Motoryzacja
-
Atseif
Odp: Motoryzacja
Panowie, istnieje możliwość rozłożenia mandatu na raty? 
-
mediolan
-
Atseif
za +90 na 40 w mieście
500zł, 6pkt
-
djqbaa
Jest taka możliwość.Atseif pisze: Panowie, istnieje możliwość rozłożenia mandatu na raty?![]()
-
mediolan
jezeli nie boisz sie ze trafisz na liste nie pamietam jak ona sie nazywala tzn wtedy bd mial trudnosci z pobraniem kredytu mozesz wtedy czekac az komornik do cb przyjdzie i mowisz mu ze nie masz kasy i chcesz to rozlozyc na raty i placisz ratami albo idz do urzedu miasta (gminy) nie wiem gdzie mieszkasz albo najlepiej na posterunek i zapytaj 

-
Atseif
Fajnie, bo mandat dostałem w innym województwie. qba, jak to zrobić?
-
djqbaa
Nie wiem skąd jesteś, ale musisz udać się do Urzędu Wojewódzkiego, na którego konto ma wpłynąć grzywna i tam dostaniesz wniosek, aby rozłożyli Tobie mandat na raty. Do samego wniosku trzeba też będzie dostarczyć kilka dokumentów, a mianowicie dokumenty: a) potwierdzające wysokość osiąganego dochodu, b) potwierdzające stałe obciążenia dochodów, c) potwierdzające posiadanie statusu osoby bezrobotnej, d) kopię mandatu karnego kredytowanego, e) w przypadku pobierania nauki aktualne zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły lub na studia wraz z kopią legitymacji szkolnej bądź studenckiej.Atseif pisze: Fajnie, bo mandat dostałem w innym województwie. qba, jak to zrobić?
Jak to dokładnie wygląda to na pewno powiedzą Tobie w Urzędzie Wojewódzkim. Ja jedynie słyszałem, że coś takiego jest możliwe, nigdy jednak nie dostałem mandatu, więc więcej nie pomogę.
-
mediolan
Atseif djqbaa dobrze mowi idz do urzedu wojewodzkiego tam ci lepiej napewno pomoga od nas 

-
Atseif
Ten urząd wojewódzki jest oddalony o 220 km !
bardzo pozytywnie
-
mediolan
to niewiem znajdz jakis kontakt moze telefonicznie cos wskurasz choc bardzo w to watpie 

-
Atseif
Jutro zadzwonię do Katowic, zobaczę, czy można to jakoś pocztą przesłać, w sensie dokumenty
-
dolin123
To jest 500-tka?Nerazzurro_ pisze: Zakochałem się! <3
![]()
![]()
-
Serpente
Wow, myślałem że dwa razy walnąłem takiego samego posta a tu taki cytat 
500-tka ? Zależy co masz na myśli, bo jeśli chodzi Ci o motor to nie wiem, nie tylko 5-litrowe silniki były w tych wersjach
500-tka ? Zależy co masz na myśli, bo jeśli chodzi Ci o motor to nie wiem, nie tylko 5-litrowe silniki były w tych wersjach

