Muriel w Udinese dawno siedziKlinsi64 pisze:mógłby być Muriel ale wątpię w to
Mercato
-
Kujon
- Kontakt:
Re: Mercato
-
berniol21
Prawdą jest ,że mieliśmy w składzie jednego z najlepszych obrońców na świecie. Niestety większość ma go po prostu gdzieś i na niego cisną ,trochę nie fair.
-
Klinsi64
bo był wypożyczony najpierw do Granady,a później do Lecce z Udinese i teraz wróciłKujon pisze:Muriel w Udinese dawno siedziKlinsi64 pisze:mógłby być Muriel ale wątpię w to
-
Kujon
- Kontakt:
A to zwracam honor. Udine hurtowo wyprzedaje, więc można by coś podziałać, bo zawodnik ciekawy. Zresztą po co sobie marzyć - my czekamy na naszego zbawcę DestroKlinsi64 pisze:bo był wypożyczony najpierw do Granady,a później do Lecce z Udinese i teraz wróciłKujon pisze:Muriel w Udinese dawno siedziKlinsi64 pisze:mógłby być Muriel ale wątpię w to
-
pewny
wygląda na to ze z Paulinho temat zakończony, przedłużył kontrakt więc pewno zostaje w Brazylii
http://www.eurofutbol.pl/news/549648-By ... rinthians/
http://www.eurofutbol.pl/news/549648-By ... rinthians/
-
Kebo
Ja bardzo liczę na to, że nasi zepną tyłki i postarają się o Sahina, gość po prostu marzenie, młody świetny technicznie, dobry w odbiorze do tego mamy dobre stosunki z Mou i Realem nic tylko składać ofertę 
-
berniol21
Tylko nie wiadomo jak gra po tak długiej przerwie. Czy on w ogóle wystąpił w jakimś meczu ligowym bo nie wiem ?
-
Kebo
W 4 meczach grał chyba, ale u nas by ożył jestem tego pewien, wolę Sahina niż Cuchu i Stanko razem wziętych
-
berniol21
Cuchu jeszcze się czasem przydaje ,ale Stanko ...temu panu już bym podziekowal.
-
Kebo
Jeszcze Chivu, podpisanie z nim nowego kontraktu to najgorsza decyzja w tym mercato, ale jest jeden pozytyw, ucichła sprawa Mudingayi'a 
-
Chuchu
- Kontakt:
Nie pojmuję obsesji Morasia na punkcie Lucasa. Za taką samą kasę może mieć trzech bardzo dobrych graczy. A jak już chce za taki hajs kupić jednego zawodnika to niech to będzie na przykład Gaitan, zawodnik sprawdzony już w Europie.
-
interfann
Chuchu pisze:Nie pojmuję obsesji Morasia na punkcie Lucasa. Za taką samą kasę może mieć trzech bardzo dobrych graczy. A jak już chce za taki hajs kupić jednego zawodnika to niech to będzie na przykład Gaitan, zawodnik sprawdzony już w Europie.
Dokładnie, może czas zastanowić się i usiąść sztab+zarzad żeby zwertować przygotowania do sezonu plus kolejne wzmocnienia a nie isc w zaprate na tego Lucasa. Ciągle mi brakuje jednego obrońcy i pomocnika. Napad jak napad styknie ale obrona jest najważniejsza.
-
mio85
no wiec tak - Chelsea prawdopodobnie kupuje Oscara i zapewnia sobie panowanie w ofensywie na kilka lat - ci ktorzy ogladali ostanie sparingi Brazylii wiedza o czym mowie......inna kwestia jest taka, czy to liga na ktora sie nadaje, ale to juz nie nasze zmartwienie.....manu zabiega o Lucasa, ale mnie ten zawodnik nie przekonuje, a juz na pewno nie za te pieniadze....
i jeszcze troszke starsza kwestia - co sadzicie o milanie? dla mnie to jest jakas totalnie niezrozumiala autodestrukcja - po sprzedazy Zlatana i Silvy moim zdaniem wlasnie przestali sie liczyc w walce o mistrzostwo - ktos powie no dobra ale teraz maja fundusze tylko, ze obecnie na rynku nie ma graczy ktorzy zrekompensowaliby ta strate....wlasciwie Zlatan robil cala ofensywna gre.......nic tylko sie cieszyc....wcale nie musimy grac kosmosu aby powojowac w lidze - napoli i milan tylko sie oslabily, a juventusowi glowe zaprzatac bedzie liga mistrzow
i jeszcze troszke starsza kwestia - co sadzicie o milanie? dla mnie to jest jakas totalnie niezrozumiala autodestrukcja - po sprzedazy Zlatana i Silvy moim zdaniem wlasnie przestali sie liczyc w walce o mistrzostwo - ktos powie no dobra ale teraz maja fundusze tylko, ze obecnie na rynku nie ma graczy ktorzy zrekompensowaliby ta strate....wlasciwie Zlatan robil cala ofensywna gre.......nic tylko sie cieszyc....wcale nie musimy grac kosmosu aby powojowac w lidze - napoli i milan tylko sie oslabily, a juventusowi glowe zaprzatac bedzie liga mistrzow
-
sampam
Liga angielska chyba znacznie sie zmienila, przez co "poludniowi" gracze nie maja juz takich problemow z gra w Premier League.mio85 pisze:no wiec tak - Chelsea prawdopodobnie kupuje Oscara i zapewnia sobie panowanie w ofensywie na kilka lat - ci ktorzy ogladali ostanie sparingi Brazylii wiedza o czym mowie......inna kwestia jest taka, czy to liga na ktora sie nadaje, ale to juz nie nasze zmartwienie.....manu zabiega o Lucasa, ale mnie ten zawodnik nie przekonuje, a juz na pewno nie za te pieniadze....
