierzyc, ze Hiszpania z Chorwacja zagralaby na 100% w ostatnim meczu o "pietruszke". Wszystko w rekach Wlochow, no wlasnie, Trapattoniego tez.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

http://euro.wp.pl/title,Hiszpanie-muraw ... omosc.html
http://www.pilka.pl/fabregas-murawa-byl ... nym-stanie

To już przestaje być zabawne, to teraz za każdym razem jak Barcelona bądź Hiszpania nie wygra meczu to murawa będzie nie taka? Skoro mówi się o nich że to najlepsi piłkarze świata to chyba trochę gorsza murawa umiejętności piłkarskich im nie odebrała? Włosi też grali dużo po ziemi i jakoś nie narzekają.
Nen

Post autor: Nen »

I jak tu nie pałać niechęcią do tych płaczków...
God protect me
berniol21

Post autor: berniol21 »

Moim faworytem jest Francja.
dzony

Post autor: dzony »

Ja jestem w stanie Hiszpanów zrozumieć chociaż nie pochwalam. Trenują ciągle w jednych warunkach a jak przychodzi do meczu nie wychodzą im zagrania wałkowane na treningach czy poprzednich meczach, mają prawo być niezadowoleni. Ciekawi mnie jak to powinno być, kto ma prawo do dyktowania jak murawa powinna wyglądać i dlaczego
ODPOWIEDZ