-
GULI
czy to w124 coupe w każdym razie coś w tym stylu? kuzyn ma podobnego ale chyba troche nowszego z szerszymi światłami z przodu. I powiem że tak jak niezbyt interesowałem sie mercedesami i byłem jakoś sceptyczne do nich nastawiony np ze względu na cene nowych modeli to taką furę wziąłbym od razu.zaznaczam tutaj że mimo iż nie są to młode rocznikowo auta potrafią nieźle kosztować.
I jeszcze jedno wielu mówiło mi że automat to nie ta frajda z jazdy co manual itp sam nigdy nie miałem okazji jeździć automatem do czasu aż kuzaj przyjechał do mnie swoim w124 coupe 1995r 3.2 litra sportline full opcja i dał sie przejechać....powiem tak wgniata w fotel chwila moment i takie 200km/h mamy już na zegarze naprawde ekscytujące przeżycie dla człowieka,który na co dzień poruszał sie vw golfem
chodzi o takie coś
http://imageshack.us/f/196/p6110112.jpg/
I jeszcze jedno wielu mówiło mi że automat to nie ta frajda z jazdy co manual itp sam nigdy nie miałem okazji jeździć automatem do czasu aż kuzaj przyjechał do mnie swoim w124 coupe 1995r 3.2 litra sportline full opcja i dał sie przejechać....powiem tak wgniata w fotel chwila moment i takie 200km/h mamy już na zegarze naprawde ekscytujące przeżycie dla człowieka,który na co dzień poruszał sie vw golfem
chodzi o takie coś
http://imageshack.us/f/196/p6110112.jpg/
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 22:05 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Serpente
To jest w126 o wiele większy samochód od w124 ponieważ to co ja wrzuciłem jest sportową wersją S-klasy natomiast to o czym Ty mówisz to jest o ile się nie mylę E-klasa albo C-klasa, niemniej jednak bajerancki wóz, mimo że lata swoje ma :]
Mnie zawsze pociągały tylko i wyłącznie niemieckie i amerykańskie samochody no i z włoskich Ferrari, Lamborghini, wiadomo :-D . Żadnych Renault, Citroenów, Alfa Romeo itd.
http://www.youtube.com/watch?v=GSDn7XH6 ... ure=fvwrel :hold:
Mnie zawsze pociągały tylko i wyłącznie niemieckie i amerykańskie samochody no i z włoskich Ferrari, Lamborghini, wiadomo :-D . Żadnych Renault, Citroenów, Alfa Romeo itd.
http://www.youtube.com/watch?v=GSDn7XH6 ... ure=fvwrel :hold:
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 23:31 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
GULI
ja wkleiłem E-klasę...
widzę że mamy mniej więcej te same upodobania motoryzacyjne bo mi tez sie podoba BMW serii 7 ale tylko w wersji e38 po lifcie tak około 2000 roku. ostatnie klasyczne BMW w "kwadratowym" kształcie!
acha i nie mówmy tu o ferrari czy lamborghini bo to nie ta półka i podejrzewam że na takie coś raczej w życiu nie będzie mnie stać choć pomarzyć sobie można...
widzę że mamy mniej więcej te same upodobania motoryzacyjne bo mi tez sie podoba BMW serii 7 ale tylko w wersji e38 po lifcie tak około 2000 roku. ostatnie klasyczne BMW w "kwadratowym" kształcie!
acha i nie mówmy tu o ferrari czy lamborghini bo to nie ta półka i podejrzewam że na takie coś raczej w życiu nie będzie mnie stać choć pomarzyć sobie można...

-
Serpente
No Ferrari itd. to na razie w marzeniach ale kto wie, może w przyszłości los będzie dla mnie łaskawy 
Takie 7ki to też za tanie nie są a już nie mówiąc o utrzymaniu
Ale te auta są po prostu przepiękne, mają swoje dusze i to coś co jest tak w nich...zajebiste! A co do tych kwadratowych bud, no właśnie dużo spotykam ludzi którym również podobają się te stare Be-emki, rekiny itd. mnie jakoś nie ciągnie do tego choć nie uważam że są brzydkie. Ja wolę takie połączenie nowoczesności ze starością dlatego moim marzeniem na razie jest BMW e39 (
) ewentualnie e46. Ale raczej jeżeli obecnie miałbym wybierać to jednak skusiłbym się na jakąś Audice ze względów finansowych (1.9 TDI w Audi nie do zdarcia, z resztą w VW tak samo) a BMW robi słabe diesle dlatego muszę jeszcze poczekać na swoją bumerę 
Takie 7ki to też za tanie nie są a już nie mówiąc o utrzymaniu

