Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Klinsi64

Odp: Mercato

Post autor: Klinsi64 »

najpierw musimy sprzedać :D zakupy zostawiamy na później
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Czy uwazacie ze Lukas wart jest 30 mlni tyle podchodow??? Za 25 mozna wyciagnac  Naniego z MU , Keite lub Afellaya z Barcy , Dzagojewa z CSKA  i wielu wielu innych !
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Afellaya to za 10mln możemy wyciągnąć. Ale mamy takich speców od transferów, że zamiast skupić się na realnych opcjach to tracimy czas na Lucasów, Lavezzich i innych zawodników na których nie mamy szans. Za niską cenę możemy kupić takich zawodników jak Afellay, Kolarov czy Silvestre.
Klinsi64

Affelay byłby dobrą opcja gdyby nie był łamliwy,ale wtedy grałby pewnie w Barcelonie,zamiast
jakichś konkretów pojawiaja się co rusz nowe nazwiska :D
Seba

Post autor: Seba »

Mercato jeszcze na dobre się nie zaczęło, a Juve pozyskało już Giovinco, dopina na ostatni guzik transfery Isli, Asamoah'a i szykuje się do kolejnych wzmocnień. Nasi natomiast czekają na gwiazdkę z nieba. Tradycyjnie kupią kogoś kilka minut przed zamknięciem okienka i powiedzą, że czasu nie starczyło na inne transfery. Z drugiej jednak strony możemy interesować się zawodnikiem cały rok, składać oferty, a tu nagle wpada inny zespół i załatwia transfer w jeden dzień.
Obrazek
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Rotfl - może właśnie dlatego czekają na ostatnie godziny, żeby żaden klub nie zdążył im się wciąć - bo inaczej nie mają szans na finalizację?  :hahaha:
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Póki co nie zrobiliśmy praktycznie nic by zmniejszyć dystans do Juve. Wręcz przeciwnie, to Juve wzmocniło swoją kadrę. Może jestem naiwny, ale liczę na przełomowe sezony Coutinho i Alvareza - innej nadziei nie widzę.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Umówmy się, że na chwilę obecną dystans do Juve to może sobie zmniejszać ewentualnie Milan (zresztą słabo mu idzie) - my musielibyśmy się najpierw zająć dorównywaniem Udinese, Lazio czy Napoli.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Seba

Piekarz pisze: Rotfl - może właśnie dlatego czekają na ostatnie godziny, żeby żaden klub nie zdążył im się wciąć - bo inaczej nie mają szans na finalizację?  :hahaha:
O tym nie pomyślałem :ave:
Obrazek
maaatti

Post autor: maaatti »

za 9 dni otwiera sie okienko transferowe a przez naszą druzyne przeleciał  już w hu.k nazwisk Handanovic, Viviano,Piszczek, Silvester, Savic, Andreoli.  Kolarov, Isla,  Debuchy, Lucas, Kucka, Gago, Sahin, Diarra, Laviezzi, Muller, Paulinho, Oscar, De Jong, M,Villa, Destro, Giovinco, Dzegoyev , Afellay, (jak o kims zapomnialem to wybaczcie:)jak tak dalej pójdzie to będziemy jak Juventus który interesuje sie kazdym zawodnikiem na swiecie: coś czuje ze Do Palacio dołączy tylko Andreoli w ostatni dzień okienka + utalentowany junior z Primavery i na tym skonczymy wietrzenie skladu:) Bo co ? bo Liga europejska to dadzą rade...;/
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

miniu86 pisze: Póki co nie zrobiliśmy praktycznie nic by zmniejszyć dystans do Juve. Wręcz przeciwnie, to Juve wzmocniło swoją kadrę. Może jestem naiwny, ale liczę na przełomowe sezony Coutinho i Alvareza - innej nadziei nie widzę.
Też jestem naiwny :) Może nawet bardziej, bo dorzucił bym jeszcze to wspomnianej dwójki Longo
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
19Kozioł45

Post autor: 19Kozioł45 »

Nie wiem  czy oglądacie euro ale w drużynie Ukrainy gra Jewhen Konoplanka tego zawodnika bym pierwszego ściągnął .
* F.C. Internazionale`.! *
Klinsi64

