Mercato
-
Seba
Odp: Mercato
16 lipca Ranocchia będzie przesłuchiwany w sprawie Calcioscommese. Media podają, że jako podejrzany, ale jaka jest prawda dowiemy się zapewne niebawem. Do czego zmierzam? Jeśli zarząd ma zamiar sprzedać zawodnika, to niekoniecznie będą zainteresowani (ze względu na aferę), a jeśli zostanie, to w przypadku udowodnienia winy czeka go zapewne długa dyskwalifikacja. Niech nie spieszą się z wypożyczaniem Juana;)

-
pewny
hmm.. na ta chwilę...
odeszli:
- Zarate (powrót z wypożyczenia)
- Palombo (powrót z wypożyczenia)
- Cordoba (koniec kariery)
- Lucio (rozwiązanie umowy)
- Forlan (rozwiązanie umowy)
- Pandev (definitywnie)
- Muntari (definitywnie)
przybyli:
- Palacio (zakup)
- Guarin (całkowite wykupienie)
- Handanović (zakup)
- Silvestre (wypożyczenie)
- Coutinho (powrót z wypożyczenia)
- Jonathan (powrót z wypożyczenia)
- Mariga (powrót z wypożyczenia)
niewiadome (najważniejsze):
- Julio Cesar ???
- Poli ???
- Kolarov ???
- Debuchy ???
- Maicon ???
jak coś pominęłem to mnie poprawcie ;]
odeszli:
- Zarate (powrót z wypożyczenia)
- Palombo (powrót z wypożyczenia)
- Cordoba (koniec kariery)
- Lucio (rozwiązanie umowy)
- Forlan (rozwiązanie umowy)
- Pandev (definitywnie)
- Muntari (definitywnie)
przybyli:
- Palacio (zakup)
- Guarin (całkowite wykupienie)
- Handanović (zakup)
- Silvestre (wypożyczenie)
- Coutinho (powrót z wypożyczenia)
- Jonathan (powrót z wypożyczenia)
- Mariga (powrót z wypożyczenia)
niewiadome (najważniejsze):
- Julio Cesar ???
- Poli ???
- Kolarov ???
- Debuchy ???
- Maicon ???
jak coś pominęłem to mnie poprawcie ;]
Ostatnio zmieniony 6 lip 2012, 18:22 przez pewny, łącznie zmieniany 1 raz.
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Chuchu
- Kontakt:
Kolarov a nie Korolov 
Niewiadomą jest jeszcze Destro, ale najpierw czekamy na rozwiązanie jego sprawy między Sieną a Genoą. Poza tym na lewą obronę alternatywą dla Kolarova jest Cissokho o którym ostatnio głośno.
Niewiadomą jest jeszcze Destro, ale najpierw czekamy na rozwiązanie jego sprawy między Sieną a Genoą. Poza tym na lewą obronę alternatywą dla Kolarova jest Cissokho o którym ostatnio głośno.
-
PasywnoAgresywny
Oby jak najszybciej rozwiązała się sytuacja z Polim bo pokazał, że warto na niego stawiać i lepiej żeby on grał zamiast Obiego. Ciekawe kogo ściągną za Maicona bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że odejdzie. Debuchy zagrał dobre mistrzostwa ale chyba wolałbym Piszczka który gra jednak w mocniejszej lidze.
-
Omen
Raczej się fajerwerków w przyszłym sezonie nie spodziewajmy ale jeśli to zacznie funkcjonować to ten Inter za 2-3 lata może odnieść znów wielki sukces
-
Piter9703
Inter w sezonie 2008/2009 nie miał jakiś graczy za niewiadome jakie sumy tylko zwykłych grajków może troszkę lepszych niż mamy teraz, wiara w trenerze który poskłada to wszystko do kupy i zaczniemy w coś grać i nie zwalniać po serii trzech porażek bo kolejny "Siwy" przyjdzie i znów zaczniemy wszystko od nowa i tak w kółko po odejściu Mourinho 
-
hardluck
Na prawdę w to wierzysz? Sukces? Ściągacie jakiegoś beznadziejnego Mudingaya, który sobie ani w Lazio nie radził ani w Bolognie nic nie grał. Gość ma 30 lat. Moratti się gubi jak przed Mourinho. Głupie transfery, nie przyszłościowe i z góry skazane na porażke.Omen pisze: Raczej się fajerwerków w przyszłym sezonie nie spodziewajmy ale jeśli to zacznie funkcjonować to ten Inter za 2-3 lata może odnieść znów wielki sukces
Chce wywalić Cesara, który dla klubu zrobił wiele i chciałby dalej grać. Sciaga Handanovica, który od Cesara lepszy nie jest, ale będzie miał mniejszy kontrakt. A co jesli Cesar teraz nie odejdzie? Moratti sam nie wie co robi, a kolejny sezon w wykonaniu Interu będzie według mnie podobny do zeszlego.