Natomiast mam inne zdanie co do wloskiej ligi. Mowisz, ze Milan opieral sie (jak prawie kazda druzyna wczesniej) na grze Zlatana, ale to byla jednoczesnie sila i gl. slabosc rossonerich - brak elastycznosci w ataku. Bez Szweda w skladzie wiecej pogra sobie chociazby utalentowany El Shaarawy,a poza tym w napadzie jest Pato i Robinho, pierwszy wykancza akcje, a drugi robi "duzo wiatru". Pomijam fakt, ze obaj pilkarze mieli poprzedni sezon stracony, bo to o niczym nie musi swiadczyc (patrz: przypadek Milito). Mysle, ze Milan i Inter jada na tym samym wozku, przy czym znajac talenty Gallianiego, mozemy spodziewac sie jeszcze jakiegos ciekawego transferu do klubu S. Berlusconiego. Umowmy sie jednak, ze czas spektakularnych zakupow sie skonczyl na wloskim poletku i watpie, ze ktokolwiek z Lombardii wyda wielkie pieniadze na 1 pilkarza. Zreszta czym mieliby skusic gwiazdy? Wspaniala historia to troche za malo w obliczu majatku rosyjskich oligarchow czy arabskich szejkow
Wspominasz o oslabieniu Napoli, majac zapewne na mysli odejscie Lavezziego i formalnie rzecz biorac masz racje. Dotychczasowe mercato azzurrich potwierdza jednak, ze klub De Laurentisa dalej bedzie mierzyc wysoko. W ataku obok Cavaniego jest niezle zapowiadajacy sie Immobile (wychowanek), mlody Vargas, no i "stary znajomy" Pandev. Za pieniadze z El Pocho przyszedl nie tylko Macedonczyk, ale i Behrami i Gamberini, pilkarze na pewno wartosciowi. Dlatego wydaje mi sie, ze za Lavezzim nikt dlugo nie bedzie plakac.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 00:54 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kujon
- Kontakt:
Dodać do tego należy jeszcze Insigne, który razem z Verattim i Immobile grał wyśmienity sezon w Pescarze. On chyba będzie głównym następcą po Lavezzim.sampam pisze: Wspominasz o oslabieniu Napoli, majac zapewne na mysli odejscie Lavezziego i formalnie rzecz biorac masz racje. Dotychczasowe mercato azzurrich potwierdza jednak, ze klub De Laurentisa dalej bedzie mierzyc wysoko. W ataku obok Cavaniego jest niezle zapowiadajacy sie Immobile (wychowanek), mlody Vargas, no i "stary znajomy" Pandev. Za pieniadze z El Pocho przyszedl nie tylko Macedonczyk, ale i Behrami i Gamberini, pilkarze na pewno wartosciowi. Dlatego wydaje mi sie, ze za Lavezzim nikt nie bedzie plakac.
-
sampam
Myslalem o Insigne, a napisalem o Immobile:P
-
Seba
Oficjalnie Oscar w Chelsea Londyn
Ciekaw jestem ile zapłacili. Póki co nie ujawniono kwoty transferu.
-
Stachoo
25 mln za Oscara zapłaciła chelsea
-
Dzonyy
25 milionów funtów , czyli jakieś 32 milinoy euro 
-
Seba
No to wiadomo, dlaczego tak szybko dopięli ten transfer.Dzonyy pisze:25 milionów funtów , czyli jakieś 32 milinoy euro
-
Jaszczu91
Angielskie kluby to całe FFP nie obowiązuje. Chelsea rozdaje kase na prawo i lewo. Lucas niedługo w MU.
