Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Blablarzynca
Kontakt:

Odp: Serie A

Post autor: Blablarzynca »

sampam pisze: Koniec szalonego sezonu we wloskiej lidze, to jak zwykle czas podsumowan. Niewatpliwie najwiekszym rozczarowaniem byla postawa Interu (sic!) i Romy. Rewelacja sezonu bylo Udinesem a na slowa uznania zasluguje tez Parma, ktora pod wodza Donadoniego odzyskala wigor.
Rewelacja sezonu, moim zdaniem, to Juventus. Udinese było słabe i żadna to rewelacja, raczej ogromna słabość reszty stawki.
all in the game, yo, all in the game
sampam

Post autor: sampam »

Blablarzynca pisze:
sampam pisze: Koniec szalonego sezonu we wloskiej lidze, to jak zwykle czas podsumowan. Niewatpliwie najwiekszym rozczarowaniem byla postawa Interu (sic!) i Romy. Rewelacja sezonu bylo Udinesem a na slowa uznania zasluguje tez Parma, ktora pod wodza Donadoniego odzyskala wigor.
Rewelacja sezonu, moim zdaniem, to Juventus. Udinese było słabe i żadna to rewelacja, raczej ogromna słabość reszty stawki.
Wydaje mi sie, ze Juve i Udine to jednak druzyny z innej polki, a ze za rewelacje sezonu uznaje sie potencjalnie slabsza druzyne od czolowki, to moj wybor padl na Di Natale i spolke.
Seba

Post autor: Seba »

Blablarzynca pisze:
Nie zapominaj, że Udine straciło trzech kluczowych piłkarzy (Sanchez, Zapata, Inler). Poradzili sobie więc znakomicie. Inter po stracie przykładowo Sneijdera, Milito i Samuela zapewne do ostatniej kolejki broniłby się przed spadkiem...
Obrazek
Balon

Post autor: Balon »

eh, kończy sie kolejny sezon. Tym razem żal i wstyd po naszej stronie, a "niebo" w Turynie.

Sezon, niezwykle ciekawy, pełen emocji, aż do ostatniej kolejki. Mistrz zasłużony, Milan "dokuśtykał to końca sezonu", bo tylko kontuzja za kontuzja (w i tak nielicznym i nie dokońca wysocejakościowym składzi).
Zawiodła Roma, która miała pokazać "coś".

Udine pewnie ponownie się rozsprzeda i odpadnie w kwalifikacjach. W tym roku niezwykle silnie obsadzona (przynajmniej papierowo) LE. Każdy z zespołów może dojść daleko, ale:
- Napoli nie moze się rozsprzedać. Pewnie odejdzie Lavezzi, ale niech ściągną kogoś dobrego (tj. "na już").
- Lazio musi kontynuować projekt, który zaczeli rok temu. Zespołowi brakuje troche koncentracji - za łatwo przegrywają z teoretycznie słabszymi zespołami. Oby nie olali pucharów.
- Inter, poprostu rewolucja kadrowa.

Niezwykle ciekawe będzie okienko transferowe i nowy sezon.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Czarson

Post autor: Czarson »

Za Lavezziego przyjdzie wypozyczony do Pescary i rewelacyjny w tym sezonie 20latek Insigne i prawdopodobnie odrazu moze wskoczyc do pierwszego skladu .
Sciana

Post autor: Sciana »

Sezon był wyjątkowo ciekawy. Jak widać "Stara Dama" wróciła do gry, udowadniając wygraniem Scudetto. AC Milan? Powoli się rozpada. Liczyłem że Napoli pokaże coś więcej, ale najwidoczniej się przeliczyłem. Mam nadzieję że Lavezzi zawita u nas, gdyż jest to zawodnik który uzupełni u nas lukę. Miejmy nadzieję że za rok Scudetto będzie nasze!:) :szal:
Serpente

Post autor: Serpente »

Ale co by nie mówić wiele znanych nazwisk opuszcza Serie A (albo kończy kariery albo przenosi się gdzieś indziej) mimo że Milaniści i Juventini to jednak szacunek dla tych piłkarzy się należy nieważne jakie barwy reprezentują,to są giganci piłki, piłkarze jedyni w swoim rodzaju, takich już nie ma dzisiaj bo pieniądze coraz bardziej piorą mózgi piłkarzom.