-
sampam
Przewidywania zazwyczaj obarczone sa dużym ryzykiem bledu, wiec radze tonować buńczuczne nastroje rozgorączkowanych fanow, którzy już wieszcza albo sukces, albo porazke. Kluczowa postacia i tak jest trener, który przy odrobinie szczęścia z takim skladem, według mnie, będzie mogl powalczyć o eliminacje do LM. Wiadomo, ze kadrowo w lidze wloskiej znacznie odstaje Juve, ale z reszta rywali można spokojnie, realnie powalczyć. Pewnie w ciągu długiego sezonu dojdzie do wielu sensacji (afer?) i ostatecznie wysoko może znowu zajdzie Udinese;)
Poki co to najsolidniej wyglada bramka, a ze od niej rozpoczyna sie budowanie druzyny, to trzeba byc optymista:D
Poki co to najsolidniej wyglada bramka, a ze od niej rozpoczyna sie budowanie druzyny, to trzeba byc optymista:D
-
Vancore
Handanovic nie jest lepszy od Cesara ? Przynajmniej od 2 lat bije go na glowe... Mudingay jeszcze u nas nie gra i nie wiadomo czy bedzie gral. Eee okienko transferowe trwa dopiero 7 dzien a juz wywalilismy 5 starych graczy i kolejni szykuja sie do odejscia... Sporo osob chcialo wlaczenia graczy z primavery do pierwszej druzyny i dania im szansy to zostali wlaczeni ale dla kogos i tak jest zle. Palacio to nie najlepszy transfer wszechczasow ale na 100% jest to wzmocnienie bo to solidny gracz, Guarin to wiadomo, wrocil Cou i ma grac regularnie, Sneijder nie odchodzi, Silvestre przyszedl... To sa glupie transfery ? Druzyny od nowa nie buduje sie w tydzien.

-
IlCapitano
Mudingayia jeszcze nikt nie ściągnął, a Handanović jest obecnie o klasę lepszy od Cesara.
Może z perspektywy kibica Juventusu obecne ruchy transferowe Interu wyglądają dziwnie, ale my widzimy w tym konkretny plan, bo nareszcie zaczęto się coś robić w kwestii wypalonych dziadków w kadrze, którzy wygrali tutaj wszystko i nie mają motywacji do dalszej rywalizacji. Co z tego, że kadra Interu w poprzednim sezonie patrząc na nazwiska była jedną z najlepszych w lidze, skoro chęci do gry mieli jedynie młodzi, głodni sukcesów? Motywacja dla dziadków przychodziła tylko na najważniejsze mecze, dlatego dwa razy ograliśmy Milan.
Kadra Juventusu to Twoim zdaniem wirtuozi, mistrzowie? Nie, z wyjątkiem Buffona, Lucio i Pirlo to są piłkarze na dorobku, głodni sukcesów. Conte to geniusz trenerki? Nie, to facet z jajami i własnymi pomysłami, które konsekwentnie realizował przy pomocy wygłodniałych piłkarzy. Dlatego obecny projekt Interu na czele ze Stramaccionim ma spore szanse powodzenia, nie od razu ale w przeciągu 2-3 lat znowu będziemy czołową siłą w lidze.
Może z perspektywy kibica Juventusu obecne ruchy transferowe Interu wyglądają dziwnie, ale my widzimy w tym konkretny plan, bo nareszcie zaczęto się coś robić w kwestii wypalonych dziadków w kadrze, którzy wygrali tutaj wszystko i nie mają motywacji do dalszej rywalizacji. Co z tego, że kadra Interu w poprzednim sezonie patrząc na nazwiska była jedną z najlepszych w lidze, skoro chęci do gry mieli jedynie młodzi, głodni sukcesów? Motywacja dla dziadków przychodziła tylko na najważniejsze mecze, dlatego dwa razy ograliśmy Milan.