-
interfann
Witam. Jestem posiadaczem Vw Passata 1999 rocznik 1.9TDI autko super (prócz zawieszenia). Mam pytanko do Was Kibice Interu. Czy ktoś z Was posiada BMW x3,x5 lub jakiegos innego bmwiacza od rocznika 2004. Interesuje sie dokładnie zakupem samochodu x3 ale chciałbym popytać jakiejkolwiek osoby coś nt. BMW.
Dla osób które chcą kupić auto polecam:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=784
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=756
http://www.autoswiat.tv/porady,Zapytaj- ... ,film.html
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 07219.html
Obejrzenia tych filmów + forum daje dużo do myślenia.
Dla osób które chcą kupić auto polecam:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=784
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=756
http://www.autoswiat.tv/porady,Zapytaj- ... ,film.html
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 07219.html
Obejrzenia tych filmów + forum daje dużo do myślenia.
Ostatnio zmieniony 1 cze 2012, 00:32 przez interfann, łącznie zmieniany 1 raz.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
-
Orzeu
- Kontakt:
Re: Motoryzacja
Panowie mając do wyboru Hyundaia i30 i Nissana Juke co byście wybrali ?

-
BoLoNsKi
Tata ma Juka i sam nim czasami jeżdżę jeśli coś mi się z Clio stanie i przyznam że jak komuś się podoba Juke to jest to auto godne polecenia. Do 3 tysięcy obrotów prawie niesłyszalny, powyżej już gorzej ale nie jest źle. W zasadzie jedynym mankamentem jaki widzę podczas jazdy to brak 6 biegu. A tak to bardzo dobrze się prowadzi. Wiele miejsca, przydatne schowki i pojemniki na napoje. Muszę przyznać że bardzo wygodne siedzenia, jak Clio jechałem do Bratysławy 400km to mnie troche plecy bolały, Jukiem jechałem 650km nad morze i nic! Tak samo ma ojciec (60 latek). Ludzie narzekają na mało miejsca z tyłu i że tam to dzieci mogą jeździć. Mam 185cm wzrostu, 85kg, mały nie jestem i spokojnie tam siedzę. Bagażnik wydaje się mały, ale pod 1 płytą jest przydatny schowek, głównie na narzędzia i pierdoły albo luźne rzeczy żeby nie latały po bagażniku podczas jazdy. Pod tym jest jeszcze koło zapasowe. Jakbyś miał pytania jakieś to pisz pw, ja osobiście polecam ten samochód bo w przeciwieństwie do ekspertów samochodów jeździłem nim dłużej niż 1h test dla gazety.
-
Lamatico
- Kontakt:
Ja bym wziął i30 zdecydowanie. Nie lubię takich miejskich aut typu juke czy quashqai. i30 ma fajną sylwetkę
-
MiRas.
- Kontakt:
Nie powiedziałbym, że Quashquai to typowe miejskie auto, nie stawiałbym go w szeregu z Juke, nie ta liga."Kaśka" to typowy crossover (którym Juke nigdy nie był, nie jest i nie będzie), wersja po lifcie pozbawiona wad, które wyeliminowały pierwszą wersję z miana rasowego crossovera. Korzystanie z Quashquaia tylko w mieście to marnowanie tego samochodu. Rodzice mają Quashquaia i jak nie byłem do niego przekonany na początku, bo nagrzewałem ich na Mitsubishi ASX, tak musiałem zdanie zmienić. Sam Juke, to kwestia gustu, osobiście design mi się nie podoba, ale co kto lubi. i30 ładniejsza, ale to Hundayi, do którego mam mniejsze zaufanie. Reasumując, gdyby na świecie był tylko Juke i i30, to prawdopodobnie wybralbym Juke'a, mimo, że wygląd jest co najmniej dziwaczny, ale nie o to przecież chodzi.