Euro? a co to kur... jest? ;)
Balon

Post autor: Balon »

w mediach:
- planuje sie duże sprzedaże: Julio (nie chce), Maicon (nie mniej niż 10 mln. Real i Chelsea dają 5), Forlan, Lucio (wtorek, środa ma być potwierdzenie z Fenerbace), Pazzini (10-12), Casta (8).
- Potwierdza sie zostanie Ranocchi (chyba, że ktos z zagranicy da 20 mln)
- Branca zapowiedział kontynuowanie polityki zaciśniania pasa i kibice mają sie przyzywczaić.
- Silvestre jest dogadany z klubem, ale Inter nie chce płacić 8-10 mln.
- O Destro jest wielka wojna. Inter ma sztame z Genuą, a Juve i Roma z Sieną. Transfer min 12 mln. (A branka musi 2 razy przemysles zakup za 15-20).
- Viviano może zostać sprzedany za granice.
- Ramirez dostał oferte z Wolsburgu (albo zamierzaja dopiero) za 20mln. 
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

- planuje sie duże sprzedaże: Julio (nie chce), Maicon (nie mniej niż 10 mln. Real i Chelsea dają 5), Forlan, Lucio (wtorek, środa ma być potwierdzenie z Fenerbace), Pazzini (10-12), Casta (8).
OK
- Potwierdza sie zostanie Ranocchi (chyba, że ktos z zagranicy da 20 mln)
Jak najbardziej, 20 baniek to sporo, ale to jest niemożliwe.
- Branca zapowiedział kontynuowanie polityki zaciśniania pasa i kibice mają sie przyzywczaić.
- Silvestre jest dogadany z klubem, ale Inter nie chce płacić 8-10 mln.
8mln za środkowego obrońce do podstawowego składu i za dużo?  :/
- O Destro jest wielka wojna. Inter ma sztame z Genuą, a Juve i Roma z Sieną. Transfer min 12 mln. (A branka musi 2 razy przemysles zakup za 15-20).
Nie wiem jak z oficjalnym potwierdzeniem, ale Siena go już wykupiła, więc możemy sobie pomarzyć.
- Viviano może zostać sprzedany za granice.
Nie rozumiem w ogóle sytuacji z tym Viviano, mamy Julio (jest dobry, ale dużo zarabia), mamy kupić Handanovica (jest bardzo dobry i mało zarabia), na rezerwe mamy Castelazziego, do tego zdolnego Beleca i połowę karty Viviano, jak dla mnie to istny cyrk. Viviano przy całej mojej sympatii do niego, ale nie wyróżnia się jakoś szczególnie w serieA, na pewno plusem jest to, że jest Włochem, ale mogliby zrobić z tą pozycją jakiś porządek, bo bramkarz jest 1 na boisku.

- Ramirez dostał oferte z Wolsburgu (albo zamierzaja dopiero) za 20mln. 
Za tego Pana max 10 mln.
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Hanys

Post autor: Hanys »

W orangeSport tv piszą że Inter jest zainteresowany Szczęsnym. mają dowcip xd
sampam

Post autor: sampam »

Roma wykupila Fabio Boriniego, placac lacznie niemal 9 mln euro. Takze Brazylijczyk Marquinho podpisal kontrakt z Roma. Do Lazio przybyl natomiast Ederson, byly gracz Lyonu.
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

taa Szczesny i Inter to chyba jakies nieporozumienie :)
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Rok temu pozbyliśmy się Santona, w tym roku mamy zamiar sprzedać Castaignosa i prawdopodobnie Ranocchię. Jakoś słowa Morasia o odmładzaniu kadry nie pokrycia w czynach. Jeszcze pojawiła się informacja, że chcieli sprzedać Juana, to już dopiero byłaby patologia.
miniu86

Moratti mówi, że najpierw musimy sprzedawać, hehe. Branca nie potrafiłby sprzedać wody na pustyni.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Seba

miniu86 pisze: Moratti mówi, że najpierw musimy sprzedawać, hehe. Branca nie potrafiłby sprzedać wody na pustyni.
Pytanie, czy na prawdę chce kogoś sprzedać, aby pozyskać innych zawodników, czy wykorzysta to później do ewentualnych wymówek. Przykładowo nie będzie chciał wydawać pieniędzy na transfery, więc powie, że nikogo nie udało się pozbyć (a nawet nie będzie próbował) i koniec mercato.
Obrazek
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Z roku na rok jest po prostu gorzej
Obrazek
Seba