Kadra Juventusu to Twoim zdaniem wirtuozi, mistrzowie? Nie, z wyjątkiem Buffona, Lucio i Pirlo to są piłkarze na dorobku, głodni sukcesów. Conte to geniusz trenerki? Nie, to facet z jajami i własnymi pomysłami, które konsekwentnie realizował przy pomocy wygłodniałych piłkarzy. Dlatego obecny projekt Interu na czele ze Stramaccionim ma spore szanse powodzenia, nie od razu ale w przeciągu 2-3 lat znowu będziemy czołową siłą w lidze.
-
majosmajos
@hardluck
Niezły ziomek z Ciebie, że oceniasz mercato na początku lipca. Piszesz o transferze Mugingayia, a ten zawodnik nawet do nas jeszcze nie trafił. Po raz pierwszy od 2 lat popieram decyzje Morattiego. Może nie wszystkie, ale widać, że chce zrobić rewolucję w Interze. Rewolucję, która jest niezbędna. Nie ma już Lucio, Forlana, Cesar na wylocie. Jak dobrze pójdzie to pozbędziemy się naszego serbskiego trenera. Transfery póki co mogą się podobać, biorąc pod uwagę, że nie mamy tyle pieniędzy co inne kluby. Ty jednak już teraz wiesz, że wszystkie transfery to niewypały.
Niezły ziomek z Ciebie, że oceniasz mercato na początku lipca. Piszesz o transferze Mugingayia, a ten zawodnik nawet do nas jeszcze nie trafił. Po raz pierwszy od 2 lat popieram decyzje Morattiego. Może nie wszystkie, ale widać, że chce zrobić rewolucję w Interze. Rewolucję, która jest niezbędna. Nie ma już Lucio, Forlana, Cesar na wylocie. Jak dobrze pójdzie to pozbędziemy się naszego serbskiego trenera. Transfery póki co mogą się podobać, biorąc pod uwagę, że nie mamy tyle pieniędzy co inne kluby. Ty jednak już teraz wiesz, że wszystkie transfery to niewypały.
IO SONO INTERISTA
-
Nen
Prawda jest taka, że i 31 sierpnia nie można do końca oceniać mercato. Jego jakość zawsze weryfikuje sezon. Może się okazać, ze Mundigayi (jeżeli w ogóle do nas trafi) nie będzie grał źle i będzie dawał solidne zmiany, przyczyniając się do zdobywanych punktów.
God protect me
-
Kebo
Moim zdaniem nasi powinni się pokusić o Destro, Kolarova i Debuchyego, wykupić Poliego, a niech Stanko i Maicon odejdą to byłoby moje wymarzone, niestety nierealne Mercato
-
pewny
jeśli wierzyć w to co mówi Brzęczek to nasi się interesowali/interesują Błaszczykowskim
http://euro.interia.pl/news-kluby-z-ang ... nId,621620
ile w tym prawdy...
http://euro.interia.pl/news-kluby-z-ang ... nId,621620
ile w tym prawdy...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Balon
na fcinternews też jest news, że Inter robił podchody pod Kube.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
-
Kusy
My lubimy robić podchody, niestety tylko podchody...Don Balon pisze: na fcinternews też jest news, że Inter robił podchody pod Kube.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
maaatti
AC Milan zaakceptował ofertę od Paris Saint-Germain za swoich dwóch zawodników: Zlatana Ibrahimovicia i Thiago Silvę w wysokości 65 milionów euro - no ciekawie by było.... bardzo silna paka sie szykuje w PSG:)
-
Balon
Wątpie, żeby coś z tego wyszło. Silva podpisał nowy kontrakt, a bez Cygana ACM nie istnieje na sportowo najwyższym poziomie.
W dodatku Berlusconi lubi uchodzić za cudotwórce dla kibicow i dołoży wszelkich starań by Silva został. Prędzej Cygan poleci na petrodolary (nic nowego)
W dodatku Berlusconi lubi uchodzić za cudotwórce dla kibicow i dołoży wszelkich starań by Silva został. Prędzej Cygan poleci na petrodolary (nic nowego)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
sampam
Milanowi brakuje wlasnie ok. 70 mln na pokrycie "biezacych" wydatkow. Atak i tak by mieli silny, kto wie, moze gra bylaby bardziej zroznicowana, a nie tylko "podaj do Ibry, a potem sie zobaczy". Silva? To raczej nierealne.