-
Orzeu
- Kontakt:
hmmm też lekko wskazuje obecnie na juke'a ze względu na lepsze wyposażenie (alusy 17', kamera cofania, elektrycznie składane lusterka i kilka innych), ale z drugiej strony i30 jest tańszy, przestronniejszy i ma 5-letnią gwarancje.
Jeśli chodzi o Juke'a to mam wątpliwości czy auto będzie się dobrze trzymało jezdni i czy podczas silnego wiatru za bardzo nie będzie ściągało na boki.
Jeśli chodzi o Juke'a to mam wątpliwości czy auto będzie się dobrze trzymało jezdni i czy podczas silnego wiatru za bardzo nie będzie ściągało na boki.
-
BoLoNsKi
Nie ściąga
Wizualnie zgodzę się że i30 ładniejsze, jednak własne doświadczenie z Jukiem mówi mi Juke.
Tak z ciekawości, jak spisują się silniki Hyundai-ów? Nissan ma dobre benzyny i słynny diesel Renault, a jak prezentują się azjaci? (pamiętam Mazdę 323 co mieliśmy to była nie do zdarcia)
Tak z ciekawości, jak spisują się silniki Hyundai-ów? Nissan ma dobre benzyny i słynny diesel Renault, a jak prezentują się azjaci? (pamiętam Mazdę 323 co mieliśmy to była nie do zdarcia)
-
Orzeu
- Kontakt:
akurat słynny diesel Renault to mnie odstrasza bo w swoim scenicu 2005 r. dwa razy już silnik wymieniałem
.
Podobno Hyundaie właśnie trwałe silniki mają (stąd gwarancja 5 lat).
obie wersje biorę pod uwagę 1.6 benzyna.
Początkowo chciałem Focusa ale ten 1-litrowy silnik 3 cylindrowy mnie nie przekonał.
Podobno Hyundaie właśnie trwałe silniki mają (stąd gwarancja 5 lat).
obie wersje biorę pod uwagę 1.6 benzyna.
Początkowo chciałem Focusa ale ten 1-litrowy silnik 3 cylindrowy mnie nie przekonał.
-
Orzeu
- Kontakt:
chyba Żuka wezmę ..
-
interfann
Orzeu nie sugeruj sie nigdy wyposażeniem. To dodatek do całości. Poczytaj sobie te informacje co wysłałem na forum. Najważniejsze to wejdz sobie na forum Juke i i30 i poczytaj o tych samochodach. Tak bedzie najlepiej. Zaczerpnij wiedzy i tam popytaj. No i najważniejsze nie napalaj sie na kupno auta^.^ to najgorsze. Nie raz widać auto cudne a po "dzwonie". Niestety nie podpowiem Ci które autko jest lepsze bo nie gustuje w "Azji"
Pamietaj żeby dokładnie obejrzeć autko. Zdarzaja się auta nawet takie: http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=6&t=1761 bardzo interesujący przypadek że nawet w ASO zdarzają sie takie mega błedy... Osobiście to jakbym miał kupywać auto to tylko z Niemiec osobiście sprowadzane. Mam do ciebie jeszcze pytanko Orzeu czy to bedzie diesel czy benzynka?
-
interfann
Orzeu pisze:hmmm też lekko wskazuje obecnie na juke'a ze względu na lepsze wyposażenie (alusy 17', kamera cofania, elektrycznie składane lusterka i kilka innych), ale z drugiej strony i30 jest tańszy, przestronniejszy i ma 5-letnią gwarancje.
Sorki za post pod postem.
-
Orzeu
- Kontakt:
obie 1.6 benzyna.
Brałem jeszcze pod uwagę Hondę Civic, Focusa (1.0 Ecoboost 3 cylindrowy silnik), Toyotę Auris, i Renault Megane. Ford odpadł przez ten dziwny sinik, Civic, Auris przez cenę, a Meganka mi po prostu nie przypadła do gustu.
Brałem jeszcze pod uwagę Hondę Civic, Focusa (1.0 Ecoboost 3 cylindrowy silnik), Toyotę Auris, i Renault Megane. Ford odpadł przez ten dziwny sinik, Civic, Auris przez cenę, a Meganka mi po prostu nie przypadła do gustu.