Wszyscy wiemy jak wygląda sytuacja finansowa Interu. Niestety obecnie nie stać nas na wielkie gwiazdy. Gdyby Moratti zrobił tak jak mówi, czyli odmłodził skład, to myślę, że po części zrehabilitował by się kibicom. Od x czasu słyszymy o odmładzaniu kadry, a tymczasem młodym piłkarzom mogącym coś wnieść do drużyny (Castaignos, Longo, Crisetig, Juan, Caldirola) bliżej do występów w innym zespole. Natomiast kolejnym kandydatem do przyjścia (po 30-letnim Palacio) jest 30-letni Mudingayi. No chyba, że dla Morattiego odnośnikiem wieku jest 39-letni Zanetti i przy nim piłkarz z 30 na karku faktycznie jest młodzikiem.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 20:40 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
miniu86

Silvestre był juz na 99% w Interze, a zaraz będzie tak : OFICJALNIE: SILVESTRE W MILANIE!

I wiecie co? To będzie cała esencja naszej polityki transferowej od odejścia Mourinho.
Seba

Mudingayi w Interze według Sky. 2 mln + wypożyczenie Juana. Mam nadzieję, że to zwykły wymysł, bo aż się nie chce wierzyć, co oni wyprawiają.
Obrazek
Piter

Post autor: Piter »

Według mnie Strama nie ma nic do powiedzenia w kwestii transferów i siedzi cicho żeby go nie usunięto z pozycji trenera czarno niebieskich, Branca z Morattim to świetny duet by przewalić całą kasę i zostawić skład w średniej wieku 30+

Teraz pozwolę sobie zacytować wypowiedź użytkownika timon:
Moratti: ,, dzieki sprzedazy Sneijdera, Coutinho, Alvareza, Obiego, Pazziniego, Milito, Longo, Lucio, Nagatomo, Maicona, ranocchi, Cesara i polowy primavery moglismy sobie pozwolic na zakup wielkich pilkarzy pokroju Amauriego, Andreoliego czy Mudingaya. Udalo nam sie rowniez namowic do kontynuowania karier Balotte i Cordobe dzieki czemu mamy zabezpieczona na lata pozycje sr. obroncy i bramkarza. Jestem zadowolony z pracy Branci poniewaz wykonal swietna robote a sprzedanie Sneijdera za 10mln do city, wymiana Coutinho plus Longo za Mudingaya i Alvareza i Pazziniego za Amauriego do ktorego musielismy doplacic zaledwie 10 mln to moim zdaniem majstersztyki transferowe w wykonaniu Branci. W tym sezonie Inter pokaze nowa jakosc i bedziemy walczyc o najwyzsze mozliwe dla nas cele''
Obrazek
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Pewnie, że będzie walczył o możliwie najwyższe dla nas cele! Szkoda, że nikt nie dopowiedział, że tym celem jest utrzymanie
Obrazek
pewny

Post autor: pewny »

na razie największym interesem jaki zrobiliśmy to jest pozbycie się połowy karty Kućki i przy okazji ponoć zarobiliśmy na tym trochę grosza...
no i sprzedaż Pandeva, myślę że u nas już by się nie sprawdził...

oj co za ciężkie czasy w kwestii zakupów :/
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Seba

Agent Diarry: "Lass idzie do Milanu".

Mam nadzieję, że to kolejna plotka, bo szlag człowieka trafia. Milan sprowadzi Diarrę, a my Mudingayi'a...?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 19:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Klinsi64

Seba. pisze: Agent Diarry: "Lass idzie do Milanu".

Mam nadzieję, że to kolejna plotka, bo szlag człowieka trafia. Milan sprowadzi Diarrę, a my Mudingayi'a...?
ponoć Milan skłania się bardziej ku Luce Cigarinim,który 2 razy tańszy w utrzymaniu jest,ale to wszystko to tylko pogłoski :)
ODPOWIEDZ