Obrazek
Obrazek
pewny

Post autor: pewny »

wygląda na to że w Serie A zawita polskie nazwisko...

http://www.soccerfame.pl/transfer/8807/ ... -pawlowski
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
adriano zawsze inter

Post autor: adriano zawsze inter »

My kupimy Handanowica i Pawlowski będzie grał regularnie. Ma dopiero 19 lat to jak pare sezonów pogra i mamy drugiego Szczęsnego, a raczej Boruca...
pewny

Post autor: pewny »

uwzięli się na ta Atalantę... dopiero co w tym sezonie startowali z -6 pkt, a okazuje się że następny też rozpoczną z ujemnymi, tyle że teraz dostali -2 pkt

http://www.eurofutbol.pl/news/517742-At ... -korupcje/
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

adriano zawsze inter pisze: My kupimy Handanowica i Pawlowski będzie grał regularnie. Ma dopiero 19 lat to jak pare sezonów pogra i mamy drugiego Szczęsnego, a raczej Boruca...
Póki co się nie zapowiada - obaj mieli więcej pokory idąc do zagranicznych klubów a ich wyszczekanie było elementem dodającym im pewności siebie, a nie jakimś słabym leczeniem kompleksów.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Sciana pisze: Sezon był wyjątkowo ciekawy. Jak widać "Stara Dama" wróciła do gry, udowadniając wygraniem Scudetto. AC Milan? Powoli się rozpada. Liczyłem że Napoli pokaże coś więcej, ale najwidoczniej się przeliczyłem. Mam nadzieję że Lavezzi zawita u nas, gdyż jest to zawodnik który uzupełni u nas lukę. Miejmy nadzieję że za rok Scudetto będzie nasze!:) :szal:
Milan wzmocni pomoc i będą bardzo groźni, bo na razie pogrywa tam Muntari.
Piter

Post autor: Piter »

Mimo, że w rodzinie mam kibiców Juventusu i sam ich nawet lubię, to powinni im za Calciopoli odjąć punkty uniemożliwiając zdobycie mistrzostwa i na milan też coś znaleźć żeby się znaleźli poza podium.
Obrazek
sampam

Nie wiadomo czy to z;osliwa plotka, jednak wiesc niesie, ze Bonucci maczal palce w aferze i jego tez wywala z kadry, a kto wie, moze i Juve? Sledczy mogli chyba dzialac wczesniej, a nie na tydzien przed rozpoczynajacym sie czempionatem...
Seba

sampam pisze: Nie wiadomo czy to z;osliwa plotka, jednak wiesc niesie, ze Bonucci maczal palce w aferze i jego tez wywala z kadry, a kto wie, moze i Juve?
Podobno grozi mu długa dyskwalifikacja, więc zapewne rozwiązaliby z nim kontrakt z winy zawodnika. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie. Swoją drogą jeśli Conte, Buffon i Pepe także mają coś za uszami i zostanie im to udowodnione, to wyjdzie, że Juve już na dzień dobry będzie musiało wydać pieniądze na zastąpienie wcześniej wymienionych panów.
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Bonucci krecil za czasow jak gral z w Bari z Ranna. Wiec pewnie jakas sciera od niego tez wyjdzie bo nie werze, ze zaba nic nie wiedzial...
Obrazek
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Ranocchia zerwał wtedy w styczniu wiązadła i nie grał przez całą rundę wiosenną, pewnie dlatego o niczym nie wiedział.
AgentSerieA

Post autor: AgentSerieA »

Seba. pisze: Conte, Buffon i Pepe także mają coś za uszami
Buffon kupił parę rolexów i zauważono większe przelewy, stąd posądzenie o obroty z względu na obstawianie meczów, idiotyczne oskarżenie, zaś obrona już niekoniecznie  :lol2:  :-|
Pepe odmówił udziału w tym procederze, a wokół Bonu faktycznie kręci się smród

a smaczku dodaje fakt, że wszystkie te oskarżenia wysnuł Masiello, który jest wychowankiem Juve a niegdyś jej głęboko osadzonym rezerwowym, w którym nigdy nie udało mu się przebić,  :hahaha: :hahaha:
Ostatnio zmieniony 3 cze 2012, 18:39 przez AgentSerieA, łącznie zmieniany 1 raz.
Seba