-
mio85
Z tym, ze Manchester obok Bayernu i Arsenalu ma chyba najwyzsze przychody w europie - jesli sie myle to mnie poprawcie - jedno jest pewne ich zyski z marketingu sa ogromne, wiec moga sobie pozowolic na wiecej,a Chelsea wygrala Lige Mistrzów i wzbogacila sie tym samym o jakies 50 milinów euro.......poza tym sposob finansowania Abramowicza nie jest transparentny i moga oni z pewnosci swobodnie manipulowac liczbami.....
ogladalem dwa sparingi Chelsea i musze przyznac, ze jak na razie letnie nabytki swietnie sobie radza, co zaskakuje w przypadku Marina......obudzil sie tez Lukaku....
ogladalem dwa sparingi Chelsea i musze przyznac, ze jak na razie letnie nabytki swietnie sobie radza, co zaskakuje w przypadku Marina......obudzil sie tez Lukaku....
-
Torres21
my tez wygralismy LM i nikogo ciekawego nie kupilismy a wrecz sie osłabiliśmy wiec nie wiem skad ta Chelsea albo Juve ma kase na transfery...
-
Kubus
Skąd Juve ma to nikt nie wie, ale tam są same grube ryby. Chelsea ma odkręcony kurek u Abramowicza, a my? SARAS Morasia leci na pysk i to prawdopodobnie tam poszła kaska z CL, tak mi sie wydaję przynajmniejTorres21 pisze:my tez wygralismy LM i nikogo ciekawego nie kupilismy a wrecz sie osłabiliśmy wiec nie wiem skad ta Chelsea albo Juve ma kase na transfery...
-
Torres21
Inter skończył tak samo jak Lech, razem w 2010 roku sięgneli po najwieksze sukcesy i teraz pozbywaja się najwięcej zarabiających piłkarzy nie sprowadzając w ich miejsce następców na poziomie... i gdzie ta kasa....
-
pierwszyyeti
Mylisz się z pewnością; Arsenal nie ma wcale wysokich przychodów. Ma jedne z największych dochodów; w przychodach dominują Manchester, Real, Barcelona.mio85 pisze:Z tym, ze Manchester obok Bayernu i Arsenalu ma chyba najwyzsze przychody w europie - jesli sie myle to mnie poprawcie
-
zahor
Ale o jakiej kasie Juve mówisz? Nie dokonują żadnych spektakularnych transferów za grube miliony, prowadzą mądrą politykę transferową. U nas też mogłyby być takie transfery, gdyby Moraś nie chciał rzucać 30M na Lucasa, tylko kupił za to dwóch dobrych obrońców, co jest w tym momencie naszym największym problemem. Poza tym, zakładając, że kupiłby Lucasa, mielibyśmy na jedną pozycję wspomnianego brazylijczyka, Sneijdera, Coutinho i Alvareza. (Cou może grać jednocześnie ze Sneijderem, no ale jednak.) Panie Moratti, gdzie tu sens?Torres21 pisze:my tez wygralismy LM i nikogo ciekawego nie kupilismy a wrecz sie osłabiliśmy wiec nie wiem skad ta Chelsea albo Juve ma kase na transfery...
-
Alfa
zahor pisze:Ale o jakiej kasie Juve mówisz? Nie dokonują żadnych spektakularnych transferów za grube miliony, prowadzą mądrą politykę transferową. U nas też mogłyby być takie transfery, gdyby Moraś nie chciał rzucać 30M na Lucasa, tylko kupił za to dwóch dobrych obrońców, co jest w tym momencie naszym największym problemem. Poza tym, zakładając, że kupiłby Lucasa, mielibyśmy na jedną pozycję wspomnianego brazylijczyka, Sneijdera, Coutinho i Alvareza. (Cou może grać jednocześnie ze Sneijderem, no ale jednak.) Panie Moratti, gdzie tu sens?Torres21 pisze:my tez wygralismy LM i nikogo ciekawego nie kupilismy a wrecz sie osłabiliśmy wiec nie wiem skad ta Chelsea albo Juve ma kase na transfery...
lucas ostatnio czesciej jest skrzydlowym anizeli srodkowym, i to na skrzydle chcialby go wystawiac Strama, a to ze oprocz tego moze grac na srodku to raczej na plus. Mysle ze Strama chce sie zabezpieczyc w razie gdyby Milito/Sneijder/Cou/Palacio grali slabo badz byli kontuzjowani, chociaz taki Lucas na pewno wskoczylby do pierwszego skladu pewnie za Cou badz Palacio, chodz mozliwa jest tez lawka Milito i Palacio na szpicy
-
Seba
Ostatnio zastanawiałem się dlaczego nikt nie interesuje się Zapatą (w tym oczywiście nasi) z Villarrealu. Dobry piłkarz i zapewne do pozyskania za niewielkie pieniądze (w związku ze spadkiem). Dzisiaj się okazuje, że Kolumbijczyk najprawdopodobniej zasili szeregi rywala zza miedzy...
-
sampam
...juz zasilil, roczne wypozyczenie do Milanu.