-
Kubus
Z tego co wiem gdy odchodził z Barcelony mógł wybierać między Milanem a City, więc o co chodzi ?Don Balon pisze: Prędzej Cygan poleci na petrodolary (nic nowego)
-
Kusy
City wtedy grało w LM ? ;pKubuś:) pisze:Z tego co wiem gdy odchodził z Barcelony mógł wybierać między Milanem a City, więc o co chodzi ?Don Balon pisze: Prędzej Cygan poleci na petrodolary (nic nowego)
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Chuchu
- Kontakt:
Re: Mercato
Potrzeba nam jeszcze lewego obrońcy, środkowego pomocnika, skrzydłowego i napastnika. Ja bym to widział tak:
lewy obrońca - Kolarov
środkowy pomocnik - Sahin
skrzydłowy - Afellay
napastnik - Lisandro Lopez
Wszyscy do wyciągnięcia za rozsądną cenę grający na wysokim poziomie.
lewy obrońca - Kolarov
środkowy pomocnik - Sahin
skrzydłowy - Afellay
napastnik - Lisandro Lopez
Wszyscy do wyciągnięcia za rozsądną cenę grający na wysokim poziomie.
-
Bartoszkiewicz
FFP MM'iego wprowadza nas w kryzys ...
Powinniśmy w tym okienku wydać min. 50 mln , aby znów być w czołówce
1. Lucas
2. Farfan
3. Affelay
4. Kolarov
5. Paulinho
Powinniśmy w tym okienku wydać min. 50 mln , aby znów być w czołówce
1. Lucas
2. Farfan
3. Affelay
4. Kolarov
5. Paulinho
-
Chuchu
- Kontakt:
Potrzeba nam jeszcze lewego obrońcy, środkowego pomocnika, skrzydłowego i napastnika. Ja bym to widział tak: Kolarov, Sahin, Afellay, Lisandro Lopez. Każdy dostępny za rozsądną cenę, prezentujący wysoki poziom.
-
Klinsi64
ja bym to widział tak Cissokho/Kolarov,Sissoko/Behrami,Papu Gomez, w ataku nie mam pojęcia kto,żadnych plotek czy głosów nie ma prócz Destro, mógłby być Muriel ale wątpię w to 
-
Kebo
No panowie coś nam stanęło to okienko i już nie jest tak kolorowo. Obsesja MM na punkcie Lucasa, Maicon ciągle u nas, oby coś ruszyło w najbliższym czasie
-
berniol21
Przydałoby się wyjaśnić ostatecznie sprawę z Maiconem i ewentualnie kupić jakiegoś zastępce. Wtedy można powiedzieć ,że okienko wypadło dosyć dobrze.
-
Seba
http://www.pilka.pl/lucio-o-scudetti-my ... nt-agnelli
Tak jak myślałem, Lucio zrobił na złość, bo Inter chciał się go pozbyć. Temat ilości mistrzostw mógł jednak sobie darować. O ile na początku nie miałem do niego żalu (uważałem, że to głównie Inter zawalił sprawę), tak teraz życzę mu jak najgorzej. Czuć zawiść w jego słowach. Z dnia na dzień stał się zebrą z krwi kości.
Tak jak myślałem, Lucio zrobił na złość, bo Inter chciał się go pozbyć. Temat ilości mistrzostw mógł jednak sobie darować. O ile na początku nie miałem do niego żalu (uważałem, że to głównie Inter zawalił sprawę), tak teraz życzę mu jak najgorzej. Czuć zawiść w jego słowach. Z dnia na dzień stał się zebrą z krwi kości.
-
hardluck
Stary. Potraktowaliście Lucio jak regularnego śmiecia. Wywaliliście jednego z najlepszych obrońców ostatnich lat na zbity pysk. Tak się nie robi! Na miejscu Lucio powiedział bym dokładnie to samo, ale to co on myśli nikt nie wie.
-
Chuchu
- Kontakt:
Ty chyba żartujesz? Lucio sam prosił o rozwiązanie kontraktu, po czym bezczelnie zażądał odszkodowania za zerwanie umowy, a kiedy go nie dostał to jak obrażona panienka poszedł do rywali, a tak żeby zrobić Interowi na złość. Więc się zastanów, kto tu kogo potraktował jak śmiecia.hardluck pisze:Stary. Potraktowaliście Lucio jak regularnego śmiecia. Wywaliliście jednego z najlepszych obrońców ostatnich lat na zbity pysk. Tak się nie robi! Na miejscu Lucio powiedział bym dokładnie to samo, ale to co on myśli nikt nie wie.