AgentSerieA pisze:
Seba. pisze: Conte, Buffon i Pepe także mają coś za uszami
Buffon kupił parę rolexów i zauważono większe przelewy, stąd posądzenie o obroty z względu na obstawianie meczów, idiotyczne oskarżenie, zaś obrona już niekoniecznie  :lol2:  :-|
Pepe odmówił udziału w tym procederze, a wokół Bonu faktycznie kręci się smród

a smaczku dodaje fakt, że wszystkie te oskarżenia wysnuł Masiello, który jest wychowankiem Juve a niegdyś jej głęboko osadzonym rezerwowym, w którym nigdy nie udało mu się przebić,  :hahaha: :hahaha:
Dlatego napisałem "jeśli", ale uciąłeś to w cytacie;) Pepe podobno odmówił, ale mówi się o karze, ze względu na nie zgłoszenie tego odpowiednim organom.
Obrazek
Seba

Oficjalnie Benitez trenerem Sampdorii. Zapewne wszystkich ciekawi, jak pójdzie byłemu szkoleniowcowi Interu. Jednego możemy być pewni. Zrobi wszystko, aby ograć Nerazzurrich;)
Obrazek
sampam

Seba. pisze: Oficjalnie Benitez trenerem Sampdorii. Zapewne wszystkich ciekawi, jak pójdzie byłemu szkoleniowcowi Interu. Jednego możemy być pewni. Zrobi wszystko, aby ograć Nerazzurrich;)
mozna jakies zrodlo?
Seba

sampam pisze:
Seba. pisze: Oficjalnie Benitez trenerem Sampdorii. Zapewne wszystkich ciekawi, jak pójdzie byłemu szkoleniowcowi Interu. Jednego możemy być pewni. Zrobi wszystko, aby ograć Nerazzurrich;)
mozna jakies zrodlo?
Ja pitole, ale gafę walnąłem. Tak przeczytałem newsa, że zamiast "Oficjalnie: Benitez nie zostanie trenerem Sampdorii", zrobiłem z niego szkoleniowca Sampy. Wybacz za wprowadzenie w błąd...
Obrazek
Batontoboss

Post autor: Batontoboss »

No to kibice Sampy mają szczęście, bo znowu by wpadł rozwalił i uciekł :) Jak przyszedł do Interu to ja miałem żałobę, pamiętając go w Liverpoolu (ukochany klub brata) :D Mój brat mi powiedział: "Zniszczył mój klub i to samo będzie z Twoim..." Jak dobrze wiemy Live po jego przyjściu nie pozbierało się do tej pory... Oby tak tylko nie było z nami :)
Obrazek
Dlaczego Cię z nami nie ma???
Dominho

Re: Serie A

Post autor: Dominho »

Zbigniew Boniek: "Przyznam, że założyłem się ze znajomym, że Roma wygra ligę i będzie największą niespodzianką rozgrywek. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to praktycznie niemożliwe. Rzymianie na pewno zagrają o przepustkę do Ligi Mistrzów."
Tak w ramach ciekawostki, wyrwane z wywiadu dla strony Zagłębia :D (który przypominam w niedzielę gra towarzysko z Romą)
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

http://www.youtube.com/watch?v=hQa7Seti ... ture=share Czyli nasz reprezentant udziela wywiadu.
sampam

Chuchu pisze:http://www.youtube.com/watch?v=hQa7Seti ... ture=share Czyli nasz reprezentant udziela wywiadu.
Trzeba sie cieszyc, ze nie trafil do klubu na Wyspach...
Balon

Post autor: Balon »

Ma grać, a nie gadać. Ogólnie chora stacja, że nie załatwili mu polskiego tłumacza, czym wystawili go na pośmiewisko.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

http://www.pilka.pl/berlusconi-nasza-sy ... -pieniedzy

Pastwią się wszyscy nad Morattim, a Berlusconi również ogląda każde euro i przebąkuje o FFP. Cała Serie A zaciska pasa jak może i póki do jakiegoś włoskiego klubu nie przyjdzie obrzydliwie bogaty szejk, to nie ma co liczyć na transfery wielkich gwiazd na Półwysep Apeniński...
sampam

Oby to wyszlo na zdrowie calej lidze:) Mysle, ze w tym szalenswie jest jakas metoda.
mio85

Post autor: mio85 »

dycha dla Conte, fajnie tylko pewnie sie odwola i zmniejsza mu na 5 albo jeszcze mniej......po 3 latach pewnie znow jakis trybunal ds spraw nierownego traktowania osob o zielonych oczach uzna ze ten wyrok byl niesprawiedliwy, a kibice juventusu wszystko podwaza i uznaja ze wszyscy spiskuja przeciw nim....
ODPOWIEDZ